Zahraničná politika
Vysla nova obalka The Economist 2022
Y

The Economist - nova obalka pro r. 2022 (anglictina)
Svět Před Rokem 2022
https://www.economist.com/the-world-ahead-2022


Deset trendů, které je třeba sledovat v příštím roce
Dopis od Toma Standage, redaktora "the World Ahead 2022"
https://www.economist.com/the-world-ahead/2021/11/08/ten-trends-to-watch-in-the-coming-year


Prosim anglictinare o preklad.


**The Economist - nova obalka pro r. 2022** (anglictina) Svět Před Rokem 2022 https://www.economist.com/the-world-ahead-2022 **Deset trendů, které je třeba sledovat v příštím roce** Dopis od Toma Standage, redaktora "the World Ahead 2022" https://www.economist.com/the-world-ahead/2021/11/08/ten-trends-to-watch-in-the-coming-year Prosim anglictinare o preklad.
Upravené 16. 11. 2021 o 15:16

Bádejte,bádejte, ale tam, kam vás nasměrujeme..


Bádejte,bádejte, ale tam, kam vás nasměrujeme..

And nasa will crash a space probe into an asteroid, in a real-life mission that sounds like a Hollywood film………..!!!


And nasa will crash a space probe into an asteroid, in a real-life mission that sounds like a Hollywood film………..!!!

Prosim anglictinare o preklad


V rychlosti - pre bohaté krajiny s vakcínou na niekoľko spôsobov má pandémia ukončiť trápenie. Naopak , trápiť sa budú chudobné krajiny.
Preteky do vesmíru odštartuje Čína svojou vesmírnou stanicou. Do toho misia na asteroid


[quote="pid:43212, uid:68"]Prosim anglictinare o preklad[/quote] V rychlosti - pre bohaté krajiny s vakcínou na niekoľko spôsobov má pandémia ukončiť trápenie. Naopak , trápiť sa budú chudobné krajiny. Preteky do vesmíru odštartuje Čína svojou vesmírnou stanicou. Do toho misia na asteroid

V rychlosti - pre bohaté krajiny s vakcínou na niekoľko spôsobov má pandémia ukončiť trápenie.

Pod jednim Panarinem jsem cetla v diskusi, ze Popova prohlasila, ze Corona bude trvat az do roku 2024.
Ten slovni obrat "ukoncit trapeni" je take vypovidajici ....


[quote="pid:43238, uid:172"]V rychlosti - pre bohaté krajiny s vakcínou na niekoľko spôsobov má pandémia ukončiť trápenie.[/quote] Pod jednim Panarinem jsem cetla v diskusi, ze Popova prohlasila, ze Corona bude trvat az do roku 2024. Ten slovni obrat **"ukoncit trapeni"** je take vypovidajici ....

The Economist - nova obalka pro r. 2022 (anglictina)
Svět Před Rokem 2022


Bod 6. V rok 2022 sa zintenzívni "trojcestný" boj o budúcnosť financií - medzi "krypto-blockchain-DeFi", tradičnejšími technologickými firmami a centrálnymi bankami. Čo ma ale zaujalo - napravo od Si je vrtuľa. Naľavo od listu, ktorý ukazuje asi na 11. hodinu je malé logo. Vyzerá trochu ako slnko. Je to logo kryptomeny Cardano (token ADA), taktiež naľavo od Bideta je logo Etherea. O Ethereu sa hovorí, že časom môže mať vyššiu hodnotu ako Bitcoin a Cardano je zasa jeden z tzv. Ethereum killer.


Vedel by sa niekto znalejší vyjadriť, či má umiestnenie Cardana a Etherea nejaký význam v zmysle prečo je ETH pri Bidetovi a ADA pri Si?


The Economist - nova obalka pro r. 2022 (anglictina)


[quote="pid:43212, uid:68"]The Economist - nova obalka pro r. 2022 (anglictina) Svět Před Rokem 2022[/quote] Bod 6. V rok 2022 sa zintenzívni "trojcestný" boj o budúcnosť financií - medzi "krypto-blockchain-DeFi", tradičnejšími technologickými firmami a centrálnymi bankami. Čo ma ale zaujalo - napravo od Si je vrtuľa. Naľavo od listu, ktorý ukazuje asi na 11. hodinu je malé logo. Vyzerá trochu ako slnko. Je to logo kryptomeny Cardano (token ADA), taktiež naľavo od Bideta je logo Etherea. O Ethereu sa hovorí, že časom môže mať vyššiu hodnotu ako Bitcoin a Cardano je zasa jeden z tzv. Ethereum killer. Vedel by sa niekto znalejší vyjadriť, či má umiestnenie Cardana a Etherea nejaký význam v zmysle prečo je ETH pri Bidetovi a ADA pri Si? [quote="pid:43212, uid:68"]The Economist - nova obalka pro r. 2022 (anglictina)[/quote]

Co mě nejvíce zarazilo je, že se "Ekonomistovi" zploštil svět jen na dvě mocnosti. Ale máme tu ještě nejméně jednu a to dost podstatnou, ne?
No... napadá mě, že se pro Ekonomista opravdu staly zajímavými jen ony dvě mocnosti, kde vše půjde ve stylu "orwelovského světa" (tím mám na mysli plně poslušnou společnost pod kamerami a pod sociálními kredity). Čína je nahoře, USA dole - to by mohlo symbolizovat vzestup a pád. A co to Rusko? smile
Myslím si, že se svět rozdělí na dvě části, kde na té jedné bude "orwelovský svět" a na té druhé se bude budovat "sociální společnost" ve smyslu ruské civilizace (tj. harmonie).
Zapomněla jsem dodat: Zatím nic nesvědčí o tom, že my budeme patřit k té harmonické ruské civilizaci...


Co mě nejvíce zarazilo je, že se "Ekonomistovi" zploštil svět jen na dvě mocnosti. Ale máme tu ještě nejméně jednu a to dost podstatnou, ne? No... napadá mě, že se pro Ekonomista opravdu staly zajímavými jen ony dvě mocnosti, kde vše půjde ve stylu "orwelovského světa" (tím mám na mysli plně poslušnou společnost pod kamerami a pod sociálními kredity). Čína je nahoře, USA dole - to by mohlo symbolizovat vzestup a pád. A co to Rusko? :) Myslím si, že se svět rozdělí na dvě části, kde na té jedné bude "orwelovský svět" a na té druhé se bude budovat "sociální společnost" ve smyslu ruské civilizace (tj. harmonie). Zapomněla jsem dodat: Zatím nic nesvědčí o tom, že my budeme patřit k té harmonické ruské civilizaci...
Upravené 17. 11. 2021 o 09:54

Co mě nejvíce zarazilo je, že se "Ekonomistovi" zploštil svět jen na dvě mocnosti. Ale máme tu ještě nejméně jednu a to dost podstatnou, ne?


  • suhlasím. Je tam Čína,ktorá už dnes diktuje USA , čo maju robit aj ako sa k Číne chovat. Čína prebera miesto USA . Bude hore a USA dole . Než začali Čínu vyzdvihovat ,tak tam bola chudoba pre vetšinu obyvatelstva to dnes čaká USA . V tomto svete ,ktorý je na obrazku sa nezmení kastovný systém " narodeny do spravne rodiny ".Ako sa ten systém nezmení hned ani v Indii , Anglicku, Amerike - svet sa opet rozdelí - na západ a východ , ale na západe sa o Rusku rozprávat nebude , aby im otroci neutiekli za pracou na východ, si západ sám bude stavat ploty . A budu pokračovat v starych kolajách . Páníček sa svojho koláče zadarmo ,len tak nevzdá .
  • mne prišila obalka - ako jedna králová karta z mariašu a tou hrajú o všetko "VABANK".Pravidla ich hry su ich vlastné. Klimaticky fašizmus, zdravotnicky fašizmus, digitalny fašizmus
  • čas im beží

[quote="pid:43356, uid:203"]Co mě nejvíce zarazilo je, že se "Ekonomistovi" zploštil svět jen na dvě mocnosti. Ale máme tu ještě nejméně jednu a to dost podstatnou, ne?[/quote] - suhlasím. Je tam Čína,ktorá už dnes diktuje USA , čo maju robit aj ako sa k Číne chovat. Čína prebera miesto USA . Bude hore a USA dole . Než začali Čínu vyzdvihovat ,tak tam bola chudoba pre vetšinu obyvatelstva to dnes čaká USA . V tomto svete ,ktorý je na obrazku sa nezmení kastovný systém " narodeny do spravne rodiny ".Ako sa ten systém nezmení hned ani v Indii , Anglicku, Amerike - svet sa opet rozdelí - **na západ a východ** , ale na západe sa o Rusku rozprávat nebude , aby im otroci neutiekli za pracou na východ, si západ sám bude stavat ploty . A budu pokračovat v starych kolajách . Páníček sa svojho koláče zadarmo ,len tak nevzdá . - mne prišila obalka - ako jedna králová karta z mariašu a tou hrajú o všetko "VABANK". Pravidla ich hry su ich vlastné. Klimaticky fašizmus, zdravotnicky fašizmus, digitalny fašizmus - čas im beží
Upravené 18. 11. 2021 o 13:15

¨Co se týče tohoto plátku , tak jeho vize je pro mne bezvýznamná . Je to pouze otevírání overtonova okna , které má ovečkám vnutit směr myšlení . Ona tahle myšlenka zazněla v minulosti u Pjakina . Lidem je podstrčena hračka , pro zmatení smyslů .


¨Co se týče tohoto plátku , tak jeho vize je pro mne bezvýznamná . Je to pouze otevírání overtonova okna , které má ovečkám vnutit směr myšlení . Ona tahle myšlenka zazněla v minulosti u Pjakina . Lidem je podstrčena hračka , pro zmatení smyslů .

čas im beží

No právě. Věci "podle nich" se jim dělají čím dál hůř - stojí je to mnohem víc sil. Jsme v mezidobí, co staré už nefunguje a nové ještě nefunguje. A to nové nemusí být nutně zrovna pro nás lepší. To záleží právě na nás - na každém jednotlivě. Co podpoříme - to budeme mít.


jeho vize je pro mne bezvýznamná

Však je pro zábavu se s tím obrázkem pokusit nějak popasovat. Asi jako pokusit se vyluštit křížovku. Svět na tom nestojí, ale vyluštěná tajenka potěší. smile


[quote="pid:43359, uid:78"]čas im beží[/quote] No právě. Věci "podle nich" se jim dělají čím dál hůř - stojí je to mnohem víc sil. Jsme v mezidobí, co staré už nefunguje a nové ještě nefunguje. A to nové nemusí být nutně zrovna pro nás lepší. To záleží právě na nás - na každém jednotlivě. Co podpoříme - to budeme mít. [quote="pid:43364, uid:185"]jeho vize je pro mne bezvýznamná[/quote] Však je pro zábavu se s tím obrázkem pokusit nějak popasovat. Asi jako pokusit se vyluštit křížovku. Svět na tom nestojí, ale vyluštěná tajenka potěší. :)
Upravené 17. 11. 2021 o 12:08

Me zaujaly ty strikacky a radary. Snaha to dostat do kazdeho za kazdou cenu.
Vzpomnela jsem si pritom na dalkove rizena auta bez ridice.


Me zaujaly ty strikacky a radary. Snaha to dostat do kazdeho za kazdou cenu. Vzpomnela jsem si pritom na dalkove rizena auta bez ridice.

Všimli jste si, že ten obrázek vypadá jak ventilátor?


Všimli jste si, že ten obrázek vypadá jak ventilátor?

ventilátor

... a uprostred jsou cisla, jsme na 22 a jeste je tu 23. Bude vetroplasit vc. 23?


[quote="pid:43398, uid:312"]ventilátor[/quote] ... a uprostred jsou cisla, jsme na 22 a jeste je tu 23. Bude vetroplasit vc. 23?

Jsme v mezidobí, co staré už nefunguje a nové ještě nefunguje.

podla farby -mi to pripomenulo plakáty obdobia z 50 -60 roky...
červena, biela, čierna (odtiene )
https://www.google.cz/search?q=plak%C3%A1ty+50+roky+komunismus&tbm=isch&ved=2ahUKEwikxb7y2p_0AhXW0oUKHSHTBUIQ2-cCegQIABAA&oq=plak%C3%A1ty+50+roky+komunismus&gs_lcp=CgNpbWcQA1DoHFjoHGD-IWgAcAB4AIABVogBpwGSAQEymAEAoAEBqgELZ3dzLXdpei1pbWfAAQE&sclient=img&ei=ZR-VYeT-EtallwShppeQBA&bih=694&biw=1515&hl=cs



[quote="pid:43378, uid:203"]Jsme v mezidobí, co staré už nefunguje a nové ještě nefunguje.[/quote] podla farby -mi to pripomenulo plakáty obdobia z 50 -60 roky... červena, biela, čierna (odtiene ) https://www.google.cz/search?q=plak%C3%A1ty+50+roky+komunismus&tbm=isch&ved=2ahUKEwikxb7y2p_0AhXW0oUKHSHTBUIQ2-cCegQIABAA&oq=plak%C3%A1ty+50+roky+komunismus&gs_lcp=CgNpbWcQA1DoHFjoHGD-IWgAcAB4AIABVogBpwGSAQEymAEAoAEBqgELZ3dzLXdpei1pbWfAAQE&sclient=img&ei=ZR-VYeT-EtallwShppeQBA&bih=694&biw=1515&hl=cs - USA do 50rokov - a kedže je USA dole, čo bolo v 50r v Číne bude teraz v USA a opačne -https://cs.wikipedia.org/wiki/1950%E2%80%931959 50roky-zlate roky USA https://zaujimavysvet.webnoviny.sk/takto-vyzeral-zivot-v-usa-pocas-zlatej-ery-za-ktoru-povazuju-50-roky/

A no-win situation, also called a “lose-lose situation”...


"A strange game; the only winning move is not to play."
"Podivná hra; jediný víťazný ťah je nehrať."


A no-win situation, also called a “lose-lose situation”... "A strange game; the only winning move is not to play." "Podivná hra; jediný víťazný ťah je nehrať."

Letem světem jak to vidím....smile
Co ta grafika řekne na uvítanou...."čau, já jsem kaleidoskop globální predikce systém 11"
To není kaleidoskop "ruského světa". Ten tam není, ale je tam zase virus...smile Máte to přímo před očima, jen to složit.


  • Nahoře svět projevující se a dole svět odcházející s centrem kolem kterého se to všechno točí. Si-fu Si prkýnko a Bidet na chcaní je jeden organismus. Buněčné dělení dokončeno.
  • reálný svět je zobrazen černobíle na pozadí rudých struktur ...proč asi
  • "piece of cake" ...po směru otáčení třeba věda, průmysl, socium, prostředí (čtyři živly a jejich frekvence projevení+zrcadlení) Příklad, první kousek koláče v grafické gamesce level "piece of cake". Věda 3D mikroskop a geometrická struktura vychází z rámce zobrazeného (známého) světa. Struktura má 5 bodů, tak jako buněčný svět 5 kvadrátních řádů projevu. Predikce....objevení nového světa s projevem v dalších pěti kvadrátních řádech. Injekční stříkačka se mění na symbol rakety-meče, čistý falický symbol. Ukazuje na další geometrickou strukturu a 7 bodů-Malá medvědice. Jehla tedy ukazuje na ocas psa-Polárku. Někdo by řekl hvězdu Taru a jsme u druhého projevení.......atd.
  • Proč systém 11? Dvoutváří-systém dvojí lži, to je ten virus.

619546e5e7a45


Letem světem jak to vidím....:) Co ta grafika řekne na uvítanou...."čau, já jsem kaleidoskop globální predikce systém 11" To není kaleidoskop "ruského světa". Ten tam není, ale je tam zase virus...:) Máte to přímo před očima, jen to složit. - Nahoře svět projevující se a dole svět odcházející s centrem kolem kterého se to všechno točí. Si-fu Si prkýnko a Bidet na chcaní je jeden organismus. Buněčné dělení dokončeno. - reálný svět je zobrazen černobíle na pozadí rudých struktur ...proč asi - "piece of cake" ...po směru otáčení třeba věda, průmysl, socium, prostředí (čtyři živly a jejich frekvence projevení+zrcadlení) Příklad, první kousek koláče v grafické gamesce level "piece of cake". Věda 3D mikroskop a geometrická struktura vychází z rámce zobrazeného (známého) světa. Struktura má 5 bodů, tak jako buněčný svět 5 kvadrátních řádů projevu. Predikce....objevení nového světa s projevem v dalších pěti kvadrátních řádech. Injekční stříkačka se mění na symbol rakety-meče, čistý falický symbol. Ukazuje na další geometrickou strukturu a 7 bodů-Malá medvědice. Jehla tedy ukazuje na ocas psa-Polárku. Někdo by řekl hvězdu Taru a jsme u druhého projevení.......atd. - Proč systém 11? Dvoutváří-systém dvojí lži, to je ten virus. ![619546e5e7a45](serve/attachment&path=619546e5e7a45)

Vedi.Vini......

Jestli se nepletu, tak Ekonomist je v rukou (nad)státní elity ne v rukou GP. Takže jsou tam obrazy, které představují jejich přání:


  • Rusko tam není, vlhký sen (nad)státních elit
  • Čína je jako by nahoře, ale indicie jsou spíše, že USA jde nahoru a vpřed a Čína dolu a zpátky (čína: šipečky dolů a zpět, z teček má ocásek, mikroskop převrácený, obličej nejistota - USA šipečky nahoru a dopředu, z teček má jazýček a má malý graf progrese, mikroskop ve správné poloze, obličej odhodlání a i další drobnosti se dají vykládat ve prospěch USA)

Jestli se nepletu, tak Ekonomist je v rukou (nad)státní elity ne v rukou GP. Takže jsou tam obrazy, které představují jejich přání: - Rusko tam není, vlhký sen (nad)státních elit - Čína je jako by nahoře, ale indicie jsou spíše, že USA jde nahoru a vpřed a Čína dolu a zpátky (čína: šipečky dolů a zpět, z teček má ocásek, mikroskop převrácený, obličej nejistota - USA šipečky nahoru a dopředu, z teček má jazýček a má malý graf progrese, mikroskop ve správné poloze, obličej odhodlání a i další drobnosti se dají vykládat ve prospěch USA)
Upravené 17. 11. 2021 o 19:36

Ekonomist je v rukou (nad)státní elity ne v rukou GP
Nevím jak teď, ale dříve byl Economist pod kuratelou klanu Agnelli (Fiat).


[quote="pid:43470, uid:426"]Ekonomist je v rukou (nad)státní elity ne v rukou GP[/quote]Nevím jak teď, ale dříve byl Economist pod kuratelou klanu Agnelli (Fiat).

je to tradiční programování myšlení davu. Podobně pracuje i Aeronet.Ale,jak se zdá, tak jim to docela funguje. Drzá otázka mezi zvídavé děti : Proč by programátor znázorňoval realitu ?


je to tradiční programování myšlení davu. Podobně pracuje i Aeronet.Ale,jak se zdá, tak jim to docela funguje. Drzá otázka mezi zvídavé děti : Proč by programátor znázorňoval realitu ?

Ony jim ty "predikce" dříve vycházely. Teď je vidět, že řízení nemají v rukách tak pevně. I ten obrázek je už docela chudý.
Z dřívějšího aviza, co se bude dít, je pouhé přání.


P.S. Nepatří teď Economist Rotschildům? Mimochodem, buď tam, nebo ve FT vyšel před lety rozhovor s Evelynem, kde se ho zeptali: "Jste král Židů"? A on odpověděl: "Ne, jsem Žid králů". Tenkrát mi to nedávalo smysl....


Ony jim ty "predikce" dříve vycházely. Teď je vidět, že řízení nemají v rukách tak pevně. I ten obrázek je už docela chudý. Z dřívějšího aviza, co se bude dít, je pouhé přání. P.S. Nepatří teď Economist Rotschildům? Mimochodem, buď tam, nebo ve FT vyšel před lety rozhovor s Evelynem, kde se ho zeptali: "Jste král Židů"? A on odpověděl: "Ne, jsem Žid králů". Tenkrát mi to nedávalo smysl....

pod kuratelou klanu Agnelli (Fiat)

....... a obraz ma Ferrari - cervenou.


[quote="pid:43472, uid:260"]pod kuratelou klanu Agnelli (Fiat)[/quote] ....... a obraz ma Ferrari - cervenou.

Ony jim ty "predikce" dříve vycházely.


Protože dříve jim GP nahrával a radil, pokud tedy platí, že Ekonomist je pokus o sociální magii (nad) státní elitou. Nyní je to tedy spíš zrcadlo jejich uvažování.


[quote="pid:43492, uid:372"]Ony jim ty "predikce" dříve vycházely.[/quote] Protože dříve jim GP nahrával a radil, pokud tedy platí, že Ekonomist je pokus o sociální magii (nad) státní elitou. Nyní je to tedy spíš zrcadlo jejich uvažování.

a obraz ma Ferrari - cervenou.


Ona barva Ferrari je žlutá smile Většina je ale namalována červeně, protože to byla barva italských závodních aut, kdy ještě soutěžily národy. Němci měli stříbrnou, Britové tmavě zelenou, Francouzi světle modrou...


[quote="pid:43494, uid:68"]a obraz ma Ferrari - cervenou.[/quote] Ona barva Ferrari je žlutá :) Většina je ale namalována červeně, protože to byla barva italských závodních aut, kdy ještě soutěžily národy. Němci měli stříbrnou, Britové tmavě zelenou, Francouzi světle modrou...

Proč by programátor znázorňoval realitu ?
Jedno z pravidel gamesky Bolete. A predátoři svá pravidla drží.....



[quote="pid:43473, uid:57"]Proč by programátor znázorňoval realitu ?[/quote] Jedno z pravidel gamesky Bolete. A predátoři svá pravidla drží..... - Klíč k titulní stránce [Compromise of 1877](https://en.wikipedia.org/wiki/Compromise_of_1877) ![619568916f7db](serve/attachment&path=619568916f7db)

Vedi.Vini......

je to tradiční programování myšlení davu. Podobně pracuje i Aeronet

Letošní ročník obsahuje speciální sekci o nově vznikajících technologiích, které by mohly mít nečekaně náhlý dopad na společnost, jako to udělaly mRNA vakcíny proti koronaviru v roce 2021.
deset hlavních témat pro rok 2022 je následujících:
1 Demokracie vs autokracie.
Americké volby v polovině období a sjezd Komunistické strany Číny budou jasně kontrastovat s jejich soupeřícími politickými systémy. Co je lepší při zajišťování stability, růstu a inovací? Tato rivalita se bude odehrávat ve všem, od obchodu přes technologickou regulaci, očkování až po vesmírné stanice. Zatímco se prezident Joe Biden snaží shromáždit svobodný svět pod vlajkou demokracie, jeho nefunkční, rozdělená země je špatnou reklamou pro své zásluhy.
2.Pandemie k endemii.
Přicházejí nové antivirové pilulky, vylepšená léčba protilátkami a další vakcíny. Pro očkované lidi v rozvinutém světě již virus nebude život ohrožující. Stále však bude představovat smrtelné nebezpečí v rozvojovém světě. Pokud nebude možné zvýšit očkování, covid-19 se stane jen další z mnoha endemických nemocí, které postihují chudé, ale ne bohaté.
3.Inflation worries.
Supply-chain disruptions and a spike in energy demand have pushed up prices. Central bankers say it's temporary, but not everyone believes them. Britain is at particular risk of stagflation, due to post-Brexit labour shortages and its dependence on expensive natural gas.
4.The future of work.
There is a broad consensus that the future is "hybrid", and that more people will spend more days working from home. But there is much scope for disagreement on the details. How many days, and which ones? And will it be fair? Surveys show that women are less keen to return to the office, so they may risk being passed over for promotions. Debates also loom over tax rules and monitoring of remote workers.


  1. Nový techlash. Regulátoři v Americe a Evropě se už roky snaží držet na uzdě technologické giganty, ale zatím jim nedokázali udělat díru do růstu nebo zisků. Nyní se vedení ujala Čína, která své technologické firmy zasáhla brutálním zásahem. Prezident Si Ťin-pching chce, aby se zaměřili na „hluboké technologie“, které poskytují geostrategickou výhodu, nikoli na frivolnosti jako hry a nakupování. Ale podpoří to čínské inovace nebo udusí dynamiku průmyslu?

  2. Růst Crypto měn. Stejně jako všechny disruptivní technologie se kryptoměny domestikují, protože regulátoři zpřísňují pravidla. Centrální banky se také snaží zavést své vlastní, centralizované, digitální měny. Výsledkem je třístranný boj o budoucnost financí – mezi davem krypto-blockchain-DeFi, tradičnějšími technologickými firmami a centrálními bankami – který v roce 2022 zesílí.

7.Klimatická krize. I když lesní požáry, vlny veder a záplavy narůstají, mezi tvůrci politik převládá nápadný nedostatek naléhavosti, pokud jde o řešení změny klimatu. Dekarbonizace navíc vyžaduje, aby Západ a Čína spolupracovaly, stejně jako se prohlubuje jejich geopolitická rivalita. Sledujte experiment solárního inženýrství, který mají provést výzkumníci z Harvardu v roce 2022 a který uvolňuje prach z vysokohorského balónu do tlumeného slunečního světla – techniku, která může být při tomto tempu potřeba, aby svět získal více času dekarbonizovat.

  1. Problemy cestovného ruchu Cestovní potíže. Aktivita nabírá na síle, protože se znovu otevírají ekonomiky. Ale země, které uplatňovaly strategii nulového „potlačování“ covidů, jako je Austrálie a Nový Zéland, čelí složitému úkolu zvládnout přechod do světa, ve kterém je virus endemický. Mezitím je až polovina služebních cest nadobro pryč. To je dobré pro planetu, ale špatné pro turisty, jejichž cesty dotují obchodní cestující s vysokými výdaji.

9.Vesmírné závody.
Rok 2022 bude prvním rokem, kdy se do vesmíru vydá více lidí jako platících pasažérů
než vládních zaměstnanců, vynesených do vzduchu konkurenčními firmami zabývajícími se vesmírnou turistikou. Čína dokončí svou novou vesmírnou stanici.
Filmaři se předhánějí v natáčení filmů s nulovou gramáží.
a NASA narazí vesmírnou sondou do asteroidu ve skutečné misi, která zní jako hollywoodský film.


10.Politické fotbaly.
Zimní olympijské hry v Pekingu a mistrovství světa ve fotbale
v Kataru budou připomínkou toho, jak může sport sblížit svět – ale také to, jak velké sportovní události často končí jako politické fotbaly.
Očekávejte protesty namířené proti oběma hostitelským zemím,
ačkoli bojkot národních týmů se zdá nepravděpodobný.


https://www.prnewswire.com/news-releases/2022-will-be-the-year-of-adjusting-to-new-realities-according-to-the-economists-the-world-ahead-2022-301419393.html


[quote="pid:43473, uid:57"]je to tradiční programování myšlení davu. Podobně pracuje i Aeronet[/quote] Letošní ročník obsahuje speciální sekci o nově vznikajících technologiích, které by mohly mít nečekaně náhlý dopad na společnost, jako to udělaly mRNA vakcíny proti koronaviru v roce 2021. deset hlavních témat pro rok 2022 je následujících: 1 **Demokracie vs autokracie.** Americké volby v polovině období a sjezd Komunistické strany Číny budou jasně kontrastovat s jejich soupeřícími politickými systémy. Co je lepší při zajišťování stability, růstu a inovací? Tato rivalita se bude odehrávat ve všem, od obchodu přes technologickou regulaci, očkování až po vesmírné stanice. Zatímco se prezident Joe Biden snaží shromáždit svobodný svět pod vlajkou demokracie, jeho nefunkční, rozdělená země je špatnou reklamou pro své zásluhy. 2.**Pandemie k endemii.** Přicházejí nové antivirové pilulky, vylepšená léčba protilátkami a další vakcíny. Pro očkované lidi v rozvinutém světě již virus nebude život ohrožující. Stále však bude představovat smrtelné nebezpečí v rozvojovém světě. Pokud nebude možné zvýšit očkování, covid-19 se stane jen další z mnoha endemických nemocí, které postihují chudé, ale ne bohaté. 3.**Inflation worries.** Supply-chain disruptions and a spike in energy demand have pushed up prices. Central bankers say it's temporary, but not everyone believes them. Britain is at particular risk of stagflation, due to post-Brexit labour shortages and its dependence on expensive natural gas. 4.**The future of work.** There is a broad consensus that the future is "hybrid", and that more people will spend more days working from home. But there is much scope for disagreement on the details. How many days, and which ones? And will it be fair? Surveys show that women are less keen to return to the office, so they may risk being passed over for promotions. Debates also loom over tax rules and monitoring of remote workers. 5. **Nový techlash.** Regulátoři v Americe a Evropě se už roky snaží držet na uzdě technologické giganty, ale zatím jim nedokázali udělat díru do růstu nebo zisků. Nyní se vedení ujala Čína, která své technologické firmy zasáhla brutálním zásahem. Prezident Si Ťin-pching chce, aby se zaměřili na „hluboké technologie“, které poskytují geostrategickou výhodu, nikoli na frivolnosti jako hry a nakupování. Ale podpoří to čínské inovace nebo udusí dynamiku průmyslu? 6. **Růst Crypto měn**. Stejně jako všechny disruptivní technologie se kryptoměny domestikují, protože regulátoři zpřísňují pravidla. Centrální banky se také snaží zavést své vlastní, centralizované, digitální měny. Výsledkem je třístranný boj o budoucnost financí – mezi davem krypto-blockchain-DeFi, tradičnějšími technologickými firmami a centrálními bankami – který v roce 2022 zesílí. 7.**Klimatická krize**. I když lesní požáry, vlny veder a záplavy narůstají, mezi tvůrci politik převládá nápadný nedostatek naléhavosti, pokud jde o řešení změny klimatu. Dekarbonizace navíc vyžaduje, aby Západ a Čína spolupracovaly, stejně jako se prohlubuje jejich geopolitická rivalita. Sledujte experiment solárního inženýrství, který mají provést výzkumníci z Harvardu v roce 2022 a který uvolňuje prach z vysokohorského balónu do tlumeného slunečního světla – techniku, která může být při tomto tempu potřeba, aby svět získal více času dekarbonizovat. 8. **Problemy cestovného ruchu** Cestovní potíže. Aktivita nabírá na síle, protože se znovu otevírají ekonomiky. Ale země, které uplatňovaly strategii nulového „potlačování“ covidů, jako je Austrálie a Nový Zéland, čelí složitému úkolu zvládnout přechod do světa, ve kterém je virus endemický. Mezitím je až polovina služebních cest nadobro pryč. To je dobré pro planetu, ale špatné pro turisty, jejichž cesty dotují obchodní cestující s vysokými výdaji. 9.**Vesmírné závody**. Rok 2022 bude prvním rokem, kdy se do vesmíru vydá více lidí jako platících pasažérů než vládních zaměstnanců, vynesených do vzduchu konkurenčními firmami zabývajícími se vesmírnou turistikou. Čína dokončí svou novou vesmírnou stanici. Filmaři se předhánějí v natáčení filmů s nulovou gramáží. a NASA narazí vesmírnou sondou do asteroidu ve skutečné misi, která zní jako hollywoodský film. 10.**Politické fotbaly.** Zimní olympijské hry v Pekingu a mistrovství světa ve fotbale v Kataru budou připomínkou toho, jak může sport sblížit svět – ale také to, jak velké sportovní události často končí jako politické fotbaly. Očekávejte protesty namířené proti oběma hostitelským zemím, ačkoli bojkot národních týmů se zdá nepravděpodobný. https://www.prnewswire.com/news-releases/2022-will-be-the-year-of-adjusting-to-new-realities-according-to-the-economists-the-world-ahead-2022-301419393.html

Drzá otázka mezi zvídavé děti : Proč by programátor znázorňoval realitu ?



Soustředí pozornost davu na situaci po ukončení manévru, dle PFŘ.


> Drzá otázka mezi zvídavé děti : Proč by programátor znázorňoval realitu ? Soustředí pozornost davu na situaci po ukončení manévru, dle PFŘ.

Všimli jste si, že Economist tiskne i kalendáře ?


61966dd2e43d2
61966ddfc8262
61966ded1a310
61966df8553f0


Kalendář pro rok 2022 se mi nedaří vložit v čitelné formě. Zkuste prosím někdo doplnit obrázek. Díky


Všimli jste si, že Economist tiskne i kalendáře ? ![61966dd2e43d2](serve/attachment&path=61966dd2e43d2) ![61966ddfc8262](serve/attachment&path=61966ddfc8262) ![61966ded1a310](serve/attachment&path=61966ded1a310) ![61966df8553f0](serve/attachment&path=61966df8553f0) Kalendář pro rok 2022 se mi nedaří vložit v čitelné formě. Zkuste prosím někdo doplnit obrázek. Díky
3.02k
26
15
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept