Zahraničná politika
Ale ale ale....koukejme kdo se nám to tady lísá směrem k ČÍNĚ.....

Telefonát Xi-Macrona udává tón čínsko-francouzské spolupráci před klíčovým summitem o klimatu


https://www.globaltimes.cn/page/202110/1237361.shtml


Čínský prezident Si Ťin-pching v úterý telefonicky hovořil s francouzským prezidentem Emmanuelem Macronem.

Si zdůraznil, že Čína a Francie by měly za podmínky účinné prevence a kontroly epidemií pokročit v příslušné spolupráci, upevnit spolupráci v tradičních oblastech, jako je civilní jaderná energetika, letectví a kosmonautika, a rozšířit spolupráci v nových oblastech, jako je umělá inteligence, biofarmacie a záležitosti oceánů.


Čína je podle něj připravena spolupracovat s Francií na pokračování spolupráce v oblasti ochrany biologické rozmanitosti, prohloubení ekologické spolupráce, realizaci Globální rozvojové iniciativy a třístranné spolupráce v Africe a dalších regionech.


Dodal, že Čína a Francie se rovněž musí vzájemně podporovat při pořádání zimních olympijských her v Pekingu a olympijských her v Paříži.


Si zdůraznil, že Čína přikládá rozvoji vztahů s Francií velký význam.


Dodal, že od loňského roku udržují s Macronem kontakty různými způsoby a důležité konsensy, jichž dosáhli v oblasti dvoustranných vztahů, jsou účinně prováděny, přičemž již bylo dosaženo významného pokroku.


Poznamenal, že mezinárodní situace se rychle mění, a uvedl, že udržování včasné komunikace a koordinace mezi ním a Macronem v důležitých otázkách pomůže udržet směr čínsko-francouzských vztahů a vnést do světa více stability.


Si mezitím zdůraznil, že četné významné mezinárodní události z poslední doby opět ukázaly, že Francie správně prosazuje strategickou autonomii Evropské unie (EU).


Čína a EU podle něj musí pokračovat v komunikaci a dialogu na vysoké úrovni, posílit vzájemné porozumění a důvěru a omezit nedorozumění a nesprávná hodnocení.


Obě strany by také měly řádně zvládat rozdíly a posílit politické vedení vztahů mezi Čínou a EU, aby byl zajištěn stabilní a trvalý rozvoj oboustranných vztahů, dodal.


Navrhl, aby se obě strany zaměřily na potřeby svých podniků a obyvatel, dále využívaly potenciál spolupráce v oblastech, jako je konektivita, digitální technologie, ochrana životního prostředí, vědecké a technologické inovace a zdravotní péče, a rozšířily rozsah spolupráce mezi Čínou a EU.


Dodal, že Čína doufá, že Francie bude hrát pozitivní roli při podpoře zdravého a stabilního rozvoje vztahů mezi Čínou a EU.


**Telefonát Xi-Macrona udává tón čínsko-francouzské spolupráci před klíčovým summitem o klimatu** https://www.globaltimes.cn/page/202110/1237361.shtml Čínský prezident Si Ťin-pching v úterý telefonicky hovořil s francouzským prezidentem Emmanuelem Macronem. ** Si zdůraznil, že Čína a Francie by měly za podmínky účinné prevence a kontroly epidemií pokročit v příslušné spolupráci, upevnit spolupráci v tradičních oblastech, jako je civilní jaderná energetika, letectví a kosmonautika, a rozšířit spolupráci v nových oblastech, jako je umělá inteligence, biofarmacie a záležitosti oceánů.** Čína je podle něj připravena spolupracovat s Francií na pokračování spolupráce v oblasti ochrany biologické rozmanitosti, prohloubení ekologické spolupráce, realizaci Globální rozvojové iniciativy a třístranné spolupráce v Africe a dalších regionech. Dodal, že Čína a Francie se rovněž musí vzájemně podporovat při pořádání zimních olympijských her v Pekingu a olympijských her v Paříži. **Si zdůraznil, že Čína přikládá rozvoji vztahů s Francií velký význam.** Dodal, že od loňského roku udržují s Macronem kontakty různými způsoby a důležité konsensy, jichž dosáhli v oblasti dvoustranných vztahů, jsou účinně prováděny, přičemž již bylo dosaženo významného pokroku. Poznamenal, že mezinárodní situace se rychle mění, a uvedl, že udržování včasné komunikace a koordinace mezi ním a Macronem v důležitých otázkách pomůže udržet směr čínsko-francouzských vztahů a vnést do světa více stability. Si mezitím zdůraznil, že četné významné mezinárodní události z poslední doby opět ukázaly, že Francie správně prosazuje strategickou autonomii Evropské unie (EU). Čína a EU podle něj musí pokračovat v komunikaci a dialogu na vysoké úrovni, posílit vzájemné porozumění a důvěru a omezit nedorozumění a nesprávná hodnocení. Obě strany by také měly řádně zvládat rozdíly a posílit politické vedení vztahů mezi Čínou a EU, aby byl zajištěn stabilní a trvalý rozvoj oboustranných vztahů, dodal. Navrhl, aby se obě strany zaměřily na potřeby svých podniků a obyvatel, dále využívaly potenciál spolupráce **v oblastech, jako je konektivita, digitální technologie, ochrana životního prostředí, vědecké a technologické inovace a zdravotní péče, a rozšířily rozsah spolupráce mezi Čínou a EU.** Dodal, že Čína doufá, že Francie bude hrát pozitivní roli při podpoře zdravého a stabilního rozvoje vztahů mezi Čínou a EU.
Upravené 26. 10. 2021 o 21:31

Včera Johnson se lísal k Putinovi, dneska Macron k Si Ťin-pchingovi. To je důsledek toho, že oba vůdce odmítli jet na klimatický summit do Glasgow. A ta sebránka, co se tam sejde, je bez ních neschopná cokoli výřešit.


Včera Johnson se lísal k Putinovi, dneska Macron k Si Ťin-pchingovi. To je důsledek toho, že oba vůdce odmítli jet na klimatický summit do Glasgow. A ta sebránka, co se tam sejde, je bez ních neschopná cokoli výřešit.

Včera Johnson se lísal k Putinovi, dneska Macron k Si Ťin-pchingovi.


No jistě, jsou bez Východu úplně v hajzlu, ale aspoň ty Američani si to uvědomujou, narozdíl od těch "našich" blbců z Parlamentálu, který budou furt štěkat jak rozklepaná čivava na slona a bojovat s východem...
Svět je už úplně někde jinde a ty hovada žijou já nevím....v roce 1993? Tragédi - a my si je platíme.


[quote="pid:39759, uid:158"]Včera Johnson se lísal k Putinovi, dneska Macron k Si Ťin-pchingovi.[/quote] No jistě, jsou bez Východu úplně v hajzlu, ale aspoň ty Američani si to uvědomujou, narozdíl od těch "našich" blbců z Parlamentálu, který budou furt štěkat jak rozklepaná čivava na slona a bojovat s východem... Svět je už úplně někde jinde a ty hovada žijou já nevím....v roce 1993? Tragédi - a my si je platíme.

Tohle spojenectví anglosasům rozhodně nevoní . A vonět nebude ani dojč , protože je to staví na vedlejší kolej . Počítá se ještě s Německem , nebo se už mlčky připravuje jeho rozpad na více částí , dle toho , kdo co utrhne a udrží a do kterého předpřipraveného procesu to bude dotlačeno .


Tohle spojenectví anglosasům rozhodně nevoní . A vonět nebude ani dojč , protože je to staví na vedlejší kolej . Počítá se ještě s Německem , nebo se už mlčky připravuje jeho rozpad na více částí , dle toho , kdo co utrhne a udrží a do kterého předpřipraveného procesu to bude dotlačeno .

A vonět nebude ani dojč


Hlavní "řídící výbor" EU kope sám za sebe, protože Němci s Rusy mají Nord Stream 2. Francouzi to hrajou na Čínu a každej kouká sám na sebe, oni se teď snažej vyšachovat svoje "spojence" ze hry, tzn. i ČR a ti naši blbci jim jdou na ruku.


Vzpomínáš, jak jsme na Vodě kdysi řešili tu loď, která zablokovala Labe někdě v Dráždanech?
Škoda, že už nemám přístup k diskuzi, ale tenkrát jsme to v E-M analyzovali dost podrobně a všichni jsme řešili každej detail a prvek, je to cca 5 let zpět.


No tak, Němci útočej i teď, ale pozor...najížděj do "pyramidy" Havlistánu.
BMW vjelo do Tančícího domu a skončilo v KAVÁRNĚ.


https://www.novinky.cz/krimi/clanek/do-tanciciho-domu-vjelo-bmw-skoncilo-v-kavarne-40376167#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=Sw7e6tqR3ZT-202110262130&dop_id=40376167&source=hp&seq_no=4&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz


[quote="pid:39792, uid:185"]A vonět nebude ani dojč[/quote] Hlavní "řídící výbor" EU kope sám za sebe, protože Němci s Rusy mají Nord Stream 2. Francouzi to hrajou na Čínu a každej kouká sám na sebe, oni se teď snažej vyšachovat svoje "spojence" ze hry, tzn. i ČR a ti naši blbci jim jdou na ruku. Vzpomínáš, jak jsme na Vodě kdysi řešili tu loď, která zablokovala Labe někdě v Dráždanech? Škoda, že už nemám přístup k diskuzi, ale tenkrát jsme to v E-M analyzovali dost podrobně a všichni jsme řešili každej detail a prvek, je to cca 5 let zpět. No tak, Němci útočej i teď, ale pozor...najížděj do "pyramidy" Havlistánu. BMW vjelo do Tančícího domu a skončilo v **KAVÁRNĚ**. https://www.novinky.cz/krimi/clanek/do-tanciciho-domu-vjelo-bmw-skoncilo-v-kavarne-40376167#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=Sw7e6tqR3ZT-202110262130&dop_id=40376167&source=hp&seq_no=4&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

No tak, Němci útočej i teď, ale pozor...najížděj do "pyramidy" Havlistánu.
BMW vjelo do Tančícího domu a skončilo v KAVÁRNĚ.


Zrovna před chvíli jsem to zahlédl na Novinkách a napadlo mě to samé. smile


[quote="pid:39801, uid:633"]No tak, Němci útočej i teď, ale pozor...najížděj do "pyramidy" Havlistánu. BMW vjelo do Tančícího domu a skončilo v KAVÁRNĚ.[/quote] Zrovna před chvíli jsem to zahlédl na Novinkách a napadlo mě to samé. :)

ČÍNSKA ENERGETICKÁ KRÍZA SA ŠÍRI, ČERPACÍM STANICIAM DOCHÁDZA NAFTA
Existuje jeden opakující se problém s centrálním plánováním:
čím vyšší je míra intervence, tím horší a rozšířenější jsou neočekávané nepříznivé důsledky.
Před pouhými dvěma dny, když jsme informovali, že Peking zavedl cenové kontroly
na svůj příděl uhlí, řekli jsme, že problém s tak explicitními dotacemi, které vytvářejí uměle nízkou cenu, je v tom, že neřeší základní problém
(příliš velká poptávka, nedostatečná nabídka), ale místo toho urychlit hromadění
a vést k runu na uměle podhodnocenou komoditu, což si vynutí prudké nárůsty u jiné energetické komodity a zároveň povede k ještě rychlejšímu odlivu dotyčné komodity,
v tomto případě uhlí.
V podstatě je to jako obří geopolitická hra „práskni do krtka“.
Jak jsme předpokládali, v čínských pokusech vzdorovat zákonům nabídky a poptávky, pokud jde o uhlí, mohla druhá největší světová ekonomika přimět své lidi,
aby znovu prožili jeden z nejhorších aspektů stagflační vlny 70. let:
nedostatek plynu. které způsobily, že na mnoha čerpacích stanicích
po celé zemi dochází nafta kvůli omezením dodávek způsobeným rostoucí poptávkou
po dotovaném uhlí.
Před týdny, když se čínská energetická krize poprvé rozvinula, analytici společnosti Goldman ukázali mapu odhalující intenzitu nedostatku v celé Číně:
617d5169ed52a


https://www.zerohedge.com/energy/chinese-truckers-drivers-gas-station-owners-bear-brunt-crippling-diesel-shortage


  • no neviem, či si Francuzko polepší. . . (wasntme)

ČÍNSKA ENERGETICKÁ KRÍZA SA ŠÍRI, ČERPACÍM STANICIAM DOCHÁDZA NAFTA Existuje jeden opakující se problém s centrálním plánováním: **čím vyšší je míra intervence, tím horší a rozšířenější jsou neočekávané nepříznivé důsledky**. Před pouhými dvěma dny, když jsme informovali, že **Peking zavedl cenové kontroly** na svůj příděl uhlí, řekli jsme, že problém s tak explicitními dotacemi, které vytvářejí uměle nízkou cenu, je v tom, že neřeší základní problém (příliš velká poptávka, nedostatečná nabídka), ale místo toho urychlit hromadění a vést k runu na uměle podhodnocenou komoditu, což si vynutí prudké nárůsty u jiné energetické komodity a zároveň povede k ještě rychlejšímu odlivu dotyčné komodity, v tomto případě uhlí. V podstatě je to jako obří geopolitická hra „práskni do krtka“. Jak jsme předpokládali, v čínských pokusech vzdorovat zákonům nabídky a poptávky, pokud jde o uhlí, mohla druhá největší světová ekonomika přimět své lidi, aby znovu prožili jeden z nejhorších aspektů stagflační vlny 70. let: nedostatek plynu. které způsobily, že na mnoha čerpacích stanicích po celé zemi dochází nafta kvůli omezením dodávek způsobeným rostoucí poptávkou po dotovaném uhlí. Před týdny, když se čínská energetická krize poprvé rozvinula, analytici společnosti Goldman ukázali mapu odhalující intenzitu nedostatku v celé Číně: ![617d5169ed52a](serve/attachment&path=617d5169ed52a) https://www.zerohedge.com/energy/chinese-truckers-drivers-gas-station-owners-bear-brunt-crippling-diesel-shortage - no neviem, či si Francuzko polepší. . . (wasntme)
Upravené 30. 10. 2021 o 16:07
1.01k
6
4
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept