Zahraničná politika
Rusko vyzvalo USA a EÚ, aby vytvorili parametre na predchádzanie náhodným incidentom

Rusko vyzvalo USA a EÚ, aby vytvorili parametre na predchádzanie náhodným incidentom


Ministerstvo zahraničných vecí: armáda Ruska, USA a EÚ musia prediskutovať otázky predchádzania náhodným incidentom


Rusko vyzvalo USA a EÚ, aby spoločne vytvorili parametre na predchádzanie náhodným incidentom organizovaním vojenských stretnutí na rôznych úrovniach. Uviedol to vedúci delegácie na viedenských rokovaniach o vojenskej bezpečnosti a kontrole zbrojenia Konstantin Gavrilov, informuje agentúra TASS.


„Nikto nebude zámerne strieľať rakety alebo zhadzovať atómové bomby, ale môže dôjsť k technickej poruche alebo bude mať vplyv ľudský faktor. A potom je všetko možné, “povedal diplomat.


Moskva chce podľa Gavrilova dosiahnuť diskusiu o týchto otázkach, aby sa takéto scenáre nestali realitou. "Organizujme stretnutia vojenských expertov na pracovnej úrovni, na úrovni generála, na akejkoľvek úrovni, aby sme dosiahli nejaké parametre, aby sme takýmto nehodám zabránili," povedal hovorca ministerstva zahraničných vecí.


Gavrilov predtým obvinil NATO zo straty kontaktu s realitou, komentoval slová generálneho tajomníka Aliancie Jensa Stoltenberga o možnosti presunu amerických jadrových zbraní do východnej Európy. Diplomat označil za výbušnú situáciu v európskom priestore a poznamenal, že šéf NATO svojimi vyhláseniami v skutočnosti ignoroval ruskú výzvu na deeskaláciu napätia v Európe.
https://lenta.ru/news/2021/11/24/mid_usa_eu/


Rusko vyzvalo USA a EÚ, aby vytvorili parametre na predchádzanie náhodným incidentom Ministerstvo zahraničných vecí: armáda Ruska, USA a EÚ musia prediskutovať otázky predchádzania náhodným incidentom Rusko vyzvalo USA a EÚ, aby spoločne vytvorili parametre na predchádzanie náhodným incidentom organizovaním vojenských stretnutí na rôznych úrovniach. Uviedol to vedúci delegácie na viedenských rokovaniach o vojenskej bezpečnosti a kontrole zbrojenia Konstantin Gavrilov, informuje agentúra TASS. „Nikto nebude zámerne strieľať rakety alebo zhadzovať atómové bomby, ale môže dôjsť k technickej poruche alebo bude mať vplyv ľudský faktor. A potom je všetko možné, “povedal diplomat. Moskva chce podľa Gavrilova dosiahnuť diskusiu o týchto otázkach, aby sa takéto scenáre nestali realitou. "Organizujme stretnutia vojenských expertov na pracovnej úrovni, na úrovni generála, na akejkoľvek úrovni, aby sme dosiahli nejaké parametre, aby sme takýmto nehodám zabránili," povedal hovorca ministerstva zahraničných vecí. Gavrilov predtým obvinil NATO zo straty kontaktu s realitou, komentoval slová generálneho tajomníka Aliancie Jensa Stoltenberga o možnosti presunu amerických jadrových zbraní do východnej Európy. Diplomat označil za výbušnú situáciu v európskom priestore a poznamenal, že šéf NATO svojimi vyhláseniami v skutočnosti ignoroval ruskú výzvu na deeskaláciu napätia v Európe. https://lenta.ru/news/2021/11/24/mid_usa_eu/
116
0
1
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept