Zahraničná politika
Británia uvažuje o vyslaní vojakov do Francúzska kvôli migrantom

Británia uvažuje o vyslaní vojakov do Francúzska kvôli migrantom


Britská ministerka vnútra Priti Patel navrhla vyslať britskú armádu a políciu na hliadkovanie pri pobreží Francúzska, ak to bude potrebné z dôvodu migračnej krízy na hraniciach. Citát pochádza z agentúry Reuters.


„Ponúkol som Francúzsku spoluprácu, možnosť poslať viac dôstojníkov a urobiť všetko potrebné na zabezpečenie oblasti [vo vodách Pas-de-Calais], aby zraniteľní ľudia neriskovali svoje životy nalodením sa na nepoužiteľné člny,“ povedala.


Británia a Francúzsko budú tento problém riešiť počas početných správ o migrantoch utopených v Lamanšskom prielivu. A tak sa 24. novembra vo vodách Pas-de-Calais pri pobreží Francúzska potopila loď s nelegálnymi prisťahovalcami. Zahynulo 31 ľudí, dvaja prežili, no ich životy sú ohrozené.


Francúzska polícia zároveň umožnila davu migrantov bez prekážok opustiť pobrežie Francúzska v snahe preplávať Lamanšský prieliv na ceste do Spojeného kráľovstva. Potom v Británii povedali, že ponúkli francúzskej strane zorganizovať spoločnú hliadku nad Lamanšským prielivom, ale nedostali súhlas od Paríža.
https://lenta.ru/news/2021/11/25/crisis/


Británia uvažuje o vyslaní vojakov do Francúzska kvôli migrantom Britská ministerka vnútra Priti Patel navrhla vyslať britskú armádu a políciu na hliadkovanie pri pobreží Francúzska, ak to bude potrebné z dôvodu migračnej krízy na hraniciach. Citát pochádza z agentúry Reuters. „Ponúkol som Francúzsku spoluprácu, možnosť poslať viac dôstojníkov a urobiť všetko potrebné na zabezpečenie oblasti [vo vodách Pas-de-Calais], aby zraniteľní ľudia neriskovali svoje životy nalodením sa na nepoužiteľné člny,“ povedala. Británia a Francúzsko budú tento problém riešiť počas početných správ o migrantoch utopených v Lamanšskom prielivu. A tak sa 24. novembra vo vodách Pas-de-Calais pri pobreží Francúzska potopila loď s nelegálnymi prisťahovalcami. Zahynulo 31 ľudí, dvaja prežili, no ich životy sú ohrozené. Francúzska polícia zároveň umožnila davu migrantov bez prekážok opustiť pobrežie Francúzska v snahe preplávať Lamanšský prieliv na ceste do Spojeného kráľovstva. Potom v Británii povedali, že ponúkli francúzskej strane zorganizovať spoločnú hliadku nad Lamanšským prielivom, ale nedostali súhlas od Paríža. https://lenta.ru/news/2021/11/25/crisis/
277
1
2
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept