Zahraničná politika
Jihoafricka republika (JAR) - plati po cele zemi - vypinani proudu, Naproti tomu Australie jasne rekla, ze bude tezit uhli jeste desitky let
Y

Jihoafricka republika (JAR) - plati po cele zemi - vypinani proudu
Jen několik dní po oznámení německého investičního balíčku na podporu jihoafrického postupného ukončení výroby elektřiny z uhlí čelí země celonárodním výpadkům elektřiny.
Aby se zabránilo celonárodnímu výpadku, státní dodavatel energie ESKOM včera oznámil, že bude muset po celý týden vyřaovat celé regiony ze sítě vzdy na par hodin. Zdůvodnil to přetížením sítě.
Celkem chybi v dusledku vypadku 17,437 megawattů (MW), kromě toho 4,361 MW byly ztraceny z důvodu plánované údržby a jeste k tomu chybi pro náhradní dieselové generátory palivo, je ho malo.
Pomoc pri energetickem obratu
Navzdory tomu, ze se po celém světě snaží snížit emise CO2 na ochranu klimatu, se v Jižní Africe spolehaji na sve bohaté zásoby uhlí a na své zastaralé uhelné elektrárny, které jsou stále více náchylné k selhání a tvori téměř 80 procent vlastni produkce energie.
Na Světové Klimatické Konferenci v Glasgow zastupci , Skotska, Německa, Spojeného Království, Spojených Států, Francie a EU uvedli, že chtěji podpořit Jižní Afriku v přechodu na čisté zdroje energie. V příštích pěti letech je plánováno celkem 8, 5 miliardy amerických dolarů (7, 36 miliardy eur), většina z nich jako půjčky.
https://orf.at/#/stories/3235683/


**Jihoafricka republika (JAR) - plati po cele zemi - vypinani proudu** Jen několik dní po oznámení německého investičního balíčku na podporu jihoafrického postupného ukončení výroby elektřiny z uhlí čelí země celonárodním výpadkům elektřiny. Aby se zabránilo celonárodnímu výpadku, státní dodavatel energie ESKOM včera oznámil, že bude muset po celý týden vyřaovat celé regiony ze sítě vzdy na par hodin. Zdůvodnil to přetížením sítě. Celkem chybi v dusledku vypadku 17,437 megawattů (MW), kromě toho 4,361 MW byly ztraceny z důvodu plánované údržby a jeste k tomu chybi pro náhradní dieselové generátory palivo, je ho malo. **Pomoc pri energetickem obratu** Navzdory tomu, ze se po celém světě snaží snížit emise CO2 na ochranu klimatu, se v Jižní Africe spolehaji na sve bohaté zásoby uhlí a na své zastaralé uhelné elektrárny, které jsou stále více náchylné k selhání a tvori téměř 80 procent vlastni produkce energie. Na Světové Klimatické Konferenci v Glasgow zastupci , Skotska, Německa, Spojeného Království, Spojených Států, Francie a EU uvedli, že chtěji podpořit Jižní Afriku v přechodu na čisté zdroje energie. V příštích pěti letech je plánováno celkem 8, 5 miliardy amerických dolarů (7, 36 miliardy eur), **většina z nich jako půjčky.** https://orf.at/#/stories/3235683/
Upravené 8. 11. 2021 o 13:23

Naproti tomu Australie jasne rekla, ze bude tezit uhli jeste desitky let
"Dali jsme jasně najevo, že nezavřeme žádné uhelné doly ani uhelné elektrárny," řekl Dnes televizi ABC australský ministr zdrojů Keith Pitt. Trh s uhlim bude jeste po dlouhou dobu, a tak dlouho, jak bude poptavka, bude Austrálie prodávat tuto surovinu."
Vychazime z toho, ze bude poptavka po uhli jeste stoupat az do roku 2030. Kdyz odejdeme z trhu, zastoupi nas hned nekdo jiny. Proto je pro nas lepsi, kdyz si zachovame i nadale pracovni mista a budeme podporovat nase hospodarstvi.
Austrálie a další významné uhelné země, jako je Čína a Spojené státy, nepodepsaly.
Vláda premiéra Scotta Morrisona minulý měsíc prohlásila, že Austrálie chce být do roku 2050 klimaticky neutrální. Konkrétní plán, jak by toho mělo být dosaženo, však nepředložila. Zdá se, že Canberra se zaměřuje hlavně na nové technologie, které však dosud neexistují.
https://orf.at/#/stories/3235676/


**Naproti tomu Australie jasne rekla, ze bude tezit uhli jeste desitky let** "Dali jsme jasně najevo, že nezavřeme žádné uhelné doly ani uhelné elektrárny," řekl Dnes televizi ABC australský ministr zdrojů Keith Pitt. Trh s uhlim bude jeste po dlouhou dobu, a tak dlouho, jak bude poptavka, bude Austrálie prodávat tuto surovinu." Vychazime z toho, ze bude poptavka po uhli jeste stoupat az do roku 2030. Kdyz odejdeme z trhu, zastoupi nas hned nekdo jiny. Proto je pro nas lepsi, kdyz si zachovame i nadale pracovni mista a budeme podporovat nase hospodarstvi. Austrálie a další významné uhelné země, jako je Čína a Spojené státy, nepodepsaly. Vláda premiéra Scotta Morrisona minulý měsíc prohlásila, že Austrálie chce být do roku 2050 klimaticky neutrální. Konkrétní plán, jak by toho mělo být dosaženo, však nepředložila. Zdá se, že Canberra se zaměřuje hlavně na nové technologie, které však dosud neexistují. https://orf.at/#/stories/3235676/

Prídu tam Rusi a ponúknu im svoje atómové elektrárne na lodiach.


Prídu tam Rusi a ponúknu im svoje atómové elektrárne na lodiach.
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.

Všímáte si , jak se řízeně postupuje ? Afriku pěkně podusíme , potřebujeme více afričanů v Evropě . Ty prachy jsou výpalné pro místní elitu , aby fungovala na povel , tak jak má .
Austrálie je plánovaný koncentrák a továrna zdrojů , pro přežití elit , tak tu samozřejmě podržíme .


Všímáte si , jak se řízeně postupuje ? Afriku pěkně podusíme , potřebujeme více afričanů v Evropě . Ty prachy jsou výpalné pro místní elitu , aby fungovala na povel , tak jak má . Austrálie je plánovaný koncentrák a továrna zdrojů , pro přežití elit , tak tu samozřejmě podržíme .

Afriku pěkně podusíme

To není jen Afrika.
El. proud už také netekl v Libanonu, v Íránu na čas vypadly čerpací stanice.


Jsem zvědavý, který kontinent bude na řadě.


[quote="pid:41842, uid:185"]Afriku pěkně podusíme[/quote] To není jen Afrika. El. proud už také netekl v Libanonu, v Íránu na čas vypadly čerpací stanice. Jsem zvědavý, který kontinent bude na řadě.
447
4
4
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept