Zahraniční analytici
Igor Panarin 9.11.2021 - Historicke plenum KS Ciny, Boj o moc v Cine (rusky)
Y

Historicke plenum KS Ciny
Dne 8.11.2021 bylo zahajeno historicke, 6. plenum KS v Pekingu.
Proc historicke plenum?
Protoze zde bude prijata rezoluce, ktera byla prijata pouze 2x - za vudce (jmeno nesrozumitelne) a za Xi Jinpinga. Znamena to, ze je to takove etapove plenum.
O co se jedna?
Pred 100 lety byla v Sanghaji zalozena KS Ciny. Jedna se o upevneni teto symbolicke cesty, 100 let hnuti KS Ciny. Ze zacatku mela slouzit k rizeni cinskeho statu a potom k vyzdvihnuti KS Ciny na svetovou arenu jako vyznamneho hrace a pak svetoveho vudce.
V principu se ma na tomto plenu ukoncit boj mezi stalinisty a komsomolci (trockisty).
Skupinu komsomolcu vedou v Pekingu 2 predstavitele - premier a ministr zahranici a jeste nekolik skupin na regionalni urovni.
Proti nim stoji skupina Xi, ktera se opira o armadu a specsluzby. Xi Jinpingovi se pred tremi lety podarilo ziskat prodlouzeni svych pravomoci, jinak by uz odesel v nasledujicim roce.
Intrika tohoto plena spociva v tom, jestli se Xi povede sve pravomoci prodlouzit do r. 2033 nebo jestli se podari trockistum a jejich demokr. pomocnikum v usa uskutecnit prevrat. Dle expertu by se melo Xi Jinpingovi podarit zlomit odpor liberalu v KS a zachranit svoji pozici. Uvidime.
Plenum ma trvat do 11.11.2021. Den pote muzeme jiz vyhodnocovat zavery.
https://www.youtube.com/watch?v=Ac1Z0inc0eM


**Historicke plenum KS Ciny** Dne 8.11.2021 bylo zahajeno historicke, 6. plenum KS v Pekingu. **Proc historicke plenum?** Protoze zde bude prijata rezoluce, ktera byla prijata pouze 2x - za vudce (jmeno nesrozumitelne) a za Xi Jinpinga. Znamena to, ze je to takove etapove plenum. **O co se jedna?** Pred 100 lety byla v Sanghaji zalozena KS Ciny. Jedna se o upevneni teto symbolicke cesty, 100 let hnuti KS Ciny. Ze zacatku mela slouzit k rizeni cinskeho statu a potom k vyzdvihnuti KS Ciny na svetovou arenu jako vyznamneho hrace a pak svetoveho vudce. V principu se ma na tomto plenu ukoncit boj mezi stalinisty a komsomolci (trockisty). Skupinu komsomolcu vedou v Pekingu 2 predstavitele - premier a ministr zahranici a jeste nekolik skupin na regionalni urovni. Proti nim stoji skupina Xi, ktera se opira o armadu a specsluzby. Xi Jinpingovi se pred tremi lety podarilo ziskat prodlouzeni svych pravomoci, jinak by uz odesel v nasledujicim roce. Intrika tohoto plena spociva v tom, jestli se Xi povede sve pravomoci prodlouzit do r. 2033 nebo jestli se podari trockistum a jejich demokr. pomocnikum v usa uskutecnit prevrat. Dle expertu by se melo Xi Jinpingovi podarit zlomit odpor liberalu v KS a zachranit svoji pozici. Uvidime. Plenum ma trvat do 11.11.2021. Den pote muzeme jiz vyhodnocovat zavery. https://www.youtube.com/watch?v=Ac1Z0inc0eM
Upravené 10. 11. 2021 o 18:39
374
1
1
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept