Zahraničná politika
Biden a Putin sa môžu osobne stretnúť na rozhovoroch začiatkom roka 2022 - Kommersant

Americký prezident Joe Biden a ruský prezident Vladimir Putin sa môžu osobne stretnúť na rozhovoroch začiatkom roka 2022 a vystúpiť prostredníctvom videokonferencie do konca tohto roka, informovali v stredu ruské noviny Kommersant s odvolaním sa na zdroje.


Biden sa stretol s Putinom v júni v Ženeve so vzťahmi na najnižších úrovniach po studenej vojne a znepokojený radom problémov vrátane Ukrajiny, Sýrie a uväznenia kritika Kremľa Alexeja Navaľného.


Správa Kommersant uviedla, že obe strany sa ešte nedohodli na podrobnostiach nového kola rozhovorov, ale predbežným plánom bolo uskutočniť videokonferenciu do konca tohto roka, po ktorej bude nasledovať osobné stretnutie začiatkom budúceho roka.


Noviny uviedli, že obaja lídri budú diskutovať o súbore dohôd, ktoré dosiahli na ženevskom summite, a že rozhovory budú mať rozsiahly program.


Kremeľ v utorok novinárom povedal, že zatiaľ neexistuje pevný časový rámec pre nové kolo rozhovorov, ale Moskva aj Washington sa zhodli, že sú potrebné.


"Existuje porozumenie, že je potrebné stretnutie a že komunikácia medzi oboma prezidentmi by mala pokračovať," povedal hovorca Kremľa Dmitrij Peskov.


https://www.reuters.com/world/biden-putin-may-meet-talks-person-early-2022-kommersant-2021-11-10/


Americký prezident Joe Biden a ruský prezident Vladimir Putin sa môžu osobne stretnúť na rozhovoroch začiatkom roka 2022 a vystúpiť prostredníctvom videokonferencie do konca tohto roka, informovali v stredu ruské noviny Kommersant s odvolaním sa na zdroje. Biden sa stretol s Putinom v júni v Ženeve so vzťahmi na najnižších úrovniach po studenej vojne a znepokojený radom problémov vrátane Ukrajiny, Sýrie a uväznenia kritika Kremľa Alexeja Navaľného. Správa Kommersant uviedla, že obe strany sa ešte nedohodli na podrobnostiach nového kola rozhovorov, ale predbežným plánom bolo uskutočniť videokonferenciu do konca tohto roka, po ktorej bude nasledovať osobné stretnutie začiatkom budúceho roka. Noviny uviedli, že obaja lídri budú diskutovať o súbore dohôd, ktoré dosiahli na ženevskom summite, a že rozhovory budú mať rozsiahly program. Kremeľ v utorok novinárom povedal, že zatiaľ neexistuje pevný časový rámec pre nové kolo rozhovorov, ale Moskva aj Washington sa zhodli, že sú potrebné. "Existuje porozumenie, že je potrebné stretnutie a že komunikácia medzi oboma prezidentmi by mala pokračovať," povedal hovorca Kremľa Dmitrij Peskov. https://www.reuters.com/world/biden-putin-may-meet-talks-person-early-2022-kommersant-2021-11-10/
90
0
1
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept