Politika v SR
Právna obrana pred covid šikanou

Ako sa mozeme pravne branit pred covid sikanou v praci a verejnom zivote? Ma to zmysel? Stefan Harabin a p. Krajnikova nam davaju navod, ale bude to stacit, ked sa bezbreho porusuju prava? Mozem zamestnavatelovi odmietnut preukazat svoj zdravotny stav aj to, ci som bol testovany?


https://zalobyvocistatu.sk/informacie-advokata/zdravotna-dokumentacia-alebo-zdravotny-zaznam-do-coho-mozu-zamestnavatelia-a-prevadzky-nahliadat-do-nicoho-rndr-karel-drbal-phd-vakciny-covid-19-neboli-konstruovane-tak-aby-branili-sire/


Ako sa mozeme pravne branit pred covid sikanou v praci a verejnom zivote? Ma to zmysel? Stefan Harabin a p. Krajnikova nam davaju navod, ale bude to stacit, ked sa bezbreho porusuju prava? Mozem zamestnavatelovi odmietnut preukazat svoj zdravotny stav aj to, ci som bol testovany? https://zalobyvocistatu.sk/informacie-advokata/zdravotna-dokumentacia-alebo-zdravotny-zaznam-do-coho-mozu-zamestnavatelia-a-prevadzky-nahliadat-do-nicoho-rndr-karel-drbal-phd-vakciny-covid-19-neboli-konstruovane-tak-aby-branili-sire/

Lebo ja si neviem predstavit minimalne 2x do tyzdna v tejto zime stat v radoch, kedze nemame tolko testovacich zariadeni. A este neviem, odkedy budu otvorene a ako to budem stihat sa testovat, ked mam pracu na kratky dlhy tyzden a teraz nam davaju viac smien a zastupeni za kolegov, ktori chybaju.


Lebo ja si neviem predstavit minimalne 2x do tyzdna v tejto zime stat v radoch, kedze nemame tolko testovacich zariadeni. A este neviem, odkedy budu otvorene a ako to budem stihat sa testovat, ked mam pracu na kratky dlhy tyzden a teraz nam davaju viac smien a zastupeni za kolegov, ktori chybaju.

Lebo ja si neviem predstavit minimalne 2x do tyzdna v tejto zime stat v radoch, kedze nemame tolko testovacich zariadeni.


A co samotest? Skus sa dohodnúť so zamestnávateľom. Ag testy sa dajú kúpiť už aj za 5EUR v lekárňach. Toto ako praktický tip, ja s tým nesúhlasím, ale Adam svoju situáciu opísal a ťažko sa mu pôjde do právneho boja, si myslím.


[quote="pid:43554, uid:200"]Lebo ja si neviem predstavit minimalne 2x do tyzdna v tejto zime stat v radoch, kedze nemame tolko testovacich zariadeni.[/quote] A co samotest? Skus sa dohodnúť so zamestnávateľom. Ag testy sa dajú kúpiť už aj za 5EUR v lekárňach. Toto ako praktický tip, ja s tým nesúhlasím, ale Adam svoju situáciu opísal a ťažko sa mu pôjde do právneho boja, si myslím.

Já jsem loni v zimně zaměstnavateli oznámil, že mu dám písemně, jaké porušuje zákony, paragrafy apod., že se dopouští trestného činu a více po mně testy nechtěli.


Já jsem loni v zimně zaměstnavateli oznámil, že mu dám písemně, jaké porušuje zákony, paragrafy apod., že se dopouští trestného činu a více po mně testy nechtěli.

Adam píšeš, že už tak chybaju kolegovia...zajdi za šefom a skus tie samotesty, už tak Vás je málo, nech si rozmysli šef že príde o dalšieho zdraveho zamestnanca len kvoli testom...


Adam píšeš, že už tak chybaju kolegovia...zajdi za šefom a skus tie samotesty, už tak Vás je málo, nech si rozmysli šef že príde o dalšieho zdraveho zamestnanca len kvoli testom...

Skus sa dohodnúť so zamestnávateľom.

A hlavne o tej dohode potom s nikým nehovor! Niekto zaočkovaný by totiž mohol udať Teba aj zamestnávateľa. Švejkovanie má tiež svoje pravidlá.


[quote="pid:43560, uid:273"]Skus sa dohodnúť so zamestnávateľom.[/quote] A hlavne o tej dohode potom s nikým nehovor! Niekto zaočkovaný by totiž mohol udať Teba aj zamestnávateľa. Švejkovanie má tiež svoje pravidlá.

Nikto nepríde do raja na cudzom chrbte.

existuje i jiná možnost
nakazit se covidem
sice jen na půl roku ale pak je to možné opakovat


existuje i jiná možnost nakazit se covidem sice jen na půl roku ale pak je to možné opakovat

Samotest je dobry napad, ale ci ho budu akceptovat v ramci statnej kontroly? Ci im netreba nejake oficialne potvrdenie?


Samotest je dobry napad, ale ci ho budu akceptovat v ramci statnej kontroly? Ci im netreba nejake oficialne potvrdenie?

Tady je zajimavy pravnicky rozklad. Plati v Ceske republice, ale na Slovensku to bude podobne.
https://www.prolibertate.cz/2021/11/pravomoci-zamestnavatele-v-ramci-protiepidemickych-opatreni/
Link na skupinu prolibertate jsem myslim dostal tady na ksbforu.


Tady je zajimavy pravnicky rozklad. Plati v Ceske republice, ale na Slovensku to bude podobne. https://www.prolibertate.cz/2021/11/pravomoci-zamestnavatele-v-ramci-protiepidemickych-opatreni/ Link na skupinu prolibertate jsem myslim dostal tady na ksbforu.

A. Krajnikova dala zhrnutie, ci zamestnavatel moze po novelizacii zakona vyzadovat info o zdravotnom stave a ci moze pozadovat testovanie:


"...konflikt tejto požiadavky s Ústavou je v tom, že fyzická osoba nemá ohľadne Covid-19 právnu povinnosť očkovať sa, testovať salebo to prekonať, bez existencie ktorej povinnosti určenej zákonom je nemožné od osoby takúto podmienku vyžadovať pre účely prístupu k základným právam a slobodám (kam patrí právo na prácu, na vzdelanie, na lekársku starostlivosť, práva spotrebiteľa), zároveň zdravotný údaj bez ohľadu na to, ako sa nazýva dokument o jeho zázname podlieha ochrane súkromia podľa čl. 16 ods. 1 ÚStavy SR v spojení s § 11 ods. 9 písm. f) zákona č. 576/2004 Z. z. o zdravotnej starostlivosti.


Takže platí nasledujúce:
čl. 16 ods. 1 Ústavy SR: Nedotknutel'nost' osoby a jej súkromia je zaručená. Obmedzená môže byt' len v prípadoch ustanovených zákonom.
§ 11 ods. 9 písm. f) zákona č. 576/2004 Z. z. o zdravotnej starostlivostí: Pri poskytovaní zdravotnej starostlivosti má každý právo za podmienok ustanovených týmto zákonom na zachovanie mIčanlivostí o všetkých údajoch týkajúcich sa jeho zdravotného stavu, o skutočnostiach súvisiacich s jeho zdravotným stavom, ak v prípadoch ustanovených osobitným predpisom nie je zdravotnícky pracovník zbavený tejto mlčanlivosti.
ffl
čl. 2 ods. 2 Ústavy SR:
Každý môle konat', čo nie je zákonom zakázané, a nikoho nemožno nútit', aby konal niečo, čo zákon neukladá.


Nedá sa od osoby za účelom umožnenia jej prístupu k základným právam a slobodám vyžadovat' spinenie požiadavky, ktorú sama nemá uloženú ako povinnost'."


Podla mojho nazoru uz len to, ze zamestnavatelovi odmietnem informacie o mojom zdravotnom stave tak odomna nemoze dalej pozadovat testovanie? Dobre tomu rozumiem?


Mam ist do toho? Ideme do toho?


A. Krajnikova dala zhrnutie, ci zamestnavatel moze po novelizacii zakona vyzadovat info o zdravotnom stave a ci moze pozadovat testovanie: "...konflikt tejto požiadavky s Ústavou je v tom, že fyzická osoba nemá ohľadne Covid-19 právnu povinnosť očkovať sa, testovať salebo to prekonať, bez existencie ktorej povinnosti určenej zákonom je nemožné od osoby takúto podmienku vyžadovať pre účely prístupu k základným právam a slobodám (kam patrí právo na prácu, na vzdelanie, na lekársku starostlivosť, práva spotrebiteľa), zároveň zdravotný údaj bez ohľadu na to, ako sa nazýva dokument o jeho zázname podlieha ochrane súkromia podľa čl. 16 ods. 1 ÚStavy SR v spojení s § 11 ods. 9 písm. f) zákona č. 576/2004 Z. z. o zdravotnej starostlivosti. Takže platí nasledujúce: čl. 16 ods. 1 Ústavy SR: Nedotknutel'nost' osoby a jej súkromia je zaručená. Obmedzená môže byt' len v prípadoch ustanovených zákonom. § 11 ods. 9 písm. f) zákona č. 576/2004 Z. z. o zdravotnej starostlivostí: Pri poskytovaní zdravotnej starostlivosti má každý právo za podmienok ustanovených týmto zákonom na zachovanie mIčanlivostí o všetkých údajoch týkajúcich sa jeho zdravotného stavu, o skutočnostiach súvisiacich s jeho zdravotným stavom, ak v prípadoch ustanovených osobitným predpisom nie je zdravotnícky pracovník zbavený tejto mlčanlivosti. ffl čl. 2 ods. 2 Ústavy SR: Každý môle konat', čo nie je zákonom zakázané, a nikoho nemožno nútit', aby konal niečo, čo zákon neukladá. Nedá sa od osoby za účelom umožnenia jej prístupu k základným právam a slobodám vyžadovat' spinenie požiadavky, ktorú sama nemá uloženú ako povinnost'." Podla mojho nazoru uz len to, ze zamestnavatelovi odmietnem informacie o mojom zdravotnom stave tak odomna nemoze dalej pozadovat testovanie? Dobre tomu rozumiem? Mam ist do toho? Ideme do toho?

Plati v Ceske republice, ale na Slovensku to bude podobne.

"Zaměstnavatel je povinen zajistit bezpečnost a ochranu zdraví zaměstnanců při práci s ohledem na rizika možného ohrožení jejich života a zdraví, která se týkají výkonu práce.


Zaměstnavatel je povinen vytvářet bezpečné a zdraví neohrožující pracovní prostředí a pracovní podmínky vhodnou organizací bezpečnosti a ochrany zdraví při práci a přijímáním opatření k předcházení rizikům."


Máš právo odmietnuť pracovať v nebezpečnom prostredí, ktoré ťa ohrozuje na živote a zdraví...čo tak si urobiť jeden test, aby si mohol prísť do práce a potom odmietnúť pracovať s netestovanými, pretože aj oni môžu roznášať chorobu...a to sú pod ochranou štátnej moci...nech ti zabezpečí bezpečné pracovné podmienky....


[quote="pid:43650, uid:93"]Plati v Ceske republice, ale na Slovensku to bude podobne.[/quote] "Zaměstnavatel je povinen zajistit bezpečnost a ochranu zdraví zaměstnanců při práci s ohledem na rizika možného ohrožení jejich života a zdraví, která se týkají výkonu práce. Zaměstnavatel je povinen vytvářet bezpečné a zdraví neohrožující pracovní prostředí a pracovní podmínky vhodnou organizací bezpečnosti a ochrany zdraví při práci a přijímáním opatření k předcházení rizikům." Máš právo odmietnuť pracovať v nebezpečnom prostredí, ktoré ťa ohrozuje na živote a zdraví...čo tak si urobiť jeden test, aby si mohol prísť do práce a potom odmietnúť pracovať s netestovanými, pretože aj oni môžu roznášať chorobu...a to sú pod ochranou štátnej moci...nech ti zabezpečí bezpečné pracovné podmienky....
Upravené 18. 11. 2021 o 23:04

Mam ist do toho? Ideme do toho?

Ak chces bojovat tak ja by som asi zamestnavatelovi najprv predostrel ze coho sa moze dopustat a pockal na jeho vyjadrenie,ktore ti da pisomne a ak budes mat nejaky listinny dokaz tak nasledne to ries s advokatom a podaj oficialne voci zamestnavatelovi staznost. On proti tebe bude vyuzivat urcite sluzby advokata a bez znalosti pravnych kluciek ta moze rychlo zahnat do nevyhodnej pozicie.


Resp. zalezi tiez v akej velkej firme pracujes. Ak v 3-4 osobovej tak to je na normalnu debatu s majitelom ak velka kde sa osobne nepoznas so sefom tak asi nejak podobne ako som pisal vyssie.
Pripadne pockaj najprv na oficialny dokument co vymysli vedenie a nasledne tomu prisposob strategiu.


[quote="pid:43710, uid:200"]Mam ist do toho? Ideme do toho?[/quote] Ak chces bojovat tak ja by som asi zamestnavatelovi najprv predostrel ze coho sa moze dopustat a pockal na jeho vyjadrenie,ktore ti da pisomne a ak budes mat nejaky listinny dokaz tak nasledne to ries s advokatom a podaj oficialne voci zamestnavatelovi staznost. On proti tebe bude vyuzivat urcite sluzby advokata a bez znalosti pravnych kluciek ta moze rychlo zahnat do nevyhodnej pozicie. Resp. zalezi tiez v akej velkej firme pracujes. Ak v 3-4 osobovej tak to je na normalnu debatu s majitelom ak velka kde sa osobne nepoznas so sefom tak asi nejak podobne ako som pisal vyssie. Pripadne pockaj najprv na oficialny dokument co vymysli vedenie a nasledne tomu prisposob strategiu.

Adam: neviem ci je to vobec aktualne, ked uz tlacia na test pred vstupom. Naozaj sa z mojho pohladu neoplati ist celom proti muru, skor svejkovat a snazit sa vyhnut naporom, ono ten tlak staci aj psychicky, s ktorym budeme bojovat a nielen fyzicky, rychlo sa vycerpas.
Skor by som sla cestou tej tichej dohody s veducim (ak sa da), prip. ak najdes nejakeho lekara, ktory ti da potvrdenie a vyleje to do umyvadla


Adam: neviem ci je to vobec aktualne, ked uz tlacia na test pred vstupom. Naozaj sa z mojho pohladu neoplati ist celom proti muru, skor svejkovat a snazit sa vyhnut naporom, ono ten tlak staci aj psychicky, s ktorym budeme bojovat a nielen fyzicky, rychlo sa vycerpas. Skor by som sla cestou tej tichej dohody s veducim (ak sa da), prip. ak najdes nejakeho lekara, ktory ti da potvrdenie a vyleje to do umyvadla

prip. ak najdes nejakeho lekara, ktory ti da potvrdenie a vyleje to do umyvadla

Ja bych se snazil drzet pocet neockovanych co nejvyssi. Kdyz nas bude porad aspon 30% dospelych, tak mame sanci. Nelze vyradit z provozu 30% dospele populace, to by stat nevydrzel a sesypalo by se jim to.
V mem okoli je docela dost lidi, ktery na 3. davku vakciny nepujdou. Takze az vyprsi 9 mesicu, tak se proockovanost zacne snizovat. To bude cca v lednu/unoru. Nejvic lidi se dalo ockovat v kvetnu a cervnu, pred dovolenyma.
Celou dobu mne vrta hlavou, cim tlaci vlady ke zdi. I prezident Zeman a premier Babis apeluji na ockovani a je zakazano aktivne a ucinne resit lecbu.


  1. Jestli je to hrozba vypusteni silnejsi biologicke zbrane v lokalite, kde se neposloucha.
  2. Jestli to funguje na osobnim vydirani zkompromitovanych a u tech nezkompro pohruzkama na likvidaci clenu rodiny.
  3. Jestli ty vlady jednotlivych statu to vyhodnotily jako nejlepsi strategii, protoze vedi vice

Nebo je to neco jineho? Ma tu nekdo tip? Ja si myslim, ze 1 je asi nejpravdepodobnejsi. Bod 2 je pravdepodobne jenom zalozni mechanismus. Bod 3 muze byt reakce na bod 1.


[quote="pid:43847, uid:187"]prip. ak najdes nejakeho lekara, ktory ti da potvrdenie a vyleje to do umyvadla[/quote] Ja bych se snazil drzet pocet neockovanych co nejvyssi. Kdyz nas bude porad aspon 30% dospelych, tak mame sanci. Nelze vyradit z provozu 30% dospele populace, to by stat nevydrzel a sesypalo by se jim to. V mem okoli je docela dost lidi, ktery na 3. davku vakciny nepujdou. Takze az vyprsi 9 mesicu, tak se proockovanost zacne snizovat. To bude cca v lednu/unoru. Nejvic lidi se dalo ockovat v kvetnu a cervnu, pred dovolenyma. Celou dobu mne vrta hlavou, cim tlaci vlady ke zdi. I prezident Zeman a premier Babis apeluji na ockovani a je zakazano aktivne a ucinne resit lecbu. 1. Jestli je to hrozba vypusteni silnejsi biologicke zbrane v lokalite, kde se neposloucha. 2. Jestli to funguje na osobnim vydirani zkompromitovanych a u tech nezkompro pohruzkama na likvidaci clenu rodiny. 3. Jestli ty vlady jednotlivych statu to vyhodnotily jako nejlepsi strategii, protoze vedi vice Nebo je to neco jineho? Ma tu nekdo tip? Ja si myslim, ze 1 je asi nejpravdepodobnejsi. Bod 2 je pravdepodobne jenom zalozni mechanismus. Bod 3 muze byt reakce na bod 1.

Mam ist do toho? Ideme do toho?

Poď do toho! Tu v ČR to idú tiež zavádzať od pondelka 22.11. ("povinné" testovanie neočkovaných). Musíme sa tomu postaviť. Ja tomu taktiež budem vzdorovať a budem bojovať do posledného dychu.


[quote="pid:43710, uid:200"]Mam ist do toho? Ideme do toho?[/quote] Poď do toho! Tu v ČR to idú tiež zavádzať od pondelka 22.11. ("povinné" testovanie neočkovaných). Musíme sa tomu postaviť. Ja tomu taktiež budem vzdorovať a budem bojovať do posledného dychu.

Chci jen připomenout:
V ČR je viditelnou právničkou Jana Zwyrtek Hamplová, která spolu s dalšími kolegy přispívá na stránky občanské právní obrany ProLibertate.
Jinak dost rad najdete i v rozhovorech, které s ní dělá hlavně Tomáš Lukavec. Nad některými příběhy zůstává až rozum stát - co jsou lidi schopní, když dostanou i "pidimoc" nad ostatními spoluobčany.
Rozhovory má umístěné na několika platformách, protože "to" mažou. Tady je odkaz na kanál túbka - zde s nejnovější sdílenou zkušeností:
https://www.youtube.com/watch?v=3vZvALZgGEs


A ještě připomenu:
V ČR řeší nedodržování pracovních podmínek Inspektorát bezpečnosti práce. Svá pracoviště má v každém větším městě - v krajských určitě. Řeší vlastně všechno kolem zákoníků práce a dodržení všech smluv a ujednání mezi zaměstnancem a zaměstnavatelem - včetně pracovní doby, mzdy, atd. Pracojí velmi rychle a se zaměstnavatelem se fakt nepářou. Samozřejmě, že je vždycky lepší mít všechno písemně - pak to není jen tvrzení proti tvrzení.


Chci jen připomenout: V ČR je viditelnou právničkou Jana Zwyrtek Hamplová, která spolu s dalšími kolegy přispívá na stránky občanské právní obrany ProLibertate. Jinak dost rad najdete i v rozhovorech, které s ní dělá hlavně Tomáš Lukavec. Nad některými příběhy zůstává až rozum stát - co jsou lidi schopní, když dostanou i "pidimoc" nad ostatními spoluobčany. Rozhovory má umístěné na několika platformách, protože "to" mažou. Tady je odkaz na kanál túbka - zde s nejnovější sdílenou zkušeností: https://www.youtube.com/watch?v=3vZvALZgGEs A ještě připomenu: V ČR řeší nedodržování pracovních podmínek Inspektorát bezpečnosti práce. Svá pracoviště má v každém větším městě - v krajských určitě. Řeší vlastně všechno kolem zákoníků práce a dodržení všech smluv a ujednání mezi zaměstnancem a zaměstnavatelem - včetně pracovní doby, mzdy, atd. Pracojí velmi rychle a se zaměstnavatelem se fakt nepářou. Samozřejmě, že je vždycky lepší mít všechno písemně - pak to není jen tvrzení proti tvrzení.
Upravené 20. 11. 2021 o 17:57

A čo takto GDPR? V EduPage v ospravedlnenke nesmiete uviesť diagnózu dieťaťa, ale zamestnávateľ má pravo vedieť o Vašom očkovaní?


A čo takto GDPR? V EduPage v ospravedlnenke nesmiete uviesť diagnózu dieťaťa, ale zamestnávateľ má pravo vedieť o Vašom očkovaní?

Moderátor

K interním předpisům zaměstnavatele ve vztahu k prevenci nemoci covid-19 - COVID-19 - Advokátní deník
https://advokatnidenik.cz/2021/09/10/k-otazce-internich-predpisu-zamestnavatele-ve-vztahu-k-prevenci-nemoci-covid-19/


K interním předpisům zaměstnavatele ve vztahu k prevenci nemoci covid-19 - COVID-19 - **Advokátní deník** https://advokatnidenik.cz/2021/09/10/k-otazce-internich-predpisu-zamestnavatele-ve-vztahu-k-prevenci-nemoci-covid-19/

Nová nařízení vlády? Máme pro vás právní návody pro důstojný a svobodný život – 42/2021
https://www.svobodni.cz/tydenik-svobody/nova-narizeni-vlady-mame-pro-vas-pravni-navody-pro-dustojny-a-svobodny-zivot-42-2021/


Nová nařízení vlády? Máme pro vás právní návody pro důstojný a svobodný život – 42/2021 https://www.svobodni.cz/tydenik-svobody/nova-narizeni-vlady-mame-pro-vas-pravni-navody-pro-dustojny-a-svobodny-zivot-42-2021/

A čo takto GDPR?

Psala jsem v tématu "Lékaři proti očkování", že GDPR je jaksi... jen pro "elitu". Sněmovna odmítla dát info o proočkovanosti poslanců - prý GDPR. Ale po občanovi se chce, aby svá data o zdravotním stavu dával kdejakému nádražákovi nebo pinglovi.


[quote="pid:44140, uid:127"]A čo takto GDPR?[/quote] Psala jsem v tématu "Lékaři proti očkování", že GDPR je jaksi... jen pro "elitu". Sněmovna odmítla dát info o proočkovanosti poslanců - prý GDPR. Ale po občanovi se chce, aby svá data o zdravotním stavu dával kdejakému nádražákovi nebo pinglovi.

Na postoj.sk vyšiel rozhovor s Procházkom, kde tvrdí, že vyhlášky sú v podstate nulitné. Pozoruhodné.
Postoj nedávno aj uverejnil článok s psychiatrom, ktorý povedal, že epidémia transsexualizmu je podmienená spoločensky, teda tlakom okolia, akousi módou.


https://www.postoj.sk/93117/obmedzenia-zakladnych-prav-treba-odovodnit-inak-je-to-svojvola


Na postoj.sk vyšiel rozhovor s Procházkom, kde tvrdí, že vyhlášky sú v podstate nulitné. Pozoruhodné. Postoj nedávno aj uverejnil článok s psychiatrom, ktorý povedal, že epidémia transsexualizmu je podmienená spoločensky, teda tlakom okolia, akousi módou. https://www.postoj.sk/93117/obmedzenia-zakladnych-prav-treba-odovodnit-inak-je-to-svojvola

Moderátor

rozhovor s Procházkom, kde tvrdí,

Ale tvrdí aj to, že keby ústavný súd neuznal ich platnosť, tak toto rozhodnutie nemá vplyv na ich spätnú účinnosť, ktorá je otázna, takže sa alibisticky vyjadril tak, aby fašivládu nespochybnil. Okrem toho sa tam vyjadril pozitívne na povinné očkovanie ľudí 60+, vôbec mu nevadí Norimberský kódex ani experimentálne svinstvo. Chlapec asi stále čaká na vhodnú chvíľu, aby mohol slúžiť svojmu pánkovi.


[quote="pid:44564, uid:127"]rozhovor s Procházkom, kde tvrdí,[/quote] Ale tvrdí aj to, že keby ústavný súd neuznal ich platnosť, tak toto rozhodnutie nemá vplyv na ich spätnú účinnosť, ktorá je otázna, takže sa alibisticky vyjadril tak, aby fašivládu nespochybnil. Okrem toho sa tam vyjadril pozitívne na povinné očkovanie ľudí 60+, vôbec mu nevadí Norimberský kódex ani experimentálne svinstvo. Chlapec asi stále čaká na vhodnú chvíľu, aby mohol slúžiť svojmu pánkovi.

Ale tvrdí aj to, že


Áno, tvrdí tam množstvo iných vecí. Ale žaba sa varí pomaly. Pre žiadnu stranu nie je príhodné ísť s vecami hneď na bubon. Preto som tam spomenul aj toho psychiatra. Treba vnímať to médium ako celok, nielen tento jeden článok. Podstatné je, že ústavný a relatívne konformný právnik hovorí to, čo Harabin, Weis a ďalší. A to je začiatok, s ktorým možno pracovať.


Nezhadzuj automaticky všetky príležitosti len preto, že sa ti nepáčia alebo ich nevieš celkom použiť.


[quote="pid:44575, uid:48"]Ale tvrdí aj to, že[/quote] Áno, tvrdí tam množstvo iných vecí. Ale žaba sa varí pomaly. Pre žiadnu stranu nie je príhodné ísť s vecami hneď na bubon. Preto som tam spomenul aj toho psychiatra. Treba vnímať to médium ako celok, nielen tento jeden článok. Podstatné je, že ústavný a relatívne konformný právnik hovorí to, čo Harabin, Weis a ďalší. A to je začiatok, s ktorým možno pracovať. Nezhadzuj automaticky všetky príležitosti len preto, že sa ti nepáčia alebo ich nevieš celkom použiť.

Moderátor

Já bych to řekl i jinak . Lukrativní místa pro fašistickou agendu covidu , jsou již obsazena určitým počtem klanů . A co dělají ti ostatní , na něž žádné perspektivní korýtko nezbylo ? Podkopávají jim haksny , napojené na jejich želé páteře .
Proč této jejich korytové rivality nevyužít a nedat jim podporu právě pro tento okamžik .


Já bych to řekl i jinak . Lukrativní místa pro fašistickou agendu covidu , jsou již obsazena určitým počtem klanů . A co dělají ti ostatní , na něž žádné perspektivní korýtko nezbylo ? Podkopávají jim haksny , napojené na jejich želé páteře . Proč této jejich korytové rivality nevyužít a nedat jim podporu právě pro tento okamžik .
2.39k
23
16
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept