Zahraničná politika
Donbas

Ukrajina použila dva útočné drony Bayraktar na Donbasu: Další válka?
https://www.prvnizpravy.cz/zpravy/zpravy/ukrajina-pouzila-dva-utocne-drony-bayraktar-na-donbasu-dalsi-valka/


"Ruské možnosti :
Nejlepší možnost: nechat LDNR, aby se s tímto problémem vypořádalo pouze se skrytou pomocí.
Použít systémy EW ke zničení nebo k přistání těchto Bayraktarů (v Arménii to udělali 15krát)
Sestřelit Bayraktary ze země nebo ze vzduchu


Nemyslím si, že to Rusko může ignorovat, takže očekávám ruskou reakci ve velmi blízké budoucnosti."


**Ukrajina použila dva útočné drony Bayraktar na Donbasu: Další válka?** https://www.prvnizpravy.cz/zpravy/zpravy/ukrajina-pouzila-dva-utocne-drony-bayraktar-na-donbasu-dalsi-valka/ "Ruské možnosti : Nejlepší možnost: nechat LDNR, aby se s tímto problémem vypořádalo pouze se skrytou pomocí. Použít systémy EW ke zničení nebo k přistání těchto Bayraktarů (v Arménii to udělali 15krát) Sestřelit Bayraktary ze země nebo ze vzduchu **Nemyslím si, že to Rusko může ignorovat, takže očekávám ruskou reakci ve velmi blízké budoucnosti."**

Včera na slobodném vysielači v pořadu casus belli zajímavé informace o donbasu od člověka, který tam žije.


https://slobodnyvysielac.sk/relacia/casus-belli-133/


Včera na slobodném vysielači v pořadu casus belli zajímavé informace o donbasu od člověka, který tam žije. https://slobodnyvysielac.sk/relacia/casus-belli-133/
Upravené 28. 10. 2021 o 15:23

Problém pozičního zablokování
https://colonelcassad.livejournal.com/7175275.html


"Pasivní strategie vede k tomu, že nepřítel má iniciativu a může si vybrat čas a místo úderu s přihlédnutím k nutnosti dávkovat jeho rozsah, aby nevyvolal odvetnou vojenskou akci Ruska. Tyto akce jsou v intervalu mezi konvenční zákopovou válkou a poměrně rozsáhlou ofenzívou. K tomu byla za Porošenka využívána jakási „taktická zóna“ místní války, „neutrální“, a jak ukazuje praxe téže Staromarjevky, i za Zelenského. Použití malých skupin pěchoty, DRG, úderných UAV, válčení s výbušninami, atd. je nástrojem pro dosažení taktických cílů a jejich spojení s informačním úsilím k vytvoření obrazů nezbytných pro vnitřní i vnější použití. Informační cíle takových operací jsou často ještě důležitější než taktické výhody."


"Naděje, že „ekonomika dožene“, nejsou systematicky opodstatněné, protože náklady na to se přenášejí na obyvatelstvo, které není schopno tento kurz samovolně změnit volbami nebo Majdanem, protože se navrhuje vyměnit ve volbách některé loutky za jiné a Majdany na Ukrajině neprojdou bez souhlasu Washingtonu. Proto všechny naděje na „zúčtování oligarchů“, kolaps energetického systému, „zamrznutí“ neberou v úvahu prostý fakt, že Spojené státy si udrží měřenou podporu loutkového režimu, která je nezbytná pomocí řízené války a růst socioekonomického napětí je zastaven buď výměnou loutek, nebo otevřeným terorem proti těm, kteří se mohou pokusit nasměrovat rostoucí nespokojenost s politikou vnějšího okruhu a jejími nástroji na Ukrajině."


"Degradace sociální sféry a další deindustrializace navíc vede k další lumpenizaci populace, která buď utíká do zahraničí (a pamatujeme, že její výhody nejsou zásadní), nebo je vržena do pece probíhající války. Pro organizovaný odpor vůči tomuto scénáři nemá ukrajinské obyvatelstvo ani dostatečnou vnitřní organizaci, ani dostatečnou vnější podporu. Proto také naděje, že vnitřní tlak povede ke konci války, nebudou opodstatněné.


S ohledem na to lze zaručit, že příběhy, jako je ten, který se stal ve Staromarjevce, budou pokračovat i v budoucnu, budou zaměřeny na udržení potřebného stupně války a jejich využití pro vnitřní a vnější použití, přičemž náklady pro Rusko budou nevyhnutelné vzhledem k tomu, že tyto akce budou namířeny mimo jiné proti ruským občanům (v dobyté Staromarjevce žilo 37 občanů Ruské federace, zajatý pozorovatel JCCC Andrej Kosjak byl rovněž občanem Ruské federace), což také způsobí vnitrostátní problémy v Rusku, protože občané úřady důvodně obviní, že se nesnaží chránit občany země."


Problém pozičního zablokování https://colonelcassad.livejournal.com/7175275.html "Pasivní strategie vede k tomu, že nepřítel má iniciativu a může si vybrat čas a místo úderu s přihlédnutím k nutnosti dávkovat jeho rozsah, aby nevyvolal odvetnou vojenskou akci Ruska. Tyto akce jsou v intervalu mezi konvenční zákopovou válkou a poměrně rozsáhlou ofenzívou. K tomu byla za Porošenka využívána jakási „taktická zóna“ místní války, „neutrální“, a jak ukazuje praxe téže Staromarjevky, i za Zelenského. Použití malých skupin pěchoty, DRG, úderných UAV, válčení s výbušninami, atd. je nástrojem pro dosažení taktických cílů a jejich spojení s informačním úsilím k vytvoření obrazů nezbytných pro vnitřní i vnější použití. Informační cíle takových operací jsou často ještě důležitější než taktické výhody." "Naděje, že „ekonomika dožene“, nejsou systematicky opodstatněné, protože náklady na to se přenášejí na obyvatelstvo, které není schopno tento kurz samovolně změnit volbami nebo Majdanem, protože se navrhuje vyměnit ve volbách některé loutky za jiné a Majdany na Ukrajině neprojdou bez souhlasu Washingtonu. Proto všechny naděje na „zúčtování oligarchů“, kolaps energetického systému, „zamrznutí“ neberou v úvahu prostý fakt, že Spojené státy si udrží měřenou podporu loutkového režimu, která je nezbytná pomocí řízené války a růst socioekonomického napětí je zastaven buď výměnou loutek, nebo otevřeným terorem proti těm, kteří se mohou pokusit nasměrovat rostoucí nespokojenost s politikou vnějšího okruhu a jejími nástroji na Ukrajině." "Degradace sociální sféry a další deindustrializace navíc vede k další lumpenizaci populace, která buď utíká do zahraničí (a pamatujeme, že její výhody nejsou zásadní), nebo je vržena do pece probíhající války. Pro organizovaný odpor vůči tomuto scénáři nemá ukrajinské obyvatelstvo ani dostatečnou vnitřní organizaci, ani dostatečnou vnější podporu. Proto také naděje, že vnitřní tlak povede ke konci války, nebudou opodstatněné. S ohledem na to lze zaručit, že příběhy, jako je ten, který se stal ve Staromarjevce, budou pokračovat i v budoucnu, budou zaměřeny na udržení potřebného stupně války a jejich využití pro vnitřní a vnější použití, přičemž náklady pro Rusko budou nevyhnutelné vzhledem k tomu, že tyto akce budou namířeny mimo jiné proti ruským občanům (v dobyté Staromarjevce žilo 37 občanů Ruské federace, zajatý pozorovatel JCCC Andrej Kosjak byl rovněž občanem Ruské federace), což také způsobí vnitrostátní problémy v Rusku, protože občané úřady důvodně obviní, že se nesnaží chránit občany země."

Příspěvek Ruska k omezení fosilních paliv: Zastavilo dodávky Ukrajině
https://www.prvnizpravy.cz/zpravy/zpravy/prispevek-ruska-k-omezeni-fosilnich-paliv-zastavilo-dodavky-ukrajine/


"„Rozhodnutí padlo kvůli rostoucí poptávce po energetických třídách uhlí. V období podzim-zima je nutné věnovat zvláštní pozornost uspokojování našich vlastních potřeb v rámci země," uvedlo ministerstvo pro hospodářský rozvoj Ruska."


I kohoutek s uhlím se začal utahovat. Zřejmě nejen pro Ukrajinu...


**Příspěvek Ruska k omezení fosilních paliv: Zastavilo dodávky Ukrajině** https://www.prvnizpravy.cz/zpravy/zpravy/prispevek-ruska-k-omezeni-fosilnich-paliv-zastavilo-dodavky-ukrajine/ "„Rozhodnutí padlo kvůli rostoucí poptávce po energetických třídách uhlí. V období podzim-zima je nutné věnovat zvláštní pozornost uspokojování našich vlastních potřeb v rámci země," uvedlo ministerstvo pro hospodářský rozvoj Ruska." I kohoutek s uhlím se začal utahovat. Zřejmě nejen pro Ukrajinu...

Ostřelování Golmovského. 30. 10. 2021
https://colonelcassad.livejournal.com/7177296.html


"V důsledku ostřelování ukrajinskými teroristy ve vesnici Golmovskij byli zraněni tři civilisté. Jeden z nich je v kritickém stavu."


A tomu všemu někteří naši politici, orgány a média ještě "tleskají".


Ostřelování Golmovského. 30. 10. 2021 https://colonelcassad.livejournal.com/7177296.html "V důsledku ostřelování ukrajinskými teroristy ve vesnici Golmovskij byli zraněni tři civilisté. Jeden z nich je v kritickém stavu." A tomu všemu někteří naši politici, orgány a média ještě "tleskají".

"Galicie" v Donbasu
https://colonelcassad.livejournal.com/7181331.html


"Záběry ukrajinské televize z Donbasu.
Zpráva docela klidně ukazuje nacistu s prýmkem divize SS "Galicie"."


A těmto lidem naši politici, orgány činné v soudním řízení, média "tleskají" ? Něco shnilého je ve státě "dánském"...


"Galicie" v Donbasu https://colonelcassad.livejournal.com/7181331.html "Záběry ukrajinské televize z Donbasu. Zpráva docela klidně ukazuje nacistu s prýmkem divize SS "Galicie"." A těmto lidem naši politici, orgány činné v soudním řízení, média "tleskají" ? Něco shnilého je ve státě "dánském"...

NI: Nedávný ukrajinský útok dronů znovu eskaluje napětí na Donbasu
https://www.prvnizpravy.cz/zpravy/zpravy/ni-nedavny-ukrajinsky-utok-dronu-znovu-eskaluje-napeti-na-donbasu/


"Existují určité první známky toho, že reakce Kremlu na tyto „provokace“ by mohla přesáhnout drsná slova. Podle výpovědí očitých svědků zveřejněných na sociálních sítích ruské ozbrojené síly koordinují rozsáhlé přesuny vybavení směrem na západ – včetně tanků T-80 U, houfnic 2S19 Msta, raketových systémů krátkého doletu, bojových vozidel pěchoty (IFV) a logistických vozidel –směr Ukrajina.


Michael Kofman, ředitel ruských studií v Centru pro námořní analýzy a hlavní asistent v Centru pro novou americkou bezpečnost (CNAS), upozornil na tyto hlášené pohyby. „Sledoval bych vojenskou situaci kolem Ukrajiny pozorněji. Věci se hýbou. Nevypadá to jako to, co se stalo v březnu až dubnu,“ řekltweetoval s odkazem na masivní nahromadění a následné rozptýlení ruských sil na východní hranici Ukrajiny začátkem tohoto roku. „Smyslem mého komentáře o Ukrajině je, že si myslím, že se situace vyvíjí a může se změnit v něco významného. Ano, jako v zimě 2015. Ne v nejbližších dnech, ale týdnech, měsících. Celkově si nemyslím, že vidíte cvičení nebo pravidelný trénink,“ dodal Kofman."


I ten plyn v Jamalu už proudí opačným směrem... Otázkou je, zda tomu tak dříve či později nebude i u ostatních ruských plynovodů a ropovodů ?!


"Dodávky ruského plynu z Polska do Německa prostřednictvím plynovodu Jamal zůstávají zastavené, tok plynu je obrácený opačným směrem. Vyplývá to z údajů německého provozovatele plynovodní sítě, společnosti Gascade. Ceny plynu v Evropě proto vzrostly, napsala agentura Reuters"
https://www.novinky.cz/ekonomika/clanek/rusky-plyn-do-nemecka-stale-neproudi-tok-je-obraceny-opacnym-smerem-40376543#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=GFm94N2TUjK-202111011036&dop_id=40376543&source=hp&seq_no=7&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz


**NI: Nedávný ukrajinský útok dronů znovu eskaluje napětí na Donbasu** https://www.prvnizpravy.cz/zpravy/zpravy/ni-nedavny-ukrajinsky-utok-dronu-znovu-eskaluje-napeti-na-donbasu/ "Existují určité první známky toho, že reakce Kremlu na tyto „provokace“ by mohla přesáhnout drsná slova. **Podle výpovědí očitých svědků zveřejněných na sociálních sítích ruské ozbrojené síly koordinují rozsáhlé přesuny vybavení směrem na západ** – včetně tanků T-80 U, houfnic 2S19 Msta, raketových systémů krátkého doletu, bojových vozidel pěchoty (IFV) a logistických vozidel –směr Ukrajina. Michael Kofman, ředitel ruských studií v Centru pro námořní analýzy a hlavní asistent v Centru pro novou americkou bezpečnost (CNAS), upozornil na tyto hlášené pohyby. **„Sledoval bych vojenskou situaci kolem Ukrajiny pozorněji. Věci se hýbou. Nevypadá to jako to, co se stalo v březnu až dubnu,“** řekltweetoval s odkazem na masivní nahromadění a následné rozptýlení ruských sil na východní hranici Ukrajiny začátkem tohoto roku. **„Smyslem mého komentáře o Ukrajině je, že si myslím, že se situace vyvíjí a může se změnit v něco významného. Ano, jako v zimě 2015. Ne v nejbližších dnech, ale týdnech, měsících. Celkově si nemyslím, že vidíte cvičení nebo pravidelný trénink,“** dodal Kofman." **I ten plyn v Jamalu už proudí opačným směrem... Otázkou je, zda tomu tak dříve či později nebude i u ostatních ruských plynovodů a ropovodů ?!** "Dodávky ruského plynu z Polska do Německa prostřednictvím plynovodu Jamal zůstávají zastavené, tok plynu je obrácený opačným směrem. Vyplývá to z údajů německého provozovatele plynovodní sítě, společnosti Gascade. Ceny plynu v Evropě proto vzrostly, napsala agentura Reuters" https://www.novinky.cz/ekonomika/clanek/rusky-plyn-do-nemecka-stale-neproudi-tok-je-obraceny-opacnym-smerem-40376543#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=GFm94N2TUjK-202111011036&dop_id=40376543&source=hp&seq_no=7&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
Upravené 1. 11. 2021 o 11:37

síce Donecko, ale spadá to pod Ukrajinu


Sily DĽR obkľúčili skupinu ukrajinských špeciálnych síl a odrezali im únikové cesty


https://sk.news-front.info/2021/11/01/sily-dlr-obklucili-skupinu-ukrajinskych-specialnych-sil-a-odrezali-im-unikove-cesty/


síce Donecko, ale spadá to pod Ukrajinu Sily DĽR obkľúčili skupinu ukrajinských špeciálnych síl a odrezali im únikové cesty https://sk.news-front.info/2021/11/01/sily-dlr-obklucili-skupinu-ukrajinskych-specialnych-sil-a-odrezali-im-unikove-cesty/

Revoluce nebo válka: Jak může Rusko vyřešit problém Ukrajiny 11.11.2021¨


Varšava se snaží migrační krizi na hranici Polska a Běloruska řešit pomocí tanků. Polští vojáci zahajují palbu nad hlavami uprchlíků, kteří se nevzdávají naděje na přesun do EU. Kdo těží z destabilizace hranic? Mohla by se situace vymknout kontrole a přerůst ve válku? Proč Rusko a Bělorusko pořádaly pravidelné lety bombardérů podél hranic? A jak může Rusko změnit vládu na Ukrajině, která odmítá plnit Minské dohody a nacvičuje si mocenské scénáře pro návrat Donbasu? Mluvíme o tom nejen s politologem Sergejem Mikheevem.


Первоисточник публикации: https://politikus.ru/video/138861-revolyuciya-ili-voyna-kak-rossiya-mozhet-reshit-problemu-ukrainy.html
Politikus.ru


**Revoluce nebo válka: Jak může Rusko vyřešit problém Ukrajiny 11.11.2021¨** Varšava se snaží migrační krizi na hranici Polska a Běloruska řešit pomocí tanků. Polští vojáci zahajují palbu nad hlavami uprchlíků, kteří se nevzdávají naděje na přesun do EU. Kdo těží z destabilizace hranic? Mohla by se situace vymknout kontrole a přerůst ve válku? Proč Rusko a Bělorusko pořádaly pravidelné lety bombardérů podél hranic? A jak může Rusko změnit vládu na Ukrajině, která odmítá plnit Minské dohody a nacvičuje si mocenské scénáře pro návrat Donbasu? Mluvíme o tom nejen s politologem Sergejem Mikheevem. Первоисточник публикации: https://politikus.ru/video/138861-revolyuciya-ili-voyna-kak-rossiya-mozhet-reshit-problemu-ukrainy.html Politikus.ru

Merkelová diskutovala so Zelenským o situácii na Donbase


Úradujúca nemecká kancelárka Angela Merkelová počas telefonického rozhovoru s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským sľúbila, že zasahovanie do suverenity Ukrajiny nenechá bez následkov. Informovala o tom agentúra TASS s odvolaním sa na oficiálneho predstaviteľa kabinetu ministrov Spolkovej republiky Nemecko Steffena Seiberta.


Politička diskutovala o situácii v Donbase s ukrajinským líderom a uistila, že podporuje nezávislosť a územnú celistvosť Ukrajiny. „Kancelárka a prezident sa jednomyseľne zhodli na pokračovaní úsilia v normandskom formáte implementovať Minské dohody s cieľom mierového urovnania konfliktu [v Donbase],“ dodal Seibert.


Zástupca nemeckého kabinetu tiež uviedol, že lídri štátov si vymenili názory na migračnú krízu na hraniciach Bieloruska a Európskej únie.


Angela Merkelová už skôr obvinila Rusko z agresie voči Ukrajine a trvala na sankciách. Politik sa domnieva, že EÚ by sa mala každú chvíľu pripraviť na zavedenie protiruských opatrení. Signálom na akciu môže byť zhoršenie situácie na východe Ukrajiny a vyostrenie krízy na hraniciach Bieloruska s Poľskom.


https://lenta.ru/news/2021/11/25/frg_ukraine/


**Merkelová diskutovala so Zelenským o situácii na Donbase** Úradujúca nemecká kancelárka Angela Merkelová počas telefonického rozhovoru s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským sľúbila, že zasahovanie do suverenity Ukrajiny nenechá bez následkov. Informovala o tom agentúra TASS s odvolaním sa na oficiálneho predstaviteľa kabinetu ministrov Spolkovej republiky Nemecko Steffena Seiberta. Politička diskutovala o situácii v Donbase s ukrajinským líderom a uistila, že podporuje nezávislosť a územnú celistvosť Ukrajiny. „Kancelárka a prezident sa jednomyseľne zhodli na pokračovaní úsilia v normandskom formáte implementovať Minské dohody s cieľom mierového urovnania konfliktu [v Donbase],“ dodal Seibert. Zástupca nemeckého kabinetu tiež uviedol, že lídri štátov si vymenili názory na migračnú krízu na hraniciach Bieloruska a Európskej únie. Angela Merkelová už skôr obvinila Rusko z agresie voči Ukrajine a trvala na sankciách. Politik sa domnieva, že EÚ by sa mala každú chvíľu pripraviť na zavedenie protiruských opatrení. Signálom na akciu môže byť zhoršenie situácie na východe Ukrajiny a vyostrenie krízy na hraniciach Bieloruska s Poľskom. https://lenta.ru/news/2021/11/25/frg_ukraine/
Upravené 25. 11. 2021 o 18:27

Brusel požiadal Moskvu, aby neposkytovala humanitárnu pomoc Luhansku a Donecku
pozn. : Uviedol to hlavný hovorca pre zahraničné veci a bezpečnostnú politiku EÚ Peter Stano 16 rokov pôsobil vo verejnoprávnych médiách, okrem Slovenskej televízie aj v BBC World Service a Deutsche Welle, hlasnej propagandistickej trúbe „transatlantickej civilizácie“ a presne pred 2 rokmi sa stal aj „hlasnou trúbou“ Bruselu.
https://zemavek.sk/brusel-poziadal-moskvu-aby-neposkytovala-humanitarnu-pomoc-luhansku-a-donecku/


**Brusel požiadal Moskvu, aby neposkytovala humanitárnu pomoc Luhansku a Donecku** pozn. : Uviedol to hlavný hovorca pre zahraničné veci a bezpečnostnú politiku EÚ Peter Stano 16 rokov pôsobil vo verejnoprávnych médiách, okrem Slovenskej televízie aj v BBC World Service a Deutsche Welle, hlasnej propagandistickej trúbe „transatlantickej civilizácie“ a presne pred 2 rokmi sa stal aj „hlasnou trúbou“ Bruselu. https://zemavek.sk/brusel-poziadal-moskvu-aby-neposkytovala-humanitarnu-pomoc-luhansku-a-donecku/
1.89k
11
4
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept