Zahraničná politika
Rusko sestřelilo svůj satelit

Rusko v pondělí sestřelilo svůj satelit, trosky ohrozily Mezinárodní vesmírnou stanici. Zdroj: https://ct24.ceskatelevize.cz/veda/3400922-rusko-v-pondeli-sestrelilo-svuj-satelit-trosky-ohrozily-mezinarodni-vesmirnou-stanici


Analýzy ukázaly, že během pondělního rána otestovalo Rusko protidružicovou zbraň tak, že sestřelilo vlastní družici. Jednalo se o původně sovětskou družici Kosmos 1408/ Ikar39L, která byla v kosmu od osmdesátých let dvacátého století. Asi tři metry dlouhý válec sloužil podle oficiálních zdrojů k elektronickému průzkumu.


Teda sestřelit ze země jen 3 metrový objekt až v kosmu, klobouk dolů. Dle mého velice důrazně zdvižený prst a jednoznačný vzkaz bažině - o nic se nepokoušejte, nedopadnete dobře.


Samozřejmě hned následoval křik VB, USA a Francie. smile


Rusko v pondělí sestřelilo svůj satelit, trosky ohrozily Mezinárodní vesmírnou stanici. Zdroj: https://ct24.ceskatelevize.cz/veda/3400922-rusko-v-pondeli-sestrelilo-svuj-satelit-trosky-ohrozily-mezinarodni-vesmirnou-stanici Analýzy ukázaly, že během pondělního rána otestovalo Rusko protidružicovou zbraň tak, že sestřelilo vlastní družici. Jednalo se o původně sovětskou družici Kosmos 1408/ Ikar39L, která byla v kosmu od osmdesátých let dvacátého století. **Asi tři metry dlouhý válec** sloužil podle oficiálních zdrojů k elektronickému průzkumu. Teda sestřelit ze země jen 3 metrový objekt až v kosmu, klobouk dolů. Dle mého velice důrazně zdvižený prst a jednoznačný vzkaz bažině - o nic se nepokoušejte, nedopadnete dobře. Samozřejmě hned následoval křik VB, USA a Francie. :D

Rýchlosť ISS je 7,66 km/s a jej obežná dráha je 400 km. To je fakt umenie dohnať a zostreliť 3m objekt s rovnakou rýchlosťou a vzdialenosťou.


Rýchlosť ISS je 7,66 km/s a jej obežná dráha je 400 km. To je fakt umenie dohnať a zostreliť 3m objekt s rovnakou rýchlosťou a vzdialenosťou.

Tak jsem si vzpomněl na těch 26 Kalibrů odpálených z různých platforem na podzim 2015 na ISIS v Sýrii.


Tak jsem si vzpomněl na těch 26 Kalibrů odpálených z různých platforem na podzim 2015 na ISIS v Sýrii.

Teda sestřelit ze země jen 3 metrový objekt až v kosmu, klobouk dolů

To ano. To je super výkon. Přímo se tají dech.


[quote="pid:43337, uid:405"]Teda sestřelit ze země jen 3 metrový objekt až v kosmu, klobouk dolů[/quote] To ano. To je super výkon. Přímo se tají dech.

Jarek

Panarin 16.11.2021 - O aktualni situaci (konceptualni dil)
Jen co se tyka toho sputniku:
Dne 16.11.21 - zniceni sputniku. Ruska raketa uspesne sestrelila byvaly sovetsky sputnik, a prodemonstrovala plnou zpusobilost uplne vyradit orbitalni seskupeni satelitu? nata na evropskem jevisti.
Tento dil je zajimavy, tak si ho poslechnete, ja uz nestiham ....
https://www.youtube.com/watch?v=jmPuQr5m-ZU


Panarin 16.11.2021 - **O aktualni situaci** (konceptualni dil) Jen co se tyka toho sputniku: Dne 16.11.21 - zniceni sputniku. Ruska raketa uspesne sestrelila byvaly sovetsky sputnik, a prodemonstrovala plnou zpusobilost uplne vyradit orbitalni seskupeni satelitu? nata na evropskem jevisti. Tento dil je zajimavy, tak si ho poslechnete, ja uz nestiham .... https://www.youtube.com/watch?v=jmPuQr5m-ZU
Upravené 17. 11. 2021 o 13:09

Doslova pádná odpověď. To je možná důležitější, než jak to na první pohled vypadá.


Doslova pádná odpověď. To je možná důležitější, než jak to na první pohled vypadá.
Upravené 17. 11. 2021 o 13:34

Analýza, čo sa stalo v skutočnosti ohľadom hystérie zostrelenia satelitu.


USA sú hysterické: "Rusi zostrelili satelit!" Ako funguje globálna provokácia
США в истерике: "Русские сбили спутник!" Как устроена глобальная провокация
https://www.youtube.com/watch?v=W8puRvzD4ds


Analýza, čo sa stalo v skutočnosti ohľadom hystérie zostrelenia satelitu. USA sú hysterické: "Rusi zostrelili satelit!" Ako funguje globálna provokácia США в истерике: "Русские сбили спутник!" Как устроена глобальная провокация https://www.youtube.com/watch?v=W8puRvzD4ds

Analýza, čo sa stalo v skutočnosti ohľadom hystérie zostrelenia satelitu.


Dobrá analýza. Jednak podobný test protisatelitných zbraní robili aj Američania, ale nikoho o tom neinformovali. Rovnaké testy robila aj Čína a India. Pritom vraj nedávno musela ISS robiť korekciu svojej orbity, aby sa vyhla činskemu úlomku. No bolo ticho.


Tu Rusko oznámilo test svoje zbrane, ale neuviedlo o ktorý sputnik pôjde ani jeho výšku. No USA v pondelok začalo šíriť paniku, že RF zostrelila sputnik na orbite, len o 20 km vyššie než je ISS a tým ohrozili ISS. Také "zaručené" správy sa šírili ich ľuďmi na twitery a iných soc. sieťach. USA oficiálne odsúdilo tento čin ako nezodpovedný, avšak bez akéhokoľvek dôkazu!!!


V utorok na to RF reagovala a osvetlila neochotu USA prijať dohodu o obmedzení vesmírneho zbrojenia, a tiež ich vlastnú ambíciu mať vlastné zbrane vo vesmíre.


Družica, ktorá bola zostrelená bola na orbite o 200 km vyššie, než je ISS, takže ju nijako neohrozila.


[quote="pid:43429, uid:138"]Analýza, čo sa stalo v skutočnosti ohľadom hystérie zostrelenia satelitu.[/quote] Dobrá analýza. Jednak podobný test protisatelitných zbraní robili aj Američania, ale nikoho o tom neinformovali. Rovnaké testy robila aj Čína a India. Pritom vraj nedávno musela ISS robiť korekciu svojej orbity, aby sa vyhla činskemu úlomku. No bolo ticho. Tu Rusko oznámilo test svoje zbrane, ale neuviedlo o ktorý sputnik pôjde ani jeho výšku. No USA v pondelok začalo šíriť paniku, že RF zostrelila sputnik na orbite, len o 20 km vyššie než je ISS a tým ohrozili ISS. Také "zaručené" správy sa šírili ich ľuďmi na twitery a iných soc. sieťach. USA oficiálne odsúdilo tento čin ako nezodpovedný, avšak bez akéhokoľvek dôkazu!!! V utorok na to RF reagovala a osvetlila neochotu USA prijať dohodu o obmedzení vesmírneho zbrojenia, a tiež ich vlastnú ambíciu mať vlastné zbrane vo vesmíre. Družica, ktorá bola zostrelená bola na orbite o 200 km vyššie, než je ISS, takže ju nijako neohrozila.
1.3k
8
9
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept