Politika v ČR
Policie zasahuje v sídle ČEZ

"Policie zasahuje v sídle ČEZ"
23.11.2021
"Policejní Národní centrála proti organizovanému zločinu (NCOZ) v úterý dopoledne zasahuje v sídle ČEZ. Mluvčí centrály Jaroslav Ibehej uvedl, že se provádějí úkony trestního řízení. Mluvčí ČEZ Ladislav Kříž potvrdil, že se prohledávají kanceláře, vyšetřování se ale podle něj přímo firmy netýká."
https://www.novinky.cz/krimi/clanek/policie-zasahuje-v-sidle-cez-40378805


(Nenapadlo mne do jakého existujícího tématu to zařadit.)


Z diskuse pod článkem:
"Bylo by dobré, kdyby policie zjistila kdo, proč a na čí pokyn rozdělil firmu ČEZ na pět samostatných částí. Bylo to na přímý příkaz z centrály EU pro všechny velké výrobce a distributory elektřiny v Unii. Alena Vitásková s tím nesouhlasila, proto ji tak dlouho tahali po soudech!! Když se podíváte na fakturu za elektřinu, má vás v rukou hned několik samostatných subjektů s názvem ČEZ a každý chce ukrojit největší krajíc. Navíc proč máme přispívat na "zelenou elektřinu" když stát bohatě dotuje solární barony, viz. budoucí ministr s účty na Kypru."


"Policie zasahuje v sídle ČEZ" 23.11.2021 "Policejní Národní centrála proti organizovanému zločinu (NCOZ) v úterý dopoledne zasahuje v sídle ČEZ. Mluvčí centrály Jaroslav Ibehej uvedl, že se provádějí úkony trestního řízení. Mluvčí ČEZ Ladislav Kříž potvrdil, že se prohledávají kanceláře, vyšetřování se ale podle něj přímo firmy netýká." https://www.novinky.cz/krimi/clanek/policie-zasahuje-v-sidle-cez-40378805 (Nenapadlo mne do jakého existujícího tématu to zařadit.) Z diskuse pod článkem: "Bylo by dobré, kdyby policie zjistila kdo, proč a na čí pokyn rozdělil firmu ČEZ na pět samostatných částí. Bylo to na přímý příkaz z centrály EU pro všechny velké výrobce a distributory elektřiny v Unii. Alena Vitásková s tím nesouhlasila, proto ji tak dlouho tahali po soudech!! Když se podíváte na fakturu za elektřinu, má vás v rukou hned několik samostatných subjektů s názvem ČEZ a každý chce ukrojit největší krajíc. Navíc proč máme přispívat na "zelenou elektřinu" když stát bohatě dotuje solární barony, viz. budoucí ministr s účty na Kypru."
Upravené 23. 11. 2021 o 11:22

viz. budoucí ministr s účty na Kypru.


Tak Ti příteli povím jedno, pokud si on myslí, že jsou tady jeho peníze v bezpečí, pak Ti dám písemně a s podpisem i kulatým razítkem, že v žádném případě. Osobní zkušenost z "ostříhání vkladů" z roku 2013 mě osobně stála pouhých 2158 Euro, což je částka 47,6 % ze sumy převyšující 100 tisíc Euro.
A při dnešním stavu...chachacha...zítra může být žebrákem. Takže Euro v Čechách raději nechtějte. Prožil jsem si tu změnu dvakrát, poprvé v Německu a podruhé na Kypru. Oboje KATASTROFA!!!!


[quote="pid:44571, uid:240"]viz. budoucí ministr s účty na Kypru.[/quote] Tak Ti příteli povím jedno, pokud si on myslí, že jsou tady jeho peníze v bezpečí, pak Ti dám písemně a s podpisem i kulatým razítkem, že v žádném případě. Osobní zkušenost z "ostříhání vkladů" z roku 2013 mě osobně stála pouhých 2158 Euro, což je částka 47,6 % ze sumy převyšující 100 tisíc Euro. A při dnešním stavu...chachacha...zítra může být žebrákem. Takže Euro v Čechách raději nechtějte. Prožil jsem si tu změnu dvakrát, poprvé v Německu a podruhé na Kypru. Oboje KATASTROFA!!!!

Tak jeden ze zřejmých důvodů je ten , že energie rovná se zdrojová stabilita . A ten kdo ji drží , si může klást podmínky při spoluřízení procesů .


Tak jeden ze zřejmých důvodů je ten , že energie rovná se zdrojová stabilita . A ten kdo ji drží , si může klást podmínky při spoluřízení procesů .

pokud si on myslí, že jsou tady jeho peníze v bezpečí

Počítám s tím, že jeho hlavním cílem je ty prachy zneviditelnit a zamaskovat skutečného vlastníka.
Možná ještě daňové důvody?
A to na Kypru tehdy krouhli jenom soukromé vklady nebo i firemní?
Fakt je, že v ČR se existence českých "kyperských" firem čas od času ozvučuje...tzn. dělá jich to takto víc.
(údajně i seznam.cz Lukačovič takto jede)


[quote="pid:44585, uid:311"]pokud si on myslí, že jsou tady jeho peníze v bezpečí[/quote] Počítám s tím, že jeho hlavním cílem je ty prachy zneviditelnit a zamaskovat skutečného vlastníka. Možná ještě daňové důvody? A to na Kypru tehdy krouhli jenom soukromé vklady nebo i firemní? Fakt je, že v ČR se existence českých "kyperských" firem čas od času ozvučuje...tzn. dělá jich to takto víc. (údajně i seznam.cz Lukačovič takto jede)
Upravené 23. 11. 2021 o 12:22

Pochopitelně to nebude předmětem zásahu PČR, ale všimli jste si také jak bylo vše pečlivě řízené/koordinované při nedávném krachu Bohemia Energy? Zákazníci spadli k tzv. DPI (což byl pro elektřinu většinou ČEZ), kde byla cena několikanásobkem původní. "Přetížený" ČEZ "nestíhal" přepisovat zákazníky k regulérním dodavatelům (většinou sám k sobě - ČEZ prodej). Podezřívám je, že se je snažil/snaží držet lidičky co nejdéle u DPI na nehorázných cenách. Když přišlo vyúčtování od BE (jedno takové jsem viděl u sousedů), bylo nesmyslně nízké (manipulace se stavy měřidel - odhad), tak aby si DPI mohl následně naúčtovat co nejvyšší fakturu. O to větší hyenizmus, že se to týká hlavně starých lidí, kteří podlehli agresivnímu marketingu BE a teď nebudou mít na zaplacení faktur, ale možná někdo kalkuluje, že mají majetek (byty, zahrady...).


Pochopitelně to nebude předmětem zásahu PČR, ale všimli jste si také jak bylo vše pečlivě řízené/koordinované při nedávném krachu Bohemia Energy? Zákazníci spadli k tzv. DPI (což byl pro elektřinu většinou ČEZ), kde byla cena několikanásobkem původní. "Přetížený" ČEZ "nestíhal" přepisovat zákazníky k regulérním dodavatelům (většinou sám k sobě - ČEZ prodej). Podezřívám je, že se je snažil/snaží držet lidičky co nejdéle u DPI na nehorázných cenách. Když přišlo vyúčtování od BE (jedno takové jsem viděl u sousedů), bylo nesmyslně nízké (manipulace se stavy měřidel - odhad), tak aby si DPI mohl následně naúčtovat co nejvyšší fakturu. O to větší hyenizmus, že se to týká hlavně starých lidí, kteří podlehli agresivnímu marketingu BE a teď nebudou mít na zaplacení faktur, ale možná někdo kalkuluje, že mají majetek (byty, zahrady...).

@Počtář

Cítím ve vzduchu příliš mnoho otázek, tak k tomu dám detailnější vysvětlení.
Týkalo se to naprosto všech vkladů jak soukromých tak firemních a dokonce i penzijních. Výše byla všude stejná 47,6% z částky převyšující 100 tisíc Euro.
Celý problém vznikl vlastně ve dvou bankách takzvaně systémových a to Lajki a Kyperská. Lajki (znamená lidová) se snažili zachraňovat už mnohem dříve někdy jestli si dobře vzpomínám okolo 2007-8, kdy vstoupil a investoval Marfin. Problém spočívá od počátku v tom, že všem nutili půjčky na cokoliv. Se vstupem do EU však příjmy spadly do propasti a lidé nemohli splácet. Aby tento problém vyřešili, použili Kyperskou cestu. Dlužník přišel do banky, vzal si další půjčku, oni mu to sloučili a přepočítali, zvýšili splátku a dali odklad na první splátku půl roku, aby se dlužník mohl postavit na nohy. Tehdy se ještě půjčovalo prokticky bez záruk a v mnoha případech i bez ručitele. Takže když Marfin nasypal peníze, tak je prošustrovali a nakonec Marfin v roce 11-12 banku opustil a bylo po slávě. Oškubali ho jak slepici cca o 8 miliard. Na konci roku 2012 však už to bylo moc citlivé téma a centrální banka s tím i přes rodiné vazby začala mít problémy. Pak přišla kontrola EU a všechno vylétlo na povrch, v bankách chyběla hotovost a půjčky neměly záruky.
Následně došlo k "ostříhání vkladů" jak jsem již uvedl v roce 2013 jako důsledek celého tohoto díla. Centrální banka zlikvidovala Lajki tím způsobem, že co v ní bylo zdravé předali do Kyperské a naopak co bylo v problémech v Kyperské nacpali do Lajki a tu prostě odepsali. Tím, ze dvou krachlých jednu zachránili. Pak ale začala centrální soudy s neplatiči a zabavování majetků a prodeje. To ve skutečnosti dnes dělají však všechny banky. Dvakrát nezaplatíš splátku, soudní rozhodnutí a prodej. Jenže ... to má své jenže, on to totiž nikdo moc nekupuje, ani místní a ani cizinci. Ty si to vyhlédneš na netu a řekneš jdu do toho, za ty peníze to stojí, jedeš tam si to prohlédnout a hle, majitel přijde a rovnou ti řekne, pokud nechceš problémy nekupuj to, máš děti, může ti bouchnou auto a podobně. Takže stav je dnes takový, že dlužník už nic neplatí, protože to je postižené, bydlí v tom dál, platí si účty za energie a banky si drbou hlavu. Neznám od roku 2013 do dneska případ, že by kohokoliv vystěhovali. Ono to má vlastně ještě jeden háček a sice, že pokud tě vysthují musí ti zajistit ubytování a to zase něco stojí a takové pronajímatele banky nenajdou. Nikdo nechce další problémy.
A teď k "daňovým rájům"
Samozřejmě zde existují off-shore firmy, leč nikoliv v daňové poloze, ale v právní poloze. Vysvětlím. Zapsání a fungování takové firmy se řídí jiným zákonem a je to všechno mnohem jednoduší. Ale v daňovém zákoně byl status zrušen a mají povinnost platit daně jako každá jiná místní firma. Nevím kolik je teď firemní daň v Čechách, ale tady byla tusím 12%. Nepodnikám a nejsem účetní, to číslo mám jen z doslechu, ale mohu to najít, pokud bude zájem. Nicméně zpět k právní části. Je zde velmi složité i když ne nemožné zjistit majitele firmy. Většinou je to tak, že majitelem je držitel akcií a ten může být anonymní. Jinak se to chová, pokud je jen jedna akcie. Akcie zde může být v jakékoliv hodnotě. Tedy taková firma zajištuje jistý druh anonymity pro majitele.
Ještě se vrátím zpět k tomu dni "ostříhání vkladů", opravdu nevynechali nikoho. Banky byly uzavřeny 10 dní a prostě nic nefungovalo. I přesto ale centrální banky povolila 1776 osobám fyzickým i právnickým odeslat peníze. Vesměs se jednalo o politicky exponované osoby a nebo jejich blízské příbuzenstvo.
Samozřejmě máš pravdu, ano i Lukačovič si sem občas zaletí, na terminálu soukromých letadel jsem ještě předloni býval každý den, tak jsem potkával leckoho. Ale nutno říci, že dneska si tu spíš peníze schovávají s vědomím rizika, aby nebyly v Čechách vidět, ale daňově to už výhodné není ani omylem.
Ono totiž pokud se jedná o peníze tak kroky této vlády jsou zcela nevyzpytatelné.
Mimo jiné, po "ostříhání" někteří jedinci ještě stále čekají na úhradu zabavených částek od pojišťovny a je to už 8 let. Ještě detail, pokud jsou vlastníci účtu dva pak se ze 100 tisíc stává 200. Takže rodinný účet pěti osob je 500 tisíc. Pokud existují nějaké další dotazy nebo jsem něco zapoměl, rád odpovím pokud znám.


@Počtář Cítím ve vzduchu příliš mnoho otázek, tak k tomu dám detailnější vysvětlení. Týkalo se to naprosto všech vkladů jak soukromých tak firemních a dokonce i penzijních. Výše byla všude stejná 47,6% z částky převyšující 100 tisíc Euro. Celý problém vznikl vlastně ve dvou bankách takzvaně systémových a to Lajki a Kyperská. Lajki (znamená lidová) se snažili zachraňovat už mnohem dříve někdy jestli si dobře vzpomínám okolo 2007-8, kdy vstoupil a investoval Marfin. Problém spočívá od počátku v tom, že všem nutili půjčky na cokoliv. Se vstupem do EU však příjmy spadly do propasti a lidé nemohli splácet. Aby tento problém vyřešili, použili Kyperskou cestu. Dlužník přišel do banky, vzal si další půjčku, oni mu to sloučili a přepočítali, zvýšili splátku a dali odklad na první splátku půl roku, aby se dlužník mohl postavit na nohy. Tehdy se ještě půjčovalo prokticky bez záruk a v mnoha případech i bez ručitele. Takže když Marfin nasypal peníze, tak je prošustrovali a nakonec Marfin v roce 11-12 banku opustil a bylo po slávě. Oškubali ho jak slepici cca o 8 miliard. Na konci roku 2012 však už to bylo moc citlivé téma a centrální banka s tím i přes rodiné vazby začala mít problémy. Pak přišla kontrola EU a všechno vylétlo na povrch, v bankách chyběla hotovost a půjčky neměly záruky. Následně došlo k "ostříhání vkladů" jak jsem již uvedl v roce 2013 jako důsledek celého tohoto díla. Centrální banka zlikvidovala Lajki tím způsobem, že co v ní bylo zdravé předali do Kyperské a naopak co bylo v problémech v Kyperské nacpali do Lajki a tu prostě odepsali. Tím, ze dvou krachlých jednu zachránili. Pak ale začala centrální soudy s neplatiči a zabavování majetků a prodeje. To ve skutečnosti dnes dělají však všechny banky. Dvakrát nezaplatíš splátku, soudní rozhodnutí a prodej. Jenže ... to má své jenže, on to totiž nikdo moc nekupuje, ani místní a ani cizinci. Ty si to vyhlédneš na netu a řekneš jdu do toho, za ty peníze to stojí, jedeš tam si to prohlédnout a hle, majitel přijde a rovnou ti řekne, pokud nechceš problémy nekupuj to, máš děti, může ti bouchnou auto a podobně. Takže stav je dnes takový, že dlužník už nic neplatí, protože to je postižené, bydlí v tom dál, platí si účty za energie a banky si drbou hlavu. Neznám od roku 2013 do dneska případ, že by kohokoliv vystěhovali. Ono to má vlastně ještě jeden háček a sice, že pokud tě vysthují musí ti zajistit ubytování a to zase něco stojí a takové pronajímatele banky nenajdou. Nikdo nechce další problémy. A teď k "daňovým rájům" Samozřejmě zde existují off-shore firmy, leč nikoliv v daňové poloze, ale v právní poloze. Vysvětlím. Zapsání a fungování takové firmy se řídí jiným zákonem a je to všechno mnohem jednoduší. Ale v daňovém zákoně byl status zrušen a mají povinnost platit daně jako každá jiná místní firma. Nevím kolik je teď firemní daň v Čechách, ale tady byla tusím 12%. Nepodnikám a nejsem účetní, to číslo mám jen z doslechu, ale mohu to najít, pokud bude zájem. Nicméně zpět k právní části. Je zde velmi složité i když ne nemožné zjistit majitele firmy. Většinou je to tak, že majitelem je držitel akcií a ten může být anonymní. Jinak se to chová, pokud je jen jedna akcie. Akcie zde může být v jakékoliv hodnotě. Tedy taková firma zajištuje jistý druh anonymity pro majitele. Ještě se vrátím zpět k tomu dni "ostříhání vkladů", opravdu nevynechali nikoho. Banky byly uzavřeny 10 dní a prostě nic nefungovalo. I přesto ale centrální banky povolila 1776 osobám fyzickým i právnickým odeslat peníze. Vesměs se jednalo o politicky exponované osoby a nebo jejich blízské příbuzenstvo. Samozřejmě máš pravdu, ano i Lukačovič si sem občas zaletí, na terminálu soukromých letadel jsem ještě předloni býval každý den, tak jsem potkával leckoho. Ale nutno říci, že dneska si tu spíš peníze schovávají s vědomím rizika, aby nebyly v Čechách vidět, ale daňově to už výhodné není ani omylem. Ono totiž pokud se jedná o peníze tak kroky této vlády jsou zcela nevyzpytatelné. Mimo jiné, po "ostříhání" někteří jedinci ještě stále čekají na úhradu zabavených částek od pojišťovny a je to už 8 let. Ještě detail, pokud jsou vlastníci účtu dva pak se ze 100 tisíc stává 200. Takže rodinný účet pěti osob je 500 tisíc. Pokud existují nějaké další dotazy nebo jsem něco zapoměl, rád odpovím pokud znám.
738
5
4
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept