Zahraničná politika
Trilaterálne rokovania medzi Putinom, Alijevom a Pašinjanom sa uskutočnia v Soči 26. novembra

Pašinjan prichádza do Soči, aby sa stretol s Putinom a Alijevom


Arménsky premiér Nikol Pašinjan pricestoval do Soči, kde je naplánované trojstranné stretnutie s ruským prezidentom Vladimirom Putinom a azerbajdžanským prezidentom Ilhamom Alijevom.


https://russian.rt.com/ussr/news/932232-pashinyan-sochi-vstrecha


Путин, Пашинян и Алиев встретятся в Сочи. Главная тема — Карабах


https://www.youtube.com/watch?v=7-s9YG-3nTo


Pašinjan prichádza do Soči, aby sa stretol s Putinom a Alijevom Arménsky premiér Nikol Pašinjan pricestoval do Soči, kde je naplánované trojstranné stretnutie s ruským prezidentom Vladimirom Putinom a azerbajdžanským prezidentom Ilhamom Alijevom. https://russian.rt.com/ussr/news/932232-pashinyan-sochi-vstrecha Путин, Пашинян и Алиев встретятся в Сочи. Главная тема — Карабах https://www.youtube.com/watch?v=7-s9YG-3nTo
Upravené 26. 11. 2021 o 11:30

Putin označil za účel trojstranného stretnutia vytvoriť podmienky na oživenie Karabachu
Ruský prezident Vladimir Putin označil za cieľ trojstranných rokovaní s azerbajdžanským prezidentom Ilhamom Alijevom a arménskym premiérom Nikolom Pašinjanom vytvorenie podmienok na oživenie Náhorného Karabachu.


„Zdá sa mi, že toto je vlastne cieľom celého nášho snaženia, a to vytvárať podmienky na oživenie regiónu, aby sa tam ľudia cítili bezpečne a mohli sa normálne venovať ekonomickým aktivitám,“ rozvíja ekonomika “povedal ruský vodca na začiatku stretnutia.


Putin je presvedčený, že Rusko, Arménsko a Azerbajdžan by sa v záujme spoločných záujmov mali snažiť o posilnenie väzieb medzi krajinami.


"Sme spolu po stáročia ako súčasť jedného štátu, máme veľmi hlboké historické väzby a nechceli by sme, aby sa zrútili. Naopak, musíme sa snažiť o ich obnovenie a udržanie v budúcnosti," povedal Putin. .


Rozsiahle bojové akcie v Náhornom Karabachu sa v súčasnosti nevedú, čo naznačuje, že pre vyriešenie situácie v regióne sa urobilo veľa, poznamenal prezident.


"Napriek tomu sa za rok urobilo veľa," uviedol Putin, "neprebiehajú žiadne rozsiahle nepriateľské akcie, čo je samo o sebe veľmi dobré." Pre vyriešenie situácie v Karabachu sa podľa neho za rok urobilo veľa, no, žiaľ, nie všetky záležitosti sa doteraz podarilo vyriešiť.


"Za túto dobu sa toho urobilo naozaj veľa. Žiaľ, ešte nie sú vyriešené všetky problémy, viem o incidentoch na hraniciach aj o tragických incidentoch, keď sú zabití a zranení ľudia na oboch stranách," uviedol.


To všetko si podľa Putina vyžaduje osobitnú pozornosť lídrov. "V skutočnosti sme sa kvôli tomu zišli aj dnes - aby sme sa v budúcnosti vyhli podobným incidentom. Vo všeobecnosti sa však za rok urobilo veľa," je si istý.


https://tass.ru/politika/13035941


Putin označil za účel trojstranného stretnutia vytvoriť podmienky na oživenie Karabachu Ruský prezident Vladimir Putin označil za cieľ trojstranných rokovaní s azerbajdžanským prezidentom Ilhamom Alijevom a arménskym premiérom Nikolom Pašinjanom vytvorenie podmienok na oživenie Náhorného Karabachu. „Zdá sa mi, že toto je vlastne cieľom celého nášho snaženia, a to vytvárať podmienky na oživenie regiónu, aby sa tam ľudia cítili bezpečne a mohli sa normálne venovať ekonomickým aktivitám,“ rozvíja ekonomika “povedal ruský vodca na začiatku stretnutia. Putin je presvedčený, že Rusko, Arménsko a Azerbajdžan by sa v záujme spoločných záujmov mali snažiť o posilnenie väzieb medzi krajinami. "Sme spolu po stáročia ako súčasť jedného štátu, máme veľmi hlboké historické väzby a nechceli by sme, aby sa zrútili. Naopak, musíme sa snažiť o ich obnovenie a udržanie v budúcnosti," povedal Putin. . Rozsiahle bojové akcie v Náhornom Karabachu sa v súčasnosti nevedú, čo naznačuje, že pre vyriešenie situácie v regióne sa urobilo veľa, poznamenal prezident. "Napriek tomu sa za rok urobilo veľa," uviedol Putin, "neprebiehajú žiadne rozsiahle nepriateľské akcie, čo je samo o sebe veľmi dobré." Pre vyriešenie situácie v Karabachu sa podľa neho za rok urobilo veľa, no, žiaľ, nie všetky záležitosti sa doteraz podarilo vyriešiť. "Za túto dobu sa toho urobilo naozaj veľa. Žiaľ, ešte nie sú vyriešené všetky problémy, viem o incidentoch na hraniciach aj o tragických incidentoch, keď sú zabití a zranení ľudia na oboch stranách," uviedol. To všetko si podľa Putina vyžaduje osobitnú pozornosť lídrov. "V skutočnosti sme sa kvôli tomu zišli aj dnes - aby sme sa v budúcnosti vyhli podobným incidentom. Vo všeobecnosti sa však za rok urobilo veľa," je si istý. https://tass.ru/politika/13035941

Ruský prezident Vladimir Putin počas trojstranného stretnutia s arménskym premiérom Nikolom Pašinjanom a azerbajdžanským prezidentom Ilhamom Alijevom uviedol, že Baku a Jerevan majú záujem o normalizáciu situácie na hraniciach. hranica


"Na oboch stranách je záujem o normalizáciu situácie, o pozitívny vývoj situácie," povedal Putin na stretnutí.


Ruský prezident tiež poznamenal, že Rusko, Azerbajdžan a Arménsko majú veľmi hlboké historické väzby a "nechcel by som, aby sa zrútili."


"Naopak, musíme sa snažiť o ich obnovu a podporu v budúcnosti," povedal.


Pašinjan na trojstrannom stretnutí uviedol, že Arménsko je pripravené na proces demarkácie a delimitácie hranice s Azerbajdžanom.


„Téma otvorenia, odblokovania všetkých dopravných a ekonomických komunikácií je pre nás tiež veľmi dôležitá a máme úprimný záujem o vyriešenie týchto problémov,“ povedal.


Alijev počas rozhovorov poznamenal, že Baku vysoko oceňuje podporu Ruska v otázke určenia hranice medzi Azerbajdžanom a Arménskom.


„Téma určenia hraníc medzi Azerbajdžanom a Arménskom. Veľmi si vážime aj podporu, vrátane poradenstva, ruskej strany v tejto veci, “uviedol.


Podľa Alijeva bolo v Baku viackrát verejne vyjadrené, že je pripravené začať naliehavý proces delimitácie hraníc.


Už skôr sa v Soči začali trojstranné rokovania medzi ruským prezidentom Vladimirom Putinom, azerbajdžanským vodcom Ilhamom Alijevom a arménskym premiérom Nikolom Pašinjanom.
https://russian.rt.com/ussr/news/932378-putin-baku-erevan


Ruský prezident Vladimir Putin počas trojstranného stretnutia s arménskym premiérom Nikolom Pašinjanom a azerbajdžanským prezidentom Ilhamom Alijevom uviedol, že Baku a Jerevan majú záujem o normalizáciu situácie na hraniciach. hranica "Na oboch stranách je záujem o normalizáciu situácie, o pozitívny vývoj situácie," povedal Putin na stretnutí. Ruský prezident tiež poznamenal, že Rusko, Azerbajdžan a Arménsko majú veľmi hlboké historické väzby a "nechcel by som, aby sa zrútili." "Naopak, musíme sa snažiť o ich obnovu a podporu v budúcnosti," povedal. Pašinjan na trojstrannom stretnutí uviedol, že Arménsko je pripravené na proces demarkácie a delimitácie hranice s Azerbajdžanom. „Téma otvorenia, odblokovania všetkých dopravných a ekonomických komunikácií je pre nás tiež veľmi dôležitá a máme úprimný záujem o vyriešenie týchto problémov,“ povedal. Alijev počas rozhovorov poznamenal, že Baku vysoko oceňuje podporu Ruska v otázke určenia hranice medzi Azerbajdžanom a Arménskom. „Téma určenia hraníc medzi Azerbajdžanom a Arménskom. Veľmi si vážime aj podporu, vrátane poradenstva, ruskej strany v tejto veci, “uviedol. Podľa Alijeva bolo v Baku viackrát verejne vyjadrené, že je pripravené začať naliehavý proces delimitácie hraníc. Už skôr sa v Soči začali trojstranné rokovania medzi ruským prezidentom Vladimirom Putinom, azerbajdžanským vodcom Ilhamom Alijevom a arménskym premiérom Nikolom Pašinjanom. https://russian.rt.com/ussr/news/932378-putin-baku-erevan

Vymedzenie hranice medzi Azerbajdžanom a Arménskom sa uskutoční s pomocou Ruska


Moskva prispeje k normalizácii vzťahov medzi Baku a Jerevanom, uvádza sa v spoločnom vyhlásení ruského prezidenta Vladimira Putina, azerbajdžanského prezidenta Ilhama Alijeva a arménskeho premiéra Nikola Pašinjana.


Moskva, Baku a Jerevan sa dohodli, že pristúpia k vytvoreniu bilaterálnej komisie pre vymedzenie hranice medzi Azerbajdžanom a Arménskom s jej následným vytýčením, pričom Ruská federácia im na žiadosť strán poskytne pomoc. Uvádza sa to v spoločnom vyhlásení ruského prezidenta Vladimira Putina, azerbajdžanského prezidenta Ilhama Alijeva a arménskeho premiéra Nikola Pašinjana po rokovaniach v Soči.


„Dohodli sme sa, že podnikneme kroky na zvýšenie úrovne stability a bezpečnosti na azerbajdžansko-arménskej hranici a povedieme záležitosti k vytvoreniu bilaterálnej komisie pre vymedzenie štátnej hranice medzi Azerbajdžanskou republikou a Arménskou republikou s následným vymedzenie hraníc za konzultačnej pomoci Ruskej federácie na žiadosť strán,“ píše sa v piatkovom dokumente.


Okrem toho bude Rusko naďalej poskytovať všetku potrebnú pomoc na normalizáciu vzťahov medzi Azerbajdžanom a Arménskom, na vytvorenie atmosféry dôvery a dobrých susedských vzťahov medzi nimi.


„Ruská federácia bude naďalej poskytovať všetku potrebnú pomoc v záujme normalizácie vzťahov medzi Azerbajdžanskou republikou a Arménskou republikou, vytvárania atmosféry dôvery medzi azerbajdžanským a arménskym národom, ako aj budovania dobrých susedských vzťahov v región,“ píše sa v dokumente.


Hlavy štátov navyše potvrdili, že v záujme zabezpečenia stability, bezpečnosti a hospodárskeho rozvoja južného Kaukazu majú v úmysle dôsledne a neochvejne pokračovať v implementácii všetkých ustanovení dvoch predchádzajúcich trojstranných vyhlásení. Dohodli sa tiež, že zintenzívnia svoje spoločné úsilie, aby čo najskôr vyriešili zostávajúce výzvy.
Projekty na rozvoj Karabachu


Putin, Alijev a Pašinjan tiež zdôraznili, že je potrebné čo najskôr spustiť konkrétne projekty, aby sa uvoľnil ekonomický potenciál Náhorného Karabachu.


Na stretnutí sa diskutovalo o implementácii vyhlásenia z 9. novembra 2020 o úplnom prímerí a všetkých nepriateľských akciách v zóne konfliktu v Náhornom Karabachu, ako aj o vyhlásení z 11. januára 2021 o odblokovaní všetkých ekonomických a dopravných spojení v regióne . Poznamenávame, že vedúci predstavitelia „vysoko ocenili činnosť trilaterálnej pracovnej skupiny zriadenej v súlade s vyhlásením z 11. januára 2021 pod spoločným predsedníctvom podpredsedov vlád Azerbajdžanskej republiky, Arménskej republiky a podpredsedu vlády. Predseda vlády Ruskej federácie, aby odblokoval všetky hospodárske a dopravné spojenia v regióne. „Zdôraznili sme potrebu čo najskoršieho spustenia konkrétnych projektov, aby sme odomkli ekonomický potenciál regiónu,“ píše sa v správe.


Putin, Alijev a Pašinjan sa dohodli, že podniknú kroky na zvýšenie úrovne stability a bezpečnosti na azerbajdžansko-arménskej hranici. Prípad mienia doviesť aj k vytvoreniu bilaterálnej komisie na vymedzenie štátnej hranice medzi krajinami s jej následným vytýčením. Ruská federácia zároveň na žiadosť strán poskytne poradenskú pomoc.


https://tass.ru/politika/13039307


https://www.youtube.com/watch?v=28diJOzAx3k


**Vymedzenie hranice medzi Azerbajdžanom a Arménskom sa uskutoční s pomocou Ruska** Moskva prispeje k normalizácii vzťahov medzi Baku a Jerevanom, uvádza sa v spoločnom vyhlásení ruského prezidenta Vladimira Putina, azerbajdžanského prezidenta Ilhama Alijeva a arménskeho premiéra Nikola Pašinjana. Moskva, Baku a Jerevan sa dohodli, že pristúpia k vytvoreniu bilaterálnej komisie pre vymedzenie hranice medzi Azerbajdžanom a Arménskom s jej následným vytýčením, pričom Ruská federácia im na žiadosť strán poskytne pomoc. Uvádza sa to v spoločnom vyhlásení ruského prezidenta Vladimira Putina, azerbajdžanského prezidenta Ilhama Alijeva a arménskeho premiéra Nikola Pašinjana po rokovaniach v Soči. „Dohodli sme sa, že podnikneme kroky na zvýšenie úrovne stability a bezpečnosti na azerbajdžansko-arménskej hranici a povedieme záležitosti k vytvoreniu bilaterálnej komisie pre vymedzenie štátnej hranice medzi Azerbajdžanskou republikou a Arménskou republikou s následným vymedzenie hraníc za konzultačnej pomoci Ruskej federácie na žiadosť strán,“ píše sa v piatkovom dokumente. Okrem toho bude Rusko naďalej poskytovať všetku potrebnú pomoc na normalizáciu vzťahov medzi Azerbajdžanom a Arménskom, na vytvorenie atmosféry dôvery a dobrých susedských vzťahov medzi nimi. „Ruská federácia bude naďalej poskytovať všetku potrebnú pomoc v záujme normalizácie vzťahov medzi Azerbajdžanskou republikou a Arménskou republikou, vytvárania atmosféry dôvery medzi azerbajdžanským a arménskym národom, ako aj budovania dobrých susedských vzťahov v región,“ píše sa v dokumente. Hlavy štátov navyše potvrdili, že v záujme zabezpečenia stability, bezpečnosti a hospodárskeho rozvoja južného Kaukazu majú v úmysle dôsledne a neochvejne pokračovať v implementácii všetkých ustanovení dvoch predchádzajúcich trojstranných vyhlásení. Dohodli sa tiež, že zintenzívnia svoje spoločné úsilie, aby čo najskôr vyriešili zostávajúce výzvy. Projekty na rozvoj Karabachu Putin, Alijev a Pašinjan tiež zdôraznili, že je potrebné čo najskôr spustiť konkrétne projekty, aby sa uvoľnil ekonomický potenciál Náhorného Karabachu. Na stretnutí sa diskutovalo o implementácii vyhlásenia z 9. novembra 2020 o úplnom prímerí a všetkých nepriateľských akciách v zóne konfliktu v Náhornom Karabachu, ako aj o vyhlásení z 11. januára 2021 o odblokovaní všetkých ekonomických a dopravných spojení v regióne . Poznamenávame, že vedúci predstavitelia „vysoko ocenili činnosť trilaterálnej pracovnej skupiny zriadenej v súlade s vyhlásením z 11. januára 2021 pod spoločným predsedníctvom podpredsedov vlád Azerbajdžanskej republiky, Arménskej republiky a podpredsedu vlády. Predseda vlády Ruskej federácie, aby odblokoval všetky hospodárske a dopravné spojenia v regióne. „Zdôraznili sme potrebu čo najskoršieho spustenia konkrétnych projektov, aby sme odomkli ekonomický potenciál regiónu,“ píše sa v správe. Putin, Alijev a Pašinjan sa dohodli, že podniknú kroky na zvýšenie úrovne stability a bezpečnosti na azerbajdžansko-arménskej hranici. Prípad mienia doviesť aj k vytvoreniu bilaterálnej komisie na vymedzenie štátnej hranice medzi krajinami s jej následným vytýčením. Ruská federácia zároveň na žiadosť strán poskytne poradenskú pomoc. https://tass.ru/politika/13039307 https://www.youtube.com/watch?v=28diJOzAx3k
Upravené 26. 11. 2021 o 19:57

Итоги встречи Алиева, Путина и Пашиняна в Сочи. Главные заявления о Нагорном Карабахе


https://www.youtube.com/watch?v=eRSp1v9_G7w


Итоги встречи Алиева, Путина и Пашиняна в Сочи. Главные заявления о Нагорном Карабахе https://www.youtube.com/watch?v=eRSp1v9_G7w
461
7
2
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept