Zahraničná politika
Správy z Ameriky č. 2

V Pittsburghu sa zrútil most len niekoľko hodín pred návštevou Bidena


V americkom meste Pittsburgh sa v piatok (28. 1.) zrútil cestný most, a to len niekoľko hodín pred návštevou Joea Bidena. Prezident má v meste hovoriť okrem iného o balíku investícií do infraštruktúry, ktorý zahŕňa financie na údržbu ciest a mostov.


Podľa šéfa mestských hasičov Darryla Jonesa utrpelo desať ľudí zranenia, z ktorých troch odviezli do nemocnice. Nik však nie je v ohrození života.


Most v parku Frick Park východne od centra Pittsburghu sa zrútil okolo 6.00 h miestneho času. Podľa Jonesa na ňom boli v čase nešťastia asi štyri vozidlá vrátane autobusu verejnej dopravy s asi tromi cestujúcimi.


Po zrútení mosta začal v okolí unikať plyn pre poškodené potrubie, únik sa však podarilo čoskoro zastaviť. Príčina zborenia stavby je podľa Jonesa zatiaľ nejasná. Starosta Ed Gainey povedal médiám, že naposledy most kontrolovali v septembri minulého roka.


Most stál len niekoľko kilometrov od miesta, kde Biden prednesie prejav o svojich ekonomických plánoch vrátane obrieho infraštruktúrneho balíka v hodnote asi bilióna dolárov, na ktorom sa vlani zhodli obe hlavné politické strany v USA. Súčasťou investičného opatrenia sú aj financie na údržbu často zastaranej infraštruktúry.


https://spravy.rtvs.sk/2022/01/v-pittsburghu-sa-zrutil-most-len-niekolko-hodin-pred-navstevou-bidena/


V Pittsburghu sa zrútil most len niekoľko hodín pred návštevou Bidena V americkom meste Pittsburgh sa v piatok (28. 1.) zrútil cestný most, a to len niekoľko hodín pred návštevou Joea Bidena. Prezident má v meste hovoriť okrem iného o balíku investícií do infraštruktúry, ktorý zahŕňa financie na údržbu ciest a mostov. Podľa šéfa mestských hasičov Darryla Jonesa utrpelo desať ľudí zranenia, z ktorých troch odviezli do nemocnice. Nik však nie je v ohrození života. Most v parku Frick Park východne od centra Pittsburghu sa zrútil okolo 6.00 h miestneho času. Podľa Jonesa na ňom boli v čase nešťastia asi štyri vozidlá vrátane autobusu verejnej dopravy s asi tromi cestujúcimi. Po zrútení mosta začal v okolí unikať plyn pre poškodené potrubie, únik sa však podarilo čoskoro zastaviť. Príčina zborenia stavby je podľa Jonesa zatiaľ nejasná. Starosta Ed Gainey povedal médiám, že naposledy most kontrolovali v septembri minulého roka. Most stál len niekoľko kilometrov od miesta, kde Biden prednesie prejav o svojich ekonomických plánoch vrátane obrieho infraštruktúrneho balíka v hodnote asi bilióna dolárov, na ktorom sa vlani zhodli obe hlavné politické strany v USA. Súčasťou investičného opatrenia sú aj financie na údržbu často zastaranej infraštruktúry. https://spravy.rtvs.sk/2022/01/v-pittsburghu-sa-zrutil-most-len-niekolko-hodin-pred-navstevou-bidena/

video staršieho data
7 zemí do 5 let - Generál Wesley Clark
mluví v roce 2007 o politickém puči v USA - cz titulky
https://www.youtube.com/watch?v=an3A3hRA8_M


video staršieho data 7 zemí do 5 let - Generál Wesley Clark mluví v roce 2007 o politickém puči v USA - cz titulky https://www.youtube.com/watch?v=an3A3hRA8_M

„Ve Washingtonu jsou posedlí.“ Trump obvinil Bidena
z hrozby rozpoutání třetí světové války
09:01 30.01.2022
„Nekompetentnost a slabost“ prezidenta USA Joea Bidena jsou příčinou
vzniku nebezpečí třetí světové války, prohlásil jeho předchůdce Donald Trump
v projevu ke svým stoupencům v texaském Conroe.
Trump zejména řekl, že jeho zásluhou nebyla Amerika zatažena do nových
a ukončila staré „absurdní“ války podle Reaganova principu „mír pomocí síly“.
https://cz.sputniknews.com/20220130/ve-washingtonu-jsou-posedli-trump-obvinil-bidena-z-hrozby-rozpoutani-treti-svetove-valky-17401491.html


**„Ve Washingtonu jsou posedlí.“ Trump obvinil Bidena** z hrozby rozpoutání třetí světové války 09:01 30.01.2022 „Nekompetentnost a slabost“ prezidenta USA Joea Bidena jsou příčinou vzniku nebezpečí třetí světové války, prohlásil jeho předchůdce Donald Trump v projevu ke svým stoupencům v texaském Conroe. Trump zejména řekl, že jeho zásluhou nebyla Amerika zatažena do nových a ukončila staré „absurdní“ války podle Reaganova principu „mír pomocí síly“. https://cz.sputniknews.com/20220130/ve-washingtonu-jsou-posedli-trump-obvinil-bidena-z-hrozby-rozpoutani-treti-svetove-valky-17401491.html

Miss USA spáchala sebevraždu. Skočila z 29. patra mrakodrapu v New Yorku.


Miss USA 2019 Cheslie Kryst byla v neděli ráno nalezená mrtvá na chodníku před domem, kde žila. Třicetiletá právnička a aktivistka zřejmě ukončila svůj život skokem z mrakodrapu na 42. ulici v New Yorku. Naposledy ji měli vidět na terase v 29. patře celkem šedesátiposchoďového domu.


https://www.super.cz/822044-miss-usa-spachala-sebevrazdu-skocila-z-29-patra-mrakodrapu-v-new-yorku.html


Miss USA spáchala sebevraždu. Skočila z 29. patra mrakodrapu v New Yorku. Miss USA 2019 Cheslie Kryst byla v neděli ráno nalezená mrtvá na chodníku před domem, kde žila. Třicetiletá právnička a aktivistka zřejmě ukončila svůj život skokem z mrakodrapu na 42. ulici v New Yorku. Naposledy ji měli vidět na terase v 29. patře celkem šedesátiposchoďového domu. https://www.super.cz/822044-miss-usa-spachala-sebevrazdu-skocila-z-29-patra-mrakodrapu-v-new-yorku.html

Štátny dlh USA prvýkrát prekročil 30 biliónov dolárov

Ukazovateľ je rekordný za celú dobu svojej existencie.
Štátny dlh Spojených štátov prvýkrát prekročil 30 biliónov dolárov. Dokazujú to údaje, ktoré v utorok zverejnilo americké ministerstvo financií.
V dokumente, ktorý zverejnilo ministerstvo financií, sa v stĺpci „celkový verejný dlh“ uvádza suma 30,012 bilióna dolárov. Ide o rekordné číslo verejného dlhu USA za celú dobu jeho existencie.


Podľa The New York Times boli súčasné hodnoty dosiahnuté o niekoľko rokov skôr, ako sa očakávalo. Bol to výsledok biliónov federálnych výdavkov, ktoré Spojené štáty poslali na boj proti pandémii, vrátane 5 biliónov dolárov vo forme rozšírených dávok v nezamestnanosti, záchrany malých podnikov a stimulačných platieb financovaných z požičaných peňazí.


S klesajúcim počtom prípadov COVID-19 v prvej polovici roku 2021 zaznamenala americká ekonomika prudké oživenie rastu HDP: 6,3 % v prvom štvrťroku a 6,7 ​​% v druhom. Rast sa však v treťom štvrťroku spomalil na 2,3 %. Odborníci to pripisujú šíreniu omikrónového kmeňa, vysokej inflácii (ku koncu decembra 2021 dosiahla 6,8 % – najvyššia miera od roku 1982) a problémom v globálnych dodávateľských reťazcoch.
V poslednom roku prezidentovania Donalda Trumpa (2020) sa americká ekonomika prepadla o 3,5 % – ide o prvý pokles od finančnej krízy v roku 2008 a najvýraznejší od roku 1946 (keď HDP krajiny klesol o 11,6 %). Podľa výsledkov prvého roka predsedníctva Joea Bidena Federálny rezervný systém predpovedá rast o 5,5 %. Kvôli prebiehajúcej pandémii je aj vláda USA nútená brať si stále viac pôžičiek – ku koncu roka 2021 bol verejný dlh viac ako 29 biliónov dolárov (asi 125 % HDP), čo prinútilo úrady zvýšiť strop štátneho dlhu na 31,4 bilióna dolárov.


https://tass.ru/ekonomika/13590163


**Štátny dlh USA prvýkrát prekročil 30 biliónov dolárov ** Ukazovateľ je rekordný za celú dobu svojej existencie. Štátny dlh Spojených štátov prvýkrát prekročil 30 biliónov dolárov. Dokazujú to údaje, ktoré v utorok zverejnilo americké ministerstvo financií. V dokumente, ktorý zverejnilo ministerstvo financií, sa v stĺpci „celkový verejný dlh“ uvádza suma 30,012 bilióna dolárov. Ide o rekordné číslo verejného dlhu USA za celú dobu jeho existencie. Podľa The New York Times boli súčasné hodnoty dosiahnuté o niekoľko rokov skôr, ako sa očakávalo. Bol to výsledok biliónov federálnych výdavkov, ktoré Spojené štáty poslali na boj proti pandémii, vrátane 5 biliónov dolárov vo forme rozšírených dávok v nezamestnanosti, záchrany malých podnikov a stimulačných platieb financovaných z požičaných peňazí. S klesajúcim počtom prípadov COVID-19 v prvej polovici roku 2021 zaznamenala americká ekonomika prudké oživenie rastu HDP: 6,3 % v prvom štvrťroku a 6,7 ​​% v druhom. Rast sa však v treťom štvrťroku spomalil na 2,3 %. Odborníci to pripisujú šíreniu omikrónového kmeňa, vysokej inflácii (ku koncu decembra 2021 dosiahla 6,8 % – najvyššia miera od roku 1982) a problémom v globálnych dodávateľských reťazcoch. V poslednom roku prezidentovania Donalda Trumpa (2020) sa americká ekonomika prepadla o 3,5 % – ide o prvý pokles od finančnej krízy v roku 2008 a najvýraznejší od roku 1946 (keď HDP krajiny klesol o 11,6 %). Podľa výsledkov prvého roka predsedníctva Joea Bidena Federálny rezervný systém predpovedá rast o 5,5 %. Kvôli prebiehajúcej pandémii je aj vláda USA nútená brať si stále viac pôžičiek – ku koncu roka 2021 bol verejný dlh viac ako 29 biliónov dolárov (asi 125 % HDP), čo prinútilo úrady zvýšiť strop štátneho dlhu na 31,4 bilióna dolárov. https://tass.ru/ekonomika/13590163

Akcie Zuckerbergovy společnosti Meta (známé také jako Facebook) se po skončení obchodování propadají o více než 23 % kvůli nesplnění prognózy zisku a růstu počtu uživatelů.
https://gab.com/disclosetv/posts/107730466977458688


Akcie Zuckerbergovy společnosti Meta (známé také jako Facebook) se po skončení obchodování propadají o více než 23 % kvůli nesplnění prognózy zisku a růstu počtu uživatelů. https://gab.com/disclosetv/posts/107730466977458688

Akcie Zuckerbergovy společnosti Meta

https://www.google.com/finance/quote/FB:NASDAQ?sa=X&ved=2ahUKEwi-7sWJ0OX1AhWVoVwKHeCfCf4Q_AUoAXoECAEQAw&window=5D
tu je pekný graf.
61fce4320a39a


No vyzerá to tak, že niekto spravil škrt cez rozpočet.


[quote="pid:56004, uid:141"]Akcie Zuckerbergovy společnosti Meta[/quote] https://www.google.com/finance/quote/FB:NASDAQ?sa=X&ved=2ahUKEwi-7sWJ0OX1AhWVoVwKHeCfCf4Q_AUoAXoECAEQAw&window=5D tu je pekný graf. ![61fce4320a39a](serve/attachment&path=61fce4320a39a) No vyzerá to tak, že niekto spravil škrt cez rozpočet.

"Žádná válka s Ruskem" - protestující v USA vyzývají k rozpuštění NATO
Před Bílým domem a v New Yorku se sešli demonstranti, kteří odsoudili "americký imperialismus" a jeho "nekonečné války založené na lžích",
aby řekli ne konfliktu s Moskvou a požadovali rozpuštění NATO.


Před Bílým domem ve Washingtonu, ale také v New Yorku se 5. února na výzvu mírové aktivistické organizace ANSWER coalition konaly "antiimperialistické demonstrace, které odsoudily agresi NATO proti Rusku a požadovaly demontáž tohoto reliktu studené války".
https://www.youtube.com/watch?v=k-5wQ3z4EMc


** "Žádná válka s Ruskem" - protestující v USA vyzývají k rozpuštění NATO** Před Bílým domem a v New Yorku se sešli demonstranti, kteří odsoudili "americký imperialismus" a jeho "nekonečné války založené na lžích", aby řekli ne konfliktu s Moskvou a požadovali rozpuštění NATO. Před Bílým domem ve Washingtonu, ale také v New Yorku se 5. února na výzvu mírové aktivistické organizace ANSWER coalition konaly "antiimperialistické demonstrace, které odsoudily agresi NATO proti Rusku a požadovaly demontáž tohoto reliktu studené války". https://www.youtube.com/watch?v=k-5wQ3z4EMc

https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/ohniva-spoust-na-palube-uniklo-video-z-havarie-hledaneho-let/r~10c27f28880011ecb5bd0cc47ab5f122/


Uniklé video z amerického průšvihu. Superstíhačka nezvládla přistání na lodi


Na sociální síti Reddit se objevilo nové video z lednové havárie bojového letounu F-35C v Jihočínském moři. Na záběrech z přistávací dráhy letadlové lodi USS Carl Vinson je vidět náraz letounu za více než sto milionů dolarů, který následně exploduje a sjede z paluby do moře.


Námořnictvo pravost nového videa zatím nepotvrdilo, i když se podle Insideru zdá, že záběry odpovídají informacím o incidentu, které se dosud objevily. Podle serveru zatím probíhá oficiální vyšetřování nehody a námořnictvo mezitím pracuje na vyzvednutí letounu 5. generace ze dna moře.


Američané se obávali, že by letoun mohla najít Čína, která si nárokuje téměř celé Jihočínské moře jako své území, a mohla jeho pokročilé technologie využít, píše britský server Guardian.


Ty pokročilé technologie vypadají celkem funkčně! smile


https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/ohniva-spoust-na-palube-uniklo-video-z-havarie-hledaneho-let/r~10c27f28880011ecb5bd0cc47ab5f122/ **Uniklé video z amerického průšvihu. Superstíhačka nezvládla přistání na lodi** Na sociální síti Reddit se objevilo nové video z lednové havárie bojového letounu F-35C v Jihočínském moři. Na záběrech z přistávací dráhy letadlové lodi USS Carl Vinson je vidět náraz letounu za více než sto milionů dolarů, který následně exploduje a sjede z paluby do moře. Námořnictvo pravost nového videa zatím nepotvrdilo, i když se podle Insideru zdá, že záběry odpovídají informacím o incidentu, které se dosud objevily. Podle serveru zatím probíhá oficiální vyšetřování nehody a námořnictvo mezitím pracuje na vyzvednutí letounu 5. generace ze dna moře. Američané se obávali, že by letoun mohla najít Čína, která si nárokuje téměř celé Jihočínské moře jako své území, a mohla jeho pokročilé technologie využít, píše britský server Guardian. Ty pokročilé technologie vypadají celkem funkčně! :D

Ty pokročilé technologie vypadají celkem funkčně!



Alebo zaočkovaný pilot?


> Ty pokročilé technologie vypadají celkem funkčně! Alebo zaočkovaný pilot?
Upravené 8. 2. 2022 o 07:30

Přelomové: Zástupce státu Arizona Mark Finchem představuje usnesení o zrušení a anulování tří okresních voleb 2020.
https://www.thegatewaypundit.com/2022/02/breaking-big-arizona-state-rep-mark-finchem-introduces-resolution-set-aside-decertify-three-2020-county-elections/


V reakci na nařízení uzavřeli pracovníci FDNY, NYPD, EMS a další městští pracovníci brooklynský most.
https://gab.com/ResisttheMainstream/posts/107760357581620445
FDNY – Hasičský záchranný sbor New York
NYPD – Policejní oddělení New York
EMS – Lékařská pohotovostní služba


Přelomové: Zástupce státu Arizona Mark Finchem představuje usnesení o zrušení a anulování tří okresních voleb 2020. https://www.thegatewaypundit.com/2022/02/breaking-big-arizona-state-rep-mark-finchem-introduces-resolution-set-aside-decertify-three-2020-county-elections/ V reakci na nařízení uzavřeli pracovníci FDNY, NYPD, EMS a další městští pracovníci brooklynský most. https://gab.com/ResisttheMainstream/posts/107760357581620445 FDNY – Hasičský záchranný sbor New York NYPD – Policejní oddělení New York EMS – Lékařská pohotovostní služba

Americkí kongresmani podporili predĺženie vládneho financovania do 11. marca


Predchádzajúce uznesenie o dočasnom financovaní vlády je platné do 18. februára


Snemovňa reprezentantov Kongresu USA schválila v utorok návrh zákona o dočasnom financovaní federálnej vlády do 11. marca vrátane. Hostiteľom vysielania bol C-SPAN.


Toto rozhodnutie podporilo 272 zákonodarcov, proti bolo 162 kongresmanov. Teraz musí dokument schváliť Senát Kongresu, potom ho podpíše prezident Joe Biden.


30 septembra sa v USA skončil fiškálny rok 2021, no na plnohodnotnom rozpočte na rok 2022 sa zákonodarcovia ešte nedohodli. V tejto súvislosti sú nútení prijať dočasné uznesenia o predĺžení vládneho financovania. Predchádzajúci takýto doklad je platný do 18. februára. Ak nová rezolúcia nebude do tejto doby schválená, USA môže čeliť ďalšiemu „odstávke“ – pozastaveniu vlády. Naposledy sa tak stalo 22. decembra 2018, v dôsledku čoho štátni úradníci nastúpili na nútenú dovolenku na rekordných 35 dní.


https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/13653497


**Americkí kongresmani podporili predĺženie vládneho financovania do 11. marca** Predchádzajúce uznesenie o dočasnom financovaní vlády je platné do 18. februára Snemovňa reprezentantov Kongresu USA schválila v utorok návrh zákona o dočasnom financovaní federálnej vlády do 11. marca vrátane. Hostiteľom vysielania bol C-SPAN. Toto rozhodnutie podporilo 272 zákonodarcov, proti bolo 162 kongresmanov. Teraz musí dokument schváliť Senát Kongresu, potom ho podpíše prezident Joe Biden. 30 septembra sa v USA skončil fiškálny rok 2021, no na plnohodnotnom rozpočte na rok 2022 sa zákonodarcovia ešte nedohodli. V tejto súvislosti sú nútení prijať dočasné uznesenia o predĺžení vládneho financovania. Predchádzajúci takýto doklad je platný do 18. februára. Ak nová rezolúcia nebude do tejto doby schválená, USA môže čeliť ďalšiemu „odstávke“ – pozastaveniu vlády. Naposledy sa tak stalo 22. decembra 2018, v dôsledku čoho štátni úradníci nastúpili na nútenú dovolenku na rekordných 35 dní. https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/13653497

Žeby výstražný prst od GP?


Slučka Huntera Bidena. Idú po ňom už aj novinári z New York Times


https://hnonline.sk/svet/21010853-slucka-huntera-bidena-idu-po-nom-uz-aj-novinari-z-new-york-times?fbclid=IwAR1ICrw3hTPIjjW4crZFa8xsFni1kSJBwZOWUTQyvRXpKMUnVuOlPDHh5PY


Žeby výstražný prst od GP? Slučka Huntera Bidena. Idú po ňom už aj novinári z New York Times https://hnonline.sk/svet/21010853-slucka-huntera-bidena-idu-po-nom-uz-aj-novinari-z-new-york-times?fbclid=IwAR1ICrw3hTPIjjW4crZFa8xsFni1kSJBwZOWUTQyvRXpKMUnVuOlPDHh5PY

Stanley Kubrick těsně před svou smrtí uvedl,


jak zfalšoval pro americkou vládu přistání na Měsíci


Sestřih z rozhovoru se Stanley Kubrickem z roku 1999 – těsně před jeho smrtí
(7. března 1999).
Rozhovor byl natočen na základě 88 stránek dlouhé smlouvy o mlčenlivosti (NDA),
které zavazovala filmaře T. Patricka Murraye, autora rozhovoru k zachování záznamu
v tajnosti minimálně 15 let od jeho smrti.


Jedná se o šokující odhalení neschopnosti NASA letět na měsíc a jejich snahy přesvědčit svět o americkém snu i za cenu neodvratitelnosti pozdějšího odhalení.
Stanley Kubrick 1999 interview o natáčení přistání na měsíci (české titulky)
https://odysee.com/@daadulka:5/StanleyKubrick1999interview:8
celé video - original
https://odysee.com/@ASTRADYNE:5/Stanley-Kubrick---The-Last-Interview:d
Neil Armstrong odmítá odpřisáhnout na Bibli, že byl na Měsíci:
https://odysee.com/@daadulka:5/neilvsbart:b
https://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/stanley-kubrick-tesne-pred-svou-smrti-uvedl-jak-zfalsoval-pro-americkou-vladu-pristani-na-mesici/

Američané na Měsíci nebyli. Sovětský svaz věděl pravdu, ale mlčel
http://leva-net.webnode.cz/products/americane-na-mesici-nebyli-sovetsky-svaz-vedel-pravdu-ale-mlcel/
Program Apollo a zastánci v nesnázích
http://leva-net.webnode.cz/products/program-apollo-a-zastance-v-nesnazich/
O co reálně šlo v operaci Apollo
http://leva-net.webnode.cz/products/o-co-realne-slo-v-operaci-apollo/


**Stanley Kubrick těsně před svou smrtí uvedl,** jak zfalšoval pro americkou vládu přistání na Měsíci ---------------------------------------------------------- Sestřih z rozhovoru se Stanley Kubrickem z roku 1999 – těsně před jeho smrtí (7. března 1999). Rozhovor byl natočen na základě 88 stránek dlouhé smlouvy o mlčenlivosti (NDA), které zavazovala filmaře T. Patricka Murraye, autora rozhovoru k zachování záznamu v tajnosti minimálně 15 let od jeho smrti. Jedná se o šokující odhalení neschopnosti NASA letět na měsíc a jejich snahy přesvědčit svět o americkém snu i za cenu neodvratitelnosti pozdějšího odhalení. Stanley Kubrick 1999 interview o natáčení přistání na měsíci (české titulky) https://odysee.com/@daadulka:5/StanleyKubrick1999interview:8 celé video - original https://odysee.com/@ASTRADYNE:5/Stanley-Kubrick---The-Last-Interview:d Neil Armstrong odmítá odpřisáhnout na Bibli, že byl na Měsíci: https://odysee.com/@daadulka:5/neilvsbart:b https://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/stanley-kubrick-tesne-pred-svou-smrti-uvedl-jak-zfalsoval-pro-americkou-vladu-pristani-na-mesici/ **Američané na Měsíci nebyli. Sovětský svaz věděl pravdu, ale mlčel** http://leva-net.webnode.cz/products/americane-na-mesici-nebyli-sovetsky-svaz-vedel-pravdu-ale-mlcel/ **Program Apollo a zastánci v nesnázích** http://leva-net.webnode.cz/products/program-apollo-a-zastance-v-nesnazich/ **O co reálně šlo v operaci Apollo** http://leva-net.webnode.cz/products/o-co-realne-slo-v-operaci-apollo/

tak presne preto ma zaujimaju tie plany na nove pristatie na Mesiaci, ci let na Mars.....dali si relativne kratky cas (a to ma na tom tak udivuje, keby povedali, ze o 15 rokov, tak chapem). Teraz Rusi uz byt ticho nemusia


tak presne preto ma zaujimaju tie plany na nove pristatie na Mesiaci, ci let na Mars.....dali si relativne kratky cas (a to ma na tom tak udivuje, keby povedali, ze o 15 rokov, tak chapem). Teraz Rusi uz byt ticho nemusia

Viem, ze to sem uplne nezapada, ale ako je mozne, ze americke mikroprocesory este stale vladnu svetu? Nebolo by uz nacase, aby sa prejavila dominancia azie po odstrihnuti usa od huawei kauzy? Cisto technicky mi tu zacina nieco velmi skripat. Musim vsak doda, ze o svete pocitacov viem naozaj velke hovno. Ale pri urovni vzdelania v usa a inde vo svete a pri odlive azijskych ing. z usa som ocakaval postupny prepad urovne a ani po rokoch sa ho nemozem dopatrat. Ako je to mozne?
Pretoze rozpravky typu- este cerpaju vedomosti z predoslych rokov su pre skolkarov.


Dokonala komplexna vec je nemozna na rozbeh vyroby, ked ju preberie vo finalnej faze vyvoja banda tupcov. Ti ju musia prebrat uplne dokoncenu. A vyvoj procesorov je tvoriva vec, tam sa neda uplatnit poctivo pracujuci tupec.


https://touchit.sk/iphone-13-vs-galaxy-s22/399116


Viem, ze to sem uplne nezapada, ale ako je mozne, ze americke mikroprocesory este stale vladnu svetu? Nebolo by uz nacase, aby sa prejavila dominancia azie po odstrihnuti usa od huawei kauzy? Cisto technicky mi tu zacina nieco velmi skripat. Musim vsak doda, ze o svete pocitacov viem naozaj velke hovno. Ale pri urovni vzdelania v usa a inde vo svete a pri odlive azijskych ing. z usa som ocakaval postupny prepad urovne a ani po rokoch sa ho nemozem dopatrat. Ako je to mozne? Pretoze rozpravky typu- este cerpaju vedomosti z predoslych rokov su pre skolkarov. Dokonala komplexna vec je nemozna na rozbeh vyroby, ked ju preberie vo finalnej faze vyvoja banda tupcov. Ti ju musia prebrat uplne dokoncenu. A vyvoj procesorov je tvoriva vec, tam sa neda uplatnit poctivo pracujuci tupec. https://touchit.sk/iphone-13-vs-galaxy-s22/399116

Cisto technicky mi tu zacina nieco velmi skripat.
Microprocesory jsou velice choulostivá věc. Rusové jediným stisknutím tlačítka zneškodní všechny mikroprocesory na světě. Jejich všechny důležité systémy jedou na elektronky.


[quote="pid:57633, uid:642"]Cisto technicky mi tu zacina nieco velmi skripat.[/quote]Microprocesory jsou velice choulostivá věc. Rusové jediným stisknutím tlačítka zneškodní všechny mikroprocesory na světě. Jejich všechny důležité systémy jedou na elektronky.

. Ale pri urovni vzdelania v usa a inde vo svete a pri odlive azijskych ing. z usa som ocakaval postupny prepad urovne a ani po rokoch sa ho nemozem dopatrat.

to, že tie mozgy fyzicky odišli z USA neznamená, že aj pre nich prestali pracovať. Nevieš si ani predstaviť, koľko mozgov na Slovensku pracuje pre Američanov jednoducho preto, že vedia konkurenciu preplatiť, a preto, že pre nich je USA stále americkým snom.
Buď pracujú priamo v amerických pobočkách na Slovensku, alebo si zakladajú vlastné malé firmičky, ktore na diaľku spolupracujú s firmami v USA. Poznám osobne takých IT-čkárov, ktorí už počas štúdia začali takto pracovať a hneď po skončení štúdia si pozakladali sročky, pretože ich ročné príjmy sú cez 60000 €


[quote="pid:57633, uid:642"]. Ale pri urovni vzdelania v usa a inde vo svete a pri odlive azijskych ing. z usa som ocakaval postupny prepad urovne a ani po rokoch sa ho nemozem dopatrat.[/quote] to, že tie mozgy fyzicky odišli z USA neznamená, že aj pre nich prestali pracovať. Nevieš si ani predstaviť, koľko mozgov na Slovensku pracuje pre Američanov jednoducho preto, že vedia konkurenciu preplatiť, a preto, že pre nich je USA stále americkým snom. Buď pracujú priamo v amerických pobočkách na Slovensku, alebo si zakladajú vlastné malé firmičky, ktore na diaľku spolupracujú s firmami v USA. Poznám osobne takých IT-čkárov, ktorí už počas štúdia začali takto pracovať a hneď po skončení štúdia si pozakladali sročky, pretože ich ročné príjmy sú cez 60000 €

koľko mozgov na Slovensku pracuje pre Američanov
Potvrzuji, můj švagr také, konkrétně v IT.


[quote="pid:57635, uid:112"]koľko mozgov na Slovensku pracuje pre Američanov[/quote]Potvrzuji, můj švagr také, konkrétně v IT.

zneškodní všechny


Ale ako im to pomoze v ekonomike? Ved o tom hovorim. Nieco tu nesedi- Azia mala byt v tejto dobe urovnou procesorov uz o meratelny krok pred usa. A evidentne to nieje jasne definovany trend.


[quote="pid:57634, uid:312"]zneškodní všechny[/quote] Ale ako im to pomoze v ekonomike? Ved o tom hovorim. Nieco tu nesedi- Azia mala byt v tejto dobe urovnou procesorov uz o meratelny krok pred usa. A evidentne to nieje jasne definovany trend.

Azia mala byt v tejto dobe urovnou procesorov uz o meratelny krok pred usa


azia ma vsetky tieto technologie z usa, azia nema vlastny vyvoj zdaleka na takej urovni ako usa (napriklad cina co nekupi z usa jednoducho nema). celkovo do juznej korei a podobne vsetky technologie isli z usa, automobilovy priemysel a podobne. co s tyka vyvoja procesorov, najvacsi skok bol ked ukradli Rusom Elbrus, vtedy bol zrazu skok z pocitacov na urovni 486 na uroven Pentium. odvtedy je cely procesorovy pokrok len po malych krokoch a tie kroky sa stale zmensuju, nemaju odkial uz cerpat ani usa. vsetky Ruske vojenske informacne centra a technika funguju na ich vlastnych procesoroch, pocitacoch aj operacnych systemoch. ich zbrane elektronickeho boja, radarova technika, atd su mnohonasobne vykonnejsie ako cokolvek zo zapadu. treba chvilku pockat a budeme mat opat skok v procesorovej technike ... (okrem ineho)


[quote="pid:57657, uid:642"]Azia mala byt v tejto dobe urovnou procesorov uz o meratelny krok pred usa[/quote] azia ma vsetky tieto technologie z usa, azia nema vlastny vyvoj zdaleka na takej urovni ako usa (napriklad cina co nekupi z usa jednoducho nema). celkovo do juznej korei a podobne vsetky technologie isli z usa, automobilovy priemysel a podobne. co s tyka vyvoja procesorov, najvacsi skok bol ked ukradli Rusom Elbrus, vtedy bol zrazu skok z pocitacov na urovni 486 na uroven Pentium. odvtedy je cely procesorovy pokrok len po malych krokoch a tie kroky sa stale zmensuju, nemaju odkial uz cerpat ani usa. vsetky Ruske vojenske informacne centra a technika funguju na ich vlastnych procesoroch, pocitacoch aj operacnych systemoch. ich zbrane elektronickeho boja, radarova technika, atd su mnohonasobne vykonnejsie ako cokolvek zo zapadu. treba chvilku pockat a budeme mat opat skok v procesorovej technike ... (okrem ineho)

Škandál väčší než Watergate. Clintonovej kampaň platila za vytvorenie spojenia Trumpa a Ruska.

Právnici z kampane Hillary Clintovej zaplatili technologickej spoločnosti, aby sa „infiltrovala“ do serverov patriacich Trump Tower, a neskôr aj serverov patriacich Bielemu domu, aby vytvorili „závery“ a „naratív“ spájajúci Donalda Trumpa s Ruskom, ktoré by mohli predložiť vládnym agentúram - píše sa v dokumente, ktorý podal špeciálny poradca John Durham. O kauze informuje spravodajský web FoxNews.


https://medialne.trend.sk/internet/skandal-vacsi-nez-watergate-kampan-hillary-clinton-snazila-spojit-donalda-trumpa-rusko?itm_site=medialne&itm_template=hp&itm_modul=topbox&itm_position=2


Žeby už nastal čas rehabilitovať Trumpa aj verejne?


**Škandál väčší než Watergate. Clintonovej kampaň platila za vytvorenie spojenia Trumpa a Ruska. ** Právnici z kampane Hillary Clintovej zaplatili technologickej spoločnosti, aby sa „infiltrovala“ do serverov patriacich Trump Tower, a neskôr aj serverov patriacich Bielemu domu, aby vytvorili „závery“ a „naratív“ spájajúci Donalda Trumpa s Ruskom, ktoré by mohli predložiť vládnym agentúram - píše sa v dokumente, ktorý podal špeciálny poradca John Durham. O kauze informuje spravodajský web FoxNews. https://medialne.trend.sk/internet/skandal-vacsi-nez-watergate-kampan-hillary-clinton-snazila-spojit-donalda-trumpa-rusko?itm_site=medialne&itm_template=hp&itm_modul=topbox&itm_position=2 Žeby už nastal čas rehabilitovať Trumpa aj verejne?
Upravené 14. 2. 2022 o 21:32

Daily Express: bremeno je nad naše sily – Biden priviedol Spojené štáty k „strašnému úpadku“


Len za rok svojho prezidentovania priviedol Joe Biden Spojené štáty k „strašnému úpadku“ a „poníženiu“ na svetovej scéne, keďže sa ukázalo, že bremeno vodcu slobodného sveta presahuje jeho plece, píše Daily Express. , s odvolaním sa na experta na zahraničnú politiku Neila Gardinera. Bidenov zoznam zlyhaní podľa jeho názoru zahŕňa nevyberané stiahnutie USA z Afganistanu, vysokú infláciu a rastúcu kriminalitu.


Joe Biden nedávno oslávil rok, čo sa stal prezidentom Spojených štátov, no prieskumy ukazujú, že popularita 79-ročného demokrata rýchlo klesá. Najmä minulý týždeň klesla schválenosť jeho aktivít v priemere pod 40 %, píše Daily Express.


V prvých mesiacoch jeho pôsobenia vo funkcii prezidenta bol Bidenov rating nad 50 %, následne však výrazne klesol v dôsledku nevyberaného sťahovania amerických jednotiek z Afganistanu. Ratingy sa zároveň dostali pod ešte väčší tlak, keď inflácia v Spojených štátoch stúpla na rekordnú úroveň za posledných 40 rokov – 7,5 %.


Začiatok roka sa ukázal byť ťažkým aj pre americký akciový trh: minulý mesiac index S&P 500 klesol o 5,3 %, čo bol najslabší ukazovateľ za január od svetovej finančnej krízy.


V tejto súvislosti sa analytik zahraničnej politiky a bývalý poradca Margaret Thatcherovej Neil Gardiner vrhol na Bidena. Podľa jeho názoru viedol Bidenov prvý rok v úrade k „absolútnej katastrofe“ pre USA aj pre celý slobodný svet.


„USA sú v hroznom úpadku. Vo väčšine veľkých miest máme raketový rast inflácie, pády akciových trhov a nárast násilnej kriminality. Biden je muž, ktorý tlačí svetovú superveľmoc do priepasti, “verí expert.


Gardiner sa domnieva, že stiahnutie jednotiek z Afganistanu bolo "najväčšou zahraničnopolitickou katastrofou pre Spojené štáty od Vietnamu". "Svetová superveľmoc bola ponížená," povedal. Realita je taká, že mnohí spojenci USA teraz Bidenovi nedôverujú, zatiaľ čo americkí protivníci sú čoraz silnejší.


Podľa jeho názoru sa Biden na takéto úlohy zjavne „nehodí“. „Toto je ignorantský, nedotknutý prezident, ktorý úplne pohŕda úlohou Spojených štátov, ktoré majú byť vodcom slobodného sveta. Tým vedie Ameriku k neustálemu poklesu,“ hovorí Gardiner.


„USA potrebujú skutočných vodcov; niekoho, kto skutočne verí v Ameriku a bude viesť slobodný svet. A Joe Biden toho zjavne nie je schopný, “ukončil.


Pôvodná správa z InoTV:
https://russian.rt.com/inotv/2022-02-15/Daily-Express-bremya-ne-po


Daily Express: **bremeno je nad naše sily – Biden priviedol Spojené štáty k „strašnému úpadku“ ** Len za rok svojho prezidentovania priviedol Joe Biden Spojené štáty k „strašnému úpadku“ a „poníženiu“ na svetovej scéne, keďže sa ukázalo, že bremeno vodcu slobodného sveta presahuje jeho plece, píše Daily Express. , s odvolaním sa na experta na zahraničnú politiku Neila Gardinera. Bidenov zoznam zlyhaní podľa jeho názoru zahŕňa nevyberané stiahnutie USA z Afganistanu, vysokú infláciu a rastúcu kriminalitu. Joe Biden nedávno oslávil rok, čo sa stal prezidentom Spojených štátov, no prieskumy ukazujú, že popularita 79-ročného demokrata rýchlo klesá. Najmä minulý týždeň klesla schválenosť jeho aktivít v priemere pod 40 %, píše Daily Express. V prvých mesiacoch jeho pôsobenia vo funkcii prezidenta bol Bidenov rating nad 50 %, následne však výrazne klesol v dôsledku nevyberaného sťahovania amerických jednotiek z Afganistanu. Ratingy sa zároveň dostali pod ešte väčší tlak, keď inflácia v Spojených štátoch stúpla na rekordnú úroveň za posledných 40 rokov – 7,5 %. Začiatok roka sa ukázal byť ťažkým aj pre americký akciový trh: minulý mesiac index S&P 500 klesol o 5,3 %, čo bol najslabší ukazovateľ za január od svetovej finančnej krízy. V tejto súvislosti sa analytik zahraničnej politiky a bývalý poradca Margaret Thatcherovej Neil Gardiner vrhol na Bidena. Podľa jeho názoru viedol Bidenov prvý rok v úrade k „absolútnej katastrofe“ pre USA aj pre celý slobodný svet. „USA sú v hroznom úpadku. Vo väčšine veľkých miest máme raketový rast inflácie, pády akciových trhov a nárast násilnej kriminality. Biden je muž, ktorý tlačí svetovú superveľmoc do priepasti, “verí expert. Gardiner sa domnieva, že stiahnutie jednotiek z Afganistanu bolo "najväčšou zahraničnopolitickou katastrofou pre Spojené štáty od Vietnamu". "Svetová superveľmoc bola ponížená," povedal. Realita je taká, že mnohí spojenci USA teraz Bidenovi nedôverujú, zatiaľ čo americkí protivníci sú čoraz silnejší. Podľa jeho názoru sa Biden na takéto úlohy zjavne „nehodí“. „Toto je ignorantský, nedotknutý prezident, ktorý úplne pohŕda úlohou Spojených štátov, ktoré majú byť vodcom slobodného sveta. Tým vedie Ameriku k neustálemu poklesu,“ hovorí Gardiner. „USA potrebujú skutočných vodcov; niekoho, kto skutočne verí v Ameriku a bude viesť slobodný svet. A Joe Biden toho zjavne nie je schopný, “ukončil. Pôvodná správa z InoTV: https://russian.rt.com/inotv/2022-02-15/Daily-Express-bremya-ne-po

Zajímavá zpráva:


https://www.novinky.cz/zahranicni/svet/clanek/usa-maji-problem-na-souostrovi-s-jejich-zakladnou-zavlala-mauricijska-vlajka-40387178


USA mají problém. Na souostroví s jejich základnou zavlála mauricijská vlajka.

Americká základna Diego García má problémy. Stejnojmenný ostrov, na kterém se nachází, je britským zámořským územím. Britskou svrchovanost nad Čagoskými ostrovy, jejichž je součástí, však v pondělí zpochybnil mauricijský velvyslanec v OSN Jagdish Koonjul. V pondělí vztyčil za zvuků hymny vlajku své země na atolu Peros Banhos v Indickém oceánu, který je také součástí Čagoských ostrovů.


„Symbolicky jsme vztyčili vlajku, jak to udělala Británie mnohokrát, když získávala kolonie. Nicméně my si bereme zpět to, co vždy bylo naše,“ řekl velvyslanec, když vztyčoval vlajku na ostrově ležícím 500 km jižně od Malediv.


„Symbolicky jsme vztyčili vlajku, jak to udělala Británie mnohokrát, když získávala kolonie. Nicméně my si bereme zpět to, co vždy bylo naše,“ řekl velvyslanec, když vztyčoval vlajku na ostrově ležícím 500 km jižně od Malediv.


Nejde ale o atol Peros Banhos, kde byla vyvěšena vlajka, ale o největší ostrov v Čagoském souostroví Diego García. Na něm se nachází velká americká základna, která nabývá na významu. Používala se pro podporu operací proti Afghánistánu a nyní hraje klíčovou roli ve snaze USA, Británie a Austrálie se postavit Číně a jejím expanzivním plánům.


Podle listu Nikkei Asia Mauricius údajně nabídl americkému prezidentovi Joeu Bidenovi možnost pronájmu základny na 99 let.


Otázka statutu Čagoských ostrovů přitom ztěžuje pozici Západu vůči Číně, jež si klade nároky na 90 procent Jihočínského moře. Část těchto nároků vůči Filipínám byla zamítnuta haagským rozhodčím soudem v roce 2016, ovšem Čína verdikt odmítla uznat a dále v oblasti budovala základny na umělých ostrovech. Ve chvíli, kdy Británie odmítá respektovat verdikt téhož soudu, oslabuje to pozice Británie a USA vůči Pekingu.


Zajímavá zpráva: https://www.novinky.cz/zahranicni/svet/clanek/usa-maji-problem-na-souostrovi-s-jejich-zakladnou-zavlala-mauricijska-vlajka-40387178 **USA mají problém. Na souostroví s jejich základnou zavlála mauricijská vlajka. ** Americká základna Diego García má problémy. Stejnojmenný ostrov, na kterém se nachází, je britským zámořským územím. Britskou svrchovanost nad Čagoskými ostrovy, jejichž je součástí, však v pondělí zpochybnil mauricijský velvyslanec v OSN Jagdish Koonjul. V pondělí vztyčil za zvuků hymny vlajku své země na atolu Peros Banhos v Indickém oceánu, který je také součástí Čagoských ostrovů. „Symbolicky jsme vztyčili vlajku, jak to udělala Británie mnohokrát, když získávala kolonie. Nicméně my si bereme zpět to, co vždy bylo naše,“ řekl velvyslanec, když vztyčoval vlajku na ostrově ležícím 500 km jižně od Malediv. „Symbolicky jsme vztyčili vlajku, jak to udělala Británie mnohokrát, když získávala kolonie. Nicméně my si bereme zpět to, co vždy bylo naše,“ řekl velvyslanec, když vztyčoval vlajku na ostrově ležícím 500 km jižně od Malediv. Nejde ale o atol Peros Banhos, kde byla vyvěšena vlajka, ale o největší ostrov v Čagoském souostroví Diego García. Na něm se nachází velká americká základna, která nabývá na významu. Používala se pro podporu operací proti Afghánistánu a nyní hraje klíčovou roli ve snaze USA, Británie a Austrálie se postavit Číně a jejím expanzivním plánům. Podle listu Nikkei Asia Mauricius údajně nabídl americkému prezidentovi Joeu Bidenovi možnost pronájmu základny na 99 let. Otázka statutu Čagoských ostrovů přitom ztěžuje pozici Západu vůči Číně, jež si klade nároky na 90 procent Jihočínského moře. Část těchto nároků vůči Filipínám byla zamítnuta haagským rozhodčím soudem v roce 2016, ovšem Čína verdikt odmítla uznat a dále v oblasti budovala základny na umělých ostrovech. Ve chvíli, kdy Británie odmítá respektovat verdikt téhož soudu, oslabuje to pozice Británie a USA vůči Pekingu.

Musk věnoval na charitu akcie Tesly v hodnotě téměř šesti miliard dolarů
Šéf americké automobilky Tesla Elon Musk loni v listopadu věnoval
přes pět milionů akcií firmy na charitu. Jejich hodnota podle tehdejších
průměrných cen činila zhruba
5,74 miliardy dolarů (124 miliard korun). Ukazuje to zpráva pro
americkou Komisi pro cenné papíry a burzy (SEC), která byla zveřejněna v pondělí.


V listopadu nechal Musk uživatele sociální sítě Twitter hlasovat o tom, zda má prodat
deset procent svých akcií Tesly, a slíbil, že se výsledku hlasování podřídí.
Hlasování se zúčastnilo přes 3,5 milionu lidí, zhruba 58 procent se vyslovilo pro prodej akcií.


Od té doby už Musk prodal akcie v hodnotě 16,4 miliardy dolarů.
Velká část příjmů z jejich prodeje by měla směřovat na uhrazení daní. Musk před časem uvedl, že za loňský rok na daních v důsledku využití akciových opcí zaplatí přes 11 miliard dolarů. Dar na charitu by nicméně měl pomoci Muskovu daňovou povinnost snížit, upozornila agentura Bloomberg.
https://echo24.cz/a/SGnn9/musk-venoval-na-charitu-akcie-tesly-v-hodnote-temer-sesti-miliard-dolaru


**Musk věnoval na charitu akcie Tesly v hodnotě téměř šesti miliard dolarů** Šéf americké automobilky Tesla Elon Musk **loni v listopadu** věnoval přes pět milionů akcií firmy na charitu. Jejich hodnota podle tehdejších průměrných cen činila zhruba 5,74 miliardy dolarů (124 miliard korun). Ukazuje to zpráva pro americkou Komisi pro cenné papíry a burzy (SEC), která byla zveřejněna v pondělí. V listopadu nechal Musk uživatele sociální sítě Twitter hlasovat o tom, zda má prodat deset procent svých akcií Tesly, a slíbil, že se výsledku hlasování podřídí. Hlasování se zúčastnilo přes 3,5 milionu lidí, zhruba 58 procent se vyslovilo pro prodej akcií. Od té doby už Musk prodal akcie v hodnotě 16,4 miliardy dolarů. Velká část příjmů z jejich prodeje by měla směřovat na uhrazení daní. Musk před časem uvedl, že za loňský rok na daních v důsledku využití akciových opcí zaplatí přes 11 miliard dolarů. Dar na charitu by nicméně měl pomoci Muskovu daňovou povinnost snížit, upozornila agentura Bloomberg. https://echo24.cz/a/SGnn9/musk-venoval-na-charitu-akcie-tesly-v-hodnote-temer-sesti-miliard-dolaru

Ministr zahraničí při otázkách o dopadech kybernetického útoku na Ukrajinu otočil


V neděli se ministr zahraničí Antony Blinken objevil na CBS v pořadu „Face the Nation“
s moderátorkou Margaret Brennanovou, aby diskutovali o potenciální ruské invazi na Ukrajinu.
Během segmentu se Brennanová zeptala Blinkena na nedávný kybernetický útok
proti Ukrajině, o kterém USA nyní prohlásily,
že jej lze pravděpodobně připsat Rusku, a co by s tím Spojené státy udělaly.
„…když jsme spolu naposledy mluvili 23. ledna, řekl jsi mi, že pokud se Rusko zapojí
do jiné taktiky kromě invaze, hybridních akcí, kybernetických útoků, snahy svrhnout vládu, bude rychlá, kalibrovaná a jednotná odpověď,“ prohlásila Brennanová. .
„Nedějí se všechny ty věci právě teď? A kde je reakce USA?"


Zdálo se, že Blinken se otočil a řekl hostiteli, že administrativa poskytla Ukrajině
„za poslední rok více... ozbrojené obranné pomoci než v jakýchkoli předchozích letech“.


Brennanová se odtáhla a připomněla Blinkenovi, že ke kybernetickým útokům právě došlo. Tajemník odpověděl příměji a řekl, že USA „úzce spolupracovaly s Ukrajinou, aby je odvrátily, dostaly se zpět do provozu“ a že „pozorně sledují reakci“ v koordinaci se spojenci.
.
Prohlášení Blinkena z 23. ledna, na které se Brennanová odvolávala, bylo následující:


Za prvé, bylo nám zcela jasné, že pokud dojde k jakékoli další ruské agresi ve smyslu vyslání ruských sil na Ukrajinu, dojde rychle, dojde k tvrdému a dojde k jednotné reakci Spojených států a Evropy. . Zadruhé, bylo nám stejně jasné, že Rusko používá jiné taktiky, kromě posílání sil na Ukrajinu nebo jiné země: hybridní akce, kybernetické útoky, snahy svrhnout vládu – a tam jsem si také velmi jistý, na základě mnoho konzultací, které jsem měl s evropskými spojenci a partnery, že bude rychlá, tvrdá ,kalibrovaná a také jednotná odpověď.
https://resistthemainstream.org/watch-secretary-of-state-pivots-when-questioned-about-ukraine-cyberattack-repercussions/


Ministr zahraničí při otázkách o dopadech kybernetického útoku na Ukrajinu otočil ------------------------------------------------------------------------------------ V neděli se ministr zahraničí Antony Blinken objevil na CBS v pořadu „Face the Nation“ s moderátorkou Margaret Brennanovou, aby diskutovali o potenciální ruské invazi na Ukrajinu. Během segmentu se Brennanová zeptala Blinkena na nedávný kybernetický útok proti Ukrajině, o kterém USA nyní prohlásily, že jej lze pravděpodobně připsat Rusku, a co by s tím Spojené státy udělaly. _„…když jsme spolu naposledy mluvili 23. ledna, řekl jsi mi, že pokud se Rusko zapojí do jiné taktiky kromě invaze, hybridních akcí, kybernetických útoků, snahy svrhnout vládu, bude rychlá, kalibrovaná a jednotná odpověď,“ prohlásila Brennanová. . „Nedějí se všechny ty věci právě teď? A kde je reakce USA?"_ Zdálo se, že Blinken se otočil a řekl hostiteli,** že administrativa poskytla Ukrajině „za poslední rok více... ozbrojené obranné pomoci než v jakýchkoli předchozích letech“.** Brennanová se odtáhla a připomněla Blinkenovi, že ke kybernetickým útokům právě došlo. Tajemník odpověděl příměji a řekl, že USA „úzce spolupracovaly s Ukrajinou, aby je odvrátily, dostaly se zpět do provozu“ a že „pozorně sledují reakci“ v koordinaci se spojenci. . Prohlášení Blinkena z 23. ledna, na které se Brennanová odvolávala, bylo následující: Za prvé, bylo nám zcela jasné, že pokud dojde k jakékoli další ruské agresi ve smyslu vyslání ruských sil na Ukrajinu, dojde rychle, dojde k tvrdému a dojde k jednotné reakci Spojených států a Evropy. . Zadruhé, bylo nám stejně jasné, že Rusko používá jiné taktiky, kromě posílání sil na Ukrajinu nebo jiné země: hybridní akce, kybernetické útoky, snahy svrhnout vládu – a tam jsem si také velmi jistý, na základě mnoho konzultací, které jsem měl s evropskými spojenci a partnery, že bude rychlá, tvrdá ,kalibrovaná a také jednotná odpověď. https://resistthemainstream.org/watch-secretary-of-state-pivots-when-questioned-about-ukraine-cyberattack-repercussions/

Sestřih z rozhovoru se Stanley Kubrickem z roku 1999 – těsně před jeho smrtí
(7. března 1999).

Teď jsem na to náhodou narazil, když jsem si spletl ac24 a cz24.
Počítám sice, že je to nejspíš fejk (nebo dokumentární dramatizace?), ale i tak mi tam přišlo pár myšlenek zajímavých.


[quote="pid:57047, uid:78"]Sestřih z rozhovoru se Stanley Kubrickem z roku 1999 – těsně před jeho smrtí (7. března 1999).[/quote] Teď jsem na to náhodou narazil, když jsem si spletl ac24 a cz24. Počítám sice, že je to nejspíš fejk (nebo dokumentární dramatizace?), ale i tak mi tam přišlo pár myšlenek zajímavých.

Médiá: Biely dom presviedča demokratov, aby nepodporili zákaz dovozu ropy a plynu z Ruska


Prípadné obmedzenia by mohli viesť k vyšším cenám benzínu v niektorých častiach krajiny a vyššej inflácii
Zástupcovia administratívy amerického prezidenta Joea Bidena presviedčajú demokratických senátorov, aby nepodporili návrh zákona predložený Kongresu, ktorý je zameraný na zákaz dovozu ropy a plynu z Ruska. Oznámil to v sobotu informačný portál Axios s odvolaním sa na svoje zdroje.
Prípadné obmedzenia by mohli viesť k zvýšeniu cien benzínu v niektorých častiach krajiny a inflácii, ktorá je jedným z hlavných problémov amerického lídra. Portál navyše pokračuje, po Spojených štátoch môžu aj ďalšie krajiny zaviesť zákaz dovozu ruských nosičov energie, čo povedie k prudkému zvýšeniu cien uhľovodíkov na celom svete. Kroky Bieleho domu podľa online publikácie ukazujú, že Biden má v úmysle ponechať si právo rozhodovať o tom, aké sankcie by mali byť uvalené na Rusko a kedy.


Ako Axios pripomína, v roku 2021 predstavovalo čierne zlato z Ruska asi 3 % dovozu ropy do USA. Zároveň sa vlani tieto dodávky zvýšili v porovnaní s rokom 2020 2,7-násobne na 72,608 milióna barelov. Dovoz ropných produktov z Ruska vzrástol o 1,5 % na 172,586 milióna barelov. Dovážajú sa najmä na Havaj a pobrežie, kde rafinérie nemajú prístup k potrubiam spájajúcim veľké americké polia. Spojené štáty americké zároveň v týždni od 19. do 25. februára znížili dovoz ropy z Ruska na nulu.


Analytici nesúhlasia s tým, aký prudký nárast cien by vyvolal prípadný zákaz dovozu energie. Podľa agentúry Bloomberg sa americká administratíva radí s predstaviteľmi ropného a plynárenského priemyslu o tom, ako prípadný zákaz ovplyvní ceny pre amerických spotrebiteľov. Mnoho amerických rafinérií podľa portálu fakticky prestalo nakupovať ropu z Ruska, pretože sa obávajú, ako za ňu zaplatiť, ak sa na mnohé ruské podniky už vzťahujú sankcie.


Hovorca ruského prezidenta Dmitrij Peskov v sobotu varoval, že plány Washingtonu obmedziť používanie ruskej ropy môžu mať vážne následky. Na piatkovom brífingu Cecilia Rose, predsedníčka Rady ekonomických poradcov Bieleho domu, uviedla, že USA zvažujú obmedzenie používania ruskej ropy, ale neprijmú opatrenia, ktoré by poškodili globálny energetický trh. USA nedovážajú veľa ruskej ropy, povedal Rose, ale skúmajú možnosti, ak sa rozhodnú znížiť svoju spotrebu.
https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/13979715


Médiá: Biely dom presviedča demokratov, aby nepodporili zákaz dovozu ropy a plynu z Ruska ================================================================================== Prípadné obmedzenia by mohli viesť k vyšším cenám benzínu v niektorých častiach krajiny a vyššej inflácii Zástupcovia administratívy amerického prezidenta Joea Bidena presviedčajú demokratických senátorov, aby nepodporili návrh zákona predložený Kongresu, ktorý je zameraný na zákaz dovozu ropy a plynu z Ruska. Oznámil to v sobotu informačný portál Axios s odvolaním sa na svoje zdroje. Prípadné obmedzenia by mohli viesť k zvýšeniu cien benzínu v niektorých častiach krajiny a inflácii, ktorá je jedným z hlavných problémov amerického lídra. Portál navyše pokračuje, po Spojených štátoch môžu aj ďalšie krajiny zaviesť zákaz dovozu ruských nosičov energie, čo povedie k prudkému zvýšeniu cien uhľovodíkov na celom svete. Kroky Bieleho domu podľa online publikácie ukazujú, že Biden má v úmysle ponechať si právo rozhodovať o tom, aké sankcie by mali byť uvalené na Rusko a kedy. Ako Axios pripomína, v roku 2021 predstavovalo čierne zlato z Ruska asi 3 % dovozu ropy do USA. Zároveň sa vlani tieto dodávky zvýšili v porovnaní s rokom 2020 2,7-násobne na 72,608 milióna barelov. Dovoz ropných produktov z Ruska vzrástol o 1,5 % na 172,586 milióna barelov. Dovážajú sa najmä na Havaj a pobrežie, kde rafinérie nemajú prístup k potrubiam spájajúcim veľké americké polia. Spojené štáty americké zároveň v týždni od 19. do 25. februára znížili dovoz ropy z Ruska na nulu. Analytici nesúhlasia s tým, aký prudký nárast cien by vyvolal prípadný zákaz dovozu energie. Podľa agentúry Bloomberg sa americká administratíva radí s predstaviteľmi ropného a plynárenského priemyslu o tom, ako prípadný zákaz ovplyvní ceny pre amerických spotrebiteľov. Mnoho amerických rafinérií podľa portálu fakticky prestalo nakupovať ropu z Ruska, pretože sa obávajú, ako za ňu zaplatiť, ak sa na mnohé ruské podniky už vzťahujú sankcie. Hovorca ruského prezidenta Dmitrij Peskov v sobotu varoval, že plány Washingtonu obmedziť používanie ruskej ropy môžu mať vážne následky. Na piatkovom brífingu Cecilia Rose, predsedníčka Rady ekonomických poradcov Bieleho domu, uviedla, že USA zvažujú obmedzenie používania ruskej ropy, ale neprijmú opatrenia, ktoré by poškodili globálny energetický trh. USA nedovážajú veľa ruskej ropy, povedal Rose, ale skúmajú možnosti, ak sa rozhodnú znížiť svoju spotrebu. https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/13979715

https://www.youtube.com/watch?v=MjoLh1tAOFM


hlasatelka hovori o uchylovi, ktory sa neadekvatnym sposobom dotykal 12 rocneho dievcatka a na obrazovke biden smile na 0:09 je na zlomok sekundy nadherny vyraz jej kolegu smile


viem, ze by to asi malo ist skor do vtipov, ale kedze vieme, ze tieto veci sa nedeju nahodou, tak to davam sem


https://www.youtube.com/watch?v=MjoLh1tAOFM hlasatelka hovori o uchylovi, ktory sa neadekvatnym sposobom dotykal 12 rocneho dievcatka a na obrazovke biden :D na 0:09 je na zlomok sekundy nadherny vyraz jej kolegu :) viem, ze by to asi malo ist skor do vtipov, ale kedze vieme, ze tieto veci sa nedeju nahodou, tak to davam sem
Upravené 6. 3. 2022 o 11:02

V USA se pripravuji na zruseni prechodu z letniho casu na zimni
Senát ve Washingtonu včera jednomyslně schválil zákon o "novém, trvalém standardním čase". V budoucnu by měl existovat pouze letní čas.
Kvůli delšímu zimnímu odpoledni s denním světlem se zákon nazývá "The Sunshine Protection Act" (Zákon o ochraně slunecniho svitu).
V EU jsou nejednotni
Evropská komise v roce 2018 navrhla zrušení pro rok 2019. Členské státy se od té doby nedokázaly shodnout na jednotném postupu. Návrh Komise je nyní považován za téměř neúspěšný.
I v USA se dá tento navrh překonat. Sněmovna reprezentantů to ještě musí schválit a prezident Joe Biden má právo veta. Zatím se nevyjádřil ke svému postoji ke konci období. zde


**V USA se pripravuji na zruseni prechodu z letniho casu na zimni** Senát ve Washingtonu včera jednomyslně schválil zákon o "novém, trvalém standardním čase". V budoucnu by měl existovat pouze letní čas. Kvůli delšímu zimnímu odpoledni s denním světlem se zákon nazývá "The Sunshine Protection Act" (Zákon o ochraně slunecniho svitu). **V EU jsou nejednotni** Evropská komise v roce 2018 navrhla zrušení pro rok 2019. Členské státy se od té doby nedokázaly shodnout na jednotném postupu. Návrh Komise je nyní považován za téměř neúspěšný. I v USA se dá tento navrh překonat. Sněmovna reprezentantů to ještě musí schválit a prezident Joe Biden má právo veta. Zatím se nevyjádřil ke svému postoji ke konci období. [zde](https://orf.at/#/stories/3253786/)

USA uvalili vízové ​​obmedzenia voči Číne


Oznámenie prichádza po piatkovom telefonáte medzi americkým prezidentom Joe Bidenom a jeho čínskym náprotivkom Si Ťin-pchingom, v ktorom sa Washington vyhrážal Číne „následkami“, pokiaľ sa nebude dištancovať od Ruska a nepripojí sa k embargu voči Moskve pod vedením USA.


Čína je suverénnou krajinou, ktorá je proti jednostranným sankciám a vyhradzuje si právo podľa toho brániť svoje záujmy, uviedla v reakcii vláda v Pekingu. Si Ťin-pching povedal Bidenovi, že Čína stojí za mier a proti vojne a podporuje diplomatické riešenie ukrajinského konfliktu.


„Všetky strany musia spoločne podporovať Rusko a Ukrajinu v dialógu a rokovaniach, ktoré prinesú výsledky a povedú k mieru,“ uvádza sa v čínskom texte prezidentského telefonického rozhovoru.


https://www.rt.com/news/552428-blinken-sanctions-china-human-rights/


US tlaci na Cinu, aby sa prehlbilo partnerstvo medzi Cinou a Ruskom 😉


USA uvalili vízové ​​obmedzenia voči Číne Oznámenie prichádza po piatkovom telefonáte medzi americkým prezidentom Joe Bidenom a jeho čínskym náprotivkom Si Ťin-pchingom, v ktorom sa Washington vyhrážal Číne „následkami“, pokiaľ sa nebude dištancovať od Ruska a nepripojí sa k embargu voči Moskve pod vedením USA. Čína je suverénnou krajinou, ktorá je proti jednostranným sankciám a vyhradzuje si právo podľa toho brániť svoje záujmy, uviedla v reakcii vláda v Pekingu. Si Ťin-pching povedal Bidenovi, že Čína stojí za mier a proti vojne a podporuje diplomatické riešenie ukrajinského konfliktu. „Všetky strany musia spoločne podporovať Rusko a Ukrajinu v dialógu a rokovaniach, ktoré prinesú výsledky a povedú k mieru,“ uvádza sa v čínskom texte prezidentského telefonického rozhovoru. https://www.rt.com/news/552428-blinken-sanctions-china-human-rights/ US tlaci na Cinu, aby sa prehlbilo partnerstvo medzi Cinou a Ruskom

Biden hovorí, že USA musia viesť
„nový svetový poriadok“


46.prezident zdôraznil úlohu Washingtonu medzi „slobodnými“ štátmi


Americký prezident Joe Biden v pondelok zdvihol obočie, keď tvrdil , že čoskoro bude nastolený „nový svetový poriadok“ a že je na Spojených štátoch, aby ho viedli.


Počas prejavu na štvrťročnom stretnutí generálnych riaditeľov obchodného okrúhleho stola Biden tvrdil, že svet je v „inflexnom bode“ , ktorý „nastáva každé tri alebo štyri generácie“ a že je na USA, aby určili výsledok.


„Ako mi povedal jeden z najvyšších vojenských ľudí na bezpečnostnom stretnutí, medzi rokmi 1900 a 1946 zomrelo 60 miliónov ľudí a odvtedy sme nastolili liberálny svetový poriadok a to sa už dlho nestalo. “ povedal prezident.


https://www.rt.com/news/552434-biden-new-world-order/


Biden hovorí, že USA musia viesť „nový svetový poriadok“ 46.prezident zdôraznil úlohu Washingtonu medzi „slobodnými“ štátmi Americký prezident Joe Biden v pondelok zdvihol obočie, keď tvrdil , že čoskoro bude nastolený „nový svetový poriadok“ a že je na Spojených štátoch, aby ho viedli. Počas prejavu na štvrťročnom stretnutí generálnych riaditeľov obchodného okrúhleho stola Biden tvrdil, že svet je v „inflexnom bode“ , ktorý „nastáva každé tri alebo štyri generácie“ a že je na USA, aby určili výsledok. „Ako mi povedal jeden z najvyšších vojenských ľudí na bezpečnostnom stretnutí, medzi rokmi 1900 a 1946 zomrelo 60 miliónov ľudí a odvtedy sme nastolili liberálny svetový poriadok a to sa už dlho nestalo. “ povedal prezident. https://www.rt.com/news/552434-biden-new-world-order/
Upravené 22. 3. 2022 o 10:59

1900 a 1946 zomrelo 60 miliónov ľudí
A od roku 1946 do dnes zomrelo minimálne dalších 100 miliónov v zástupných vojnách vedených USA.


[quote="pid:64596, uid:141"]1900 a 1946 zomrelo 60 miliónov ľudí[/quote] A od roku 1946 do dnes zomrelo minimálne dalších 100 miliónov v zástupných vojnách vedených USA.

A od roku 1946 do dnes zomrelo minimálne dalších 100 miliónov v zástupných vojnách vedených USA.
A konečne sa ten ich liberalfašizmus už viditeľne rozpadá


[quote="pid:64611, uid:284"]A od roku 1946 do dnes zomrelo minimálne dalších 100 miliónov v zástupných vojnách vedených USA.[/quote]A konečne sa ten ich liberalfašizmus už viditeľne rozpadá

Americke elity sa pripravuju na novu studenu vojnu. Zrejme si myslia, ze im staci vydrzat jednu, dve generacie aby znovu rozclenili Rusko ako v minulom storoci. Daj hlupakovi moc, a ten bude dokola opakovat rovnake psie kusky bez ohladu na okolnosti... nedovolim si tvrdit, ze Rusko tuto vojnu vyhra lebo aj po VVV sa zdalo ze stalinizmus prevalcuje zapadny svet a nakoniec to bolo inak. Ale z tych zdrojov, ktore Washington ma vydrzi najviac tych 25 rokov ak sa im nepodari znicit Rusko. Svetovy poriadok zdochynajuceho zapadu na cele so SSA vs. svetovy poriadok Ruska, Ciny, Indie a dalsich regionalnych mocnosti, tahanymi v zakulisi globalnym parazitom. Cinsky fasizmus socialnych kreditov je realny, ale len pokial bude Rusko oslabene. My sme sa opat ocitli na zlej strane barikady.


Americke elity sa pripravuju na novu studenu vojnu. Zrejme si myslia, ze im staci vydrzat jednu, dve generacie aby znovu rozclenili Rusko ako v minulom storoci. Daj hlupakovi moc, a ten bude dokola opakovat rovnake psie kusky bez ohladu na okolnosti... nedovolim si tvrdit, ze Rusko tuto vojnu vyhra lebo aj po VVV sa zdalo ze stalinizmus prevalcuje zapadny svet a nakoniec to bolo inak. Ale z tych zdrojov, ktore Washington ma vydrzi najviac tych 25 rokov ak sa im nepodari znicit Rusko. Svetovy poriadok zdochynajuceho zapadu na cele so SSA vs. svetovy poriadok Ruska, Ciny, Indie a dalsich regionalnych mocnosti, tahanymi v zakulisi globalnym parazitom. Cinsky fasizmus socialnych kreditov je realny, ale len pokial bude Rusko oslabene. My sme sa opat ocitli na zlej strane barikady.

VVV sa zdalo ze stalinizmus prevalcuje zapadny svet a nakoniec to bolo inak
Problém tej doby bol, že USA a západ ešte mali čo ponúknuť človeku - LGBT sexuálne zvrátenosti, materializmus, degradáciu, úplný mravnostný rozklad ... dobre toho všetkého svinstva sme sa nabažili a čo nám chce ponúknuť západ teraz? Hmmm ... ešte väčsí satanizmus, fašizmus, vyrezávanie sŕdc na vrcholkoch pyramíd a ľudské obete božstvám? Ale to je nuda, to je obité, zastaralé. Chceme niečo nové, nové myšlienky, novú spoločnosť ... a dnešní ľudia pod niečím novým správne chápu duchovný vývoj, posun v chápaní sveta. A to západ nikdy ponúknuť nedokázal. To dokáže ponúknuť jedine Ruská/Slovanská spoločnosť.


[quote="pid:64621, uid:252"]VVV sa zdalo ze stalinizmus prevalcuje zapadny svet a nakoniec to bolo inak[/quote]Problém tej doby bol, že USA a západ ešte mali čo ponúknuť človeku - LGBT sexuálne zvrátenosti, materializmus, degradáciu, úplný mravnostný rozklad ... dobre toho všetkého svinstva sme sa nabažili a čo nám chce ponúknuť západ teraz? Hmmm ... ešte väčsí satanizmus, fašizmus, vyrezávanie sŕdc na vrcholkoch pyramíd a ľudské obete božstvám? Ale to je nuda, to je obité, zastaralé. Chceme niečo nové, nové myšlienky, novú spoločnosť ... a dnešní ľudia pod niečím novým správne chápu duchovný vývoj, posun v chápaní sveta. A to západ nikdy ponúknuť nedokázal. To dokáže ponúknuť jedine Ruská/Slovanská spoločnosť.
Upravené 22. 3. 2022 o 13:39

Ale z tych zdrojov, ktore Washington ma vydrzi najviac tych 25 rokov


Ne jako hegemon, na to už nemá zdroje ani teď. USA (nad) státní elity s centrem v Londýně jsou na smetišti dějin, nic pro ně při novém rozdělení světa nezbývá. Takže mohou o tom pouze mluvit, ostatní si již rozdělují koláč a v klidu čekají až kobyla zdechne a hlídají, aby nenapáchala víc škody než je nutné.


Poslední stádium je vždy signalizováno absurdním fanatismem.


[quote="pid:64621, uid:252"]Ale z tych zdrojov, ktore Washington ma vydrzi najviac tych 25 rokov[/quote] Ne jako hegemon, na to už nemá zdroje ani teď. USA (nad) státní elity s centrem v Londýně jsou na smetišti dějin, nic pro ně při novém rozdělení světa nezbývá. Takže mohou o tom pouze mluvit, ostatní si již rozdělují koláč a v klidu čekají až kobyla zdechne a hlídají, aby nenapáchala víc škody než je nutné. Poslední stádium je vždy signalizováno absurdním fanatismem.

Biden navrhol zbombardovať všetky mosty na Dunaji [Moje video]:
"Preklad: „Bol som to ja, kto navrhol bombardovať Belehrad. Bol som to ja, kto navrhol poslať amerických pilotov a vyhodiť do vzduchu všetky mosty na Dunaji.“ J. Biden, 1999"


**[Biden navrhol zbombardovať všetky mosty na Dunaji](https://www.mojevideo.sk/video/36d9f/biden_navrhol_zbombardovat_vsetky_mosty_na_dunaji.html)** [Moje video]: _"Preklad: „Bol som to ja, kto navrhol bombardovať Belehrad. Bol som to ja, kto navrhol poslať amerických pilotov a vyhodiť do vzduchu všetky mosty na Dunaji.“ J. Biden, 1999"_
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.
Upravené 22. 3. 2022 o 17:33

Ale z tych zdrojov, ktore Washington ma vydrzi najviac tych 25 rokov ak sa im nepodari znicit Rusko.

25 let ? To jim fandíš... já bych jim nedal ani 25 měsíců. Jestli Saudi přejdou na Juan, tak to taky nemusí být ani 25 týdnů...


[quote="pid:64621, uid:252"]Ale z tych zdrojov, ktore Washington ma vydrzi najviac tych 25 rokov ak sa im nepodari znicit Rusko.[/quote] 25 let ? To jim fandíš... já bych jim nedal ani 25 měsíců. Jestli Saudi přejdou na Juan, tak to taky nemusí být ani 25 týdnů...

ak Saudi by presli len na juan, tak USA budu mat v SA noveho vladcu aj so spolahlivymi poradcami, v tom si netreba robit iluzie:-( zrazu sa zisti, ze vsetky tie vrazdy a vojny, ktore pachali Saudi, boli zlocinmi proti ludskosti:-)


ak Saudi by presli len na juan, tak USA budu mat v SA noveho vladcu aj so spolahlivymi poradcami, v tom si netreba robit iluzie:-( zrazu sa zisti, ze vsetky tie vrazdy a vojny, ktore pachali Saudi, boli zlocinmi proti ludskosti:-)

Renomovaný výskumník trendov a vydavateľ časopisu „The Trends Journal“, Gerald Celente


„USA má 16 % infláciu“,


Povedať, že náš svet zlyháva, je hlboké podhodnotenie. Celente vyhlasuje: „Začala sa tretia svetová vojna ... Narodil som sa rok po skončení druhej svetovej vojny a blázni vás vezmú do vojny bez mihnutia oka... Vojnoví zločinci nás vedú do ďalšej vojny. “


Celente hovorí, že dôvodom vojny je zvyčajne krachujúca ekonomika. Tentoraz tomu nie je inak. Celente vysvetľuje: „Hovorím, že keď všetko ostatné zlyhá, vezmú vás do vojny...“


"Čo nasledovalo po Veľkej hospodárskej kríze? Vojna. Čo nasledovalo po dot com krach? Ďalšia vojna. Správne. Hodnotenie Georgieho Busha bolo výrazne nižšie a Nasdaq pred 11. septembrom klesol o 66 percent."


Celente ďalej poukazuje na to, že ekonomika v USA zlyháva.


Ako dôkaz nehľadajte nič iné ako „16 % infláciu“, ktorá ničí výplaty Američanov , najmä na benzínovej pumpe.


Celente tiež hovorí, že len na trhu komerčných nehnuteľností v NYC sa prenajíma len 35 % kancelárskych priestorov.


To znamená, že 65 % je voľných a je to rovnaké v celej krajine. Celente predpovedá,


Smerujeme k ekonomickej kalamite, akú sme v živote nevideli. Vojnou na Ukrajine nám to prestáva myslieť...


Viete, napísal som do časopisu začiatkom roka, povedali sme, že vojna s Covidom sa skončí koncom marca a v polovici apríla. Sťahuje sa...


Takže, ako sme povedali v časopise, prešli sme od vojny Covid k vojne na Ukrajine a teraz k svetovej vojne. Ideme do tretej svetovej vojny...


O zastavení paľby sa nehovorí. Biden sa len chváli tým, že sa posielajú ďalšie zbrane. Biden hovorí, že porazíme Rusov. Neustupujeme. Nikto nehovorí o prímerí a nikto nehovorí o mieri. Ak sa nezjednotíme pre mier, všetci zomrieme vo vojne.“


Na záver Celente varuje pred nejakou udalosťou alebo falošnou vlajkou, ktorá dáva bankovým právomociam dôvod zatvoriť banky a oddeliť vás od vašich peňazí. Celente varuje,


„Hovorím všetkým, ktorí počúvajú, sme v rozhodujúcom bode, keď jedného dňa povedia bombu, hacking alebo čokoľvek iné, a aby sme vám zachránili životy a peniaze, zatvoríme bankový systém. Peniaze sa vám nepodarí dostať von a možno keď sa vám to podarí, znehodnotia ich. Robili to predtým a urobia to znova.


Tentoraz to bude oveľa horšie. Môj plán sa sústreďuje na tri G: zbrane, zlato a plán úteku .
https://www.zerohedge.com/political/you-need-guns-gold-getaway-plan-celente-warns-wwiii-has-begun


Renomovaný výskumník trendov a vydavateľ časopisu „The Trends Journal“, Gerald Celente „USA má 16 % infláciu“, Povedať, že náš svet zlyháva, je hlboké podhodnotenie. Celente vyhlasuje: „Začala sa tretia svetová vojna ... Narodil som sa rok po skončení druhej svetovej vojny a blázni vás vezmú do vojny bez mihnutia oka... Vojnoví zločinci nás vedú do ďalšej vojny. “ Celente hovorí, že dôvodom vojny je zvyčajne krachujúca ekonomika. Tentoraz tomu nie je inak. Celente vysvetľuje: „Hovorím, že keď všetko ostatné zlyhá, vezmú vás do vojny...“ "Čo nasledovalo po Veľkej hospodárskej kríze? Vojna. Čo nasledovalo po dot com krach? Ďalšia vojna. Správne. Hodnotenie Georgieho Busha bolo výrazne nižšie a Nasdaq pred 11. septembrom klesol o 66 percent." Celente ďalej poukazuje na to, že ekonomika v USA zlyháva. Ako dôkaz nehľadajte nič iné ako „16 % infláciu“, ktorá ničí výplaty Američanov , najmä na benzínovej pumpe. Celente tiež hovorí, že len na trhu komerčných nehnuteľností v NYC sa prenajíma len 35 % kancelárskych priestorov. To znamená, že 65 % je voľných a je to rovnaké v celej krajine. Celente predpovedá, Smerujeme k ekonomickej kalamite, akú sme v živote nevideli. Vojnou na Ukrajine nám to prestáva myslieť... Viete, napísal som do časopisu začiatkom roka, povedali sme, že vojna s Covidom sa skončí koncom marca a v polovici apríla. Sťahuje sa... Takže, ako sme povedali v časopise, prešli sme od vojny Covid k vojne na Ukrajine a teraz k svetovej vojne. Ideme do tretej svetovej vojny... O zastavení paľby sa nehovorí. Biden sa len chváli tým, že sa posielajú ďalšie zbrane. Biden hovorí, že porazíme Rusov. Neustupujeme. Nikto nehovorí o prímerí a nikto nehovorí o mieri. Ak sa nezjednotíme pre mier, všetci zomrieme vo vojne.“ Na záver Celente varuje pred nejakou udalosťou alebo falošnou vlajkou, ktorá dáva bankovým právomociam dôvod zatvoriť banky a oddeliť vás od vašich peňazí. Celente varuje, „Hovorím všetkým, ktorí počúvajú, sme v rozhodujúcom bode, keď jedného dňa povedia bombu, hacking alebo čokoľvek iné, a aby sme vám zachránili životy a peniaze, zatvoríme bankový systém. Peniaze sa vám nepodarí dostať von a možno keď sa vám to podarí, znehodnotia ich. Robili to predtým a urobia to znova. Tentoraz to bude oveľa horšie. Môj plán sa sústreďuje na tri G: zbrane, zlato a plán úteku . https://www.zerohedge.com/political/you-need-guns-gold-getaway-plan-celente-warns-wwiii-has-begun
Upravené 29. 3. 2022 o 10:23

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-trump-na-konci-mandatu-nejspis-spachal-tezky-zlocin-uvedl-federalni-soudce-195897#source=hp&seq_no=5&dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&dop_req_id=FbbSp6brxRu-202203290807&dop_id=195897&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz


Trump na konci mandátu nejspíš spáchal těžký zločin, uvedl federální soudce


Federální soudce v Los Angeles dnes vyjádřil názor, že Donald Trump se na konci svého prezidentského mandátu pravděpodobně snažil bránit Kongresu ve výkonu funkce a dopustil se tak těžkého zločinu.


Stanovisko, o němž informují americká média, souvisí s událostmi z 6. ledna 2021, kdy vyvrcholila Trumpova neúspěšná snaha zneplatnit jeho porážku v prezidentských volbách. Verdikt, vydaný v souvislosti s vyšetřováním ze strany Kongresu, hovoří také o možné exprezidentově účasti na zločinném spiknutí.


Výroky o potenciálních Trumpových zločinech zahrnul soudce David Carter do příkazu adresovaného právníkovi Johnu Eastmanovi, který byl klíčovou postavou Trumpovy povolební kampaně. Ke konci jeho působení v Bílém domě se prezidentovi snažil radit, jak zabránit nástupu Joea Bidena do funkce hlavy státu. Soudce nyní Eastmanovi nařídil, aby předal zvláštnímu vyšetřovacímu výboru Sněmovny reprezentantů dokumenty, které kongresmani požadují.


„Tohle je ohromný verdikt,“ napsal na twitteru reportér webu Politico Kyle Cheney, který dohru 6. ledna u amerických soudů podrobně sleduje. „Mohlo by to být první soudní rozhodnutí v dějinách, které konstatuje, že úřadující prezident pravděpodobně spáchal trestné činy,“ dodal.


V příkazu se mimo jiné píše, že soud na základě důkazů hodnotí jako pravděpodobnější variantu, že „prezident Trump se pokusil nekalým způsobem zmařit společnou schůzi Kongresu 6. ledna 2021“. Obě komory Kongresu se toho dne sešly, aby udělaly tradiční ceremoniální tečku za listopadovými prezidentskými volbami. Trump, který svou porážku nikdy neuznal a volby dodnes lživě označuje za zmanipulované, ovšem mimo jiné naléhal na tehdejšího viceprezidenta Mikea Pence, aby formální schválení výsledku zablokoval.


„Nezákonnost tohoto plánu byla zjevná,“ uvedl dnes soudce Carter. Zároveň označil za pravděpodobné, že Trump a Eastman se dopustili zločinného spiknutí s cílem mařit práci Kongresu a spáchat podvod proti Spojeným státům.


Trump před volební schůzí Kongresu kromě nátlaku na viceprezidenta a zákonodárce také pokračoval v burcování svých voličů nepodloženými tvrzeními o podvodech s hlasy, načež 6. ledna dav lidí vtrhl do sídla zákonodárného sboru a schůze musela být přerušena. Tyto události vyšetřuje i federální ministerstvo spravedlnosti, zatím ale nedalo najevo, zda se chystá stíhat i samotného Trumpa. Sněmovna může stíhání pouze doporučit, přičemž podle listu The New York Times by takový krok mohl zvýšit tlak na ministra spravedlnosti Merricka Garlanda.


https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-trump-na-konci-mandatu-nejspis-spachal-tezky-zlocin-uvedl-federalni-soudce-195897#source=hp&seq_no=5&dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&dop_req_id=FbbSp6brxRu-202203290807&dop_id=195897&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz **Trump na konci mandátu nejspíš spáchal těžký zločin, uvedl federální soudce** Federální soudce v Los Angeles dnes vyjádřil názor, že Donald Trump se na konci svého prezidentského mandátu pravděpodobně snažil bránit Kongresu ve výkonu funkce a dopustil se tak těžkého zločinu. Stanovisko, o němž informují americká média, souvisí s událostmi z 6. ledna 2021, kdy vyvrcholila Trumpova neúspěšná snaha zneplatnit jeho porážku v prezidentských volbách. Verdikt, vydaný v souvislosti s vyšetřováním ze strany Kongresu, hovoří také o možné exprezidentově účasti na zločinném spiknutí. Výroky o potenciálních Trumpových zločinech zahrnul soudce David Carter do příkazu adresovaného právníkovi Johnu Eastmanovi, který byl klíčovou postavou Trumpovy povolební kampaně. Ke konci jeho působení v Bílém domě se prezidentovi snažil radit, jak zabránit nástupu Joea Bidena do funkce hlavy státu. Soudce nyní Eastmanovi nařídil, aby předal zvláštnímu vyšetřovacímu výboru Sněmovny reprezentantů dokumenty, které kongresmani požadují. „Tohle je ohromný verdikt,“ napsal na twitteru reportér webu Politico Kyle Cheney, který dohru 6. ledna u amerických soudů podrobně sleduje. „Mohlo by to být první soudní rozhodnutí v dějinách, které konstatuje, že úřadující prezident pravděpodobně spáchal trestné činy,“ dodal. V příkazu se mimo jiné píše, že soud na základě důkazů hodnotí jako pravděpodobnější variantu, že „prezident Trump se pokusil nekalým způsobem zmařit společnou schůzi Kongresu 6. ledna 2021“. Obě komory Kongresu se toho dne sešly, aby udělaly tradiční ceremoniální tečku za listopadovými prezidentskými volbami. Trump, který svou porážku nikdy neuznal a volby dodnes lživě označuje za zmanipulované, ovšem mimo jiné naléhal na tehdejšího viceprezidenta Mikea Pence, aby formální schválení výsledku zablokoval. „Nezákonnost tohoto plánu byla zjevná,“ uvedl dnes soudce Carter. Zároveň označil za pravděpodobné, že Trump a Eastman se dopustili zločinného spiknutí s cílem mařit práci Kongresu a spáchat podvod proti Spojeným státům. Trump před volební schůzí Kongresu kromě nátlaku na viceprezidenta a zákonodárce také pokračoval v burcování svých voličů nepodloženými tvrzeními o podvodech s hlasy, načež 6. ledna dav lidí vtrhl do sídla zákonodárného sboru a schůze musela být přerušena. Tyto události vyšetřuje i federální ministerstvo spravedlnosti, zatím ale nedalo najevo, zda se chystá stíhat i samotného Trumpa. Sněmovna může stíhání pouze doporučit, přičemž podle listu The New York Times by takový krok mohl zvýšit tlak na ministra spravedlnosti Merricka Garlanda.

Randova správa predpísala americké provokácie proti Rusku a predpovedanú odvetu Kremľa na Ukrajine.
(Rand je kvázi americký vládny think-tank, ktorý dostáva tri štvrtiny svojich financií od americkej armády)


Podľa Randovej správy z roku 2019 s názvom „Overextending and Unbalancing Russia“ je cieľom USA podkopať Rusko tak, ako to urobil Sovietsky zväz v studenej vojne. Namiesto „snaženia sa udržať si náskok“ alebo snahy zlepšiť USA na domácej pôde alebo v medzinárodných vzťahoch sa dôraz kladie na snahy a činy podkopať označeného protivníka Rusko. Rand je kvázi americký vládny think-tank, ktorý dostáva tri štvrtiny svojich financií od americkej armády .


Správa uvádza zoznam protiruských opatrení rozdelených do nasledujúcich oblastí: ekonomická, geopolitická, ideologická/informačná a vojenská. Hodnotia sa podľa vnímaných rizík, prínosov a „pravdepodobnosti úspechu“.


Správa poznamenáva, že Rusko má „hlboko zakorenené“ obavy zo západného zasahovania a potenciálneho vojenského útoku. Tieto obavy sa považujú za náchylnosť na zneužívanie . Nie je tam žiadna zmienka o príčine ruských úzkostí: boli niekoľkokrát napadnuté a počas 2. svetovej vojny si vyžiadali 27 miliónov úmrtí.


Význam Ukrajiny


Ukrajina je pre Rusko dôležitá. Obe krajiny zdieľajú veľa spoločného dedičstva a dlhú spoločnú hranicu. Jeden z najvýznamnejších vodcov Sovietskeho zväzu Nikita Chruščov bol Ukrajinec. Počas 2. svetovej vojny bola Ukrajina jednou z Hitlerových inváznych ciest a bol tu malý, ale aktívny počet ukrajinských kolaborantov s nacistickým Nemeckom. Vzdialenosť od hlavného mesta Ukrajiny, Kyjeva, do Moskvy je menej ako 500 míľ.


Z rovnakých geografických a historických dôvodov je Ukrajina hlavnou súčasťou úsilia USA/NATO podkopať Rusko. Súčasná námestníčka ministra pre politické záležitosti Victoria Nulandová povedala, že za 20 rokov investovali USA 5 miliárd dolárov do projektu na premenu Ukrajiny. Vyvrcholením bol násilný prevrat vo februári 2014. Od roku 2015 USA cvičia ultranacionalistické a neonacistické milície. Bolo to zdokumentované v článkoch ako „Snemovňa Spojených štátov priznáva úlohu nacistov na Ukrajine “ (Robert Parry, 2015), „ USA vyzbrojujú neonacistov a pomáhajú im na Ukrajine, zatiaľ čo snemovňa diskutuje o zákaze.“ (Max Blumenthal, 201smile, „Neonacisti a krajná pravica sú na pochode na Ukrajine“ (Lev Golinken v roku 2019) a „CIA môže na Ukrajine pestovať nacistický teror“ (Branko Marcetic Jan. 2022).


Rand navrhol provokácie


Pred rokom 2018 USA poskytovali Ukrajine iba „obranné“ vojenské zbrane. Randová správa hodnotí, že poskytnutie smrtiacej (ofenzívnej) vojenskej pomoci Ukrajine bude mať vysoké riziko, ale aj vysoký prínos. V súlade s tým počet smrtiacich zbraní USA raketovo vzrástol z takmer nuly na 250 miliónov dolárov v roku 2019, na 303 miliónov dolárov v roku 2020 a na 350 miliónov dolárov v roku 2021. Celková vojenská pomoc je oveľa vyššia. Pred niekoľkými týždňami "The Hill" informoval , "USA prispeli viac ako 1 miliardou dolárov na pomoc ukrajinskej armáde za posledný rok".


Randová správa uvádza mnoho techník a „opatrení“ na provokáciu a ohrozenie Ruska. Niektoré z krokov zahŕňajú:


Premiestňovanie bombardérov v rámci ľahkého dosahu kľúčových ruských strategických cieľov
Rozmiestnenie ďalších taktických jadrových zbraní na miesta v Európe a Ázii
Zvyšovanie pozície a prítomnosti námorných síl USA a spojencov v ruských operačných oblastiach (Čierne more)
Organizovanie vojnových cvičení NATO na hraniciach Ruska
Odstúpenie od Zmluvy o dočasných jadrových silách (INF).
Tieto a mnohé ďalšie provokácie, ktoré navrhol Rand, boli v skutočnosti zrealizované . NATO napríklad uskutočnilo masívne vojnové cvičenia s názvom „Defender 2021“ priamo pri hraniciach s Ruskom. NATO začalo „hliadkovať“ v Čiernom mori a zapájať sa do provokatívnych prienikov do krymských vôd. USA odstúpili od zmluvy INF.


Od roku 2008, keď NATO „privítalo“ ašpirácie Ukrajiny a Gruzínska na členstvo, Rusko tvrdí, že by to prekročilo červenú čiaru a ohrozilo by to jeho bezpečnosť. V posledných rokoch NATO poskytlo poradcov, výcvik a stále väčšie množstvo vojenského vybavenia. Hoci Ukrajina nie je formálnym členom NATO, čoraz častejšie sa k nej tak pristupuje. Úplná Randova správa hovorí , že „zatiaľ čo požiadavka jednomyseľnosti NATO robí nepravdepodobným, že by Ukrajina mohla získať členstvo v dohľadnej budúcnosti, presadzovanie tejto možnosti Washingtonom by mohlo posilniť ukrajinské odhodlanie a zároveň viesť Rusko k zdvojnásobeniu úsilia zabrániť takémuto vývoju “.
Alternatívou, ktorá by mohla zabrániť alebo aspoň predísť súčasnej ruskej intervencii na Ukrajine, by bolo vyhlásenie Ukrajiny za nespôsobilú pre NATO. To by však bolo v rozpore so zámerom USA zámerne stresovať, provokovať a vyhrážať sa Rusku.


Ukrajina ako americký klient


V novembri 2021 podpísali USA a Ukrajina Chartu strategického partnerstva . Táto dohoda potvrdila ukrajinské ambície vstúpiť do NATO a odmietnutie rozhodnutia krymského ľudu znovu sa zjednotiť s Ruskom po prevrate v Kyjeve v roku 2014. Dohoda signalizovala upevnenie ekonomického, politického a vojenského vplyvu Washingtonu.


decembra 2021 v Rusku červené línie, po ktorých nasleduje vojenská akcia


V decembri 2021 Rusko navrhlo zmluvu s USA a NATO. Ústredným ruským návrhom bola písomná dohoda, že Ukrajina nevstúpi do vojenskej aliancie NATO.


Keď Washington odmietol navrhovanú zmluvu, zdá sa, že kocka bola hodená . 21. februára Putin predniesol prejav , v ktorom podrobne uviedol ich sťažnosti. 24. februára Putin predniesol ďalší prejav , v ktorom oznámil opodstatnenosť a ciele vojenskej intervencie na „demilitarizáciu“ a „denacifikáciu“ Ukrajiny.


Ako neskôr povedal ruský minister zahraničných vecí Lavrov: "Toto nie je o Ukrajine. Toto je konečný výsledok politiky, ktorú Západ vykonáva od začiatku 90. rokov."


zase Afganistan?


Ako už bolo uvedené, Randova správa hodnotí náklady a prínosy rôznych akcií USA. Považuje sa za „prínos“, ak zvýšená pomoc USA Ukrajine povedie k strate ruskej krvi a zdrojov . Správa špekuluje o možnosti prítomnosti ruských jednotiek na Ukrajine a naznačuje, že by sa to mohlo stať „dosť kontroverzným doma, ako sa to stalo, keď Sovieti napadli Afganistan“. (str. 99 celej správy)


Tento historický odkaz je významný. Počnúc rokom 1979 USA a Saudská Arábia financovali a cvičili sektárskych zahraničných bojovníkov, aby napadli a destabilizovali afganskú vládu . Cieľom bolo zvrhnúť socialistom naklonenú vládu a prilákať Sovietsky zväz, aby podporil destabilizovanú vládu. Dosiahla tieto machiavelistické ciele za cenu miliónov afganských občanov, ktorých krajina nikdy nebola rovnaká.


Zdá sa, že ukrajinskí občania sú podobne manipulovaní, aby slúžili americkým cieľom.


nevýhodné mierové urovnanie"


Randová správa hovorí: "Zvýšenie vojenskej pomoci USA by určite zvýšilo ruské náklady, ale mohlo by to tiež zvýšiť straty na ukrajinských životoch a územiach alebo viesť k nevýhodnému mierovému urovnaniu."


Pre koho by však bola mierová dohoda „nevýhodná“? Ukrajinci v súčasnosti prichádzajú o životy a územia. Od prevratu v roku 2014 prišlo v regióne východného Donbasu o život viac ako štrnásťtisíc ukrajinských životov.


Pre väčšinu Ukrajincov by bolo výhodné mierové urovnanie, ktoré by zaručilo základné práva pre všetkých Ukrajincov a štátnu neutralitu v súperení veľkých mocností. „Znevýhodnený“ by bol len zahraničnopolitický establishment USA vrátane priemyselného komplexu amerických vojenských médií a ukrajinských ultranacionalistov.


Keďže Ukrajina je multietnický štát, zdalo by sa najlepšie akceptovať túto realitu a nájsť kompromisné národné riešenie, ktoré uľahčí všetkým Ukrajincom. Byť klientom vzdialenej cudzej mocnosti nie je v najlepšom záujme Ukrajiny. Randová správa ukazuje, ako sa politika USA sústreďuje na akcie s cieľom ublížiť Rusku a manipuluje krajiny tretích strán (Ukrajinu) smerom k tejto úlohe.


https://www.zerohedge.com/geopolitical/rand-report-prescribed-us-provocations-against-russia-predicted-kremlin-retaliation
Odkazy v original članku


Randova správa predpísala americké provokácie proti Rusku a predpovedanú odvetu Kremľa na Ukrajine. (Rand je kvázi americký vládny think-tank, ktorý dostáva tri štvrtiny svojich financií od americkej armády) Podľa Randovej správy z roku 2019 s názvom „Overextending and Unbalancing Russia“ je cieľom USA podkopať Rusko tak, ako to urobil Sovietsky zväz v studenej vojne. Namiesto „snaženia sa udržať si náskok“ alebo snahy zlepšiť USA na domácej pôde alebo v medzinárodných vzťahoch sa dôraz kladie na snahy a činy podkopať označeného protivníka Rusko. Rand je kvázi americký vládny think-tank, ktorý dostáva tri štvrtiny svojich financií od americkej armády . Správa uvádza zoznam protiruských opatrení rozdelených do nasledujúcich oblastí: ekonomická, geopolitická, ideologická/informačná a vojenská. Hodnotia sa podľa vnímaných rizík, prínosov a „pravdepodobnosti úspechu“. Správa poznamenáva, že Rusko má „hlboko zakorenené“ obavy zo západného zasahovania a potenciálneho vojenského útoku. Tieto obavy sa považujú za náchylnosť na zneužívanie . Nie je tam žiadna zmienka o príčine ruských úzkostí: boli niekoľkokrát napadnuté a počas 2. svetovej vojny si vyžiadali 27 miliónov úmrtí. Význam Ukrajiny Ukrajina je pre Rusko dôležitá. Obe krajiny zdieľajú veľa spoločného dedičstva a dlhú spoločnú hranicu. Jeden z najvýznamnejších vodcov Sovietskeho zväzu Nikita Chruščov bol Ukrajinec. Počas 2. svetovej vojny bola Ukrajina jednou z Hitlerových inváznych ciest a bol tu malý, ale aktívny počet ukrajinských kolaborantov s nacistickým Nemeckom. Vzdialenosť od hlavného mesta Ukrajiny, Kyjeva, do Moskvy je menej ako 500 míľ. Z rovnakých geografických a historických dôvodov je Ukrajina hlavnou súčasťou úsilia USA/NATO podkopať Rusko. Súčasná námestníčka ministra pre politické záležitosti Victoria Nulandová povedala, že za 20 rokov investovali USA 5 miliárd dolárov do projektu na premenu Ukrajiny. Vyvrcholením bol násilný prevrat vo februári 2014. Od roku 2015 USA cvičia ultranacionalistické a neonacistické milície. Bolo to zdokumentované v článkoch ako „Snemovňa Spojených štátov priznáva úlohu nacistov na Ukrajine “ (Robert Parry, 2015), „ USA vyzbrojujú neonacistov a pomáhajú im na Ukrajine, zatiaľ čo snemovňa diskutuje o zákaze.“ (Max Blumenthal, 2018), „Neonacisti a krajná pravica sú na pochode na Ukrajine“ (Lev Golinken v roku 2019) a „CIA môže na Ukrajine pestovať nacistický teror“ (Branko Marcetic Jan. 2022). Rand navrhol provokácie Pred rokom 2018 USA poskytovali Ukrajine iba „obranné“ vojenské zbrane. Randová správa hodnotí, že poskytnutie smrtiacej (ofenzívnej) vojenskej pomoci Ukrajine bude mať vysoké riziko, ale aj vysoký prínos. V súlade s tým počet smrtiacich zbraní USA raketovo vzrástol z takmer nuly na 250 miliónov dolárov v roku 2019, na 303 miliónov dolárov v roku 2020 a na 350 miliónov dolárov v roku 2021. Celková vojenská pomoc je oveľa vyššia. Pred niekoľkými týždňami "The Hill" informoval , "USA prispeli viac ako 1 miliardou dolárov na pomoc ukrajinskej armáde za posledný rok". Randová správa uvádza mnoho techník a „opatrení“ na provokáciu a ohrozenie Ruska. Niektoré z krokov zahŕňajú: Premiestňovanie bombardérov v rámci ľahkého dosahu kľúčových ruských strategických cieľov Rozmiestnenie ďalších taktických jadrových zbraní na miesta v Európe a Ázii Zvyšovanie pozície a prítomnosti námorných síl USA a spojencov v ruských operačných oblastiach (Čierne more) Organizovanie vojnových cvičení NATO na hraniciach Ruska Odstúpenie od Zmluvy o dočasných jadrových silách (INF). Tieto a mnohé ďalšie provokácie, ktoré navrhol Rand, boli v skutočnosti zrealizované . NATO napríklad uskutočnilo masívne vojnové cvičenia s názvom „Defender 2021“ priamo pri hraniciach s Ruskom. NATO začalo „hliadkovať“ v Čiernom mori a zapájať sa do provokatívnych prienikov do krymských vôd. USA odstúpili od zmluvy INF. Od roku 2008, keď NATO „privítalo“ ašpirácie Ukrajiny a Gruzínska na členstvo, Rusko tvrdí, že by to prekročilo červenú čiaru a ohrozilo by to jeho bezpečnosť. V posledných rokoch NATO poskytlo poradcov, výcvik a stále väčšie množstvo vojenského vybavenia. Hoci Ukrajina nie je formálnym členom NATO, čoraz častejšie sa k nej tak pristupuje. Úplná Randova správa hovorí , že „zatiaľ čo požiadavka jednomyseľnosti NATO robí nepravdepodobným, že by Ukrajina mohla získať členstvo v dohľadnej budúcnosti, presadzovanie tejto možnosti Washingtonom by mohlo posilniť ukrajinské odhodlanie a zároveň viesť Rusko k zdvojnásobeniu úsilia zabrániť takémuto vývoju “. Alternatívou, ktorá by mohla zabrániť alebo aspoň predísť súčasnej ruskej intervencii na Ukrajine, by bolo vyhlásenie Ukrajiny za nespôsobilú pre NATO. To by však bolo v rozpore so zámerom USA zámerne stresovať, provokovať a vyhrážať sa Rusku. Ukrajina ako americký klient V novembri 2021 podpísali USA a Ukrajina Chartu strategického partnerstva . Táto dohoda potvrdila ukrajinské ambície vstúpiť do NATO a odmietnutie rozhodnutia krymského ľudu znovu sa zjednotiť s Ruskom po prevrate v Kyjeve v roku 2014. Dohoda signalizovala upevnenie ekonomického, politického a vojenského vplyvu Washingtonu. decembra 2021 v Rusku červené línie, po ktorých nasleduje vojenská akcia V decembri 2021 Rusko navrhlo zmluvu s USA a NATO. Ústredným ruským návrhom bola písomná dohoda, že Ukrajina nevstúpi do vojenskej aliancie NATO. Keď Washington odmietol navrhovanú zmluvu, zdá sa, že kocka bola hodená . 21. februára Putin predniesol prejav , v ktorom podrobne uviedol ich sťažnosti. 24. februára Putin predniesol ďalší prejav , v ktorom oznámil opodstatnenosť a ciele vojenskej intervencie na „demilitarizáciu“ a „denacifikáciu“ Ukrajiny. Ako neskôr povedal ruský minister zahraničných vecí Lavrov: "Toto nie je o Ukrajine. Toto je konečný výsledok politiky, ktorú Západ vykonáva od začiatku 90. rokov." zase Afganistan? Ako už bolo uvedené, Randova správa hodnotí náklady a prínosy rôznych akcií USA. Považuje sa za „prínos“, ak zvýšená pomoc USA Ukrajine povedie k strate ruskej krvi a zdrojov . Správa špekuluje o možnosti prítomnosti ruských jednotiek na Ukrajine a naznačuje, že by sa to mohlo stať „dosť kontroverzným doma, ako sa to stalo, keď Sovieti napadli Afganistan“. (str. 99 celej správy) Tento historický odkaz je významný. Počnúc rokom 1979 USA a Saudská Arábia financovali a cvičili sektárskych zahraničných bojovníkov, aby napadli a destabilizovali afganskú vládu . Cieľom bolo zvrhnúť socialistom naklonenú vládu a prilákať Sovietsky zväz, aby podporil destabilizovanú vládu. Dosiahla tieto machiavelistické ciele za cenu miliónov afganských občanov, ktorých krajina nikdy nebola rovnaká. Zdá sa, že ukrajinskí občania sú podobne manipulovaní, aby slúžili americkým cieľom. nevýhodné mierové urovnanie" Randová správa hovorí: "Zvýšenie vojenskej pomoci USA by určite zvýšilo ruské náklady, ale mohlo by to tiež zvýšiť straty na ukrajinských životoch a územiach alebo viesť k nevýhodnému mierovému urovnaniu." Pre koho by však bola mierová dohoda „nevýhodná“? Ukrajinci v súčasnosti prichádzajú o životy a územia. Od prevratu v roku 2014 prišlo v regióne východného Donbasu o život viac ako štrnásťtisíc ukrajinských životov. Pre väčšinu Ukrajincov by bolo výhodné mierové urovnanie, ktoré by zaručilo základné práva pre všetkých Ukrajincov a štátnu neutralitu v súperení veľkých mocností. „Znevýhodnený“ by bol len zahraničnopolitický establishment USA vrátane priemyselného komplexu amerických vojenských médií a ukrajinských ultranacionalistov. Keďže Ukrajina je multietnický štát, zdalo by sa najlepšie akceptovať túto realitu a nájsť kompromisné národné riešenie, ktoré uľahčí všetkým Ukrajincom. Byť klientom vzdialenej cudzej mocnosti nie je v najlepšom záujme Ukrajiny. Randová správa ukazuje, ako sa politika USA sústreďuje na akcie s cieľom ublížiť Rusku a manipuluje krajiny tretích strán (Ukrajinu) smerom k tejto úlohe. https://www.zerohedge.com/geopolitical/rand-report-prescribed-us-provocations-against-russia-predicted-kremlin-retaliation Odkazy v original članku
Upravené 29. 3. 2022 o 10:39

Slnieckarsky Prieskum NBC zverejnený v nedeľu odhalil, že 55 percent respondentov nesúhlasí s Bidenovým výkonom , čo znamená, že Biden zaznamenal od januára pokles schválenia práce o 3 percentá.


„Tento prieskum hovorí, že prezident Biden a demokrati smerujú ku katastrofálnym voľbám,“ povedal pre NBC News republikánsky prieskumník Bill McInturff z Public Opinions Strategy, ktorý tento prieskum vykonal s demokratom Jeffom Horwittom z Hart Research Associates.


Prieskum tiež ukázal, že 7 z 10 Američanov vyjadrilo nízku dôveru v jeho schopnosť zvládnuť prebiehajúci konflikt medzi Ruskom a Ukrajinou.


Ďalších 8 z 10 uviedlo, že sa obávajú, že nesprávne zvládnutie krízy povedie k JADROVEJ VOJNE .


Zistenia prichádzajú po tom, čo Biden počas víkendového prejavu vyhrkol, že Vladimir Putin nemôže zostať pri moci v Rusku.


Predstavitelia administratívy sa pokúsili vrátiť komentáre, pričom sám Biden bol neskôr nútený tvrdiť, že nemyslel, že obhajuje zmenu režimu v Rusku.
https://www.zerohedge.com/political/8-10-americans-worried-bidens-bumbling-will-lead-nuclear-war-new-poll-finds


Snieckarsky NBC priekum:
https://www.nbcnews.com/politics/meet-the-press/bidens-job-approval-falls-lowest-level-presidency-war-inflation-fears-rcna21679


Slnieckarsky Prieskum NBC zverejnený v nedeľu odhalil, že 55 percent respondentov nesúhlasí s Bidenovým výkonom , čo znamená, že Biden zaznamenal od januára pokles schválenia práce o 3 percentá. „Tento prieskum hovorí, že prezident Biden a demokrati smerujú ku katastrofálnym voľbám,“ povedal pre NBC News republikánsky prieskumník Bill McInturff z Public Opinions Strategy, ktorý tento prieskum vykonal s demokratom Jeffom Horwittom z Hart Research Associates. Prieskum tiež ukázal, že 7 z 10 Američanov vyjadrilo nízku dôveru v jeho schopnosť zvládnuť prebiehajúci konflikt medzi Ruskom a Ukrajinou. Ďalších 8 z 10 uviedlo, že sa obávajú, že nesprávne zvládnutie krízy povedie k JADROVEJ VOJNE . Zistenia prichádzajú po tom, čo Biden počas víkendového prejavu vyhrkol, že Vladimir Putin nemôže zostať pri moci v Rusku. Predstavitelia administratívy sa pokúsili vrátiť komentáre, pričom sám Biden bol neskôr nútený tvrdiť, že nemyslel, že obhajuje zmenu režimu v Rusku. https://www.zerohedge.com/political/8-10-americans-worried-bidens-bumbling-will-lead-nuclear-war-new-poll-finds Snieckarsky NBC priekum: https://www.nbcnews.com/politics/meet-the-press/bidens-job-approval-falls-lowest-level-presidency-war-inflation-fears-rcna21679

Biden žiada, aby Kongres teraz schválil viac financovania Covid, pretože „nebudeme mať dosť peňazí na nákup“ nových vakcín neskôr (VIDEO)


Teraz, keď Joe Biden po minulotýždňovej katastrofálnej ceste do východnej Európy dokázal, že je len nebezpečným nebezpečenstvom , jeho manipulanti sa vracajú späť k COVID v snahe zapamätať si Joeovu úplnú nekompetentnosť
V stredu dostal Joe Biden svoju štvrtú dávku experimentálnej vakcíny a následne sa rozprával s novinármi, aby sa zasadzoval za to, aby Kongres okamžite schválil ďalšie financovanie COVID, aby sa pripravil na „nové varianty“, ktoré by mohli vzniknúť v budúcnosti


Podľa Bidena, ak americkí zákonodarcovia neschvália ďalšie miliardy z fondov daňových poplatníkov, Amerika zrejme nebude mať peniaze na nákup vakcín alebo vývoj nových, keď zasiahne ďalšia vlna.


Áno vážne. Takzvaný vodca najprosperujúcejšej krajiny v histórii hovorí, že nám čoskoro dôjdu peniaze na „zdravotnú starostlivosť“. Ale hej, pošlime ďalších pár miliárd na Ukrajinu na financovanie globalistickej zástupnej vojny proti Rusku. Žiadne problémy s hľadaním peňazí na tento účel.


https://www.thegatewaypundit.com/2022/03/say-biden-demands-congress-approve-covid-funding-now-not-going-enough-money-purchase-new-vaccines-later-video/


Biden žiada, aby Kongres teraz schválil viac financovania Covid, pretože „nebudeme mať dosť peňazí na nákup“ nových vakcín neskôr (VIDEO) Teraz, keď Joe Biden po minulotýždňovej katastrofálnej ceste do východnej Európy dokázal, že je len nebezpečným nebezpečenstvom , jeho manipulanti sa vracajú späť k COVID v snahe zapamätať si Joeovu úplnú nekompetentnosť V stredu dostal Joe Biden svoju štvrtú dávku experimentálnej vakcíny a následne sa rozprával s novinármi, aby sa zasadzoval za to, aby Kongres okamžite schválil ďalšie financovanie COVID, aby sa pripravil na „nové varianty“, ktoré by mohli vzniknúť v budúcnosti Podľa Bidena, ak americkí zákonodarcovia neschvália ďalšie miliardy z fondov daňových poplatníkov, Amerika zrejme nebude mať peniaze na nákup vakcín alebo vývoj nových, keď zasiahne ďalšia vlna. Áno vážne. Takzvaný vodca najprosperujúcejšej krajiny v histórii hovorí, že nám čoskoro dôjdu peniaze na „zdravotnú starostlivosť“. Ale hej, pošlime ďalších pár miliárd na Ukrajinu na financovanie globalistickej zástupnej vojny proti Rusku. Žiadne problémy s hľadaním peňazí na tento účel. https://www.thegatewaypundit.com/2022/03/say-biden-demands-congress-approve-covid-funding-now-not-going-enough-money-purchase-new-vaccines-later-video/

Zistilo sa o túžbe Psakiho opustiť Biely dom a ísť do žurnalistiky
Axios v televízii oznamuje plány Jen Psaki odstúpiť z funkcie tlačovej tajomníčky Bieleho domu
Už túto jar plánuje tlačová tajomníčka Bieleho domu Jen Psaki opustiť svoj post a získať prácu v MSNBC. Píše to The Independent s odvolaním sa na zdroje.


Túto informáciu potvrdzujú aj zdroje publikácie Axios. Podľa nich Psaki ponúka účasť na množstve televíznych programov, vrátane živých (ktoré nie sú špecifikované).


Ak sa rozhodne pre žurnalistiku, je pravdepodobné, že jej pozíciu zaujme riaditeľka komunikácie Bieleho domu Kate Bedingfieldová. Svoj prvý brífing uskutočnila tento týždeň po tom, čo Psaki mala pozitívny test na COVID-19. Bedingfield (40) spolupracuje so súčasným prezidentom Joeom Bidenom od roku 2015.
https://lenta.ru/news/2022/04/01/7980804/


**Zistilo sa o túžbe Psakiho opustiť Biely dom a ísť do žurnalistiky** Axios v televízii oznamuje plány Jen Psaki odstúpiť z funkcie tlačovej tajomníčky Bieleho domu Už túto jar plánuje tlačová tajomníčka Bieleho domu Jen Psaki opustiť svoj post a získať prácu v MSNBC. Píše to The Independent s odvolaním sa na zdroje. Túto informáciu potvrdzujú aj zdroje publikácie Axios. Podľa nich Psaki ponúka účasť na množstve televíznych programov, vrátane živých (ktoré nie sú špecifikované). Ak sa rozhodne pre žurnalistiku, je pravdepodobné, že jej pozíciu zaujme riaditeľka komunikácie Bieleho domu Kate Bedingfieldová. Svoj prvý brífing uskutočnila tento týždeň po tom, čo Psaki mala pozitívny test na COVID-19. Bedingfield (40) spolupracuje so súčasným prezidentom Joeom Bidenom od roku 2015. https://lenta.ru/news/2022/04/01/7980804/

Biden: Americkí partneri dodajú na trh ďalšie desiatky miliónov barelov ropy
Podľa amerického prezidenta súhlasilo s podporou iniciatívy Washingtonu viac ako 30 krajín
Zahraniční spojenci a partneri Spojených štátov súhlasili s podporou iniciatívy Washingtonu a súhlasili s uvoľnením ďalších desiatok miliónov barelov ropy na svetový trh. Oznámil to americký prezident Joe Biden v piatok v Bielom dome.
"Dnes ráno sa viac ako 30 krajín zišlo na mimoriadnom stretnutí a súhlasilo s uvoľnením ďalších desiatok miliónov barelov ropy na trh," uviedol americký líder.


Americká administratíva vo štvrtok spresnila, že otázkami koordinácie akcií pri dodávaní ropy zo strategických zásob Západu na trh sa bude zaoberať Medzinárodná energetická agentúra na svojom zasadnutí v Paríži.
https://tass.ru/ekonomika/14257979


Biden: Americkí partneri dodajú na trh ďalšie desiatky miliónov barelov ropy Podľa amerického prezidenta súhlasilo s podporou iniciatívy Washingtonu viac ako 30 krajín Zahraniční spojenci a partneri Spojených štátov súhlasili s podporou iniciatívy Washingtonu a súhlasili s uvoľnením ďalších desiatok miliónov barelov ropy na svetový trh. Oznámil to americký prezident Joe Biden v piatok v Bielom dome. "Dnes ráno sa viac ako 30 krajín zišlo na mimoriadnom stretnutí a súhlasilo s uvoľnením ďalších desiatok miliónov barelov ropy na trh," uviedol americký líder. Americká administratíva vo štvrtok spresnila, že otázkami koordinácie akcií pri dodávaní ropy zo strategických zásob Západu na trh sa bude zaoberať Medzinárodná energetická agentúra na svojom zasadnutí v Paríži. https://tass.ru/ekonomika/14257979

Stará správa, no dobrá na oprášenie k aktuálnej téme Hunter Biden:
https://www.facebook.com/slobodnyvyber/posts/355125938442974
3 . apríla 2019


Ako funguje americká spravodlivosť.
Americký časopis The Hill priniesol šokujúci príbeh https://thehill.com/.../436816-joe-bidens-2020-ukrainian...
Bývalý americký viceprezident Biden si s rozkošou zaspomínal, ako prinútil ukrajinského prezidenta vyhodiť generálneho prokurátora. Porošenkovi povedal, že odchádza za pár hodín a ak vzdorovitého prokurátora dovtedy nevyrazí, Ukrajina nedostane miliardu pôžičky.
Pri spomienke, ako sa mu to podarilo, sa zasmial a komentoval - ten sukin syn bol vyrazený a na jeho miesto nastúpil niekto solídny.
https://youtu.be/Q0_AqpdwqK4?t=3175
Už táto príhoda ukazuje, kto na Ukrajine rozhoduje a akým spôsobom. Lenže to nie je všetko.
Možným dôvodom, prečo musel byť prokurátor vyhodený doslova ako v nejakej kolónii, bolo vyšetrovanie firmy Burisma Holdings. Ide o firmu, kde bol v správnej rade Hunter Biden, syn Joe Bidena, viceprezidenta Spojených štátov. Pritom Biden sa do firmy dostal až potom, keď sa jeho otec stal kľúčovým hráčom na Ukrajine potom, čo prezident Obama Joe Bidena poveril riadením tohto regiónu. Následne začali z účtu Burisma Holdings odchádzať peniaze na účet americkej právnickej firmy Rosemont Seneca Partners LLC - vraj za poradenské služby.
Rosemont Seneca je firma, kde boli spoločníkmi Devon Archer a Hunter Biden. Aby podivných náhod nebolo dosť, Joe Biden začal svoje pôsobenie na Ukrajine vo februári 2014. V apríli 2014 sa stal Archer členom správnej rady Burisma Holdings a vtedy sa s ním stretol Joe Biden. O mesiac sa členom rady stal Hunter Biden.
Peniaze do Ameriky prúdili až do októbra 2015, kedy skončilo pôsobenie Joe Bidena na Ukrajine. Za ten čas odišlo okolo 3 miliónov dolárov.


A možno vás zaujíma, ako skončilo vyšetrovanie Burismy? Prokurátor bol vyhodený, zabudnite. Vyšetrovanie skončilo.


Nedá sa nespomenúť podobné kšefty vládnych predstaviteľov USA po svete - Bushovci boli v Iraku spájaní s ropnou firmou Halliburton, Madeleine Albright zarobila milióny na telekomunikáciách v Kosove.
Skrátka, kde príde americká "demokracia", tam sa otvárajú aj "biznis príležitosti". Predstavitelia USA nepohrdnú miliónmi na prilepšenie k rodinnému rozpočtu. A čím je kolónia poslušnejšia, tým lepšie sa renta ťaží.


Stará správa, no dobrá na oprášenie k aktuálnej téme Hunter Biden: https://www.facebook.com/slobodnyvyber/posts/355125938442974 3 . apríla 2019 Ako funguje americká spravodlivosť. Americký časopis The Hill priniesol šokujúci príbeh https://thehill.com/.../436816-joe-bidens-2020-ukrainian... Bývalý americký viceprezident Biden si s rozkošou zaspomínal, ako prinútil ukrajinského prezidenta vyhodiť generálneho prokurátora. Porošenkovi povedal, že odchádza za pár hodín a ak vzdorovitého prokurátora dovtedy nevyrazí, Ukrajina nedostane miliardu pôžičky. Pri spomienke, ako sa mu to podarilo, sa zasmial a komentoval - ten sukin syn bol vyrazený a na jeho miesto nastúpil niekto solídny. https://youtu.be/Q0_AqpdwqK4?t=3175 Už táto príhoda ukazuje, kto na Ukrajine rozhoduje a akým spôsobom. Lenže to nie je všetko. Možným dôvodom, prečo musel byť prokurátor vyhodený doslova ako v nejakej kolónii, bolo vyšetrovanie firmy Burisma Holdings. Ide o firmu, kde bol v správnej rade Hunter Biden, syn Joe Bidena, viceprezidenta Spojených štátov. Pritom Biden sa do firmy dostal až potom, keď sa jeho otec stal kľúčovým hráčom na Ukrajine potom, čo prezident Obama Joe Bidena poveril riadením tohto regiónu. Následne začali z účtu Burisma Holdings odchádzať peniaze na účet americkej právnickej firmy Rosemont Seneca Partners LLC - vraj za poradenské služby. Rosemont Seneca je firma, kde boli spoločníkmi Devon Archer a Hunter Biden. Aby podivných náhod nebolo dosť, Joe Biden začal svoje pôsobenie na Ukrajine vo februári 2014. V apríli 2014 sa stal Archer členom správnej rady Burisma Holdings a vtedy sa s ním stretol Joe Biden. O mesiac sa členom rady stal Hunter Biden. Peniaze do Ameriky prúdili až do októbra 2015, kedy skončilo pôsobenie Joe Bidena na Ukrajine. Za ten čas odišlo okolo 3 miliónov dolárov. A možno vás zaujíma, ako skončilo vyšetrovanie Burismy? Prokurátor bol vyhodený, zabudnite. Vyšetrovanie skončilo. =========== Nedá sa nespomenúť podobné kšefty vládnych predstaviteľov USA po svete - Bushovci boli v Iraku spájaní s ropnou firmou Halliburton, Madeleine Albright zarobila milióny na telekomunikáciách v Kosove. Skrátka, kde príde americká "demokracia", tam sa otvárajú aj "biznis príležitosti". Predstavitelia USA nepohrdnú miliónmi na prilepšenie k rodinnému rozpočtu. A čím je kolónia poslušnejšia, tým lepšie sa renta ťaží.

Hromadná streľba v Sacramente: 6 zabitých, 15 zranených, keď v blízkosti budovy Kapitolu prepukla streľba (video)


Polícia v Sacramente uviedla, že zastrelili najmenej 15 ľudí vrátane šiestich mŕtvych. K masovej streľbe došlo v centre mesta v nedeľu v skorých ranných hodinách.
Polícia v Sacramente na Twitteri zverejnila miesto streľby, na križovatke ulíc 10th a J Street, po ulici od budovy Štátneho kapitolu v Kalifornii.
https://www.zerohedge.com/political/sacramento-mass-shooting-six-killed-and-15-injured-automatic-gunfire-erupts-near-capitol


Hromadná streľba v Sacramente: 6 zabitých, 15 zranených, keď v blízkosti budovy Kapitolu prepukla streľba (video) Polícia v Sacramente uviedla, že zastrelili najmenej 15 ľudí vrátane šiestich mŕtvych. K masovej streľbe došlo v centre mesta v nedeľu v skorých ranných hodinách. Polícia v Sacramente na Twitteri zverejnila miesto streľby, na križovatke ulíc 10th a J Street, po ulici od budovy Štátneho kapitolu v Kalifornii. https://www.zerohedge.com/political/sacramento-mass-shooting-six-killed-and-15-injured-automatic-gunfire-erupts-near-capitol

Šéf štábu hovorí, že Bidenova rodina „urobila správnu vec“
napriek prijatiu 4,8 milióna dolárov z Číny


George Stephanopoulos: "Washington Post tiež informoval tento týždeň o obchodoch, ktoré mal Hunter Biden s čínskou energetickou spoločnosťou. [Zaplatili] 4,8 milióna dolárov subjektom kontrolovaným Hunterom a prezidentovým bratom.
Je prezident presvedčený, že jeho rodina neprekročila žiadne etické línie?"


Bidenov šéf štábu Ron Klain: "George, prezident je presvedčený, že jeho rodina urobila správnu vec, ale opäť chcem povedať naozaj jasno. Toto sú činy Huntera a jeho brata.
Sú to súkromné záležitosti. Nezahŕňajú prezidenta a určite sú niečím, do čoho nie je zapojený nikto v Bielom dome."
https://www.redvoicemedia.com/video/2022/04/chief-of-staff-says-bidens-family-did-the-right-thing-despite-4-8-million-receipt-from-china/


** Šéf štábu hovorí, že Bidenova rodina „urobila správnu vec“** napriek prijatiu 4,8 milióna dolárov z Číny George Stephanopoulos: "Washington Post tiež informoval tento týždeň o obchodoch, ktoré mal Hunter Biden s čínskou energetickou spoločnosťou. [Zaplatili] 4,8 milióna dolárov subjektom kontrolovaným Hunterom a prezidentovým bratom. **Je prezident presvedčený, že jeho rodina neprekročila žiadne etické línie?"** Bidenov šéf štábu Ron Klain: "George, prezident je presvedčený, že jeho rodina urobila správnu vec, ale opäť chcem povedať naozaj jasno. Toto sú činy Huntera a jeho brata. **Sú to súkromné záležitosti.** Nezahŕňajú prezidenta a určite sú niečím, do čoho nie je zapojený nikto v Bielom dome." https://www.redvoicemedia.com/video/2022/04/chief-of-staff-says-bidens-family-did-the-right-thing-despite-4-8-million-receipt-from-china/

https://t.me/cervena_pilulka/1442
USA - Dlouho očekávaný dokument o podvodu při prezidentských volbách v roce 2020 s názvem "2000 mul" by měl podle poslední zpráv vyjít během následujících 2 týdnů!


https://t.me/cervena_pilulka/1442 USA - Dlouho očekávaný dokument o podvodu při prezidentských volbách v roce 2020 s názvem "2000 mul" by měl podle poslední zpráv vyjít během následujících 2 týdnů!

Boeing čelí dalším problémům, přerušil výrobu prezidentských Air Force One


Přerušení souviselo s pokusem umístit jedno z vyvíjených letadel na zvedáky. Váha na některých z nich ale překročila limit, což vyvolalo obavy z poškození letadla, napsal WSJ. Boeing a Pentagon podle něj jednají o harmonogramu dodávek nových letounů.


Loni Boeing informoval, že v závodě v texaském městě San Antonio byly v jednom z letadel Air Force One nalezeny dvě prázdné lahve od tequily. Podle médií je přitom ve všech továrnách Boeingu alkohol zakázán.


Zdroj: https://www.lidovky.cz/byznys/boeing-air-force-one-vyroba-preprava-prezidenta.A220406_125821_ln_ekonomika_kov


**Boeing čelí dalším problémům, přerušil výrobu prezidentských Air Force One** **Přerušení souviselo s pokusem umístit jedno z vyvíjených letadel na zvedáky**. Váha na některých z nich ale překročila limit, což vyvolalo obavy z poškození letadla, napsal WSJ. Boeing a Pentagon podle něj jednají o harmonogramu dodávek nových letounů. **Loni Boeing informoval, že v závodě v texaském městě San Antonio byly v jednom z letadel Air Force One nalezeny dvě prázdné lahve od tequily. Podle médií je přitom ve všech továrnách Boeingu alkohol zakázán.** Zdroj: https://www.lidovky.cz/byznys/boeing-air-force-one-vyroba-preprava-prezidenta.A220406_125821_ln_ekonomika_kov

https://t.me/absurdnisvet/15468
USA - Potřebujeme okamžité vyšetření smrti pěti nevinných dětí objevených minulý týden ve Washingtonu DC.


Byli nalezeny ve stavu odpovídajícím částečnému potratu nebo vraždě novorozence.


https://t.me/absurdnisvet/15468 USA - Potřebujeme okamžité vyšetření smrti pěti nevinných dětí objevených minulý týden ve Washingtonu DC. Byli nalezeny ve stavu odpovídajícím částečnému potratu nebo vraždě novorozence.

vraždě novorozence

Slyšel jsem, že někde v USA chtějí uzákonit "potrat" do 28 dní po narození, takže asi příprava ... smile


[quote="pid:66713, uid:94"]vraždě novorozence[/quote] Slyšel jsem, že někde v USA chtějí uzákonit "potrat" do 28 dní po narození, takže asi příprava ... :)

https://sport.pravda.sk/cyklistika/clanok/622757-hviezdny-american-sokuje-hltali-sme-opiaty-a-pichali-si-injekcie/


Taylor Phinney odjazdil posledné preteky pred dvoma sezónami. Následne ukončil kariéru, pričom mal len 29 rokov.
Rodák z Colorada si nebral servítky pred ústa a odkryl užívanie podporných látok v cyklistike.


"Keď som začal s kariérou, éra EPO a krvného dopingu už bola minulosťou. Veľmi rozšírené však boli opioidy. Tieto silné lieky proti bolesti sa miešali do nápojov, ktoré mali jazdci v bidonoch.


Neviem, či na tom jazdci stále „frčia“, ale vtedy to bolo veľmi populárne," pokračoval rodák z Colorada.


Opioidy sú psychoaktívne látky, ktoré výrazne znižujú bolesť v organizme a majú protizápalové účinky. Okrem pozitívnych účinkov majú potenciál vyvolať závislosť.


"Vo veľkom sa užívali aj injekcie kortizónu. Jazdci si ich pichali najmä počas pretekov Grand Tour, ktoré trvajú tri týždne, alebo počas náročných jednorazoviek.


Ak niekto musí užívať kortikoidy, znamená to, že je zdravotne nespôsobilý a nemal by súťažiť. A nie prístup v zmysle „dám si kortizón a idem vyhrať Okolo Flámska“. Tak by to nemalo fungovať," vyjadril sa Phinney.
Na proficyklistike mu vadila aj neúprimnosť a neustála kontrola. Priznal, že finančné odmeny boli zaujímavé, ale aj to, že mal problém s neustálymi zákazmi.


"Prikazovali nám, aké príspevky môžeme a nemôžeme dávať na sociálne siete. Keď som vyhral časovku na Gire 2012, mal som obrovskú radosť.


Na druhý deň i deň potom som zagratuloval víťazom ďalších etáp. Môjmu tímu (vtedy BMC Racing, pozn.) sa to však nepáčilo. Následne nám zakázali gratulovať jazdcom z iných tímov," dodal Phinney.


https://sport.pravda.sk/cyklistika/clanok/622757-hviezdny-american-sokuje-hltali-sme-opiaty-a-pichali-si-injekcie/ Taylor Phinney odjazdil posledné preteky pred dvoma sezónami. Následne ukončil kariéru, pričom mal len 29 rokov. Rodák z Colorada si nebral servítky pred ústa a odkryl užívanie podporných látok v cyklistike. "Keď som začal s kariérou, éra EPO a krvného dopingu už bola minulosťou. Veľmi rozšírené však boli opioidy. Tieto silné lieky proti bolesti sa miešali do nápojov, ktoré mali jazdci v bidonoch. Neviem, či na tom jazdci stále „frčia“, ale vtedy to bolo veľmi populárne," pokračoval rodák z Colorada. Opioidy sú psychoaktívne látky, ktoré výrazne znižujú bolesť v organizme a majú protizápalové účinky. Okrem pozitívnych účinkov majú potenciál vyvolať závislosť. "Vo veľkom sa užívali aj injekcie kortizónu. Jazdci si ich pichali najmä počas pretekov Grand Tour, ktoré trvajú tri týždne, alebo počas náročných jednorazoviek. Ak niekto musí užívať kortikoidy, znamená to, že je zdravotne nespôsobilý a nemal by súťažiť. A nie prístup v zmysle „dám si kortizón a idem vyhrať Okolo Flámska“. Tak by to nemalo fungovať," vyjadril sa Phinney. Na proficyklistike mu vadila aj neúprimnosť a neustála kontrola. Priznal, že finančné odmeny boli zaujímavé, ale aj to, že mal problém s neustálymi zákazmi. "Prikazovali nám, aké príspevky môžeme a nemôžeme dávať na sociálne siete. Keď som vyhral časovku na Gire 2012, mal som obrovskú radosť. Na druhý deň i deň potom som zagratuloval víťazom ďalších etáp. Môjmu tímu (vtedy BMC Racing, pozn.) sa to však nepáčilo. Následne nám zakázali gratulovať jazdcom z iných tímov," dodal Phinney.

Kedy a ako vrati STREDNÁ US trieda?


správa o spotrebiteľskom úvere od Federálneho rezervného systému bola absolútnym šokom a potvrdila to, čo hovoríme už mesiac: akékoľvek nadmerné úspory nahromadené STREDNOU triedou v USA sú už dávno preč a v r. ich miesto Američania rozpútali výdajný ošiaľ poháňaný kreditnými kartami.
Tu sú šokujúce čísla: v novembri spotrebiteľské úvery explodovali o neuveriteľných 41,8 miliardy USD, čo je viac ako dvojnásobok očakávanej tlače 18,1 miliardy USD, takmer päťkrát viac ako januárové číslo 8,9 miliardy USD revidované smerom nahor (revidované zo 6,8 miliardy USD) a najvyššie na záznam!
A zatiaľ čo nerevolvingové úvery (študentské pôžičky a pôžičky na autá) vzrástli o takmer rekordných 23,8 miliardy, čo je tretie najvyššie v histórii... skutočným prekvapením bol revolving, čiže dlh na kreditných kartách, ktorý vo februári vzrástol takmer šesťnásobne na 18 miliárd dolárov z 3,1 miliardy dolárov v januári, čo je druhá najvyššia zaznamenaná cena,


https://www.zerohedge.com/markets/shocking-us-consumer-credit-numbers-savings-long-gone-credit-card-debt-soars


Kedy a ako vrati STREDNÁ US trieda? správa o spotrebiteľskom úvere od Federálneho rezervného systému bola absolútnym **šokom** a potvrdila to, čo hovoríme už mesiac: akékoľvek nadmerné úspory nahromadené STREDNOU triedou v USA sú už dávno preč a v r. ich miesto Američania rozpútali výdajný ošiaľ poháňaný kreditnými kartami. Tu sú šokujúce čísla: v novembri spotrebiteľské úvery explodovali o neuveriteľných 41,8 miliardy USD, čo je viac ako dvojnásobok očakávanej tlače 18,1 miliardy USD, takmer päťkrát viac ako januárové číslo 8,9 miliardy USD revidované smerom nahor (revidované zo 6,8 miliardy USD) a najvyššie na záznam! A zatiaľ čo nerevolvingové úvery (študentské pôžičky a pôžičky na autá) vzrástli o takmer rekordných 23,8 miliardy, čo je tretie najvyššie v histórii... skutočným prekvapením bol revolving, čiže dlh na kreditných kartách, ktorý vo februári vzrástol takmer šesťnásobne na 18 miliárd dolárov z 3,1 miliardy dolárov v januári, čo je druhá najvyššia zaznamenaná cena, https://www.zerohedge.com/markets/shocking-us-consumer-credit-numbers-savings-long-gone-credit-card-debt-soars

Elon Musk nakoupil akcie Twitteru a stal se tak nejvetsim akcionarem, vlastni 9,2% akcii.
Musk je také až absolutistický zastánce svobody slova. Například nechce cenzurovat ani ruská dezinformační propagandistická média,“ dodává novinář. zde a zde


Elon Musk nakoupil akcie Twitteru a stal se tak nejvetsim akcionarem, vlastni 9,2% akcii. Musk je také až absolutistický zastánce svobody slova. Například nechce cenzurovat ani ruská dezinformační propagandistická média,“ dodává novinář. [zde](https://www.seznamzpravy.cz/clanek/audio-podcast-stopaz-nejbohatsi-muz-sveta-se-nudi-a-koupil-si-novou-hracku-podil-v-twitteru-197469) a [zde](https://www.kleinezeitung.at/wirtschaft/6120943/Ab-sofort-groesster-Aktionaer_Elon-Musk-kauft-sich-bei-Twitter-ein)

asi preto Twitter zmazal konto Scotta Rittera, veterana americkej armada, ktory sa podielal na kontrolach ZHN v Iraku ci Syrii.....casto kritizoval americku propagandu a poslednykrat tam ukazoval ohladom masakru v Buci, ze je to false


asi preto Twitter zmazal konto Scotta Rittera, veterana americkej armada, ktory sa podielal na kontrolach ZHN v Iraku ci Syrii.....casto kritizoval americku propagandu a poslednykrat tam ukazoval ohladom masakru v Buci, ze je to false

Elon Musk
6251319c9e82f


[quote="pid:66966, uid:68"]Elon Musk[/quote]![6251319c9e82f](serve/attachment&path=6251319c9e82f)
  • Tesla sťahuje z Číny 127 785 vozidiel z dôvodu možného zlyhania meniča

Tsunami Tesly, ktoré sa začalo pred mesiacmi, nevykazuje žiadne známky zastavenia. Najnovšie zvolávanie bolo oznámené dnes ráno, keď bolo oznámené, že sa zvoláva 34 207 dovezených a 93 578 vozidiel vyrobených v Číne.
Podľa agentúry Bloomberg, ktorá citovala vyhlásenie Štátnej správy pre reguláciu trhu, je stiahnutie z trhu kvôli možnému zlyhaniu meniča.
Predmetné vozidlá boli vyrobené v období od 11.01.2019 do 25.01.2022.
Gordon Johnson z GLJ Research vo štvrtkovej rannej poznámke klientom povedal: „Toto neznie ako bezdrôtová aktualizácia (tj tieto autá budú pravdepodobne musieť byť opravené ručne) a zdá sa (veľmi) dôležité/kritické. (tj strata výkonu pri pohybe)...“
... a zvolávacie akcie by sa mohli zvýšiť, keďže Národný úrad pre bezpečnosť cestnej premávky (NHTSA) vo februári oznámil, že posudzuje sťažnosti na vozidlá Tesla, ktoré náhle brzdia pri vysokých rýchlostiach
Populárny automobilový časopis Car and Driver mal pravdu: autám Tesla " prekážajú problémy s kvalitou ."


https://www.zerohedge.com/markets/tesla-recalls-127785-vehicles-china-due-possible-inverter-failure


- Tesla sťahuje z Číny 127 785 vozidiel z dôvodu možného zlyhania meniča Tsunami Tesly, ktoré sa začalo pred mesiacmi, nevykazuje žiadne známky zastavenia. Najnovšie zvolávanie bolo oznámené dnes ráno, keď bolo oznámené, že sa zvoláva 34 207 dovezených a 93 578 vozidiel vyrobených v Číne. Podľa agentúry Bloomberg, ktorá citovala vyhlásenie Štátnej správy pre reguláciu trhu, je stiahnutie z trhu kvôli možnému zlyhaniu meniča. Predmetné vozidlá boli vyrobené v období od 11.01.2019 do 25.01.2022. Gordon Johnson z GLJ Research vo štvrtkovej rannej poznámke klientom povedal: „Toto neznie ako bezdrôtová aktualizácia (tj tieto autá budú pravdepodobne musieť byť opravené ručne) a zdá sa (veľmi) dôležité/kritické. (tj strata výkonu pri pohybe)...“ ... a zvolávacie akcie by sa mohli zvýšiť, keďže Národný úrad pre bezpečnosť cestnej premávky (NHTSA) vo februári oznámil, že posudzuje sťažnosti na vozidlá Tesla, ktoré náhle brzdia pri vysokých rýchlostiach Populárny automobilový časopis Car and Driver mal pravdu: autám Tesla " prekážajú problémy s kvalitou ." https://www.zerohedge.com/markets/tesla-recalls-127785-vehicles-china-due-possible-inverter-failure
Upravené 9. 4. 2022 o 09:29
  • NY a Chicago - mestá kontrolované demokratmi:

Mesto New York dostalo v roku 2022 29 608 trestných činov, čo predstavuje nárast o 44 % v porovnaní s 20 543 v rovnakom období v roku 2021. Mnoho Newyorčanov sa bojí ísť metrom.Chicago malo v roku 2022 12 665 sťažností, oproti 9 339 v rovnakom období v roku 2021, čo predstavuje nárast o 36 %. Rok 2021 bol najsmrteľnejším rokom za štvrťstoročie a jedným z najnásilnejších rokov...

V prieskume Golden/TIPP uskutočnenom začiatkom marca sa každý šiesty Američan (16,6 %) alebo jeho rodinní príslušníci stali obeťou trestného činu za posledných dvanásť mesiacovhttps://www.thegatewaypundit.com/2022/04/bidens-america-crime-44-ny-city-36-chicago-2022-one-six-americans-family-members-victim-crime/

  • Tento rok bolo po celej krajine zatiaľ zastrelených 101 policajtov. Oproti minulému roku je to nárast o 43 %

Sme uprostred skutočnej krízy. Násilie namierené proti príslušníkom orgánov činných v trestnom konaní sa nepodobá ničomu, čo som za 36 rokov presadzovania práva videl,“ uviedol v piatkovom vyhlásení prezident Národného úradu pre ochranu prírody Patrick Yoes. "Minulý rok bol pre orgány činné v trestnom konaní jedným z najnebezpečnejších rokov, pričom pri výkone služby bolo zastrelených viac policajtov, odkedy Národný bratský policajný poriadok začal zaznamenávať tieto údaje."https://www.thegatewaypundit.com/2022/04/fruits-left-101-police-officers-shot-line-duty-far-year-43-increase-one-year/

  • Joe Hoft z Gateway Pundit bol v piatok večer v talianskej televízii. Na položené otázky poskytol nasledujúce odpovede

V reakcii na to, čo si Američania myslia o Joeovi Bidenovi, Joe odpovedal približne o 15:00 vo videu nižšie:Popularita Joea Bidena je skutočne jednou z najnižších v zaznamenanej histórii. V Spojených štátoch ho momentálne vôbec nemajú radiV reakcii na reakcie Joea Bidena na ruskú inváziu na Ukrajinu Joe zdieľalAmeričania nechcú vojnu a neveríme Bidenovi na Ukrajine. Rodina Bidenovcov zarobila na Ukrajine milióny dolárov, ako aj iní politici, a tak im veľmi neveríme.https://www.thegatewaypundit.com/2022/04/americans-dont-want-war-dont-trust-biden-ukraine-gateway-pundits-joe-hoft-canale-italia-tv-provides-us-perspective-biden-ukraine/

  • Globálny nedostatok hnojív znamená, že v roku 2022 sa na celej planéte bude pestovať oveľa menej potravín

Práve teraz do značnej miery stále jeme potraviny, ktoré boli vyrobené v roku 2021. Ale do konca roka budeme vo veľkej miere jesť potraviny vyrobené v roku 2022.
Vďaka bezprecedentnej explózii cien energií sme už pred vojnou na Ukrajine čelili kríze hnojív, no teraz táto vojna definitívne posunula veci na vyššiu úroveň.
Spolu, Rusko a Bielorusko poskytli asi 40% svetového exportu potaše, podľa Morgan Stanley. Ruský export zasiahli sankcie. Okrem toho vo februári veľký bieloruský výrobca vyhlásil vyššiu moc – vyhlásenie, že nebude schopný dodržať svoje zmluvy kvôli silám mimo jeho kontroly.
Rusko tiež vyvážalo 11 % svetovej močoviny a 48 % dusičnanu amónneho. Rusko a Ukrajina podľa Morgan Stanley spolu vyvážajú 28 % hnojív vyrobených z dusíka a fosforu, ako aj draslíka.
Rastúce ceny hnojív pravdepodobne prinesú prudké zvýšenie cien potravín. Ak ste naštvaní, že plyn stúpa o dolár alebo dva za galón, počkajte, kým váš účet za potraviny nezvýši 1 000,00 dolárov mesačne, a nemusí sa to prejaviť len v cene. Môže to byť aj kvantita. Môže sa začať syndróm prázdnej police.“
Nedostatok sa v celej krajine zintenzívňuje a najmä v niektorých obchodoch sa začína objavovať alarmujúci nedostatok cestovín. Nasledujúci
https://www.zerohedge.com/geopolitical/global-fertilizer-shortage-means-far-less-food-will-be-grown-all-over-planet-2022


- NY a Chicago - mestá kontrolované demokratmi: Mesto New York dostalo v roku 2022 29 608 trestných činov, čo predstavuje nárast o 44 % v porovnaní s 20 543 v rovnakom období v roku 2021. Mnoho Newyorčanov sa bojí ísť metrom. Chicago malo v roku 2022 12 665 sťažností, oproti 9 339 v rovnakom období v roku 2021, čo predstavuje nárast o 36 %. Rok 2021 bol najsmrteľnejším rokom za štvrťstoročie a jedným z najnásilnejších rokov... V prieskume Golden/TIPP uskutočnenom začiatkom marca sa každý šiesty Američan (16,6 %) alebo jeho rodinní príslušníci stali obeťou trestného činu za posledných dvanásť mesiacov https://www.thegatewaypundit.com/2022/04/bidens-america-crime-44-ny-city-36-chicago-2022-one-six-americans-family-members-victim-crime/ - Tento rok bolo po celej krajine zatiaľ zastrelených 101 policajtov. Oproti minulému roku je to nárast o 43 % Sme uprostred skutočnej krízy. Násilie namierené proti príslušníkom orgánov činných v trestnom konaní sa nepodobá ničomu, čo som za 36 rokov presadzovania práva videl,“ uviedol v piatkovom vyhlásení prezident Národného úradu pre ochranu prírody Patrick Yoes. "Minulý rok bol pre orgány činné v trestnom konaní jedným z najnebezpečnejších rokov, pričom pri výkone služby bolo zastrelených viac policajtov, odkedy Národný bratský policajný poriadok začal zaznamenávať tieto údaje." https://www.thegatewaypundit.com/2022/04/fruits-left-101-police-officers-shot-line-duty-far-year-43-increase-one-year/ - Joe Hoft z Gateway Pundit bol v piatok večer v talianskej televízii. Na položené otázky poskytol nasledujúce odpovede V reakcii na to, čo si Američania myslia o Joeovi Bidenovi, Joe odpovedal približne o 15:00 vo videu nižšie: Popularita Joea Bidena je skutočne jednou z najnižších v zaznamenanej histórii. V Spojených štátoch ho momentálne vôbec nemajú radi V reakcii na reakcie Joea Bidena na ruskú inváziu na Ukrajinu Joe zdieľal Američania nechcú vojnu a neveríme Bidenovi na Ukrajine. Rodina Bidenovcov zarobila na Ukrajine milióny dolárov, ako aj iní politici, a tak im veľmi neveríme. https://www.thegatewaypundit.com/2022/04/americans-dont-want-war-dont-trust-biden-ukraine-gateway-pundits-joe-hoft-canale-italia-tv-provides-us-perspective-biden-ukraine/ - Globálny nedostatok hnojív znamená, že v roku 2022 sa na celej planéte bude pestovať oveľa menej potravín Práve teraz do značnej miery stále jeme potraviny, ktoré boli vyrobené v roku 2021. Ale do konca roka budeme vo veľkej miere jesť potraviny vyrobené v roku 2022. Vďaka bezprecedentnej explózii cien energií sme už pred vojnou na Ukrajine čelili kríze hnojív, no teraz táto vojna definitívne posunula veci na vyššiu úroveň. Spolu, Rusko a Bielorusko poskytli asi 40% svetového exportu potaše, podľa Morgan Stanley. Ruský export zasiahli sankcie. Okrem toho vo februári veľký bieloruský výrobca vyhlásil vyššiu moc – vyhlásenie, že nebude schopný dodržať svoje zmluvy kvôli silám mimo jeho kontroly. Rusko tiež vyvážalo 11 % svetovej močoviny a 48 % dusičnanu amónneho. Rusko a Ukrajina podľa Morgan Stanley spolu vyvážajú 28 % hnojív vyrobených z dusíka a fosforu, ako aj draslíka. Rastúce ceny hnojív pravdepodobne prinesú prudké zvýšenie cien potravín. Ak ste naštvaní, že plyn stúpa o dolár alebo dva za galón, počkajte, kým váš účet za potraviny nezvýši 1 000,00 dolárov mesačne, a nemusí sa to prejaviť len v cene. Môže to byť aj kvantita. Môže sa začať syndróm prázdnej police.“ Nedostatok sa v celej krajine zintenzívňuje a najmä v niektorých obchodoch sa začína objavovať alarmujúci nedostatok cestovín. Nasledujúci https://www.zerohedge.com/geopolitical/global-fertilizer-shortage-means-far-less-food-will-be-grown-all-over-planet-2022
Upravené 10. 4. 2022 o 10:23

https://merryjane.com/news/uruguay-seizes-dollar13-billion-of-cocaine-in-nations-biggest-bust-ever


Colníci v Uruguaji zadržali minulý týždeň počas bežnej kontroly v prístave v Montevideu rekordných 6 ton kokaínu. S odhadovanou pouličnou hodnotou 1,3 miliardy dolárov išlo o najväčší drogový útok v histórii krajiny.


Prístavné úrady objavili kokaín pri skenovaní škatúľ označených ako sójové produkty. Tovar z umelej sóje bol určený pre Afriku – miesto, kde sa v skutočnosti veľa sóje nekonzumuje. Obrovské množstvo sóje smerujúce do Afriky vyvolalo podozrenie predstaviteľov prístavu, ktorí vedia, že Afrika je hlavným uzlom pre prepravu koksu z Južnej Ameriky do Európy, uviedla BBC . Západná Európa je v súčasnosti najväčším spotrebiteľom kokaínu na svete .


Minulú sobotu zatkli štyri osoby v súvislosti so zásielkami kokaínu. Hoci si uruguajské úrady nie sú úplne isté, odkiaľ kokaín pochádza, následné vyšetrovanie priviedlo políciu na rodinný ranč neďaleko Soriana, ktorý sa nachádza asi 280 míľ od Montevidea. Správy tvrdili, že kokaín nájdený v prístave Montevideo bol naložený na nákladné autá na tomto ranči. Dvaja členovia rodiny ranča boli zatknutí spolu s dvoma pracovníkmi ranča.


https://merryjane.com/news/uruguay-seizes-dollar13-billion-of-cocaine-in-nations-biggest-bust-ever Colníci v Uruguaji zadržali minulý týždeň počas bežnej kontroly v prístave v Montevideu rekordných 6 ton kokaínu. S odhadovanou pouličnou hodnotou 1,3 miliardy dolárov išlo o najväčší drogový útok v histórii krajiny. Prístavné úrady objavili kokaín pri skenovaní škatúľ označených ako sójové produkty. Tovar z umelej sóje bol určený pre Afriku – miesto, kde sa v skutočnosti veľa sóje nekonzumuje. Obrovské množstvo sóje smerujúce do Afriky vyvolalo podozrenie predstaviteľov prístavu, ktorí vedia, že **Afrika je hlavným uzlom pre prepravu koksu z Južnej Ameriky do Európy**, uviedla BBC . **Západná Európa je v súčasnosti najväčším spotrebiteľom kokaínu na svete** . Minulú sobotu zatkli štyri osoby v súvislosti so zásielkami kokaínu. Hoci si uruguajské úrady nie sú úplne isté, odkiaľ kokaín pochádza, následné vyšetrovanie priviedlo políciu na rodinný ranč neďaleko Soriana, ktorý sa nachádza asi 280 míľ od Montevidea. Správy tvrdili, že kokaín nájdený v prístave Montevideo bol naložený na nákladné autá na tomto ranči. Dvaja členovia rodiny ranča boli zatknutí spolu s dvoma pracovníkmi ranča.
  • Skutočná“ miera inflácie je 13,2 % – cenzúra odolná cenzúra postavená na blockchaine

Fed, ktorý sa zúfalo snaží ukázať, že jeho politika funguje, a washingtonský establishment, ktorý sa zúfalo snaží ukázať určitý pokrok pred strednodobými termínmi, nebude. „upraviť“ mieru CPI ďalej („pozri, že to bolo predsa len prechodné“) a historicky „revidovať“ najhoršiu infláciu od čias Volckera, aby sa zabezpečilo, že verejnosť nestratí vieru v schopnosť Fedu zachrániť svet.https://www.zerohedge.com/crypto/true-inflation-rate-132-censorship-resistant-price-tracker-built-blockchain

Do konca roku 2021 najchudobnejšie pracujúce rodiny zaznamenali rast výdavkov, ktorý výrazne prevýšil ich mzdové zisky; naopak to platilo pre domácnosti s najvyššími príjmami.Inflácia však mnohé z najchudobnejších domácností pripravila aj o tieto víťazstvá . Takže tie isté staré trendy pokračujú: bohatí bohatnú, zatiaľ čo chudobní sa snažia vyžiť.

  • WAYNE ROOT: Tu je plán, ako môžu prezident Trump a Republikánska strana vziať späť Ameriku a urobiť ju opäť skvelou!

Inflácia sa vymkla spod kontroly – s prudko stúpajúcimi cenami plynu, energií, potravín a bývania.
Otvorené hranice – s nelegálnymi migrantami, ktorí kradnú prácu občanom, spôsobujú vlnu zločinu v každom veľkom meste, ničia systémy zdravotnej starostlivosti a verejného školstva a zaplavujú Ameriku obrovskými úrovňami nepredstaviteľného dlhu.
Školy sa stávajú centrami kritického rasového vymývania mozgov a indoktrinácie transrodovej a sexuálnej identity, nie vzdelávania.
Rodičovské práva ignorované a vláda preberá kontrolu nad našimi deťmi.
Politici a hlboký štát sa stávajú silnejšími a zároveň zabezpečujú, aby bohatí bohatli ničením strednej triedy. Nie náhodou, ale ako súčasť ich plánu.
Namiesto riešenia problémov vrážd, násilia a bezdomovectva, ktoré ničia naše veľké mestá, sa demokrati zameriavajú na rodovú identitu, umožňujúc zmäteným mužom, ktorí tvrdia, že sú ženy, ničiť ženské športy, pričom nútia vládnych zamestnancov a našu armádu znášať nekonečné hodiny bdelých transsexuálov. a sociálna spravodlivosť vymývanie mozgov.
Nedostatok vedenia zo strany Spojených štátov priviedol svet na pokraj 3. svetovej vojny a jadrovej vojny. Myslíte si, že by sa Putin odvážil napadnúť Ukrajinu, keby bol prezident Trump stále prezidentom – žiadna šanca!
Môj odkaz každému, kto v roku 2020 volil demokratov: Toto ste volili a toto ste aj dostali. Biden a demokrati vytvorili toxickú kombináciu hlúposti, šialenstva a zla.


- Skutočná“ miera inflácie je 13,2 % – cenzúra odolná cenzúra postavená na blockchaine Fed, ktorý sa zúfalo snaží ukázať, že jeho politika funguje, a washingtonský establishment, ktorý sa zúfalo snaží ukázať určitý pokrok pred strednodobými termínmi, nebude. „upraviť“ mieru CPI ďalej („pozri, že to bolo predsa len prechodné“) a historicky „revidovať“ najhoršiu infláciu od čias Volckera, aby sa zabezpečilo, že verejnosť nestratí vieru v schopnosť Fedu zachrániť svet. https://www.zerohedge.com/crypto/true-inflation-rate-132-censorship-resistant-price-tracker-built-blockchain Do konca roku 2021 najchudobnejšie pracujúce rodiny zaznamenali rast výdavkov, ktorý výrazne prevýšil ich mzdové zisky; naopak to platilo pre domácnosti s najvyššími príjmami. Inflácia však mnohé z najchudobnejších domácností pripravila aj o tieto víťazstvá . Takže tie isté staré trendy pokračujú: bohatí bohatnú, zatiaľ čo chudobní sa snažia vyžiť. - WAYNE ROOT: Tu je plán, ako môžu prezident Trump a Republikánska strana vziať späť Ameriku a urobiť ju opäť skvelou! Inflácia sa vymkla spod kontroly – s prudko stúpajúcimi cenami plynu, energií, potravín a bývania. Otvorené hranice – s nelegálnymi migrantami, ktorí kradnú prácu občanom, spôsobujú vlnu zločinu v každom veľkom meste, ničia systémy zdravotnej starostlivosti a verejného školstva a zaplavujú Ameriku obrovskými úrovňami nepredstaviteľného dlhu. Školy sa stávajú centrami kritického rasového vymývania mozgov a indoktrinácie transrodovej a sexuálnej identity, nie vzdelávania. Rodičovské práva ignorované a vláda preberá kontrolu nad našimi deťmi. Politici a hlboký štát sa stávajú silnejšími a zároveň zabezpečujú, aby bohatí bohatli ničením strednej triedy. Nie náhodou, ale ako súčasť ich plánu. Namiesto riešenia problémov vrážd, násilia a bezdomovectva, ktoré ničia naše veľké mestá, sa demokrati zameriavajú na rodovú identitu, umožňujúc zmäteným mužom, ktorí tvrdia, že sú ženy, ničiť ženské športy, pričom nútia vládnych zamestnancov a našu armádu znášať nekonečné hodiny bdelých transsexuálov. a sociálna spravodlivosť vymývanie mozgov. Nedostatok vedenia zo strany Spojených štátov priviedol svet na pokraj 3. svetovej vojny a jadrovej vojny. Myslíte si, že by sa Putin odvážil napadnúť Ukrajinu, keby bol prezident Trump stále prezidentom – žiadna šanca! Môj odkaz každému, kto v roku 2020 volil demokratov: Toto ste volili a toto ste aj dostali. Biden a demokrati vytvorili toxickú kombináciu hlúposti, šialenstva a zla.

Biden a demokrati vytvorili toxickú kombináciu hlúposti, šialenstva a zla.
Biden je vybrán jako obětní beránek současné krize a rozpadu USA. Je dokonalý. Je starý, postižen Alzhaimrem, bez vlastního názoru perfektně řízen. Když ten vřed krize praskne a vše se vyvalí, jako cunami, v pravou chvíli zemře a s jeho pohřbem bude pohřben i viník toho všeho.


[quote="pid:67306, uid:141"]Biden a demokrati vytvorili toxickú kombináciu hlúposti, šialenstva a zla.[/quote]Biden je vybrán jako obětní beránek současné krize a rozpadu USA. Je dokonalý. Je starý, postižen Alzhaimrem, bez vlastního názoru perfektně řízen. Když ten vřed krize praskne a vše se vyvalí, jako cunami, v pravou chvíli zemře a s jeho pohřbem bude pohřben i viník toho všeho.

Ako ceny rastú, Američania sa obracajú na svoje kreditné karty


Ceny stále rastú rýchlejšie ako mzdy . Kontroly stimulov sú dávno preč. Úspory sa vyčerpávajú. Ako má priemerný Američan vyžiť?
Jedinou možnosťou je požičiavanie z kreditných kariet.
A presne to robia Američania.
Spotrebiteľský dlh vzrástol vo februári najrýchlejším tempom za 20 rokov.
Podľa najnovších údajov Federálneho rezervného systému sa celkový spotrebiteľský dlh vo februári zvýšil o 41,8 miliardy USD, o 11,3 % . Išlo o 11,3 % medziročný nárast a najvyššie tempo rastu od novembra 2001.
Američania teraz dlhujú celkovo 4,48 bilióna dolárov na spotrebiteľských úveroch.
Američania vo februári míňali svoje kreditné karty závratným tempom. Revolvingový úver, predovšetkým dlh z kreditných kariet, vzrástol o neuveriteľných 20,7 %. Americkí spotrebitelia si len vo februári pripísali na účty kreditných kariet 18 miliárd dolárov. Dlh z kreditných kariet v USA teraz predstavuje viac ako 1,06 bilióna dolárov.
https://www.zerohedge.com/personal-finance/prices-rise-americans-turning-their-credit-cards


Ako ceny rastú, Američania sa obracajú na svoje kreditné karty Ceny stále rastú rýchlejšie ako mzdy . Kontroly stimulov sú dávno preč. Úspory sa vyčerpávajú. Ako má priemerný Američan vyžiť? Jedinou možnosťou je požičiavanie z kreditných kariet. A presne to robia Američania. Spotrebiteľský dlh vzrástol vo februári najrýchlejším tempom za 20 rokov. Podľa najnovších údajov Federálneho rezervného systému sa celkový spotrebiteľský dlh vo februári zvýšil o 41,8 miliardy USD, o 11,3 % . Išlo o 11,3 % medziročný nárast a najvyššie tempo rastu od novembra 2001. Američania teraz dlhujú celkovo 4,48 bilióna dolárov na spotrebiteľských úveroch. Američania vo februári míňali svoje kreditné karty závratným tempom. Revolvingový úver, predovšetkým dlh z kreditných kariet, vzrástol o neuveriteľných 20,7 %. Americkí spotrebitelia si len vo februári pripísali na účty kreditných kariet 18 miliárd dolárov. Dlh z kreditných kariet v USA teraz predstavuje viac ako 1,06 bilióna dolárov. https://www.zerohedge.com/personal-finance/prices-rise-americans-turning-their-credit-cards

CNN: 13 zranených pri streľbe na stanici metra v New Yorku
Televízna stanica uviedla, že jedna osoba je v kritickom stave
Spravodajca CNN informoval, že počet zranených pri utorkovej streľbe na stanici metra v newyorskom Brooklyne stúpol z 5 na 13 ľudí, najmenej jeden človek je v kritickom stave.


"Bohužiaľ, počet obetí stúpol na 13. Vieme, že najmenej jedna osoba je v kritickom stave," uviedol spravodajca naživo.


Doplnil, že po podozrivom polícia pátra. "Polícia tvrdí, že je to muž, pravdepodobne mal na sebe plynovú masku," - povedal korešpondent.


Mestská polícia na svojej stránke na Twitteri tiež uviedla, že sa nenašli "žiadne aktívne výbušné zariadenia".
https://tass.ru/proisshestviya/14356779


**CNN: 13 zranených pri streľbe na stanici metra v New Yorku** Televízna stanica uviedla, že jedna osoba je v kritickom stave Spravodajca CNN informoval, že počet zranených pri utorkovej streľbe na stanici metra v newyorskom Brooklyne stúpol z 5 na 13 ľudí, najmenej jeden človek je v kritickom stave. "Bohužiaľ, počet obetí stúpol na 13. Vieme, že najmenej jedna osoba je v kritickom stave," uviedol spravodajca naživo. Doplnil, že po podozrivom polícia pátra. "Polícia tvrdí, že je to muž, pravdepodobne mal na sebe plynovú masku," - povedal korešpondent. Mestská polícia na svojej stránke na Twitteri tiež uviedla, že sa nenašli "žiadne aktívne výbušné zariadenia". https://tass.ru/proisshestviya/14356779

najnovší inflačný šok us:


Inflácia potravín v marci vyskočila o 10,0 % v porovnaní s februárovou mierou +8,6 %.
Obilniny a pekárenské výrobky + 9,4 %, mäso, hydina, ryby a vajcia boli +13,7 %
Mliečne výrobky a súvisiace výrobky boli +7,0 % Ovocie a zelenina boli +8,5 %
Ceny leteniek v marci prudko vzrástli o 10,7 % a sú teraz na najvyššom bode od začiatku pandémie.
Inflácia krytia 5,0 % medziročne v marci oproti 4,7 % vo februári a najvyššia od mája 1991
Inflácia nájomného 4,44 % medziročne v marci oproti 4,17 % vo februári a najvyššia od mája 2007
Index zariadenia a prevádzky domácností vzrástol o 1,0 %, čo je ôsmy nárast v rade
Index nových vozidiel sa v marci zvýšil o 0,2 percenta po raste o 0,3 percenta v predchádzajúcom mesiaci.
Index pre komunikáciu bol tiež jedným z mála indexov, ktoré v priebehu mesiaca klesli o 0,5 percenta


https://www.zerohedge.com/markets/here-heatmap-todays-scorching-cpi-report-annual-prices-have-peaked-now-its-services-turn


najnovší inflačný šok us: Inflácia potravín v marci vyskočila o 10,0 % v porovnaní s februárovou mierou +8,6 %. Obilniny a pekárenské výrobky + 9,4 %, mäso, hydina, ryby a vajcia boli +13,7 % Mliečne výrobky a súvisiace výrobky boli +7,0 % Ovocie a zelenina boli +8,5 % Ceny leteniek v marci prudko vzrástli o 10,7 % a sú teraz na najvyššom bode od začiatku pandémie. Inflácia krytia 5,0 % medziročne v marci oproti 4,7 % vo februári a najvyššia od mája 1991 Inflácia nájomného 4,44 % medziročne v marci oproti 4,17 % vo februári a najvyššia od mája 2007 Index zariadenia a prevádzky domácností vzrástol o 1,0 %, čo je ôsmy nárast v rade Index nových vozidiel sa v marci zvýšil o 0,2 percenta po raste o 0,3 percenta v predchádzajúcom mesiaci. Index pre komunikáciu bol tiež jedným z mála indexov, ktoré v priebehu mesiaca klesli o 0,5 percenta https://www.zerohedge.com/markets/here-heatmap-todays-scorching-cpi-report-annual-prices-have-peaked-now-its-services-turn

Inflácia potravín v marci vyskočila o 10,0 % v porovnaní s februárovou mierou +8,6 %.
Psaki na svém brífinku asi 5x zmínila, že je to Putinovská inflace. Tak jak předtím měli čínský Covid.


[quote="pid:67650, uid:141"]Inflácia potravín v marci vyskočila o 10,0 % v porovnaní s februárovou mierou +8,6 %.[/quote]Psaki na svém brífinku asi 5x zmínila, že je to Putinovská inflace. Tak jak předtím měli čínský Covid.

S deväťnásobným rastom cien lítia správa podčiarkuje závislosť USA od zahraničných nerastov


Referenčná cena lítia, ktorá sa v septembri 2020 pohybovala len na úrovni 115,80 USD za tonu, vzrástla v marci 2022 na 1045,90 USD za tonu. To je viac ako deväťnásobný nárast.
Lítium nie je jedinou surovinou priamo súvisiacou s trhom s elektrickými vozidlami, ktorý je svedkom vyšších nákladov, takže presné určenie toho, koľko zvýšených nákladov na vozidlá v nadchádzajúcich mesiacoch pochádza zo samotného lítia, môže byť dosť ťažké. Náklady na nikel, nehrdzavejúcu oceľ, polovodiče a mzdové náklady patria medzi ďalšie náklady, ktoré tiež vzrástli v porovnaní s úrovňami z posledných rokov,“ povedal Schumacher, ktorý dodal, že stúpnuť môžu aj ceny spotrebnej elektroniky.
Dokument uvádza, že elektrické vozidlá sú šesťkrát náročnejšie na minerály ako vozidlá, ktoré používajú konvenčné spaľovacie motory, pričom cituje správu Medzinárodnej agentúry pre energiu (IEA).
https://www.zerohedge.com/political/lithium-prices-ninefold-report-underscores-us-dependence-foreign-minerals


S deväťnásobným rastom cien lítia správa podčiarkuje závislosť USA od zahraničných nerastov Referenčná cena lítia, ktorá sa v septembri 2020 pohybovala len na úrovni 115,80 USD za tonu, vzrástla v marci 2022 na 1045,90 USD za tonu. To je viac ako deväťnásobný nárast. Lítium nie je jedinou surovinou priamo súvisiacou s trhom s elektrickými vozidlami, ktorý je svedkom vyšších nákladov, takže presné určenie toho, koľko zvýšených nákladov na vozidlá v nadchádzajúcich mesiacoch pochádza zo samotného lítia, môže byť dosť ťažké. Náklady na nikel, nehrdzavejúcu oceľ, polovodiče a mzdové náklady patria medzi ďalšie náklady, ktoré tiež vzrástli v porovnaní s úrovňami z posledných rokov,“ povedal Schumacher, ktorý dodal, že stúpnuť môžu aj ceny spotrebnej elektroniky. Dokument uvádza, že _**elektrické vozidlá sú šesťkrát náročnejšie na minerály ako vozidlá, ktoré používajú konvenčné spaľovacie motory**_, pričom cituje správu Medzinárodnej agentúry pre energiu (IEA). https://www.zerohedge.com/political/lithium-prices-ninefold-report-underscores-us-dependence-foreign-minerals
Upravené 13. 4. 2022 o 07:54

Tamala Edwards začala rozhovor pýtaním sa Kamaly Harrisovej na infláciu.


Inflácia vzrástla najvyššou rýchlosťou za viac ako 40 rokov.


(VIDEO) odpoved:


"Uznávam, že musíme uznať, že ceny stúpajú a že ľudia tvrdo pracujú a v mnohých prípadoch sa obávajú, či dokážu zvládnuť koniec mesiaca a všetko fungovať," povedal Harris.


"Môžem povedať, že ľudia si zaslúžia vedieť, že ich prezident, že naša administratíva je dostatočne znepokojená, aby s tým niečo urobila, takže to robíme," dodala
“ Brilantná odpoved”
https://www.thegatewaypundit.com/2022/04/listen-kamala-harris-brilliant-answer-asked-biden-admin-combat-inflation/


Len 6 % Američanov verí, že súčasná rekordná inflácia je vina Ruska.


Tamala Edwards začala rozhovor pýtaním sa Kamaly Harrisovej na infláciu. Inflácia vzrástla najvyššou rýchlosťou za viac ako 40 rokov. (VIDEO) odpoved: "Uznávam, že musíme uznať, že ceny stúpajú a že ľudia tvrdo pracujú a v mnohých prípadoch sa obávajú, či dokážu zvládnuť koniec mesiaca a všetko fungovať," povedal Harris. "Môžem povedať, že ľudia si zaslúžia vedieť, že ich prezident, že naša administratíva je dostatočne znepokojená, aby s tým niečo urobila, takže to robíme," dodala “ Brilantná odpoved” https://www.thegatewaypundit.com/2022/04/listen-kamala-harris-brilliant-answer-asked-biden-admin-combat-inflation/ Len 6 % Američanov verí, že súčasná rekordná inflácia je vina Ruska.
Upravené 13. 4. 2022 o 19:45

Legendárny analytik finančného a geopolitického cyklu Martin Armstrong si myslí, že takzvaný „Veľký reset“ plánu Nového svetového poriadku pre ľudstvo teraz potrebuje vojnu, aby sa pokúsil fungovať.


„**Západ potrebuje WWIII“ – Martin Armstrong varuje „Tu už niet návratu do normálu“


Mohlo by sa tak stať v najbližších týždňoch.
**
Armstrong vysvetľuje: „To, o čo sa snažia, je zámerne strčiť medveďa...“


" Zvyšujú tlak na takmer všetko pod slnkom. Západ potrebuje tretiu svetovú vojnu. Potrebujú ju. Skutočným problémom je, že v roku 2014 v Európe prešli k záporným úrokovým sadzbám. Nedokázali stimulovať ekonomiku." a keynesiánska ekonómia úplne zlyhala...


Povedal by som, že ide o zlé riadenie vlády v globálnom meradle. Problémom je, že centrálne banky nemajú kontrolu nad ekonomikou.


K tomu sa pridáva, že tento typ inflácie je podstatne iný ako špekulatívny boom. Táto inflácia je založená na nedostatku. Títo hlupáci s covidom... s blokádami nakoniec zničili dodávateľské reťazce ...


Veci, ktoré tam sú, kupujem navyše, pretože nabudúce môžu byť preč. Takže každý zvyšuje svoje hromadenie...


Takže to, čo máme s Európou, s jej negatívnymi úrokovými sadzbami, vymazali všetky dôchodkové fondy. Potrebujú 8 % na vyrovnanie, nie záporné sadzby. V Európe neexistuje solventný dôchodkový fond v tejto fáze hry. . . . Európska vláda sa rúca. Ak nakoniec nesplnia svoje záväzky, budú tam dole milióny ľudí, ktorí budú vtrhnúť do parlamentu. Aby sa tomu vyhli, potrebujú vojnu...


Bidenova administratíva zámerne zničila svetovú ekonomiku.


Ak je v Európe vojna, „americký dolár bude spočiatku silnejší a nie slabšie“ podľa Armstronga. Armstrong tiež hovorí,


"Toto všetko je zámerné." Návrat do normálu tu nie je možný. Bohužiaľ, sem smerujeme."


Armstrong tvrdí, že vojna v Európe môže vypuknúť o pár týždňov a EÚ a NATO to presadzujú. Armstrong hovorí,


„Chcú, aby Rusko niečo urobilo. . . . Táto vec s Ruskom je odznova rovnaká. Žiaľ, smerujeme k vojne."


Armstrong tiež podrobne hovorí o nasledujúcich témach: Digitálna mena a prečo na ňu Deep State tak tvrdo tlačí; zlato, striebro, potraviny a takmer všetko, čo zdražuje kvôli nedostatku.


Armstrong odporúča, aby si ľudia „robili zásoby jedla na dva roky“. Armstrong má ďalšie tipy na to, čím sa bežný človek potrebuje zásobiť; Armstrong tiež povedal, že prezident Trump je jediným prezidentom, ktorého poznal a ktorému záležalo na tom, aby americkí vojaci umierali v boji. Preto chcel Trump priviesť vojakov domov a vojnoví štváči z Deep State ho za to nenávideli.


Armstrong tiež predpovedá, kto vyhrá parlamentné voľby v novembri. Bude záležať na tom, ktorá strana bude na prvom mieste?


Na záver Armstrong hovorí:


"Nevrátime sa do normálu. Systém sa rúca zvnútra a je to v podstate ako pád Ríma.


(V takmer hodinovom rozhovore je toho oveľa viac.)
https://www.zerohedge.com/geopolitical/west-needs-wwiii-martin-armstrong-warns-theres-no-return-normal-here


Legendárny analytik finančného a geopolitického cyklu Martin Armstrong si myslí, že takzvaný „Veľký reset“ plánu Nového svetového poriadku pre ľudstvo teraz potrebuje vojnu, aby sa pokúsil fungovať. „**Západ potrebuje WWIII“ – Martin Armstrong varuje „Tu už niet návratu do normálu“ Mohlo by sa tak stať v najbližších týždňoch. ** Armstrong vysvetľuje: „To, o čo sa snažia, je zámerne strčiť medveďa...“ " Zvyšujú tlak na takmer všetko pod slnkom. Západ potrebuje tretiu svetovú vojnu. Potrebujú ju. Skutočným problémom je, že v roku 2014 v Európe prešli k záporným úrokovým sadzbám. Nedokázali stimulovať ekonomiku." a keynesiánska ekonómia úplne zlyhala... Povedal by som, že ide o zlé riadenie vlády v globálnom meradle. **Problémom je, že centrálne banky nemajú kontrolu nad ekonomikou.** K tomu sa pridáva, že tento typ inflácie je podstatne iný ako špekulatívny boom. Táto inflácia je založená na nedostatku. Títo hlupáci s covidom... s blokádami nakoniec zničili dodávateľské reťazce ... Veci, ktoré tam sú, kupujem navyše, pretože nabudúce môžu byť preč. Takže každý zvyšuje svoje hromadenie... Takže to, čo máme s Európou, s jej negatívnymi úrokovými sadzbami, **vymazali všetky dôchodkové fondy. Potrebujú 8 % na vyrovnanie**, nie záporné sadzby. V Európe neexistuje solventný dôchodkový fond v tejto fáze hry. . . . **Európska vláda sa rúca. Ak nakoniec nesplnia svoje záväzky, budú tam dole milióny ľudí, ktorí budú vtrhnúť do parlamentu. Aby sa tomu vyhli, potrebujú vojnu...** Bidenova administratíva zámerne zničila svetovú ekonomiku. **Ak je v Európe vojna, „americký dolár bude spočiatku silnejší a nie slabšie“** podľa Armstronga. Armstrong tiež hovorí, "Toto všetko je zámerné." Návrat do normálu tu nie je možný. Bohužiaľ, sem smerujeme." **Armstrong tvrdí, že vojna v Európe môže vypuknúť o pár týždňov a EÚ a NATO to presadzujú.** Armstrong hovorí, „Chcú, aby Rusko niečo urobilo. . . . Táto vec s Ruskom je odznova rovnaká. Žiaľ, smerujeme k vojne." Armstrong tiež podrobne hovorí o nasledujúcich témach: Digitálna mena a prečo na ňu Deep State tak tvrdo tlačí; zlato, striebro, potraviny a takmer všetko, čo zdražuje kvôli nedostatku. Armstrong **odporúča, aby si ľudia „robili zásoby jedla na dva roky“**. Armstrong má ďalšie tipy na to, čím sa bežný človek potrebuje zásobiť; Armstrong tiež povedal, že prezident Trump je jediným prezidentom, ktorého poznal a ktorému záležalo na tom, aby americkí vojaci umierali v boji. Preto chcel Trump priviesť vojakov domov a vojnoví štváči z Deep State ho za to nenávideli. Armstrong tiež predpovedá, kto vyhrá parlamentné voľby v novembri. Bude záležať na tom, ktorá strana bude na prvom mieste? Na záver Armstrong hovorí: "**Nevrátime sa do normálu. Systém sa rúca zvnútra a je to v podstate ako pád Ríma.**“ (V takmer hodinovom rozhovore je toho oveľa viac.) https://www.zerohedge.com/geopolitical/west-needs-wwiii-martin-armstrong-warns-theres-no-return-normal-here
Upravené 15. 4. 2022 o 10:24

Americký Kongres vyzýva na zosadenie Bidena
Republikáni v Snemovni reprezentantov USA vyzvali na obžalobu Bidena
Viacerí poslanci americkej Snemovne reprezentantov z Republikánskej strany vyzvali na zosadenie prezidenta Joea Bidena pre jeho neúspešnú migračnú politiku. Píše o tom The Hill.


"Prezident Biden úmyselne ohrozuje bezpečnosť amerického ľudu tým, že sa snaží o inváziu na našich južných hraniciach," povedal poslanec Bob Good (R-Virgínia). Podporila ho aj kongresmanka Marjorie Taylor Green a množstvo ďalších politikov.


Podľa republikánov Biden „prakticky odovzdal operatívnu kontrolu nad hranicou USA mexickým zločineckým kartelom“.


Od októbra 2021 zažíva štátna hranica USA a Mexika rekordný prílev nelegálnych migrantov za posledných 35 rokov. Pohraničná a colná služba Spojených štátov amerických zadržala vo vykazovanom roku 2021 1,7 milióna porušovateľov. To viedlo k ostrej kritike amerického prezidenta a ďalších vysokopostavených politikov.
https://lenta.ru/news/2022/04/15/marjorie/


**Americký Kongres vyzýva na zosadenie Bidena** Republikáni v Snemovni reprezentantov USA vyzvali na obžalobu Bidena Viacerí poslanci americkej Snemovne reprezentantov z Republikánskej strany vyzvali na zosadenie prezidenta Joea Bidena pre jeho neúspešnú migračnú politiku. Píše o tom The Hill. "Prezident Biden úmyselne ohrozuje bezpečnosť amerického ľudu tým, že sa snaží o inváziu na našich južných hraniciach," povedal poslanec Bob Good (R-Virgínia). Podporila ho aj kongresmanka Marjorie Taylor Green a množstvo ďalších politikov. Podľa republikánov Biden „prakticky odovzdal operatívnu kontrolu nad hranicou USA mexickým zločineckým kartelom“. Od októbra 2021 zažíva štátna hranica USA a Mexika rekordný prílev nelegálnych migrantov za posledných 35 rokov. Pohraničná a colná služba Spojených štátov amerických zadržala vo vykazovanom roku 2021 1,7 milióna porušovateľov. To viedlo k ostrej kritike amerického prezidenta a ďalších vysokopostavených politikov. https://lenta.ru/news/2022/04/15/marjorie/
123
26.9k
171
42
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept