Zahraničná politika
Ruský jazyk se stane povinným předmětem na univerzitách v CAR

Ruský jazyk se ve Středoafrické republice studovali již za vlády bývalého prezidenta Jeana Bedela Bokassy. V roce 2019 byl opět zařazen do středoškolského vzdělávacího programu a od roku 2022/2023 se předmět stane povinným na vysokých školách.


Od příštího akademického roku se ruský jazyk stane povinným pro studium na univerzitách ve Středoafrické republice (CAR), uvádí místní vydání Corbeau News s odvoláním na prezidenta Faustina-Archange Touaderu.


Studenti také studují francouzštinu, španělštinu a čínštinu na univerzitách, uvádí zpráva.


Ruský jazyk se bude studovat od prvního ročníku bakalářského studia až po magisterské studium. Podle k Agence Ecofin s odvoláním na vedení škol, učební plány jsou v současné době vyvíjeny. Agentura podotýká, že iniciativa je součástí plánu spolupráce mezi Moskvou a Bangui.
https://www.rbc.ru/society/29/11/2021/61a3e23a9a7947437ac4c146


Ruský jazyk se ve Středoafrické republice studovali již za vlády bývalého prezidenta Jeana Bedela Bokassy. V roce 2019 byl opět zařazen do středoškolského vzdělávacího programu a od roku 2022/2023 se předmět stane povinným na vysokých školách. Od příštího akademického roku se ruský jazyk stane povinným pro studium na univerzitách ve Středoafrické republice (CAR), uvádí místní vydání Corbeau News s odvoláním na prezidenta Faustina-Archange Touaderu. Studenti také studují francouzštinu, španělštinu a čínštinu na univerzitách, uvádí zpráva. Ruský jazyk se bude studovat od prvního ročníku bakalářského studia až po magisterské studium. Podle k Agence Ecofin s odvoláním na vedení škol, učební plány jsou v současné době vyvíjeny. Agentura podotýká, že iniciativa je součástí plánu spolupráce mezi Moskvou a Bangui. https://www.rbc.ru/society/29/11/2021/61a3e23a9a7947437ac4c146

Aj u nás by také niečo mohli schváliť. Treba sa opýtat prezidentky, hégelsa, matelka ...: "Azda je Slovenský národ menejcenný, keď už aj v Afrike sa povinne učia Ruštinu a u nás nie?"


Aj u nás by také niečo mohli schváliť. Treba sa opýtat prezidentky, hégelsa, matelka ...: "Azda je Slovenský národ menejcenný, keď už aj v Afrike sa povinne učia Ruštinu a u nás nie?"

Dva týždne dozadu sme tu mali návštevu ruského ministra školstva a ďalších predstaviteľov ruských vysokých škôl. Mám pocit, že určité veci sa už s predstihom dejú, predbiehajú súčasnosť a zosilujú bizarnosť tohto času. Vplyv je rozdelený a chátra vo vláde asi nič nechápe, keď sa minister školstva odmietol s delegáciou stretnúť. Oni len dúfajú, že im páničko po premene sveta bude chrániť zadok.. Ani sami tomu už určite neveria, aj ranč v Austrálii sa rozplynie ako ranná hmla. Ale v danej situácii nemajú na výber a zo zotrvačnosti valcujú štát a národ.
https://www.teraz.sk/slovensko/kollar-hovoril-s-ruskym-ministrom-fal/589964-clanok.html


Dva týždne dozadu sme tu mali návštevu ruského ministra školstva a ďalších predstaviteľov ruských vysokých škôl. Mám pocit, že určité veci sa už s predstihom dejú, predbiehajú súčasnosť a zosilujú bizarnosť tohto času. Vplyv je rozdelený a chátra vo vláde asi nič nechápe, keď sa minister školstva odmietol s delegáciou stretnúť. Oni len dúfajú, že im páničko po premene sveta bude chrániť zadok.. Ani sami tomu už určite neveria, aj ranč v Austrálii sa rozplynie ako ranná hmla. Ale v danej situácii nemajú na výber a zo zotrvačnosti valcujú štát a národ. https://www.teraz.sk/slovensko/kollar-hovoril-s-ruskym-ministrom-fal/589964-clanok.html
493
2
3
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept