Politika v ČR
Návrh prohlášení Kabinetu ministrů České republiky zahrnuje revizi vztahů s Ruskou federací a ČLR

Dokument předpokládá omezení přístupu Moskvy a Pekingu ke klíčové infrastruktuře státu


Skupina odborníků, která vypracovala politické prohlášení pro vládu sestavenou liberály v České republice, zavedla do návrhu ustanovení o potřebě revize vztahů země s Ruskem a Čínou, které, jak vyplývá z dokumentu, mají omezit přístup ke klíčové infrastruktuře státu. Informovala o tom ve středu Česká televize .


Návrh prohlášení o misi bere na vědomí závazek zahraniční politiky k zásadám stanoveným prvním prezidentem České republiky Václavem Havlem. Praha na mezinárodní scéně zaměří své úsilí na boj za dodržování lidských práv a svobod a přispěje k rozvoji občanské společnosti.


Dokument zdůrazňuje závazek českých úřadů ke členství republiky v NATO a Evropské unii. Jako země, se kterými bude Česká republika rozvíjet úzkou spolupráci, jsou zmíněny Německo a Izrael. Budoucí úřady země mají v úmyslu do roku 2025 zvýšit své výdaje na obranu na 2 % HDP.


V České republice se ve dnech 8. a 9. října konaly volby do Poslanecké sněmovny (dolní komory) republikového parlamentu. Podle jejich výsledků hodlá vláda země sestavit pravicově liberální Občanskou demokratickou stranu (CDP), Křesťanští demokraté, TOP - 09 a také Česká pirátská strana, která uzavřela spojenectví s centristickým hnutím Starostů a nezávislými. “ Tyto politické subjekty vlastní 108 z 200 křesel v dolní komoře nejvyššího zákonodárného orgánu. Jediným kandidátem na premiéra je předseda DS Petr Fiala, který se netají kritickým postojem k perspektivě vztahů ČR s Ruskou federací a ČLR.
https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/12718973?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop


Dokument předpokládá omezení přístupu Moskvy a Pekingu ke klíčové infrastruktuře státu Skupina odborníků, která vypracovala politické prohlášení pro vládu sestavenou liberály v České republice, zavedla do návrhu ustanovení o potřebě revize vztahů země s Ruskem a Čínou, které, jak vyplývá z dokumentu, mají omezit přístup ke klíčové infrastruktuře státu. Informovala o tom ve středu Česká televize . Návrh prohlášení o misi bere na vědomí závazek zahraniční politiky k zásadám stanoveným prvním prezidentem České republiky Václavem Havlem. Praha na mezinárodní scéně zaměří své úsilí na boj za dodržování lidských práv a svobod a přispěje k rozvoji občanské společnosti. Dokument zdůrazňuje závazek českých úřadů ke členství republiky v NATO a Evropské unii. Jako země, se kterými bude Česká republika rozvíjet úzkou spolupráci, jsou zmíněny Německo a Izrael. Budoucí úřady země mají v úmyslu do roku 2025 zvýšit své výdaje na obranu na 2 % HDP. V České republice se ve dnech 8. a 9. října konaly volby do Poslanecké sněmovny (dolní komory) republikového parlamentu. Podle jejich výsledků hodlá vláda země sestavit pravicově liberální Občanskou demokratickou stranu (CDP), Křesťanští demokraté, TOP - 09 a také Česká pirátská strana, která uzavřela spojenectví s centristickým hnutím Starostů a nezávislými. “ Tyto politické subjekty vlastní 108 z 200 křesel v dolní komoře nejvyššího zákonodárného orgánu. Jediným kandidátem na premiéra je předseda DS Petr Fiala, který se netají kritickým postojem k perspektivě vztahů ČR s Ruskou federací a ČLR. https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/12718973?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop
296
0
1
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept