Zahraničná politika
Americky torpedoborec se pokusil narusit ruske hranice. Co nasledovalo?
Y

Americký torpédoborec se pokusil narušit ruskou státní hranici v Japonském moři. Nicméně, obří ruská protiponorková loď Tichomořského loďstva Admirál Tribuc toto narušení zastavila. Informovalo o tom ruské ministerstvo obrany.
Uvádí se, že v pátek 15. října, zhruba v 17.00 hod místního času, se americký torpédoborec Chafee (DDG 90), který se nacházel v Japonském moři již několik dní, přiblížil k teritoriálním vodám Ruské federace a „pokusil se překročit státní hranici“.
Admirál Tribuc, který byl v oblasti, okamžitě varoval zahraniční loď na mezinárodním komunikačním kanálu před nepřípustností takových akcí. Dodává se také, že americká loď byla rovněž informována o tom, že se nachází v oblasti, která je uzavřena pro plavbu kvůli „dělostřelecké palbě“ v rámci společného rusko-čínského cvičení Námořní spolupráce-2021.
Toto cvičení zde probíhá od 14. do 17. října.
„Po obdrženém varování torpédoborec Chafee místo toho, aby změnil kurs za účelem opustit tuto uzavřenou oblast, vztyčil své barevné vlajky, což značí přípravu ke startu z vrtulníku paluby, a to znamená, že není možné změnit směr a rychlost, a podnikl kroky k narušení státní hranice Ruské federace v zálivu Petra Velikého,“ sdělilo Ministerstvo obrany Ruské Federace.
„Chafee, který se přesvědčil o odhodlání posádky ruské lodi nedopustit narušení státní hranice, změnil kurs a v 17.50 hod se otočil opačným směrem, když byl od něj Admirál Tribuc vzdálen necelých 60 metrů. Jednání posádky torpédoborce Chafee amerického námořnictva je hrubým porušením mezinárodních pravidel pro předcházení střetům lodí na moři a rusko-americké mezivládní dohody o odvrácení incidentů na otevřeném moři a vzdušném prostoru nad ním z roku 1972,“ dodali v ruském vojenském oddělení.
Zdůrazňuje se také, že v rámci mezinárodních pravidel plavby ruská loď Admirál Tribuc zaujala kurs za účelem vyhnání „vetřelce“ z ruských teritoriálních vod.
Dodává se, že torpédoborec Admirál Tribuc dál pokračuje v plnění úkolů ve vodách Japonského moře.
https://cz.sputniknews.com/20211016/americky-torpedoborec-se-pokusil-narusit-ruske-hranice-co-nasledovalo-16184195.html
Americký torpédoborec Chaffee se pokusil rozberanit ruskou protiletadlovou loď Admirál Tributz.
Více na: https://avia.pro/news/amerikanskiy-esminec-chafee-popytalsya-protaranit-rossiyskiy-protivolodochnyy-korabl-admiral


Provokace amerického raketového torpédoborce je pokusem o nátlak Tokia a Washingtonu na Jižní Kurily
Více na: https://avia.pro/news/provokaciya-amerikanskogo-raketnogo-esminca-eto-popytka-davleniya-tokio-i-vashingtona-za


USA po neúspěšném pokusu o invazi do ruských vod uspořádaly novou provokaci, ale už se strategickým bombardérem
Více na: https://avia.pro/news/posle-neudachnoy-popytki-vtorzheniya-v-rossiyskie-vody-ssha-ustroili-novuyu-provokaciyu-no-uzhe


Americký torpédoborec se pokusil narušit ruskou státní hranici v Japonském moři. Nicméně, obří ruská protiponorková loď Tichomořského loďstva Admirál Tribuc toto narušení zastavila. Informovalo o tom ruské ministerstvo obrany. Uvádí se, že v pátek 15. října, zhruba v 17.00 hod místního času, se americký torpédoborec Chafee (DDG 90), který se nacházel v Japonském moři již několik dní, přiblížil k teritoriálním vodám Ruské federace a „pokusil se překročit státní hranici“. Admirál Tribuc, který byl v oblasti, okamžitě varoval zahraniční loď na mezinárodním komunikačním kanálu před nepřípustností takových akcí. Dodává se také, že americká loď byla rovněž informována o tom, že se nachází v oblasti, která je uzavřena pro plavbu kvůli „dělostřelecké palbě“ v rámci společného rusko-čínského cvičení Námořní spolupráce-2021. Toto cvičení zde probíhá od 14. do 17. října. „Po obdrženém varování torpédoborec Chafee místo toho, aby změnil kurs za účelem opustit tuto uzavřenou oblast, vztyčil své barevné vlajky, což značí přípravu ke startu z vrtulníku paluby, a to znamená, že není možné změnit směr a rychlost, a podnikl kroky k narušení státní hranice Ruské federace v zálivu Petra Velikého,“ sdělilo Ministerstvo obrany Ruské Federace. „Chafee, který se přesvědčil o odhodlání posádky ruské lodi nedopustit narušení státní hranice, změnil kurs a v 17.50 hod se otočil opačným směrem, když byl od něj Admirál Tribuc vzdálen necelých 60 metrů. Jednání posádky torpédoborce Chafee amerického námořnictva je hrubým porušením mezinárodních pravidel pro předcházení střetům lodí na moři a rusko-americké mezivládní dohody o odvrácení incidentů na otevřeném moři a vzdušném prostoru nad ním z roku 1972,“ dodali v ruském vojenském oddělení. Zdůrazňuje se také, že v rámci mezinárodních pravidel plavby ruská loď Admirál Tribuc zaujala kurs za účelem vyhnání „vetřelce“ z ruských teritoriálních vod. Dodává se, že torpédoborec Admirál Tribuc dál pokračuje v plnění úkolů ve vodách Japonského moře. https://cz.sputniknews.com/20211016/americky-torpedoborec-se-pokusil-narusit-ruske-hranice-co-nasledovalo-16184195.html **Americký torpédoborec Chaffee se pokusil rozberanit ruskou protiletadlovou loď Admirál Tributz.** Více na: https://avia.pro/news/amerikanskiy-esminec-chafee-popytalsya-protaranit-rossiyskiy-protivolodochnyy-korabl-admiral **Provokace amerického raketového torpédoborce je pokusem o nátlak Tokia a Washingtonu na Jižní Kurily** Více na: https://avia.pro/news/provokaciya-amerikanskogo-raketnogo-esminca-eto-popytka-davleniya-tokio-i-vashingtona-za **USA po neúspěšném pokusu o invazi do ruských vod uspořádaly novou provokaci, ale už se strategickým bombardérem** Více na: https://avia.pro/news/posle-neudachnoy-popytki-vtorzheniya-v-rossiyskie-vody-ssha-ustroili-novuyu-provokaciyu-no-uzhe
Upravené 16. 10. 2021 o 18:36

Provokace za Nulandovou
Pani Nulandova je predstavitelkou H. Clinton. Mela dva ukoly:
-nedopustit krach svetoveho financniho systemu hlubinneho statu
-pokusit se zalozit v Rusku antiputinovsky blok jako v Unoru 1917
pomoci Cubajse, Malafejeva s protlacenim S. Glazjeva na misto presidenta v roce 2024 s pomoci Muratova, jako redaktora Nove Gazety.
Po proslych rozhovorech bylo ocividne, ze tato skupinka prohrala.
Diplomaticka brevna (byla 3) Rjabkova uz naznacila, ze z toho nic nebude.
A tak zacaly provokace 15.10.2021 hlubinneho statu viz shora.
Vice na:
https://www.youtube.com/watch?v=h3sMVybm4Q0


**Provokace za Nulandovou** Pani Nulandova je predstavitelkou H. Clinton. Mela dva ukoly: -nedopustit krach svetoveho financniho systemu hlubinneho statu -pokusit se zalozit v Rusku antiputinovsky blok jako v Unoru 1917 pomoci Cubajse, Malafejeva s protlacenim S. Glazjeva na misto presidenta v roce 2024 s pomoci Muratova, jako redaktora Nove Gazety. Po proslych rozhovorech bylo ocividne, ze tato skupinka prohrala. Diplomaticka brevna (byla 3) Rjabkova uz naznacila, ze z toho nic nebude. A tak zacaly provokace 15.10.2021 hlubinneho statu viz shora. Vice na: https://www.youtube.com/watch?v=h3sMVybm4Q0
Upravené 16. 10. 2021 o 13:33
507
1
1
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept