Zahraničná politika
Francúzsko bude hostiť ruských ministrov zahraničných vecí a obrany prvýkrát od roku 2020 po "otrave" Navaľneho

Francúzsky minister zahraničných vecí Jean-Yves Le Drian a ministerka obrany Florence Parlyová sa stretnú so svojimi ruskými kolegami počas konferencie o Líbyi.


Francúzsko bude v piatok hostiť ruských ministrov zahraničných vecí a obrany Sergeja Lavrova a Sergeja Šojgua. So svojimi francúzskymi kolegami budú v Paríži rokovať o situácii na Ukrajine, aktivitách Ruska v regióne Sahel v západnej Afrike a iránskom jadrovom programe, oznámila v utorok francúzska vláda. Informovala o tom agentúra AFP.


Francúzsky minister zahraničných vecí Jean-Yves Le Drian a ministerka obrany Florence Parlyová sa stretnú so svojimi ruskými kolegami počas konferencie o Líbyi.


"Toto stretnutie je súčasťou náročného dialógu, v ktorom Francúzsko pokračuje s Ruskom," uvádza sa vo vyhlásení francúzskych ministerstiev zahraničia a obrany. Podľa vyhlásenia francúzski ministri vyjadria znepokojenie najmä nad ruskými akciami v africkom regióne Sahel. V oblasti, kde sú rozmiestnené francúzske jednotky, sa totiž teraz podľa pozorovateľov pohybujú ruskí žoldnieri.


Stretnutie ministrov zahraničných vecí a obrany vo formáte 2+2 bude prvým od roku 2020, keď otrava ruského opozičného lídra Alexeja Navaľného ochladila vzťahy medzi Ruskom a Západom. Po otrave Francúzsko zrušilo podobné stretnutie s Lavrovom a Šojguom, ktoré sa chystalo usporiadať v septembri 2020.


Francúzsky prezident Emmanuel Macron sa však už dlho snaží o dialóg s ruským prezidentom Vladimirom Putinom, pretože považuje za nerozumné vyhýbať sa Rusku na medzinárodnej scéne, dodala AFP.


https://www.teraz.sk/zahranicie/francuzsko-bude-hostit-ruskych-minist/589342-clanok.html?utm_source=teraz&utm_medium=organic&utm_campaign=click&utm_content=.%253Bw%253BwSpr%25C3%25A1vy%253BSpr%25C3%25A1vy%253BZahrani%25C4%258Die


Francúzsky minister zahraničných vecí Jean-Yves Le Drian a ministerka obrany Florence Parlyová sa stretnú so svojimi ruskými kolegami počas konferencie o Líbyi. Francúzsko bude v piatok hostiť ruských ministrov zahraničných vecí a obrany Sergeja Lavrova a Sergeja Šojgua. So svojimi francúzskymi kolegami budú v Paríži rokovať o situácii na Ukrajine, aktivitách Ruska v regióne Sahel v západnej Afrike a iránskom jadrovom programe, oznámila v utorok francúzska vláda. Informovala o tom agentúra AFP. Francúzsky minister zahraničných vecí Jean-Yves Le Drian a ministerka obrany Florence Parlyová sa stretnú so svojimi ruskými kolegami počas konferencie o Líbyi. "Toto stretnutie je súčasťou náročného dialógu, v ktorom Francúzsko pokračuje s Ruskom," uvádza sa vo vyhlásení francúzskych ministerstiev zahraničia a obrany. Podľa vyhlásenia francúzski ministri vyjadria znepokojenie najmä nad ruskými akciami v africkom regióne Sahel. V oblasti, kde sú rozmiestnené francúzske jednotky, sa totiž teraz podľa pozorovateľov pohybujú ruskí žoldnieri. **Stretnutie ministrov zahraničných vecí a obrany vo formáte 2+2 bude prvým od roku 2020, keď otrava ruského opozičného lídra Alexeja Navaľného ochladila vzťahy medzi Ruskom a Západom.** Po otrave Francúzsko zrušilo podobné stretnutie s Lavrovom a Šojguom, ktoré sa chystalo usporiadať v septembri 2020. Francúzsky prezident Emmanuel Macron sa však už dlho snaží o dialóg s ruským prezidentom Vladimirom Putinom, pretože považuje za nerozumné vyhýbať sa Rusku na medzinárodnej scéne, dodala AFP. https://www.teraz.sk/zahranicie/francuzsko-bude-hostit-ruskych-minist/589342-clanok.html?utm_source=teraz&utm_medium=organic&utm_campaign=click&utm_content=.%253Bw%253BwSpr%25C3%25A1vy%253BSpr%25C3%25A1vy%253BZahrani%25C4%258Die
Upravené 10. 11. 2021 o 10:19

Tak tohle je velmi zásadní informace. Po politickém volebním kolapsu v Německu dostal ( podle všeho jako vynucené řešení) taktovku osy Berlín-Paříž opět Emánek. Je to sračka, ale použitelná. Jeho prohlášení o obnově jádra + vstřícný krok vůči Rusku (byť v kauze Libye) - obojí signalizuje velký odpor GP proti snaze Londýna nadále provozovat couching Evropy přes svoji agenturu. Rusku vývoj naprosto vyhovuje , Bořík musí opět přidat,aby se do toho Kremlu nějak probojoval....


Tak tohle je velmi zásadní informace. Po politickém volebním kolapsu v Německu dostal ( podle všeho jako vynucené řešení) taktovku osy Berlín-Paříž opět Emánek. Je to sračka, ale použitelná. Jeho prohlášení o obnově jádra + vstřícný krok vůči Rusku (byť v kauze Libye) - obojí signalizuje velký odpor GP proti snaze Londýna nadále provozovat couching Evropy přes svoji agenturu. Rusku vývoj naprosto vyhovuje , Bořík musí opět přidat,aby se do toho Kremlu nějak probojoval....

K tématu jaderných elektráren:
Evropská komise hodlá zařadit jadernou energii do takzvané zelené taxonomie EU. Jedná se o manuál, který pomáhá vládám a investorům určit, jaké energetické projekty jsou udržitelné.


„Potřebujeme jadernou energetiku jako stabilní zdroj. A jako přechodový plyn,“ uvedla předsedkyně EK Ursula von der Leyenová po nedávném unijním summitu. „Evropa je dnes příliš závislá na plynu a importu plynu. To nás činí zranitelnými. Odpovědí je diverzifikovat naše dodavatele,“ dodala.
https://twitter.com/vonderleyen/status/1451552759736582153

Za přijetí jádra mezi čisté energie lobbovala především Francie, jejíž prezident Emmanuel Macron považuje jádro za „naprostý klíč“ k budoucnosti země.


Podle německého listu Die Welt je ochota špiček EU přistoupit na francouzské požadavky dokladem toho, že se za Francii postavilo i Německo. Podle deníku je otevření cesty pro miliardové investice do jádra za podpory unijních pobídek určených na zelenou politiku „pravděpodobně posledním velkým převratem Angely Merkelové v EU“.


Spojenectví Berlína a Paříže nepotěšilo Lucembursko a Rakousko, které spoléhaly na podporu Německa v úsilí jaderné elektrárny v EU odstavit.


„Rakousko je tradičně proti jaderné energetice a proti jaderné energii budeme v EU bojovat i nadále,“ řekl rakouský ministr financí Gernot Blümel. Podle něj zelené dluhopisy používané k financování jaderných elektráren „nebudou na finančních trzích brány vážně“.


Proti pokračování v jaderné energetické politice se staví i řada Němců. „Nechceme jadernou energii, nepovažujeme ji za obnovitelnou a nechceme, aby ji EU podporovala,“ prohlásila sociálnědemokratická ministryně životního prostředí Svenja Schulzeová. Podle ní vybudování jaderných elektráren trvá příliš dlouho a je příliš drahé, navíc pro hustě obydlenou zemi, jako je Německo, představuje černobylský scénář velké riziko.


https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/nemecko-jaderne-energie-merkelova-rakousko-francie-elektrarny.A211109_124740_zahranicni_jhr


K tématu jaderných elektráren: Evropská komise hodlá zařadit jadernou energii do takzvané zelené taxonomie EU. Jedná se o manuál, který pomáhá vládám a investorům určit, jaké energetické projekty jsou udržitelné. „Potřebujeme jadernou energetiku jako stabilní zdroj. A jako přechodový plyn,“ uvedla předsedkyně EK Ursula von der Leyenová po nedávném unijním summitu. „Evropa je dnes příliš závislá na plynu a importu plynu. To nás činí zranitelnými. Odpovědí je diverzifikovat naše dodavatele,“ dodala. https://twitter.com/vonderleyen/status/1451552759736582153 Za přijetí jádra mezi čisté energie lobbovala především Francie, jejíž prezident Emmanuel Macron považuje jádro za „naprostý klíč“ k budoucnosti země. Podle německého listu Die Welt je ochota špiček EU přistoupit na francouzské požadavky dokladem toho, že se za Francii postavilo i Německo. Podle deníku je otevření cesty pro miliardové investice do jádra za podpory unijních pobídek určených na zelenou politiku „pravděpodobně posledním velkým převratem Angely Merkelové v EU“. Spojenectví Berlína a Paříže nepotěšilo Lucembursko a Rakousko, které spoléhaly na podporu Německa v úsilí jaderné elektrárny v EU odstavit. „Rakousko je tradičně proti jaderné energetice a proti jaderné energii budeme v EU bojovat i nadále,“ řekl rakouský ministr financí Gernot Blümel. Podle něj zelené dluhopisy používané k financování jaderných elektráren „nebudou na finančních trzích brány vážně“. Proti pokračování v jaderné energetické politice se staví i řada Němců. „Nechceme jadernou energii, nepovažujeme ji za obnovitelnou a nechceme, aby ji EU podporovala,“ prohlásila sociálnědemokratická ministryně životního prostředí Svenja Schulzeová. Podle ní vybudování jaderných elektráren trvá příliš dlouho a je příliš drahé, navíc pro hustě obydlenou zemi, jako je Německo, představuje černobylský scénář velké riziko. https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/nemecko-jaderne-energie-merkelova-rakousko-francie-elektrarny.A211109_124740_zahranicni_jhr

Francie byla ponížena a odříznuta od anglosaského světa . A tak ji jako chudé nevěstě nezbývá , než hledat nápadníka jinde .
Evropa se začíná odsekávat od anglistánu a USA a to všechno jakoby samo sebou a neřízeno .


Francie byla ponížena a odříznuta od anglosaského světa . A tak ji jako chudé nevěstě nezbývá , než hledat nápadníka jinde . Evropa se začíná odsekávat od anglistánu a USA a to všechno jakoby samo sebou a neřízeno .

Lavrov: Francúzsko môže očakávať vážny rozhovor s Ruskom o Ukrajine


Francúzsko podľa Lavrova upozorňuje, že v piatok predloží aj otázku týkajúcu sa Ukrajiny.


Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov vo štvrtok povedal, že na piatkovom stretnutí ministrov zahraničných vecí a obrany v Paríži budú tieto dve krajiny viesť "vážny rozhovor" o situácii na Ukrajine, informovala agentúra TASS.


Francúzsko podľa Lavrova upozorňuje, že v piatok predloží aj otázku týkajúcu sa Ukrajiny. Ruský minister zahraničných vecí povedal, že Francúzsko sa "v zajtrajšom rozhovore a ani celkovo nevyhne zodpovednosti za správanie svojich chránencov v Kyjeve". Lavrov mal podľa svojich vyjadrení na mysli režim ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského.


Dodal, že Francúzsko a Nemecko Kyjevu umožnili "podkopávať" a ignorovať všetky odporúčania i minské dohody.


Stretnutie ministrov zahraničných vecí a obrany vo formáte 2+2 bude prvým od roku 2020, keď otrava ruského opozičného lídra Alexeja Navaľného ochladila vzťahy medzi Ruskom a Západom. Po otrave Francúzsko zrušilo podobné stretnutie s Lavrovom a ruským ministrom obrany Sergejom Šojguom, ktoré sa chystalo usporiadať v septembri 2020.


https://www.teraz.sk/najnovsie/lavrov-francuzsko-moze-ocakavat-v/589909-clanok.html


Lavrov: Francúzsko môže očakávať vážny rozhovor s Ruskom o Ukrajine Francúzsko podľa Lavrova upozorňuje, že v piatok predloží aj otázku týkajúcu sa Ukrajiny. Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov vo štvrtok povedal, že na piatkovom stretnutí ministrov zahraničných vecí a obrany v Paríži budú tieto dve krajiny viesť "vážny rozhovor" o situácii na Ukrajine, informovala agentúra TASS. Francúzsko podľa Lavrova upozorňuje, že v piatok predloží aj otázku týkajúcu sa Ukrajiny. Ruský minister zahraničných vecí povedal, že Francúzsko sa "v zajtrajšom rozhovore a ani celkovo nevyhne zodpovednosti za správanie svojich chránencov v Kyjeve". Lavrov mal podľa svojich vyjadrení na mysli režim ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Dodal, že Francúzsko a Nemecko Kyjevu umožnili "podkopávať" a ignorovať všetky odporúčania i minské dohody. Stretnutie ministrov zahraničných vecí a obrany vo formáte 2+2 bude prvým od roku 2020, keď otrava ruského opozičného lídra Alexeja Navaľného ochladila vzťahy medzi Ruskom a Západom. Po otrave Francúzsko zrušilo podobné stretnutie s Lavrovom a ruským ministrom obrany Sergejom Šojguom, ktoré sa chystalo usporiadať v septembri 2020. https://www.teraz.sk/najnovsie/lavrov-francuzsko-moze-ocakavat-v/589909-clanok.html

Lavrov: Francúzsko môže očakávať vážny rozhovor s Ruskom o Ukrajine

zopár postrehov:
Ukrajina - hra skončila. Podľa mňa dostane Paríž a Berlín tvrdé ultimátum. Kyjevská banda končí a teraz záleží len na "partneroch" na západe ako sa zachovajú. Či hodia Kyjev cez palubu, alebo cez tú palubu poletia spolu s Kyjevom.


Bielorusko - Rusko postavilo EÚ do neriešiteľnej situácie. Putin dvakrát tvrdo odbil Merkelku a s ňou celú EÚ a odkázal ich na Minsk. Veľké poníženie EÚ navonok a aj vo vnútri. Tlak na hranice a štáty je veľký a je len otázkou času kedy ten tlak praskne.


jadro - priamy a tvrdý útok na rodiacu sa nemeckú vládnu koalíciu (môže to byť aj likvidačné) a jej sponzorov. Pokiaľ EÚ podporí jadro, výrazne to nabúra nemeckú domácu politiku a jej vzťah k EÚ a jej "partnerom".


Položme si otázku, nebola "konferencia o Líbyi" zorganizovaná len preto aby sa mohli stretnúť s Ruskom?


[quote="pid:42511, uid:738"]Lavrov: Francúzsko môže očakávať vážny rozhovor s Ruskom o Ukrajine[/quote] zopár postrehov: Ukrajina - hra skončila. Podľa mňa dostane Paríž a Berlín tvrdé ultimátum. Kyjevská banda končí a teraz záleží len na "partneroch" na západe ako sa zachovajú. Či hodia Kyjev cez palubu, alebo cez tú palubu poletia spolu s Kyjevom. Bielorusko - Rusko postavilo EÚ do neriešiteľnej situácie. Putin dvakrát tvrdo odbil Merkelku a s ňou celú EÚ a odkázal ich na Minsk. Veľké poníženie EÚ navonok a aj vo vnútri. Tlak na hranice a štáty je veľký a je len otázkou času kedy ten tlak praskne. jadro - priamy a tvrdý útok na rodiacu sa nemeckú vládnu koalíciu (môže to byť aj likvidačné) a jej sponzorov. Pokiaľ EÚ podporí jadro, výrazne to nabúra nemeckú domácu politiku a jej vzťah k EÚ a jej "partnerom". Položme si otázku, nebola "konferencia o Líbyi" zorganizovaná len preto aby sa mohli stretnúť s Ruskom?

Ať je "autor" kdokoliv, je to jednoznačně pozitivní proces.


Pokud se bude Francie více sbližovat s RF (ať už nuceně nebo dobrovolně), je to dobře. Nakonec nám francouzské EDF může vybrané komponenty od ROSATOMu taky zprostředkovat.


Ať je "autor" kdokoliv, je to jednoznačně pozitivní proces. Pokud se bude Francie více sbližovat s RF (ať už nuceně nebo dobrovolně), je to dobře. Nakonec nám francouzské EDF může vybrané komponenty od ROSATOMu taky zprostředkovat.

Francie poprvé přiznala zločiny na Alžířanech. Macron se omluvil i za své předchozí výroky
Alžírsko ocenilo omluvné vyjádření ze strany francouzského Elysejského paláce za loňská slova popírající existenci alžírského národa. Obě země prožívaly diplomatickou krizi od říjnového výroku prezidenta Macrona k alžírské historii. Africký stát kvůli tomu odvolal svého velvyslance v Paříži a uzavřel vzdušný prostor pro francouzská vojenská letadla. Po pařížské reakci přislíbil účast na páteční konferenci o Libyi.
https://ct24.ceskatelevize.cz/svet/3399142-francie-poprve-priznala-zlociny-na-alziranech-macron-se-omluvil-i-za-sve-predchozi


**Francie poprvé přiznala zločiny na Alžířanech. Macron se omluvil i za své předchozí výroky** Alžírsko ocenilo omluvné vyjádření ze strany francouzského Elysejského paláce za loňská slova popírající existenci alžírského národa. Obě země prožívaly diplomatickou krizi od říjnového výroku prezidenta Macrona k alžírské historii. Africký stát kvůli tomu odvolal svého velvyslance v Paříži a uzavřel vzdušný prostor pro francouzská vojenská letadla. Po pařížské reakci přislíbil účast na páteční konferenci o Libyi. https://ct24.ceskatelevize.cz/svet/3399142-francie-poprve-priznala-zlociny-na-alziranech-macron-se-omluvil-i-za-sve-predchozi

Macron změnil barvu francouzské vlajky, chce obnovit symbol revoluce
Elysejský palác už rok používá poněkud změněnou francouzskou vlajku. Modré pole je v námořnickém odstínu místo původního světlejšího. Upozornila na to francouzská stanice Europe 1, podle níž o změně rozhodl loni v červenci prezident Emmanuel Macron.


Důvodů je podle šéfa politického vysílání Europe 1 Louise de Raguenela několik. Jednak je to důvod estetický - námořní modř je elegantnější -, ale zejména historický.


Prezident a jeho okolí se rozhodli obnovit francouzskou vlajku z roku 1793 z období Národního konventu. „Jde o velmi politickou věc, o obnovu symbolu francouzské revoluce,“ uvádí Europe 1.
https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/francie-vlajka-prezident-emmanuel-macron-barva-modra.A211115_085343_zahranicni_dtt?


**Macron změnil barvu francouzské vlajky, chce obnovit symbol revoluce** Elysejský palác už rok používá poněkud změněnou francouzskou vlajku. Modré pole je v námořnickém odstínu místo původního světlejšího. Upozornila na to francouzská stanice Europe 1, podle níž o změně rozhodl loni v červenci prezident Emmanuel Macron. Důvodů je podle šéfa politického vysílání Europe 1 Louise de Raguenela několik. Jednak je to důvod estetický - námořní modř je elegantnější -, ale zejména historický. Prezident a jeho okolí se rozhodli obnovit francouzskou vlajku z roku 1793 z období Národního konventu. „Jde o velmi politickou věc, o obnovu symbolu francouzské revoluce,“ uvádí Europe 1. https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/francie-vlajka-prezident-emmanuel-macron-barva-modra.A211115_085343_zahranicni_dtt?

https://www.databazeknih.cz/knihy/anna-kralovna-francouzska-153050


Postava Anny, dcery kyjevského knížete Jaroslava Moudrého, jež se stala manželkou francouzského krále Jindřicha I., umožnila autorovi podat zajímavý pohled na život středověké Kyjevské Rusi a západní Evropy, zejména Francie.


smile


https://www.databazeknih.cz/knihy/anna-kralovna-francouzska-153050 Postava Anny, dcery kyjevského knížete Jaroslava Moudrého, jež se stala manželkou francouzského krále Jindřicha I., umožnila autorovi podat zajímavý pohled na život středověké Kyjevské Rusi a západní Evropy, zejména Francie. (blush)

Francouzská revoluce přinesla i gilotinu . Už je to do očí bijící , jak se připravuje další vykrvácení Francouzského národa .


Francouzská revoluce přinesla i gilotinu . Už je to do očí bijící , jak se připravuje další vykrvácení Francouzského národa .

Francouzská revoluce přinesla i gilotinu . Už je to do očí bijící , jak se připravuje další vykrvácení Francouzského národa .

Je zde ještě jedna možná interpretace:
Cituji z článku:


[quote="pid:43057, uid:185"]Francouzská revoluce přinesla i gilotinu . Už je to do očí bijící , jak se připravuje další vykrvácení Francouzského národa .[/quote] Je zde ještě jedna možná interpretace: [quote="pid:43265, uid:240"]Cituji z článku:[/quote]

Francúzsko a Taliansko chystajú dohodu na éru po Merkelovej


Taliansky premiér Mario Draghi a francúzsky prezident Emmanuel Macron podpíšu na budúci týždeň dohodu, ktorá môže zmeniť rovnováhu síl v Európe


https://hnonline.sk/svet/13632348-francuzsko-a-taliansko-chystaju-dohodu-na-eru-po-merkelovej


Francúzsko a Taliansko chystajú dohodu na éru po Merkelovej Taliansky premiér Mario Draghi a francúzsky prezident Emmanuel Macron podpíšu na budúci týždeň dohodu, ktorá môže zmeniť rovnováhu síl v Európe https://hnonline.sk/svet/13632348-francuzsko-a-taliansko-chystaju-dohodu-na-eru-po-merkelovej

dialóg-Francúzsko-Rusko
Podľa vyhlásenia francúzski ministri vyjadria znepokojenie najmä
nad ruskými akciami v africkom regióne Sahel.
V oblasti, kde sú rozmiestnené francúzske jednotky,
sa totiž teraz podľa pozorovateľov pohybujú ruskí žoldnieri. (teraz sk) Jrgš
....................................................................................................


Sergej Lavrov
o stretnutí ministrov zahraničných vecí a ministrov obrany
RF a Francúzskej republiky vo formáte «2+2» v Paríži


Dotkli sme sa aj situácie v regióne Sahara-Sahel,
a to aj v súvislosti s obviňovanim Ruska z podnecovania akýchsi kontaktov
medzi vedením Mali a ruskou súkromnou vojenskou spoločnosťou.
Ukázali sme na neopodstatnenosť takýchto obvinení.
Zdôraznili sme,
že prostredníctvom medzištátnej spolupráce poskytujeme Mali
vojensko-technickú pomoc a pomáhame organizovať prácu bezpečnostných zložiek
a malijskej armády.


Pokiaľ ide o súkromné ​​vojenské kampane,
uviedli sme fakty, ktoré dokazujú, že tento „fenomén“ sa nezrodil v Rusku,
ale na Západe.
Uviedli sme príklady fungovania tohto druhu PMC (ЧВК)
ktoré „vyrastajú“ z USA, Veľkej Británie a Francúzska. Je ich veľmi veľa.
Rozsah „práce“ našich západných kolegov
je neporovnateľný
s tým, čo robia súkromné ​​vojenské firmy založené ruskými občanmi.


z Vyjadrenia ministra zahraničných vecí Sergeja Lavrova
a odpovede na otázky médií po návšteve FR Paríža 12. novembra 2021
zdroj
link od JanaK; v teme Správy z Francúzska



Fransk soldat i Mali – Operasjon Barkhane


v Mali je väčšina pozitívnych názorov na najímanie skupiny Wagner
na boj proti teroristom na severe.
Podľa Nzala* su považovany za výrazne neutrálnejšich, ako su Francúzi


*Clinton Nzala
Žije v Zambii a má bakalársky titul z rozvoja a politológie.
Pracuje aj pre teleSUR.


red./MaL -15. november 2021
https://steigan.no/category/krigogfred/


dialóg-Francúzsko-Rusko Podľa vyhlásenia francúzski ministri vyjadria znepokojenie najmä nad ruskými akciami v africkom regióne Sahel. V oblasti, kde sú rozmiestnené francúzske jednotky, sa totiž teraz podľa pozorovateľov pohybujú ruskí žoldnieri. (teraz sk) Jrgš .................................................................................................... Sergej Lavrov o stretnutí ministrov zahraničných vecí a ministrov obrany RF a Francúzskej republiky vo formáte «2+2» v Paríži Dotkli sme sa aj situácie v regióne Sahara-Sahel, a to aj v súvislosti s obviňovanim Ruska z podnecovania akýchsi kontaktov medzi vedením Mali a ruskou súkromnou vojenskou spoločnosťou. Ukázali sme na neopodstatnenosť takýchto obvinení. Zdôraznili sme, že prostredníctvom medzištátnej spolupráce poskytujeme Mali vojensko-technickú pomoc a pomáhame organizovať prácu bezpečnostných zložiek a malijskej armády. Pokiaľ ide o súkromné ​​vojenské kampane, uviedli sme fakty, ktoré dokazujú, že tento „fenomén“ sa nezrodil v Rusku, ale na Západe. Uviedli sme príklady fungovania tohto druhu PMC (ЧВК) ktoré „vyrastajú“ z USA, Veľkej Británie a Francúzska. Je ich veľmi veľa. Rozsah „práce“ našich západných kolegov je neporovnateľný s tým, čo robia súkromné ​​vojenské firmy založené ruskými občanmi. z Vyjadrenia ministra zahraničných vecí Sergeja Lavrova a odpovede na otázky médií po návšteve FR Paríža 12. novembra 2021 zdroj link od JanaK; v teme Správy z Francúzska https://steigan.no/wp-content/uploads/2021/08/mali-fransk-soldat-696x390.jpg Fransk soldat i Mali – Operasjon Barkhane v Mali je väčšina pozitívnych názorov na najímanie skupiny Wagner na boj proti teroristom na severe. Podľa Nzala* su považovany za výrazne neutrálnejšich, ako su Francúzi *Clinton Nzala Žije v Zambii a má bakalársky titul z rozvoja a politológie. Pracuje aj pre teleSUR. red./MaL -15. november 2021 https://steigan.no/category/krigogfred/

prispevok venovany; SK Čierna bača Ibrahim Maïga


Mémoire sélective
Na žoldnierov včerajška sa zámerne zabúda,
a,
žoldnieri dneška sú hlasno stigmatizovaní.
Samozrejme, žiadny múdry Afričan nebude ohnivým zástancom prítomnosti
Wagnerových ruských žoldnierov v Mali.
Pretože Afrika toľko utrpela konaním európskych žoldnierov
(le Français Bob Denard et le Belge Jean Schramme),
že najvrúcnejším želaním všetkých jej synov je
urýchlene sláviť zádušnú omšu
ozbrojených a nepravidelných zložiek všetkých.
Na mieste alebo na ceste na pevninu.


Mali sa však nachádza v stave národnej bezpečnostnej núdze.
Urobte všetko pre to, aby ste z mapy nezmizli.


http://bamada.net/affaire-wagner-la-france-mal-placee-pour-sen-offusquer


prispevok venovany; SK Čierna bača Ibrahim Maïga Mémoire sélective Na žoldnierov včerajška sa zámerne zabúda, a, žoldnieri dneška sú hlasno stigmatizovaní. Samozrejme, žiadny múdry Afričan nebude ohnivým zástancom prítomnosti Wagnerových ruských žoldnierov v Mali. Pretože Afrika toľko utrpela konaním európskych žoldnierov (le Français Bob Denard et le Belge Jean Schramme), že najvrúcnejším želaním všetkých jej synov je urýchlene sláviť zádušnú omšu ozbrojených a nepravidelných zložiek všetkých. Na mieste alebo na ceste na pevninu. Mali sa však nachádza v stave národnej bezpečnostnej núdze. Urobte všetko pre to, aby ste z mapy nezmizli. http://bamada.net/affaire-wagner-la-france-mal-placee-pour-sen-offusquer

Prezident a jeho okolí se rozhodli obnovit francouzskou vlajku z roku 1793 z období Národního konventu.
Proč nejít ještě víc do minulosti. Pak by se Francouzům nabízelo bílé plátno ozdobené zlatými liliemi. Ale asi by to nešlo - oni pořád ještě věří v pozitivní dopad všeho, co souviselo s pádem Bastily, jakobíny, Direktoriátem ..., na Francii.


[quote="pid:43047, uid:101"]Prezident a jeho okolí se rozhodli obnovit francouzskou vlajku z roku 1793 z období Národního konventu.[/quote]Proč nejít ještě víc do minulosti. Pak by se Francouzům nabízelo bílé plátno ozdobené zlatými liliemi. Ale asi by to nešlo - oni pořád ještě věří v pozitivní dopad všeho, co souviselo s pádem Bastily, jakobíny, Direktoriátem ..., na Francii.

Macron odletí do Ríma, súčasťou návštevy bude aj podpis novej dohody - https://www.teraz.sk/zahranicie/macron-odleti-do-rima-sucastou-na/592626-clanok.html?utm_source=teraz&utm_medium=organic&utm_campaign=click&utm_content=.%253Bw%253BwSpr%25C3%25A1vy%253BSpr%25C3%25A1vy%253BZahrani%25C4%258Die


Macron odletí do Ríma, súčasťou návštevy bude aj podpis novej dohody - https://www.teraz.sk/zahranicie/macron-odleti-do-rima-sucastou-na/592626-clanok.html?utm_source=teraz&utm_medium=organic&utm_campaign=click&utm_content=.%253Bw%253BwSpr%25C3%25A1vy%253BSpr%25C3%25A1vy%253BZahrani%25C4%258Die
1.86k
17
11
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept