Zahraničná politika
Pokus o násilné uchopenie moci bol v Kirgizsku zastavený

Pokus o násilné uchopenie moci bol v Kirgizsku zastavený


Pokus o násilné prevzatie moci bol v Kirgizsku potlačený. Oznámilo to v piatok tlačové stredisko Štátneho výboru pre národnú bezpečnosť (GKNB) republiky.


"Štátny výbor pre národnú bezpečnosť spolu s ministerstvom vnútra potlačil činnosť zločineckej skupiny plánujúcej násilné uchopenie moci v krajine," píše sa v správe.


Podľa tlačového strediska sa počas práce Štátneho výboru pre národnú bezpečnosť a ministerstva vnútra „na zaistenie bezpečnosti nadchádzajúcich parlamentných volieb“ získali informácie o skupine ľudí plánujúcich „organizovanie provokácií na destabilizáciu spoločensko-politická situácia v krajine bezprostredne po voľbách, po ktorých nasledovalo násilné uchopenie moci.“ O tejto skutočnosti sa už začalo predsúdne vyšetrovanie podľa článku „Príprava na násilné odňatie moci“ Trestného zákona republiky.


„V dôsledku osobitných vyšetrovateľsko-operatívnych úkonov sankcionovaných vyšetrujúcim sudcom boli vyvrátené nezvratné dôkazy o trestnej činnosti skupiny osôb vedenej niektorými deštruktívnymi politickými silami vrátane poslancov Jogorku Kenesh (Najvyššej rady) a bývalých vysokých funkcionárov. , bol získaný,“ píše sa v správe.


https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/13028633


Pokus o násilné uchopenie moci bol v Kirgizsku zastavený Pokus o násilné prevzatie moci bol v Kirgizsku potlačený. Oznámilo to v piatok tlačové stredisko Štátneho výboru pre národnú bezpečnosť (GKNB) republiky. "Štátny výbor pre národnú bezpečnosť spolu s ministerstvom vnútra potlačil činnosť zločineckej skupiny plánujúcej násilné uchopenie moci v krajine," píše sa v správe. Podľa tlačového strediska sa počas práce Štátneho výboru pre národnú bezpečnosť a ministerstva vnútra „na zaistenie bezpečnosti nadchádzajúcich parlamentných volieb“ získali informácie o skupine ľudí plánujúcich „organizovanie provokácií na destabilizáciu spoločensko-politická situácia v krajine bezprostredne po voľbách, po ktorých nasledovalo násilné uchopenie moci.“ O tejto skutočnosti sa už začalo predsúdne vyšetrovanie podľa článku „Príprava na násilné odňatie moci“ Trestného zákona republiky. „V dôsledku osobitných vyšetrovateľsko-operatívnych úkonov sankcionovaných vyšetrujúcim sudcom boli vyvrátené nezvratné dôkazy o trestnej činnosti skupiny osôb vedenej niektorými deštruktívnymi politickými silami vrátane poslancov Jogorku Kenesh (Najvyššej rady) a bývalých vysokých funkcionárov. , bol získaný,“ píše sa v správe. https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/13028633

Řekl bych, že lovecká sezóna započala...


Řekl bych, že lovecká sezóna započala...

V Kirgizsku zadržali podozrivých z prípravy štátneho prevratu


Špeciálne služby Kirgizska zadržali troch podozrivých v prípade prípravy štátneho prevratu, uviedol tajomník Bezpečnostnej rady republiky Marat Imankulov.


Hovoríme o troch kandidátoch na poslancov Kirgizska.


"Správy o tom, že boli zadržaní, zodpovedajú realite, teraz sa o tejto skutočnosti vedie vyšetrovanie," píše RIA Novosti s odvolaním sa na Imankulova.


Ešte predtým v republike špeciálne služby zabránili pokusu o prevrat.


Podľa Damira Suvanalieva, hlavného vyšetrovateľa pre mimoriadne dôležité prípady Štátneho výboru pre národnú bezpečnosť Kirgizska, tamojšie špeciálne služby podozrievajú troch kandidátov na zástupcu v príprave na uchopenie moci.


https://russian.rt.com/ussr/news/932807-kirgiziya-gosperevorot-zaderzhanie


V Kirgizsku zadržali podozrivých z prípravy štátneho prevratu Špeciálne služby Kirgizska zadržali troch podozrivých v prípade prípravy štátneho prevratu, uviedol tajomník Bezpečnostnej rady republiky Marat Imankulov. Hovoríme o troch kandidátoch na poslancov Kirgizska. "Správy o tom, že boli zadržaní, zodpovedajú realite, teraz sa o tejto skutočnosti vedie vyšetrovanie," píše RIA Novosti s odvolaním sa na Imankulova. Ešte predtým v republike špeciálne služby zabránili pokusu o prevrat. Podľa Damira Suvanalieva, hlavného vyšetrovateľa pre mimoriadne dôležité prípady Štátneho výboru pre národnú bezpečnosť Kirgizska, tamojšie špeciálne služby podozrievajú troch kandidátov na zástupcu v príprave na uchopenie moci. https://russian.rt.com/ussr/news/932807-kirgiziya-gosperevorot-zaderzhanie

Kirgízie je po kábulském Stalingradu velmi zajímavým post-sovětským státem . Po téhle převratové šarádě je tu krok č.2 . Počítání volebních výsledků z nedělních parlamentních voleb bylo náhle převedeno na ruční sčítání. Že by spojitost s pokusem o převrat ? ještě zdroj
https://www.kommersant.ru/doc/5099281?from=glavnoe_1


Kirgízie je po kábulském Stalingradu velmi zajímavým post-sovětským státem . Po téhle převratové šarádě je tu krok č.2 . Počítání volebních výsledků z nedělních parlamentních voleb bylo náhle převedeno na **ruční sčítání**. Že by spojitost s pokusem o převrat ? ještě zdroj https://www.kommersant.ru/doc/5099281?from=glavnoe_1
Upravené 29. 11. 2021 o 12:17
752
3
2
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept