Zahraničná politika
V Poľsku oznámili nahromadenie 3-4 tisíc migrantov pri hraniciach krajiny

V Poľsku oznámili nahromadenie 3-4 tisíc migrantov pri hraniciach krajiny


Podľa odhadov Varšavy sa v blízkosti poľských hraníc nachádza 3-4 tisíc migrantov, uviedol hovorca tamojšej vlády Piotr Müller.
"V súčasnosti sa v blízkosti poľských hraníc nachádza 3-4 tisíc ľudí, pričom na území Bieloruska je ich viac ako 10 tisíc pripravených prekročiť poľské hranice," povedal po stretnutí za účasti prezidenta Andrzeja. Duda. Jeho slová cituje agentúra RIA Novosti.


Ako už skôr uviedli bieloruskí pohraničníci, pred poľskými bariérami na hraničnej čiare je viac ako 2 tisíc utečencov.


8.novembra sa nelegálni migranti, ktorí opustili územie Bieloruska, prvýkrát pokúsili prekročiť poľské hranice.


Poľské bezpečnostné zložky na mieste hromadenia migrantov použili letectvo. Podľa vyhlásení bieloruského hraničného výboru niektorí z utečencov „prešli k rozhodnejším akciám a začali ničiť poľské bariéry“.
https://russian.rt.com/world/news/925679-polsha-granica-migranty


V Poľsku oznámili nahromadenie 3-4 tisíc migrantov pri hraniciach krajiny Podľa odhadov Varšavy sa v blízkosti poľských hraníc nachádza 3-4 tisíc migrantov, uviedol hovorca tamojšej vlády Piotr Müller. "V súčasnosti sa v blízkosti poľských hraníc nachádza 3-4 tisíc ľudí, pričom na území Bieloruska je ich viac ako 10 tisíc pripravených prekročiť poľské hranice," povedal po stretnutí za účasti prezidenta Andrzeja. Duda. Jeho slová cituje agentúra RIA Novosti. Ako už skôr uviedli bieloruskí pohraničníci, pred poľskými bariérami na hraničnej čiare je viac ako 2 tisíc utečencov. 8.novembra sa nelegálni migranti, ktorí opustili územie Bieloruska, prvýkrát pokúsili prekročiť poľské hranice. Poľské bezpečnostné zložky na mieste hromadenia migrantov použili letectvo. Podľa vyhlásení bieloruského hraničného výboru niektorí z utečencov „prešli k rozhodnejším akciám a začali ničiť poľské bariéry“. https://russian.rt.com/world/news/925679-polsha-granica-migranty

Kremeľ sa vyjadril k situácii na poľsko-bieloruských hraniciach


Tlačový tajomník prezidenta Ruskej federácie Dmitrij Peskov uviedol, že najdôležitejšou vecou v situácii na bielorusko-poľskej hranici je život a zdravie ľudí.


Moskva dúfa, že situácia na bielorusko-poľskej hranici nenadobudne podoby, ktoré by ohrozovali bezpečnosť Ruska. Novinárom to v utorok oznámil tlačový tajomník prezidenta Ruskej federácie Dmitrij Peskov.


"Dúfame, že to v žiadnom prípade nenadobudne formy, ktoré by ohrozili našu bezpečnosť," povedal s tým, že Kremeľ je znepokojený situáciou na poľsko-bieloruskej hranici.


Peskov uviedol, že Moskva a Minsk sú v súvislosti s touto situáciou v neustálom kontakte „cez všetky možné kanály, vrátane kanálov špeciálnych služieb“. "Preto, samozrejme, prebieha výmena informácií. Ale ešte raz opakujem - toto je problém, skutočný problém, ktorý sa v tomto prípade týka Bieloruska a Poľska. A nás, samozrejme, v tomto smere veľmi znepokojuje." “ uviedol tlačový tajomník ruského prezidenta.


Uviedol tiež, že Rusko pozorne sleduje alarmujúcu situáciu na bielorusko-poľskej hranici a vyzýva strany, aby sa správali zodpovedne.


Tlačový tajomník uviedol, že najdôležitejšou vecou v situácii na bielorusko-poľskej hranici je život a zdravie ľudí, ktorí sa tam zhromaždili.


"Samozrejme, že v tejto situácii je najdôležitejší život a zdravie veľkého počtu ľudí, ktorí sa nahromadili v blízkosti hraníc. Žiadajú prejsť cez hranice, snažia sa dostať cez hranice, žiadajú o azyl. napríklad,“ povedal Peskov.


V pondelok sa k poľským hraniciam priblížilo niekoľko tisíc migrantov. Niektorí z nich sa pokúsili dostať do republiky prelomením plotu z ostnatého drôtu. Na poľskej strane proti migrantom stoja zástupcovia polície, pohraničnej stráže a ozbrojených síl, kým sa nepodarí zabrániť všetkým pokusom o ilegálne prekročenie hraníc.


Od začiatku roka 2021 sa cez poľsko-bieloruskú hranicu pokúsilo prejsť viac ako 30-tisíc migrantov. Poľsko vyhlásilo výnimočný stav v regiónoch hraničiacich s Bieloruskom a nevpúšťa tam cudzincov. Varšava systematicky zvyšuje počet vojakov zapojených do ochrany hraníc, čím sa ich počet zvyšuje na 12 000. Boli zmobilizované dva prápory Síl územnej obrany, dobrovoľnícke formácie vytvorené podľa vzoru Národnej gardy. Okrem toho sa z iniciatívy Varšavy objavil na hranici medzi krajinami plot z ostnatého drôtu, ktorý plánujú prerobiť na spoľahlivejší plot vysoký asi 5 m, vybavený pohybovými senzormi a ďalším vybavením.
https://tass.ru/politika/12870509


**Kremeľ sa vyjadril k situácii na poľsko-bieloruských hraniciach** Tlačový tajomník prezidenta Ruskej federácie Dmitrij Peskov uviedol, že najdôležitejšou vecou v situácii na bielorusko-poľskej hranici je život a zdravie ľudí. Moskva dúfa, že situácia na bielorusko-poľskej hranici nenadobudne podoby, ktoré by ohrozovali bezpečnosť Ruska. Novinárom to v utorok oznámil tlačový tajomník prezidenta Ruskej federácie Dmitrij Peskov. "Dúfame, že to v žiadnom prípade nenadobudne formy, ktoré by ohrozili našu bezpečnosť," povedal s tým, že Kremeľ je znepokojený situáciou na poľsko-bieloruskej hranici. Peskov uviedol, že Moskva a Minsk sú v súvislosti s touto situáciou v neustálom kontakte „cez všetky možné kanály, vrátane kanálov špeciálnych služieb“. "Preto, samozrejme, prebieha výmena informácií. Ale ešte raz opakujem - toto je problém, skutočný problém, ktorý sa v tomto prípade týka Bieloruska a Poľska. A nás, samozrejme, v tomto smere veľmi znepokojuje." “ uviedol tlačový tajomník ruského prezidenta. Uviedol tiež, že Rusko pozorne sleduje alarmujúcu situáciu na bielorusko-poľskej hranici a vyzýva strany, aby sa správali zodpovedne. Tlačový tajomník uviedol, že najdôležitejšou vecou v situácii na bielorusko-poľskej hranici je život a zdravie ľudí, ktorí sa tam zhromaždili. "Samozrejme, že v tejto situácii je najdôležitejší život a zdravie veľkého počtu ľudí, ktorí sa nahromadili v blízkosti hraníc. Žiadajú prejsť cez hranice, snažia sa dostať cez hranice, žiadajú o azyl. napríklad,“ povedal Peskov. V pondelok sa k poľským hraniciam priblížilo niekoľko tisíc migrantov. Niektorí z nich sa pokúsili dostať do republiky prelomením plotu z ostnatého drôtu. Na poľskej strane proti migrantom stoja zástupcovia polície, pohraničnej stráže a ozbrojených síl, kým sa nepodarí zabrániť všetkým pokusom o ilegálne prekročenie hraníc. Od začiatku roka 2021 sa cez poľsko-bieloruskú hranicu pokúsilo prejsť viac ako 30-tisíc migrantov. Poľsko vyhlásilo výnimočný stav v regiónoch hraničiacich s Bieloruskom a nevpúšťa tam cudzincov. Varšava systematicky zvyšuje počet vojakov zapojených do ochrany hraníc, čím sa ich počet zvyšuje na 12 000. Boli zmobilizované dva prápory Síl územnej obrany, dobrovoľnícke formácie vytvorené podľa vzoru Národnej gardy. Okrem toho sa z iniciatívy Varšavy objavil na hranici medzi krajinami plot z ostnatého drôtu, ktorý plánujú prerobiť na spoľahlivejší plot vysoký asi 5 m, vybavený pohybovými senzormi a ďalším vybavením. https://tass.ru/politika/12870509

Срочно! Небезня РАЗНОСИТ заявления Запада по беженцам в Белоруссии!


https://www.youtube.com/watch?v=Cl6MModQCOE


Срочно! Небезня РАЗНОСИТ заявления Запада по беженцам в Белоруссии! https://www.youtube.com/watch?v=Cl6MModQCOE

Putin: Rusko je pripravené pomôcť vyriešiť migračnú krízu na hraniciach Bieloruska a EÚ


Rusko je pripravené všemožne pomôcť vyriešiť situáciu s migrantmi, ktorá vznikla na hraniciach Bieloruska a EÚ, ak od toho niečo závisí. Oznámil to ruský prezident Vladimir Putin vo vysielaní televízneho kanála Rusko-1 v rozhovore pre reláciu Moskva.Kremeľ.Putin.


"Keď počujeme vyhlásenia alebo obvinenia proti nám, chcem všetkým povedať: riešte svoje vnútorné problémy, nikomu neposúvajte svoje vlastné otázky, ktoré sú predmetom riešenia zo strany vašich oddelení príslušného smeru. Sme však pripravení urobiť čo je v našich silách, aby sme tomu pomohli [situáciu vyriešiť], ak tu od nás, samozrejme, bude niečo závisieť,“ odpovedal Putin na otázky novinára Pavla Zarubina.


Prezident Ruskej federácie tiež uviedol, že sa o migračnej kríze dozvedel z médií a nikdy predtým o tejto otázke nediskutoval s lídrom Bieloruska Alexandrom Lukašenkom. „Osobne som sa z médií dozvedel o dianí na poľsko-bieloruských hraniciach.


Už skôr vyjadril nádej, že Lukašenka a herectvo Nemecká kancelárka Angela Merkelová bude mať čoskoro rozhovor a bude diskutovať aj o aktuálnej situácii, pretože veľa migrantov sa snaží ísť do Nemecka.
https://tass.ru/politika/12918571


Putin: Západné krajiny sa snažia zbaviť zodpovednosti za migračnú krízu

Prezident označil obvinenia Ruska z údajného zapojenia sa do situácie s migrantmi na hraniciach Bieloruska a EÚ za pokusy presunúť problémy "z boľavej hlavy na zdravú".


Ruský rezident Vladimir Putin označil obvinenia Ruskej federácie z údajnej účasti na situácii s migrantmi na hraniciach Bieloruska a EÚ za pokusy presunúť problémy "z boľavej hlavy na zdravú". Tento názor vyjadril vo vysielaní televízneho kanála "Rusko-1" v rozhovore pre program "Moskva. Kremeľ. Putin".


"Počúvaj, už som povedal: nemáme s tým absolútne nič spoločné, len vôbec! Prečo o tom niekto hovorí? No, má to na svedomí. Je to len túžba preniesť sa z boľavej hlavy na zdravý problém." Putin povedal.odpovedajúc na otázky novinára Pavla Zarubina.


"Za túto [krízu] si môžu samy [západné krajiny]. Povedal som prečo: z politických, vojenských a ekonomických dôvodov. Sami vytvorili podmienky na to, aby mohli ísť tisíce a státisíce ľudí. A teraz hľadajú vinníkov, aby sa zbavili zodpovednosti za udalosti, ktoré sa dejú,“ pokračoval ruský prezident.


Putin zopakoval, že takéto obvinenia sú „túžbou zbaviť sa zodpovednosti za udalosti, ktoré sa teraz dejú“. "Čo s tým má náš Aeroflot? Prepravilo niekoho aspoň jedno lietadlo Aeroflotu? Netuším o tom, ale pravdepodobne niekto mohol použiť nejaké lietadlo a premiestniť sa cez tretie krajiny. Sme tu na čom?" , pokračoval ruský vodca.


https://tass.ru/politika/12918619


Putin: **Rusko je pripravené pomôcť vyriešiť migračnú krízu na hraniciach Bieloruska a EÚ** Rusko je pripravené všemožne pomôcť vyriešiť situáciu s migrantmi, ktorá vznikla na hraniciach Bieloruska a EÚ, ak od toho niečo závisí. Oznámil to ruský prezident Vladimir Putin vo vysielaní televízneho kanála Rusko-1 v rozhovore pre reláciu Moskva.Kremeľ.Putin. "Keď počujeme vyhlásenia alebo obvinenia proti nám, chcem všetkým povedať: riešte svoje vnútorné problémy, nikomu neposúvajte svoje vlastné otázky, ktoré sú predmetom riešenia zo strany vašich oddelení príslušného smeru. Sme však pripravení urobiť čo je v našich silách, aby sme tomu pomohli [situáciu vyriešiť], ak tu od nás, samozrejme, bude niečo závisieť,“ odpovedal Putin na otázky novinára Pavla Zarubina. Prezident Ruskej federácie tiež uviedol, že sa o migračnej kríze dozvedel z médií a nikdy predtým o tejto otázke nediskutoval s lídrom Bieloruska Alexandrom Lukašenkom. „Osobne som sa z médií dozvedel o dianí na poľsko-bieloruských hraniciach. Už skôr vyjadril nádej, že Lukašenka a herectvo Nemecká kancelárka Angela Merkelová bude mať čoskoro rozhovor a bude diskutovať aj o aktuálnej situácii, pretože veľa migrantov sa snaží ísť do Nemecka. https://tass.ru/politika/12918571 **Putin: Západné krajiny sa snažia zbaviť zodpovednosti za migračnú krízu ** Prezident označil obvinenia Ruska z údajného zapojenia sa do situácie s migrantmi na hraniciach Bieloruska a EÚ za pokusy presunúť problémy "z boľavej hlavy na zdravú". Ruský rezident Vladimir Putin označil obvinenia Ruskej federácie z údajnej účasti na situácii s migrantmi na hraniciach Bieloruska a EÚ za pokusy presunúť problémy "z boľavej hlavy na zdravú". Tento názor vyjadril vo vysielaní televízneho kanála "Rusko-1" v rozhovore pre program "Moskva. Kremeľ. Putin". "Počúvaj, už som povedal: nemáme s tým absolútne nič spoločné, len vôbec! Prečo o tom niekto hovorí? No, má to na svedomí. Je to len túžba preniesť sa z boľavej hlavy na zdravý problém." Putin povedal.odpovedajúc na otázky novinára Pavla Zarubina. "Za túto [krízu] si môžu samy [západné krajiny]. Povedal som prečo: z politických, vojenských a ekonomických dôvodov. Sami vytvorili podmienky na to, aby mohli ísť tisíce a státisíce ľudí. A teraz hľadajú vinníkov, aby sa zbavili zodpovednosti za udalosti, ktoré sa dejú,“ pokračoval ruský prezident. Putin zopakoval, že takéto obvinenia sú „túžbou zbaviť sa zodpovednosti za udalosti, ktoré sa teraz dejú“. "Čo s tým má náš Aeroflot? Prepravilo niekoho aspoň jedno lietadlo Aeroflotu? Netuším o tom, ale pravdepodobne niekto mohol použiť nejaké lietadlo a premiestniť sa cez tretie krajiny. Sme tu na čom?" , pokračoval ruský vodca. https://tass.ru/politika/12918619
Upravené 14. 11. 2021 o 12:40

Distribuce jídla běloruskými službami na území tábora migrantů


Первоисточник публикации: https://politikus.ru/video/138936-raspredelenie-prodovolstviya-belorusskimi-sluzhbami-na-territorii-lagerya-migrantov.html
Politikus.ru


I distribuce jídla může být "o život".


**Distribuce jídla běloruskými službami na území tábora migrantů** Первоисточник публикации: https://politikus.ru/video/138936-raspredelenie-prodovolstviya-belorusskimi-sluzhbami-na-territorii-lagerya-migrantov.html Politikus.ru **I distribuce jídla může být "o život".**
Upravené 14. 11. 2021 o 19:27

Distribuce jídla běloruskými službami na území tábora migrantů


Hm.Som zvedavá aký budú mať úspech.Rozhodne nech vďaku nečakajú.Môj predpoklad že to dopadne tak ako všade od r.2015.Všade bordel-poodhadzované nerozbalené jedlo,voda,šatstvo...Všade nevďak,arogancia...


[quote="pid:42970, uid:270"]Distribuce jídla běloruskými službami na území tábora migrantů[/quote] Hm.Som zvedavá aký budú mať úspech.Rozhodne nech vďaku nečakajú.Môj predpoklad že to dopadne tak ako všade od r.2015.Všade bordel-poodhadzované nerozbalené jedlo,voda,šatstvo...Všade nevďak,arogancia...

Nič sa nedeje náhodne a všetko má svoj význam a zmysel.

Distribuce jídla běloruskými službami na území tábora migrantů

No hlavně aby my jsme takhle nedopadli. Aby nám tak házeli jídlo z náklaďáčku jako divoké zvěři či prasatům. A k tomu by ještě z tlampače mohli pouštět, že tak to má být, žít skromně v souladu s přírodou a zbytečně neničit životní prostředí.


[quote="pid:42970, uid:270"]Distribuce jídla běloruskými službami na území tábora migrantů[/quote] No hlavně aby my jsme takhle nedopadli. Aby nám tak házeli jídlo z náklaďáčku jako divoké zvěři či prasatům. A k tomu by ještě z tlampače mohli pouštět, že tak to má být, žít skromně v souladu s přírodou a zbytečně neničit životní prostředí.

Jarek

Všade bordel-poodhadzované nerozbalené jedlo,voda,šatstvo.

To nie je Bruselistan tu nakoniec bude ukazkovo predvedene ako sa taketo situacie maju riesit ak budu robit bordel tak ich zrovnaju na to uz ujo Soros nema dosah tu ich donekonecna nikto nebude vyzivovat. Chvilu ich trpiet budu ujo soros zaplatil Lukasenko prizmuril oci a nechal ich volne prechadzat a tlak na Polsko rastie briti su uz na hraniciach no to je malo nemecki biznismani potrebuju Jamal lebo lacny plyn v zasobnikoch nie je a staci jedno Putinove prehlasenie a cena klesa. Nakoniec sa nemci s rusmi dohodnu asi takto. Rusko pomocou bieloruska zrovna migrantov a ukaze ako sa ma riesit migracna kriza (vysie priority riadenia) a nemci akoze za vdaku otvoria NS2 nic netusiaci obcan si povie tak Rusi to takto zobchodovali nechapajuc ze prave Europa potrebuje plyn a NS2 cez jeho stabilne dodvky ako sol.


[quote="pid:42981, uid:109"]Všade bordel-poodhadzované nerozbalené jedlo,voda,šatstvo.[/quote] To nie je Bruselistan tu nakoniec bude ukazkovo predvedene ako sa taketo situacie maju riesit ak budu robit bordel tak ich zrovnaju na to uz ujo Soros nema dosah tu ich donekonecna nikto nebude vyzivovat. Chvilu ich trpiet budu ujo soros zaplatil Lukasenko prizmuril oci a nechal ich volne prechadzat a tlak na Polsko rastie briti su uz na hraniciach no to je malo nemecki biznismani potrebuju Jamal lebo lacny plyn v zasobnikoch nie je a staci jedno Putinove prehlasenie a cena klesa. Nakoniec sa nemci s rusmi dohodnu asi takto. Rusko pomocou bieloruska zrovna migrantov a ukaze ako sa ma riesit migracna kriza (vysie priority riadenia) a nemci akoze za vdaku otvoria NS2 nic netusiaci obcan si povie tak Rusi to takto zobchodovali nechapajuc ze prave Europa potrebuje plyn a NS2 cez jeho stabilne dodvky ako sol.

To nie je Bruselistan


Tak mňa po prečítaní príspevku napadlo len to čo som napísala.Doba sa za 6r.zmenila takže uznávam že vaša varianta bude zrejme reálnejšia.


[quote="pid:42986, uid:69"]To nie je Bruselistan[/quote] Tak mňa po prečítaní príspevku napadlo len to čo som napísala.Doba sa za 6r.zmenila takže uznávam že vaša varianta bude zrejme reálnejšia.

Nič sa nedeje náhodne a všetko má svoj význam a zmysel.

vaša

Nevykat myslim ze som mladsi a keby aj nie tak aj tak... vdaka 🙂


[quote="pid:42989, uid:109"]vaša[/quote] Nevykat myslim ze som mladsi a keby aj nie tak aj tak... vdaka

Nevykat


Beriem na vedomiesmile .Pokúsim sa nezabudnúť na to.Mňa učili vykať každému koho osobne nepoznám.A to súčasné tykanie na soc.sieťach sa mi nepáči a trhá mi to uši/oči a nielen to mi vadí...Ale k hádkam sa preto neznižujemsmile ...


[quote="pid:42990, uid:69"]Nevykat[/quote] Beriem na vedomie;) .Pokúsim sa nezabudnúť na to.Mňa učili vykať každému koho osobne nepoznám.A to súčasné tykanie na soc.sieťach sa mi nepáči a trhá mi to uši/oči a nielen to mi vadí...Ale k hádkam sa preto neznižujem:) ...

Nič sa nedeje náhodne a všetko má svoj význam a zmysel.

Upravené 14. 11. 2021 o 20:48

Poláci nasadili na hranicích vodní děla, na policisty létaly kameny


https://www.seznamzpravy.cz/clanek/polaci-nasadili-na-hranicich-vodni-dela-na-policisty-letaly-kameny-180545#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&dop_req_id=pqL0Cb9vCxC-202111161222&dop_id=180545&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz


Už se "řežou"...


**Poláci nasadili na hranicích vodní děla, na policisty létaly kameny** https://www.seznamzpravy.cz/clanek/polaci-nasadili-na-hranicich-vodni-dela-na-policisty-letaly-kameny-180545#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&dop_req_id=pqL0Cb9vCxC-202111161222&dop_id=180545&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz Už se "řežou"...
1.17k
12
6
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept