Politika v ČR
V bance si připadám jako drogový dealer, říká energetický miliardář Jan Dienstl

Jan Dienstl je celoživotním blízkým kolegou osmého nejbohatšího Čecha Pavla Tykače. Znají se už z dob Motoinvestu a v posledních patnácti letech společně rozvíjí energetickou skupinu Sev.en Energy, které patří například Důl ČSA na Mostecku nebo hnědouhelné elektrárny Chvaletice a Počerady. Loni skupina vykázala tržby převyšující osmnáct miliard korun.


Z mého pohledu je šílené to, že my jako Sev.en Energy jsme schopni vyrobit jednu kilowatthodinu za dvacet nebo třicet haléřů. Ale vy jako spotřebitelé nyní platíte pět a v budoucnu budete platit i deset korun. Z toho ale půjde například třetina skrz emisní povolenky spekulantům, kteří sedí mimo Evropu.
Jde například o americké či japonské fondy a tak dále. Spekulanti vyhnali povolenku na 65 eur za tunu CO2. Ale není to tak, že peníze z jejich prodeje dostanou lidé nebo přímo stát. Odtečou prostě pryč. A to mi přijde šílené.


Pokračování zajímavého rozhovoru zde:
https://forbes.cz/v-bance-si-pripadam-jako-drogovy-dealer-rika-energeticky-miliardar-jan-dienstl/


Jan Dienstl je celoživotním blízkým kolegou osmého nejbohatšího Čecha Pavla Tykače. Znají se už z dob Motoinvestu a v posledních patnácti letech společně rozvíjí energetickou skupinu Sev.en Energy, které patří například Důl ČSA na Mostecku nebo hnědouhelné elektrárny Chvaletice a Počerady. Loni skupina vykázala tržby převyšující osmnáct miliard korun. Z mého pohledu je šílené to, že my jako Sev.en Energy jsme schopni vyrobit jednu kilowatthodinu za dvacet nebo třicet haléřů. Ale vy jako spotřebitelé nyní platíte pět a v budoucnu budete platit i deset korun. Z toho ale půjde například třetina skrz emisní povolenky spekulantům, kteří sedí mimo Evropu. Jde například o americké či japonské fondy a tak dále. Spekulanti vyhnali povolenku na 65 eur za tunu CO2. Ale není to tak, že peníze z jejich prodeje dostanou lidé nebo přímo stát. Odtečou prostě pryč. A to mi přijde šílené. Pokračování zajímavého rozhovoru zde: https://forbes.cz/v-bance-si-pripadam-jako-drogovy-dealer-rika-energeticky-miliardar-jan-dienstl/
Upravené 19. 10. 2021 o 14:28
275
0
1
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept