Zahraničná politika
Ruský svet je definitívne tu! Jalta 2.0 už prebehla

The world according to Vladimir Putin - https://asiatimes.com/2021/10/the-world-according-to-vladimir-putin/


Dmitry Chernyshenko and Borge Brende sign memorandum to set up Centre for Fourth Industrial Revolution in Russia - http://government.ru/en/news/43532/


The world according to Vladimir Putin - https://asiatimes.com/2021/10/the-world-according-to-vladimir-putin/ Dmitry Chernyshenko and Borge Brende sign memorandum to set up Centre for Fourth Industrial Revolution in Russia - http://government.ru/en/news/43532/

Dmitry Chernyshenko and Borge Brende sign memorandum to set up Centre for Fourth Industrial Revolution in Russia


To má být dobrá zpráva? Vláda podepisuje memorandum se Světovým ekonomickým fórem o koordinačním centru pro čtvrtou průmyslovou revoluci v Rusku??


"Centrum usnadní implementaci globálních projektů WEF v Rusku".


Spíše to působí jako rána podpindosů.


[quote="pid:39337, uid:738"]Dmitry Chernyshenko and Borge Brende sign memorandum to set up Centre for Fourth Industrial Revolution in Russia[/quote] To má být dobrá zpráva? Vláda podepisuje memorandum se Světovým ekonomickým fórem o koordinačním centru pro čtvrtou průmyslovou revoluci v Rusku?? "Centrum usnadní implementaci **globálních projektů WEF** v Rusku". Spíše to působí jako rána podpindosů.

Spíše to působí jako rána podpindosů


Nie. Rusko preberá iniciatívu, stavia sa do čela procesu - The main purpose of the Russian Centre for the Fourth Industrial Revolution is to raise awareness of Russia’s role within the global expert community and to exchange experience and expertise with the World Economic Forum and its partners around the world.


Špeciálne sa tam hovorí o AI. A čo povedal Putin o AI? Country That Leads in AI Development “Will be the Ruler of the World” - https://futurism.com/vladimir-putin-country-that-leads-in-ai-development-will-be-the-ruler-of-the-world


[quote="pid:39339, uid:372"]Spíše to působí jako rána podpindosů[/quote] Nie. Rusko preberá iniciatívu, stavia sa do čela procesu - The main purpose of the Russian Centre for the Fourth Industrial Revolution is to raise awareness of **Russia’s role within the global expert community** and to exchange experience and expertise with the World Economic Forum and its partners around the world. Špeciálne sa tam hovorí o AI. A čo povedal Putin o AI? Country That Leads in AI Development “Will be the Ruler of the World” - https://futurism.com/vladimir-putin-country-that-leads-in-ai-development-will-be-the-ruler-of-the-world
Upravené 24. 10. 2021 o 12:54

Nie. Rusko preberá iniciatívu, stavia sa do čela procesu -


A na to potřebuje pofiderní organizaci a centrum pro zavádění projektů WEF v Rusku?


To je podobné, jako by SSSR podepsal memorandum o zavádění projektů s IG Farben.


[quote="pid:39343, uid:738"]Nie. Rusko preberá iniciatívu, stavia sa do čela procesu -[/quote] A na to potřebuje pofiderní organizaci a centrum pro zavádění **projektů WEF v Rusku**? To je podobné, jako by SSSR podepsal memorandum o zavádění projektů s IG Farben.

A na to potřebuje pofiderní organizaci a centrum pro zavádění projektů WEF v Rusku?


Ja v tom nevidím žiadny problém použiť existujúce štruktúry. Paralela s IG Farben mi príde scestná. Okrem toho, ak by prevzali riadenie nad IG Farben, bolo by to zlé? Veď štruktúra sa dá použiť rovnako na dobro ako na zlo. Presne takto funguje Putin celú svoju kariéru. Jednoducho v tomto prípade použijú existujúcu platformu, ktorá Rusku dokonca dodá kredit na Západe. Veď to je zlomový moment - WEF v Moskve. V odchádzajúcom svete by to pre WEF a Západ bola potupa a viem si predstaviť, že mnohých zo Západu to poriadne vytočí, že ako je to možné, že sa to deje.


[quote="pid:39344, uid:372"]A na to potřebuje pofiderní organizaci a centrum pro zavádění projektů WEF v Rusku?[/quote] Ja v tom nevidím žiadny problém použiť existujúce štruktúry. Paralela s IG Farben mi príde scestná. Okrem toho, ak by prevzali riadenie nad IG Farben, bolo by to zlé? Veď štruktúra sa dá použiť rovnako na dobro ako na zlo. Presne takto funguje Putin celú svoju kariéru. Jednoducho v tomto prípade použijú existujúcu platformu, ktorá Rusku dokonca dodá kredit na Západe. Veď to je zlomový moment - WEF v Moskve. V odchádzajúcom svete by to pre WEF a Západ bola potupa a viem si predstaviť, že mnohých zo Západu to poriadne vytočí, že ako je to možné, že sa to deje.
Upravené 24. 10. 2021 o 13:29

Ja v tom nevidím žiadny problém použiť existujúce štruktúry.


WEF není žádná oficiální struktura. Není to OSN, EU. WEF je privátní struktura na zavedení digitálního koncentráku a dystopie. Tam není ani náznak něčeho pozitivního, nebo něčeho, co by stálo za to převzít.


A ono centrum není centrum pro společnou implementaci digitalizace, když už. Je to centrum pro zavádění globálních projektů WEF v Rusku.


Jaké projetky WEF stojí za to zavádět v Rusku? A jak by se daly otočit? Znáte projekty WEF?


Tohle je ještě horší než svatba Hohenzollera s armádní účastí. Tam by také šlo říct: No co? Tak se někdo oženil a armáda tam převzala procesy.


P.S. Za IG Farben a WEF stojí ty samé struktury.


[quote="pid:39346, uid:738"]Ja v tom nevidím žiadny problém použiť existujúce štruktúry.[/quote] WEF není žádná oficiální struktura. Není to OSN, EU. WEF je privátní struktura na zavedení digitálního koncentráku a dystopie. Tam není ani náznak něčeho pozitivního, nebo něčeho, co by stálo za to převzít. A ono centrum není centrum pro **společnou** implementaci digitalizace, když už. Je to centrum pro zavádění globálních** projektů WEF** v** Rusku**. Jaké projetky WEF stojí za to zavádět v Rusku? A jak by se daly otočit? Znáte projekty WEF? Tohle je ještě horší než svatba Hohenzollera s armádní účastí. Tam by také šlo říct: No co? Tak se někdo oženil a armáda tam převzala procesy. P.S. Za IG Farben a WEF stojí ty samé struktury.
Upravené 24. 10. 2021 o 13:46

Rusko preberá iniciatívu, stavia sa do čela procesu

Súhlasím. A všetko zatiaľ nasvedčuje tomu, že Putin sa poučil z chýb Stalina.


[quote="pid:39343, uid:738"]Rusko preberá iniciatívu, stavia sa do čela procesu[/quote] Súhlasím. A všetko zatiaľ nasvedčuje tomu, že Putin sa poučil z chýb Stalina.

Súhlasím.


A jaký proces to má být? Do čela čeho by se tímto Rusko postavilo? Že mu WEF bude doma zavádět projekty? Proč má vůbec nějaké WEF zavádět projetky v Rusku? Kdo je to WEF a jaké jsou jeho globální projekty?
Jakou legitimitu má WEF? V porovnání s třeba OSN?


[quote="pid:39352, uid:330"]Súhlasím.[/quote] A jaký proces to má být? Do čela čeho by se tímto Rusko postavilo? Že mu WEF bude **doma** zavádět projekty? Proč má vůbec nějaké WEF zavádět projetky v Rusku? Kdo je to WEF a jaké jsou jeho globální projekty? Jakou legitimitu má WEF? V porovnání s třeba OSN?
Upravené 24. 10. 2021 o 13:56

WEF není žádná oficiální struktura. Není to OSN, EU


No a? A čo to mení na veci? Okrem toho som to ani nikde netvrdil.


WEF je privátní struktura na zavedení digitálního koncentráku a dystopie.


Veď presne taký proces je potrebné dostať pod svoju kontrolu


A ono centrum není centrum pro společnou implementaci digitalizace


Ešte raz - The main purpose of the Russian Centre for the Fourth Industrial Revolution is to raise awareness of Russia’s role within the global expert community and to exchange experience and expertise with the World Economic Forum and its partners around the world.


[quote="pid:39351, uid:372"]WEF není žádná oficiální struktura. Není to OSN, EU[/quote] No a? A čo to mení na veci? Okrem toho som to ani nikde netvrdil. [quote="pid:39351, uid:372"]WEF je privátní struktura na zavedení digitálního koncentráku a dystopie.[/quote] Veď presne taký proces je potrebné dostať pod svoju kontrolu [quote="pid:39351, uid:372"]A ono centrum není centrum pro společnou implementaci digitalizace[/quote] Ešte raz - The main purpose of the Russian Centre for the Fourth Industrial Revolution is to raise awareness of **Russia’s role within the global expert community** and to exchange experience and expertise with the World Economic Forum and its partners around the world.

Jakou legitimitu má WEF? V porovnání s třeba OSN?


A to akože prečo a z akého dôvodu by sme mali porovnávať s OSN? WEF má legitimitu vo svojom poli pôsobnosti predsa. Porovnávať to s OSN je celkom mimo misu s prepáčením.


[quote="pid:39355, uid:372"]Jakou legitimitu má WEF? V porovnání s třeba OSN?[/quote] A to akože prečo a z akého dôvodu by sme mali porovnávať s OSN? WEF má legitimitu vo svojom poli pôsobnosti predsa. Porovnávať to s OSN je celkom mimo misu s prepáčením.

Ešte by som chcel dať do pozornosti aj toto moje vlákno:


Veľká Európa - Lisabon / Vladivostok + Nová hodvábna cesta + CENTROPE - https://ksbforum.eu/index.php?u=/topic/3664/ve%C4%BEk%C3%A1-eur%C3%B3pa-lisabon-vladivostok-nov%C3%A1-hodv%C3%A1bna-cesta-centrope


Ešte by som chcel dať do pozornosti aj toto moje vlákno: Veľká Európa - Lisabon / Vladivostok + Nová hodvábna cesta + CENTROPE - https://ksbforum.eu/index.php?u=/topic/3664/ve%C4%BEk%C3%A1-eur%C3%B3pa-lisabon-vladivostok-nov%C3%A1-hodv%C3%A1bna-cesta-centrope

Veď presne taký proces je potrebné dostať pod svoju kontrolu


Pod kontrolu? Ne, ten je nutné zničit. Je WEF nějakou INSTITUCÍ? Jako je OSN? Jak by nad procesem depopulace a následné dystopie mělo Rusko převzít kontrolu? Místo 6 miliard lidí by zlikvidovali jen 4? Místo 15 minut chůze z domu byste mohli jít 20 minut? Nebo by to byly ruské technologie v budoucím koncentráku?


Stále nechápu, jaký PROCES by zde mělo Rusko převzít. Něco jiného je převzít objektivní proces jako globalizace a dát mu jiný směr.


Úplně jiná věc jsou "procesy" WEF. Jakou legitimitu mají? On je WEF oficiálně nějakým partnerem, který udává směr státům?


Proces 4. průmyslové revoluce WEF není objektivním procesem, nad nímž by bylo třeba převzít kontrolu zbudováním hnízda pro jeho implementaci v Rusku.


A to akože prečo a z akého dôvodu by sme mali porovnávať s OSN?


Právě že neporovnáváme. Upozorňujeme, že procesy pod vedením OSN jsou, ať se nám to líbí, nebo ne, legitimní. A tam je třeba PROCESY převzít.


Procesy WEF legitimní nejsou. Jsou to vlhké sny otrokářů. A na ně je brzy nutné reagovat bičem a šibenicí.


[quote="pid:39361, uid:738"]Veď presne taký proces je potrebné dostať pod svoju kontrolu[/quote] Pod kontrolu? Ne, ten je nutné zničit. Je WEF nějakou INSTITUCÍ? Jako je OSN? Jak by nad procesem depopulace a následné dystopie mělo Rusko převzít kontrolu? Místo 6 miliard lidí by zlikvidovali jen 4? Místo 15 minut chůze z domu byste mohli jít 20 minut? Nebo by to byly ruské technologie v budoucím koncentráku? Stále nechápu, jaký PROCES by zde mělo Rusko převzít. Něco jiného je převzít objektivní proces jako globalizace a dát mu jiný směr. Úplně jiná věc jsou "procesy" WEF. Jakou legitimitu mají? On je WEF **oficiálně** nějakým partnerem, který udává směr státům? **Proces** 4. průmyslové revoluce WEF není objektivním procesem, nad nímž by bylo třeba převzít kontrolu zbudováním hnízda pro jeho implementaci v Rusku. [quote="pid:39363, uid:738"]A to akože prečo a z akého dôvodu by sme mali porovnávať s OSN?[/quote] Právě že neporovnáváme. Upozorňujeme, že procesy pod vedením OSN jsou, ať se nám to líbí, nebo ne, legitimní. A tam je třeba PROCESY převzít. Procesy WEF legitimní nejsou. Jsou to vlhké sny otrokářů. A na ně je brzy nutné reagovat bičem a šibenicí.

A na ně je brzy nutné reagovat bičem a šibenicí.

Použití 6. priority zobecněných prostředků řízení je prohra na vyšších prioritách.
A prohrává Rusko na vyšších prioritách?


[quote="pid:39371, uid:372"]A na ně je brzy nutné reagovat bičem a šibenicí.[/quote] Použití 6. priority zobecněných prostředků řízení je prohra na vyšších prioritách. A prohrává Rusko na vyšších prioritách?

@Jiří - vyznačuješ se velmi rychlými diskusními reakcemi . Přopomínáš mi toho mlaďocha ze Sedmi statečných (hrál ho Horst Buchholz). Proč tak spěcháš s úsudkem ? Na Valdaji "velel" jednoznačně Putin, a to jen proto, že takhle byl Valdaj organizován. To jsou ty "rapěrnyje točky" procesů , které jsou pro veřejnost publikovány. Současná situace doslova VYŽADUJE time-out a proto Valdaj jako Davos II a proto pravděpodobné setkání Biden-Putin II do konce roku. Ale posuzovat takhle rychle , kdo to "vyhrál" ? Kvůli tomu se ta vynucená setkání neodehrávají. Z nich musí každý účastník odejít s nějakou částí splněných úkolů - proto tam jede.
jenom na okraj . Co je z hlediska řízení správnější postup ? Postavit se do opozice globálních a globalisty vedených procesů (zdroje mají dostatečně vysoké) , anebo využít konceptuální převahy a zjevné převahy na 6.prioritě a usměrňovat vývoj, přebírat řízení ?

@Jiří - vyznačuješ se velmi rychlými diskusními reakcemi . Přopomínáš mi toho mlaďocha ze Sedmi statečných (hrál ho Horst Buchholz). Proč tak spěcháš s úsudkem ? Na Valdaji "velel" jednoznačně Putin, a to jen proto, že takhle byl Valdaj organizován. To jsou ty "rapěrnyje točky" procesů , které jsou pro veřejnost publikovány. Současná situace doslova VYŽADUJE time-out a proto Valdaj jako Davos II a proto pravděpodobné setkání Biden-Putin II do konce roku. Ale posuzovat takhle rychle , kdo to "vyhrál" ? Kvůli tomu se ta vynucená setkání neodehrávají. Z nich musí každý účastník odejít s nějakou částí splněných úkolů - proto tam jede. jenom na okraj . Co je z hlediska řízení správnější postup ? Postavit se do opozice globálních a globalisty vedených procesů (zdroje mají dostatečně vysoké) , anebo využít konceptuální převahy a zjevné převahy na 6.prioritě a usměrňovat vývoj, přebírat řízení ?

zjevné převahy na 6.prioritě a usměrňovat vývoj, přebírat řízení ?


Dobre sa to cita. Ide z toho pokoj, ze dnes uz vojna byt nemoze. Nie velka. Ale ako je to s ochotou ruskych generalov ist proti usakom?


[quote="pid:39373, uid:57"]zjevné převahy na 6.prioritě a usměrňovat vývoj, přebírat řízení ?[/quote] Dobre sa to cita. Ide z toho pokoj, ze dnes uz vojna byt nemoze. Nie velka. Ale ako je to s ochotou ruskych generalov ist proti usakom?

Použití 6. priority zobecněných prostředků řízení je prohra na vyšších prioritách.
A prohrává Rusko na vyšších prioritách?


Jistěže ne. Ale já nemuvil o použití 6. priority, a už vůbec ne ve smyslu, že by ruská armáda napochodovala do Davosu a sťala Schwabovi hlavu. Mám spíše na mysli novodobý Norimberský proces, kde tyto zločince odsoudí ve svých domovských zemích a postaví ke zdi...


Na Valdaji "velel" jednoznačně Putin,


O tom žádná. Ale bohužel, Rusko není jenom Putin. A otevření centra pro implementaci 4 průmyslové revoluce na území Ruska mi nepřijde jako převzetí procesu.


Stále je zde má otázka: Jaký proces WEF by mělo Rusko převzít a jak? Oni jsou projektem bažiny a mají jen jeden cíl, o němž mě nenapadá, kromě jeho konce, jak ho využít ve prospěch Ruska či lidstva.


Ano, Putin jim v Davosu řekl, že na "zlatou miliardu" mohou zapomenout. Čili omítl agendu a procesy WEF.
Ale je toto událost, kterou řídí Putin, nebo podpindos? Událost prvního významu by byo otevření centra Valdaje pro spolupráci třeba v Německu. Toto mi opravdu spíše připomíná akci podpindos, kteří se nyní utrhli ze řetězu. Hrají o život a prohrají. To neznamená, že by teď neškodili, kde jen mohou.


Nevylučuji však, že to může být tak, jak popisuješ. Pouze já to tam tedy nevidím. Jsem opravdu zvědav, jak tuto událost budou komentovat v Rusku. Bude to třeba nějaká Otázka?


[quote="pid:39372, uid:240"]Použití 6. priority zobecněných prostředků řízení je prohra na vyšších prioritách. A prohrává Rusko na vyšších prioritách?[/quote] Jistěže ne. Ale já nemuvil o použití 6. priority, a už vůbec ne ve smyslu, že by ruská armáda napochodovala do Davosu a sťala Schwabovi hlavu. Mám spíše na mysli novodobý Norimberský proces, kde tyto zločince odsoudí ve svých domovských zemích a postaví ke zdi... [quote="pid:39373, uid:57"]Na Valdaji "velel" jednoznačně Putin,[/quote] O tom žádná. Ale bohužel, Rusko není jenom Putin. A otevření centra pro implementaci 4 průmyslové revoluce na území Ruska mi nepřijde jako převzetí procesu. Stále je zde má otázka: Jaký proces **WEF** by mělo Rusko převzít a jak? Oni jsou projektem bažiny a mají jen jeden cíl, o němž mě nenapadá, kromě jeho konce, jak ho využít ve prospěch Ruska či lidstva. Ano, Putin jim v Davosu řekl, že na "zlatou miliardu" mohou zapomenout. Čili omítl agendu a procesy WEF. Ale je toto událost, kterou řídí Putin, nebo podpindos? Událost prvního významu by byo otevření centra Valdaje pro spolupráci třeba v Německu. Toto mi opravdu spíše připomíná akci podpindos, kteří se nyní utrhli ze řetězu. Hrají o život a prohrají. To neznamená, že by teď neškodili, kde jen mohou. Nevylučuji však, že to může být tak, jak popisuješ. Pouze já to tam tedy nevidím. Jsem opravdu zvědav, jak tuto událost budou komentovat v Rusku. Bude to třeba nějaká Otázka?
Upravené 24. 10. 2021 o 16:32

Jistěže ne. Ale já nemuvil o použití 6. priority, a už vůbec ne ve smyslu, že by ruská armáda napochodovala do Davosu a sťala Schwabovi hlavu. Mám spíše na mysli novodobý Norimberský proces, kde tyto zločince odsoudí ve svých domovských zemích a postaví ke zdi...

Takže jsem to pochopil správně. Fyzická likvidace. Pořád 6. priorita. Je jedno, že bez použití armády.


[quote="pid:39377, uid:372"]Jistěže ne. Ale já nemuvil o použití 6. priority, a už vůbec ne ve smyslu, že by ruská armáda napochodovala do Davosu a sťala Schwabovi hlavu. Mám spíše na mysli novodobý Norimberský proces, kde tyto zločince odsoudí ve svých domovských zemích a postaví ke zdi...[/quote] Takže jsem to pochopil správně. Fyzická likvidace. Pořád 6. priorita. Je jedno, že bez použití armády.

Fyzická likvidace. Pořád 6. priorita.


Fyzická likvidace lynčem davu a poprava po soudním procesu jsou zcela rozdílné věci.
Zasloužil si třeba KH Frank oprátku?


P.S. je ze stejné líhně


[quote="pid:39378, uid:240"]Fyzická likvidace. Pořád 6. priorita.[/quote] Fyzická likvidace lynčem davu a poprava po soudním procesu jsou zcela rozdílné věci. Zasloužil si třeba KH Frank oprátku? P.S. je ze stejné líhně
Upravené 24. 10. 2021 o 16:51

Už nadpis tohoto vlákna je silně zavádějící . Ruský svět je zde stále , on se nikam neztratil. Takhle se můžu ráno vzbudit a jevit se tomu , že slunce je zde .
Tohle vlákno je jedním z těch , které má za úkol rozptylovat pozornost směrem na blýštivé kaménky , z kočičího zlata .


Už nadpis tohoto vlákna je silně zavádějící . Ruský svět je zde stále , on se nikam neztratil. Takhle se můžu ráno vzbudit a jevit se tomu , že slunce je zde . Tohle vlákno je jedním z těch , které má za úkol rozptylovat pozornost směrem na blýštivé kaménky , z kočičího zlata .

A otevření centra pro implementaci 4 průmyslové revoluce na území Ruska mi nepřijde jako převzetí procesu.


Už tretíkrát to opakujem - The main purpose of the Russian Centre for the Fourth Industrial Revolution is to raise awareness of Russia’s role within the global expert community and to exchange experience and expertise with the World Economic Forum and its partners around the world.


Jaký proces WEF by mělo Rusko převzít a jak?


Veď je to tam priamo napísané, že ide o digitalizáciu, teda proces zavádzania digitalizácie sveta. A nie je to v technokratickej civilizácii objektívny proces, presne ako je globalizácia objektívny proces? Je teda celkom logické byť v čele takého objektívneho procesu. A že implementujú výdobytky 4. priemyslovej revolúcie v Rusku? Aj tu platí, že také výdobytky môžu byť využité rovnako tak záporne ako aj kladne. Tu žiadny problém nie je. Ak boli prenášané know how a technológie do Číny, prečo nie do Ruska? Nie je to snáď lepšie ako roky niečo skúmať a vyvíjať na vlastnú päsť a nechať ostatné krajiny napredovať rýchlejšie? Načo vymýšľať vymyslené? Čína napríklad ponúka svetu sociálny kredit ako technologický vrchol, Rusko ponúkne svoju vlastnú ideu. Nie je na to WEF ideálnou platformou? A dôležitosť AI som už spomínal vyššie. Jednoducho 4. priemyslová revolúcia je digitálna revolúcia s AI ako prioritou. A Rusko sa stavia do čela tejto digitálne revolúcie. To mi z toho vychádza.


A pre doplnenie -
Acting under the instructions of Prime Minister Mikhail Mishustin, Deputy Prime Minister Dmitry Chernyshenko signed the memorandum for Russia, with World Economic Forum President


Dmitry Chernyshenko said the Government, working with the regions and the business community, has been hard at work promoting the digital transformation, which was designated by President Vladimir Putin as one of the national goals.


[quote="pid:39377, uid:372"]A otevření centra pro implementaci 4 průmyslové revoluce na území Ruska mi nepřijde jako převzetí procesu.[/quote] Už tretíkrát to opakujem - **The main purpose** of the Russian Centre for the Fourth Industrial Revolution is to raise awareness of **Russia’s role within the global expert community** and to exchange experience and expertise with the World Economic Forum and its partners around the world. [quote="pid:39377, uid:372"]Jaký proces WEF by mělo Rusko převzít a jak?[/quote] Veď je to tam priamo napísané, že ide o digitalizáciu, teda proces zavádzania digitalizácie sveta. A nie je to v technokratickej civilizácii objektívny proces, presne ako je globalizácia objektívny proces? Je teda celkom logické byť v čele takého objektívneho procesu. A že implementujú výdobytky 4. priemyslovej revolúcie v Rusku? Aj tu platí, že také výdobytky môžu byť využité rovnako tak záporne ako aj kladne. Tu žiadny problém nie je. Ak boli prenášané know how a technológie do Číny, prečo nie do Ruska? Nie je to snáď lepšie ako roky niečo skúmať a vyvíjať na vlastnú päsť a nechať ostatné krajiny napredovať rýchlejšie? Načo vymýšľať vymyslené? Čína napríklad ponúka svetu sociálny kredit ako technologický vrchol, Rusko ponúkne svoju vlastnú ideu. Nie je na to WEF ideálnou platformou? A dôležitosť AI som už spomínal vyššie. Jednoducho 4. priemyslová revolúcia je digitálna revolúcia s AI ako prioritou. A Rusko sa stavia do čela tejto digitálne revolúcie. To mi z toho vychádza. A pre doplnenie - Acting under the instructions of Prime Minister Mikhail Mishustin, Deputy Prime Minister Dmitry Chernyshenko signed the memorandum for Russia, with World Economic Forum President Dmitry Chernyshenko said the Government, working with the regions and the business community, has been hard at work promoting the digital transformation, which was designated by President Vladimir Putin as one of the national goals.

Ruský svět je zde stále


Áno, ruský svet tu je. Ale je v ČR? Je na Slovensku? Ruský svet sa rozširuje, tak je to myslené a naberá na sile a relevancii.


úkol rozptylovat pozornost směrem na blýštivé kaménky


Ako rozptyľuje pozornosť? A čo konkrétne sú tie blyštiace kamienky?


[quote="pid:39385, uid:185"]Ruský svět je zde stále[/quote] Áno, ruský svet tu je. Ale je v ČR? Je na Slovensku? Ruský svet sa rozširuje, tak je to myslené a naberá na sile a relevancii. [quote="pid:39385, uid:185"]úkol rozptylovat pozornost směrem na blýštivé kaménky[/quote] Ako rozptyľuje pozornosť? A čo konkrétne sú tie blyštiace kamienky?

Proč má vůbec nějaké WEF zavádět projetky v Rusku?

Jednou z hlavných aplikácii umelej inteligencie bude v budúcnosti správa spoločnej/globálnej umelej siete. Rusko v tejto oblasti veľmi dynamicky napreduje, no za svetovou špičkou (Amerika, Čína) zatiaľ zaostáva. Do budúcnosti však aj tak bude nevyhnutná medzinárodná/medzikorporátna spolupráca – ak to má slúžiť celému ľudstvu (v zmysle KSB). Ak je WEF privátna štruktúra disponujúca znalosťami, kapacitami a schopnosťami v tejto kľúčovej oblasti, je dobre jej poskytnúť priestor, no mať ju na dohľad a pod kontrolou. Asi takto to podľa mňa rusi vyhodnotili.


V súčasnosti sú sociálne siete ako aj celý internet spravovaný súkromnými korporáciami. Presvedčil sa o tom aj prezident D.Trump – a začal budovať vlastnú sociálnu sieť. No nebude to zrejme riešením pre všetkých. Riešením pre všetkých by nebola ani čisto ruská aplikácia UI do tejto oblasti.


[quote="pid:39355, uid:372"]Proč má vůbec nějaké WEF zavádět projetky v Rusku?[/quote] Jednou z hlavných aplikácii umelej inteligencie bude v budúcnosti správa spoločnej/globálnej umelej siete. Rusko v tejto oblasti veľmi dynamicky napreduje, no za svetovou špičkou (Amerika, Čína) zatiaľ zaostáva. Do budúcnosti však aj tak bude nevyhnutná medzinárodná/medzikorporátna spolupráca – ak to má slúžiť celému ľudstvu (v zmysle KSB). Ak je WEF privátna štruktúra disponujúca znalosťami, kapacitami a schopnosťami v tejto kľúčovej oblasti, je dobre jej poskytnúť priestor, no mať ju na dohľad a pod kontrolou. Asi takto to podľa mňa rusi vyhodnotili. V súčasnosti sú sociálne siete ako aj celý internet spravovaný súkromnými korporáciami. Presvedčil sa o tom aj prezident D.Trump – a začal budovať vlastnú sociálnu sieť. No nebude to zrejme riešením pre všetkých. Riešením pre všetkých by nebola ani čisto ruská aplikácia UI do tejto oblasti.

áno Ruský svet je tu a pred Ruskom stojí neľahká úloha udržať ako takú rovnováhu a poriadok na tejto planéte. Západ stojí pred krachom a každý čaká na ranu z milosti. A Čína? Čína je na tom rovnako. Stojíme na prahu veľkým zmien kde končí starý svet a začína nový. NATO je je zdá sa v záverečnej fáze mozgovej smrti a EÚ, čo už si čvirikajú aj vrabce na streche, je na tom podobne. Putinove slová Makronovi, že Rusko poskytne Francúzsku bezpečnostné záruky neboli povedané len tak, ale jasne odzrkadľujú novú realitu. No a to isté platí aj v ekonomickej sfére. Dalo by sa povedať, že týmto Putin nepriamo oznámil vznik hospodárskeho priestoru Vladivostok - Lisabon a zároveň aj vznik novej bezpečnostnej organizácie, ktorá nahradí NATO.


"Spolupráca" s WEF a zároveň preberanie vodcovskej úlohy v tomto tandeme beriem ako odkaz ostatným krajinám aká je realita. Táto "spolupráca" má hlavne politický kontext a prevzatie riadiacich úloh Ruskom dáva jasný signál, že daná organizácia je fakticky mŕtva a to memorandum na zriadenie centra 4 priemyselnej revolúcie beriem ako odkaz, že nový svet sa začne kreovať v Rusku. Tam bude dočasné centrum koncentrácie riadenia a potom možno aj trvalé (ale to si nemyslím). Všetko záleží na dohode.


A ešte jedno nakoniec. Podľa mňa Jalta 2.0 už prebehla a jedným z jej výsledkov je nová Európa pod Ruským vedením a ďalším výstupov je dohoda medzi USA-GB-Austráliou. Jednak touto dohodou uštedrili citeľnú a bolestivú ranu močiaru nielen na západe ale aj v Číne a Austrálii. Zároveň to môže korešpondovať s vytvorením nových zón vplyvu, resp. zón zodpovednosti.


áno Ruský svet je tu a pred Ruskom stojí neľahká úloha udržať ako takú rovnováhu a poriadok na tejto planéte. Západ stojí pred krachom a každý čaká na ranu z milosti. A Čína? Čína je na tom rovnako. Stojíme na prahu veľkým zmien kde končí starý svet a začína nový. NATO je je zdá sa v záverečnej fáze mozgovej smrti a EÚ, čo už si čvirikajú aj vrabce na streche, je na tom podobne. Putinove slová Makronovi, že Rusko poskytne Francúzsku bezpečnostné záruky neboli povedané len tak, ale jasne odzrkadľujú novú realitu. No a to isté platí aj v ekonomickej sfére. Dalo by sa povedať, že týmto Putin nepriamo oznámil vznik hospodárskeho priestoru Vladivostok - Lisabon a zároveň aj vznik novej bezpečnostnej organizácie, ktorá nahradí NATO. "Spolupráca" s WEF a zároveň preberanie vodcovskej úlohy v tomto tandeme beriem ako odkaz ostatným krajinám aká je realita. Táto "spolupráca" má hlavne politický kontext a prevzatie riadiacich úloh Ruskom dáva jasný signál, že daná organizácia je fakticky mŕtva a to memorandum na zriadenie centra 4 priemyselnej revolúcie beriem ako odkaz, že nový svet sa začne kreovať v Rusku. Tam bude dočasné centrum koncentrácie riadenia a potom možno aj trvalé (ale to si nemyslím). Všetko záleží na dohode. A ešte jedno nakoniec. Podľa mňa Jalta 2.0 už prebehla a jedným z jej výsledkov je nová Európa pod Ruským vedením a ďalším výstupov je dohoda medzi USA-GB-Austráliou. Jednak touto dohodou uštedrili citeľnú a bolestivú ranu močiaru nielen na západe ale aj v Číne a Austrálii. Zároveň to môže korešpondovať s vytvorením nových zón vplyvu, resp. zón zodpovednosti.

Russian Prime Minister Mikhail Mishustin believes that the fifth industrial revolution could take place in the next 10-20 years, and it is important for the country to introduce new technologies in order to consolidate its leading position in the world - https://tass.com/economy/1333313


Russian Prime Minister Mikhail Mishustin believes that the fifth industrial revolution could take place in the next 10-20 years, and it is important for the country to introduce new technologies in order to consolidate its leading position in the world - https://tass.com/economy/1333313

fifth industrial revolution could take place in the next 10-20 years


Žeby mali Rusi technológie, o ktorých doteraz mlčali?


[quote="pid:39505, uid:738"]fifth industrial revolution could take place in the next 10-20 years[/quote] Žeby mali Rusi technológie, o ktorých doteraz mlčali?

Russian Prime Minister Mikhail Mishustin believes


Tady část lidí nerozumí anglicky (jako já nerozumím rusky), tak si dej těch pár vteřin času s překladem.


Ruský premiér Michail Mišustin se domnívá, že pátá průmyslová revoluce by mohla proběhnout v příštích 10-20 letech a pro zemi je důležité zavádět nové technologie, aby si upevnila své vedoucí postavení ve světě -


[quote="pid:39505, uid:738"]Russian Prime Minister Mikhail Mishustin believes[/quote] Tady část lidí nerozumí anglicky (jako já nerozumím rusky), tak si dej těch pár vteřin času s překladem. Ruský premiér Michail Mišustin se domnívá, že pátá průmyslová revoluce by mohla proběhnout v příštích 10-20 letech a pro zemi je důležité zavádět nové technologie, aby si upevnila své vedoucí postavení ve světě -

a v com by mala ta 5.revolucia spocivat neuviedli? 4. by mali byt roboty, 5G apod.


a v com by mala ta 5.revolucia spocivat neuviedli? 4. by mali byt roboty, 5G apod.
Upravené 25. 10. 2021 o 18:54

Tady je překlad toho článku:__


Příští průmyslová revoluce se může odehrát za 10-20 let - ruský premiér
Je možné uvažovat o tom, že energetická transformace by mohla být pátou průmyslovou revolucí, řekl Michail Mišustin


MOSKVA, 2. září. /TASS/. Ruský premiér Michail Mišustin se domnívá, že pátá průmyslová revoluce by se mohla uskutečnit v příštích 10-20 letech a pro zemi je důležité zavádět nové technologie, aby si upevnila své vedoucí postavení ve světě, řekl ve čtvrtek na semináři Nové znalosti v rámci šestého Východního ekonomického fóra (EEF).


"Mezi první a druhou průmyslovou revolucí bylo 100-120 let. Mezi druhou a třetí bylo jen 50-70 let. Čtvrtá proběhla asi 20-30 let po první. Nevylučuji, že pátá proběhne před našimi zraky, v příštích 10-20 letech. Je možné uvažovat o tom, že energetická transformace by mohla být pátou průmyslovou revolucí," řekl Mišustin.


Podle něj nyní dochází ke změnám během života jedné generace. "Musíme být připraveni na to, že budeme muset žít v éře změn," řekl a dodal, že abychom mohli reagovat na současné výzvy, bude nutné studovat celý náš život, být otevřený a vnímavý k novým věcem. Moderní společnost je teprve "na počátku čtvrté průmyslové revoluce" a musí ujít určitou cestu, aby pochopila změny posledních let a znovu promyslela, jak se budou různé společenské systémy chovat v nových podmínkách. "Když pochopíme, jak to funguje, budeme schopni se vyhnout revolučním změnám, které provázely všechny předchozí technologické přechody," řekl Mišustin.


Historicky, řekl Mišustin, několik technologických přechodů a rozvoj technologií vedl ke změně vztahů mezi lidmi, což nakonec vedlo ke změně společensko-historické formace. "Jak ukazuje historická zkušenost, z technologických přechodů profitují především ti lidé a země, kteří dokázali dát nové technologie do svých služeb dříve než ostatní a přechodem si zajistili vedoucí postavení," řekl.


**Tady je překlad toho článku:**__ **Příští průmyslová revoluce se může odehrát za 10-20 let - ruský premiér Je možné uvažovat o tom, že energetická transformace by mohla být pátou průmyslovou revolucí, řekl Michail Mišustin** MOSKVA, 2. září. /TASS/. **Ruský premiér Michail Mišustin se domnívá, že pátá průmyslová revoluce by se mohla uskutečnit v příštích 10-20 letech a pro zemi je důležité zavádět nové technologie, aby si upevnila své vedoucí postavení ve světě, řekl ve čtvrtek na semináři Nové znalosti v rámci šestého Východního ekonomického fóra (EEF)**. "Mezi první a druhou průmyslovou revolucí bylo 100-120 let. Mezi druhou a třetí bylo jen 50-70 let. Čtvrtá proběhla asi 20-30 let po první. Nevylučuji, že pátá proběhne před našimi zraky, v příštích 10-20 letech. Je možné uvažovat o tom, že energetická transformace by mohla být pátou průmyslovou revolucí," řekl Mišustin. Podle něj nyní dochází ke změnám během života jedné generace. "Musíme být připraveni na to, že budeme muset žít v éře změn," řekl a dodal, že abychom mohli reagovat na současné výzvy, bude nutné studovat celý náš život, být otevřený a vnímavý k novým věcem. Moderní společnost je teprve "na počátku čtvrté průmyslové revoluce" a musí ujít určitou cestu, aby pochopila změny posledních let a znovu promyslela, jak se budou různé společenské systémy chovat v nových podmínkách. "Když pochopíme, jak to funguje, budeme schopni se vyhnout revolučním změnám, které provázely všechny předchozí technologické přechody," řekl Mišustin. Historicky, řekl Mišustin, několik technologických přechodů a rozvoj technologií vedl ke změně vztahů mezi lidmi, což nakonec vedlo ke změně společensko-historické formace. "Jak ukazuje historická zkušenost, z technologických přechodů profitují především ti lidé a země, kteří dokázali dát nové technologie do svých služeb dříve než ostatní a přechodem si zajistili vedoucí postavení," řekl.
Upravené 25. 10. 2021 o 19:42

Mezi první a druhou průmyslovou revolucí bylo 100-120 let. Mezi druhou a třetí bylo jen 50-70 let. Čtvrtá proběhla asi 20-30 let po první. Nevylučuji, že pátá proběhne před našimi zraky, v příštích 10-20 letech.

Začíná to být komické...
mezi 1. a 2. ... 100 - 120 let
mezi 2. a 3. ... 50 - 70 let
mezi 3. a 4. ... 20 - 30 let
mezi 4. a 5. ... 10 - 20 let [jak se píše na mapkách: "zde stojíte"]
mezi 5. a 6. ... 5 - 10 let
mezi 6. a 7. ... 2 - 5 let
mezi 7. a 8. ... 1 - 2 roky
...a pak už to jako bude permanentní průmyslová revoluce?


Nicméně revoluce/nerevoluce, počítám to jako jedno z hmatatelných (a navíc i ozvučených) potvrzení Zákona času.


Zvláště mne zaujala větička:

"Když pochopíme, jak to funguje, budeme schopni se vyhnout revolučním změnám, které provázely všechny předchozí technologické přechody," řekl Mišustin.


[quote="pid:39589, uid:633"]Mezi první a druhou průmyslovou revolucí bylo 100-120 let. Mezi druhou a třetí bylo jen 50-70 let. Čtvrtá proběhla asi 20-30 let po první. Nevylučuji, že pátá proběhne před našimi zraky, v příštích 10-20 letech.[/quote] Začíná to být komické... mezi 1. a 2. ... 100 - 120 let mezi 2. a 3. ... 50 - 70 let mezi 3. a 4. ... 20 - 30 let mezi 4. a 5. ... 10 - 20 let [jak se píše na mapkách: "zde stojíte"] mezi 5. a 6. ... 5 - 10 let mezi 6. a 7. ... 2 - 5 let mezi 7. a 8. ... 1 - 2 roky ...a pak už to jako bude permanentní průmyslová revoluce? Nicméně revoluce/nerevoluce, počítám to jako jedno z hmatatelných (a navíc i ozvučených) potvrzení Zákona času. Zvláště mne zaujala větička: [quote="pid:39589, uid:633"]"Když pochopíme, jak to funguje, budeme schopni se vyhnout revolučním změnám, které provázely všechny předchozí technologické přechody," řekl Mišustin.[/quote]

...a pak už to jako bude permanentní průmyslová revoluce?


To mi připomíná tu vakcinační TEČKU... chápeš.. smile


[quote="pid:39592, uid:240"]...a pak už to jako bude permanentní průmyslová revoluce?[/quote] To mi připomíná tu vakcinační TEČKU... chápeš.. :D

...a pak už to jako bude permanentní průmyslová revoluce?


... alebo singularita smile


[quote="pid:39592, uid:240"]...a pak už to jako bude permanentní průmyslová revoluce?[/quote] ... alebo singularita :)

/DNES/ Prvý etický kódex umelej inteligencie podpísaný v Rusku - https://tass-com.translate.goog/economy/1354187?utm_source=facebook.com&utm_medium=social&utm_campaign=smm_social_share&_x_tr_sl=auto&_x_tr_tl=sk&_x_tr_hl=sk&_x_tr_pto=nui


Pripomeňme


Putin: Líder v oblasti umelej inteligencie bude vládnuť svetu - https://apnews-com.translate.goog/article/technology-russia-business-artificial-intelligence-international-news-bb5628f2a7424a10b3e38b07f4eb90d4?_x_tr_sl=auto&_x_tr_tl=sk&_x_tr_hl=sk&_x_tr_pto=nui


Rusko schopné stať sa globálnym lídrom v oblasti umelej inteligencie – Putin - https://tass-com.translate.goog/economy/1087848?_x_tr_sl=auto&_x_tr_tl=sk&_x_tr_hl=sk&_x_tr_pto=nui


Umelá inteligencia nie je o humbuku, časom „nezmizne“ — Putin - https://tass-com.translate.goog/economy/1231575?_x_tr_sl=auto&_x_tr_tl=sk&_x_tr_hl=sk&_x_tr_pto=nui


/DNES/ Prvý etický kódex umelej inteligencie podpísaný v Rusku - https://tass-com.translate.goog/economy/1354187?utm_source=facebook.com&utm_medium=social&utm_campaign=smm_social_share&_x_tr_sl=auto&_x_tr_tl=sk&_x_tr_hl=sk&_x_tr_pto=nui Pripomeňme Putin: Líder v oblasti umelej inteligencie bude vládnuť svetu - https://apnews-com.translate.goog/article/technology-russia-business-artificial-intelligence-international-news-bb5628f2a7424a10b3e38b07f4eb90d4?_x_tr_sl=auto&_x_tr_tl=sk&_x_tr_hl=sk&_x_tr_pto=nui Rusko schopné stať sa globálnym lídrom v oblasti umelej inteligencie – Putin - https://tass-com.translate.goog/economy/1087848?_x_tr_sl=auto&_x_tr_tl=sk&_x_tr_hl=sk&_x_tr_pto=nui Umelá inteligencia nie je o humbuku, časom „nezmizne“ — Putin - https://tass-com.translate.goog/economy/1231575?_x_tr_sl=auto&_x_tr_tl=sk&_x_tr_hl=sk&_x_tr_pto=nui

/NOVÉ/ Rusko robí veľké pokroky pri implementácii ženevských dohôd z júna minulého roka. Vracia Sýriu späť do koncertu národov, pripravuje vyhostenie Turecka, zmieruje Izrael a Irán, získava oporu v Afrike a rozdáva absolútne zbrane v Ázii. Spojené štáty americké už nie sú pánmi sveta. Kto nebude nasledovať aktuálne hlboké zmeny, bude porazený novej éry, ktorá je v príprave - https://thealtworld-com.translate.goog/thierry_meyssan/russia-prepares-the-curtain-call?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=sk&_x_tr_hl=sk&_x_tr_pto=nui


Ďalšie zásadné články od autora


Biden-Putin, skôr Jalta II než nový Berlin-2 - https://thealtworld-com.translate.goog/thierry_meyssan/biden-putin-a-yalta-ii-rather-than-a-new-berlin-2?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=sk&_x_tr_hl=sk&_x_tr_pto=nui


Západný ekonomický systém sa blíži ku koncu - https://thealtworld-com.translate.goog/thierry_meyssan/the-western-economic-system-is-coming-to-an-end?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=sk&_x_tr_hl=sk&_x_tr_pto=nui


Zoznam článkov autora žijúceho v Sýrii - https://thealtworld.com/author/thierry_meyssan


/NOVÉ/ Rusko robí veľké pokroky pri implementácii ženevských dohôd z júna minulého roka. Vracia Sýriu späť do koncertu národov, pripravuje vyhostenie Turecka, zmieruje Izrael a Irán, získava oporu v Afrike a rozdáva absolútne zbrane v Ázii. Spojené štáty americké už nie sú pánmi sveta. Kto nebude nasledovať aktuálne hlboké zmeny, bude porazený novej éry, ktorá je v príprave - https://thealtworld-com.translate.goog/thierry_meyssan/russia-prepares-the-curtain-call?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=sk&_x_tr_hl=sk&_x_tr_pto=nui Ďalšie zásadné články od autora Biden-Putin, skôr Jalta II než nový Berlin-2 - https://thealtworld-com.translate.goog/thierry_meyssan/biden-putin-a-yalta-ii-rather-than-a-new-berlin-2?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=sk&_x_tr_hl=sk&_x_tr_pto=nui Západný ekonomický systém sa blíži ku koncu - https://thealtworld-com.translate.goog/thierry_meyssan/the-western-economic-system-is-coming-to-an-end?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=sk&_x_tr_hl=sk&_x_tr_pto=nui Zoznam článkov autora žijúceho v Sýrii - https://thealtworld.com/author/thierry_meyssan

Putin nariadil spoločnosti Gazprom zvýšiť objem plynu v európskych zásobníkoch


https://www.hlavnespravy.sk/putin-nariadil-spolocnosti-gazprom-zvysit-objem-plynu-v-europskych-zasobnikoch/2732826


"Partnori" europy sa uz na nu vykaslali ... a co vidime .... Rusko sa ochotne ujalo hodenej rukavice v ringu ... ved zvysenei objemu vyvazaneho plynu do europy znamena, ze Rusko prebera Europu pod svoje kridla ...


Putin nariadil spoločnosti Gazprom zvýšiť objem plynu v európskych zásobníkoch https://www.hlavnespravy.sk/putin-nariadil-spolocnosti-gazprom-zvysit-objem-plynu-v-europskych-zasobnikoch/2732826 "Partnori" europy sa uz na nu vykaslali ... a co vidime .... Rusko sa ochotne ujalo hodenej rukavice v ringu ... ved zvysenei objemu vyvazaneho plynu do europy znamena, ze Rusko prebera Europu pod svoje kridla ...

Jen aby na Putina zase nevyhlasili sankce navýšení plynu do Evropy bude určitě bukvicemi z ek chápáno jako agrese.... 😏


Jen aby na Putina zase nevyhlasili sankce navýšení plynu do Evropy bude určitě bukvicemi z ek chápáno jako agrese....

Jalta 2.0 časť 2. smile


Kremeľ tvrdí, že tohtoročné stretnutie Putina a Bidena je možné - https://www-reuters-com.translate.goog/world/europe/kremlin-says-putin-biden-meeting-this-year-is-possible-2021-10-20/?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=sk&_x_tr_hl=sk&_x_tr_pto=nui


Jalta 2.0 časť 2. :) Kremeľ tvrdí, že tohtoročné stretnutie Putina a Bidena je možné - https://www-reuters-com.translate.goog/world/europe/kremlin-says-putin-biden-meeting-this-year-is-possible-2021-10-20/?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=sk&_x_tr_hl=sk&_x_tr_pto=nui

tak na nete mi niekto vysvetloval, ze to s tym novym plynom pre EU to nie je take jednoduche, ako sa zda.....Rusko bude zvysovat objem svojho plynu vo svojich zasobnikoch na Zapade.....a bude sa merat, kolko ho cez Ukrajinu prejde. A vsetko ostatne sa bude diat az potom, ak toto uspesne sa zrealizuje bez toho, aby im ho Ukrajina ukradla, comu osobne neverim


tak na nete mi niekto vysvetloval, ze to s tym novym plynom pre EU to nie je take jednoduche, ako sa zda.....Rusko bude zvysovat objem svojho plynu vo svojich zasobnikoch na Zapade.....a bude sa merat, kolko ho cez Ukrajinu prejde. A vsetko ostatne sa bude diat az potom, ak toto uspesne sa zrealizuje bez toho, aby im ho Ukrajina ukradla, comu osobne neverim
Upravené 29. 10. 2021 o 16:45

Putin prednesie dva prejavy online počas summitu G20, hovorí hovorca Kremľa - https://tass-com.translate.goog/politics/1355629?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=sk&_x_tr_hl=sk&_x_tr_pto=nui


To je ale veľmi netradičné


Putin prednesie dva prejavy online počas summitu G20, hovorí hovorca Kremľa - https://tass-com.translate.goog/politics/1355629?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=sk&_x_tr_hl=sk&_x_tr_pto=nui To je ale veľmi netradičné
Upravené 29. 10. 2021 o 20:59
4.14k
39
13
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept