Zahraničná politika
Čína odmietla robiť kompromisy ohľadom Taiwanu

Čína odmietla robiť kompromisy ohľadom Taiwanu


Čína bude rozhodne bojovať proti americkým provokáciám v Taiwanskom prielive a odmieta poskytnúť akýkoľvek priestor na kompromis v súvislosti s Taiwanom. Uviedol to oficiálny predstaviteľ ministerstva obrany Čínskej ľudovej republiky Wu Qian, informuje agentúra TASS.


„Spojené štáty už nejaký čas robili množstvo nezodpovedných vyhlásení o Taiwane, Juhočínskom mori a prieskumných letoch námorných lietadiel, robili veľa provokácií, v tomto smere by bolo prirodzené, aby Čína vytrvala a bojovala proti tomu,“ Povedal Wu Qian.


Zástupca rezortu obrany upozornil na skutočnosť, že kľúčovým princípom rozvoja vzťahov medzi Washingtonom a Pekingom je zabrániť zásahom do suverenity ČĽR, jej dôstojnosti a kľúčových záujmov. Zdôraznil, že USA musia prestať prechovávať ilúzie o Taiwane.


Vzťahy medzi USA a Čínou eskalovali v dôsledku konkurencie v Juhočínskom mori. Peking tvrdí, že značná časť medzinárodných vôd v ázijsko-tichomorskom regióne patrí ČĽR. Hovoríme o sporných námorných oblastiach na Taiwane, Filipínach, Vietname, Malajzii a ďalších.


Čínska námorná bezpečnostná správa 30. augusta oznámila, že všetky cudzie lode musia pri vstupe do „čínskych“ výsostných vôd hlásiť miesto svojho pobytu. Od zahraničných lodí sa teraz vyžaduje, aby oznámili svoj volací znak čínskej administratíve, ako aj odovzdali informácie o náklade, ktorý prevážajú.


https://lenta.ru/news/2021/11/25/net_kompromissam/


Čína odmietla robiť kompromisy ohľadom Taiwanu Čína bude rozhodne bojovať proti americkým provokáciám v Taiwanskom prielive a odmieta poskytnúť akýkoľvek priestor na kompromis v súvislosti s Taiwanom. Uviedol to oficiálny predstaviteľ ministerstva obrany Čínskej ľudovej republiky Wu Qian, informuje agentúra TASS. „Spojené štáty už nejaký čas robili množstvo nezodpovedných vyhlásení o Taiwane, Juhočínskom mori a prieskumných letoch námorných lietadiel, robili veľa provokácií, v tomto smere by bolo prirodzené, aby Čína vytrvala a bojovala proti tomu,“ Povedal Wu Qian. Zástupca rezortu obrany upozornil na skutočnosť, že kľúčovým princípom rozvoja vzťahov medzi Washingtonom a Pekingom je zabrániť zásahom do suverenity ČĽR, jej dôstojnosti a kľúčových záujmov. Zdôraznil, že USA musia prestať prechovávať ilúzie o Taiwane. Vzťahy medzi USA a Čínou eskalovali v dôsledku konkurencie v Juhočínskom mori. Peking tvrdí, že značná časť medzinárodných vôd v ázijsko-tichomorskom regióne patrí ČĽR. Hovoríme o sporných námorných oblastiach na Taiwane, Filipínach, Vietname, Malajzii a ďalších. Čínska námorná bezpečnostná správa 30. augusta oznámila, že všetky cudzie lode musia pri vstupe do „čínskych“ výsostných vôd hlásiť miesto svojho pobytu. Od zahraničných lodí sa teraz vyžaduje, aby oznámili svoj volací znak čínskej administratíve, ako aj odovzdali informácie o náklade, ktorý prevážajú. https://lenta.ru/news/2021/11/25/net_kompromissam/
130
0
1
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept