Mimo kategórií
Vyhlásenia MZV RF a Márie Zacharovovej

Silně to připomíná nepoškozené pasy , nalezené po pádu letadla v roce 2001 .


Silně to připomíná nepoškozené pasy , nalezené po pádu letadla v roce 2001 .

Je to síce iba film ale je v ňom krásne ukázané ako účel svätí prostriedky. Aj vo filme došlo k vyzradeniu štátneho tajomstva.
https://www.csfd.cz/film/425906-statni-tajemstvi/recenze/


Je to síce iba film ale je v ňom krásne ukázané ako účel svätí prostriedky. Aj vo filme došlo k vyzradeniu štátneho tajomstva. https://www.csfd.cz/film/425906-statni-tajemstvi/recenze/

Zakharova odpovedala Psaki o vystúpení USA z Afganistanu


Hovorkyňa ruského ministerstva zahraničia Maria Zacharová reagovala na slová tlačovej tajomníčky Bieleho domu Jen Psakiovej o stiahnutí amerických vojakov z Afganistanu. Zodpovedajúci príspevok zverejnila na svojom telegramovom kanáli.


Zacharová komentovala Psakiho poznámku, že americké jednotky sú sťahované z dôvodu nemožnosti riešenia problémov Afganistanu vojenskými prostriedkami.


"A koniec koncov, na to, aby USA prišli k tejto hlbokej myšlienke, bolo potrebných iba asi 20 rokov a nespočetné množstvo (pretože sa to podľa tradície nepočíta) ľudských životov," sarkasticky Zacharová. Dodala, že americká strana vyslala do Afganistanu vojakov na základe mandátu Rady bezpečnosti OSN, výsledky však nenahlásila medzinárodnému spoločenstvu. "Výsledok, ako sa hovorí, je zrejmý," uzavrel diplomat.


Predtým sa v Teheráne začalo rokovať medzi predstaviteľmi teroristického hnutia Taliban a afganskými úradmi. Na začiatku stretnutia iránsky minister zahraničia Mohammad Javad Zarif hovoril o porážke Spojených štátov v regióne, čím vysvetlil stiahnutie amerických vojakov z Afganistanu. Podľa diplomata jej prítomnosť USA v tejto krajine viac ako dve desaťročia spôsobila veľké škody. Aby to kompenzovali, musia afganskí politici „robiť ťažké rozhodnutia“ a viesť dialóg.


Oficiálne stiahnutie sa síl USA a NATO z afganských území sa začalo 1. mája. Americký vodca Joe Biden oznámil, že americká armáda úplne opustí krajinu do 11. septembra 2021. Podľa jeho názoru armáda nemôže podporovať miestnu vládu. Biely dom očakáva, že proces sťahovania vojakov z Afganistanu bude ukončený do konca augusta.


https://lenta.ru/news/2021/07/08/well_huh/


Zakharova odpovedala Psaki o vystúpení USA z Afganistanu Hovorkyňa ruského ministerstva zahraničia Maria Zacharová reagovala na slová tlačovej tajomníčky Bieleho domu Jen Psakiovej o stiahnutí amerických vojakov z Afganistanu. Zodpovedajúci príspevok zverejnila na svojom telegramovom kanáli. Zacharová komentovala Psakiho poznámku, že americké jednotky sú sťahované z dôvodu nemožnosti riešenia problémov Afganistanu vojenskými prostriedkami. "A koniec koncov, na to, aby USA prišli k tejto hlbokej myšlienke, bolo potrebných iba asi 20 rokov a nespočetné množstvo (pretože sa to podľa tradície nepočíta) ľudských životov," sarkasticky Zacharová. Dodala, že americká strana vyslala do Afganistanu vojakov na základe mandátu Rady bezpečnosti OSN, výsledky však nenahlásila medzinárodnému spoločenstvu. "Výsledok, ako sa hovorí, je zrejmý," uzavrel diplomat. Predtým sa v Teheráne začalo rokovať medzi predstaviteľmi teroristického hnutia Taliban a afganskými úradmi. Na začiatku stretnutia iránsky minister zahraničia Mohammad Javad Zarif hovoril o porážke Spojených štátov v regióne, čím vysvetlil stiahnutie amerických vojakov z Afganistanu. Podľa diplomata jej prítomnosť USA v tejto krajine viac ako dve desaťročia spôsobila veľké škody. Aby to kompenzovali, musia afganskí politici „robiť ťažké rozhodnutia“ a viesť dialóg. Oficiálne stiahnutie sa síl USA a NATO z afganských území sa začalo 1. mája. Americký vodca Joe Biden oznámil, že americká armáda úplne opustí krajinu do 11. septembra 2021. Podľa jeho názoru armáda nemôže podporovať miestnu vládu. Biely dom očakáva, že proces sťahovania vojakov z Afganistanu bude ukončený do konca augusta. https://lenta.ru/news/2021/07/08/well_huh/

Zacharovová: to, čo sa deje na západe okolo tematiky LGBT, vyzerá ako diktatúra liberalizmu


Hovorkyňa ministerstva zahraničia uviedla, že toto je začiatok ničenia rodiny ako inštitúcie
Oficiálna zástupkyňa ministerstva zahraničných vecí Ruskej federácie Maria Zacharovová považuje dianie v západných krajinách okolo tematiky LGBT za klasickú diktatúru liberalizmu. Takto komentovala diplomatka nedávne rozhodnutie ESĽP (Európsky súd pre ľudské práva) po odmietnutí v Rusku páru rovnakého pohlavia uzavrieť manželstvo.
"Toto je len začiatok, toto je začiatok ničenia rodiny ako inštitúcie. Bude to v budúcnosti oveľa horšie, rovnako ako sa to začalo genderovými otázkami. Začalo sa to jedným, dvoma, tromi typmi, takpovediac, genderov, a teraz ich je v niektorých krajinách 80, - povedala vo štvrtok v éteri kanálu Pervyj kanál. - Všetko, čo sa teraz deje, takpovediac, na kolektívnom Západe, ohliadom týchto tém, nevyzerá to ako sloboda myslenia alebo sloboda slova, ale ako klasická diktatúra, taká plnokvetá diktatúra liberalizmu.“


https://tass.ru/politika/11914701?fbclid=IwAR3w2XJRb2HACbcsrFfC5bGbzM92r-PxeitthJzKEdDpMnSRSqXKS87jTgI


Zacharovová: to, čo sa deje na západe okolo tematiky LGBT, vyzerá ako diktatúra liberalizmu Hovorkyňa ministerstva zahraničia uviedla, že toto je začiatok ničenia rodiny ako inštitúcie Oficiálna zástupkyňa ministerstva zahraničných vecí Ruskej federácie Maria Zacharovová považuje dianie v západných krajinách okolo tematiky LGBT za klasickú diktatúru liberalizmu. Takto komentovala diplomatka nedávne rozhodnutie ESĽP (Európsky súd pre ľudské práva) po odmietnutí v Rusku páru rovnakého pohlavia uzavrieť manželstvo. "Toto je len začiatok, toto je začiatok ničenia rodiny ako inštitúcie. Bude to v budúcnosti oveľa horšie, rovnako ako sa to začalo genderovými otázkami. Začalo sa to jedným, dvoma, tromi typmi, takpovediac, genderov, a teraz ich je v niektorých krajinách 80, - povedala vo štvrtok v éteri kanálu Pervyj kanál. - Všetko, čo sa teraz deje, takpovediac, na kolektívnom Západe, ohliadom týchto tém, nevyzerá to ako sloboda myslenia alebo sloboda slova, ale ako klasická diktatúra, taká plnokvetá diktatúra liberalizmu.“ https://tass.ru/politika/11914701?fbclid=IwAR3w2XJRb2HACbcsrFfC5bGbzM92r-PxeitthJzKEdDpMnSRSqXKS87jTgI

Sergej Lavrov plánuje v auguste navštíviť Maďarsko, Rakúsko a Taliansko


Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov navštívi v auguste Maďarsko, Rakúsko a Taliansko. Oznámil to v piatok počas webinára o zahraničnej politike Moskvy.


„V západných krajinách mám mnoho priateľov, najmä medzi mojimi kolegami. Dostávam pozvánky na návštevu niektorých členských štátov EÚ. Napríklad na budúci mesiac navštívim tri krajiny, jednu po druhej: Maďarsko, Rakúsko a Taliansko,“ povedal Lavrov.


„Tí, čo majú sebaúctu a rešpekt pre svoju krajinu, svoju históriu a zahraničnú politiku, nepočúvajú byrokratov v Bruseli, ktorí sa pokúšajú všetkých stiahnuť na jednotnú protiruskú líniu,“ dodal šéf ruskej diplomacie.


Lavrov mal podľa vlastných slov dobré vzťahy aj s Josepom Borrellom, kým sa stal šéfom zahraničnej politiky EÚ. Údajne sa dobre porozprávali, aj keď Borrell navštívil Moskvu vo februári 2021.


„Keď sa však vrátil do Bruselu, bolo mu vysvetlené, čo je správne a čo nie,“ povedal Lavrov.
https://www.hlavnydennik.sk/2021/07/23/sergej-lavrov-planuje-v-auguste-navstivit-madarsko-rakusko-a-taliansko/


Sergej Lavrov plánuje v auguste navštíviť Maďarsko, Rakúsko a Taliansko Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov navštívi v auguste Maďarsko, Rakúsko a Taliansko. Oznámil to v piatok počas webinára o zahraničnej politike Moskvy. „V západných krajinách mám mnoho priateľov, najmä medzi mojimi kolegami. Dostávam pozvánky na návštevu niektorých členských štátov EÚ. Napríklad na budúci mesiac navštívim tri krajiny, jednu po druhej: Maďarsko, Rakúsko a Taliansko,“ povedal Lavrov. „Tí, čo majú sebaúctu a rešpekt pre svoju krajinu, svoju históriu a zahraničnú politiku, nepočúvajú byrokratov v Bruseli, ktorí sa pokúšajú všetkých stiahnuť na jednotnú protiruskú líniu,“ dodal šéf ruskej diplomacie. Lavrov mal podľa vlastných slov dobré vzťahy aj s Josepom Borrellom, kým sa stal šéfom zahraničnej politiky EÚ. Údajne sa dobre porozprávali, aj keď Borrell navštívil Moskvu vo februári 2021. „Keď sa však vrátil do Bruselu, bolo mu vysvetlené, čo je správne a čo nie,“ povedal Lavrov. https://www.hlavnydennik.sk/2021/07/23/sergej-lavrov-planuje-v-auguste-navstivit-madarsko-rakusko-a-taliansko/

Toto uviedla na brífingu oficiálna predstaviteľka ruského ministerstva zahraničných vecí Maria Zakharova vo štvrtok.
Berenika, prepáč, prevdepodobne som to už písal, ale musím to asi zopakovať. Zacharová sa po rusky píše: Захарова, a do slovenčiny sa prekladá ako: Zacharová. Ruské "х" má v slovenčine ekvivalent: naše slovenské "ch". Preto nechápem prečo píšete všetci Zakharová a nie Zacharová. To ste už naozaj všetci tak preprogramovaní tou angličtinou? Sme Slovania, tak rozmýšľajme v našom duchu a nie v anglosaskom!!! Ďakujem.


[quote="pid:2509, uid:12"]Toto uviedla na brífingu oficiálna predstaviteľka ruského ministerstva zahraničných vecí Maria Zakharova vo štvrtok.[/quote]Berenika, prepáč, prevdepodobne som to už písal, ale musím to asi zopakovať. Zacharová sa po rusky píše: Захарова, a do slovenčiny sa prekladá ako: Zacharová. Ruské "х" má v slovenčine ekvivalent: naše slovenské "ch". Preto nechápem prečo píšete všetci Zakharová a nie Zacharová. To ste už naozaj všetci tak preprogramovaní tou angličtinou? Sme Slovania, tak rozmýšľajme v našom duchu a nie v anglosaskom!!! Ďakujem.

do slovenčiny sa prekladá ako: Zacharová


Súhlasím, že by prepis mal byť podľa našej transkripcie. Ale nemalo by to byť Mária Zacharovová?


[quote="pid:26144, uid:165"]do slovenčiny sa prekladá ako: Zacharová[/quote] Súhlasím, že by prepis mal byť podľa našej transkripcie. Ale nemalo by to byť Mária Zacharovová?
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.

Maria Zacharova:
https://www.facebook.com/maria.zakharova.167/posts/10226939609145906


′′ Sarah Rainesford a BBC vám o tom nepovedia
Verejnosť bola ′′ Generálny workplan britského veľvyslanectva v Rusku v rokoch 2019-2020.". Toto je zjavne pokračovanie tých ′′ britských spisov.". ktoré vo februári zlúčila skupina Anonymus.
Odvtedy Forin Úrad nevyjadril zverejnené dokumenty o práci Britov na podporu nezávislých publikácií, obsahu tajnej siete vplyvných blogerov a mimovládok v Runete ′′ na vytvorenie podmienok pre zmenu režimu v Rusku a ′′ podkopanie ′′ Ruský vplyv ′′ v krajinách východnej Európy a strednej Ázie.
Mimochodom, v tých materiáloch ′′ Medusa ′′ a ′′ Mediazony ′′ neboli žiadne jasné vysvetlenia ". Boli ako mohli, ale v skutočnosti - nič.
V nových dokumentoch je ešte viac špecifík. Všetko tu: mená, heslá, vystúpenia, poplatky pre nepodplatiteľne nezávislých.
Rozsah financovania a projektovej aktivity aj s nahliadnutím je jednoducho šokujúci.
Takže medzi prijímateľmi britského financovania na podporu západných hodnôt v takej alebo inej podobe v Rusku v roku 2020-2023.:
Nadácia Thomson Reuters (1,5 miliónov dolárov)
Nadácia Thomson (1,15 miliónov dolárov)
Informačný portál ′′ Takéto veci ′′ (201 miliónov rubľov)
Internetový projekt ′′ Hlas právnika ′′ (1,425 milióna USD) - spolufinancovanie amerického ministerstva štátu)
′′ Medzietnické informačné centrum ′′ v Jekaterinburgu (22 miliónov rubľov.)
Projekt ′′ Otrok. Nie ′′ (17,3 k) lbs)
Charitatívna nadácia Sphere (ochrana LGBT na Kaukaze-240 tis. libier),
Informačné a analýzové centrum sovy (300 tis. libier)
Spoločnosť ′′ Pamätník ′′ (vytvorenie národnej mapy sovietskych represií-555 tis. lbs)
′′ Právnická oblasť ′′ / ′′ Zóna. médiá ′′ (248 k) lbs)
Krízové centrum Nadežda v Groznom (243 tis. lbs)
Podpora siete LGBT centier (380 tis. libier)
Portál Mediálna zóna (100 tisíc libier ročne)
Pamätné stredisko pre ľudské práva (1,05 milióna dolárov)
LGBT centrum v Jekaterinburgu (2,23 miliónov rubľov.)
Environmentálne centrum Bellona vo Sv. Petrohrad (2 miliónov rubľov.)
Zahraniční agenti? Nuž, vy ste deti, nezávislí novinári a aktivisti.
Teším sa na reakciu Londýna. Už je čas.
Medzi spomínanými projektmi je podpora ľudských práv, udržiavanie LGBT komunity, rozvoj siete nezávislých novinárov a blogerov, nadviazanie kontaktov so zástupcami novej generácie spoločenských a politických lídrov a integrácia ich do britskej kultúry. Zahájenie a propagácia takýchto projektov prekračuje hranice bežných diplomatických činností a ruskej legislatívy.
Čo nám povedia propagandisti v Bruseli alebo podporujú čistú žurnalistiku OBSE, Radou Európy a UNESCO?
Mimochodom, uznesenie Európskeho parlamentu proti Londýnu by vyzeralo víťazne a primerané, teraz by sa odvolalo zastaviť zasahovanie do ruských vnútorných vecí a prestať propagovať platenú nepriateľskú propagandu.
Zaujímavé je, že ruská služba BBC už nenájde tento pozemok hodný pokrytia?


Maria Zacharova: https://www.facebook.com/maria.zakharova.167/posts/10226939609145906 ′′ Sarah Rainesford a BBC vám o tom nepovedia Verejnosť bola ′′ Generálny workplan britského veľvyslanectva v Rusku v rokoch 2019-2020.". Toto je zjavne pokračovanie tých ′′ britských spisov.". ktoré vo februári zlúčila skupina Anonymus. Odvtedy Forin Úrad nevyjadril zverejnené dokumenty o práci Britov na podporu nezávislých publikácií, obsahu tajnej siete vplyvných blogerov a mimovládok v Runete ′′ na vytvorenie podmienok pre zmenu režimu v Rusku a ′′ podkopanie ′′ Ruský vplyv ′′ v krajinách východnej Európy a strednej Ázie. Mimochodom, v tých materiáloch ′′ Medusa ′′ a ′′ Mediazony ′′ neboli žiadne jasné vysvetlenia ". Boli ako mohli, ale v skutočnosti - nič. V nových dokumentoch je ešte viac špecifík. Všetko tu: mená, heslá, vystúpenia, poplatky pre nepodplatiteľne nezávislých. Rozsah financovania a projektovej aktivity aj s nahliadnutím je jednoducho šokujúci. Takže medzi prijímateľmi britského financovania na podporu západných hodnôt v takej alebo inej podobe v Rusku v roku 2020-2023.: Nadácia Thomson Reuters (1,5 miliónov dolárov) Nadácia Thomson (1,15 miliónov dolárov) Informačný portál ′′ Takéto veci ′′ (201 miliónov rubľov) Internetový projekt ′′ Hlas právnika ′′ (1,425 milióna USD) - spolufinancovanie amerického ministerstva štátu) ′′ Medzietnické informačné centrum ′′ v Jekaterinburgu (22 miliónov rubľov.) Projekt ′′ Otrok. Nie ′′ (17,3 k) lbs) Charitatívna nadácia Sphere (ochrana LGBT na Kaukaze-240 tis. libier), Informačné a analýzové centrum sovy (300 tis. libier) Spoločnosť ′′ Pamätník ′′ (vytvorenie národnej mapy sovietskych represií-555 tis. lbs) ′′ Právnická oblasť ′′ / ′′ Zóna. médiá ′′ (248 k) lbs) Krízové centrum Nadežda v Groznom (243 tis. lbs) Podpora siete LGBT centier (380 tis. libier) Portál Mediálna zóna (100 tisíc libier ročne) Pamätné stredisko pre ľudské práva (1,05 milióna dolárov) LGBT centrum v Jekaterinburgu (2,23 miliónov rubľov.) Environmentálne centrum Bellona vo Sv. Petrohrad (2 miliónov rubľov.) Zahraniční agenti? Nuž, vy ste deti, nezávislí novinári a aktivisti. Teším sa na reakciu Londýna. Už je čas. Medzi spomínanými projektmi je podpora ľudských práv, udržiavanie LGBT komunity, rozvoj siete nezávislých novinárov a blogerov, nadviazanie kontaktov so zástupcami novej generácie spoločenských a politických lídrov a integrácia ich do britskej kultúry. Zahájenie a propagácia takýchto projektov prekračuje hranice bežných diplomatických činností a ruskej legislatívy. Čo nám povedia propagandisti v Bruseli alebo podporujú čistú žurnalistiku OBSE, Radou Európy a UNESCO? Mimochodom, uznesenie Európskeho parlamentu proti Londýnu by vyzeralo víťazne a primerané, teraz by sa odvolalo zastaviť zasahovanie do ruských vnútorných vecí a prestať propagovať platenú nepriateľskú propagandu. Zaujímavé je, že ruská služba BBC už nenájde tento pozemok hodný pokrytia?

Zacharovová: Rusko dúfa, že Ukrajina bude počuť signál USA o dôležitosti minských dohôd


Zdôraznila tiež, že neexistujú žiadne okolnosti, ktoré by bránili Washingtonu pomôcť pri riešení situácie na Ukrajine.


Rusko dúfa, že ukrajinské úrady budú počuť signál o dôležitosti minských dohôd, ktorý vyslovili Spojené štáty počas návštevy námestníčky štátneho tajomníka Victorie Nulandovej v Moskve. V stredu to oznámila oficiálna zástupkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí Maria Zacharovová vo vysielaní televízneho kanála Zvezda.


„Potvrdenie Spojených štátov z ich strany [minských dohôd] - <...> tento signál, dúfam, v Kyjeve počul, dúfam, od ich priamej kurátorky Victorie Nulandovej, myslím si, že je to v tejto chvíli celkom relevantné,“ hovorí povedal.


Práve opätovné potvrdenie relevantnosti minských dohôd nazvala Zacharovová hlavným výsledkom diskusie o ukrajinských témach počas Nulandovej návštevy Moskvy. Diplomat pripomenul, že v minulom roku „Kyjev nabral úplne iný kurz“. „Ak skôr, pred dvoma rokmi, táto téma údajne irelevantnosti minských dohôd, ich údajne nerealizovateľnosti v dôsledku skutočnosti, že sa zmenili historické okolnosti alebo potreby vyvinúť nové, vznik niektorých hybridných dohôd zaznieval okolo Vedenie Kyjeva, režim expertov, politológov a bolo vrhnuté neoficiálnym spôsobom, potom to v poslednom roku všetci chápeme ako oficiálne stanovisko Kyjeva a celého ukrajinského vedenia, “vysvetlila Zakharova.


Zdôraznila tiež, že neexistujú žiadne okolnosti, ktoré by bránili Washingtonu pomôcť pri riešení situácie na Ukrajine. "Ak chcete priniesť niečo konštruktívne, pomôžte Ukrajine dostať sa z diery, kam ju vyhnali ukrajinskí politici, to sa dá urobiť vždy. Nikdy nie je neskoro začať. Na antagonizáciu ešte viac zvnútra," uviedla hovorkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí. zhrnul.


V stredu Nuland uskutočnil v Moskve stretnutie so zástupcom vedúceho prezidentskej administratívy Dmitrijom Kozakom, kde strany rokovali okrem iného o Ukrajine a minských dohodách. Námestník ministra zahraničných vecí sa stretol v ten istý deň s asistentom prezidenta Ruskej federácie pre medzinárodné záležitosti Jurijom Ushakovom. V utorok sa v budove ruského ministerstva zahraničných vecí uskutočnili rokovania medzi Nulandom a námestníkom ministra zahraničia Sergejom Ryabkovom, ktoré trvali viac ako hodinu a pol. Na stretnutí, ako je uvedené v ruských diplomatických službách, sa zúčastnil aj námestník ministra obrany Ruska Alexander Fomin.


https://tass.ru/politika/12657843


Zacharovov&aacute;: Rusko d&uacute;fa, že Ukrajina bude počuť sign&aacute;l USA o d&ocirc;ležitosti minsk&yacute;ch doh&ocirc;d Zd&ocirc;raznila tiež, že neexistuj&uacute; žiadne okolnosti, ktor&eacute; by br&aacute;nili Washingtonu pom&ocirc;cť pri rie&scaron;en&iacute; situ&aacute;cie na Ukrajine. Rusko d&uacute;fa, že ukrajinsk&eacute; &uacute;rady bud&uacute; počuť sign&aacute;l o d&ocirc;ležitosti minsk&yacute;ch doh&ocirc;d, ktor&yacute; vyslovili Spojen&eacute; &scaron;t&aacute;ty počas n&aacute;v&scaron;tevy n&aacute;mestn&iacute;čky &scaron;t&aacute;tneho tajomn&iacute;ka Victorie Nulandovej v Moskve. V stredu to ozn&aacute;mila ofici&aacute;lna z&aacute;stupkyňa rusk&eacute;ho ministerstva zahraničn&yacute;ch vec&iacute; Maria Zacharovov&aacute; vo vysielan&iacute; telev&iacute;zneho kan&aacute;la Zvezda. &bdquo;Potvrdenie Spojen&yacute;ch &scaron;t&aacute;tov z ich strany [minsk&yacute;ch doh&ocirc;d] - &lt;...&gt; tento sign&aacute;l, d&uacute;fam, v Kyjeve počul, d&uacute;fam, od ich priamej kur&aacute;torky Victorie Nulandovej, mysl&iacute;m si, že je to v tejto chv&iacute;li celkom relevantn&eacute;,&ldquo; hovor&iacute; povedal. Pr&aacute;ve op&auml;tovn&eacute; potvrdenie relevantnosti minsk&yacute;ch doh&ocirc;d nazvala Zacharovov&aacute; hlavn&yacute;m v&yacute;sledkom diskusie o ukrajinsk&yacute;ch t&eacute;mach počas Nulandovej n&aacute;v&scaron;tevy Moskvy. Diplomat pripomenul, že v minulom roku &bdquo;Kyjev nabral &uacute;plne in&yacute; kurz&ldquo;. &bdquo;Ak sk&ocirc;r, pred dvoma rokmi, t&aacute;to t&eacute;ma &uacute;dajne irelevantnosti minsk&yacute;ch doh&ocirc;d, ich &uacute;dajne nerealizovateľnosti v d&ocirc;sledku skutočnosti, že sa zmenili historick&eacute; okolnosti alebo potreby vyvin&uacute;ť nov&eacute;, vznik niektor&yacute;ch hybridn&yacute;ch doh&ocirc;d zaznieval okolo Vedenie Kyjeva, režim expertov, politol&oacute;gov a bolo vrhnut&eacute; neofici&aacute;lnym sp&ocirc;sobom, potom to v poslednom roku v&scaron;etci ch&aacute;peme ako ofici&aacute;lne stanovisko Kyjeva a cel&eacute;ho ukrajinsk&eacute;ho vedenia, &ldquo;vysvetlila Zakharova. Zd&ocirc;raznila tiež, že neexistuj&uacute; žiadne okolnosti, ktor&eacute; by br&aacute;nili Washingtonu pom&ocirc;cť pri rie&scaron;en&iacute; situ&aacute;cie na Ukrajine. &quot;Ak chcete priniesť niečo kon&scaron;trukt&iacute;vne, pom&ocirc;žte Ukrajine dostať sa z diery, kam ju vyhnali ukrajinsk&iacute; politici, to sa d&aacute; urobiť vždy. Nikdy nie je neskoro začať. Na antagoniz&aacute;ciu e&scaron;te viac zvn&uacute;tra,&quot; uviedla hovorkyňa rusk&eacute;ho ministerstva zahraničn&yacute;ch vec&iacute;. zhrnul. V stredu Nuland uskutočnil v Moskve stretnutie so z&aacute;stupcom ved&uacute;ceho prezidentskej administrat&iacute;vy Dmitrijom Kozakom, kde strany rokovali okrem in&eacute;ho o Ukrajine a minsk&yacute;ch dohod&aacute;ch. N&aacute;mestn&iacute;k ministra zahraničn&yacute;ch vec&iacute; sa stretol v ten ist&yacute; deň s asistentom prezidenta Ruskej feder&aacute;cie pre medzin&aacute;rodn&eacute; z&aacute;ležitosti Jurijom Ushakovom. V utorok sa v budove rusk&eacute;ho ministerstva zahraničn&yacute;ch vec&iacute; uskutočnili rokovania medzi Nulandom a n&aacute;mestn&iacute;kom ministra zahraničia Sergejom Ryabkovom, ktor&eacute; trvali viac ako hodinu a pol. Na stretnut&iacute;, ako je uveden&eacute; v rusk&yacute;ch diplomatick&yacute;ch služb&aacute;ch, sa z&uacute;častnil aj n&aacute;mestn&iacute;k ministra obrany Ruska Alexander Fomin. https://tass.ru/politika/12657843

Ruské ministerstvo zahraničia vyzvalo na opustenie vojenskej výcvikovej misie EÚ na Ukrajine


Hovorkyňa ruského ministerstva zahraničia Maria Zacharovová počas brífingu uviedla, že Moskva vyzýva Kyjev a Brusel, aby upustili od unáhleného kroku a vyslali vojenskú výcvikovú misiu EÚ na Ukrajinu.


"Obavou je samozrejme to, že Brusel zvažuje plány na nasadenie vojenskej výcvikovej misie Európskej únie na Ukrajine," uviedla Zacharovová.


Táto iniciatíva podľa nej priamo odporuje minským dohodám a prispeje k eskalácii napätia v Donbase.


Tiež to povzbudí kyjevské úrady k ďalšej sabotáži minských dohôd, uviedla hovorkyňa ministerstva zahraničia.


"A v tejto súvislosti vás vyzývame, aby ste upustili od tohto, mierne povedané, unáhleného kroku," povedala.


Noviny Welt am Sonntag s odvolaním sa na interný dokument EÚ už skôr informovali, že Európska únia zvažuje možnosť vytvorenia vlastnej vojenskej výcvikovej misie na Ukrajine.
https://russian.rt.com/ussr/news/917352-mid-missiya-es-ukraina


Rusk&eacute; ministerstvo zahraničia vyzvalo na opustenie vojenskej v&yacute;cvikovej misie E&Uacute; na Ukrajine Hovorkyňa rusk&eacute;ho ministerstva zahraničia Maria Zacharovov&aacute; počas br&iacute;fingu uviedla, že Moskva vyz&yacute;va Kyjev a Brusel, aby upustili od un&aacute;hlen&eacute;ho kroku a vyslali vojensk&uacute; v&yacute;cvikov&uacute; misiu E&Uacute; na Ukrajinu. &quot;Obavou je samozrejme to, že Brusel zvažuje pl&aacute;ny na nasadenie vojenskej v&yacute;cvikovej misie Eur&oacute;pskej &uacute;nie na Ukrajine,&quot; uviedla Zacharovov&aacute;. T&aacute;to iniciat&iacute;va podľa nej priamo odporuje minsk&yacute;m dohod&aacute;m a prispeje k eskal&aacute;cii nap&auml;tia v Donbase. Tiež to povzbud&iacute; kyjevsk&eacute; &uacute;rady k ďal&scaron;ej sabot&aacute;ži minsk&yacute;ch doh&ocirc;d, uviedla hovorkyňa ministerstva zahraničia. &quot;A v tejto s&uacute;vislosti v&aacute;s vyz&yacute;vame, aby ste upustili od tohto, mierne povedan&eacute;, un&aacute;hlen&eacute;ho kroku,&quot; povedala. Noviny Welt am Sonntag s odvolan&iacute;m sa na intern&yacute; dokument E&Uacute; už sk&ocirc;r informovali, že Eur&oacute;pska &uacute;nia zvažuje možnosť vytvorenia vlastnej vojenskej v&yacute;cvikovej misie na Ukrajine. https://russian.rt.com/ussr/news/917352-mid-missiya-es-ukraina

Лавров ОШАРАШИЛ Макрона и Меркель, требующих встречу по Украине!


https://www.youtube.com/watch?v=Oq2efanb8Fo


Лавров ОШАРАШИЛ Макрона и Меркель, требующих встречу по Украине! https://www.youtube.com/watch?v=Oq2efanb8Fo

Lavrova pobúrili kroky západných krajín voči afganským utečencom


Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov kritizoval kroky západných krajín vo vzťahu k afganským utečencom a poukázal na to, že Západ sa ich snaží „vyložiť“ do stredoázijských krajín. Informovala o tom agentúra RIA Novosti.


Európske štáty sa podľa diplomata „nahnali do prosenia“ susedných krajín Afganistanu, aby dočasne prijali desaťtisíce utečencov, kým migrantom nepošlú všetky potrebné dokumenty. Minister zahraničných vecí poznamenal, že zatiaľ s tým nesúhlasil ani jeden stredoázijský štát.


Lavrova pobúrili spôsoby Západu udeľovania azylu migrantom. Upozornil na skutočnosť, že napriek dlhodobej spolupráci s európskymi vládami a previerkam niektorých Afgancov sa západné krajiny neodvážili časť utečencov evakuovať.


"Ak po tom, čo pre vás pracovali, stále nemôžete pochopiť, či si zaslúžia dôveru alebo nie, prečo ich potom vykladáte do krajín Strednej Ázie, ktoré sú našimi spojencami?" - uzavrel šéf rezortu zahraničia s tým, že táto téma ešte nie je uzavretá.


Lavrov predtým hovoril o varovaní ruského vodcu Vladimira Putina americkému prezidentovi Joeovi Bidenovi. Putin podľa ministra protestoval proti vytvoreniu nových amerických vojenských základní v Strednej Ázii, ktoré by zasahovali na území Afganistanu cez horizont.


https://lenta.ru/news/2021/11/01/refuges_lavrov/


**Lavrova pob&uacute;rili kroky z&aacute;padn&yacute;ch kraj&iacute;n voči afgansk&yacute;m utečencom ** Rusk&yacute; minister zahraničn&yacute;ch vec&iacute; Sergej Lavrov kritizoval kroky z&aacute;padn&yacute;ch kraj&iacute;n vo vzťahu k afgansk&yacute;m utečencom a pouk&aacute;zal na to, že Z&aacute;pad sa ich snaž&iacute; &bdquo;vyložiť&ldquo; do stredo&aacute;zijsk&yacute;ch kraj&iacute;n. Informovala o tom agent&uacute;ra RIA Novosti. Eur&oacute;pske &scaron;t&aacute;ty sa podľa diplomata &bdquo;nahnali do prosenia&ldquo; susedn&yacute;ch kraj&iacute;n Afganistanu, aby dočasne prijali desaťtis&iacute;ce utečencov, k&yacute;m migrantom nepo&scaron;l&uacute; v&scaron;etky potrebn&eacute; dokumenty. Minister zahraničn&yacute;ch vec&iacute; poznamenal, že zatiaľ s t&yacute;m nes&uacute;hlasil ani jeden stredo&aacute;zijsk&yacute; &scaron;t&aacute;t. Lavrova pob&uacute;rili sp&ocirc;soby Z&aacute;padu udeľovania azylu migrantom. Upozornil na skutočnosť, že napriek dlhodobej spolupr&aacute;ci s eur&oacute;pskymi vl&aacute;dami a previerkam niektor&yacute;ch Afgancov sa z&aacute;padn&eacute; krajiny neodv&aacute;žili časť utečencov evakuovať. &quot;Ak po tom, čo pre v&aacute;s pracovali, st&aacute;le nem&ocirc;žete pochopiť, či si zasl&uacute;žia d&ocirc;veru alebo nie, prečo ich potom vyklad&aacute;te do kraj&iacute;n Strednej &Aacute;zie, ktor&eacute; s&uacute; na&scaron;imi spojencami?&quot; - uzavrel &scaron;&eacute;f rezortu zahraničia s t&yacute;m, že t&aacute;to t&eacute;ma e&scaron;te nie je uzavret&aacute;. Lavrov predt&yacute;m hovoril o varovan&iacute; rusk&eacute;ho vodcu Vladimira Putina americk&eacute;mu prezidentovi Joeovi Bidenovi. Putin podľa ministra protestoval proti vytvoreniu nov&yacute;ch americk&yacute;ch vojensk&yacute;ch z&aacute;kladn&iacute; v Strednej &Aacute;zii, ktor&eacute; by zasahovali na &uacute;zem&iacute; Afganistanu cez horizont. https://lenta.ru/news/2021/11/01/refuges_lavrov/

Срочно! Захарова РАЗНОСИТ заявления Литвы и Польши о Белоруссии!


https://www.youtube.com/watch?v=Hk4_T8p71EE


Срочно! Захарова РАЗНОСИТ заявления Литвы и Польши о Белоруссии! https://www.youtube.com/watch?v=Hk4_T8p71EE

Zacharovová uviedla, že USA vedeli o ukrajinských hackerských skupinách zatknutých Európanmi


Hovorkyňa ministerstva zahraničných vecí poznamenala, že skupiny páchali trestnú činnosť minimálne od roku 2019


Washington vedel o rozsiahlych aktivitách hackerov z Ukrajiny v Európe a Spojených štátoch, no o kybernetickej hrozbe deklaroval len občanov Ruska. Oficiálna zástupkyňa Ministerstva zahraničných vecí Ruskej federácie Maria Zakharova o tom napísala vo svojom telegramovom kanáli.
"Počas posledného mesiaca Europol a Eurojust vykonali celý rad operácií na zajatie a zatknutie hackerských skupín. Ruskí hackeri? No, konečne. Ale nie, prekvapenie: všetci sa ukázali ako Ukrajinci. <...> Možno americkí experti nevedeli o existencii neruských hackerov? Ale nie. Washington si to všetko veľmi dobre uvedomuje, keďže dôstojníci FBI sa zúčastnili operácie Europolu,“ poznamenala Zacharova.


Diplomat poznamenal, že skupiny vykonávajú trestnú činnosť minimálne od roku 2019. Kybernetický ransomvér zabil približne 2000 ľudí v 71 krajinách vrátane Spojených štátov amerických. Postihnuté boli spoločnosti v USA, Spojenom kráľovstve, Francúzsku a ďalších západných krajinách. Celková škoda z činov útočníkov dosiahla 120 miliónov dolárov.


"Nóri sú presvedčení, že chytení útočníci sú zodpovední za útok na zariadenia priemyselného gigantu Norsk Hydro v USA a Európe," dodala Zacharová.


https://tass.ru/politika/13015637


**Zacharovov&aacute; uviedla, že USA vedeli o ukrajinsk&yacute;ch hackersk&yacute;ch skupin&aacute;ch zatknut&yacute;ch Eur&oacute;panmi** Hovorkyňa ministerstva zahraničn&yacute;ch vec&iacute; poznamenala, že skupiny p&aacute;chali trestn&uacute; činnosť minim&aacute;lne od roku 2019 Washington vedel o rozsiahlych aktivit&aacute;ch hackerov z Ukrajiny v Eur&oacute;pe a Spojen&yacute;ch &scaron;t&aacute;toch, no o kybernetickej hrozbe deklaroval len občanov Ruska. Ofici&aacute;lna z&aacute;stupkyňa Ministerstva zahraničn&yacute;ch vec&iacute; Ruskej feder&aacute;cie Maria Zakharova o tom nap&iacute;sala vo svojom telegramovom kan&aacute;li. &quot;Počas posledn&eacute;ho mesiaca Europol a Eurojust vykonali cel&yacute; rad oper&aacute;ci&iacute; na zajatie a zatknutie hackersk&yacute;ch skup&iacute;n. Rusk&iacute; hackeri? No, konečne. Ale nie, prekvapenie: v&scaron;etci sa uk&aacute;zali ako Ukrajinci. &lt;...&gt; Možno americk&iacute; experti nevedeli o existencii nerusk&yacute;ch hackerov? Ale nie. Washington si to v&scaron;etko veľmi dobre uvedomuje, keďže d&ocirc;stojn&iacute;ci FBI sa z&uacute;častnili oper&aacute;cie Europolu,&ldquo; poznamenala Zacharova. Diplomat poznamenal, že skupiny vykon&aacute;vaj&uacute; trestn&uacute; činnosť minim&aacute;lne od roku 2019. Kybernetick&yacute; ransomv&eacute;r zabil približne 2000 ľud&iacute; v 71 krajin&aacute;ch vr&aacute;tane Spojen&yacute;ch &scaron;t&aacute;tov americk&yacute;ch. Postihnut&eacute; boli spoločnosti v USA, Spojenom kr&aacute;ľovstve, Franc&uacute;zsku a ďal&scaron;&iacute;ch z&aacute;padn&yacute;ch krajin&aacute;ch. Celkov&aacute; &scaron;koda z činov &uacute;točn&iacute;kov dosiahla 120 mili&oacute;nov dol&aacute;rov. &quot;N&oacute;ri s&uacute; presvedčen&iacute;, že chyten&iacute; &uacute;točn&iacute;ci s&uacute; zodpovedn&iacute; za &uacute;tok na zariadenia priemyseln&eacute;ho gigantu Norsk Hydro v USA a Eur&oacute;pe,&quot; dodala Zacharov&aacute;. https://tass.ru/politika/13015637

Выступление Лаврова на первом пленарном заседании СМИД ОБСЕ — LIVE
Глава МИД России Сергей Лавров принимает участие в заседании Совета министров иностранных дел (СМИД) ОБСЕ. RT ведёт прямую трансляцию.


https://www.facebook.com/RTRussian/videos/876680182923181/


Выступление Лаврова на первом пленарном заседании СМИД ОБСЕ &mdash; LIVE Глава МИД России Сергей Лавров принимает участие в заседании Совета министров иностранных дел (СМИД) ОБСЕ. RT ведёт прямую трансляцию. https://www.facebook.com/RTRussian/videos/876680182923181/

Zacharovová povedala, že Spojené štáty ničia systém medzinárodných vzťahov
Hovorkyňa ruského ministerstva zahraničia Maria Zacharovová uviedla, že Spojené štáty ničia systém medzinárodných vzťahov.
Povedala to v komentári k vyjadreniu asistenta prezidenta Spojených štátov pre národnú bezpečnosť Jakea Sullivana, ktorý oznámil transformáciu systému medzinárodných vzťahov.


Ich súčasná štruktúra na čele s OSN sa podľa amerického diplomata „postupne stáva minulosťou“.


Zacharová upozornila na skutočnosť, že Sullivan zároveň uznal aktívne pokusy Spojených štátov premeniť zavedený svetový poriadok vytváraním nových „aliancií, partnerstiev a inštitúcií“, ktoré by mali pracovať v prospech Washingtonu.


„Presne to, o čom hovoríme už tri roky: štáty ničia systém medzinárodných vzťahov založený na medzinárodnom práve a ústrednej úlohe OSN, aby vytvorili zónu vlastného pohodlia, v ktorej sa nachádzajú. bude dominovať sám,“ napísal oficiálny predstaviteľ ruského ministerstva zahraničných vecí na kanáli Telegram...


Podľa Zacharovej práve za týmto účelom Spojené štáty organizujú summit za demokraciu, ktorého účastníci budú "slúžiť záujmom" Washingtonu.


„Vyhlásenie Jakea Sullivana možno hodnotiť rôznymi spôsobmi, od „cynických“ po „chladnokrvné“. Jedno sa nedá poprieť – je úprimné. Prvýkrát po mnohých rokoch boli veci pomenované vlastnými slovami,“ uzavrela.


Námestník ruského ministra zahraničných vecí Sergej Rjabkov predtým označil summit za demokraciu iniciovaný Spojenými štátmi za preceňovaný.


Vedúci oddelenia Sergej Lavrov povedal, že táto udalosť sa stane hnutím smerom k rozdeleniu svetovej komunity na priateľov a nepriateľov.


https://russian.rt.com/world/news/936822-zaharova-ssha-otnosheniya


Zacharovov&aacute; povedala, že Spojen&eacute; &scaron;t&aacute;ty ničia syst&eacute;m medzin&aacute;rodn&yacute;ch vzťahov Hovorkyňa rusk&eacute;ho ministerstva zahraničia Maria Zacharovov&aacute; uviedla, že Spojen&eacute; &scaron;t&aacute;ty ničia syst&eacute;m medzin&aacute;rodn&yacute;ch vzťahov. Povedala to v koment&aacute;ri k vyjadreniu asistenta prezidenta Spojen&yacute;ch &scaron;t&aacute;tov pre n&aacute;rodn&uacute; bezpečnosť Jakea Sullivana, ktor&yacute; ozn&aacute;mil transform&aacute;ciu syst&eacute;mu medzin&aacute;rodn&yacute;ch vzťahov. Ich s&uacute;časn&aacute; &scaron;trukt&uacute;ra na čele s OSN sa podľa americk&eacute;ho diplomata &bdquo;postupne st&aacute;va minulosťou&ldquo;. Zacharov&aacute; upozornila na skutočnosť, že Sullivan z&aacute;roveň uznal akt&iacute;vne pokusy Spojen&yacute;ch &scaron;t&aacute;tov premeniť zaveden&yacute; svetov&yacute; poriadok vytv&aacute;ran&iacute;m nov&yacute;ch &bdquo;alianci&iacute;, partnerstiev a in&scaron;tit&uacute;ci&iacute;&ldquo;, ktor&eacute; by mali pracovať v prospech Washingtonu. &bdquo;Presne to, o čom hovor&iacute;me už tri roky: &scaron;t&aacute;ty ničia syst&eacute;m medzin&aacute;rodn&yacute;ch vzťahov založen&yacute; na medzin&aacute;rodnom pr&aacute;ve a &uacute;strednej &uacute;lohe OSN, aby vytvorili z&oacute;nu vlastn&eacute;ho pohodlia, v ktorej sa nach&aacute;dzaj&uacute;. bude dominovať s&aacute;m,&ldquo; nap&iacute;sal ofici&aacute;lny predstaviteľ rusk&eacute;ho ministerstva zahraničn&yacute;ch vec&iacute; na kan&aacute;li Telegram... Podľa Zacharovej pr&aacute;ve za t&yacute;mto &uacute;čelom Spojen&eacute; &scaron;t&aacute;ty organizuj&uacute; summit za demokraciu, ktor&eacute;ho &uacute;častn&iacute;ci bud&uacute; &quot;sl&uacute;žiť z&aacute;ujmom&quot; Washingtonu. &bdquo;Vyhl&aacute;senie Jakea Sullivana možno hodnotiť r&ocirc;znymi sp&ocirc;sobmi, od &bdquo;cynick&yacute;ch&ldquo; po &bdquo;chladnokrvn&eacute;&ldquo;. Jedno sa ned&aacute; poprieť &ndash; je &uacute;primn&eacute;. Prv&yacute;kr&aacute;t po mnoh&yacute;ch rokoch boli veci pomenovan&eacute; vlastn&yacute;mi slovami,&ldquo; uzavrela. N&aacute;mestn&iacute;k rusk&eacute;ho ministra zahraničn&yacute;ch vec&iacute; Sergej Rjabkov predt&yacute;m označil summit za demokraciu iniciovan&yacute; Spojen&yacute;mi &scaron;t&aacute;tmi za preceňovan&yacute;. Ved&uacute;ci oddelenia Sergej Lavrov povedal, že t&aacute;to udalosť sa stane hnut&iacute;m smerom k rozdeleniu svetovej komunity na priateľov a nepriateľov. https://russian.rt.com/world/news/936822-zaharova-ssha-otnosheniya

Ruské ministerstvo zahraničných vecí opísalo americké sankcie voči Iránu slovami "strela do nohy"
Námestník ruského ministra zahraničných vecí Rjabkov: Spojené štáty si „strelia do nohy“, ak vyvolajú sankcie proti Iránu


Americké sankcie proti Iránu bránia obnoveniu jadrovej dohody – Američania si „strelia do vlastnej nohy“, ak zvýšia tlak. Týmito slovami opísal sankčnú politiku Washingtonu zástupca šéfa ruského ministerstva zahraničných vecí Sergej Rjabkov, uvádza RIA Novosti.


„Američania sú hlboko presvedčení, ako to chápem, že ich kombinácia dialógu a tlaku prináša výsledky všade, ale nie je to tak. Ak budú naďalej zvyšovať sankčný tlak na Irán, strelia si do nohy, znížia šance na riešenie, ktoré potrebujú, vrátane rozhodnutia, “uviedol námestník ruského ministra zahraničných vecí.


Rjabkov poznamenal, že zatiaľ nie je jasné, kedy sa obnoví proces iránskej jadrovej dohody. Táto téma bola nastolená počas rokovaní medzi americkým ministrom zahraničia Anthonym Blinkenom a ruským ministrom zahraničných vecí Sergejom Lavrovom.


Už skôr v Iráne sľúbili, že "vyrazia zuby" Spojeným štátom za zavedenie jednotiek do regiónu. Ak sa USA rozhodnú vojensky zasiahnuť v Iráne, úrady budú pripravené tvrdo reagovať, povedal Ismail Kaani, šéf Quds, vojenskej zložky Zboru islamských revolučných gárd (IRGC). Navyše, americké úrady sa už Teheránu „vysmievajú“, uplatňujú tvrdé sankcie, je si istý vojenský muž.


Irán a hlavné jadrové mocnosti sa pokúšajú obnoviť dohodu o spoločnom komplexnom akčnom pláne (JCPOA) z roku 2015, podľa ktorej Teherán obmedzil svoj jadrový program výmenou za výnimku z ekonomických sankcií USA, EÚ a OSN. Spojené štáty odstúpili od dohody v roku 2018 počas prezidentského obdobia Donalda Trumpa.


https://lenta.ru/news/2021/12/09/shot/


**Rusk&eacute; ministerstvo zahraničn&yacute;ch vec&iacute; op&iacute;salo americk&eacute; sankcie voči Ir&aacute;nu slovami &quot;strela do nohy&quot;** N&aacute;mestn&iacute;k rusk&eacute;ho ministra zahraničn&yacute;ch vec&iacute; Rjabkov: Spojen&eacute; &scaron;t&aacute;ty si &bdquo;strelia do nohy&ldquo;, ak vyvolaj&uacute; sankcie proti Ir&aacute;nu Americk&eacute; sankcie proti Ir&aacute;nu br&aacute;nia obnoveniu jadrovej dohody &ndash; Američania si &bdquo;strelia do vlastnej nohy&ldquo;, ak zv&yacute;&scaron;ia tlak. T&yacute;mito slovami op&iacute;sal sankčn&uacute; politiku Washingtonu z&aacute;stupca &scaron;&eacute;fa rusk&eacute;ho ministerstva zahraničn&yacute;ch vec&iacute; Sergej Rjabkov, uv&aacute;dza RIA Novosti. &bdquo;Američania s&uacute; hlboko presvedčen&iacute;, ako to ch&aacute;pem, že ich kombin&aacute;cia dial&oacute;gu a tlaku prin&aacute;&scaron;a v&yacute;sledky v&scaron;ade, ale nie je to tak. Ak bud&uacute; naďalej zvy&scaron;ovať sankčn&yacute; tlak na Ir&aacute;n, strelia si do nohy, zn&iacute;žia &scaron;ance na rie&scaron;enie, ktor&eacute; potrebuj&uacute;, vr&aacute;tane rozhodnutia, &ldquo;uviedol n&aacute;mestn&iacute;k rusk&eacute;ho ministra zahraničn&yacute;ch vec&iacute;. Rjabkov poznamenal, že zatiaľ nie je jasn&eacute;, kedy sa obnov&iacute; proces ir&aacute;nskej jadrovej dohody. T&aacute;to t&eacute;ma bola nastolen&aacute; počas rokovan&iacute; medzi americk&yacute;m ministrom zahraničia Anthonym Blinkenom a rusk&yacute;m ministrom zahraničn&yacute;ch vec&iacute; Sergejom Lavrovom. Už sk&ocirc;r v Ir&aacute;ne sľ&uacute;bili, že &quot;vyrazia zuby&quot; Spojen&yacute;m &scaron;t&aacute;tom za zavedenie jednotiek do regi&oacute;nu. Ak sa USA rozhodn&uacute; vojensky zasiahnuť v Ir&aacute;ne, &uacute;rady bud&uacute; pripraven&eacute; tvrdo reagovať, povedal Ismail Kaani, &scaron;&eacute;f Quds, vojenskej zložky Zboru islamsk&yacute;ch revolučn&yacute;ch g&aacute;rd (IRGC). Navy&scaron;e, americk&eacute; &uacute;rady sa už Teher&aacute;nu &bdquo;vysmievaj&uacute;&ldquo;, uplatňuj&uacute; tvrd&eacute; sankcie, je si ist&yacute; vojensk&yacute; muž. Ir&aacute;n a hlavn&eacute; jadrov&eacute; mocnosti sa pok&uacute;&scaron;aj&uacute; obnoviť dohodu o spoločnom komplexnom akčnom pl&aacute;ne (JCPOA) z roku 2015, podľa ktorej Teher&aacute;n obmedzil svoj jadrov&yacute; program v&yacute;menou za v&yacute;nimku z ekonomick&yacute;ch sankci&iacute; USA, E&Uacute; a OSN. Spojen&eacute; &scaron;t&aacute;ty odst&uacute;pili od dohody v roku 2018 počas prezidentsk&eacute;ho obdobia Donalda Trumpa. https://lenta.ru/news/2021/12/09/shot/

Ministerstvo zahraničných vecí hovorilo o pripojení USA k „formátu Normandie“
Námestník ministra zahraničných vecí Rjabkov: Rusko nie je proti tomu, aby sa USA na Ukrajine pripojili k „formátu Normandie“.
Moskva sa nebráni tomu, aby sa Washington pripojil k normandskému formátu, aby vyriešil situáciu na Ukrajine, nechápe však, aký to môže mať efekt. Takto sa k tejto téme vyjadril námestník ruského ministra zahraničných vecí Sergej Rjabkov, uvádza RIA Novosti.


„Po prvé, nie sme proti. Po druhé, nepociťovali sme pochybnosti o tejto téme a po tretie, celkom nerozumieme tomu, čo môžu Američania použiť na to, aby dospeli k tomuto formátu, “povedal diplomat.


Vyjadril pochybnosť, že Spojené štáty sú pripravené zadržať Kyjev a presvedčiť ukrajinskú stranu, aby sa vrátila k implementácii dohôd z Minska. Podľa Rjabkova je to absolútny imperatív pri riešení situácie.


Úradujúci riaditeľ tretieho európskeho odboru ruského ministerstva zahraničných vecí Oleg Krasnickij už skôr upozornil, že neexistujú žiadne kontraindikácie pre zapojenie Spojených štátov, keďže sa skutočne dotýkajú Kyjeva a veľa závisí od postoja Washingtonu pri riešení ukrajinského konfliktu. konflikt. Formát účasti USA na ukrajinskom vyrovnaní je podľa neho „technickou otázkou“.


https://lenta.ru/news/2021/12/09/ne_protiv/


**Ministerstvo zahraničn&yacute;ch vec&iacute; hovorilo o pripojen&iacute; USA k &bdquo;form&aacute;tu Normandie&ldquo;** N&aacute;mestn&iacute;k ministra zahraničn&yacute;ch vec&iacute; Rjabkov: Rusko nie je proti tomu, aby sa USA na Ukrajine pripojili k &bdquo;form&aacute;tu Normandie&ldquo;. Moskva sa nebr&aacute;ni tomu, aby sa Washington pripojil k normandsk&eacute;mu form&aacute;tu, aby vyrie&scaron;il situ&aacute;ciu na Ukrajine, nech&aacute;pe v&scaron;ak, ak&yacute; to m&ocirc;že mať efekt. Takto sa k tejto t&eacute;me vyjadril n&aacute;mestn&iacute;k rusk&eacute;ho ministra zahraničn&yacute;ch vec&iacute; Sergej Rjabkov, uv&aacute;dza RIA Novosti. &bdquo;Po prv&eacute;, nie sme proti. Po druh&eacute;, nepociťovali sme pochybnosti o tejto t&eacute;me a po tretie, celkom nerozumieme tomu, čo m&ocirc;žu Američania použiť na to, aby dospeli k tomuto form&aacute;tu, &ldquo;povedal diplomat. Vyjadril pochybnosť, že Spojen&eacute; &scaron;t&aacute;ty s&uacute; pripraven&eacute; zadržať Kyjev a presvedčiť ukrajinsk&uacute; stranu, aby sa vr&aacute;tila k implement&aacute;cii doh&ocirc;d z Minska. Podľa Rjabkova je to absol&uacute;tny imperat&iacute;v pri rie&scaron;en&iacute; situ&aacute;cie. &Uacute;raduj&uacute;ci riaditeľ tretieho eur&oacute;pskeho odboru rusk&eacute;ho ministerstva zahraničn&yacute;ch vec&iacute; Oleg Krasnickij už sk&ocirc;r upozornil, že neexistuj&uacute; žiadne kontraindik&aacute;cie pre zapojenie Spojen&yacute;ch &scaron;t&aacute;tov, keďže sa skutočne dot&yacute;kaj&uacute; Kyjeva a veľa z&aacute;vis&iacute; od postoja Washingtonu pri rie&scaron;en&iacute; ukrajinsk&eacute;ho konfliktu. konflikt. Form&aacute;t &uacute;časti USA na ukrajinskom vyrovnan&iacute; je podľa neho &bdquo;technickou ot&aacute;zkou&ldquo;. https://lenta.ru/news/2021/12/09/ne_protiv/

Zacharovová obvinila Západ z podnecovania konfliktu pri hraniciach Ruska

Hovorkyňa ministerstva zahraničia Zacharova: Konflikt pri ruských hraniciach v čiernomorskom regióne roznecuje Západ
Oficiálny predstaviteľ zahraničnopolitickej služby Európskej únie Peter Stano síce vyjadruje znepokojenie zo zhoršovania situácie na hraniciach medzi Ruskom a Ukrajinou, no zrejme nechápe, kto konflikt rozdúchava, uviedla hovorkyňa ruského ministerstva zahraničia Maria Zacharová. Hovorila o tom na brífingu.


Diplomat v tejto súvislosti pripomenul pokusy členských štátov NATO vyprovokovať Rusko v čiernomorskom regióne. Hovoríme o pohyboch lietadiel a lodí pri hraniciach Ruskej federácie, ktoré ruské úrady obviňujú z provokácií. „Peter Stano buď nerozumie štruktúre situácie v čiernomorskom regióne, alebo sa zúčastňuje dezinformačnej kampane. Je zrejmé, kto rozdúchava konflikt, “povedala Zacharova.


Stano v rozhovore pre Lente.ru vysvetlil, že západné krajiny vyjadrujú obavy z možnej eskalácie konfliktu na Donbase kvôli správam o pohybe ruských jednotiek. Povedal, že informácie, ktoré dostali predstavitelia EÚ, vyvolávajú vážne obavy. Ruská strana poukazuje na to, že neboli predložené žiadne dôkazy a vyvracia obvinenia zo snahy rozpútať konflikt.


https://lenta.ru/news/2021/12/09/granicy/


**Zacharovov&aacute; obvinila Z&aacute;pad z podnecovania konfliktu pri hraniciach Ruska ** Hovorkyňa ministerstva zahraničia Zacharova: Konflikt pri rusk&yacute;ch hraniciach v čiernomorskom regi&oacute;ne roznecuje Z&aacute;pad Ofici&aacute;lny predstaviteľ zahraničnopolitickej služby Eur&oacute;pskej &uacute;nie Peter Stano s&iacute;ce vyjadruje znepokojenie zo zhor&scaron;ovania situ&aacute;cie na hraniciach medzi Ruskom a Ukrajinou, no zrejme nech&aacute;pe, kto konflikt rozd&uacute;chava, uviedla hovorkyňa rusk&eacute;ho ministerstva zahraničia Maria Zacharov&aacute;. Hovorila o tom na br&iacute;fingu. Diplomat v tejto s&uacute;vislosti pripomenul pokusy člensk&yacute;ch &scaron;t&aacute;tov NATO vyprovokovať Rusko v čiernomorskom regi&oacute;ne. Hovor&iacute;me o pohyboch lietadiel a lod&iacute; pri hraniciach Ruskej feder&aacute;cie, ktor&eacute; rusk&eacute; &uacute;rady obviňuj&uacute; z provok&aacute;ci&iacute;. &bdquo;Peter Stano buď nerozumie &scaron;trukt&uacute;re situ&aacute;cie v čiernomorskom regi&oacute;ne, alebo sa z&uacute;častňuje dezinformačnej kampane. Je zrejm&eacute;, kto rozd&uacute;chava konflikt, &ldquo;povedala Zacharova. Stano v rozhovore pre Lente.ru vysvetlil, že z&aacute;padn&eacute; krajiny vyjadruj&uacute; obavy z možnej eskal&aacute;cie konfliktu na Donbase kv&ocirc;li spr&aacute;vam o pohybe rusk&yacute;ch jednotiek. Povedal, že inform&aacute;cie, ktor&eacute; dostali predstavitelia E&Uacute;, vyvol&aacute;vaj&uacute; v&aacute;žne obavy. Rusk&aacute; strana poukazuje na to, že neboli predložen&eacute; žiadne d&ocirc;kazy a vyvracia obvinenia zo snahy rozp&uacute;tať konflikt. https://lenta.ru/news/2021/12/09/granicy/

Ministerstvo zahraničných vecí poukázalo na riziko zopakovania kubánskej raketovej krízy
Námestník ministra zahraničných vecí Rjabkov: vzťahy medzi Ruskou federáciou a Spojenými štátmi sa môžu zopakovať kubánskej raketovej kríze
Vzhľadom na súčasnú situáciu vo vzťahoch medzi Ruskom a USA hrozí zopakovanie kubánskej raketovej krízy. Uviedol to zástupca šéfa ruského ministerstva zahraničných vecí Sergej Rjabkov, informuje agentúra Interfax.


Diplomat zdôraznil, že existujúce napätie môže dosiahnuť akútnu situáciu. „Ak všetko pôjde tak, ako má, je celkom možné, že sa podľa logiky vývoja udalostí zrazu zobudíte a uvidíte sa v niečom podobnom,“ uzavrel.


Rjabkov poznamenal, že takýto vývoj udalostí by bol zlyhaním medzinárodnej diplomacie a zahraničnej politiky. Zároveň povedal, že na normalizáciu bilaterálnych vzťahov je ešte čas.


Oficiálna predstaviteľka ruského ministerstva zahraničia Maria Zacharovová už skôr uviedla, že Spojené štáty sa v rámci Summitu pre demokraciu snažia identifikovať svoje a iné a majú v úmysle vytvoriť nové deliace čiary v medzinárodnom spoločenstve. Upozornila na skutočnosť, že Washington robí všetko pre zničenie sveta na základe medzinárodného práva.


https://lenta.ru/news/2021/12/09/caribean_back/


**Ministerstvo zahraničn&yacute;ch vec&iacute; pouk&aacute;zalo na riziko zopakovania kub&aacute;nskej raketovej kr&iacute;zy** N&aacute;mestn&iacute;k ministra zahraničn&yacute;ch vec&iacute; Rjabkov: vzťahy medzi Ruskou feder&aacute;ciou a Spojen&yacute;mi &scaron;t&aacute;tmi sa m&ocirc;žu zopakovať kub&aacute;nskej raketovej kr&iacute;ze Vzhľadom na s&uacute;časn&uacute; situ&aacute;ciu vo vzťahoch medzi Ruskom a USA hroz&iacute; zopakovanie kub&aacute;nskej raketovej kr&iacute;zy. Uviedol to z&aacute;stupca &scaron;&eacute;fa rusk&eacute;ho ministerstva zahraničn&yacute;ch vec&iacute; Sergej Rjabkov, informuje agent&uacute;ra Interfax. Diplomat zd&ocirc;raznil, že existuj&uacute;ce nap&auml;tie m&ocirc;že dosiahnuť ak&uacute;tnu situ&aacute;ciu. &bdquo;Ak v&scaron;etko p&ocirc;jde tak, ako m&aacute;, je celkom možn&eacute;, že sa podľa logiky v&yacute;voja udalost&iacute; zrazu zobud&iacute;te a uvid&iacute;te sa v niečom podobnom,&ldquo; uzavrel. Rjabkov poznamenal, že tak&yacute;to v&yacute;voj udalost&iacute; by bol zlyhan&iacute;m medzin&aacute;rodnej diplomacie a zahraničnej politiky. Z&aacute;roveň povedal, že na normaliz&aacute;ciu bilater&aacute;lnych vzťahov je e&scaron;te čas. Ofici&aacute;lna predstaviteľka rusk&eacute;ho ministerstva zahraničia Maria Zacharovov&aacute; už sk&ocirc;r uviedla, že Spojen&eacute; &scaron;t&aacute;ty sa v r&aacute;mci Summitu pre demokraciu snažia identifikovať svoje a in&eacute; a maj&uacute; v &uacute;mysle vytvoriť nov&eacute; deliace čiary v medzin&aacute;rodnom spoločenstve. Upozornila na skutočnosť, že Washington rob&iacute; v&scaron;etko pre zničenie sveta na z&aacute;klade medzin&aacute;rodn&eacute;ho pr&aacute;va. https://lenta.ru/news/2021/12/09/caribean_back/

Rjabkov uviedol, že Ruská federácia poskytla Spojeným štátom zrkadlový zoznam obmedzení pre diplomatické misie
Ruská federácia odovzdala Spojeným štátom zrkadlový zoznam obmedzení diplomatických misií v reakcii na „zastreté vyhostenie“ ruských diplomatov. Ruská federácia neakceptuje jazyk ultimát, ktorý Spojené štáty používajú pri diskusiách o problémoch práce diplomatických misií, povedal Rjabkov.


Washington sa pri diskusii o hlavných problémoch práce diplomatických misií Ruskej federácie a Spojených štátov „nestretá so zdravým rozumom“. Pre nové kolo konzultácií o práci diplomatických misií USA je potrebné zmraziť realizáciu absurdných požiadaviek Washingtonu.


https://tass.ru/politika/13169915


Rjabkov uviedol, že Rusk&aacute; feder&aacute;cia poskytla Spojen&yacute;m &scaron;t&aacute;tom zrkadlov&yacute; zoznam obmedzen&iacute; pre diplomatick&eacute; misie Rusk&aacute; feder&aacute;cia odovzdala Spojen&yacute;m &scaron;t&aacute;tom zrkadlov&yacute; zoznam obmedzen&iacute; diplomatick&yacute;ch misi&iacute; v reakcii na &bdquo;zastret&eacute; vyhostenie&ldquo; rusk&yacute;ch diplomatov. Rusk&aacute; feder&aacute;cia neakceptuje jazyk ultim&aacute;t, ktor&yacute; Spojen&eacute; &scaron;t&aacute;ty použ&iacute;vaj&uacute; pri diskusi&aacute;ch o probl&eacute;moch pr&aacute;ce diplomatick&yacute;ch misi&iacute;, povedal Rjabkov. Washington sa pri diskusii o hlavn&yacute;ch probl&eacute;moch pr&aacute;ce diplomatick&yacute;ch misi&iacute; Ruskej feder&aacute;cie a Spojen&yacute;ch &scaron;t&aacute;tov &bdquo;nestret&aacute; so zdrav&yacute;m rozumom&ldquo;. Pre nov&eacute; kolo konzult&aacute;ci&iacute; o pr&aacute;ci diplomatick&yacute;ch misi&iacute; USA je potrebn&eacute; zmraziť realiz&aacute;ciu absurdn&yacute;ch požiadaviek Washingtonu. https://tass.ru/politika/13169915
Upravené 10. 12. 2021 o 14:15

Ruské ministerstvo zahraničia oznámilo pokus Západu nahradiť globálny právny systém


Námestník ruského ministra zahraničných vecí Rudenko: Nebudeme tolerovať pokusy zasahovať do našich vnútorných záležitostí


Rusko nebude tolerovať pokusy hovoriť s ním mentorským, arogantným tónom alebo vydierať a zasahovať do vnútorných záležitostí krajiny. Uviedol to námestník ministra zahraničných vecí Andrei Rudenko, informuje v sobotu 11. decembra RIA Novosti.


"Odpoveď bude tvrdá a rozhodná," zdôraznil diplomat s tým, že Rusko je nastavené na rovnocenný dialóg založený na zameraní sa na rovnováhu záujmov.


Medzinárodný právny systém založený na Organizácii spojených národov (OSN), sformovaný po výsledkoch druhej svetovej vojny, sa podľa neho účelovo ničí, Západ sa ho snaží nahradiť nejakými tajne vypracovanými pravidlami a vnucovať ich iným. krajín.


„Máme zásadne odlišný prístup: nikomu nič nevnucujeme a nikoho neučíme. Sme pripravení rozvinúť rovnocenný medzištátny dialóg s každým na pevnom základe medzinárodného práva, “uviedol námestník ruského ministra zahraničných vecí.


Ruské ministerstvo zahraničných vecí predtým vyzvalo NATO, aby sa vzdalo plánov na vstup Ukrajiny a Gruzínska do aliancie. Podľa oficiálneho vyhlásenia je v záujme európskej bezpečnosti potrebné dištancovať sa od rozhodnutia bukurešťského summitu NATO z roku 2008, že Kyjev a Tbilisi sa stanú členmi organizácie, keďže je v rozpore so záväzkami členských štátov OBSE neposilňovať ich bezpečnosť na úkor bezpečnosti iných.
https://lenta.ru/news/2021/12/11/stop_mentor/


**Rusk&eacute; ministerstvo zahraničia ozn&aacute;milo pokus Z&aacute;padu nahradiť glob&aacute;lny pr&aacute;vny syst&eacute;m** N&aacute;mestn&iacute;k rusk&eacute;ho ministra zahraničn&yacute;ch vec&iacute; Rudenko: Nebudeme tolerovať pokusy zasahovať do na&scaron;ich vn&uacute;torn&yacute;ch z&aacute;ležitost&iacute; Rusko nebude tolerovať pokusy hovoriť s n&iacute;m mentorsk&yacute;m, arogantn&yacute;m t&oacute;nom alebo vydierať a zasahovať do vn&uacute;torn&yacute;ch z&aacute;ležitost&iacute; krajiny. Uviedol to n&aacute;mestn&iacute;k ministra zahraničn&yacute;ch vec&iacute; Andrei Rudenko, informuje v sobotu 11. decembra RIA Novosti. &quot;Odpoveď bude tvrd&aacute; a rozhodn&aacute;,&quot; zd&ocirc;raznil diplomat s t&yacute;m, že Rusko je nastaven&eacute; na rovnocenn&yacute; dial&oacute;g založen&yacute; na zameran&iacute; sa na rovnov&aacute;hu z&aacute;ujmov. Medzin&aacute;rodn&yacute; pr&aacute;vny syst&eacute;m založen&yacute; na Organiz&aacute;cii spojen&yacute;ch n&aacute;rodov (OSN), sformovan&yacute; po v&yacute;sledkoch druhej svetovej vojny, sa podľa neho &uacute;čelovo nič&iacute;, Z&aacute;pad sa ho snaž&iacute; nahradiť nejak&yacute;mi tajne vypracovan&yacute;mi pravidlami a vnucovať ich in&yacute;m. kraj&iacute;n. &bdquo;M&aacute;me z&aacute;sadne odli&scaron;n&yacute; pr&iacute;stup: nikomu nič nevnucujeme a nikoho neuč&iacute;me. Sme pripraven&iacute; rozvin&uacute;ť rovnocenn&yacute; medzi&scaron;t&aacute;tny dial&oacute;g s každ&yacute;m na pevnom z&aacute;klade medzin&aacute;rodn&eacute;ho pr&aacute;va, &ldquo;uviedol n&aacute;mestn&iacute;k rusk&eacute;ho ministra zahraničn&yacute;ch vec&iacute;. Rusk&eacute; ministerstvo zahraničn&yacute;ch vec&iacute; predt&yacute;m vyzvalo NATO, aby sa vzdalo pl&aacute;nov na vstup Ukrajiny a Gruz&iacute;nska do aliancie. Podľa ofici&aacute;lneho vyhl&aacute;senia je v z&aacute;ujme eur&oacute;pskej bezpečnosti potrebn&eacute; di&scaron;tancovať sa od rozhodnutia bukure&scaron;ťsk&eacute;ho summitu NATO z roku 2008, že Kyjev a Tbilisi sa stan&uacute; členmi organiz&aacute;cie, keďže je v rozpore so z&aacute;v&auml;zkami člensk&yacute;ch &scaron;t&aacute;tov OBSE neposilňovať ich bezpečnosť na &uacute;kor bezpečnosti in&yacute;ch. https://lenta.ru/news/2021/12/11/stop_mentor/

Lavrov hovorí, že je dvojaký meter na súde v prípade MH17

Ruský minister zahraničných vecí Lavrov: Holandský súdny proces s MH17 prekypuje dvojakým metrom
Proces na holandskom súde v prípade havárie malajzijského Boeingu 777 nad Donbasom sa hemží dvojakým metrom. Uviedol to ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov, informuje agentúra RIA Novosti.


Minister zahraničia upozornil, že pri prejednávaní prípadu ignorovali prirodzený experiment koncernu Almaz-Antey, ktorý dokazuje, že parník bol zostrelený z ukrajinského územia. Poznamenal tiež, že Kyjev nie je povinný zverejňovať údaje z radarov a poskytovať záznamy z rokovaní dispečerov s MH17.


Lavrov pripomenul, že súd nežiada Spojené štáty, aby ukázali satelitné snímky, ktoré podľa nich dokazujú verziu obžaloby. Na vyšetrovanie podľa neho stačil samotný fakt existencie týchto obrázkov. „Môžete pokračovať v zozname takýchto absurdít, vyslovených porušení princípov nestrannosti, zametania očividných faktov pod koberec,“ uzavrel diplomat.


Ruský minister zahraničia už skôr uviedol, že súd v Haagu sa snaží z nešťastia MH17 obviniť ruskú stranu. Zdôraznil, že Moskva vníma tento proces ako kriminálny prípad bez zaujatosti a pozorne ho sleduje.


https://lenta.ru/news/2021/12/22/mh17_doublestandarts/


**Lavrov odporučil generálnemu tajomníkovi NATO, aby zmenil zamestnanie


**
Lavrov: Je čas, aby šéf NATO odišiel do inej práce, pretože nezvláda svoje povinnosti
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg by mal odstúpiť, keďže si nerobí svoju prácu. Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov v rozhovore pre RT TV poradil šéfovi aliancie, aby zmenil zamestnanie.


Euroatlantická bezpečnosť je podľa diplomata založená na princípe rovnakej a nedeliteľnej bezpečnosti, podľa ktorého „žiadny euroatlantický štát, žiadny účastník OBSE neposilní svoju bezpečnosť na úkor narúšania bezpečnosti iných“. Zdôraznil, že kľúčové zásady odsúhlasili a podpísali na najvyššej úrovni hlavy štátov.


“Ak Stoltenberg verí, že členovia NATO majú právo pľuvať na tento princíp, ktorý je zakotvený v dokumentoch prijatých na najvyšších úrovniach, tak je asi naozaj načase, aby išiel do inej práce, pretože nezvláda svoje povinnosti. “povedal.Lavrov.


Minister si všimol aroganciu Stoltenbergových vyhlásení o neprípustnosti porušenia princípu Washingtonskej zmluvy, "podľa ktorej sú dvere otvorené pre každého potenciálneho postgraduálneho študenta, ktorý chce vstúpiť do NATO


https://lenta.ru/news/2021/12/22/lavrov_stoltenberg/


Lavrov sa vyjadril k zablokovaniu kanála RT DE


Minister zahraničia Lavrov označil za poburujúcu situáciu s blokovaním kanála RT DE
Situácia v Nemecku okolo vysielania televízneho kanála RT DE je nehorázna. Uviedol to ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov, informuje agentúra TASS.


Nemecko podľa neho súvisí so súčasnou situáciou a Berlín je zodpovedný za to, aby táto svojvôľa prestala.


„Teraz naši kolegovia v Srbsku zaregistrovali kanál RT DE v nemčine v súlade s európskym dohovorom o vysielaní, Nemecko je zmluvnou stranou dohovoru, takže ho treba dodržiavať. Zrejme však teraz opäť prikývnu na sociálnych sieťach, na YouTube, že je to ich osobná iniciatíva, majú svoje vlastné kritériá a nemecký štát s tým nemá nič spoločné,“ povedal Lavrov.


Rusko podľa neho nevylučuje zrkadlovú reakciu na blokovanie ruských médií na Západe, no nikdy nechcelo ísť „cestou dusenia tlače“. „Povedali sme viac ako raz, po mnoho rokov sa takáto diskriminácia ruských médií pozorovala a my sme, samozrejme, často mali pokušenie odpovedať zrkadlovo, oplatiť sa, ale až donedávna sme boli stále presvedčení, že nechceli sme sa ocitnúť v tejto situácii, ísť rovnakou cestou dusenia tlače, dusenia médií, ako to robia naši západní partneri, “dodal minister zahraničných vecí.


Už skôr vyšlo najavo, že v Nemecku sa začalo vyšetrovanie proti televíznej sieti Russia Today. Berlín podozrieva ruskú televíznu sieť z porušovania pravidiel vysielania v Nemecku kvôli údajnému nedostatku potrebnej licencie pre túto sieť. Po skončení vyšetrovania môže RT dostať pokutu až do pol milióna eur alebo zákaz vysielania.


https://lenta.ru/news/2021/12/22/rt/


Lavrov predpovedal bezprostredný odchod Spojených štátov zo Sýrie


Minister zahraničných vecí Lavrov verí, že Spojené štáty čoskoro zo Sýrie odídu, keďže sa tam „nepohodlne“.
Spojené štáty opustia Sýriu, pretože je to tam „nepohodlné“ a v krajine majú veľa problémov, ale zatiaľ bude Moskva pokračovať v efektívnom dialógu s Washingtonom prostredníctvom armády. Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov v rozhovore pre televíziu RT predpovedal bezprostredný odchod Spojených štátov zo Sýrie.


Podľa diplomata o stiahnutí vojakov nakoniec rozhodne americká administratíva, keďže tie nedokážu zabezpečiť životne dôležité funkcie štruktúr, ktoré podporujú rozkaz zavedený Spojenými štátmi. „A okrem toho sa medzi utečencami nahromadilo množstvo banditov a teroristov,“ zdôraznil minister.


Lavrov pripomenul úspešný dialóg medzi Ruskom a americkou stranou o "zabránení neúmyselným incidentom". "A existujú také konzultácie, ktoré sú dosť dôverné pre výmenu názorov na politický proces a vyhliadky na implementáciu rezolúcie Bezpečnostnej rady (OSN)," uzavrel.


V auguste minister zahraničných vecí zhodnotil proces osídľovania v Sýrii a uviedol, že prebieha „ani neisto, ani neisto“. Lavrov zdôraznil, že Rusko vytvorilo všetky podmienky na jeho pokračovanie a nenesie vinu za problémy s obnovou sýrskeho štátu. Diplomat poukázal na úlohu Západu v teroristickom povstaní proti režimu prezidenta Bašára Asada.


https://lenta.ru/news/2021/12/22/lavrov_syria_usa/


**Lavrov hovor&iacute;, že je dvojak&yacute; meter na s&uacute;de v pr&iacute;pade MH17 ** Rusk&yacute; minister zahraničn&yacute;ch vec&iacute; Lavrov: Holandsk&yacute; s&uacute;dny proces s MH17 prekypuje dvojak&yacute;m metrom Proces na holandskom s&uacute;de v pr&iacute;pade hav&aacute;rie malajzijsk&eacute;ho Boeingu 777 nad Donbasom sa hemž&iacute; dvojak&yacute;m metrom. Uviedol to rusk&yacute; minister zahraničn&yacute;ch vec&iacute; Sergej Lavrov, informuje agent&uacute;ra RIA Novosti. Minister zahraničia upozornil, že pri prejedn&aacute;van&iacute; pr&iacute;padu ignorovali prirodzen&yacute; experiment koncernu Almaz-Antey, ktor&yacute; dokazuje, že parn&iacute;k bol zostrelen&yacute; z ukrajinsk&eacute;ho &uacute;zemia. Poznamenal tiež, že Kyjev nie je povinn&yacute; zverejňovať &uacute;daje z radarov a poskytovať z&aacute;znamy z rokovan&iacute; dispečerov s MH17. Lavrov pripomenul, že s&uacute;d nežiada Spojen&eacute; &scaron;t&aacute;ty, aby uk&aacute;zali satelitn&eacute; sn&iacute;mky, ktor&eacute; podľa nich dokazuj&uacute; verziu obžaloby. Na vy&scaron;etrovanie podľa neho stačil samotn&yacute; fakt existencie t&yacute;chto obr&aacute;zkov. &bdquo;M&ocirc;žete pokračovať v zozname tak&yacute;chto absurd&iacute;t, vysloven&yacute;ch poru&scaron;en&iacute; princ&iacute;pov nestrannosti, zametania očividn&yacute;ch faktov pod koberec,&ldquo; uzavrel diplomat. Rusk&yacute; minister zahraničia už sk&ocirc;r uviedol, že s&uacute;d v Haagu sa snaž&iacute; z ne&scaron;ťastia MH17 obviniť rusk&uacute; stranu. Zd&ocirc;raznil, že Moskva vn&iacute;ma tento proces ako krimin&aacute;lny pr&iacute;pad bez zaujatosti a pozorne ho sleduje. https://lenta.ru/news/2021/12/22/mh17_doublestandarts/ **Lavrov odporučil gener&aacute;lnemu tajomn&iacute;kovi NATO, aby zmenil zamestnanie ** Lavrov: Je čas, aby &scaron;&eacute;f NATO odi&scaron;iel do inej pr&aacute;ce, pretože nezvl&aacute;da svoje povinnosti Gener&aacute;lny tajomn&iacute;k NATO Jens Stoltenberg by mal odst&uacute;piť, keďže si nerob&iacute; svoju pr&aacute;cu. Rusk&yacute; minister zahraničn&yacute;ch vec&iacute; Sergej Lavrov v rozhovore pre RT TV poradil &scaron;&eacute;fovi aliancie, aby zmenil zamestnanie. Euroatlantick&aacute; bezpečnosť je podľa diplomata založen&aacute; na princ&iacute;pe rovnakej a nedeliteľnej bezpečnosti, podľa ktor&eacute;ho &bdquo;žiadny euroatlantick&yacute; &scaron;t&aacute;t, žiadny &uacute;častn&iacute;k OBSE neposiln&iacute; svoju bezpečnosť na &uacute;kor nar&uacute;&scaron;ania bezpečnosti in&yacute;ch&ldquo;. Zd&ocirc;raznil, že kľ&uacute;čov&eacute; z&aacute;sady ods&uacute;hlasili a podp&iacute;sali na najvy&scaron;&scaron;ej &uacute;rovni hlavy &scaron;t&aacute;tov. &ldquo;Ak Stoltenberg ver&iacute;, že členovia NATO maj&uacute; pr&aacute;vo pľuvať na tento princ&iacute;p, ktor&yacute; je zakotven&yacute; v dokumentoch prijat&yacute;ch na najvy&scaron;&scaron;&iacute;ch &uacute;rovniach, tak je asi naozaj načase, aby i&scaron;iel do inej pr&aacute;ce, pretože nezvl&aacute;da svoje povinnosti. &ldquo;povedal.Lavrov. Minister si v&scaron;imol aroganciu Stoltenbergov&yacute;ch vyhl&aacute;sen&iacute; o nepr&iacute;pustnosti poru&scaron;enia princ&iacute;pu Washingtonskej zmluvy, &quot;podľa ktorej s&uacute; dvere otvoren&eacute; pre každ&eacute;ho potenci&aacute;lneho postgradu&aacute;lneho &scaron;tudenta, ktor&yacute; chce vst&uacute;piť do NATO https://lenta.ru/news/2021/12/22/lavrov_stoltenberg/ **Lavrov sa vyjadril k zablokovaniu kan&aacute;la RT DE ** Minister zahraničia Lavrov označil za poburuj&uacute;cu situ&aacute;ciu s blokovan&iacute;m kan&aacute;la RT DE Situ&aacute;cia v Nemecku okolo vysielania telev&iacute;zneho kan&aacute;la RT DE je nehor&aacute;zna. Uviedol to rusk&yacute; minister zahraničn&yacute;ch vec&iacute; Sergej Lavrov, informuje agent&uacute;ra TASS. Nemecko podľa neho s&uacute;vis&iacute; so s&uacute;časnou situ&aacute;ciou a Berl&iacute;n je zodpovedn&yacute; za to, aby t&aacute;to svojv&ocirc;ľa prestala. &bdquo;Teraz na&scaron;i kolegovia v Srbsku zaregistrovali kan&aacute;l RT DE v nemčine v s&uacute;lade s eur&oacute;pskym dohovorom o vysielan&iacute;, Nemecko je zmluvnou stranou dohovoru, takže ho treba dodržiavať. Zrejme v&scaron;ak teraz op&auml;ť prik&yacute;vnu na soci&aacute;lnych sieťach, na YouTube, že je to ich osobn&aacute; iniciat&iacute;va, maj&uacute; svoje vlastn&eacute; krit&eacute;ri&aacute; a nemeck&yacute; &scaron;t&aacute;t s t&yacute;m nem&aacute; nič spoločn&eacute;,&ldquo; povedal Lavrov. Rusko podľa neho nevylučuje zrkadlov&uacute; reakciu na blokovanie rusk&yacute;ch m&eacute;di&iacute; na Z&aacute;pade, no nikdy nechcelo &iacute;sť &bdquo;cestou dusenia tlače&ldquo;. &bdquo;Povedali sme viac ako raz, po mnoho rokov sa tak&aacute;to diskrimin&aacute;cia rusk&yacute;ch m&eacute;di&iacute; pozorovala a my sme, samozrejme, často mali poku&scaron;enie odpovedať zrkadlovo, oplatiť sa, ale až doned&aacute;vna sme boli st&aacute;le presvedčen&iacute;, že nechceli sme sa ocitn&uacute;ť v tejto situ&aacute;cii, &iacute;sť rovnakou cestou dusenia tlače, dusenia m&eacute;di&iacute;, ako to robia na&scaron;i z&aacute;padn&iacute; partneri, &ldquo;dodal minister zahraničn&yacute;ch vec&iacute;. Už sk&ocirc;r vy&scaron;lo najavo, že v Nemecku sa začalo vy&scaron;etrovanie proti telev&iacute;znej sieti Russia Today. Berl&iacute;n podozrieva rusk&uacute; telev&iacute;znu sieť z poru&scaron;ovania pravidiel vysielania v Nemecku kv&ocirc;li &uacute;dajn&eacute;mu nedostatku potrebnej licencie pre t&uacute;to sieť. Po skončen&iacute; vy&scaron;etrovania m&ocirc;že RT dostať pokutu až do pol mili&oacute;na eur alebo z&aacute;kaz vysielania. https://lenta.ru/news/2021/12/22/rt/ **Lavrov predpovedal bezprostredn&yacute; odchod Spojen&yacute;ch &scaron;t&aacute;tov zo S&yacute;rie ** Minister zahraničn&yacute;ch vec&iacute; Lavrov ver&iacute;, že Spojen&eacute; &scaron;t&aacute;ty čoskoro zo S&yacute;rie od&iacute;du, keďže sa tam &bdquo;nepohodlne&ldquo;. Spojen&eacute; &scaron;t&aacute;ty opustia S&yacute;riu, pretože je to tam &bdquo;nepohodln&eacute;&ldquo; a v krajine maj&uacute; veľa probl&eacute;mov, ale zatiaľ bude Moskva pokračovať v efekt&iacute;vnom dial&oacute;gu s Washingtonom prostredn&iacute;ctvom arm&aacute;dy. Rusk&yacute; minister zahraničn&yacute;ch vec&iacute; Sergej Lavrov v rozhovore pre telev&iacute;ziu RT predpovedal bezprostredn&yacute; odchod Spojen&yacute;ch &scaron;t&aacute;tov zo S&yacute;rie. Podľa diplomata o stiahnut&iacute; vojakov nakoniec rozhodne americk&aacute; administrat&iacute;va, keďže tie nedok&aacute;žu zabezpečiť životne d&ocirc;ležit&eacute; funkcie &scaron;trukt&uacute;r, ktor&eacute; podporuj&uacute; rozkaz zaveden&yacute; Spojen&yacute;mi &scaron;t&aacute;tmi. &bdquo;A okrem toho sa medzi utečencami nahromadilo množstvo banditov a teroristov,&ldquo; zd&ocirc;raznil minister. Lavrov pripomenul &uacute;spe&scaron;n&yacute; dial&oacute;g medzi Ruskom a americkou stranou o &quot;zabr&aacute;nen&iacute; ne&uacute;myseln&yacute;m incidentom&quot;. &quot;A existuj&uacute; tak&eacute; konzult&aacute;cie, ktor&eacute; s&uacute; dosť d&ocirc;vern&eacute; pre v&yacute;menu n&aacute;zorov na politick&yacute; proces a vyhliadky na implement&aacute;ciu rezol&uacute;cie Bezpečnostnej rady (OSN),&quot; uzavrel. V auguste minister zahraničn&yacute;ch vec&iacute; zhodnotil proces os&iacute;dľovania v S&yacute;rii a uviedol, že prebieha &bdquo;ani neisto, ani neisto&ldquo;. Lavrov zd&ocirc;raznil, že Rusko vytvorilo v&scaron;etky podmienky na jeho pokračovanie a nenesie vinu za probl&eacute;my s obnovou s&yacute;rskeho &scaron;t&aacute;tu. Diplomat pouk&aacute;zal na &uacute;lohu Z&aacute;padu v teroristickom povstan&iacute; proti režimu prezidenta Ba&scaron;&aacute;ra Asada. https://lenta.ru/news/2021/12/22/lavrov_syria_usa/

Lavrov: rokovania medzi Ruskou federáciou a Spojenými štátmi o bezpečnostných zárukách sa uskutočnia po novoročných sviatkoch


Ako povedal šéf rezortu diplomacie, Rusko nedáva ultimáta, ale diskusie so Západom o bezpečnostných zárukách nemožno viesť donekonečna.


Hlavné kolo rozhovorov medzi Ruskom a Spojenými štátmi o bezpečnostných zárukách sa uskutoční bezprostredne po novoročných sviatkoch. Oznámil to v pondelok ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov v exkluzívnom rozhovore s Vladimirom Solovjovom pre kanál Soloviev Live YouTube.


„So Spojenými štátmi budeme viesť veľké kolo [bezpečnostných] rozhovorov, ktoré sa uskutočnia hneď po skončení novoročných sviatkov,“ povedal.


Rusko nepredkladá ultimáta, ale diskusie so Západom o bezpečnostných zárukách nemôžu pokračovať donekonečna, minister zahraničných vecí.


„Hlavná vec, ako povedal prezident, je, aby sa nehovorilo, aby sa naše návrhy nepretriasali v nekonečnej diskusii, čím je Západ známy a čo vie robiť, ale aby sa výsledkom všetkých týchto diplomatických snáh. Nepredkladáme žiadne ultimáta,“ povedal.


Ruské ministerstvo zahraničia a ministerstvo obrany sa zúčastnia rokovaní o bezpečnostných zárukách, uviedol Lavrov.


https://tass.ru/politika/13306871


Rjabkov: otázka členstva Ukrajiny v NATO je pre Moskvu rovnako dôležitá ako pre Kyjev


Podľa námestníka ministra zahraničných vecí Ruskej federácie sa strany teraz dostali do bodu, za ktorým už „začínajú hrať úplne iné faktory“.


Otázka perspektívy vstupu Ukrajiny do Severoatlantickej aliancie je pre Moskvu rovnako dôležitá ako pre Kyjev samotný. V rozhovore pre magazín International Affairs to uviedol námestník ministra zahraničných vecí Ruskej federácie Sergej Rjabkov.
„Otázka perspektívy vstupu Ukrajiny do NATO je pre nás prinajmenšom rovnako dôležitá – ak nie dôležitejšia – ako pre samotnú Ukrajinu,“ povedal.


Podľa námestníka ministra sa teraz strany dostali do bodu, za ktorým už „začínajú hrať úplne iné faktory“. "Význam týchto faktorov, ich základný význam pre naše dokonca sebauvedomenie, nehovoriac o geopolitickom umiestnení, je nepopierateľný," povedal.


Podľa vysokopostaveného diplomata tí, ktorí trvajú na tom, že Rusko by malo byť „zahnané do kúta ako vinný spolužiak“, podceňujú, čo sa môže stať v budúcnosti. „Nejako stratili zmysel pre realitu, zmysel pre zdravý rozum, dúfam, že nestratili zmysel pre sebazáchovu,“ zhrnul.


Je humorné komentovať zvýšenie bojovej pripravenosti síl rýchlej reakcie NATO v dôsledku údajného hromadenia ruských jednotiek pri ukrajinských hraniciach. Vo vyjadrenej forme sú relevantné správy buď dezinformácie, alebo pokus znervózniť Moskvu, povedal Rjabkov.


"Môžete to komentovať s humorom, pretože sily rýchlej reakcie môžu rýchlo reagovať, ak 'nepriateľ', v tomto prípade Rusko, nevie, že sú na niečo pripravené a sú pripravené rýchlo reagovať. Rôzne štruktúry hovoria, že buď dezinformácia, v oblasti informačnej vojny sa tam vytvorilo veľa rôznych štruktúr, alebo sa tomu v určitých kruhoch hovorí „aktívne opatrenia“, aby tu všetci znervózneli, ponáhľali sa a sami začali rozkazovať všelijaké rozkazy“, - poznamenal námestník ministra zahraničných vecí Ruskej federácie.


Rjabkov zdôraznil, že Moskva nečíta "tento druh správy" a koná na základe údajov získaných z vlastných prostriedkov objektívnej kontroly.


Nemecké noviny Die Welt už skôr informovali s odvolaním sa na vysokopostaveného diplomata NATO, že aliancia zvýšila bojovú pripravenosť svojich 40-tisícových síl rýchlej reakcie v súvislosti s údajným hromadením ruských jednotiek pri hraniciach Ukrajiny. Spoločná pracovná skupina NATO pre veľmi vysokú pripravenosť (VJTF), ktorá je súčasťou síl rýchlej reakcie, podľa nej „by mala byť pripravená na nasadenie v krízovej zóne do piatich dní namiesto siedmich, ako tomu bolo doteraz“.


Velenie VJTF v súčasnosti vedie Turecko. V roku 2023 prejde do Nemecka. V rovnakom čase, ako uvádza Die Welt, boli do stavu najvyššej pohotovosti uvedené aj ďalšie jednotky síl rýchlej reakcie NATO vrátane špeciálnych síl a logistov.


Ministerstvo zahraničných vecí Ruska zverejnilo 17. decembra návrhy zmlúv s USA o bezpečnostných zárukách, ako aj dohôd o opatreniach na zaistenie bezpečnosti Ruskej federácie a členských štátov Severoatlantickej aliancie. Do rúk námestníčky ministra zahraničia USA Karen Donfriedovej ich odovzdali 15. decembra. Ruský prezident Vladimir Putin vo štvrtok na výročnej tlačovej konferencii uviedol, že Rusko ako celok zatiaľ zaznamenalo pozitívnu reakciu USA na jeho návrhy týkajúce sa bezpečnostných záruk. Podľa amerických partnerov, poznamenal ruský líder, Spojené štáty sú pripravené začať tieto rokovania hneď začiatkom roka v Ženeve. Okrem toho už skôr generálny tajomník NATO potvrdil prijatie ruských návrhov o bezpečnostných zárukách v Európe a povedal, že aliancia ich bude analyzovať.


https://tass.ru/politika/13306047


**Lavrov: rokovania medzi Ruskou feder&aacute;ciou a Spojen&yacute;mi &scaron;t&aacute;tmi o bezpečnostn&yacute;ch z&aacute;ruk&aacute;ch sa uskutočnia po novoročn&yacute;ch sviatkoch** Ako povedal &scaron;&eacute;f rezortu diplomacie, Rusko ned&aacute;va ultim&aacute;ta, ale diskusie so Z&aacute;padom o bezpečnostn&yacute;ch z&aacute;ruk&aacute;ch nemožno viesť donekonečna. Hlavn&eacute; kolo rozhovorov medzi Ruskom a Spojen&yacute;mi &scaron;t&aacute;tmi o bezpečnostn&yacute;ch z&aacute;ruk&aacute;ch sa uskutočn&iacute; bezprostredne po novoročn&yacute;ch sviatkoch. Ozn&aacute;mil to v pondelok rusk&yacute; minister zahraničn&yacute;ch vec&iacute; Sergej Lavrov v exkluz&iacute;vnom rozhovore s Vladimirom Solovjovom pre kan&aacute;l Soloviev Live YouTube. &bdquo;So Spojen&yacute;mi &scaron;t&aacute;tmi budeme viesť veľk&eacute; kolo [bezpečnostn&yacute;ch] rozhovorov, ktor&eacute; sa uskutočnia hneď po skončen&iacute; novoročn&yacute;ch sviatkov,&ldquo; povedal. Rusko nepredklad&aacute; ultim&aacute;ta, ale diskusie so Z&aacute;padom o bezpečnostn&yacute;ch z&aacute;ruk&aacute;ch nem&ocirc;žu pokračovať donekonečna, minister zahraničn&yacute;ch vec&iacute;. &bdquo;Hlavn&aacute; vec, ako povedal prezident, je, aby sa nehovorilo, aby sa na&scaron;e n&aacute;vrhy nepretriasali v nekonečnej diskusii, č&iacute;m je Z&aacute;pad zn&aacute;my a čo vie robiť, ale aby sa v&yacute;sledkom v&scaron;etk&yacute;ch t&yacute;chto diplomatick&yacute;ch sn&aacute;h. Nepredklad&aacute;me žiadne ultim&aacute;ta,&ldquo; povedal. Rusk&eacute; ministerstvo zahraničia a ministerstvo obrany sa z&uacute;častnia rokovan&iacute; o bezpečnostn&yacute;ch z&aacute;ruk&aacute;ch, uviedol Lavrov. https://tass.ru/politika/13306871 **Rjabkov: ot&aacute;zka členstva Ukrajiny v NATO je pre Moskvu rovnako d&ocirc;ležit&aacute; ako pre Kyjev** Podľa n&aacute;mestn&iacute;ka ministra zahraničn&yacute;ch vec&iacute; Ruskej feder&aacute;cie sa strany teraz dostali do bodu, za ktor&yacute;m už &bdquo;zač&iacute;naj&uacute; hrať &uacute;plne in&eacute; faktory&ldquo;. Ot&aacute;zka perspekt&iacute;vy vstupu Ukrajiny do Severoatlantickej aliancie je pre Moskvu rovnako d&ocirc;ležit&aacute; ako pre Kyjev samotn&yacute;. V rozhovore pre magaz&iacute;n International Affairs to uviedol n&aacute;mestn&iacute;k ministra zahraničn&yacute;ch vec&iacute; Ruskej feder&aacute;cie Sergej Rjabkov. &bdquo;Ot&aacute;zka perspekt&iacute;vy vstupu Ukrajiny do NATO je pre n&aacute;s prinajmen&scaron;om rovnako d&ocirc;ležit&aacute; &ndash; ak nie d&ocirc;ležitej&scaron;ia &ndash; ako pre samotn&uacute; Ukrajinu,&ldquo; povedal. Podľa n&aacute;mestn&iacute;ka ministra sa teraz strany dostali do bodu, za ktor&yacute;m už &bdquo;zač&iacute;naj&uacute; hrať &uacute;plne in&eacute; faktory&ldquo;. &quot;V&yacute;znam t&yacute;chto faktorov, ich z&aacute;kladn&yacute; v&yacute;znam pre na&scaron;e dokonca sebauvedomenie, nehovoriac o geopolitickom umiestnen&iacute;, je nepopierateľn&yacute;,&quot; povedal. Podľa vysokopostaven&eacute;ho diplomata t&iacute;, ktor&iacute; trvaj&uacute; na tom, že Rusko by malo byť &bdquo;zahnan&eacute; do k&uacute;ta ako vinn&yacute; spolužiak&ldquo;, podceňuj&uacute;, čo sa m&ocirc;že stať v bud&uacute;cnosti. &bdquo;Nejako stratili zmysel pre realitu, zmysel pre zdrav&yacute; rozum, d&uacute;fam, že nestratili zmysel pre sebaz&aacute;chovu,&ldquo; zhrnul. Je humorn&eacute; komentovať zv&yacute;&scaron;enie bojovej pripravenosti s&iacute;l r&yacute;chlej reakcie NATO v d&ocirc;sledku &uacute;dajn&eacute;ho hromadenia rusk&yacute;ch jednotiek pri ukrajinsk&yacute;ch hraniciach. Vo vyjadrenej forme s&uacute; relevantn&eacute; spr&aacute;vy buď dezinform&aacute;cie, alebo pokus znerv&oacute;zniť Moskvu, povedal Rjabkov. &quot;M&ocirc;žete to komentovať s humorom, pretože sily r&yacute;chlej reakcie m&ocirc;žu r&yacute;chlo reagovať, ak &#039;nepriateľ&#039;, v tomto pr&iacute;pade Rusko, nevie, že s&uacute; na niečo pripraven&eacute; a s&uacute; pripraven&eacute; r&yacute;chlo reagovať. R&ocirc;zne &scaron;trukt&uacute;ry hovoria, že buď dezinform&aacute;cia, v oblasti informačnej vojny sa tam vytvorilo veľa r&ocirc;znych &scaron;trukt&uacute;r, alebo sa tomu v určit&yacute;ch kruhoch hovor&iacute; &bdquo;akt&iacute;vne opatrenia&ldquo;, aby tu v&scaron;etci znerv&oacute;zneli, pon&aacute;hľali sa a sami začali rozkazovať v&scaron;elijak&eacute; rozkazy&ldquo;, - poznamenal n&aacute;mestn&iacute;k ministra zahraničn&yacute;ch vec&iacute; Ruskej feder&aacute;cie. Rjabkov zd&ocirc;raznil, že Moskva neč&iacute;ta &quot;tento druh spr&aacute;vy&quot; a kon&aacute; na z&aacute;klade &uacute;dajov z&iacute;skan&yacute;ch z vlastn&yacute;ch prostriedkov objekt&iacute;vnej kontroly. Nemeck&eacute; noviny Die Welt už sk&ocirc;r informovali s odvolan&iacute;m sa na vysokopostaven&eacute;ho diplomata NATO, že aliancia zv&yacute;&scaron;ila bojov&uacute; pripravenosť svojich 40-tis&iacute;cov&yacute;ch s&iacute;l r&yacute;chlej reakcie v s&uacute;vislosti s &uacute;dajn&yacute;m hromaden&iacute;m rusk&yacute;ch jednotiek pri hraniciach Ukrajiny. Spoločn&aacute; pracovn&aacute; skupina NATO pre veľmi vysok&uacute; pripravenosť (VJTF), ktor&aacute; je s&uacute;časťou s&iacute;l r&yacute;chlej reakcie, podľa nej &bdquo;by mala byť pripraven&aacute; na nasadenie v kr&iacute;zovej z&oacute;ne do piatich dn&iacute; namiesto siedmich, ako tomu bolo doteraz&ldquo;. Velenie VJTF v s&uacute;časnosti vedie Turecko. V roku 2023 prejde do Nemecka. V rovnakom čase, ako uv&aacute;dza Die Welt, boli do stavu najvy&scaron;&scaron;ej pohotovosti uveden&eacute; aj ďal&scaron;ie jednotky s&iacute;l r&yacute;chlej reakcie NATO vr&aacute;tane &scaron;peci&aacute;lnych s&iacute;l a logistov. Ministerstvo zahraničn&yacute;ch vec&iacute; Ruska zverejnilo 17. decembra n&aacute;vrhy zml&uacute;v s USA o bezpečnostn&yacute;ch z&aacute;ruk&aacute;ch, ako aj doh&ocirc;d o opatreniach na zaistenie bezpečnosti Ruskej feder&aacute;cie a člensk&yacute;ch &scaron;t&aacute;tov Severoatlantickej aliancie. Do r&uacute;k n&aacute;mestn&iacute;čky ministra zahraničia USA Karen Donfriedovej ich odovzdali 15. decembra. Rusk&yacute; prezident Vladimir Putin vo &scaron;tvrtok na v&yacute;ročnej tlačovej konferencii uviedol, že Rusko ako celok zatiaľ zaznamenalo pozit&iacute;vnu reakciu USA na jeho n&aacute;vrhy t&yacute;kaj&uacute;ce sa bezpečnostn&yacute;ch z&aacute;ruk. Podľa americk&yacute;ch partnerov, poznamenal rusk&yacute; l&iacute;der, Spojen&eacute; &scaron;t&aacute;ty s&uacute; pripraven&eacute; začať tieto rokovania hneď začiatkom roka v Ženeve. Okrem toho už sk&ocirc;r gener&aacute;lny tajomn&iacute;k NATO potvrdil prijatie rusk&yacute;ch n&aacute;vrhov o bezpečnostn&yacute;ch z&aacute;ruk&aacute;ch v Eur&oacute;pe a povedal, že aliancia ich bude analyzovať. https://tass.ru/politika/13306047
Upravené 27. 12. 2021 o 10:51

Technická poznámka. Tá Maria Zakharova je príbuzná Márie Zacharovovej?


Technick&aacute; pozn&aacute;mka. T&aacute; Maria Zakharova je pr&iacute;buzn&aacute; M&aacute;rie Zacharovovej?
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.

Lavrov nevylúčil, že Západ chce Moskvu potlačiť „malou vojnou“ na Ukrajine


Minister zahraničia označil postoj Západu a NATO k Ukrajine za nehoráznosť
Pozícia západných krajín a NATO k Ukrajine je nehorázna. Oznámil to v pondelok ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov v exkluzívnom rozhovore s Vladimirom Solovjovom pre kanál Soloviev Live YouTube.


"Je neslušné hovoriť z pozícií, ktoré teraz zaujíma Západ a NATO. Povzbudzujú ich Balti, Poliaci a Ukrajinci, to je úplne zrejmé," povedal Lavrov.


"Sme na našom území, je oveľa jasnejšie vysvetliť našim priateľom, ako to, čo povedal [ruský prezident Vladimir] Putin na tlačovej konferencii, že to isté sa stane na hraniciach USA z Mexika alebo Kanady <...> Pumpujú [Ukrajina] zbrane, chvália sa, že od roku 2014 dodali muníciu a úderné systémy za 2,5 miliardy dolárov,“ povedal minister.
Usporiadajte "malú vojnu"


Ruská strana nevylučuje, že Západ chce usporiadať "malú vojnu" na Ukrajine a obviňovať z nej Moskvu, aby pod vhodnou zámienkou uvalila sankcie a potlačila svoje konkurenčné schopnosti, uviedol šéf rezortu diplomacie.


"Nevylučujem, že takou túžbou je rozdúchať militaristické nálady [na Ukrajine], urobiť "malú vojnu", "potom nás obviniť, zaviesť nové sankcie, aby sme potlačili naše konkurenčné príležitosti," povedal šéf diplomatického oddelenia. .


Minister v tejto súvislosti upozornil aj na postoj presadzovaný na Západe k uplatňovaniu preventívnych sankcií voči Rusku, podľa ktorého je potrebné obmedzenia zaviesť už teraz, no ak nedôjde ku skutočnej konfrontácii s Ukrajinou, odstrániť ich. "Je jasné, že ich nikdy neodstránia," zhrnul Lavrov.


Rusko nemá záujem zničiť minské dohody, ale ten, kto ich poruší, za to zaplatí, povedal Lavrov.


„Toto nás nezaujíma a ani ich nezničíme," odpovedal na relevantnú otázku. „Ale ak ich zničí niekto iný, nech si to vyčíta."


Rusko je podľa Lavrova pripravené stretnúť sa v normandskom formáte, ak sa jeho partneri „prestanú hrať na hlupákov“, pričom prácu na nútení Kyjeva k plneniu dohôd nahradí túžbou diskutovať o postupe ich implementácie, dohodnuté počas parížskeho summitu v r. október 2015. "Možno to najskôr zrealizujeme a potom sa stretneme? Pretože inak budú devalvované rozhodnutia parížskeho summitu a stretnutia lídrov vo všeobecnosti," vysvetlil ruský minister zahraničia.


Povedal tiež, že pozícia Ruskej federácie nepočíta s "ani krokom späť od minských dohôd". "Urobili sme už niekoľko krokov. Po prvé, samotné Minské dohody sú už ústupkom, s veľkými problémami sme presvedčili Doneck a Lugansk, aby ich podpísali, čo znamená zrieknutie sa prípadnej nezávislosti po implementácii Minských dohôd list po liste," vysvetlil. .


Okrem toho, poznamenal Lavrov, Ruská federácia súhlasila so "Steinmeierovým vzorcom" - mechanizmom na postupnú implementáciu niekoľkých ustanovení "Minsk-2". "Došlo k sporu, Petro Porošenko (bývalý prezident Ukrajiny - pozn. TASS) sa nechcel podpísať pod osobitný štatút [Donbassu], kým sa tam nebudú konať voľby, cynicky vyhlásil: "Pretože ak niekto nie je zvolený, prečo udelím mu špeciálny status." Ukazovateľ toho, aký má človek vzťah k svojmu podpisu pod Minskými dohodami. Vymyslela sa formulka, že status bude vopred dohodnutý, a ten nadobudne platnosť v deň volieb a priebežne základ vstúpi do platnosti odo dňa, keď pozorovatelia oznámia, že voľby boli čestné a spravodlivé. To je normálne,“ pripomenul Lavrov.


Situácia okolo Donbasu


Návrhy Kyjeva na urovnanie Donbasu sú výsmechom zdravého rozumu, povedal Lavrov.


„Tu [ukrajinský prezident Volodymyr] Zelenskyj teraz a oni (Francúzsko – pozn. TASS) tiež začínajú inzerovať niekoľko“ desať krokov, „ktoré boli zavedené začiatkom decembra v normandskom formáte, dostali Američania, v Kontaktnej skupine [na Ukrajine Je to jednoduchý výsmech zdravému rozumu,“ povedal šéf rezortu zahraničia.


„[Zelensky] naliehavo žiada zaviesť prímerie, ale od júla 2020, keď bola takáto dohoda dosiahnutá – komentoval to [ruský prezident Vladimir] Putin – dohoda nereagovať hneď na žiaden výstrel, ale len sa trochu upokojiť, otočte hlavu, ako sa hovorí, a nahláste sa úradom, na druhý deň, keď to bolo dohodnuté, republiky vydali príslušné rozkazy, Kyjev nevydal rozkaz, “dodal Lavrov.” Potom urobil len vyhlásenie, že skreslil význam toho, čo sa dosiahlo."


Šéf ruského ministerstva zahraničia upozornil, že Kyjev niekoľkokrát vyzval na legalizáciu dosiahnutých dohôd a "samozrejme, že sa tak stalo". „A potom [Valery] Zalužnyj, vrchný veliteľ ozbrojených síl [Ukrajiny] verejne povedal, že nie, všetko nie je tak, máme každého poľného veliteľa – a je tam veľa banditov, dobromyseľných ľudia, predstavte si, čo sú to za ľudia - on rozhoduje, koho A kedy zastreliť. Napokon pred štyrmi dňami, s hriechom na polovicu, akousi verbálnou bilancovaním na diaľku, z toho vyplýva, že ešte mienime
vystupovať,“ pridal.


Ďalšia rola


Ruský minister zahraničia tiež poznamenal, že pravidelne sleduje správy ruských novinárov z donbasskej časti kontaktnej línie, ktoré ukazujú porážku obrovského množstva objektov v civilnom sektore, smrť civilistov, neustály život pod hrozbou ostreľovanie.


„Neustále sa rozprávam so svojimi partnermi, ktorí mi začínajú hovoriť o separatistoch, o tom, že ich treba posilniť, že by nemali provokovať Ukrajinu, ostreľovať územie, pýtam sa, kde je rovnaká práca novinárov vľavo strane kontaktnej línie? videli sme, ako trpí ukrajinská armáda, ozbrojené sily Ukrajiny, účastníci nejakej špeciálnej operácie. A my nič také nevidíme,“ dodal.


"Západnú líniu kontaktu ukazujú len vtedy, keď je Zelenskyj v prilbe, v nepriestrelnej veste, a to je všetko," povedal Lavrov.


V súvislosti s otázkou slobody slova a prístupu k informáciám minister pripomenul krízu s migrantmi na bielorusko-poľskej hranici a upozornil na skutočnosť, že Poľsko neumožnilo vstup novinárov na svoju časť hranice. "Rovnako nechcú vpustiť do západnej časti kontaktnej línie [na Donbase], pretože potom by stroskotal mýtus, že milície tam všetko bombardovali a zabíjali civilistov," povedal šéf ruskej diplomatickej služby. pridané.
Konfrontácia


Súčasné vzťahy Ruska so Západom možno nazvať konfrontáciou, z ktorej by mohla byť najlepšou cestou férová súťaž, povedal minister.


Vo vzťahoch medzi Ruskom a Západom podľa neho neexistuje ideológia. „Toto nie je ani tak ideológia, ako skôr boj o vplyv,“ poznamenal ruský minister zahraničných vecí. súčasnej konfrontácii, ale už by to nebol Západ."
https://tass.ru/politika/13307671


Lavrov nevyl&uacute;čil, že Z&aacute;pad chce Moskvu potlačiť &bdquo;malou vojnou&ldquo; na Ukrajine Minister zahraničia označil postoj Z&aacute;padu a NATO k Ukrajine za nehor&aacute;znosť Poz&iacute;cia z&aacute;padn&yacute;ch kraj&iacute;n a NATO k Ukrajine je nehor&aacute;zna. Ozn&aacute;mil to v pondelok rusk&yacute; minister zahraničn&yacute;ch vec&iacute; Sergej Lavrov v exkluz&iacute;vnom rozhovore s Vladimirom Solovjovom pre kan&aacute;l Soloviev Live YouTube. &quot;Je neslu&scaron;n&eacute; hovoriť z poz&iacute;ci&iacute;, ktor&eacute; teraz zauj&iacute;ma Z&aacute;pad a NATO. Povzbudzuj&uacute; ich Balti, Poliaci a Ukrajinci, to je &uacute;plne zrejm&eacute;,&quot; povedal Lavrov. &quot;Sme na na&scaron;om &uacute;zem&iacute;, je oveľa jasnej&scaron;ie vysvetliť na&scaron;im priateľom, ako to, čo povedal [rusk&yacute; prezident Vladimir] Putin na tlačovej konferencii, že to ist&eacute; sa stane na hraniciach USA z Mexika alebo Kanady &lt;...&gt; Pumpuj&uacute; [Ukrajina] zbrane, chv&aacute;lia sa, že od roku 2014 dodali mun&iacute;ciu a &uacute;dern&eacute; syst&eacute;my za 2,5 miliardy dol&aacute;rov,&ldquo; povedal minister. Usporiadajte &quot;mal&uacute; vojnu&quot; Rusk&aacute; strana nevylučuje, že Z&aacute;pad chce usporiadať &quot;mal&uacute; vojnu&quot; na Ukrajine a obviňovať z nej Moskvu, aby pod vhodnou z&aacute;mienkou uvalila sankcie a potlačila svoje konkurenčn&eacute; schopnosti, uviedol &scaron;&eacute;f rezortu diplomacie. &quot;Nevylučujem, že takou t&uacute;žbou je rozd&uacute;chať militaristick&eacute; n&aacute;lady [na Ukrajine], urobiť &quot;mal&uacute; vojnu&quot;, &quot;potom n&aacute;s obviniť, zaviesť nov&eacute; sankcie, aby sme potlačili na&scaron;e konkurenčn&eacute; pr&iacute;ležitosti,&quot; povedal &scaron;&eacute;f diplomatick&eacute;ho oddelenia. . Minister v tejto s&uacute;vislosti upozornil aj na postoj presadzovan&yacute; na Z&aacute;pade k uplatňovaniu prevent&iacute;vnych sankci&iacute; voči Rusku, podľa ktor&eacute;ho je potrebn&eacute; obmedzenia zaviesť už teraz, no ak ned&ocirc;jde ku skutočnej konfront&aacute;cii s Ukrajinou, odstr&aacute;niť ich. &quot;Je jasn&eacute;, že ich nikdy neodstr&aacute;nia,&quot; zhrnul Lavrov. Rusko nem&aacute; z&aacute;ujem zničiť minsk&eacute; dohody, ale ten, kto ich poru&scaron;&iacute;, za to zaplat&iacute;, povedal Lavrov. &bdquo;Toto n&aacute;s nezauj&iacute;ma a ani ich neznič&iacute;me,&quot; odpovedal na relevantn&uacute; ot&aacute;zku. &bdquo;Ale ak ich znič&iacute; niekto in&yacute;, nech si to vyč&iacute;ta.&quot; Rusko je podľa Lavrova pripraven&eacute; stretn&uacute;ť sa v normandskom form&aacute;te, ak sa jeho partneri &bdquo;prestan&uacute; hrať na hlup&aacute;kov&ldquo;, pričom pr&aacute;cu na n&uacute;ten&iacute; Kyjeva k plneniu doh&ocirc;d nahrad&iacute; t&uacute;žbou diskutovať o postupe ich implement&aacute;cie, dohodnut&eacute; počas par&iacute;žskeho summitu v r. okt&oacute;ber 2015. &quot;Možno to najsk&ocirc;r zrealizujeme a potom sa stretneme? Pretože inak bud&uacute; devalvovan&eacute; rozhodnutia par&iacute;žskeho summitu a stretnutia l&iacute;drov vo v&scaron;eobecnosti,&quot; vysvetlil rusk&yacute; minister zahraničia. Povedal tiež, že poz&iacute;cia Ruskej feder&aacute;cie nepoč&iacute;ta s &quot;ani krokom sp&auml;ť od minsk&yacute;ch doh&ocirc;d&quot;. &quot;Urobili sme už niekoľko krokov. Po prv&eacute;, samotn&eacute; Minsk&eacute; dohody s&uacute; už &uacute;stupkom, s veľk&yacute;mi probl&eacute;mami sme presvedčili Doneck a Lugansk, aby ich podp&iacute;sali, čo znamen&aacute; zrieknutie sa pr&iacute;padnej nez&aacute;vislosti po implement&aacute;cii Minsk&yacute;ch doh&ocirc;d list po liste,&quot; vysvetlil. . Okrem toho, poznamenal Lavrov, Rusk&aacute; feder&aacute;cia s&uacute;hlasila so &quot;Steinmeierov&yacute;m vzorcom&quot; - mechanizmom na postupn&uacute; implement&aacute;ciu niekoľk&yacute;ch ustanoven&iacute; &quot;Minsk-2&quot;. &quot;Do&scaron;lo k sporu, Petro Poro&scaron;enko (b&yacute;val&yacute; prezident Ukrajiny - pozn. TASS) sa nechcel podp&iacute;sať pod osobitn&yacute; &scaron;tat&uacute;t [Donbassu], k&yacute;m sa tam nebud&uacute; konať voľby, cynicky vyhl&aacute;sil: &quot;Pretože ak niekto nie je zvolen&yacute;, prečo udel&iacute;m mu &scaron;peci&aacute;lny status.&quot; Ukazovateľ toho, ak&yacute; m&aacute; človek vzťah k svojmu podpisu pod Minsk&yacute;mi dohodami. Vymyslela sa formulka, že status bude vopred dohodnut&yacute;, a ten nadobudne platnosť v deň volieb a priebežne z&aacute;klad vst&uacute;pi do platnosti odo dňa, keď pozorovatelia ozn&aacute;mia, že voľby boli čestn&eacute; a spravodliv&eacute;. To je norm&aacute;lne,&ldquo; pripomenul Lavrov. Situ&aacute;cia okolo Donbasu N&aacute;vrhy Kyjeva na urovnanie Donbasu s&uacute; v&yacute;smechom zdrav&eacute;ho rozumu, povedal Lavrov. &bdquo;Tu [ukrajinsk&yacute; prezident Volodymyr] Zelenskyj teraz a oni (Franc&uacute;zsko &ndash; pozn. TASS) tiež zač&iacute;naj&uacute; inzerovať niekoľko&ldquo; desať krokov, &bdquo;ktor&eacute; boli zaveden&eacute; začiatkom decembra v normandskom form&aacute;te, dostali Američania, v Kontaktnej skupine [na Ukrajine Je to jednoduch&yacute; v&yacute;smech zdrav&eacute;mu rozumu,&ldquo; povedal &scaron;&eacute;f rezortu zahraničia. &bdquo;[Zelensky] naliehavo žiada zaviesť pr&iacute;merie, ale od j&uacute;la 2020, keď bola tak&aacute;to dohoda dosiahnut&aacute; &ndash; komentoval to [rusk&yacute; prezident Vladimir] Putin &ndash; dohoda nereagovať hneď na žiaden v&yacute;strel, ale len sa trochu upokojiť, otočte hlavu, ako sa hovor&iacute;, a nahl&aacute;ste sa &uacute;radom, na druh&yacute; deň, keď to bolo dohodnut&eacute;, republiky vydali pr&iacute;slu&scaron;n&eacute; rozkazy, Kyjev nevydal rozkaz, &ldquo;dodal Lavrov.&rdquo; Potom urobil len vyhl&aacute;senie, že skreslil v&yacute;znam toho, čo sa dosiahlo.&quot; &Scaron;&eacute;f rusk&eacute;ho ministerstva zahraničia upozornil, že Kyjev niekoľkokr&aacute;t vyzval na legaliz&aacute;ciu dosiahnut&yacute;ch doh&ocirc;d a &quot;samozrejme, že sa tak stalo&quot;. &bdquo;A potom [Valery] Zalužnyj, vrchn&yacute; veliteľ ozbrojen&yacute;ch s&iacute;l [Ukrajiny] verejne povedal, že nie, v&scaron;etko nie je tak, m&aacute;me každ&eacute;ho poľn&eacute;ho veliteľa &ndash; a je tam veľa banditov, dobromyseľn&yacute;ch ľudia, predstavte si, čo s&uacute; to za ľudia - on rozhoduje, koho A kedy zastreliť. Napokon pred &scaron;tyrmi dňami, s hriechom na polovicu, akousi verb&aacute;lnou bilancovan&iacute;m na diaľku, z toho vypl&yacute;va, že e&scaron;te mienime vystupovať,&ldquo; pridal. Ďal&scaron;ia rola Rusk&yacute; minister zahraničia tiež poznamenal, že pravidelne sleduje spr&aacute;vy rusk&yacute;ch novin&aacute;rov z donbasskej časti kontaktnej l&iacute;nie, ktor&eacute; ukazuj&uacute; por&aacute;žku obrovsk&eacute;ho množstva objektov v civilnom sektore, smrť civilistov, neust&aacute;ly život pod hrozbou ostreľovanie. &bdquo;Neust&aacute;le sa rozpr&aacute;vam so svojimi partnermi, ktor&iacute; mi zač&iacute;naj&uacute; hovoriť o separatistoch, o tom, že ich treba posilniť, že by nemali provokovať Ukrajinu, ostreľovať &uacute;zemie, p&yacute;tam sa, kde je rovnak&aacute; pr&aacute;ca novin&aacute;rov vľavo strane kontaktnej l&iacute;nie? videli sme, ako trp&iacute; ukrajinsk&aacute; arm&aacute;da, ozbrojen&eacute; sily Ukrajiny, &uacute;častn&iacute;ci nejakej &scaron;peci&aacute;lnej oper&aacute;cie. A my nič tak&eacute; nevid&iacute;me,&ldquo; dodal. &quot;Z&aacute;padn&uacute; l&iacute;niu kontaktu ukazuj&uacute; len vtedy, keď je Zelenskyj v prilbe, v nepriestrelnej veste, a to je v&scaron;etko,&quot; povedal Lavrov. V s&uacute;vislosti s ot&aacute;zkou slobody slova a pr&iacute;stupu k inform&aacute;ci&aacute;m minister pripomenul kr&iacute;zu s migrantmi na bielorusko-poľskej hranici a upozornil na skutočnosť, že Poľsko neumožnilo vstup novin&aacute;rov na svoju časť hranice. &quot;Rovnako nechc&uacute; vpustiť do z&aacute;padnej časti kontaktnej l&iacute;nie [na Donbase], pretože potom by stroskotal m&yacute;tus, že mil&iacute;cie tam v&scaron;etko bombardovali a zab&iacute;jali civilistov,&quot; povedal &scaron;&eacute;f ruskej diplomatickej služby. pridan&eacute;. Konfront&aacute;cia S&uacute;časn&eacute; vzťahy Ruska so Z&aacute;padom možno nazvať konfront&aacute;ciou, z ktorej by mohla byť najlep&scaron;ou cestou f&eacute;rov&aacute; s&uacute;ťaž, povedal minister. Vo vzťahoch medzi Ruskom a Z&aacute;padom podľa neho neexistuje ideol&oacute;gia. &bdquo;Toto nie je ani tak ideol&oacute;gia, ako sk&ocirc;r boj o vplyv,&ldquo; poznamenal rusk&yacute; minister zahraničn&yacute;ch vec&iacute;. s&uacute;časnej konfront&aacute;cii, ale už by to nebol Z&aacute;pad.&quot; https://tass.ru/politika/13307671

Lavrov diskutoval s vedúcim WHO o otázke registrácie "Sputnik V"


Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov diskutoval s generálnym riaditeľom Svetovej zdravotníckej organizácie Tedrosom Adhanom Ghebreyesusom o otázke registrácie ruskej vakcíny Sputnik V vo WHO.
„V kontexte prekonania pandémie COVID-19 a zabezpečenia rovnakého prístupu obyvateľov krajín sveta k prostriedkom prevencie a liečby tohto ochorenia, ako aj obnovy ich voľného pohybu, bola osobitná pozornosť venovaná problematike tzv. registráciu ruskej vakcíny Sputnik V vo WHO, potrebu zabezpečiť uznanie všetkými krajinami na recipročnom základe dokumentov o očkovaní proti COVID-19, “uviedlo vo vyhlásení ruské ministerstvo zahraničných vecí.


Predtým vedúci regionálneho úradu pre Európu Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) Hans Kluge povedal, že v procese schvaľovania vakcín neexistuje žiadna politika.


Lavrov poznamenal, že Moskva spolupracuje s WHO a Európskou agentúrou pre lieky na certifikácii domácej vakcíny proti infekcii koronavírusom.


Maxim Skulachev, virológ, molekulárny biológ, vedúci výskumník na Lomonosovovej Moskovskej štátnej univerzite, v rozhovore s URA.RU uviedol, že sila piatej vlny koronavírusu v Rusku v dôsledku príchodu omikrónového kmeňa bude závisieť od počtu občanov. boli chorí alebo očkovaní.


https://russian.rt.com/world/news/943555-lavrov-voz-sputnik-registraciya


Срочно! Заявление Лаврова ПРИШИБЛО западных партнёров!
https://www.youtube.com/watch?v=86wluyeZJX8


**Lavrov diskutoval s ved&uacute;cim WHO o ot&aacute;zke registr&aacute;cie &quot;Sputnik V&quot;** Rusk&yacute; minister zahraničn&yacute;ch vec&iacute; Sergej Lavrov diskutoval s gener&aacute;lnym riaditeľom Svetovej zdravotn&iacute;ckej organiz&aacute;cie Tedrosom Adhanom Ghebreyesusom o ot&aacute;zke registr&aacute;cie ruskej vakc&iacute;ny Sputnik V vo WHO. &bdquo;V kontexte prekonania pand&eacute;mie COVID-19 a zabezpečenia rovnak&eacute;ho pr&iacute;stupu obyvateľov kraj&iacute;n sveta k prostriedkom prevencie a liečby tohto ochorenia, ako aj obnovy ich voľn&eacute;ho pohybu, bola osobitn&aacute; pozornosť venovan&aacute; problematike tzv. registr&aacute;ciu ruskej vakc&iacute;ny Sputnik V vo WHO, potrebu zabezpečiť uznanie v&scaron;etk&yacute;mi krajinami na recipročnom z&aacute;klade dokumentov o očkovan&iacute; proti COVID-19, &ldquo;uviedlo vo vyhl&aacute;sen&iacute; rusk&eacute; ministerstvo zahraničn&yacute;ch vec&iacute;. Predt&yacute;m ved&uacute;ci region&aacute;lneho &uacute;radu pre Eur&oacute;pu Svetovej zdravotn&iacute;ckej organiz&aacute;cie (WHO) Hans Kluge povedal, že v procese schvaľovania vakc&iacute;n neexistuje žiadna politika. Lavrov poznamenal, že Moskva spolupracuje s WHO a Eur&oacute;pskou agent&uacute;rou pre lieky na certifik&aacute;cii dom&aacute;cej vakc&iacute;ny proti infekcii koronav&iacute;rusom. Maxim Skulachev, virol&oacute;g, molekul&aacute;rny biol&oacute;g, ved&uacute;ci v&yacute;skumn&iacute;k na Lomonosovovej Moskovskej &scaron;t&aacute;tnej univerzite, v rozhovore s URA.RU uviedol, že sila piatej vlny koronav&iacute;rusu v Rusku v d&ocirc;sledku pr&iacute;chodu omikr&oacute;nov&eacute;ho kmeňa bude z&aacute;visieť od počtu občanov. boli chor&iacute; alebo očkovan&iacute;. https://russian.rt.com/world/news/943555-lavrov-voz-sputnik-registraciya Срочно! Заявление Лаврова ПРИШИБЛО западных партнёров! https://www.youtube.com/watch?v=86wluyeZJX8
Upravené 27. 12. 2021 o 18:50

Vo vzťahoch medzi Ruskom a Západom podľa neho neexistuje ideológia. „Toto nie je ani tak ideológia, ako skôr boj o vplyv,“ poznamenal ruský minister zahraničných vecí. súčasnej konfrontácii, ale už by to nebol Západ."
Rusko hraje špinavou hru, jakou Srbsko v čele s Miloševičem hrálo v Chorvatsku, když všemi možnými způsoby udržovalo tzv. samozvanou SAO Krajinu, kde spolu s místními Srby vyhnali veškeré obyvatelstvo z těch oblastí, které nejsou Srby.Ať Lavrov a pánové v Rusku jednou provždy veřejně řeknou, že kvůli svým vnitřním problémům v Rusku hrají špinavou hru kolem Donbasu, aby Putin a jeho oligarchové zůstali u moci.Myslí si, že na Západě jsou všichni hloupí a naivní nevidě co je za problém.Miloševič hrál pět let špinavou hru se Srby v Sao Krajině, a když ho Amer udeřil do nosu, nakonec ho jeho Srbové zatkli a poslali do Haagu. To samé se stane s Putinem, až lidem na Donbasu dojde od zadku k hlavě, že tu špinavou hru hraje elita v Rusku kolem Putina.


[quote=&quot;pid:49938, uid:12&quot;]Vo vzťahoch medzi Ruskom a Z&aacute;padom podľa neho neexistuje ideol&oacute;gia. &bdquo;Toto nie je ani tak ideol&oacute;gia, ako sk&ocirc;r boj o vplyv,&ldquo; poznamenal rusk&yacute; minister zahraničn&yacute;ch vec&iacute;. s&uacute;časnej konfront&aacute;cii, ale už by to nebol Z&aacute;pad.&quot;[/quote]Rusko hraje &scaron;pinavou hru, jakou Srbsko v čele s Milo&scaron;evičem hr&aacute;lo v Chorvatsku, když v&scaron;emi možn&yacute;mi způsoby udržovalo tzv. samozvanou SAO Krajinu, kde spolu s m&iacute;stn&iacute;mi Srby vyhnali ve&scaron;ker&eacute; obyvatelstvo z těch oblast&iacute;, kter&eacute; nejsou Srby.Ať Lavrov a p&aacute;nov&eacute; v Rusku jednou provždy veřejně řeknou, že kvůli sv&yacute;m vnitřn&iacute;m probl&eacute;mům v Rusku hraj&iacute; &scaron;pinavou hru kolem Donbasu, aby Putin a jeho oligarchov&eacute; zůstali u moci.Mysl&iacute; si, že na Z&aacute;padě jsou v&scaron;ichni hloup&iacute; a naivn&iacute; nevidě co je za probl&eacute;m.Milo&scaron;evič hr&aacute;l pět let &scaron;pinavou hru se Srby v Sao Krajině, a když ho Amer udeřil do nosu, nakonec ho jeho Srbov&eacute; zatkli a poslali do Haagu. To sam&eacute; se stane s Putinem, až lidem na Donbasu dojde od zadku k hlavě, že tu &scaron;pinavou hru hraje elita v Rusku kolem Putina.

Sergej Lavrov: Štát Únie zastaví hrozby Západu


Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov odpovedal koncom roka 2021 na otázky agentúry TASS o situácii v Afganistane a krokoch Moskvy na zastavenie hrozieb Západu.


Taliban je pod sankciami OSN, účty Afganistanu sú zmrazené, krajina sa v súčasných podmienkach v skutočnosti nemôže nielen rozvíjať, ale ani riešiť naliehavé problémy. Kedy sa podľa vás dá vyriešiť otázka medzinárodného uznania Talibanu? Je Moskva pripravená ako prvá uznať Taliban (v Ruskej federácii zakázaný – pozn. TASS) ako oficiálnu mocnosť v Afganistane?


Udržiavame pracovné kontakty s predstaviteľmi nových afganských úradov, a to aj prostredníctvom nášho veľvyslanectva v Kábule. V kontexte sociálno-ekonomickej krízy sa humanitárna oblasť stáva obzvlášť relevantnou oblasťou praktickej interakcie. V novembri až decembri bola afganskému obyvateľstvu doručená ruská humanitárna pomoc. Afganským študentom študujúcim na ruských univerzitách bola poskytnutá pomoc pri príchode z Afganistanu do Ruska, aby pokračovali v štúdiu. Naši kolegovia z ruského ministerstva obrany k tomuto ušľachtilému úsiliu výrazne a užitočne prispievajú.


Otázka oficiálneho uznania orgánov Talibanu je stále predčasná


Pozitívne rozhodnutie závisí od toho, ako sa vyvinú udalosti v Afganistane, respektíve, kedy Taliban splní svoje sľuby, vrátane vytvorenia inkluzívnej vlády, ako aj od efektívneho boja proti teroristickým a drogovým hrozbám, ktoré z územia Afganistanu vychádzajú.


V súvislosti s tým budeme v solidarite so zvyškom svetového spoločenstva postupne smerovať k vylúčeniu Hnutia Taliban zo sankčných zoznamov Bezpečnostnej rady OSN, čo by zase vytvorilo základ pre oficiálne uznanie novej afganskej vlády.


V novembri ste so svojím bieloruským kolegom podpísali program koordinovaných akcií v zahraničnej politike. Predstavuje si konsolidovanú odpoveď Západu? Aké miesto tu má vojenský aspekt?


Odpoveď Západu na čo? Ak nezákonný tlak sankcií, diskreditácia spolupráce medzi Ruskom a Bieloruskom, zasahovanie do našich vnútorných záležitostí s cieľom destabilizovať spoločensko-politickú situáciu – tak áno, toto je odpoveď. Spoločné kroky na predchádzanie týmto hrozbám boli premietnuté do Vami spomínaného Programu koordinovaných akcií v zahraničnej politike zmluvných štátov Zmluvy o založení štátu Únie na roky 2022 – 2023. Bol podpísaný 10. novembra 2021 v Moskve počas spoločného stretnutia kolégií ministerstiev zahraničných vecí Ruska a Bieloruska.


Tento dokument zabezpečuje úzku koordináciu krokov na medzinárodných platformách, a to aj spoločne s inými štátmi a združeniami.


Hovoríme najmä o spoločnom odpore voči informačným kampaniam, ktoré sú proti nám rozpútané, jednostranných reštriktívnych opatreniach, politizácii práce medzinárodných organizácií a presadzovaní bezpečnostného modelu orientovaného na NATO v Európe.


Pozoruhodný priestor je venovaný aj spolupráci pri potláčaní hrozieb súvisiacich s približovaním sa vojenskej infraštruktúry NATO k hraniciam spojeneckého štátu.


Chcel by som poznamenať, že práca našich agentúr pre zahraničné veci je zameraná na hľadanie spôsobov riešenia akýchkoľvek problémov politickými a diplomatickými prostriedkami. Napriek neochote Západu hľadať kompromisné riešenia však program obsahuje ustanovenia týkajúce sa koordinácie interakcie vo vojensko-politických aspektoch, ako aj rozvoja vojenskej spolupráce.


Dôležitým pomocníkom v tejto práci sa samozrejme stane aktualizovaná Vojenská doktrína zväzového štátu, ktorú schválila Najvyššia štátna rada 4. novembra. V plnej miere zohľadňuje výrazné zmeny vo vojensko-politickej situácii vo východnej Európe, ktoré nastali v posledných rokoch.


https://tass.ru/interviews/13337125


Sergej Lavrov: &Scaron;t&aacute;t &Uacute;nie zastav&iacute; hrozby Z&aacute;padu Rusk&yacute; minister zahraničn&yacute;ch vec&iacute; Sergej Lavrov odpovedal koncom roka 2021 na ot&aacute;zky agent&uacute;ry TASS o situ&aacute;cii v Afganistane a krokoch Moskvy na zastavenie hrozieb Z&aacute;padu. Taliban je pod sankciami OSN, &uacute;čty Afganistanu s&uacute; zmrazen&eacute;, krajina sa v s&uacute;časn&yacute;ch podmienkach v skutočnosti nem&ocirc;že nielen rozv&iacute;jať, ale ani rie&scaron;iť naliehav&eacute; probl&eacute;my. Kedy sa podľa v&aacute;s d&aacute; vyrie&scaron;iť ot&aacute;zka medzin&aacute;rodn&eacute;ho uznania Talibanu? Je Moskva pripraven&aacute; ako prv&aacute; uznať Taliban (v Ruskej feder&aacute;cii zak&aacute;zan&yacute; &ndash; pozn. TASS) ako ofici&aacute;lnu mocnosť v Afganistane? Udržiavame pracovn&eacute; kontakty s predstaviteľmi nov&yacute;ch afgansk&yacute;ch &uacute;radov, a to aj prostredn&iacute;ctvom n&aacute;&scaron;ho veľvyslanectva v K&aacute;bule. V kontexte soci&aacute;lno-ekonomickej kr&iacute;zy sa humanit&aacute;rna oblasť st&aacute;va obzvl&aacute;&scaron;ť relevantnou oblasťou praktickej interakcie. V novembri až decembri bola afgansk&eacute;mu obyvateľstvu doručen&aacute; rusk&aacute; humanit&aacute;rna pomoc. Afgansk&yacute;m &scaron;tudentom &scaron;tuduj&uacute;cim na rusk&yacute;ch univerzit&aacute;ch bola poskytnut&aacute; pomoc pri pr&iacute;chode z Afganistanu do Ruska, aby pokračovali v &scaron;t&uacute;diu. Na&scaron;i kolegovia z rusk&eacute;ho ministerstva obrany k tomuto u&scaron;ľachtil&eacute;mu &uacute;siliu v&yacute;razne a užitočne prispievaj&uacute;. Ot&aacute;zka ofici&aacute;lneho uznania org&aacute;nov Talibanu je st&aacute;le predčasn&aacute; Pozit&iacute;vne rozhodnutie z&aacute;vis&iacute; od toho, ako sa vyvin&uacute; udalosti v Afganistane, respekt&iacute;ve, kedy Taliban spln&iacute; svoje sľuby, vr&aacute;tane vytvorenia inkluz&iacute;vnej vl&aacute;dy, ako aj od efekt&iacute;vneho boja proti teroristick&yacute;m a drogov&yacute;m hrozb&aacute;m, ktor&eacute; z &uacute;zemia Afganistanu vych&aacute;dzaj&uacute;. V s&uacute;vislosti s t&yacute;m budeme v solidarite so zvy&scaron;kom svetov&eacute;ho spoločenstva postupne smerovať k vyl&uacute;čeniu Hnutia Taliban zo sankčn&yacute;ch zoznamov Bezpečnostnej rady OSN, čo by zase vytvorilo z&aacute;klad pre ofici&aacute;lne uznanie novej afganskej vl&aacute;dy. V novembri ste so svoj&iacute;m bielorusk&yacute;m kolegom podp&iacute;sali program koordinovan&yacute;ch akci&iacute; v zahraničnej politike. Predstavuje si konsolidovan&uacute; odpoveď Z&aacute;padu? Ak&eacute; miesto tu m&aacute; vojensk&yacute; aspekt? Odpoveď Z&aacute;padu na čo? Ak nez&aacute;konn&yacute; tlak sankci&iacute;, diskredit&aacute;cia spolupr&aacute;ce medzi Ruskom a Bieloruskom, zasahovanie do na&scaron;ich vn&uacute;torn&yacute;ch z&aacute;ležitost&iacute; s cieľom destabilizovať spoločensko-politick&uacute; situ&aacute;ciu &ndash; tak &aacute;no, toto je odpoveď. Spoločn&eacute; kroky na predch&aacute;dzanie t&yacute;mto hrozb&aacute;m boli premietnut&eacute; do Vami spom&iacute;nan&eacute;ho Programu koordinovan&yacute;ch akci&iacute; v zahraničnej politike zmluvn&yacute;ch &scaron;t&aacute;tov Zmluvy o založen&iacute; &scaron;t&aacute;tu &Uacute;nie na roky 2022 &ndash; 2023. Bol podp&iacute;san&yacute; 10. novembra 2021 v Moskve počas spoločn&eacute;ho stretnutia kol&eacute;gi&iacute; ministerstiev zahraničn&yacute;ch vec&iacute; Ruska a Bieloruska. Tento dokument zabezpečuje &uacute;zku koordin&aacute;ciu krokov na medzin&aacute;rodn&yacute;ch platform&aacute;ch, a to aj spoločne s in&yacute;mi &scaron;t&aacute;tmi a združeniami. Hovor&iacute;me najm&auml; o spoločnom odpore voči informačn&yacute;m kampaniam, ktor&eacute; s&uacute; proti n&aacute;m rozp&uacute;tan&eacute;, jednostrann&yacute;ch re&scaron;trikt&iacute;vnych opatreniach, politiz&aacute;cii pr&aacute;ce medzin&aacute;rodn&yacute;ch organiz&aacute;ci&iacute; a presadzovan&iacute; bezpečnostn&eacute;ho modelu orientovan&eacute;ho na NATO v Eur&oacute;pe. Pozoruhodn&yacute; priestor je venovan&yacute; aj spolupr&aacute;ci pri potl&aacute;čan&iacute; hrozieb s&uacute;visiacich s približovan&iacute;m sa vojenskej infra&scaron;trukt&uacute;ry NATO k hraniciam spojeneck&eacute;ho &scaron;t&aacute;tu. Chcel by som poznamenať, že pr&aacute;ca na&scaron;ich agent&uacute;r pre zahraničn&eacute; veci je zameran&aacute; na hľadanie sp&ocirc;sobov rie&scaron;enia ak&yacute;chkoľvek probl&eacute;mov politick&yacute;mi a diplomatick&yacute;mi prostriedkami. Napriek neochote Z&aacute;padu hľadať kompromisn&eacute; rie&scaron;enia v&scaron;ak program obsahuje ustanovenia t&yacute;kaj&uacute;ce sa koordin&aacute;cie interakcie vo vojensko-politick&yacute;ch aspektoch, ako aj rozvoja vojenskej spolupr&aacute;ce. D&ocirc;ležit&yacute;m pomocn&iacute;kom v tejto pr&aacute;ci sa samozrejme stane aktualizovan&aacute; Vojensk&aacute; doktr&iacute;na zv&auml;zov&eacute;ho &scaron;t&aacute;tu, ktor&uacute; schv&aacute;lila Najvy&scaron;&scaron;ia &scaron;t&aacute;tna rada 4. novembra. V plnej miere zohľadňuje v&yacute;razn&eacute; zmeny vo vojensko-politickej situ&aacute;cii vo v&yacute;chodnej Eur&oacute;pe, ktor&eacute; nastali v posledn&yacute;ch rokoch. https://tass.ru/interviews/13337125

Rjabkov: NATO nebude môcť tlačiť Rusko do druhoradých úloh v medzinárodnej politike


Námestník ruského ministra zahraničných vecí Sergej Rjabkov v rozhovore pre agentúru TASS uviedol, že Severoatlantická aliancia už nebude môcť tlačiť Rusko späť do druhoradých úloh v európskej a medzinárodnej politike.


Aliancia sa podľa neho v posledných desaťročiach snažila zatlačiť Rusko a preniesť ho „ak nie do role podriadeného, ​​tak v každom prípade do druhoradej úlohy v európskej a medzinárodnej politike“.


Poznamenal, že aj nešpecialista chápe, že v tejto situácii už nebude možné od Ruska požadovať ústupky.


"Takže NATO potrebuje vybrať peniaze a ísť k hraniciam z roku 1997," povedal Rjabkov.


Poznamenáva sa, že v máji 1997 Rusko a Severoatlantická aliancia podpísali Zakladajúci akt, v ktorom strany potvrdili, že sa navzájom nepovažujú za oponentov, a zároveň vytvárajú „mechanizmus konzultácií, koordinácie a spoločného postupu“.


Už skôr bolo oznámené, že do Ženevy pricestovala ruská medzirezortná delegácia, aby sa zúčastnila na rokovaniach so Spojenými štátmi o bezpečnostných zárukách.


Ruskú delegáciu vedie námestník ministra zahraničných vecí Rjabkov.


https://russian.rt.com/world/news/947101-ryabkov-nato-rossiya


Rjabkov: Západ sa musí jednostranne vzdať rozširovania NATO


Západ sa musí jednostranne vzdať rozširovania NATO a eliminovať existujúcu vojenskú infraštruktúru, povedal námestník ruského ministra zahraničných vecí Sergej Rjabkov, ktorý pricestoval do Ženevy na rusko-americké rokovania o bezpečnostných zárukách.


"Pre nás sú dôležitejšie iné priority: nerozširovanie NATO, likvidácia vytvorenej infraštruktúry, odmietnutie opatrení, a to nie na recipročnom základe, ale na jednostrannom základe zo strany Západu," povedal pre agentúru TASS.


Námestník ministra tiež poznamenal, že Rusko by chcelo po rozhovoroch so Spojenými štátmi v Ženeve získať jasnú predstavu o tom, aké majú ich kolegovia vo Washingtone „pozičné tolerancie“.


https://russian.rt.com/world/news/947087-ryabkov-zapad-nato


Americký analytik porovnal rozhovory medzi Ruskom a Spojenými štátmi s konferenciou v Jalte
Analytik David Pine: Rokovania Ruska s USA a NATO sa môžu stať akousi „Jaltou 2.0“
Rokovania Ruska so Spojenými štátmi a NATO o bezpečnostných zárukách by mohli viesť k dohodám porovnateľným s významom tým, ktoré odzneli počas konferencie v Jalte v roku 1945. Tento názor vyjadril odborník v oblasti štúdií problémov národnej bezpečnosti, bývalý dôstojník americkej armády David Pine, ktorého cituje Sputnik International.


Americký analytik tiež vyjadril názor, že hoci sa návrhy bezpečnostných zmlúv, ktoré navrhuje Moskva, zdajú byť rozumné, šéf Bieleho domu môže k niektorým bodom zaujať negatívne stanovisko. Môže to byť podľa neho diktované nízkou obľúbenosťou prezidenta medzi občanmi jeho krajiny.


Pine zároveň vyjadril nádej, že rokovania sa stanú akousi „Jaltou 2.0“ – obdobou jaltskej konferencie. Poznamenal, že počas studenej vojny odkaz spomínanej konferencie účinne pôsobil v prospech zachovania mieru medzi USA a Sovietskym zväzom.


Námestník ruského ministra zahraničných vecí (MZV) Sergej Rjabkov už skôr označil za možný scenár, v ktorom by sa rokovania so zástupcami USA v Ženeve o bezpečnostných zárukách obmedzili na jedno stretnutie.


V polovici decembra 2021 zverejnilo ruské ministerstvo zahraničných vecí návrhy zmlúv medzi Ruskou federáciou, NATO a Spojenými štátmi o bezpečnostných zárukách v Európe. V dokumente sa predovšetkým uvádza, že Washington by nemal vytvárať vojenské základne na územiach krajín bývalého ZSSR, ktoré nie sú členmi NATO. Spojené štáty tiež neodporúčali využívať svoju infraštruktúru na akúkoľvek vojenskú činnosť a rozvíjať s nimi bilaterálnu vojenskú spoluprácu.


Rusko-americké konzultácie sa uskutočnia v Ženeve 9. – 10. januára. Potom je naplánované zasadnutie Rady Rusko-NATO v Bruseli a konzultácie vo Viedni na platforme Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE).


https://lenta.ru/news/2022/01/09/yalta_agreement/


Ruské ministerstvo zahraničia odmietlo urobiť ústupky v prospech USA

Námestník ruského ministra zahraničia Rjabkov: Rusko neurobí jednostranné ústupky v prospech USA
Námestník ruského ministra zahraničných vecí Sergej Rjabkov uviedol, že Moskva nemá v úmysle urobiť jednostranné ústupky, ktoré sa očakávajú vo Washingtone. Diplomat sa tak v rozhovore pre RIA Novosti vyjadril k pripravovaným konzultáciám v Ženeve o bezpečnostných otázkach.


Zdôraznil tiež, že Spojené štáty uprednostňujú špekulácie namiesto konštruktívnej diskusie. Moskva je podľa Rjabkova sklamaná zo signálov z Washingtonu a Bruselu, ktoré prichádzajú v predvečer konzultácií.


„Skrátka, odrážajú nepochopenie toho, čo potrebujeme. A potrebujeme právne záruky, právne záruky, že NATO sa nebude ďalej rozširovať, eliminovať všetko, čo aliancia vytvorila, poháňaná protiruskými fóbiami a všetkými druhmi falošných predstáv o tom, čo je podstatou ruskej politiky od roku 1997, “ruský námestník. Vysvetlil minister zahraničných vecí.


V Ženeve sa 9. až 10. januára uskutočnia rusko-americké konzultácie o návrhoch Moskvy o bezpečnostných zárukách. Potom sa v Bruseli uskutoční zasadnutie Rady Rusko-NATO a konzultácie vo Viedni na platforme Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE).


Návrhy zmlúv Ruskej federácie s NATO a Spojenými štátmi o bezpečnostných zárukách zverejnilo ruské ministerstvo zahraničia v decembri. Dokument hovorí, že Washington by nemal vytvárať vojenské základne na územiach krajín bývalého ZSSR, ktoré nie sú súčasťou NATO. Okrem toho USA odporučili nepoužívať infraštruktúru týchto štátov na vojenské účely.


https://lenta.ru/news/2022/01/09/speculation/


**Rjabkov: NATO nebude m&ocirc;cť tlačiť Rusko do druhorad&yacute;ch &uacute;loh v medzin&aacute;rodnej politike** N&aacute;mestn&iacute;k rusk&eacute;ho ministra zahraničn&yacute;ch vec&iacute; Sergej Rjabkov v rozhovore pre agent&uacute;ru TASS uviedol, že Severoatlantick&aacute; aliancia už nebude m&ocirc;cť tlačiť Rusko sp&auml;ť do druhorad&yacute;ch &uacute;loh v eur&oacute;pskej a medzin&aacute;rodnej politike. Aliancia sa podľa neho v posledn&yacute;ch desaťročiach snažila zatlačiť Rusko a preniesť ho &bdquo;ak nie do role podriaden&eacute;ho, ​​tak v každom pr&iacute;pade do druhoradej &uacute;lohy v eur&oacute;pskej a medzin&aacute;rodnej politike&ldquo;. Poznamenal, že aj ne&scaron;pecialista ch&aacute;pe, že v tejto situ&aacute;cii už nebude možn&eacute; od Ruska požadovať &uacute;stupky. &quot;Takže NATO potrebuje vybrať peniaze a &iacute;sť k hraniciam z roku 1997,&quot; povedal Rjabkov. Poznamen&aacute;va sa, že v m&aacute;ji 1997 Rusko a Severoatlantick&aacute; aliancia podp&iacute;sali Zakladaj&uacute;ci akt, v ktorom strany potvrdili, že sa navz&aacute;jom nepovažuj&uacute; za oponentov, a z&aacute;roveň vytv&aacute;raj&uacute; &bdquo;mechanizmus konzult&aacute;ci&iacute;, koordin&aacute;cie a spoločn&eacute;ho postupu&ldquo;. Už sk&ocirc;r bolo ozn&aacute;men&eacute;, že do Ženevy pricestovala rusk&aacute; medzirezortn&aacute; deleg&aacute;cia, aby sa z&uacute;častnila na rokovaniach so Spojen&yacute;mi &scaron;t&aacute;tmi o bezpečnostn&yacute;ch z&aacute;ruk&aacute;ch. Rusk&uacute; deleg&aacute;ciu vedie n&aacute;mestn&iacute;k ministra zahraničn&yacute;ch vec&iacute; Rjabkov. https://russian.rt.com/world/news/947101-ryabkov-nato-rossiya **Rjabkov: Z&aacute;pad sa mus&iacute; jednostranne vzdať roz&scaron;irovania NATO** Z&aacute;pad sa mus&iacute; jednostranne vzdať roz&scaron;irovania NATO a eliminovať existuj&uacute;cu vojensk&uacute; infra&scaron;trukt&uacute;ru, povedal n&aacute;mestn&iacute;k rusk&eacute;ho ministra zahraničn&yacute;ch vec&iacute; Sergej Rjabkov, ktor&yacute; pricestoval do Ženevy na rusko-americk&eacute; rokovania o bezpečnostn&yacute;ch z&aacute;ruk&aacute;ch. &quot;Pre n&aacute;s s&uacute; d&ocirc;ležitej&scaron;ie in&eacute; priority: neroz&scaron;irovanie NATO, likvid&aacute;cia vytvorenej infra&scaron;trukt&uacute;ry, odmietnutie opatren&iacute;, a to nie na recipročnom z&aacute;klade, ale na jednostrannom z&aacute;klade zo strany Z&aacute;padu,&quot; povedal pre agent&uacute;ru TASS. N&aacute;mestn&iacute;k ministra tiež poznamenal, že Rusko by chcelo po rozhovoroch so Spojen&yacute;mi &scaron;t&aacute;tmi v Ženeve z&iacute;skať jasn&uacute; predstavu o tom, ak&eacute; maj&uacute; ich kolegovia vo Washingtone &bdquo;pozičn&eacute; tolerancie&ldquo;. https://russian.rt.com/world/news/947087-ryabkov-zapad-nato **Americk&yacute; analytik porovnal rozhovory medzi Ruskom a Spojen&yacute;mi &scaron;t&aacute;tmi s konferenciou v Jalte** Analytik David Pine: Rokovania Ruska s USA a NATO sa m&ocirc;žu stať akousi &bdquo;Jaltou 2.0&ldquo; Rokovania Ruska so Spojen&yacute;mi &scaron;t&aacute;tmi a NATO o bezpečnostn&yacute;ch z&aacute;ruk&aacute;ch by mohli viesť k dohod&aacute;m porovnateľn&yacute;m s v&yacute;znamom t&yacute;m, ktor&eacute; odzneli počas konferencie v Jalte v roku 1945. Tento n&aacute;zor vyjadril odborn&iacute;k v oblasti &scaron;t&uacute;di&iacute; probl&eacute;mov n&aacute;rodnej bezpečnosti, b&yacute;val&yacute; d&ocirc;stojn&iacute;k americkej arm&aacute;dy David Pine, ktor&eacute;ho cituje Sputnik International. Americk&yacute; analytik tiež vyjadril n&aacute;zor, že hoci sa n&aacute;vrhy bezpečnostn&yacute;ch zml&uacute;v, ktor&eacute; navrhuje Moskva, zdaj&uacute; byť rozumn&eacute;, &scaron;&eacute;f Bieleho domu m&ocirc;že k niektor&yacute;m bodom zaujať negat&iacute;vne stanovisko. M&ocirc;že to byť podľa neho diktovan&eacute; n&iacute;zkou obľ&uacute;benosťou prezidenta medzi občanmi jeho krajiny. Pine z&aacute;roveň vyjadril n&aacute;dej, že rokovania sa stan&uacute; akousi &bdquo;Jaltou 2.0&ldquo; &ndash; obdobou jaltskej konferencie. Poznamenal, že počas studenej vojny odkaz spom&iacute;nanej konferencie &uacute;činne p&ocirc;sobil v prospech zachovania mieru medzi USA a Sovietskym zv&auml;zom. N&aacute;mestn&iacute;k rusk&eacute;ho ministra zahraničn&yacute;ch vec&iacute; (MZV) Sergej Rjabkov už sk&ocirc;r označil za možn&yacute; scen&aacute;r, v ktorom by sa rokovania so z&aacute;stupcami USA v Ženeve o bezpečnostn&yacute;ch z&aacute;ruk&aacute;ch obmedzili na jedno stretnutie. V polovici decembra 2021 zverejnilo rusk&eacute; ministerstvo zahraničn&yacute;ch vec&iacute; n&aacute;vrhy zml&uacute;v medzi Ruskou feder&aacute;ciou, NATO a Spojen&yacute;mi &scaron;t&aacute;tmi o bezpečnostn&yacute;ch z&aacute;ruk&aacute;ch v Eur&oacute;pe. V dokumente sa predov&scaron;etk&yacute;m uv&aacute;dza, že Washington by nemal vytv&aacute;rať vojensk&eacute; z&aacute;kladne na &uacute;zemiach kraj&iacute;n b&yacute;val&eacute;ho ZSSR, ktor&eacute; nie s&uacute; členmi NATO. Spojen&eacute; &scaron;t&aacute;ty tiež neodpor&uacute;čali využ&iacute;vať svoju infra&scaron;trukt&uacute;ru na ak&uacute;koľvek vojensk&uacute; činnosť a rozv&iacute;jať s nimi bilater&aacute;lnu vojensk&uacute; spolupr&aacute;cu. Rusko-americk&eacute; konzult&aacute;cie sa uskutočnia v Ženeve 9. &ndash; 10. janu&aacute;ra. Potom je napl&aacute;novan&eacute; zasadnutie Rady Rusko-NATO v Bruseli a konzult&aacute;cie vo Viedni na platforme Organiz&aacute;cie pre bezpečnosť a spolupr&aacute;cu v Eur&oacute;pe (OBSE). https://lenta.ru/news/2022/01/09/yalta_agreement/ **Rusk&eacute; ministerstvo zahraničia odmietlo urobiť &uacute;stupky v prospech USA ** N&aacute;mestn&iacute;k rusk&eacute;ho ministra zahraničia Rjabkov: Rusko neurob&iacute; jednostrann&eacute; &uacute;stupky v prospech USA N&aacute;mestn&iacute;k rusk&eacute;ho ministra zahraničn&yacute;ch vec&iacute; Sergej Rjabkov uviedol, že Moskva nem&aacute; v &uacute;mysle urobiť jednostrann&eacute; &uacute;stupky, ktor&eacute; sa očak&aacute;vaj&uacute; vo Washingtone. Diplomat sa tak v rozhovore pre RIA Novosti vyjadril k pripravovan&yacute;m konzult&aacute;ci&aacute;m v Ženeve o bezpečnostn&yacute;ch ot&aacute;zkach. Zd&ocirc;raznil tiež, že Spojen&eacute; &scaron;t&aacute;ty uprednostňuj&uacute; &scaron;pekul&aacute;cie namiesto kon&scaron;trukt&iacute;vnej diskusie. Moskva je podľa Rjabkova sklaman&aacute; zo sign&aacute;lov z Washingtonu a Bruselu, ktor&eacute; prich&aacute;dzaj&uacute; v predvečer konzult&aacute;ci&iacute;. &bdquo;Skr&aacute;tka, odr&aacute;žaj&uacute; nepochopenie toho, čo potrebujeme. A potrebujeme pr&aacute;vne z&aacute;ruky, pr&aacute;vne z&aacute;ruky, že NATO sa nebude ďalej roz&scaron;irovať, eliminovať v&scaron;etko, čo aliancia vytvorila, poh&aacute;ňan&aacute; protirusk&yacute;mi f&oacute;biami a v&scaron;etk&yacute;mi druhmi falo&scaron;n&yacute;ch predst&aacute;v o tom, čo je podstatou ruskej politiky od roku 1997, &ldquo;rusk&yacute; n&aacute;mestn&iacute;k. Vysvetlil minister zahraničn&yacute;ch vec&iacute;. V Ženeve sa 9. až 10. janu&aacute;ra uskutočnia rusko-americk&eacute; konzult&aacute;cie o n&aacute;vrhoch Moskvy o bezpečnostn&yacute;ch z&aacute;ruk&aacute;ch. Potom sa v Bruseli uskutočn&iacute; zasadnutie Rady Rusko-NATO a konzult&aacute;cie vo Viedni na platforme Organiz&aacute;cie pre bezpečnosť a spolupr&aacute;cu v Eur&oacute;pe (OBSE). N&aacute;vrhy zml&uacute;v Ruskej feder&aacute;cie s NATO a Spojen&yacute;mi &scaron;t&aacute;tmi o bezpečnostn&yacute;ch z&aacute;ruk&aacute;ch zverejnilo rusk&eacute; ministerstvo zahraničia v decembri. Dokument hovor&iacute;, že Washington by nemal vytv&aacute;rať vojensk&eacute; z&aacute;kladne na &uacute;zemiach kraj&iacute;n b&yacute;val&eacute;ho ZSSR, ktor&eacute; nie s&uacute; s&uacute;časťou NATO. Okrem toho USA odporučili nepouž&iacute;vať infra&scaron;trukt&uacute;ru t&yacute;chto &scaron;t&aacute;tov na vojensk&eacute; &uacute;čely. https://lenta.ru/news/2022/01/09/speculation/
Upravené 9. 1. 2022 o 17:50

Jsme připraveni vyvést vztahy s Českem ze slepé uličky. Praha je na tahu
Maria Zacharovová ve čtvrtek prohlásila, že je Moskva připravena „vyvést vztahy s Českem ze slepé uličky“. Záviset to ale podle ní bude na Praze. Zacharovová reagovala na prohlášení českého ministra zahraničí Jana Lipavského (Piráti) o „záměru hledat cesty k rozmrazení dialogu“ s Ruskem.


Mluvčí české diplomacie Lenka Do na dotaz Novinek uvedla, že momentálně žádná jednání s ruskou stranou ohledně zlepšení pošramocených vztahů neprobíhají.


„Žádná jednání na toto téma neprobíhají. Vzájemné vztahy nebudeme řešit prostřednictvím tiskových prohlášení,” sdělila Do Novinkám.
https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/moskva-je-pripravena-vyvest-vztahy-s-ceskem-ze-slepe-ulicky-ale-na-tahu-je-pry-praha-40383889


****Jsme připraveni vyv&eacute;st vztahy s Českem ze slep&eacute; uličky. Praha je na tahu**** Maria Zacharovov&aacute; ve čtvrtek prohl&aacute;sila, že je Moskva připravena &bdquo;vyv&eacute;st vztahy s Českem ze slep&eacute; uličky&ldquo;. Z&aacute;viset to ale podle n&iacute; bude na Praze. Zacharovov&aacute; reagovala na prohl&aacute;&scaron;en&iacute; česk&eacute;ho ministra zahranič&iacute; Jana Lipavsk&eacute;ho (Pir&aacute;ti) o &bdquo;z&aacute;měru hledat cesty k rozmrazen&iacute; dialogu&ldquo; s Ruskem. Mluvč&iacute; česk&eacute; diplomacie Lenka Do na dotaz Novinek uvedla, že moment&aacute;lně ž&aacute;dn&aacute; jedn&aacute;n&iacute; s ruskou stranou ohledně zlep&scaron;en&iacute; po&scaron;ramocen&yacute;ch vztahů neprob&iacute;haj&iacute;. &bdquo;Ž&aacute;dn&aacute; jedn&aacute;n&iacute; na toto t&eacute;ma neprob&iacute;haj&iacute;. Vz&aacute;jemn&eacute; vztahy nebudeme ře&scaron;it prostřednictv&iacute;m tiskov&yacute;ch prohl&aacute;&scaron;en&iacute;,&rdquo; sdělila Do Novink&aacute;m. https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/moskva-je-pripravena-vyvest-vztahy-s-ceskem-ze-slepe-ulicky-ale-na-tahu-je-pry-praha-40383889

Komentár MV Zacharovej v súvislosti s vyjadreniami tlačovej tajomníčky Bieleho domu J. Psaki.
Kdo není registrován v VK se na video nepodívá.


[quote=&quot;pid:52183, uid:12&quot;]Koment&aacute;r MV Zacharovej v s&uacute;vislosti s vyjadreniami tlačovej tajomn&iacute;čky Bieleho domu J. Psaki.[/quote]Kdo nen&iacute; registrov&aacute;n v VK se na video nepod&iacute;v&aacute;.

Японские ШТАТЫ Америки! Лавров ставит НА МЕСТО японского журналиста!
https://www.youtube.com/watch?v=s2Exogow8Ds


Японские ШТАТЫ Америки! Лавров ставит НА МЕСТО японского журналиста! https://www.youtube.com/watch?v=s2Exogow8Ds

Moskva vyzvala britské ministerstvo zahraničných vecí, aby zastavilo provokatívne aktivity


Ako uviedlo ruské ministerstvo zahraničných vecí, Británia by sa mala sústrediť na štúdium histórie tatársko-mongolského jarma


Ruské ministerstvo zahraničia v komentári k vyjadreniu ministerstva zahraničných vecí o plánoch, ktoré sa údajne stavajú v Moskve ohľadom Ukrajiny, vyzvalo britských kolegov, aby zastavili provokácie.


"Dezinformácie šírené britským ministerstvom zahraničných vecí sú ďalším dôkazom toho, že sú to práve krajiny NATO na čele s Anglosasmi, ktoré eskalujú napätie okolo Ukrajiny. Vyzývame britské ministerstvo zahraničných vecí, aby prestalo s provokatívnymi aktivitami, prestalo so šírením nezmyslov a sústredilo sa na o štúdiu histórie tatársko-mongolského jarma," uviedla vo vyhlásení agentúra TASS. Ministerstvo zahraničných vecí Ruskej federácie.


Britské ministerstvo zahraničia už skôr uviedlo, že ruské vedenie zvažuje možnosť priviesť na Ukrajine k moci vládu lojálnu Moskve, na čele ktorej by údajne mohol stáť bývalý poslanec Najvyššej rady Jevgenij Murajev.


https://tass.ru/politika/13500489


**Moskva vyzvala britsk&eacute; ministerstvo zahraničn&yacute;ch vec&iacute;, aby zastavilo provokat&iacute;vne aktivity** Ako uviedlo rusk&eacute; ministerstvo zahraničn&yacute;ch vec&iacute;, Brit&aacute;nia by sa mala s&uacute;strediť na &scaron;t&uacute;dium hist&oacute;rie tat&aacute;rsko-mongolsk&eacute;ho jarma Rusk&eacute; ministerstvo zahraničia v koment&aacute;ri k vyjadreniu ministerstva zahraničn&yacute;ch vec&iacute; o pl&aacute;noch, ktor&eacute; sa &uacute;dajne stavaj&uacute; v Moskve ohľadom Ukrajiny, vyzvalo britsk&yacute;ch kolegov, aby zastavili provok&aacute;cie. &quot;Dezinform&aacute;cie &scaron;&iacute;ren&eacute; britsk&yacute;m ministerstvom zahraničn&yacute;ch vec&iacute; s&uacute; ďal&scaron;&iacute;m d&ocirc;kazom toho, že s&uacute; to pr&aacute;ve krajiny NATO na čele s Anglosasmi, ktor&eacute; eskaluj&uacute; nap&auml;tie okolo Ukrajiny. Vyz&yacute;vame britsk&eacute; ministerstvo zahraničn&yacute;ch vec&iacute;, aby prestalo s provokat&iacute;vnymi aktivitami, prestalo so &scaron;&iacute;ren&iacute;m nezmyslov a s&uacute;stredilo sa na o &scaron;t&uacute;diu hist&oacute;rie tat&aacute;rsko-mongolsk&eacute;ho jarma,&quot; uviedla vo vyhl&aacute;sen&iacute; agent&uacute;ra TASS. Ministerstvo zahraničn&yacute;ch vec&iacute; Ruskej feder&aacute;cie. Britsk&eacute; ministerstvo zahraničia už sk&ocirc;r uviedlo, že rusk&eacute; vedenie zvažuje možnosť priviesť na Ukrajine k moci vl&aacute;du loj&aacute;lnu Moskve, na čele ktorej by &uacute;dajne mohol st&aacute;ť b&yacute;val&yacute; poslanec Najvy&scaron;&scaron;ej rady Jevgenij Murajev. https://tass.ru/politika/13500489
Upravené 15. 2. 2022 o 18:24

Lavrov povedal, že kroky USA podkopávajú dôveru v dolár


Rusko sa snaží znížiť závislosť od dolára, ktorého dôveryhodnosť podkopávajú kroky USA. Uviedol to ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov.
„Snažíme sa znížiť závislosť od dolára a Američania nám v tom aktívne pomáhajú, pretože robia takmer všetko, čo je v ich silách, aby podkopali dôveru v túto menu,“ povedal počas prejavu na „hodine vlády“ v štáte Duma.


Lavrov dodal, že kroky Washingtonu robia americkú menu rizikovou "pre medzinárodné zúčtovanie".


https://russian.rt.com/world/news/953609-lavrov-dollar-doverie-ssha


**Lavrov povedal, že kroky USA podkop&aacute;vaj&uacute; d&ocirc;veru v dol&aacute;r** Rusko sa snaž&iacute; zn&iacute;žiť z&aacute;vislosť od dol&aacute;ra, ktor&eacute;ho d&ocirc;veryhodnosť podkop&aacute;vaj&uacute; kroky USA. Uviedol to rusk&yacute; minister zahraničn&yacute;ch vec&iacute; Sergej Lavrov. &bdquo;Snaž&iacute;me sa zn&iacute;žiť z&aacute;vislosť od dol&aacute;ra a Američania n&aacute;m v tom akt&iacute;vne pom&aacute;haj&uacute;, pretože robia takmer v&scaron;etko, čo je v ich sil&aacute;ch, aby podkopali d&ocirc;veru v t&uacute;to menu,&ldquo; povedal počas prejavu na &bdquo;hodine vl&aacute;dy&ldquo; v &scaron;t&aacute;te Duma. Lavrov dodal, že kroky Washingtonu robia americk&uacute; menu rizikovou &quot;pre medzin&aacute;rodn&eacute; z&uacute;čtovanie&quot;. https://russian.rt.com/world/news/953609-lavrov-dollar-doverie-ssha

Вас ЖДУТ проблемы! Лавров об Украине, ОТКАЗЕ от доллара и базе на Кубе! - Lavrov RJ


https://www.youtube.com/watch?v=AQJ1GkPRiRQ


Вас ЖДУТ проблемы! Лавров об Украине, ОТКАЗЕ от доллара и базе на Кубе! - Lavrov RJ https://www.youtube.com/watch?v=AQJ1GkPRiRQ

Lavrov a Blinken mali telefonický rozhovor


Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov a americký minister zahraničia Anthony Blinken mali telefonický rozhovor.
Informovala o tom agentúra RIA Novosti s odvolaním sa na ruské ministerstvo zahraničia.


Podrobnosti o ich rozhovore nie sú uvedené.


Viaceré západné médiá predtým informovali, že vedúci oddelení zahraničných vecí mali nový rozhovor.


12 februára sa z americkej iniciatívy uskutočnil telefonický rozhovor medzi Lavrovom a Blinkenom.


Počas rozhovoru ruský minister poznamenal, že propagandistická kampaň, ktorú spustili Spojené štáty a ich spojenci o „ruskej agresii“ proti Ukrajine, sleduje provokatívne ciele.


https://russian.rt.com/world/news/962703-lavrov-blinken-razgovor


Lavrov a Blinken mali telefonick&yacute; rozhovor Rusk&yacute; minister zahraničn&yacute;ch vec&iacute; Sergej Lavrov a americk&yacute; minister zahraničia Anthony Blinken mali telefonick&yacute; rozhovor. Informovala o tom agent&uacute;ra RIA Novosti s odvolan&iacute;m sa na rusk&eacute; ministerstvo zahraničia. Podrobnosti o ich rozhovore nie s&uacute; uveden&eacute;. Viacer&eacute; z&aacute;padn&eacute; m&eacute;di&aacute; predt&yacute;m informovali, že ved&uacute;ci oddelen&iacute; zahraničn&yacute;ch vec&iacute; mali nov&yacute; rozhovor. 12 febru&aacute;ra sa z americkej iniciat&iacute;vy uskutočnil telefonick&yacute; rozhovor medzi Lavrovom a Blinkenom. Počas rozhovoru rusk&yacute; minister poznamenal, že propagandistick&aacute; kampaň, ktor&uacute; spustili Spojen&eacute; &scaron;t&aacute;ty a ich spojenci o &bdquo;ruskej agresii&ldquo; proti Ukrajine, sleduje provokat&iacute;vne ciele. https://russian.rt.com/world/news/962703-lavrov-blinken-razgovor
Upravené 15. 2. 2022 o 18:24

to budu Amici kazdy vecer volat aby im povedali ake dalsie strasne sankcie na nich uvalia? a nie je im to blbe?


to budu Amici kazdy vecer volat aby im povedali ake dalsie strasne sankcie na nich uvalia? a nie je im to blbe?


Zacharova vyzvala západní sračkomety (to byl překladatelský oříšek), aby ten harmonogram budoucích ruských „vpádů“ na Ukrajinu ohlásily rovnou celý


Oficiální představitelka ruského ministerstva zahraničí Marie Zacharova se na svém Telegram-kanálu obrátila k západním médiím s výzvou, aby ten harmonogram budoucích ruských „vpádů“ do jiných států ohlásily rovnou celý.


„Mám prosbu k hromadným dezinformačním prostředkům USA a Británie jako jsou Bloomberg, The New York Times, The Sun a další, aby ohlásily harmonogram našich „vpádů“ pro tento rok,“ ironizuje Zacharova. Zdůraznila, že by si ráda naplánovala dovolenou.


Dříve vešlo ve známost, že britské noviny The Sun, kde vyšel článek o tom, že Rusko vtrhne na Ukrajinu ve tři hodiny v noci 16. února, přepsaly text poté, kdy k útoku nedošlo. Teď se tam místo přesného času útoku uvádí, že noc proběhla bez zvláštních událostí.


https://lenta.ru/news/2022/02/16/mass_desinformation/?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop


** Zacharova vyzvala z&aacute;padn&iacute; sračkomety (to byl překladatelsk&yacute; oř&iacute;&scaron;ek), aby ten harmonogram budouc&iacute;ch rusk&yacute;ch &bdquo;vp&aacute;dů&ldquo; na Ukrajinu ohl&aacute;sily rovnou cel&yacute;** Ofici&aacute;ln&iacute; představitelka rusk&eacute;ho ministerstva zahranič&iacute; Marie Zacharova se na sv&eacute;m Telegram-kan&aacute;lu obr&aacute;tila k z&aacute;padn&iacute;m m&eacute;di&iacute;m s v&yacute;zvou, aby ten harmonogram budouc&iacute;ch rusk&yacute;ch &bdquo;vp&aacute;dů&ldquo; do jin&yacute;ch st&aacute;tů ohl&aacute;sily rovnou cel&yacute;. &bdquo;M&aacute;m prosbu k hromadn&yacute;m **dezinformačn&iacute;m** prostředkům USA a Brit&aacute;nie jako jsou Bloomberg, The New York Times, The Sun a dal&scaron;&iacute;, aby ohl&aacute;sily harmonogram na&scaron;ich &bdquo;vp&aacute;dů&ldquo; pro tento rok,&ldquo; ironizuje Zacharova. Zdůraznila, že by si r&aacute;da napl&aacute;novala dovolenou. Dř&iacute;ve ve&scaron;lo ve zn&aacute;most, že britsk&eacute; noviny The Sun, kde vy&scaron;el čl&aacute;nek o tom, že Rusko vtrhne na Ukrajinu ve tři hodiny v noci 16. &uacute;nora, přepsaly text pot&eacute;, kdy k &uacute;toku nedo&scaron;lo. Teď se tam m&iacute;sto přesn&eacute;ho času &uacute;toku uv&aacute;d&iacute;, že noc proběhla bez zvl&aacute;&scaron;tn&iacute;ch ud&aacute;lost&iacute;. https://lenta.ru/news/2022/02/16/mass_desinformation/?utm_source=yxnews&amp;utm_medium=desktop
Upravené 16. 2. 2022 o 12:13

Англосаксы ОБОРЗЕЛИ! Лавров РАЗНОСИТ новые угрозы Британии и НАТО!


https://www.youtube.com/watch?v=DZmC2OKYe0Y


Срочно! Мария Захарова СТАВИТ на место главу МИД Британии!


https://www.youtube.com/watch?v=rTEGUKdbkNM


Англосаксы ОБОРЗЕЛИ! Лавров РАЗНОСИТ новые угрозы Британии и НАТО! https://www.youtube.com/watch?v=DZmC2OKYe0Y Срочно! Мария Захарова СТАВИТ на место главу МИД Британии! https://www.youtube.com/watch?v=rTEGUKdbkNM
Upravené 16. 2. 2022 o 19:42

Мария Захарова СТАВИТ на место главу МИД Британии!
100 bodů Marii. Lepší než Kalašnikov.


[quote=&quot;pid:58081, uid:12&quot;]Мария Захарова СТАВИТ на место главу МИД Британии![/quote]100 bodů Marii. Lep&scaron;&iacute; než Kala&scaron;nikov.

Rusko po Scholzových slovech pošle do Německa materiály o masových hrobech na Donbasu


Oznámila to oficiální zástupkyně ministerstva zahraničí Maria Zacharova. Ve svém Telegramu se obrátila na kolegy v Berlíně.


Jak poznamenala, takové rozhodnutí souvisí se slovy německého kancléře Olafa Scholze o „směšnosti obvinění z genocidy na Donbasu“.


"V blízké budoucnosti vám zašleme materiály o masových hrobech v tomto regionu, aby se s nimi německé vedení seznámilo," napsala Zacharová na Telegramu.


Je nemožné tyto materiály publikovat, zdůraznila Zacharova, protože „jakákoli platforma je zablokuje jako „nevhodný obsah“.


"Podobná sada materiálů" již byla odeslána do Washingtonu, uvedla mluvčí ministerstva.


"Varuji vás, nemohou to vidět ani ti, kteří viděli vše." Mezitím se pro vás připravuje odeslání diplomatickou cestou, prostudujte si data, která jsou ve veřejném prostoru,“ uvedla Zacharová.


Ruský vyšetřovací výbor zahájil 16. února případ po objevení masových hrobů civilistů na území Donbasu.


Podle ruského prezidenta Vladimira Putina je to, co se nyní děje na Donbasu, genocida .


Německý kancléř takové výroky považuje za směšné.
russian.rt_19.02.2022


**Rusko po Scholzov&yacute;ch slovech po&scaron;le do Německa materi&aacute;ly o masov&yacute;ch hrobech na Donbasu** Ozn&aacute;mila to ofici&aacute;ln&iacute; z&aacute;stupkyně ministerstva zahranič&iacute; Maria Zacharova. Ve sv&eacute;m Telegramu se obr&aacute;tila na kolegy v Berl&iacute;ně. Jak poznamenala, takov&eacute; rozhodnut&iacute; souvis&iacute; se slovy německ&eacute;ho kancl&eacute;ře Olafa Scholze o &bdquo;smě&scaron;nosti obviněn&iacute; z genocidy na Donbasu&ldquo;. &quot;V bl&iacute;zk&eacute; budoucnosti v&aacute;m za&scaron;leme materi&aacute;ly o masov&yacute;ch hrobech v tomto regionu, aby se s nimi německ&eacute; veden&iacute; sezn&aacute;milo,&quot; napsala Zacharov&aacute; na Telegramu. Je nemožn&eacute; tyto materi&aacute;ly publikovat, zdůraznila Zacharova, protože &bdquo;jak&aacute;koli platforma je zablokuje jako &bdquo;nevhodn&yacute; obsah&ldquo;. &quot;Podobn&aacute; sada materi&aacute;lů&quot; již byla odesl&aacute;na do Washingtonu, uvedla mluvč&iacute; ministerstva. &quot;Varuji v&aacute;s, nemohou to vidět ani ti, kteř&iacute; viděli v&scaron;e.&quot; Mezit&iacute;m se pro v&aacute;s připravuje odesl&aacute;n&iacute; diplomatickou cestou, prostudujte si data, kter&aacute; jsou ve veřejn&eacute;m prostoru,&ldquo; uvedla Zacharov&aacute;. Rusk&yacute; vy&scaron;etřovac&iacute; v&yacute;bor zah&aacute;jil 16. &uacute;nora př&iacute;pad po objeven&iacute; masov&yacute;ch hrobů civilistů na &uacute;zem&iacute; Donbasu. Podle rusk&eacute;ho prezidenta Vladimira Putina je to, co se nyn&iacute; děje na Donbasu, genocida . Německ&yacute; kancl&eacute;ř takov&eacute; v&yacute;roky považuje za smě&scaron;n&eacute;. [russian.rt_19.02.2022](https://russian.rt.com/ussr/news/964830-zaharova-donbass-zahoroneniya?utm_source=yxnews&amp;utm_medium=desktop &quot;russian.rt_19.02.2022&quot;)
Upravené 20. 2. 2022 o 01:11

Vyvodiť zodpovednosť za zločiny, a to aj proti občanom Ruskej federácie”: Zakharova o cieľoch špeciálnej operácie na Ukrajine


https://russian.rt.com/world/article/967565-brifing-zaharova-mid-rossiya


Мария Захарова: мы были открыты к диалогу, но наши партнеры закрыли двери и ушли – Россия 24


https://www.youtube.com/watch?v=oVg-uCeWmoI


Vyvodiť zodpovednosť za zločiny, a to aj proti občanom Ruskej feder&aacute;cie&rdquo;: Zakharova o cieľoch &scaron;peci&aacute;lnej oper&aacute;cie na Ukrajine https://russian.rt.com/world/article/967565-brifing-zaharova-mid-rossiya Мария Захарова: мы были открыты к диалогу, но наши партнеры закрыли двери и ушли &ndash; Россия 24 https://www.youtube.com/watch?v=oVg-uCeWmoI

Priamo v živom vstupe veľké prekvapenie pre Máriu Zacharovu, kde ju novinár informoval o dnešnom zablokovaní ruskojazyčných stránok v ČR fašistami z ministerstva vnútra...


čas 1:18:31
https://www.youtube.com/watch?v=WztQVKdFk0s&t=4711s&ab_channel=MinistryofForeignAffairsofRussia


Priamo v živom vstupe veľk&eacute; prekvapenie pre M&aacute;riu Zacharovu, kde ju novin&aacute;r informoval o dne&scaron;nom zablokovan&iacute; ruskojazyčn&yacute;ch str&aacute;nok v ČR fa&scaron;istami z ministerstva vn&uacute;tra... čas 1:18:31 https://www.youtube.com/watch?v=WztQVKdFk0s&amp;t=4711s&amp;ab_channel=MinistryofForeignAffairsofRussia

«Небо над МИДом. Это Zнак» https://t.me/MID_Russia/18815

Naozaj, krásne Zetko.


[quote=&quot;pid:61709, uid:335&quot;]&laquo;Небо над МИДом. Это Zнак&raquo; https://t.me/MID_Russia/18815[/quote] Naozaj, kr&aacute;sne Zetko.

Komentár hovorkyne MZV Marie Zacharovej k prudkej eskalácii protiruských nálad v Pobaltí.


  • V súvislosti so situáciou na Ukrajine výrazne vzrástla nevraživosť zo strany orgánov Lotyšska, Litvy a Estónska, ktoré sú v popredí protiruskej hystérie. Do našej krajiny sa valia črepy klamstiev, ohováraní a fejkov.

  • Vyjadrenia prvých osôb pobaltských štátov sú plné nielen jaskynnej rusofóbie, ale aj urážlivých útokov proti Rusku, jeho vedeniu a ľudu. Ozývajú sa mimoriadne nebezpečné výzvy na „použitie sily“ proti Rusku. Ruský prezident Vladimir Putin sa o tom už vyjadril celkom zrozumiteľne. Dúfame, že jeho slová schladia „horúce hlavy“.

  • Na tomto pozadí v Lotyšsku, Litve a Estónsku bakchanálie okolo ruských zahraničných misií neustávajú. Súčasná situácia je mimoriadne znepokojujúca. Naše diplomatické misie v posledných dňoch opakovane prijímali telefonáty s rôznymi druhmi vyhrážok, zaznamenávame aj častejšie akcie chuligánov, a to aj počas mítingov v bezprostrednej blízkosti veľvyslanectiev, novinári v týchto krajinách otvorene vyzývajú na „obliehanie“ našich veľvyslanectiev. diplomatické misie. Okolo ruskej ambasády vo Vilniuse sa takéto akcie už vlastne začali.

  • Ruský diplomat v litovskej metropole bol napadnutý s použitím fyzickej sily, boli urobené pokusy vyvinúť nátlak na veľvyslanca. Naše zastúpenia už zaslali príslušné nóty, ale opatrenia prijaté pobaltskými orgánmi na ochranu ruských misií v zahraničí sú zjavne nedostatočné. Máme podozrenie, že takáto úloha neexistuje.

  • Varujeme Vilnius, Rigu a Tallinn pred zodpovednosťou za následky nimi rozpútanej protiruskej psychózy. Žiadame, aby príslušné orgány týchto krajín prijali okamžité opatrenia na ochranu ruských diplomatických a konzulárnych misií a ich zamestnancov v rámci prísneho dodržiavania Viedenských dohovorov o diplomatických stykoch z roku 1961 a o konzulárnych stykoch z roku 1963.

  • Pozorne sledujeme, aby súčasná mimorozmerná rusofóbia neviedla k masovému prenasledovaniu rusky hovoriaceho obyvateľstva Pobaltia. Dúfame, že naše obavy budú vypočuté.


https://mid.ru/ru/foreign_policy/news/1803163


Koment&aacute;r hovorkyne MZV Marie Zacharovej k prudkej eskal&aacute;cii protirusk&yacute;ch n&aacute;lad v Pobalt&iacute;. - V s&uacute;vislosti so situ&aacute;ciou na Ukrajine v&yacute;razne vzr&aacute;stla nevraživosť zo strany org&aacute;nov Loty&scaron;ska, Litvy a Est&oacute;nska, ktor&eacute; s&uacute; v popred&iacute; protiruskej hyst&eacute;rie. Do na&scaron;ej krajiny sa valia črepy klamstiev, ohov&aacute;ran&iacute; a fejkov. - Vyjadrenia prv&yacute;ch os&ocirc;b pobaltsk&yacute;ch &scaron;t&aacute;tov s&uacute; pln&eacute; nielen jaskynnej rusof&oacute;bie, ale aj ur&aacute;žliv&yacute;ch &uacute;tokov proti Rusku, jeho vedeniu a ľudu. Oz&yacute;vaj&uacute; sa mimoriadne nebezpečn&eacute; v&yacute;zvy na &bdquo;použitie sily&ldquo; proti Rusku. Rusk&yacute; prezident Vladimir Putin sa o tom už vyjadril celkom zrozumiteľne. D&uacute;fame, že jeho slov&aacute; schladia &bdquo;hor&uacute;ce hlavy&ldquo;. - Na tomto pozad&iacute; v Loty&scaron;sku, Litve a Est&oacute;nsku bakchan&aacute;lie okolo rusk&yacute;ch zahraničn&yacute;ch misi&iacute; neust&aacute;vaj&uacute;. S&uacute;časn&aacute; situ&aacute;cia je mimoriadne znepokojuj&uacute;ca. Na&scaron;e diplomatick&eacute; misie v posledn&yacute;ch dňoch opakovane prij&iacute;mali telefon&aacute;ty s r&ocirc;znymi druhmi vyhr&aacute;žok, zaznamen&aacute;vame aj častej&scaron;ie akcie chulig&aacute;nov, a to aj počas m&iacute;tingov v bezprostrednej bl&iacute;zkosti veľvyslanectiev, novin&aacute;ri v t&yacute;chto krajin&aacute;ch otvorene vyz&yacute;vaj&uacute; na &bdquo;obliehanie&ldquo; na&scaron;ich veľvyslanectiev. diplomatick&eacute; misie. Okolo ruskej ambas&aacute;dy vo Vilniuse sa tak&eacute;to akcie už vlastne začali. - Rusk&yacute; diplomat v litovskej metropole bol napadnut&yacute; s použit&iacute;m fyzickej sily, boli uroben&eacute; pokusy vyvin&uacute;ť n&aacute;tlak na veľvyslanca. Na&scaron;e zast&uacute;penia už zaslali pr&iacute;slu&scaron;n&eacute; n&oacute;ty, ale opatrenia prijat&eacute; pobaltsk&yacute;mi org&aacute;nmi na ochranu rusk&yacute;ch misi&iacute; v zahranič&iacute; s&uacute; zjavne nedostatočn&eacute;. M&aacute;me podozrenie, že tak&aacute;to &uacute;loha neexistuje. - Varujeme Vilnius, Rigu a Tallinn pred zodpovednosťou za n&aacute;sledky nimi rozp&uacute;tanej protiruskej psych&oacute;zy. Žiadame, aby pr&iacute;slu&scaron;n&eacute; org&aacute;ny t&yacute;chto kraj&iacute;n prijali okamžit&eacute; opatrenia na ochranu rusk&yacute;ch diplomatick&yacute;ch a konzul&aacute;rnych misi&iacute; a ich zamestnancov v r&aacute;mci pr&iacute;sneho dodržiavania Viedensk&yacute;ch dohovorov o diplomatick&yacute;ch stykoch z roku 1961 a o konzul&aacute;rnych stykoch z roku 1963. - Pozorne sledujeme, aby s&uacute;časn&aacute; mimorozmern&aacute; rusof&oacute;bia neviedla k masov&eacute;mu prenasledovaniu rusky hovoriaceho obyvateľstva Pobaltia. D&uacute;fame, že na&scaron;e obavy bud&uacute; vypočut&eacute;. https://mid.ru/ru/foreign_policy/news/1803163

Marie Zacharová poslala Britského novináře tam, kam patří. Vůbec si nebrala servítky.
https://www.youtube.com/watch?v=JlHpzFusbYo


Marie Zacharov&aacute; poslala Britsk&eacute;ho novin&aacute;ře tam, kam patř&iacute;. Vůbec si nebrala serv&iacute;tky. https://www.youtube.com/watch?v=JlHpzFusbYo
Upravené 13. 3. 2022 o 06:30

Marie Zacharová poslala Britského novináře tam, kam patří.

Ten odkaz je nějaká léčivá hudba...


[quote=&quot;pid:63139, uid:312&quot;]Marie Zacharov&aacute; poslala Britsk&eacute;ho novin&aacute;ře tam, kam patř&iacute;.[/quote] Ten odkaz je nějak&aacute; l&eacute;čiv&aacute; hudba...

Ten odkaz je nějaká léčivá hudba...
Opravil jsem to.


[quote=&quot;pid:63141, uid:203&quot;]Ten odkaz je nějak&aacute; l&eacute;čiv&aacute; hudba...[/quote]Opravil jsem to.

Naozaj, krásne Zetko.


taky v tomto videu hned na začátku je vidět Z (video z 5.března)
https://t.me/RKadyrov_95/1331


[quote=&quot;pid:61764, uid:6&quot;]Naozaj, kr&aacute;sne Zetko.[/quote] taky v tomto videu hned na zač&aacute;tku je vidět Z (video z 5.března) https://t.me/RKadyrov_95/1331

taky v tomto videu hned na začátku je vidět Z (video z 5.března)
https://t.me/RKadyrov_95/1331

Áno, je to podľa všetkého skutočné (žiadny fotošop), a v tom videu tomo vôbec nevenovali pozornosť. Svedčí to asi o tom, že nebo im praje. Nemali inú možnosť.


[quote=&quot;pid:63182, uid:207&quot;]taky v tomto videu hned na zač&aacute;tku je vidět Z (video z 5.března) https://t.me/RKadyrov_95/1331 [/quote] &Aacute;no, je to podľa v&scaron;etk&eacute;ho skutočn&eacute; (žiadny foto&scaron;op), a v tom videu tomo v&ocirc;bec nevenovali pozornosť. Svedč&iacute; to asi o tom, že nebo im praje. Nemali in&uacute; možnosť.

Tak máme to vyhlasenie pani Zacharovej k Slavínu:


https://t.me/MariaVladimirovnaZakharova/2150


Za pomoci google translate:


Komentár (https://mid.ru/ru/foreign_policy/news/1804020/) oficiálnej predstaviteľky ruského ministerstva zahraničných vecí M. V. Zacharovej v súvislosti s vyhlásením MZV SR o znesvätení sovietskeho pamätníka


💬 Sme pobúrení vyjadrením Ministerstva zahraničných vecí SR z 3. marca tohto roku. o znesvätení ústredného pamätníka sovietskych vojakov Slavín v Bratislave.


Tvrdenia slovenského ministerstva zahraničia, že občania Slovenska takto volajú do Ruska, aby „ukončil nezmyselnú vojnu“, sú povzbudením pre barbarov, ktorí sa vysmievajú hrobom padlých.


Ospravedlnením hanobenia pomníkov a hrobov je zrada vlastných krajanov, ktorí bránili česť krajiny a ľudu, ktorý povstal počas Slovenského národného povstania proti útlaku „Tretej ríše“, na čo vtedajšie slovenské orgány tzv. ochotne prisahal vernosť.


Moj postreh - nedá sa s tým nesúhlasiť. Toto sa nedá ospravedlniť ničím, predovšetkým prístup MZV SR. Hypoteticky môžme mať rozdielny názor nato, čo sa deje, ale čo s tým preboha má toto. Ja neviem, či vôbec je možné voči tomuto protestovať, kde je GP?


Tak m&aacute;me to vyhlasenie pani Zacharovej k Slav&iacute;nu: https://t.me/MariaVladimirovnaZakharova/2150 Za pomoci google translate: Koment&aacute;r (https://mid.ru/ru/foreign_policy/news/1804020/) ofici&aacute;lnej predstaviteľky rusk&eacute;ho ministerstva zahraničn&yacute;ch vec&iacute; M. V. Zacharovej v s&uacute;vislosti s vyhl&aacute;sen&iacute;m MZV SR o znesv&auml;ten&iacute; sovietskeho pam&auml;tn&iacute;ka

"So súhlasom našich západných kolegov": Lavrov povedal, že ukrajinská kríza "dozrieva" už mnoho rokov
V Moskve sa uskutočnili rozhovory medzi ruským ministrom zahraničných vecí Sergejom Lavrovom a katarským ministrom zahraničných vecí Mohammedom bin Abdul Rahmanom Al Thanim. Šéfovia zahraničných agentúr diskutovali o situácii okolo Ukrajiny, ako aj o bilaterálnych vzťahoch a blízkovýchodnom urovnaní. RT vysielala tlačovú konferenciu naživo.


https://russian.rt.com/world/article/975530-press-konferenciya-lavrov-mid-katar


&quot;So s&uacute;hlasom na&scaron;ich z&aacute;padn&yacute;ch kolegov&quot;: Lavrov povedal, že ukrajinsk&aacute; kr&iacute;za &quot;dozrieva&quot; už mnoho rokov V Moskve sa uskutočnili rozhovory medzi rusk&yacute;m ministrom zahraničn&yacute;ch vec&iacute; Sergejom Lavrovom a katarsk&yacute;m ministrom zahraničn&yacute;ch vec&iacute; Mohammedom bin Abdul Rahmanom Al Thanim. &Scaron;&eacute;fovia zahraničn&yacute;ch agent&uacute;r diskutovali o situ&aacute;cii okolo Ukrajiny, ako aj o bilater&aacute;lnych vzťahoch a bl&iacute;zkov&yacute;chodnom urovnan&iacute;. RT vysielala tlačov&uacute; konferenciu naživo. https://russian.rt.com/world/article/975530-press-konferenciya-lavrov-mid-katar

Když už ty Z máme v tomto vlákně tak přidám další pěkný obrázek
Nočný Bryansk
https://t.me/swodki/45227


Když už ty Z m&aacute;me v tomto vl&aacute;kně tak přid&aacute;m dal&scaron;&iacute; pěkn&yacute; obr&aacute;zek Nočn&yacute; Bryansk https://t.me/swodki/45227

r M. V. Zacharovej
https://ria.ru/20220401/sanktsii-1781292105.html
Niekoľko blogerov dnes informovalo, že oficiálne obchody značky Chanel v zahraničí odmietli predávať svoje produkty ruským občanom.
V rámci siete butikov vraj existuje nariadenie, ktoré núti zákazníkov Chanel podpísať záväzok nevyvážať do Ruskej federácie značkové predmety zakúpené v zahraničí.


Zrejme sa tak manažéri odkazu „Veľkej Coco“ rozhodli zapojiť do rusofóbnej kampane za „zrušenie Ruska“.


Zvláštne, však? A čo protifašistická operácia Ruska a francúzsky módny dom?


A veľmi veľa. Práve sme otvorili skriňu, z ktorej vypadli 80-roční kostlivci, ktorí sa ešte nerozložili.


Počas druhej svetovej vojny bola samotná Coco Chanel kolaborantkou a agentkou Tretej ríše. O jej spojení so zamestnancami okupačnej vlády Francúzska je všeobecne známe. Jej drahým priateľom bol najmä barón Hans Günther von Dinklage, atašé nemeckej misie zodpovedný za nacistickú propagandu v Paríži.


Coco Chanel (v dokumentoch Abwehru je identifikovaná ako informátorka F-7124) bola natoľko naklonená nemeckým parížskym pánom, že sa zúčastnila na pokusoch zorganizovať tajné rokovania medzi Ríšou a Britániou. Treba povedať, že Nemci si Coco vážili a dovolili jej bývať v luxusných apartmánoch v hoteli Ritz, zatiaľ čo obyčajní Parížania si s nemeckou okupáciou a vykorisťovaním svojej ekonomiky len ťažko vyžili.


Navyše, módna návrhárka riešila svoje komerčné úlohy na úkor nacistov. Pred vojnou predala výrobné zariadenia slávneho parfumu Chanel č. 5 židovským priemyselníkom. S pomocou nacistov sa snažila získať späť práva na zisky z predaja parfumov.


Po oslobodení Francúzska si na toto všetko spomenul aj módny návrhár. Módny dom to teraz nepropaguje, ale v skutočnosti bola Coco na konci vojny zatknutá, potom prepustená „pod Churchillovým patronátom“ (a ako bez Londýna) a vyhostená z Francúzska na mnoho rokov po okupácii. Žila v „neutrálnom“ Švajčiarsku.


Manažéri však vždy zdôrazňovali, že tradície domu Chanel sú vždy silné.
Teraz už o tom niet pochýb. Ako o zakladateľovi značky píše módny výskumník Hal Vaughan: „Nacisti boli pri moci a Chanel bol priťahovaný k tým, ktorí mali moc.“ Koncentračné tábory, masakre a vojnové zločiny jednotiek SS a gestapa značke nevadili.


Sme veľmi trpezlivá a zhovievavá krajina. Všetkým sme odpustili všetko,
otočili stránku a uvoľnili cestu do budúcnosti.
Ale ak sa táto cesta ukáže ako obchvat, prerušíme tento začarovaný kruh.
Ale dom Chanel sa môže vrátiť do normálu a ako jeho tvorca podporovať nacizmus. Ale teraz o tom budú vedieť všetci.


https://t.me/MariaVladimirovnaZakharova/2313


r M. V. Zacharovej https://ria.ru/20220401/sanktsii-1781292105.html Niekoľko blogerov dnes informovalo, že ofici&aacute;lne obchody značky Chanel v zahranič&iacute; odmietli pred&aacute;vať svoje produkty rusk&yacute;m občanom. V r&aacute;mci siete butikov vraj existuje nariadenie, ktor&eacute; n&uacute;ti z&aacute;kazn&iacute;kov Chanel podp&iacute;sať z&aacute;v&auml;zok nevyv&aacute;žať do Ruskej feder&aacute;cie značkov&eacute; predmety zak&uacute;pen&eacute; v zahranič&iacute;. Zrejme sa tak manaž&eacute;ri odkazu &bdquo;Veľkej Coco&ldquo; rozhodli zapojiť do rusof&oacute;bnej kampane za &bdquo;zru&scaron;enie Ruska&ldquo;. Zvl&aacute;&scaron;tne, v&scaron;ak? A čo protifa&scaron;istick&aacute; oper&aacute;cia Ruska a franc&uacute;zsky m&oacute;dny dom? A veľmi veľa. Pr&aacute;ve sme otvorili skriňu, z ktorej vypadli 80-ročn&iacute; kostlivci, ktor&iacute; sa e&scaron;te nerozložili. Počas druhej svetovej vojny bola samotn&aacute; Coco Chanel kolaborantkou a agentkou Tretej r&iacute;&scaron;e. O jej spojen&iacute; so zamestnancami okupačnej vl&aacute;dy Franc&uacute;zska je v&scaron;eobecne zn&aacute;me. Jej drah&yacute;m priateľom bol najm&auml; bar&oacute;n Hans G&uuml;nther von Dinklage, ata&scaron;&eacute; nemeckej misie zodpovedn&yacute; za nacistick&uacute; propagandu v Par&iacute;ži. Coco Chanel (v dokumentoch Abwehru je identifikovan&aacute; ako inform&aacute;torka F-7124) bola natoľko naklonen&aacute; nemeck&yacute;m par&iacute;žskym p&aacute;nom, že sa z&uacute;častnila na pokusoch zorganizovať tajn&eacute; rokovania medzi R&iacute;&scaron;ou a Brit&aacute;niou. Treba povedať, že Nemci si Coco v&aacute;žili a dovolili jej b&yacute;vať v luxusn&yacute;ch apartm&aacute;noch v hoteli Ritz, zatiaľ čo obyčajn&iacute; Par&iacute;žania si s nemeckou okup&aacute;ciou a vykorisťovan&iacute;m svojej ekonomiky len ťažko vyžili. Navy&scaron;e, m&oacute;dna n&aacute;vrh&aacute;rka rie&scaron;ila svoje komerčn&eacute; &uacute;lohy na &uacute;kor nacistov. Pred vojnou predala v&yacute;robn&eacute; zariadenia sl&aacute;vneho parfumu Chanel č. 5 židovsk&yacute;m priemyseln&iacute;kom. S pomocou nacistov sa snažila z&iacute;skať sp&auml;ť pr&aacute;va na zisky z predaja parfumov. Po osloboden&iacute; Franc&uacute;zska si na toto v&scaron;etko spomenul aj m&oacute;dny n&aacute;vrh&aacute;r. M&oacute;dny dom to teraz nepropaguje, ale v skutočnosti bola Coco na konci vojny zatknut&aacute;, potom prepusten&aacute; &bdquo;pod Churchillov&yacute;m patron&aacute;tom&ldquo; (a ako bez Lond&yacute;na) a vyhosten&aacute; z Franc&uacute;zska na mnoho rokov po okup&aacute;cii. Žila v &bdquo;neutr&aacute;lnom&ldquo; &Scaron;vajčiarsku. Manaž&eacute;ri v&scaron;ak vždy zd&ocirc;razňovali, že trad&iacute;cie domu Chanel s&uacute; vždy siln&eacute;. Teraz už o tom niet poch&yacute;b. Ako o zakladateľovi značky p&iacute;&scaron;e m&oacute;dny v&yacute;skumn&iacute;k Hal **Vaughan: &bdquo;Nacisti boli pri moci a Chanel bol priťahovan&yacute; k t&yacute;m, ktor&iacute; mali moc.&ldquo; Koncentračn&eacute; t&aacute;bory, masakre a vojnov&eacute; zločiny jednotiek SS a gestapa značke nevadili.** Sme veľmi trpezliv&aacute; a zhovievav&aacute; krajina. V&scaron;etk&yacute;m sme odpustili v&scaron;etko, otočili str&aacute;nku a uvoľnili cestu do bud&uacute;cnosti. Ale ak sa t&aacute;to cesta uk&aacute;že ako obchvat, preru&scaron;&iacute;me tento začarovan&yacute; kruh. Ale dom Chanel sa m&ocirc;že vr&aacute;tiť do norm&aacute;lu a ako jeho tvorca podporovať nacizmus. Ale teraz o tom bud&uacute; vedieť v&scaron;etci. https://t.me/MariaVladimirovnaZakharova/2313

ako jeho tvorca podporovať nacizmus.


dalsi nacista a clen NSDAP..


6248586d455a7


[quote=&quot;pid:66145, uid:78&quot;]ako jeho tvorca podporovať nacizmus.[/quote] dalsi nacista a clen NSDAP.. ![6248586d455a7](serve/attachment&amp;path=6248586d455a7)

Coco Chanel (v dokumentoch Abwehru je identifikovaná ako informátorka F-7124) bola natoľko naklonená nemeckým parížskym pánom, že sa zúčastnila na pokusoch zorganizovať tajné rokovania medzi Ríšou a Britániou.
No skôr to je tak že nacisti boli riadený aj cez takéto kanáli. Veď aj to slávne akože Hitlerové dielo napísal brit


[quote=&quot;pid:66145, uid:78&quot;]Coco Chanel (v dokumentoch Abwehru je identifikovan&aacute; ako inform&aacute;torka F-7124) bola natoľko naklonen&aacute; nemeck&yacute;m par&iacute;žskym p&aacute;nom, že sa z&uacute;častnila na pokusoch zorganizovať tajn&eacute; rokovania medzi R&iacute;&scaron;ou a Brit&aacute;niou.[/quote]No sk&ocirc;r to je tak že nacisti boli riaden&yacute; aj cez tak&eacute;to kan&aacute;li. Veď aj to sl&aacute;vne akože Hitlerov&eacute; dielo nap&iacute;sal brit

V Európe ešte musia existovať zdravé politické sily schopné posúdiť chyby európskeho politického kurzu, uviedla hovorkyňa ruského ministerstva zahraničia Mária Zacharovová. ‼️Verím, že v súčasnosti existujú zdravé sily, ktoré sú schopné odborne analyticky posúdiť to, akým smerom sa Európa uberala a kam sa dostala. A čo je najdôležitejšie, akým strašným výzvam teraz čelí, keď teraz sama seba zaviedla do slepej uličky,
povedala Zacharovová https://ria.ru/20220413/evropa-1783248524.html


V Eur&oacute;pe e&scaron;te musia existovať zdrav&eacute; politick&eacute; sily schopn&eacute; pos&uacute;diť chyby eur&oacute;pskeho politick&eacute;ho kurzu, uviedla hovorkyňa rusk&eacute;ho ministerstva zahraničia M&aacute;ria Zacharovov&aacute;. ‼️Ver&iacute;m, že v s&uacute;časnosti existuj&uacute; zdrav&eacute; sily, ktor&eacute; s&uacute; schopn&eacute; odborne analyticky pos&uacute;diť to, ak&yacute;m smerom sa Eur&oacute;pa uberala a kam sa dostala. A čo je najd&ocirc;ležitej&scaron;ie, ak&yacute;m stra&scaron;n&yacute;m v&yacute;zvam teraz čel&iacute;, keď teraz sama seba zaviedla do slepej uličky, povedala Zacharovov&aacute; https://ria.ru/20220413/evropa-1783248524.html

Minulý týden jsem se Zacharovovou četla rozhovor (byl na RT), kde se vyjadřovala k Ukrajině a hlavně k laboratořím. A to v souvislosti s německým Šolcem a jeho dalším šíleným vyjádřením na adresu Ruska. Tak Marie poodkryla něco víc a vyzvala představitele Německa k "opatrnosti" ve vyjadřování.
V oněch laboratořích na UA totiž pracovali mj. němečtí vědci a na výzkumu zabijáckých virů se podíleli měrou nemalou.
Probíhalo to asi tak, že hlavní vědeckou silou byli Němci, Ukrajinci jim sekundovali - a amíci a angláni to financovali a "zastřešovali".
A Rusové už také vědí, že to právě Němci zdatně sekundují anglánům i u nich doma v laboratořích a podíleli se i na "novičoku", který Putin jakoby namazal na kliku Skripalovi.
Což je z mého hlediska dosti závažné sdělení a skutečnosti, protože právě Němci mají nejbohatší zkušenosti s vývojem biologických zbraní na světě. No a vypadá to, že německé mozky jsou stále využívány pro "alianci".


Minul&yacute; t&yacute;den jsem se Zacharovovou četla rozhovor (byl na RT), kde se vyjadřovala k Ukrajině a hlavně k laboratoř&iacute;m. A to v souvislosti s německ&yacute;m &Scaron;olcem a jeho dal&scaron;&iacute;m &scaron;&iacute;len&yacute;m vyj&aacute;dřen&iacute;m na adresu Ruska. Tak Marie poodkryla něco v&iacute;c a vyzvala představitele Německa k &quot;opatrnosti&quot; ve vyjadřov&aacute;n&iacute;. **V oněch laboratoř&iacute;ch na UA totiž pracovali mj. němečt&iacute; vědci a na v&yacute;zkumu zabij&aacute;ck&yacute;ch virů se pod&iacute;leli měrou nemalou.** Prob&iacute;halo to asi tak, že hlavn&iacute; vědeckou silou byli Němci, Ukrajinci jim sekundovali - a am&iacute;ci a angl&aacute;ni to financovali a &quot;zastře&scaron;ovali&quot;. A Rusov&eacute; už tak&eacute; věd&iacute;, že to pr&aacute;vě Němci zdatně sekunduj&iacute; angl&aacute;nům i u nich doma v laboratoř&iacute;ch a pod&iacute;leli se i na &quot;novičoku&quot;, kter&yacute; Putin jakoby namazal na kliku Skripalovi. Což je z m&eacute;ho hlediska dosti z&aacute;važn&eacute; sdělen&iacute; a skutečnosti, protože pr&aacute;vě Němci maj&iacute; nejbohat&scaron;&iacute; zku&scaron;enosti s v&yacute;vojem biologick&yacute;ch zbran&iacute; na světě. No a vypad&aacute; to, že německ&eacute; mozky jsou st&aacute;le využ&iacute;v&aacute;ny pro &quot;alianci&quot;.
Upravené 19. 4. 2022 o 16:36
123
21.83k
152
32
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept