Mimo kategórií
Peticia proti povinnému očkovaniu / Nove odbory / Formy organizacie

Neviem, či to tu niekde je alebo nie, prosím podpíšte:


https://www.peticie.com/peticia_proti_povinnemu_okovaniu_a_za_zachovanie_principu_dobrovonosti_v_okovani_na_ochorenie_covid-19_v_slovenskej_republike


https://www.hlavnespravy.sk/peticiu-proti-povinnemu-ockovaniu-podpisalo-za-jeden-den-10-tisic-ludi-autor-lukas-machala-z-republiky-vlade-nejde-o-verejne-zdravie-ide-im-o-upevnenie-totalitnej-formy-moci/2762512


Neviem, či to tu niekde je alebo nie, prosím podpíšte: https://www.peticie.com/peticia_proti_povinnemu_okovaniu_a_za_zachovanie_principu_dobrovonosti_v_okovani_na_ochorenie_covid-19_v_slovenskej_republike https://www.hlavnespravy.sk/peticiu-proti-povinnemu-ockovaniu-podpisalo-za-jeden-den-10-tisic-ludi-autor-lukas-machala-z-republiky-vlade-nejde-o-verejne-zdravie-ide-im-o-upevnenie-totalitnej-formy-moci/2762512
Upravené 7. 12. 2021 o 16:25

Aj ja som to a už to rozposielam na podpisovanie.


@Neo, @Oracle_911 môžme toto dať prosím ako prioritnú tému? Ďakujem, veď tu nás je veľa takých a môžme niečo urobiť. Takéto odporúca aj Pjakin.

Aj ja som to a už to rozposielam na podpisovanie. @Neo, @Oracle_911 môžme toto dať prosím ako prioritnú tému? Ďakujem, veď tu nás je veľa takých a môžme niečo urobiť. Takéto odporúca aj Pjakin.

Velmi rád bych podepsal, ale jsem Čechoslovák a to se asi podle všeho nebere, vyžadovat se bude Slovenské občanství, ale nicméně mě překvapilo, že - přihlašte se přes facebook.
Soukromý názor - oni špiclujou všude!


Velmi rád bych podepsal, ale jsem Čechoslovák a to se asi podle všeho nebere, vyžadovat se bude Slovenské občanství, ale nicméně mě překvapilo, že - přihlašte se přes facebook. Soukromý názor - oni špiclujou všude!

Aj ja som to a už to rozposielam na podpisovanie.


Pekne to rastie..za 5 hodín dalších 9tis podpisov


[quote="pid:44661, uid:273"]Aj ja som to a už to rozposielam na podpisovanie.[/quote] Pekne to rastie..za 5 hodín dalších 9tis podpisov

JankA

Právě jsem hledala téma, do kterého to vložit - je to sice trochu jiný způsob boje než petice, ale myslím že účinný.


Sleduji chvíli Pro Libertate - web i facebook.
Podávají trestní oznámení - teď nedávno na Vojtěcha a Svrčinovou,
je tam řada návodů, jak se bránit - roušky, obchody, restaurace
https://www.prolibertate.cz/co-delame/prakticke-navody-doporuceni-a-vzory


Dnes oznámili, ze založili odborovou organizaci:
https://odbory.prolibertate.cz/
Ukázalo se, že obrana demokracie prostřednictvím individuálních žalob sama o sobě nefunguje. Pokud se chcete zapojit do nové formy boje proti diskriminaci, porušování práva na soukromí a na ochranu osobních údajů, pokud se chcete aktivně zapojit do naší práce – STAŇTE SE ČLENY ODBOROVÉ ORGANIZACE PRO LIBERTATE.
Dnešního dne oficiálně zahajujeme činnost i prostřednictvím Odborové organizace Pro Libertate. Reagujeme tak na tisíce dotazů zaměstnanců, kteří se ptají, jaká práva mají v době koronavirové krize a jak se jich domoci. Jsme přesvědčeni, že není možné bránit se dál jen individuálně.
Využijeme všech práv, která nám dává zákoník práce i další právní předpisy, abychom společně chránili oprávněné zájmy a práva zaměstnanců, zastupovali je v jednání se zaměstnavateli i vůči orgánům veřejné moci. Budeme jednat se zaměstnavateli, kteří mají zájem o vytvoření přátelského prostředí uvnitř jejich organizace. A budeme nekompromisně bránit práva a oprávněné zájmy našich členů vůči všem, kdo je porušují.
Našimi hlavními cíli jsou:


  • ochrana a zlepšování pracovních podmínek našich členů i další zaměstnanců
  • ochrana před diskriminací na pracovišti
  • ochrana osobních údajů a soukromí zaměstnanců
  • vytvoření bezpečného pracovního prostředí pro všechny zaměstnance s respektem k principům demokratického právního státu
  • ochrana dalších práv zaměstnanců

Co si o tom myslíte?


Právě jsem hledala téma, do kterého to vložit - je to sice trochu jiný způsob boje než petice, ale myslím že účinný. Sleduji chvíli **Pro Libertate** - web i facebook. Podávají trestní oznámení - teď nedávno na Vojtěcha a Svrčinovou, je tam řada návodů, jak se bránit - roušky, obchody, restaurace https://www.prolibertate.cz/co-delame/prakticke-navody-doporuceni-a-vzory **Dnes oznámili, ze založili odborovou organizaci**: https://odbory.prolibertate.cz/ Ukázalo se, že obrana demokracie prostřednictvím individuálních žalob sama o sobě nefunguje. Pokud se chcete zapojit do nové formy boje proti diskriminaci, porušování práva na soukromí a na ochranu osobních údajů, pokud se chcete aktivně zapojit do naší práce – STAŇTE SE ČLENY ODBOROVÉ ORGANIZACE PRO LIBERTATE. Dnešního dne oficiálně zahajujeme činnost i prostřednictvím Odborové organizace Pro Libertate. Reagujeme tak na tisíce dotazů zaměstnanců, kteří se ptají, jaká práva mají v době koronavirové krize a jak se jich domoci. Jsme přesvědčeni, že není možné bránit se dál jen individuálně. Využijeme všech práv, která nám dává zákoník práce i další právní předpisy, abychom společně chránili oprávněné zájmy a práva zaměstnanců, zastupovali je v jednání se zaměstnavateli i vůči orgánům veřejné moci. Budeme jednat se zaměstnavateli, kteří mají zájem o vytvoření přátelského prostředí uvnitř jejich organizace. A budeme nekompromisně bránit práva a oprávněné zájmy našich členů vůči všem, kdo je porušují. Našimi hlavními cíli jsou: - ochrana a zlepšování pracovních podmínek našich členů i další zaměstnanců - ochrana před diskriminací na pracovišti - ochrana osobních údajů a soukromí zaměstnanců - vytvoření bezpečného pracovního prostředí pro všechny zaměstnance s respektem k principům demokratického právního státu - ochrana dalších práv zaměstnanců **Co si o tom myslíte?**
Upravené 25. 11. 2021 o 12:11

ale nicméně mě překvapilo, že - přihlašte se přes facebook.
Soukromý názor - oni špiclujou všude!


Odo mňa to nechcelo, ja som šla cez ten link na HS. Zaujímavé.


[quote="pid:44686, uid:311"]ale nicméně mě překvapilo, že - přihlašte se přes facebook. Soukromý názor - oni špiclujou všude![/quote] Odo mňa to nechcelo, ja som šla cez ten link na HS. Zaujímavé.

Co si o tom myslíte?


Seldujem ich právničku, mám ju FB. Myslím, že fajn, že bojujú. Tá peticia je pre občanov SR skôr.


[quote="pid:44696, uid:223"]Co si o tom myslíte?[/quote] Seldujem ich právničku, mám ju FB. Myslím, že fajn, že bojujú. Tá peticia je pre občanov SR skôr.

@Lavazza

Promiňte mi všichni moji paranoiu, ale osobně se domnívám, že nástroje typu Facebook a podobné byly stvořeny pro sběr dat. A to tím úplně nejpodlejším způsobem a ze soukromého života. Některé nebyly prvoplánově k tomuto účelu, ale později se i zde začalo dít to samé.


Ovšem z druhé strany i my sami (někteří) tomu přispíváme svým dílem. Pokud už někdo musí za každou cenu na nějaké sociální síti něco publikovat, tak proč nejde jinam, vím já třeba Telegram. Podle doslechu tam žádná cenzura neexistuje. Je to volba. Proč zůstávat a nechat si líbit ponižování ze strany nějaké sociální sítě, která se všude cpe a chce všude vládnou podle svého a nikoliv podle zákonů toho určitého místa. A následné dohadování se s někým anonymním prostřednictvím e-mailu. Oni drží ten bochník chleba ale i ten nůž kterým ten chleba krájí. Neexistuje žádné rozdělení pravomocí a to je špatně. A výmluvy, že jsou soukromá organizace a mají právo se chovat jak chtějí, ale i určovat pravidla v tomto případě po právní sttránce neobstojí. Určovat pravidla mohou jen do rozsahu platnosti práva. Nejsou nad zákonem i když se tak chovají, protože nejsou místně přítomní. Pokud by měli kanceláře v každé zemi odkud je možné se připojit k jejich serverům, podle všeho by to vypadalo jinak!
Teď vidím, že se jim dokonce podařilo najít způsob, jak začít cenzurovat i Telegram, prostřednictvím appky stažené z Google play a AppStore, kde mají ke stažení neoriginální Appku s vlastní zásahem. Nic nového pod sluncem. Toto jsem objevil už u aplikace Threema, že je rozdíl mezi verzí od Threema a Google, která je nakonec už na první pohled viditelná (velikost).


✊🏻 FIGHT CENSORSHIP NOW ✊🏻


👉🏻 You probably already saw :
This message can't be displayed...


🤬 It means that Google / Apple have censored the post or the page.


🔎 Telegram does not practice censorship, but their application is hosted on the Google Play Store and AppStore, so they are dependent on Google/Apple censorship policies.


👌🏻 But there is a simple and very quick solution to bypass all this censorship permanently: do not install Telegram from the PlayStore.


@Lavazza Promiňte mi všichni moji paranoiu, ale osobně se domnívám, že nástroje typu Facebook a podobné byly stvořeny pro sběr dat. A to tím úplně nejpodlejším způsobem a ze soukromého života. Některé nebyly prvoplánově k tomuto účelu, ale později se i zde začalo dít to samé. Ovšem z druhé strany i my sami (někteří) tomu přispíváme svým dílem. Pokud už někdo musí za každou cenu na nějaké sociální síti něco publikovat, tak proč nejde jinam, vím já třeba Telegram. Podle doslechu tam žádná cenzura neexistuje. Je to volba. Proč zůstávat a nechat si líbit ponižování ze strany nějaké sociální sítě, která se všude cpe a chce všude vládnou podle svého a nikoliv podle zákonů toho určitého místa. A následné dohadování se s někým anonymním prostřednictvím e-mailu. Oni drží ten bochník chleba ale i ten nůž kterým ten chleba krájí. Neexistuje žádné rozdělení pravomocí a to je špatně. A výmluvy, že jsou soukromá organizace a mají právo se chovat jak chtějí, ale i určovat pravidla v tomto případě po právní sttránce neobstojí. Určovat pravidla mohou jen do rozsahu platnosti práva. Nejsou nad zákonem i když se tak chovají, protože nejsou místně přítomní. Pokud by měli kanceláře v každé zemi odkud je možné se připojit k jejich serverům, podle všeho by to vypadalo jinak! Teď vidím, že se jim dokonce podařilo najít způsob, jak začít cenzurovat i Telegram, prostřednictvím appky stažené z Google play a AppStore, kde mají ke stažení neoriginální Appku s vlastní zásahem. Nic nového pod sluncem. Toto jsem objevil už u aplikace Threema, že je rozdíl mezi verzí od Threema a Google, která je nakonec už na první pohled viditelná (velikost). ✊
Upravené 23. 11. 2021 o 19:27

je tam řada návodů, jak se bránit - roušky, obchody, restaurace

Díky za odkaz. ani jsem nevěděl.
Nejlepší by ovšem bylo, kdyby tu byl takový stav, že tato iniciativa nebude potřeba. Jenže teď jsme ve fázi, kdy je nutné si trochu té svobody nějakým způsobem vybojovat. Svoboda totiž není zadarmo. Není to nic samozřejmého.


Jinak zaregistroval jsem i petici v ČR přes CHCÍPL PES:
https://www.petice.com/petice_proti_povinnemu_okovani_-_chcipl_pes


Promiňte mi všichni moji paranoiu, ale osobně se domnívám, že nástroje typu Facebook a podobné byly stvořeny pro sběr dat. A to tím úplně nejpodlejším způsobem a ze soukromého života.

Ten sběr dat probíhá všude. Určitě i na těchto stránkách. Další věcí je, co lidé na sítích zveřejňují, jakou mají potřebu to zveřejňovat (zda slouží sítě lidem, nebo lidé jsou otroky sítí), ale to je soukromá věc každého.


[quote="pid:44696, uid:223"]je tam řada návodů, jak se bránit - roušky, obchody, restaurace[/quote] Díky za odkaz. ani jsem nevěděl. Nejlepší by ovšem bylo, kdyby tu byl takový stav, že tato iniciativa nebude potřeba. Jenže teď jsme ve fázi, kdy je nutné si trochu té svobody nějakým způsobem vybojovat. Svoboda totiž není zadarmo. Není to nic samozřejmého. Jinak zaregistroval jsem i petici v ČR přes CHCÍPL PES: https://www.petice.com/petice_proti_povinnemu_okovani_-_chcipl_pes [quote="pid:44721, uid:311"]Promiňte mi všichni moji paranoiu, ale osobně se domnívám, že nástroje typu Facebook a podobné byly stvořeny pro sběr dat. A to tím úplně nejpodlejším způsobem a ze soukromého života.[/quote] Ten sběr dat probíhá všude. Určitě i na těchto stránkách. Další věcí je, co lidé na sítích zveřejňují, jakou mají potřebu to zveřejňovat (zda slouží sítě lidem, nebo lidé jsou otroky sítí), ale to je soukromá věc každého.

Dnes oznámili, ze založili odborovou organizaci:
https://odbory.prolibertate.cz/
som zvedavy, prihlasil som sa. Vdaka.


ako moderator som upravil nadpis.

[quote="pid:44696, uid:223"]Dnes oznámili, ze založili odborovou organizaci: https://odbory.prolibertate.cz/[/quote]som zvedavy, prihlasil som sa. Vdaka. ###### ako moderator som upravil nadpis.

Moderator

--je tu ""strašná choroba"" a preto obrazok vyda viac ako milion slov...619dfd0b0dfb8 kamery nie su este zapnute


--aaaaaaaaaaaaa akcia!!!! ..pre ovce....


619dfdd552369


--je tu ""strašná choroba"" a preto obrazok vyda viac ako milion slov...![619dfd0b0dfb8](serve/attachment&path=619dfd0b0dfb8) kamery nie su este zapnute --aaaaaaaaaaaaa akcia!!!! ..pre ovce.... ![619dfdd552369](serve/attachment&path=619dfdd552369)

https://www.peticie.com/peticia_proti_povinnemu_okovaniu_a_za_zachovanie_principu_dobrovonosti_v_okovani_na_ochorenie_covid-19_v_slovenskej_republike


Keď som to včera na obed podpisovala, bolo tam cca 26 tis. podpisov, dnes je už 36 tis. Prosím podpisujte a šírte. Je to pre nás všetkých.


[quote="pid:44658, uid:273"]https://www.peticie.com/peticia_proti_povinnemu_okovaniu_a_za_zachovanie_principu_dobrovonosti_v_okovani_na_ochorenie_covid-19_v_slovenskej_republike[/quote] Keď som to včera na obed podpisovala, bolo tam cca 26 tis. podpisov, dnes je už 36 tis. Prosím podpisujte a šírte. Je to pre nás všetkých.

Keď som to včera na obed podpisovala, bolo tam cca 26 tis. podpisov, dnes je už 36 tis. Prosím podpisujte a šírte. Je to pre nás všetkých.


Lavazzo, sdilela jsem na FB pro slovenske pratele. jako ceska to podepsat nemuzu, ale zadala jsem o podpis a sdileni. doufam, ze to podepise co nejvice lidi.


[quote="pid:44828, uid:273"]Keď som to včera na obed podpisovala, bolo tam cca 26 tis. podpisov, dnes je už 36 tis. Prosím podpisujte a šírte. Je to pre nás všetkých.[/quote] Lavazzo, sdilela jsem na FB pro slovenske pratele. jako ceska to podepsat nemuzu, ale zadala jsem o podpis a sdileni. doufam, ze to podepise co nejvice lidi.

Lavazzo, sdilela jsem na FB pro slovenske pratele. jako ceska to podepsat nemuzu, ale zadala jsem o podpis a sdileni. doufam, ze to podepise co nejvice lidi.


Ďakujem, áno jasní, že ty to podpísať nemôžeš. Ale aj toto sa ráta. Podľa všetkého to má dosah. Ja som to nazdieľala v skupine homeopatov, všetkých mojich známych, o ktorých viem, že nie sú očkovaní. Možno oslovím ešte alternatívne weby ako IV a pod.


Ináč celé táto maškaráda je mimo iného odvedení pozornosti. Včera bola na IV, pani Nachtmanová (bývala štátna tajomníčka), ktorá vysvetľovala nový školský zákon vrátane inklúzie. No mám taký predmet, ako tie predstavy, hoc aké šlachetné sú na sk nezrealizovateľné. Sama povedala, že veľa rodičov, ktorý mali záujem vzali potom deti do špeciálnych škôl späť. A toto je len jeden zákon....


[quote="pid:44831, uid:347"]Lavazzo, sdilela jsem na FB pro slovenske pratele. jako ceska to podepsat nemuzu, ale zadala jsem o podpis a sdileni. doufam, ze to podepise co nejvice lidi.[/quote] Ďakujem, áno jasní, že ty to podpísať nemôžeš. Ale aj toto sa ráta. Podľa všetkého to má dosah. Ja som to nazdieľala v skupine homeopatov, všetkých mojich známych, o ktorých viem, že nie sú očkovaní. Možno oslovím ešte alternatívne weby ako IV a pod. Ináč celé táto maškaráda je mimo iného odvedení pozornosti. Včera bola na IV, pani Nachtmanová (bývala štátna tajomníčka), ktorá vysvetľovala nový školský zákon vrátane inklúzie. No mám taký predmet, ako tie predstavy, hoc aké šlachetné sú na sk nezrealizovateľné. Sama povedala, že veľa rodičov, ktorý mali záujem vzali potom deti do špeciálnych škôl späť. A toto je len jeden zákon....

Súhlas, ale..
Ak sa nemýlim, bez adresy podpisujúceho
je petícia z právneho hľadiska neplatná, či?
Cui bono?
Chyba, či zámer na preventívne hasenie protifašistického potenciálu?


Súhlas, ale.. Ak sa nemýlim, bez adresy podpisujúceho je petícia z právneho hľadiska neplatná, či? Cui bono? Chyba, či zámer na preventívne hasenie protifašistického potenciálu?

Ak sa nemýlim, bez adresy podpisujúceho
je petícia z právneho hľadiska neplatná, či?


Ked som podpisovala petíciu, čo dal Dr. Weiss k tomu podaniu v Haagu tiež to bolo bez adresy. Toto je internetová akcia, nie je vhodná na referendum, ide o ukázanie potenciálu podľa mňa, môžem sa mýliť.


Mimo téma: my sme takto lokálne zbierali podpisy, aby škola neodpredala časť pozemku súkromnej osobe. Oni nakoniec ten návrh stiahli z rokovali mesta. Takže význam to mať môže, tu mohli hrať rolu aj iné faktory.


[quote="pid:44871, uid:710"]Ak sa nemýlim, bez adresy podpisujúceho je petícia z právneho hľadiska neplatná, či?[/quote] Ked som podpisovala petíciu, čo dal Dr. Weiss k tomu podaniu v Haagu tiež to bolo bez adresy. Toto je internetová akcia, nie je vhodná na referendum, ide o ukázanie potenciálu podľa mňa, môžem sa mýliť. Mimo téma: my sme takto lokálne zbierali podpisy, aby škola neodpredala časť pozemku súkromnej osobe. Oni nakoniec ten návrh stiahli z rokovali mesta. Takže význam to mať môže, tu mohli hrať rolu aj iné faktory.

Ako samozrejme, že to podpíšem,
len možno by bolo dobré do budúcna,
kvôli ďalším prípadným potrebným petíciam toto zistiť.


T.j., do akej miery adresa rozhoduje o váhe petície?
Alebo by vedel niekto tú otázku ešte presnejšie,
objektívne lepšie postaviť?
Dik moc za pomoc!


Ako samozrejme, že to podpíšem, len možno by bolo dobré do budúcna, kvôli ďalším prípadným potrebným petíciam toto zistiť. T.j., do akej miery adresa rozhoduje o váhe petície? Alebo by vedel niekto tú otázku ešte presnejšie, objektívne lepšie postaviť? Dik moc za pomoc!

Petice proti povinnému očkování v ČR

Co tam znamená volitelné? Všimli jste si, že mezi podporovateli této petice je také Petice za povinné očkování?


[quote="pid:44912, uid:518"]Petice proti povinnému očkování v ČR[/quote] Co tam znamená volitelné? Všimli jste si, že mezi podporovateli této petice je také Petice za povinné očkování?
Upravené 25. 11. 2021 o 17:46

Co tam znamená volitelné?

Asi jsem slepý jak patron.
Ale kde a co volitelné?


[quote="pid:45005, uid:312"]Co tam znamená volitelné?[/quote] Asi jsem slepý jak patron. Ale kde a co volitelné?

Ale kde a co volitelné?

Když vyplňuješ své osobní údaje, tak je tam v závorce volitelné. To znamená, že se to nemusí vyplňovat?


[quote="pid:45015, uid:573"]Ale kde a co volitelné?[/quote] Když vyplňuješ své osobní údaje, tak je tam v závorce volitelné. To znamená, že se to nemusí vyplňovat?

Když vyplňuješ své osobní údaje, tak je tam v závorce volitelné. To znamená, že se to nemusí vyplňovat?

Děkuji.
To je totiž tím, že jsem ještě petici nestihl podepsat. Takže k pojmu "volitelné" jsem se ještě nedostal.
Ale díval jsem se. Petice za povinné očkování už má 4900 podpisů.


[quote="pid:45017, uid:312"]Když vyplňuješ své osobní údaje, tak je tam v závorce volitelné. To znamená, že se to nemusí vyplňovat?[/quote] Děkuji. To je totiž tím, že jsem ještě petici nestihl podepsat. Takže k pojmu "volitelné" jsem se ještě nedostal. Ale díval jsem se. Petice za povinné očkování už má 4900 podpisů.

Děkuji.
Ale na moji otázku si neodpověděl.


[quote="pid:45020, uid:573"]Děkuji.[/quote]Ale na moji otázku si neodpověděl.

Ale na moji otázku si neodpověděl.

Podíval jsem se na stránku zásady ochrany osobních údajů.
https://www.petice.com/privacy.php?petition_id=346702


Pro podepsání přes PC je potřeba zadat buď tel č., nebo emailovou adresu. Člověk si pak "zvolí", kterou z těchto možností využije.


[quote="pid:45021, uid:312"]Ale na moji otázku si neodpověděl.[/quote] Podíval jsem se na stránku zásady ochrany osobních údajů. https://www.petice.com/privacy.php?petition_id=346702 Pro podepsání přes PC je potřeba zadat buď tel č., nebo emailovou adresu. Člověk si pak "zvolí", kterou z těchto možností využije.

Ale díval jsem se. Petice za povinné očkování už má 4900 podpisů.

Aj na Slovensku skúšajú takúto petíciu. Peter Weissenbacher (mimovládka Inštitút ľudských práv) takú založil a zatiaľ sa mu prihlásilo niečo vyše 1000 ľudí. Myslím, že oveľa viac ich tam ani nepribudne.
https://www.mojapeticia.sk/campaign/za-zavedenie-povinneho-ockovania-proti-covid-19/adba70f9-b5e1-449d-a74d-b62f43865787


[quote="pid:45020, uid:573"]Ale díval jsem se. Petice za povinné očkování už má 4900 podpisů.[/quote] Aj na Slovensku skúšajú takúto petíciu. Peter Weissenbacher (mimovládka Inštitút ľudských práv) takú založil a zatiaľ sa mu prihlásilo niečo vyše 1000 ľudí. Myslím, že oveľa viac ich tam ani nepribudne. https://www.mojapeticia.sk/campaign/za-zavedenie-povinneho-ockovania-proti-covid-19/adba70f9-b5e1-449d-a74d-b62f43865787

Co si o tom myslíte?


Myslím si, že je to naprosto geniální tah.
1.) Odborová organizace má jistě velice silné postavení v našem právním řádě. Podle mne bude vládu ještě hodně bolet hlava. Nejsem právník, ale vsadím se, že v našich zákonech spí tolik paragrafů, že se ještě všichni budou divit. Navíc, to je ale jen spekulace se mohou přidat i ostatní odborové organizace, které zatím jen přihlížejí a bojí se něco podniknout.
2.) Odborovou organizaci založili právníci. Když jsem to slyšel poprvé, okamžitě jsem se začal smát. Vláda nebude vědět co si počít proti takto vyzbrojenému protivníkovi. Každý klacek má dva konce.
Důležité podle mne je, aby se co nejvíce lidí v této Odborové organizaci zaregistrovalo. Pak budou mít silný mandát. Členský příspěvek je pouze 100 Kč měsíčně.
A dále, je tam nabídka i pro zaměstnavatele, kteří jsou také lapeni v pasti všech nařízení, sankcí a pokut :
"Budeme jednat se zaměstnavateli, kteří mají zájem o vytvoření přátelského prostředí uvnitř jejich organizace". Takto mají možnost legálně se bránit proti likvidaci, protože se mohou odvolávat na povinnosti jednat s odbory a vyhovět jejím požadavkům.
Asi tak. Vidím v tom hodně velký potenciál.


[quote="pid:44696, uid:223"]Co si o tom myslíte?[/quote] Myslím si, že je to naprosto geniální tah. 1.) Odborová organizace má jistě velice silné postavení v našem právním řádě. Podle mne bude vládu ještě hodně bolet hlava. Nejsem právník, ale vsadím se, že v našich zákonech spí tolik paragrafů, že se ještě všichni budou divit. Navíc, to je ale jen spekulace se mohou přidat i ostatní odborové organizace, které zatím jen přihlížejí a bojí se něco podniknout. 2.) Odborovou organizaci založili právníci. Když jsem to slyšel poprvé, okamžitě jsem se začal smát. Vláda nebude vědět co si počít proti takto vyzbrojenému protivníkovi. Každý klacek má dva konce. Důležité podle mne je, aby se co nejvíce lidí v této Odborové organizaci zaregistrovalo. Pak budou mít silný mandát. Členský příspěvek je pouze 100 Kč měsíčně. A dále, je tam nabídka i pro zaměstnavatele, kteří jsou také lapeni v pasti všech nařízení, sankcí a pokut : "Budeme jednat se zaměstnavateli, kteří mají zájem o vytvoření přátelského prostředí uvnitř jejich organizace". Takto mají možnost legálně se bránit proti likvidaci, protože se mohou odvolávat na povinnosti jednat s odbory a vyhovět jejím požadavkům. Asi tak. Vidím v tom hodně velký potenciál.

Prihlasil sa niekto do tych odborov? Prislo vam uz nejake potvrdenie?


Prihlasil sa niekto do tych odborov? Prislo vam uz nejake potvrdenie?

Moderator

Kancelár
https://www.facebook.com/prolibertate2021/
Tady je jejich facebook a u příspěvku 23.11. o založení odborů je diskuze - možná tam najdeš nějaké odpovědi


Kancelár https://www.facebook.com/prolibertate2021/ Tady je jejich facebook a u příspěvku 23.11. o založení odborů je diskuze - možná tam najdeš nějaké odpovědi

Deklarace lékařů k nátlaku na očkování
Nacházíme se v přelomové době. Právě nyní se rozhoduje o budoucnosti nás, budoucnosti našich dětí i o budoucnosti celého národa. Medicínský problém je v současnosti zneužíván k prosazování politických a ekonomických cílů za současného omezování svobody a diskriminování jedné skupiny lidí. Lidé končí v nemocnicích z důvodů nekompetentního rozhodování, hlásání polopravd a lží, zavádění mnohdy nelogických až iracionálních opatření, represí a neodůvodněných privilegií očkovaných. Politici za pomoci některých odborníků stavějí lidi proti lidem, děti proti dětem, polarizují společnost. Na současném bezútěšném stavu má bohužel zásadní podíl jednostranné a nekritické informování médií.
Jsme obyčejní lékaři, kteří se dlouhé měsíce věnovali svým pacientům s vírou, že se situace kolem covid-19 zklidní a bude řešena po diskusi odborníků konsenzuálně a zodpovědně s co nejmenšími ztrátami na lidských životech, zdraví, psychice a fungování společnosti. Ve skutečnosti jsme však svědky narůstajícího šíření strachu a beznaděje, ke kterému značně přispívá naše stavovská organizace ČLK v čele s prezidentem dr. Kubkem. Nelze již jinak, než společně vyjádřit jasný nesouhlas s vedením ČLK a oslovit veřejnost.
Na základě zveřejněných dat je zcela zřejmé, že očkování nemá efekt na vytvoření kolektivní imunity. Musí jasně zaznít, před čím očkování může chránit a kde selhává. Komu očkování jednoznačně doporučit a u koho je nejen zbytečné, ale potenciálně rizikové. Očkovaní šíří infekci, a tedy nelze nikoho emočně vydírat ani nutit k očkování z důvodu ochrany svých bližních. Známe rizikový profil pacienta, u kterého je očkování schopno zabránit těžkému průběhu nemoci. Současně víme, že pacienti, kteří v minulosti nákazu prodělali, neplní nemocnice, a očkování tedy u nich má přínos zcela minimální. Pokud stát tvrdí, že epidemie ohrožuje chod nemocnic, a přitom se nijak nesnaží zamezit šíření infekce očkovanými, dopouští se záměrného šíření epidemie.
U dětí a mladých zdravých má covid-19 v naprosté většině lehký průběh, již nyní jsou však u nich popsány závažné postvakcinační nežádoucí účinky jako myokarditida, perikarditida, riziko mozkových příhod a jiných neurologických obtíží či poruch srážlivosti krve. Hlášen je prudký nárůst podezření na úmrtí ve spojení s vakcinací za období 2020–2021 v americkém vládním systému VAERS (Vaccine Adverse Event Reporting System). To, co se již nyní ukazuje, však může být zatím jen pouhá špička ledovce. O možných dlouhodobých nežádoucích účincích z podstaty krátkého používání těchto genetických vakcín není známo nic. Například skrytě proběhlé myokarditidy mohou být v čase příčinou rozvoje dilatační kardiomyopatie a srdečního selhání. V medicíně vždy platila zásada předběžné opatrnosti, primum non nocere. Místo zahájení seriózní odborné diskuse na dané téma je ústy dětských vakcinologů šířena pohádka o 100% bezpečnosti vakcinace dětí a mladistvých.
Může za takové situace skutečně zodpovědný lékař doporučit očkování dětem?
V Úmluvě o lidských právech a biomedicíně v kapitole II, článku 5 se píše, že jakýkoli zákrok v oblasti péče o zdraví je možno provést pouze za podmínky, že k němu dotčená osoba poskytla svobodný a informovaný souhlas. Přesto představenstvo ČLK vyvíjí tlak na uzákonění povinného očkování vakcínou, u které bude testování dokončeno až v roce 2023. Jsme tak svědky proměny z principu nepolitické profesní organizace ve zcela nepokrytě politickou účelovou sílu, k čemuž nemá žádný mandát. Ze stavovské organizace, která má hájit zájmy lékařského stavu, se stala organizace tvrdě a slepě prosazující jeden úzký názorový směr bez ohledu na oponentní názory a vědeckou diskusi. Kdokoliv projeví jen trochu odlišný názor, je dehonestován či označen za dezinformátora. K podpoře a šíření svého názoru využívá prezident Kubek časopisu ČLK Tempus medicorum, jehož je zároveň šéfredaktorem. V něm neposkytuje vyvážený prostor spektru různých odborných názorů, naopak publikuje texty příznivců očkování a články jemu spřátelených novinářů dehonestující lidi s jinými názory. Taková kumulace moci je nejen v lékařském prostředí nepřijatelná.
Ministerstvo zdravotnictví za podpory ČLK vyvíjí ohromný tlak na všechny neočkované, včetně těch, kteří nemoc prodělali a mnohdy mají přetrvávající vysoké titry protilátek. K tomu však neexistuje medicínské opodstatnění. Zároveň neklade důraz na léčebné možnosti a nezbytnost včasné péče a terapie na úrovni primární linie, jako účinné prevence zhoršení zdravotního stavu pacienta a přetížení lůžkových kapacit, a to zavedením účinné triáže pacientů včetně použití oxymetrů v domácím prostředí k odhadu progrese do možných závažných stavů. Místo toho jsou praktičtí lékaři zavaleni množstvím zbytečných byrokratických úkonů.
Nesouhlasíme s doporučením představenstva ČLK ohledně povinné celoplošné vakcinace, ale i profesních skupin. Vyjadřujeme tímto respekt těm lékařům v představenstvu ČLK, kteří se v této věci zdrželi hlasování. Vyjadřujeme jasný nesouhlas s očkováním dětí pro převažující rizika nad benefitem a neznámé dlouhodobé nežádoucí účinky. Od postupu a stanovisek ČLK se distancujeme!
Vraťme se k ars medicinae, umění léčit, které je kombinací medicíny založené na vědeckém poznání, zkušenosti a empatii lékaře a právu pacienta rozhodovat o svém zdraví. My lékaři tu jsme pro všechny, kteří potřebují naši pomoc.
Vraťme zpět do vztahu lékař-pacient důvěru, respekt, toleranci a slušnost.


    28. listopadu 2021

MUDr. Jan Brodníček , praktický lékař, pneumolog
MUDr. Vladimír Čížek , lékař, angiolog, předseda etické komise
MUDr. Jana Gandalovičová , lékař, kardiolog
MUDr. Miloslav Kramný , praktický lékař
MUDr. Tomáš Lebenhart , lékař, homeopat
MUDr. Eva Makovská , praktický lékař
MUDr. Eliška Novotná , praktický lékař
prof. MUDr. Eliška Sovová PhD, MBA , přednosta Kliniky tělovýchovného lékařství a kardiovaskulární rehabilitace, FNOL
MUDr. Olga Svobodová , praktický lékař
MUDr. Hana Štefaničová , lékař, kardiolog
MUDr. Anna Urbanová , praktický lékař pro děti a dorost


Za 3 dny podepsalo 600 lékařů, celkově podpisů asi 20 000.
http://deklaracelekaru.cz/index.php
Přidejte se. Lékaři i ostatní veřejnost lékaře podporující.


**Deklarace lékařů k nátlaku na očkování** Nacházíme se v přelomové době. Právě nyní se rozhoduje o budoucnosti nás, budoucnosti našich dětí i o budoucnosti celého národa. Medicínský problém je v současnosti zneužíván k prosazování politických a ekonomických cílů za současného omezování svobody a diskriminování jedné skupiny lidí. Lidé končí v nemocnicích z důvodů nekompetentního rozhodování, hlásání polopravd a lží, zavádění mnohdy nelogických až iracionálních opatření, represí a neodůvodněných privilegií očkovaných. Politici za pomoci některých odborníků stavějí lidi proti lidem, děti proti dětem, polarizují společnost. Na současném bezútěšném stavu má bohužel zásadní podíl jednostranné a nekritické informování médií. Jsme obyčejní lékaři, kteří se dlouhé měsíce věnovali svým pacientům s vírou, že se situace kolem covid-19 zklidní a bude řešena po diskusi odborníků konsenzuálně a zodpovědně s co nejmenšími ztrátami na lidských životech, zdraví, psychice a fungování společnosti. Ve skutečnosti jsme však svědky narůstajícího šíření strachu a beznaděje, ke kterému značně přispívá naše stavovská organizace ČLK v čele s prezidentem dr. Kubkem. Nelze již jinak, než společně vyjádřit jasný nesouhlas s vedením ČLK a oslovit veřejnost. Na základě zveřejněných dat je zcela zřejmé, že očkování nemá efekt na vytvoření kolektivní imunity. Musí jasně zaznít, před čím očkování může chránit a kde selhává. Komu očkování jednoznačně doporučit a u koho je nejen zbytečné, ale potenciálně rizikové. Očkovaní šíří infekci, a tedy nelze nikoho emočně vydírat ani nutit k očkování z důvodu ochrany svých bližních. Známe rizikový profil pacienta, u kterého je očkování schopno zabránit těžkému průběhu nemoci. Současně víme, že pacienti, kteří v minulosti nákazu prodělali, neplní nemocnice, a očkování tedy u nich má přínos zcela minimální. Pokud stát tvrdí, že epidemie ohrožuje chod nemocnic, a přitom se nijak nesnaží zamezit šíření infekce očkovanými, dopouští se záměrného šíření epidemie. U dětí a mladých zdravých má covid-19 v naprosté většině lehký průběh, již nyní jsou však u nich popsány závažné postvakcinační nežádoucí účinky jako myokarditida, perikarditida, riziko mozkových příhod a jiných neurologických obtíží či poruch srážlivosti krve. Hlášen je prudký nárůst podezření na úmrtí ve spojení s vakcinací za období 2020–2021 v americkém vládním systému VAERS (Vaccine Adverse Event Reporting System). To, co se již nyní ukazuje, však může být zatím jen pouhá špička ledovce. O možných dlouhodobých nežádoucích účincích z podstaty krátkého používání těchto genetických vakcín není známo nic. Například skrytě proběhlé myokarditidy mohou být v čase příčinou rozvoje dilatační kardiomyopatie a srdečního selhání. V medicíně vždy platila zásada předběžné opatrnosti, primum non nocere. Místo zahájení seriózní odborné diskuse na dané téma je ústy dětských vakcinologů šířena pohádka o 100% bezpečnosti vakcinace dětí a mladistvých. Může za takové situace skutečně zodpovědný lékař doporučit očkování dětem? V Úmluvě o lidských právech a biomedicíně v kapitole II, článku 5 se píše, že jakýkoli zákrok v oblasti péče o zdraví je možno provést pouze za podmínky, že k němu dotčená osoba poskytla svobodný a informovaný souhlas. Přesto představenstvo ČLK vyvíjí tlak na uzákonění povinného očkování vakcínou, u které bude testování dokončeno až v roce 2023. Jsme tak svědky proměny z principu nepolitické profesní organizace ve zcela nepokrytě politickou účelovou sílu, k čemuž nemá žádný mandát. Ze stavovské organizace, která má hájit zájmy lékařského stavu, se stala organizace tvrdě a slepě prosazující jeden úzký názorový směr bez ohledu na oponentní názory a vědeckou diskusi. Kdokoliv projeví jen trochu odlišný názor, je dehonestován či označen za dezinformátora. K podpoře a šíření svého názoru využívá prezident Kubek časopisu ČLK Tempus medicorum, jehož je zároveň šéfredaktorem. V něm neposkytuje vyvážený prostor spektru různých odborných názorů, naopak publikuje texty příznivců očkování a články jemu spřátelených novinářů dehonestující lidi s jinými názory. Taková kumulace moci je nejen v lékařském prostředí nepřijatelná. Ministerstvo zdravotnictví za podpory ČLK vyvíjí ohromný tlak na všechny neočkované, včetně těch, kteří nemoc prodělali a mnohdy mají přetrvávající vysoké titry protilátek. K tomu však neexistuje medicínské opodstatnění. Zároveň neklade důraz na léčebné možnosti a nezbytnost včasné péče a terapie na úrovni primární linie, jako účinné prevence zhoršení zdravotního stavu pacienta a přetížení lůžkových kapacit, a to zavedením účinné triáže pacientů včetně použití oxymetrů v domácím prostředí k odhadu progrese do možných závažných stavů. Místo toho jsou praktičtí lékaři zavaleni množstvím zbytečných byrokratických úkonů. Nesouhlasíme s doporučením představenstva ČLK ohledně povinné celoplošné vakcinace, ale i profesních skupin. Vyjadřujeme tímto respekt těm lékařům v představenstvu ČLK, kteří se v této věci zdrželi hlasování. Vyjadřujeme jasný nesouhlas s očkováním dětí pro převažující rizika nad benefitem a neznámé dlouhodobé nežádoucí účinky. Od postupu a stanovisek ČLK se distancujeme! Vraťme se k ars medicinae, umění léčit, které je kombinací medicíny založené na vědeckém poznání, zkušenosti a empatii lékaře a právu pacienta rozhodovat o svém zdraví. My lékaři tu jsme pro všechny, kteří potřebují naši pomoc. Vraťme zpět do vztahu lékař-pacient důvěru, respekt, toleranci a slušnost. 28. listopadu 2021 MUDr. Jan Brodníček , praktický lékař, pneumolog MUDr. Vladimír Čížek , lékař, angiolog, předseda etické komise MUDr. Jana Gandalovičová , lékař, kardiolog MUDr. Miloslav Kramný , praktický lékař MUDr. Tomáš Lebenhart , lékař, homeopat MUDr. Eva Makovská , praktický lékař MUDr. Eliška Novotná , praktický lékař prof. MUDr. Eliška Sovová PhD, MBA , přednosta Kliniky tělovýchovného lékařství a kardiovaskulární rehabilitace, FNOL MUDr. Olga Svobodová , praktický lékař MUDr. Hana Štefaničová , lékař, kardiolog MUDr. Anna Urbanová , praktický lékař pro děti a dorost **Za 3 dny podepsalo 600 lékařů, celkově podpisů asi 20 000.** http://deklaracelekaru.cz/index.php Přidejte se. Lékaři i ostatní veřejnost lékaře podporující.
Upravené 30. 11. 2021 o 23:42

https://www.facebook.com/prolibertate2021/
Tady je jejich facebook a u příspěvku 23.11. o založení odborů je diskuze - možná tam najdeš nějaké odpovědi

vdaka, uz som nasiel clensky preukaz v mailoch.


[quote="pid:45385, uid:223"]https://www.facebook.com/prolibertate2021/ Tady je jejich facebook a u příspěvku 23.11. o založení odborů je diskuze - možná tam najdeš nějaké odpovědi[/quote] vdaka, uz som nasiel clensky preukaz v mailoch.

Moderator

Bohumil
Deklaraci lékařů k nátlaku na očkování vidíte jako vhodnou formu?


Bohumil **Deklaraci** lékařů k nátlaku na očkování vidíte jako vhodnou formu?
Upravené 1. 12. 2021 o 08:10

Taková pomoc odborníků, kteří si zachovali čest je v tuto chvíli nedocenitelná.
Souhlas, lékaře se svědomím je potřebné podpořit.


[quote="pid:46016, uid:292"]Taková pomoc odborníků, kteří si zachovali čest je v tuto chvíli nedocenitelná.[/quote]Souhlas, lékaře se svědomím je potřebné podpořit.

Pro Libertate - Institut práva a občanských svobod
·
Dnes vyšla vyhláška o povinném očkování proti covid-19. Rádi bychom proto chtěli všechny dotčené uklidnit:


  1. Věc řešíme již několik dnů a pracujeme na jejím zrušení.
  2. Připravíme rovněž právní stanoviska a návrhy, jak tuto situaci řešit, pokud se očkovat nechcete.
  3. Povinnost očkování je prozatím třeba splnit do 28. 2. 2022 (příp. později). Zatím tedy prosíme každého dotčeného o klid.
  4. Věc řešíme i v rámci Odborové organizace Pro Libertate (http://odbory.prolibertate.cz).Argumentaci o nezákonnosti vyhlášky skvěle shrnula kolegyně V. Vališová zde: https://advokatnidenik.cz/2021/12/07/k-diskusi-k-navrhu-novely-ockovaci-vyhlasky-v-souvislosti-s-ockovanim-proti-covid-19/

**Pro Libertate - Institut práva a občanských svobod** · Dnes vyšla vyhláška o povinném očkování proti covid-19. Rádi bychom proto chtěli všechny dotčené uklidnit: 1. Věc řešíme již několik dnů a pracujeme na jejím zrušení. 2. Připravíme rovněž právní stanoviska a návrhy, jak tuto situaci řešit, pokud se očkovat nechcete. 3. Povinnost očkování je prozatím třeba splnit do 28. 2. 2022 (příp. později). Zatím tedy prosíme každého dotčeného o klid. 4. Věc řešíme i v rámci Odborové organizace Pro Libertate (http://odbory.prolibertate.cz). Argumentaci o nezákonnosti vyhlášky skvěle shrnula kolegyně V. Vališová zde: https://advokatnidenik.cz/2021/12/07/k-diskusi-k-navrhu-novely-ockovaci-vyhlasky-v-souvislosti-s-ockovanim-proti-covid-19/

analyza z odborov:



Vážení členové Odborové organizace,


v příloze zasíláme pro případné využití na pracovištích analýzu skutečných povinností zaměstnavatelů a zaměstnanců. Ponecháváme nyní bokem argumentaci o zákonnosti mimořádného opatření jako celku, neboť vedoucí pracovišť lze těžko na této úrovni přesvědčit. Postačí, pokud budete trvat na tom, aby Vaši zaměstnavatelé striktně dodržovali pouze ty povinnosti, které jim mimořádné opatření ukládá. Jakákoli povinnost vyžadovaná zaměstnavatelem nad rámec mimořádného opatření, nemá oporu v právu.


Podotýkáme, že pro zaměstnance ve zdravotnictví a sociálních službách nicméně platí jiné opatření, které povinnosti stanoví mírně odlišně. Na materiálu pro ně pracujeme.


Nadále také připravujeme podání k Ústavnímu soudu ČR s návrhem na zrušení očkovací vyhlášky. Měli bychom mít již připraveno 10 senátorů, kteří návrh podají.


Prozatím Vás snad uklidní, že z právní analýzy obsahu vyhlášky nevyplývá, že by zaváděla očkování jako podmínku výkonu povolání (jako třeba žloutenka u zdravotnického personálu) a absence očkování proti kovidu tak není důvodem k rozvázání pracovního poměru a nebo zrušení služebního poměru. Stále také platí, že očkování není uvedeno na seznamu očkovacích látek, jimiž jedině lze dle zákona provádět povinná očkování a nezdá se, že by na seznam pro rok 2022 mělo být toto očkování zařazeno. Seznam se vytváří podle antigenního složení očkovacích látek a vzhledem k tomu, že žádná z vakcín proti kovidu antigen neobsahuje, není možné je do seznamu zařadit. Legálním způsobem tak není aktuálně čím povinně očkovat.


Vydržte, zůstáváme s Vámi.


Mgr. Ondřej Svoboda, místopředseda


S pozdravem


Odborová organizace Pro Libertate



priloha: https://uloz.to/tam/9c7f6076-520d-4b00-abb8-ea10d481c318


analyza z odborov: >Vážení členové Odborové organizace, >v příloze zasíláme pro případné využití na pracovištích analýzu skutečných povinností zaměstnavatelů a zaměstnanců. Ponecháváme nyní bokem argumentaci o zákonnosti mimořádného opatření jako celku, neboť vedoucí pracovišť lze těžko na této úrovni přesvědčit. Postačí, pokud budete trvat na tom, aby Vaši zaměstnavatelé striktně dodržovali pouze ty povinnosti, které jim mimořádné opatření ukládá. Jakákoli povinnost vyžadovaná zaměstnavatelem nad rámec mimořádného opatření, nemá oporu v právu. >Podotýkáme, že pro zaměstnance ve zdravotnictví a sociálních službách nicméně platí jiné opatření, které povinnosti stanoví mírně odlišně. Na materiálu pro ně pracujeme. >Nadále také připravujeme podání k Ústavnímu soudu ČR s návrhem na zrušení očkovací vyhlášky. Měli bychom mít již připraveno 10 senátorů, kteří návrh podají. >Prozatím Vás snad uklidní, že z právní analýzy obsahu vyhlášky nevyplývá, že by zaváděla očkování jako podmínku výkonu povolání (jako třeba žloutenka u zdravotnického personálu) a absence očkování proti kovidu tak není důvodem k rozvázání pracovního poměru a nebo zrušení služebního poměru. Stále také platí, že očkování není uvedeno na seznamu očkovacích látek, jimiž jedině lze dle zákona provádět povinná očkování a nezdá se, že by na seznam pro rok 2022 mělo být toto očkování zařazeno. Seznam se vytváří podle antigenního složení očkovacích látek a vzhledem k tomu, že žádná z vakcín proti kovidu antigen neobsahuje, není možné je do seznamu zařadit. Legálním způsobem tak není aktuálně čím povinně očkovat. >Vydržte, zůstáváme s Vámi. >Mgr. Ondřej Svoboda, místopředseda >S pozdravem >Odborová organizace Pro Libertate priloha: https://uloz.to/tam/9c7f6076-520d-4b00-abb8-ea10d481c318

Moderator

Ondřej Dostál: Jak se nenaočkovat?
Právní rádce pro zaměstnance, kterým hrozí povinná vakcinace
https://www.reflex.cz/clanek/a-plus-x/111187/ondrej-dostal-jak-se-nenaockovat-pravni-radce-pro-zamestnance-kterym-hrozi-povinna-vakcinace.html


**Ondřej Dostál: Jak se nenaočkovat?** Právní rádce pro zaměstnance, kterým hrozí povinná vakcinace https://www.reflex.cz/clanek/a-plus-x/111187/ondrej-dostal-jak-se-nenaockovat-pravni-radce-pro-zamestnance-kterym-hrozi-povinna-vakcinace.html
4.95k
35
17
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept