Zahraničná politika
IZRAELSKÝ ANALYTIK KEDMI - RUSKO NEDOVOLÍ AMERIČANOM ROZPÚTAŤ JADROVÚ VOJNU S ČÍNOU O TAIWAN

IZRAELSKÝ ANALYTIK KEDMI - RUSKO NEDOVOLÍ AMERIČANOM ROZPÚTAŤ JADROVÚ VOJNU S ČÍNOU O TAIWAN


https://ceske-narodni-listy.estranky.cz/clanky/prispevky/izraelsky-analytik-kedmi---rusko-nedovoli-americanom-rozputat-jadrovu-vojnu-s-cinou-o-taiwan.html


"Posledné roky (obzvlášť neúspech v Afganistane) odhalili svetu oslabenie a rozorvanosť vnútornými rozpormi kolektívneho Západu. A tu, ako naprotiveň, sa prezentuje moskovsko-pekinský vojensko-politický tandem, ktorý je čoraz silnejší. Má veľkú šancu eliminovať trend smerujúci k unipolárnemu svetu a vybudovať medzinárodné vzťahy, v ktorých nedominujú Washington, Brusel a Londýn. Koniec koncov, Čína teraz, rovnako ako Rusko, podľa záverov francúzskych vojenských analytikov z IRSEM koná na svetovej scéne podľa zásady „majú strach – majú rešpekt“."


**IZRAELSKÝ ANALYTIK KEDMI - RUSKO NEDOVOLÍ AMERIČANOM ROZPÚTAŤ JADROVÚ VOJNU S ČÍNOU O TAIWAN** https://ceske-narodni-listy.estranky.cz/clanky/prispevky/izraelsky-analytik-kedmi---rusko-nedovoli-americanom-rozputat-jadrovu-vojnu-s-cinou-o-taiwan.html "Posledné roky (obzvlášť neúspech v Afganistane) odhalili svetu oslabenie a rozorvanosť vnútornými rozpormi kolektívneho Západu. A tu, ako naprotiveň, sa prezentuje moskovsko-pekinský vojensko-politický tandem, ktorý je čoraz silnejší. Má veľkú šancu eliminovať trend smerujúci k unipolárnemu svetu a vybudovať medzinárodné vzťahy, v ktorých nedominujú Washington, Brusel a Londýn. Koniec koncov, Čína teraz, rovnako ako Rusko, podľa záverov francúzskych vojenských analytikov z IRSEM koná na svetovej scéne podľa zásady „majú strach – majú rešpekt“."
Upravené 17. 10. 2021 o 16:46
233
0
1
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept