Zahraničná politika
Kuba - zrusila spanelske zpravodajske agenture akreditaci
Y

Kubánské úřady nečekaně zrušily akreditace novinářů španělské tiskové agentury EFE. Jeji tým byl předvolán a požádán o předání novinarskych průkazů, řekl včera agentuře AFP šéf kanceláře EFE v Havaně Atahualpa Amerise. Úřady neuvedly přesný důvod, ani nebylo jasné, zda jde o dočasné nebo definitivní odebrání akreditace.
Podle Amerise se jedna o 3 redaktory, jednoho fotografa a jednoho kameramana. Nesmi nyni pracovat na Kube.
Sankcionování největší španělské tiskové agentury na světě přichází den před ohlášenou protestní akcí vládního kritika Yuniora Garcíi. Garcia chce demonstrovat na centrální ulici v Havaně, ačkoli úřady oznámily v tomto pripade jeho zatčení.
https://orf.at/#/stories/3236457/


Kubánské úřady nečekaně zrušily akreditace novinářů španělské tiskové agentury EFE. Jeji tým byl předvolán a požádán o předání novinarskych průkazů, řekl včera agentuře AFP šéf kanceláře EFE v Havaně Atahualpa Amerise. Úřady neuvedly přesný důvod, ani nebylo jasné, zda jde o dočasné nebo definitivní odebrání akreditace. Podle Amerise se jedna o 3 redaktory, jednoho fotografa a jednoho kameramana. Nesmi nyni pracovat na Kube. Sankcionování největší španělské tiskové agentury na světě přichází den před ohlášenou protestní akcí vládního kritika Yuniora Garcíi. Garcia chce demonstrovat na centrální ulici v Havaně, ačkoli úřady oznámily v tomto pripade jeho zatčení. https://orf.at/#/stories/3236457/
133
0
1
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept