Zahraničná politika
Iracký premiér prežil pokus o atentát ozbrojeným dronom

Iracká vláda v nedeľu ráno uviedla, že premiér Mustafá Kázimí prežil pokus o atentát ozbrojeným dronom. Predseda vlády nebol pri útoku zranený.
Vláda vo vyhlásení uviedla, že dron sa pokúsil zasiahnuť Kázimího dom v prísne stráženej Zelenej zóne, kde sa nachádza veľvyslanectvo USA a sídla ministerstiev. Obyvatelia Bagdadu počuli výbuch, po ktorom nasledovala streľba zo smeru Zelenej zóny.


K útoku sa zatiaľ nikto neprihlásil. Bezpečnostné zložky v súvislosti s týmto neúspešným pokusom o atentát prijali potrebné opatrenia.


V piatok (5. novembra) sa stovky priaznivcov proiránskych zoskupení dostali do potýčok s bezpečnostnými silami v Bagdade, keď vyšli do ulíc, aby vyjadrili svoje rozhorčenie nad výsledkom októbrových volieb do irackého parlamentu.


https://www.aktuality.sk/clanok/kz1hp1d/iracky-premier-prezil-pokus-o-atentat-ozbrojenym-dronom/


Je pravdepodobné, že útok vykonali proiránske milície, keďže v Iraku pravdepodobne nie sú žiadni ďalší vinníci, ktorí by mali drony, ktoré by mohli alebo by mohli zaútočiť na irackého premiéra. Aj keď ISIS v minulosti používal bezpilotné lietadlá, nie je jasné, prečo by sa teraz zrazu objavili, aby sa zamerali na irackého vodcu, a to necháva skupiny podporované Iránom pevne v zábere.
Zatiaľ čo oficiálne správy zatiaľ nešpecifikovali, aká skupina za útokom stála a nikto zaň zatiaľ neprevzal zodpovednosť, trend takýchto útokov v regióne poukazuje na skupiny napojené na Irán


https://www.jpost.com/middle-east/drone-attack-on-iraqi-pm-is-a-major-escalation-analysis-684244


Iracká vláda v nedeľu ráno uviedla, že premiér Mustafá Kázimí prežil pokus o atentát ozbrojeným dronom. Predseda vlády nebol pri útoku zranený. Vláda vo vyhlásení uviedla, že dron sa pokúsil zasiahnuť Kázimího dom v prísne stráženej Zelenej zóne, kde sa nachádza veľvyslanectvo USA a sídla ministerstiev. Obyvatelia Bagdadu počuli výbuch, po ktorom nasledovala streľba zo smeru Zelenej zóny. K útoku sa zatiaľ nikto neprihlásil. Bezpečnostné zložky v súvislosti s týmto neúspešným pokusom o atentát prijali potrebné opatrenia. V piatok (5. novembra) sa stovky priaznivcov proiránskych zoskupení dostali do potýčok s bezpečnostnými silami v Bagdade, keď vyšli do ulíc, aby vyjadrili svoje rozhorčenie nad výsledkom októbrových volieb do irackého parlamentu. https://www.aktuality.sk/clanok/kz1hp1d/iracky-premier-prezil-pokus-o-atentat-ozbrojenym-dronom/ Je pravdepodobné, že útok vykonali proiránske milície, keďže v Iraku pravdepodobne nie sú žiadni ďalší vinníci, ktorí by mali drony, ktoré by mohli alebo by mohli zaútočiť na irackého premiéra. Aj keď ISIS v minulosti používal bezpilotné lietadlá, nie je jasné, prečo by sa teraz zrazu objavili, aby sa zamerali na irackého vodcu, a to necháva skupiny podporované Iránom pevne v zábere. Zatiaľ čo oficiálne správy zatiaľ nešpecifikovali, aká skupina za útokom stála a nikto zaň zatiaľ neprevzal zodpovednosť, trend takýchto útokov v regióne poukazuje na skupiny napojené na Irán https://www.jpost.com/middle-east/drone-attack-on-iraqi-pm-is-a-major-escalation-analysis-684244

Provokace, pokus o otevření irácko-iránského konfliktu . Vše pod cizí vlajkou.


Provokace, pokus o otevření irácko-iránského konfliktu . Vše pod cizí vlajkou.

Provokace, pokus o otevření irácko-iránského konfliktu . Vše pod cizí vlajkou.


Pravdepodobne izraelská vlajka. GP ten finálny holokaust v zrýchlenom režime chce stoj čo stoj...


[quote="pid:41607, uid:57"]Provokace, pokus o otevření irácko-iránského konfliktu . Vše pod cizí vlajkou.[/quote] Pravdepodobne izraelská vlajka. GP ten finálny holokaust v zrýchlenom režime chce stoj čo stoj...

Moderátor

355
2
3
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept