Zahraničná politika
Vo Viedni sa dnes 17.11. začnú rusko-americké konzultácie o bilaterálnych otázkach

Vo Viedni sa začnú rusko-americké konzultácie o bilaterálnych otázkach


Vyslanci Moskvy a Washingtonu sa predtým dohodli na uskutočnení osobitných konzultácií o vízových otázkach a činnosti diplomatických misií


VIEDEŇ, 17. november /TASS/. V rakúskom hlavnom meste Viedni sa v stredu začínajú rusko-americké konzultácie o bilaterálnych otázkach. Diplomatické zdroje agentúre TASS uviedli, že delegácie oboch krajín vedú vysokopostavení predstavitelia príslušných oddelení ruského ministerstva zahraničných vecí a ministerstva zahraničných vecí USA.


Riaditeľ odboru ministerstva zahraničných vecí Severnej Ameriky Alexander Darchijev vedie ruskú delegáciu a delegáciu USA vedie zástupca námestníka ministra pre európske a eurázijské záležitosti Christopher Robinson. Po rokovaní sa však s novinármi stretnúť neplánujú. "Neplánujeme sa stretnúť s médiami," povedal zdroj agentúre TASS.


Vyslanci Moskvy a Washingtonu sa už skôr dohodli na mimoriadnych konzultáciách o vízových otázkach a činnosti diplomatických misií. Námestník ruského ministra zahraničných vecí Sergej Rjabkov novinárom povedal, že na nadchádzajúcom stretnutí sa zúčastnia vysokí predstavitelia zodpovední za otázky týkajúce sa bilaterálnych vzťahov.


https://tass.com/politics/1362623


Vo Viedni sa začnú rusko-americké konzultácie o bilaterálnych otázkach Vyslanci Moskvy a Washingtonu sa predtým dohodli na uskutočnení osobitných konzultácií o vízových otázkach a činnosti diplomatických misií VIEDEŇ, 17. november /TASS/. V rakúskom hlavnom meste Viedni sa v stredu začínajú rusko-americké konzultácie o bilaterálnych otázkach. Diplomatické zdroje agentúre TASS uviedli, že delegácie oboch krajín vedú vysokopostavení predstavitelia príslušných oddelení ruského ministerstva zahraničných vecí a ministerstva zahraničných vecí USA. Riaditeľ odboru ministerstva zahraničných vecí Severnej Ameriky Alexander Darchijev vedie ruskú delegáciu a delegáciu USA vedie zástupca námestníka ministra pre európske a eurázijské záležitosti Christopher Robinson. Po rokovaní sa však s novinármi stretnúť neplánujú. "Neplánujeme sa stretnúť s médiami," povedal zdroj agentúre TASS. Vyslanci Moskvy a Washingtonu sa už skôr dohodli na mimoriadnych konzultáciách o vízových otázkach a činnosti diplomatických misií. Námestník ruského ministra zahraničných vecí Sergej Rjabkov novinárom povedal, že na nadchádzajúcom stretnutí sa zúčastnia vysokí predstavitelia zodpovední za otázky týkajúce sa bilaterálnych vzťahov. https://tass.com/politics/1362623
Upravené 17. 11. 2021 o 16:45
176
0
1
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept