Videá, filmy, knihy
Video. 2. priorita riadenia pre najmenších

Len pre informáciu sem dávam video, ktoré má za krátky čas vysokú sledovanosť (skoro 500tisíc pozretí za pár dní) od youtubera, ktorého sleduje dosť značná časť našich detí, tak len pre info, ako to na 2. priorite ide.


(pravdupovediac čakal som, že to bude horšie)…
https://m.youtube.com/watch?v=V5GEwc3bWNQ


Len pre informáciu sem dávam video, ktoré má za krátky čas vysokú sledovanosť (skoro 500tisíc pozretí za pár dní) od youtubera, ktorého sleduje dosť značná časť našich detí, tak len pre info, ako to na 2. priorite ide. (pravdupovediac čakal som, že to bude horšie)… https://m.youtube.com/watch?v=V5GEwc3bWNQ

Kaleidoskopicky idiotizmus, idealna cesta ako v detoch vybudovat klipove myslenie. Skakat sprava dolava bez hlavy a paty. Ak niekto tvrdi, ze inak to dieta nevie tak preto lebo mu rodicia nijak nerozvijaju hemisfery, daju do ruky tablet a maju pokoj, to je moja skusenost u 95% znamych. Metodologiu tvorivosti a mozaikoveho svetonazoru treba rozvijat od utleho veku, berte to ako moj nazor nie som odbornik na predprimarne vzdelavanie.


Kaleidoskopicky idiotizmus, idealna cesta ako v detoch vybudovat klipove myslenie. Skakat sprava dolava bez hlavy a paty. Ak niekto tvrdi, ze inak to dieta nevie tak preto lebo mu rodicia nijak nerozvijaju hemisfery, daju do ruky tablet a maju pokoj, to je moja skusenost u 95% znamych. Metodologiu tvorivosti a mozaikoveho svetonazoru treba rozvijat od utleho veku, berte to ako moj nazor nie som odbornik na predprimarne vzdelavanie.

quote="pid:42012, uid:210"…[/quote]
To je katastrofa. Co dvě sekundy nový obraz, rychlost řeči jako z kulometu. Přitom není možné utvářet si v hlavě obrazy a pochopit souvislosti.
Právě rychlost řeči má zásadní význam na utváření obrazů.
Často se setkávám na webu csfd při hodnocení filmů a seriálů s jedním nešvarem. Anglosaská produkce je většinou chválena za rychlý spád a akci, zatím co ta východní je zatracovaná, jsou ji vyčítány scény takřka v reálném čase, dlouhé pohledy a celkově ne klipový průběh vyprávění. Jeden příklad za všechny:"Opravdu dlouhé pohledy. Skutečně dostatek zpomalených záběrů. Naprosto nekonečná nuda."
Přitom právě takový přístup dává diváku možnost vychutnat si každou i akční scénu, protože je ucelená a ne klipová.
Dnešní divák již neumí vstřebat dílo, kde se nemění obraz co dvě sekundy. Ten nebude nikdy schopen utvořit si celostní pohled na svět.


[quote="pid:42012, uid:210"](pravdupovediac čakal som, že to bude horšie)…[/quote] To je katastrofa. Co dvě sekundy nový obraz, rychlost řeči jako z kulometu. Přitom není možné utvářet si v hlavě obrazy a pochopit souvislosti. Právě rychlost řeči má zásadní význam na utváření obrazů. Často se setkávám na webu csfd při hodnocení filmů a seriálů s jedním nešvarem. Anglosaská produkce je většinou chválena za rychlý spád a akci, zatím co ta východní je zatracovaná, jsou ji vyčítány scény takřka v reálném čase, dlouhé pohledy a celkově ne klipový průběh vyprávění. Jeden příklad za všechny:"Opravdu dlouhé pohledy. Skutečně dostatek zpomalených záběrů. Naprosto nekonečná nuda." Přitom právě takový přístup dává diváku možnost vychutnat si každou i akční scénu, protože je ucelená a ne klipová. Dnešní divák již neumí vstřebat dílo, kde se nemění obraz co dvě sekundy. Ten nebude nikdy schopen utvořit si celostní pohled na svět.

Rýchla reč blokuje u poslucháčov rozmýšľanie. Takým spôsobom si nové informácie ukladá ako hotové fakty, bez analyzy.


Táto psychotechnika sa využíva aj pri predaji. Aj preto telešopingy a predvádzacie úspešne plnia svoju predajnú funkciu, keď presvedčia zákazníka, ako ten nový výrobok potrebuje. To, že ho nepotrebuje, zistí až oveľa neskôr po tom, čo si ho kúpi. Pri rýchlej reči a rýchlej dynamike deja nemá poslucháč šancu si overiť, či predavač kecá alebo nie, pretože neustále odvádza pozornosť diváka na nové a nové veci, a rýchla reč blokuje vnútorný monológ a premýšľanie.


Rýchla reč blokuje u poslucháčov rozmýšľanie. Takým spôsobom si nové informácie ukladá ako hotové fakty, bez analyzy. Táto psychotechnika sa využíva aj pri predaji. Aj preto telešopingy a predvádzacie úspešne plnia svoju predajnú funkciu, keď presvedčia zákazníka, ako ten nový výrobok potrebuje. To, že ho nepotrebuje, zistí až oveľa neskôr po tom, čo si ho kúpi. Pri rýchlej reči a rýchlej dynamike deja nemá poslucháč šancu si overiť, či predavač kecá alebo nie, pretože neustále odvádza pozornosť diváka na nové a nové veci, a rýchla reč blokuje vnútorný monológ a premýšľanie.

Pri rýchlej reči a rýchlej dynamike deja nemá poslucháč šancu si overiť,

Často nám do firmy volají takoví prodejci. Po jejich kulometu jim řeknu, že jim nebylo absolutně rozumět a ať to zopakují srozumitelně a pomalu. Věřili byste tomu, že to nedokážou? Začnou zadrhávat a plést se. Nakonec jim řeknu, že máme od vedení zákaz reagovat na takové telefonáty a konec.


[quote="pid:42102, uid:6"]Pri rýchlej reči a rýchlej dynamike deja nemá poslucháč šancu si overiť,[/quote] Často nám do firmy volají takoví prodejci. Po jejich kulometu jim řeknu, že jim nebylo absolutně rozumět a ať to zopakují srozumitelně a pomalu. Věřili byste tomu, že to nedokážou? Začnou zadrhávat a plést se. Nakonec jim řeknu, že máme od vedení zákaz reagovat na takové telefonáty a konec.
Upravené 9. 11. 2021 o 20:32

TOHLE je vyloženě diverze, co z dětí dělá roboty. Způsob podání strašlivý - nebudu rozebírat, už tu rozebrali jiní. Snad jen podotknu, že tento způsob není "generační žádost" - prostě ti starší tohle příšerné podání dětem vnucují, protože děti milují stále stejné = pomalé, zřetelné (jasně a srozumitelně vyslovované) a poutavě vyprávěné. Mám vnoučata - takže vím, o čem mluvím.
No a tu nejhorší diverzi vidím v kvalitě podávaných informací. Nedivím se, proč mají mladší ročníky v hlavě místo vědomostí galymatyjáš.


**TOHLE je vyloženě diverze, co z dětí dělá roboty.** Způsob podání strašlivý - nebudu rozebírat, už tu rozebrali jiní. Snad jen podotknu, že tento způsob není "generační žádost" - prostě ti starší tohle příšerné podání dětem vnucují, protože děti milují stále stejné = pomalé, zřetelné (jasně a srozumitelně vyslovované) a poutavě vyprávěné. Mám vnoučata - takže vím, o čem mluvím. No a tu nejhorší diverzi vidím v kvalitě podávaných informací. Nedivím se, proč mají mladší ročníky v hlavě místo vědomostí galymatyjáš.

Upřímně, utrpěl jsem ten kulturní zážitek. Co k tomu řící. S oběma komenty nade mnou souhlasím bez výhrad.
Ještě bych to snad doplnil o něco, co jsem v posledních letech zaregistroval já, lidé se nedokáží déle soustředit, což bude asi výsledek těch dvousekundových přeskoků.
Ještě jedna maličkost, ačkoliv byla zmíněna první univerzita, nebyl zmíněn Karel IV. Dle mého názoru jeden z důležitých vládců.


Upřímně, utrpěl jsem ten kulturní zážitek. Co k tomu řící. S oběma komenty nade mnou souhlasím bez výhrad. Ještě bych to snad doplnil o něco, co jsem v posledních letech zaregistroval já, lidé se nedokáží déle soustředit, což bude asi výsledek těch dvousekundových přeskoků. Ještě jedna maličkost, ačkoliv byla zmíněna první univerzita, nebyl zmíněn Karel IV. Dle mého názoru jeden z důležitých vládců.

Povrchní děs běs bez souvislostí. Poměr lajků svědčí o stavu dnešní společnosti. Toť můj názor.


Povrchní děs běs bez souvislostí. Poměr lajků svědčí o stavu dnešní společnosti. Toť můj názor.

To je katastrofa. Co dvě sekundy nový obraz, rychlost řeči jako z kulometu. Přitom není možné utvářet si v hlavě obrazy a pochopit souvislosti.
Právě rychlost řeči má zásadní význam na utváření obrazů.

Zaznobin jednou použil takový pojem: "скороговорка" (rychlořeč).

Dobře, ocituji ho naplno: řekl "jewrejskaja skorogavorka"...


Cituji moto toho YT-kanálu: "Môj sen je Milión odberateľov. Prosím daj odber. Ďakujeem" (zatím 755K)
Maká na tom už 7 let.


[quote="pid:42075, uid:312"]To je katastrofa. Co dvě sekundy nový obraz, rychlost řeči jako z kulometu. Přitom není možné utvářet si v hlavě obrazy a pochopit souvislosti. Právě rychlost řeči má zásadní význam na utváření obrazů.[/quote] [quote="pid:5336, uid:240"]Zaznobin jednou použil takový pojem: "скороговорка" (rychlořeč).[/quote] Dobře, ocituji ho naplno: řekl "jewrejskaja skorogavorka"... Cituji moto toho YT-kanálu: "Môj sen je Milión odberateľov. Prosím daj odber. Ďakujeem" (zatím 755K) Maká na tom už 7 let.

CZ&SK youtuberi by mohlo byt ako samostatné téma,


Vyslovene k druhej priorite riadenia som postrehol par youtuberov liberalov
DEJEPIS INAK - Sandra Svitekova
JIRKA VYSVETLUJE VECI - (odbornik na vsetko)
MARTIN ROTA - Vedecke kladivo, (odbornik na vsetko)


CZ&SK youtuberi by mohlo byt ako samostatné téma, Vyslovene k druhej priorite riadenia som postrehol par youtuberov liberalov DEJEPIS INAK - Sandra Svitekova JIRKA VYSVETLUJE VECI - (odbornik na vsetko) MARTIN ROTA - Vedecke kladivo, (odbornik na vsetko)

nuz, jedinou moznostou ako s tym bojovat je tvorit vlastny obsah.


nuz, jedinou moznostou ako s tym bojovat je tvorit vlastny obsah.

Moderator

autor-unikatnej-metodiky-vyvoja-dietata/


Tak toto bolo pre mňa veľm veľmi zaujímavésmile


[quote="pid:42895, uid:252"]autor-unikatnej-metodiky-vyvoja-dietata/[/quote] Tak toto bolo pre mňa veľm veľmi zaujímavé:)

Nič sa nedeje náhodne a všetko má svoj význam a zmysel.

Tak toto bolo pre mňa veľm veľmi zaujímavé
Já jeho metodiku poslal dceři, kdy se mi narodil první vnuk. Je to i s videi.
https://www.jarmarok.cz/v-v-kirjusin/
A tady jsou jeho videa, cvičení pro děti.
https://www.youtube.com/results?search_query=%D0%BA%D0%B8%D1%80%D1%8E%D1%88%D0%B8%D0%BD+%D1%83%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B6%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%8F


[quote="pid:42951, uid:109"]Tak toto bolo pre mňa veľm veľmi zaujímavé[/quote]Já jeho metodiku poslal dceři, kdy se mi narodil první vnuk. Je to i s videi. https://www.jarmarok.cz/v-v-kirjusin/ A tady jsou jeho videa, cvičení pro děti. https://www.youtube.com/results?search_query=%D0%BA%D0%B8%D1%80%D1%8E%D1%88%D0%B8%D0%BD+%D1%83%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B6%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%8F
Upravené 14. 11. 2021 o 18:22
1.08k
13
11
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept