Zahraničná politika
EÚ vyzvala Rusko, aby sa vzdalo podpory Donbasu

EÚ vyzvala Rusko, aby sa vzdalo podpory Donbasu


Európska únia (EÚ) vyzvala ruského prezidenta Vladimira Putina, aby odvolal dekrét uľahčujúci obchod s neuznanou Doneckou a Luhanskou ľudovou republikou (DĽR a LĽR). Informuje o tom agentúra RIA Novosti.


Európska únia sa domnieva, že takéto kroky na podporu DĽR a LĽR zhoršujú ich ďalšie oddelenie od Ukrajiny. "Takéto jednostranné opatrenia porušujú suverenitu a územnú celistvosť Ukrajiny," uvádza sa vo vyhlásení Bruselu, ktoré bolo rozoslané 24. novembra.


Tvrdí tiež, že dekrét o zrušení dovozných a vývozných kvót medzi Ruskom a samozvanými republikami je v rozpore s Minskými dohodami. "Vyzývame Rusko, aby zvrátilo toto rozhodnutie a zastavilo jednostranné opatrenia, ktoré vyvolávajú ďalšie vyostrenie konfliktu na východe Ukrajiny," uviedol vo svojom prejave Brusel.


Ruský prezident Vladimir Putin podpísal 15. novembra dekrét „O poskytovaní humanitárnej podpory obyvateľom určitých oblastí Doneckej a Luganskej oblasti Ukrajiny“. Podľa tohto zákona musí byť tovar vyrobený na Donbase prijatý do štátnych nákupov na rovnakej úrovni ako ruský.


Okrem toho sa rušia kvóty na vývoz a dovoz tovaru, ktorý sa pohybuje medzi Ruskom, DĽR a LĽR. Putin tiež nariadil prijať opatrenia na zmiernenie podmienok pre prijímanie tovaru z republík na ruské trhy. Dekrét zostane v platnosti až do politického urovnania v Donbase na základe dohôd z Minska.


https://lenta.ru/news/2021/11/24/dnrlnreu/


EÚ vyzvala Rusko, aby sa vzdalo podpory Donbasu Európska únia (EÚ) vyzvala ruského prezidenta Vladimira Putina, aby odvolal dekrét uľahčujúci obchod s neuznanou Doneckou a Luhanskou ľudovou republikou (DĽR a LĽR). Informuje o tom agentúra RIA Novosti. Európska únia sa domnieva, že takéto kroky na podporu DĽR a LĽR zhoršujú ich ďalšie oddelenie od Ukrajiny. "Takéto jednostranné opatrenia porušujú suverenitu a územnú celistvosť Ukrajiny," uvádza sa vo vyhlásení Bruselu, ktoré bolo rozoslané 24. novembra. Tvrdí tiež, že dekrét o zrušení dovozných a vývozných kvót medzi Ruskom a samozvanými republikami je v rozpore s Minskými dohodami. "Vyzývame Rusko, aby zvrátilo toto rozhodnutie a zastavilo jednostranné opatrenia, ktoré vyvolávajú ďalšie vyostrenie konfliktu na východe Ukrajiny," uviedol vo svojom prejave Brusel. Ruský prezident Vladimir Putin podpísal 15. novembra dekrét „O poskytovaní humanitárnej podpory obyvateľom určitých oblastí Doneckej a Luganskej oblasti Ukrajiny“. Podľa tohto zákona musí byť tovar vyrobený na Donbase prijatý do štátnych nákupov na rovnakej úrovni ako ruský. Okrem toho sa rušia kvóty na vývoz a dovoz tovaru, ktorý sa pohybuje medzi Ruskom, DĽR a LĽR. Putin tiež nariadil prijať opatrenia na zmiernenie podmienok pre prijímanie tovaru z republík na ruské trhy. Dekrét zostane v platnosti až do politického urovnania v Donbase na základe dohôd z Minska. https://lenta.ru/news/2021/11/24/dnrlnreu/
Upravené 24. 11. 2021 o 12:32
185
0
1
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept