Zahraničná politika
Európska komisia vyčlení na návrat migrantov do vlasti 3,5 milióna eur

Európska komisia vyčlení na návrat migrantov do vlasti 3,5 milióna eur


Európska komisia (EK) je pripravená vyčleniť až 3,5 milióna pomoci na návrat nelegálnych migrantov z Bieloruska do ich vlasti. Uviedla to šéfka Európskej komisie Ursula von der Leyenová, informuje agentúra Reuters.


„Čoraz viac migrantov je v pasci a my budeme spolupracovať s agentúrami OSN, aby sme im uľahčili návrat domov. Na podporu dobrovoľného návratu z Bieloruska poskytneme až 3,5 milióna eur,“ povedala.


Ursula von der Leyen už skôr v súvislosti s prehĺbením migračnej krízy pri hraniciach Bieloruska a krajín východnej Európy navrhla vytvorenie čiernej listiny pre nelegálnych prepravcov. Predpokladá sa, že proti nim budú prijaté špeciálne opatrenia, ktoré ešte viac znížia migračný tok. Všetky krajiny EÚ sa podľa šéfa Európskej komisie zhodujú v tom, že bieloruský prezident Alexander Lukašenko zámerne vyvoláva prehlbovanie krízy.


Migračná kríza na hraniciach Bieloruska a Európskej únie sa začala koncom mája. Veľké skupiny nelegálnych migrantov z Afriky a Blízkeho východu začali zaútočiť na hranice Litvy, Poľska a Lotyšska v nádeji, že získajú azyl. Argumentovalo sa, že Minsk využíva svoju národnú cestovnú kanceláriu Tsentrkurort na prepravu migrantov na hranice EÚ a zarába na tom.
https://lenta.ru/news/2021/11/23/afghan_misfortune/


Európska komisia vyčlení na návrat migrantov do vlasti 3,5 milióna eur Európska komisia (EK) je pripravená vyčleniť až 3,5 milióna pomoci na návrat nelegálnych migrantov z Bieloruska do ich vlasti. Uviedla to šéfka Európskej komisie Ursula von der Leyenová, informuje agentúra Reuters. „Čoraz viac migrantov je v pasci a my budeme spolupracovať s agentúrami OSN, aby sme im uľahčili návrat domov. Na podporu dobrovoľného návratu z Bieloruska poskytneme až 3,5 milióna eur,“ povedala. Ursula von der Leyen už skôr v súvislosti s prehĺbením migračnej krízy pri hraniciach Bieloruska a krajín východnej Európy navrhla vytvorenie čiernej listiny pre nelegálnych prepravcov. Predpokladá sa, že proti nim budú prijaté špeciálne opatrenia, ktoré ešte viac znížia migračný tok. Všetky krajiny EÚ sa podľa šéfa Európskej komisie zhodujú v tom, že bieloruský prezident Alexander Lukašenko zámerne vyvoláva prehlbovanie krízy. Migračná kríza na hraniciach Bieloruska a Európskej únie sa začala koncom mája. Veľké skupiny nelegálnych migrantov z Afriky a Blízkeho východu začali zaútočiť na hranice Litvy, Poľska a Lotyšska v nádeji, že získajú azyl. Argumentovalo sa, že Minsk využíva svoju národnú cestovnú kanceláriu Tsentrkurort na prepravu migrantov na hranice EÚ a zarába na tom. https://lenta.ru/news/2021/11/23/afghan_misfortune/

Európa navrhla vytvorenie čiernej listiny prepravcov migrantov
Šéf EK navrhol vytvorenie čiernej listiny osôb, ktoré prevážajú migrantov do Bieloruska


Šéfka Európskej komisie (EK) Ursula von der Leyenová v súvislosti s prehĺbením migračnej krízy pri hraniciach Bieloruska a krajín východnej Európy navrhla vytvorenie čiernej listiny pre nelegálnych prepravcov. Jej slová cituje agentúra Reuters.


EK dnes, 23. novembra, predložila návrh na zapísanie všetkých osôb zapojených do prepravy utečencov na hranice na osobitný zoznam. Predpokladá sa, že proti nim budú prijaté špeciálne opatrenia, ktoré ešte viac znížia migračný tok.


Von der Leyenová dodala, že krajiny Európskej únie (EÚ) sa zhodujú na hlavnom vinníkovi. Je presvedčená, že bieloruský prezident Alexander Lukašenko zámerne vyvoláva prehĺbenie krízy.


„EÚ je teda testovaná na svoju silu. Toto nie je migračná kríza. Ide o pokus autoritárskeho režimu destabilizovať svojich demokratických susedov, “povedal šéf EK.


Eurokomisárka pre vnútorné záležitosti Ilva Johanssonová pre situáciu s migrantmi na hraniciach s Poľskom, Lotyšskom a Litvou prirovnala bieloruského prezidenta k „cestovnej kancelárii bez licencie“.
https://lenta.ru/news/2021/11/23/blackblack/


Európa navrhla vytvorenie čiernej listiny prepravcov migrantov Šéf EK navrhol vytvorenie čiernej listiny osôb, ktoré prevážajú migrantov do Bieloruska Šéfka Európskej komisie (EK) Ursula von der Leyenová v súvislosti s prehĺbením migračnej krízy pri hraniciach Bieloruska a krajín východnej Európy navrhla vytvorenie čiernej listiny pre nelegálnych prepravcov. Jej slová cituje agentúra Reuters. EK dnes, 23. novembra, predložila návrh na zapísanie všetkých osôb zapojených do prepravy utečencov na hranice na osobitný zoznam. Predpokladá sa, že proti nim budú prijaté špeciálne opatrenia, ktoré ešte viac znížia migračný tok. Von der Leyenová dodala, že krajiny Európskej únie (EÚ) sa zhodujú na hlavnom vinníkovi. Je presvedčená, že bieloruský prezident Alexander Lukašenko zámerne vyvoláva prehĺbenie krízy. „EÚ je teda testovaná na svoju silu. Toto nie je migračná kríza. Ide o pokus autoritárskeho režimu destabilizovať svojich demokratických susedov, “povedal šéf EK. Eurokomisárka pre vnútorné záležitosti Ilva Johanssonová pre situáciu s migrantmi na hraniciach s Poľskom, Lotyšskom a Litvou prirovnala bieloruského prezidenta k „cestovnej kancelárii bez licencie“. https://lenta.ru/news/2021/11/23/blackblack/

Nehledá se spravedlnost, hledá se viník vhodný k potrestání. A hle už ho našla! To nevadí, že celý ten chaos nadrobila její kolegyně, to je v pořádku, ta na to má právo, protože ji demokraticky ustanovili spolustraníci, zatímco Lukačenka jen pouhý lid jeho země.


Nehledá se spravedlnost, hledá se viník vhodný k potrestání. A hle už ho našla! To nevadí, že celý ten chaos nadrobila její kolegyně, to je v pořádku, ta na to má právo, protože ji demokraticky ustanovili spolustraníci, zatímco Lukačenka jen pouhý lid jeho země.

Európska komisia vyčlení na návrat migrantov do vlasti 3,5 milióna eur


  • že to ide vyčlenit , ked sa chce (a EU už si nechce s Ruskom ešte viac pokazit napjate vztahy)lepsie vratit domov, než im každy mesiac platit dávky

[quote="pid:44719, uid:12"]Európska komisia vyčlení na návrat migrantov do vlasti 3,5 milióna eur[/quote] - že to ide vyčlenit , ked sa chce (a EU už si nechce s Ruskom ešte viac pokazit napjate vztahy) lepsie vratit domov, než im každy mesiac platit dávky

že to ide vyčlenit , ked sa chce (a EU už si nechce s Ruskom ešte viac pokazit napjate vztahy)lepsie vratit domov, než im každy mesiac platit dávky

V EU a EK rádi vyčleňují peníze.
Ale kde nakonec ty peníze skončí a kolik jich nakonec odvezou?


[quote="pid:44789, uid:78"]že to ide vyčlenit , ked sa chce (a EU už si nechce s Ruskom ešte viac pokazit napjate vztahy)lepsie vratit domov, než im každy mesiac platit dávky[/quote] V EU a EK rádi vyčleňují peníze. Ale kde nakonec ty peníze skončí a kolik jich nakonec odvezou?
230
4
4
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept