Zahraničná politika
Ruské ministerstvo zahraničí: Ukrajina stáhla polovinu své armády do konfliktní zóny na Donbasu

Vojska Ukrajiny stahují své síly do konfliktní zóny na Donbasu, je tam již 125 tisíc lidí. To je polovina celého složení, uvedla oficiální zástupkyně ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharová.


"Ozbrojené síly Ukrajiny budují svou vojenskou sílu, stahují dohromady těžkou techniku ​​a personál," citovala RIA Novosti Zacharovou.


Skutečnost, že ozbrojené síly Ukrajiny provádějí útočné operace na Donbasu, uvedl oficiální zástupce ruského ministerstva zahraničí 25. listopadu. Podle zpráv Zvláštní monitorovací mise OBSE tehdy ukrajinské jednotky postoupily v oblasti opevnění nejméně o jeden kilometr. Kromě toho byly obdrženy informace o použití zbraní zakázaných Minskými dohodami.
https://rg.ru/2021/12/01/mid-rf-ukraina-stianula-v-zonu-konflikta-v-donbasse-polovinu-svoej-armii.html?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop


Předsedkyně Rady federace Valentina Matvienko vtipkovala, že když přijdou těžké časy, Rusové se nestávají uprchlíky, ale okamžitě „běží do vojenského úřadu pro registraci a zařazení“. Její slova cituje RIA Novosti .


Politik řekla vtip během vládního zasedání v Radě federace, kde hovořil ministr zahraničí Sergej Lavrov . Řada senátorů nastolila téma agresivní rétoriky západních oponentů vůči Rusku.
https://lenta.ru/news/2021/12/01/shutka/?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop


Putin nabídl zahájení jednání o zárukách nerozšiřování NATO na východ

Podle Putina potřebuje Moskva právní záruky, protože „západní kolegové nesplnili své příslušné ústní závazky“. Už dříve uvedl, že Rusko vidí hrozby v cvičení NATO u svých hranic.


Rusko navrhuje zahájit věcná jednání o dosažení právních záruk nerozšíření NATO na východ. Toto prohlášení učinil Vladimir Putin při slavnostním předávání pověřovacích listin v Kremlu.


Rusko podle něj hodlá hledat „spolehlivé a dlouhodobé bezpečnostní záruky“ a při jednáních se Spojenými státy a jejich spojenci bude „trvat na vypracování konkrétních dohod s vyloučením jakéhokoli postupu NATO na východ“.
https://www.rbc.ru/rbcfreenews/61a752f59a79476a0ff880de?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop


Mluvčí ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharovová oznámila odvetu Moskvy za vyhoštění ruských diplomatů ze Spojených států.


"Považujeme americký požadavek za vyhoštění a máme v úmyslu podle toho reagovat," řekla Zacharová novinářům ve středu 1. prosince. Ke 31. ledna roku 2022 musí opustit velvyslanectví USA diplomaté, kteří pobývali v Rusku tři roky"


Jak již dříve napsal web kp.ru , náměstek ruského ministra zahraničí Sergej Rjabkov řekl, že Rusko nehodlá mlčet a rozhodně zareaguje na rozhodnutí Spojených států vyhostit 27 ruských diplomatů ze země. Jak poznamenal Rjabkov, je čas, aby Spojené státy přestaly s praxí vyhošťování ruského diplomatického personálu.
https://www.kp.ru/online/news/4537724/


Vojska Ukrajiny stahují své síly do konfliktní zóny na Donbasu, je tam již 125 tisíc lidí. To je polovina celého složení, uvedla oficiální zástupkyně ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharová. "Ozbrojené síly Ukrajiny budují svou vojenskou sílu, stahují dohromady těžkou techniku ​​a personál," citovala RIA Novosti Zacharovou. Skutečnost, že ozbrojené síly Ukrajiny provádějí útočné operace na Donbasu, uvedl oficiální zástupce ruského ministerstva zahraničí 25. listopadu. Podle zpráv Zvláštní monitorovací mise OBSE tehdy ukrajinské jednotky postoupily v oblasti opevnění nejméně o jeden kilometr. Kromě toho byly obdrženy informace o použití zbraní zakázaných Minskými dohodami. https://rg.ru/2021/12/01/mid-rf-ukraina-stianula-v-zonu-konflikta-v-donbasse-polovinu-svoej-armii.html?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop **Předsedkyně Rady federace Valentina Matvienko vtipkovala**, že když přijdou těžké časy, Rusové se nestávají uprchlíky, ale okamžitě „běží do vojenského úřadu pro registraci a zařazení“. Její slova cituje RIA Novosti . Politik řekla vtip během vládního zasedání v Radě federace, kde hovořil ministr zahraničí Sergej Lavrov . Řada senátorů nastolila téma agresivní rétoriky západních oponentů vůči Rusku. https://lenta.ru/news/2021/12/01/shutka/?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop **Putin nabídl zahájení jednání o zárukách nerozšiřování NATO na východ ** Podle Putina potřebuje Moskva právní záruky, protože „západní kolegové nesplnili své příslušné ústní závazky“. Už dříve uvedl, že Rusko vidí hrozby v cvičení NATO u svých hranic. Rusko navrhuje zahájit věcná jednání o dosažení právních záruk nerozšíření NATO na východ. Toto prohlášení učinil Vladimir Putin při slavnostním předávání pověřovacích listin v Kremlu. Rusko podle něj hodlá hledat „spolehlivé a dlouhodobé bezpečnostní záruky“ a při jednáních se Spojenými státy a jejich spojenci bude „trvat na vypracování konkrétních dohod s vyloučením jakéhokoli postupu NATO na východ“. https://www.rbc.ru/rbcfreenews/61a752f59a79476a0ff880de?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop **Mluvčí ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharovová oznámila odvetu Moskvy za vyhoštění ruských diplomatů ze Spojených států.** "Považujeme americký požadavek za vyhoštění a máme v úmyslu podle toho reagovat," řekla Zacharová novinářům ve středu 1. prosince. Ke 31. ledna roku 2022 musí opustit velvyslanectví USA diplomaté, kteří pobývali v Rusku tři roky" Jak již dříve napsal web kp.ru , náměstek ruského ministra zahraničí Sergej Rjabkov řekl, že Rusko nehodlá mlčet a rozhodně zareaguje na rozhodnutí Spojených států vyhostit 27 ruských diplomatů ze země. Jak poznamenal Rjabkov, je čas, aby Spojené státy přestaly s praxí vyhošťování ruského diplomatického personálu. https://www.kp.ru/online/news/4537724/

aky ma zmysel aj podpisana zmluvu, ked si s nou Zapad vytrie zadok vzdy ked sa mu to hodi? Staci sa pozriet na zmluvu s Iranom


aky ma zmysel aj podpisana zmluvu, ked si s nou Zapad vytrie zadok vzdy ked sa mu to hodi? Staci sa pozriet na zmluvu s Iranom
350
1
2
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept