Zahraničná politika
"státní elita USA" a GP

GP nie sú ľudia,resp.sú to neľudia v ľudskom tele-obale.Kľudne môže byť medzi nimi v tejto dobe aj vtelená časť padlých anjelov.No aj oni majú predsa možnosť voľby vstať,vstať zo svojho postavenia padlých,konvertovať a stať sa opäť Božími synmi.A čo keď sa to deje?A riadenie davoelitárnych systémov bez podpory zostáva na nižšie "šarže"ktoré sa s tou voľbou nevedia vysporiadať a skúšajú všetko možné čo sa len dá.


GP nie sú ľudia,resp.sú to neľudia v ľudskom tele-obale.Kľudne môže byť medzi nimi v tejto dobe aj vtelená časť padlých anjelov.No aj oni majú predsa možnosť voľby vstať,vstať zo svojho postavenia padlých,konvertovať a stať sa opäť Božími synmi.A čo keď sa to deje?A riadenie davoelitárnych systémov bez podpory zostáva na nižšie "šarže"ktoré sa s tou voľbou nevedia vysporiadať a skúšajú všetko možné čo sa len dá.

On mi odpověděl něco v tom smyslu, že koketují s myšlenkou o možnosti, že GP jako soubor jedinců jednajících ve shodě dnes již neexistuje. Tj., že GP - tak jak se nám jeví - je dnes již jen soubor dříve vymyšlených, ale stále fungujících programů. Tj. pak ani zmíněná osoba nebude součástí GP, protože ten jako takový již neexistuje.

A Oleg Kuklin předpokládá, že jak dlouho tento stav “absence GP” už trvá? Protože každý algoritmus vyžaduje “údržbu”. Plná funkce řízení není automat. A co korekce? Nejsou, dějí se samy nebo je místo GP dělá někdo jiný?


[quote="pid:38027, uid:388"]On mi odpověděl něco v tom smyslu, že koketují s myšlenkou o možnosti, že GP jako soubor jedinců jednajících ve shodě dnes již neexistuje. Tj., že GP - tak jak se nám jeví - je dnes již jen soubor dříve vymyšlených, ale stále fungujících programů. Tj. pak ani zmíněná osoba nebude součástí GP, protože ten jako takový již neexistuje.[/quote] A Oleg Kuklin předpokládá, že jak dlouho tento stav “absence GP” už trvá? Protože každý algoritmus vyžaduje “údržbu”. Plná funkce řízení není automat. A co korekce? Nejsou, dějí se samy nebo je místo GP dělá někdo jiný?

1) dal jsi ho sem krátce po cestě Honzy Buzeka do Ruska a jeho pracovní schůzce s VVPj.

Připomínám ještě jednu synchronicitu (která mne osobně zasáhla): finální vypnutí vody v období 12/2020 (těžké období po volbě prezidenta USA a plandemických tlaků).


[quote="pid:38031, uid:57"]1) dal jsi ho sem krátce po cestě Honzy Buzeka do Ruska a jeho pracovní schůzce s VVPj.[/quote] Připomínám ještě jednu synchronicitu (která mne osobně zasáhla): finální vypnutí vody v období 12/2020 (těžké období po volbě prezidenta USA a plandemických tlaků).

Keď som rozobral Setterfielda a nazval som ho šarlatánom, ktorému Hox nalatel, tak Hox mal podobnú reakciu, lebo povedal, že kádrujem a nerozumiem tomu, a pri ďalšom argumentačnom kole mi udelil ban na nejaký ten mesiac.

Tak tohle jsem tehdy velmi pečlivě započítal.
a mne Hoxove výlevy na adresu Pjakina sú viac-menej ukradnuté. Lebo môj postoj je, že nech všetci posúdia obsah pravdivosti tvrdení Pjakina a Hoxa či hocikoho iného.

Cože?
To jako že Hox nedostane ban?
;-)


[quote="pid:38160, uid:7"]Keď som rozobral Setterfielda a nazval som ho šarlatánom, ktorému Hox nalatel, tak Hox mal podobnú reakciu, lebo povedal, že kádrujem a nerozumiem tomu, a pri ďalšom argumentačnom kole mi udelil ban na nejaký ten mesiac.[/quote] Tak tohle jsem tehdy velmi pečlivě započítal. [quote="pid:38160, uid:7"]a mne Hoxove výlevy na adresu Pjakina sú viac-menej ukradnuté. Lebo môj postoj je, že nech všetci posúdia obsah pravdivosti tvrdení Pjakina a Hoxa či hocikoho iného.[/quote] Cože? To jako že Hox nedostane ban? ;-)

Elita: sem bych zařadil např. Emmanuel Macron, miliardář Janeček, Petr Fiala z ODS

Tak satanista (zde myšleno nikoliv obrazně, ale doslovně, tj. uctívač entity Satan) Karel “CIA” Janeček je nikoliv miliardář, ale mediální pseudomiliardář.


[quote="pid:38184, uid:573"]Elita: sem bych zařadil např. Emmanuel Macron, miliardář Janeček, Petr Fiala z ODS[/quote] Tak satanista (zde myšleno nikoliv obrazně, ale doslovně, tj. uctívač entity Satan) Karel “CIA” Janeček je nikoliv miliardář, ale mediální pseudomiliardář.

Pokud je Otcem, tak kdo je Matkou?

Země?


[quote="pid:38235, uid:181"]Pokud je Otcem, tak kdo je Matkou?[/quote] Země?

ale Pjakinova analytika ve věci opětovného zvolení Trumpa se opravdu ukázala jako mylná

Počítám, že tím nemyslíš, že VVPj někdy tvrdil, že Trump bude podruhé za sebou zvolen.


[quote="pid:38287, uid:388"]ale Pjakinova analytika ve věci opětovného zvolení Trumpa se opravdu ukázala jako mylná[/quote] Počítám, že tím nemyslíš, že VVPj někdy tvrdil, že Trump bude podruhé za sebou zvolen.

V daném vláknu je to však podružné řešit

To souhlasím.
Ale nebyl jsem to já, kdo Pýthie zmínil.
Žel, v nejednoznačném významu, tak jsem se to snažil uvést na pravou míru.
A nebyl jsem jediný:
Zohlednuješ Juro i to , že tento systém věštíren fungoval jako řídící nástroj k řízení elit ? Tím co jsi napsal , jsi se sám střelil do kolena .


[quote="pid:38311, uid:388"]V daném vláknu je to však podružné řešit[/quote] To souhlasím. Ale nebyl jsem to já, kdo Pýthie zmínil. Žel, v nejednoznačném významu, tak jsem se to snažil uvést na pravou míru. A nebyl jsem jediný: [quote="pid:38278, uid:185"]Zohlednuješ Juro i to , že tento systém věštíren fungoval jako řídící nástroj k řízení elit ? Tím co jsi napsal , jsi se sám střelil do kolena .[/quote]

Juro , pokud zde uvádíš tlak na psychiku , tak je potřeba zde něco dodat , pro vyjasnění situace . Ten tlak je už zhruba tři roky a to u dvou osob .
U Hoxe se tento tlak projevuje ve fázi , Pjakin velký špatný .
U Jury se projevuje v rámci , Zvonící cedry velký dobrý .
A pokud je to z mé strany chybná úvaha , tak si projdi zpětně diskusi jak zde , tak na Vodě a uvidíš sám , k čemu dojdeš .


Juro , pokud zde uvádíš tlak na psychiku , tak je potřeba zde něco dodat , pro vyjasnění situace . Ten tlak je už zhruba tři roky a to u dvou osob . U Hoxe se tento tlak projevuje ve fázi , Pjakin velký špatný . U Jury se projevuje v rámci , Zvonící cedry velký dobrý . A pokud je to z mé strany chybná úvaha , tak si projdi zpětně diskusi jak zde , tak na Vodě a uvidíš sám , k čemu dojdeš .

Cože?
To jako že Hox nedostane ban?
;-)


Predstav si, pre mňa nikto nie je modla a nespochybniteľná autorita. Totiž na takéto veci som alergický (hlavne keď niekto sa stavia do takejto pozície resp. niekoho stavajú do takejto pozície-Setterfield robil to prvé a Hox to druhé) a preto vecná kritika nejakej osoby a jeho práce mňa necháva chladným. Nehovoriac o tom, že verejne pripúšťam, že môžem sadnúť na niekoho lep, mýliť sa a nie som svätec.


Hox ale v diskusií bohorovne vyhlásil (nie som si istý, že či verejne), že (parafrázujem) dostáva rozlíšenie zhora a preto má pravdu a je si istý svojim tvrdením. Lenže zabúda, že sa to udeľuje na základe reálnej mravnosti a preto dokonalé rozlíšenie predpokladá dokonalú reálnu mravnosť a vzhľadom na to, čo robí tu na fóre už tretíkrát môžem povedať, že jeho mravnosť je všeličo len nie dokonalé.


A niečo na zasmiatie:



Minulý rok som bol namyslený, ale teraz som dokonalý.



[quote="pid:38426, uid:240"]Cože? To jako že Hox nedostane ban? ;-)[/quote] Predstav si, pre mňa nikto nie je modla a nespochybniteľná autorita. Totiž na takéto veci som alergický (hlavne keď niekto sa stavia do takejto pozície resp. niekoho stavajú do takejto pozície-Setterfield robil to prvé a Hox to druhé) a preto vecná kritika nejakej osoby a jeho práce mňa necháva chladným. Nehovoriac o tom, že verejne pripúšťam, že môžem sadnúť na niekoho lep, mýliť sa a nie som svätec. Hox ale v diskusií bohorovne vyhlásil (nie som si istý, že či verejne), že (parafrázujem) dostáva rozlíšenie zhora a preto má pravdu a je si istý svojim tvrdením. Lenže zabúda, že sa to udeľuje na základe reálnej mravnosti a preto dokonalé rozlíšenie predpokladá dokonalú reálnu mravnosť a vzhľadom na to, čo robí tu na fóre už tretíkrát môžem povedať, že jeho mravnosť je všeličo len nie dokonalé. A niečo na zasmiatie: > Minulý rok som bol namyslený, ale teraz som dokonalý.

Moderátor

Navrhuji, pojďme to zavřít směrem k Hoxovi . Odešel z diskuse, on řekl svoje, každý z nás mohl reagovat podle sebe, nesklouzlo to k vulgaritám. Takže neřešme nepřítomného, pojďmě když tak zpět k tématu ,je zajímavé .
Ale hodím do placu otázku :je role osobností šířících vědomosti a znalosti Koncepce významná a podstatná, anebo je tento sociální operační systém (metodologie) dostatečně obsahově silný a osobnosti jsou druhotné ?


Přirovnal bych to ke Kristovu učení (původnímu) a jeho osobní roli vnímane v dnešku .


Navrhuji, pojďme to zavřít směrem k Hoxovi . Odešel z diskuse, on řekl svoje, každý z nás mohl reagovat podle sebe, nesklouzlo to k vulgaritám. Takže neřešme nepřítomného, pojďmě když tak zpět k tématu ,je zajímavé . Ale hodím do placu otázku :**je role osobností šířících vědomosti a znalosti Koncepce významná a podstatná, anebo je tento sociální operační systém (metodologie) dostatečně obsahově silný a osobnosti jsou druhotné ?** Přirovnal bych to ke Kristovu učení (původnímu) a jeho osobní roli vnímane v dnešku .
Upravené 19. 10. 2021 o 11:15

je role osobností šířících vědomosti a znalosti Koncepce významná a podstatná, anebo je tento sociální operační systém (metodologie) dostatečně obsahově silný a osobnosti jsou druhotné ?

"Co je prvotní: hmota a nebo myšlenka?"


[quote="pid:38486, uid:57"]je role osobností šířících vědomosti a znalosti Koncepce významná a podstatná, anebo je tento sociální operační systém (metodologie) dostatečně obsahově silný a osobnosti jsou druhotné ?[/quote] "Co je prvotní: hmota a nebo myšlenka?"

Pokud je Otcem, tak kdo je Matkou?

Základy sociologie 4, O Lásce 12.2.1.
"Neboť Otec váš Nebeský Láska je!
Neboť Matka Země vaše Láska je!
Neboť syn lidský Láska je!


1) A díky Lásce Otec Nebeský, Matka-Země i syn lidský jedno jsou.
Neboť duch syna lidského pochází z Ducha Otce Nebeského a Těla Matky-Země."


Pozn: ve vnímání v trojjedinosti mi přijde, že Otec-Nebeský je míra, Matka-Země informace a syn lidský matérie - nosič informačního kódu míry.


2) Milujte Otce svého Nebeského tak, jako On miluje ducha vašeho.
Milujte také Matku-Zemi svou tak, jako Ona miluje vaše tělo.
Milujte bratry své opravdové tak, jako je Otec váš Nebeský a Matka-Země milují.


Pozn: Pouze cit Lásky nás propojuje v jeden celek, kterým skutečně jsme, a jež v iluzi oddělení, naší osobností (ego), nám promítá bludný obraz.


3) A tehdy váš Otec Nebeský obdaří vás Duchem svým Svatým, a vaše Matka-Země zase Tělem svým Svatým. A tehdy se budou synové lidští jako opravdoví bratři navzájem milovat takovou Láskou, jakou jim darují jejich Otec Nebeský i Matka Země: a tehdy se stanou navzájem pro sebe opravdovými utěšiteli.


Pozn: tady si vypůjčím symboliku z videa "I, pet goat II" - oheň Pravdy, spravedlivý Duch budoucího lidstva Země proniká do civilizace, na což biblická matrice reaguje samolikvidací. Globální znacharstvo (GP) svou magií jen zesiluje procesy rozpadu biblické matrice. Různá učení o dobru a zlu, které přijmou duch budoucího lidstva Země, za ním následují a přechází do nového informačního stavu.


"Míra je ve všem a vše je v míře. Tato vlastnost udržuje svět celistvý a úplný Vypadnutí z míry znamená záhubu" (Základy socilogie 1)


Postava Krista nemá být samotným Ježíšem Kristem, ale reprezentací konceptu vnitřního Krista. Kristus je vnitřní potenciál (kristovské vědomí), který se v každém nachází k dosažení božství prostřednictvím duchovního osvícení.


"To jsi ty!!! když stojíš ve vědomí svého synovství s Božstvím a bratrstvím lidstva !!! "


4) A až tehdy zmizí z Tváře Země všechna neštěstí a všechen žal a rozhostí se na ní Láska a Radost. Tehdy stane se Země Nebesům podobná a nastoupí Království Boží. A syn lidský přijde v celé své Slávě, aby převzal dědictví své – Království Boží. Neboť synové lidští žijí v Otci Nebeském a Matce-Zemi a Nebeský Otec a Matka-Země žijí v nich.


• • •


Pozn. na závěr mých úvah:
Máme koncepci GP (černé figurky elit a pěšáků ve hře v šachy, nebo 1 polovina jablka s jedním zrnkem) x koncepci KSB (bílé figurky elit a pěšáků, nebo druhá polovina jablka se dvěmi zrníčky). Dynamika procesů ústí v koncepci Krista (celistvý plod se 3 zrnky trojjedinosti, lotosový květ).


616e91b03bf08
Na leva-netu jsem si k tomuto obrázku přečetla následující:
"Z plodu, který se rozdělil na dvě poloviny, vyrůstá lotosový květ – symbol zrození nového života ... Latinské písmena na podlaze, napsané černou a bílou barvou - „L“ a „C“, symbolizují ideologickou konfrontaci církví „jména Krista“, jako boj mezi Luciferem a Kristem (Christ) – stále tentýž „boj protikladů"
http://leva-net.webnode.cz/products/o-cem-hlasi-heliofant/


A v diskuzi pod videem na YT tento postřeh. Komentář byl v angličtině, přeložila jsem on-line překladačem. Možná angličtináři mohou překlad doladit:
"Když se jablko (plod) skoulí po podlaze „šachovnice“, uvidíte písmeno a číslo. Ty představují šachovou pozici. V šachu je c7 oblíbeným tahem pomocí „rytíře“, který vytváří vidličku (angl. orig: In chess, the c7 is a popular move with a "knight" who creates a fork.) Dostává krále pod kontrolu a také uvádí do nebezpečí „věž/hrad (v tarotu karta Věž, č. 16, symbolika vnitřní změny. Boření strnulých struktur, uvolnění místa pro nové, uzdravení, sebepoznání). Krále musíte přemístit z nebezpečí, ale na jeho oběť Hrad. Dostává „hráče“ do svízelné situace. Proto vidíte, jak se Obama potí a v další scéně vidíte jak je americká vlajka roztržena a věže padají. Musí obětovat „hrad/ věž“, aby zachránil „krále“.


[quote="pid:38235, uid:181"]Pokud je Otcem, tak kdo je Matkou?[/quote] Základy sociologie 4, O Lásce 12.2.1. _"Neboť Otec váš Nebeský Láska je!_ _Neboť Matka Země vaše Láska je!_ _Neboť syn lidský Láska je! _ _1) A díky Lásce Otec Nebeský, Matka-Země i syn lidský **jedno jsou**._ _Neboť duch syna lidského pochází z Ducha Otce Nebeského a Těla Matky-Země."_ Pozn: ve vnímání v trojjedinosti mi přijde, že Otec-Nebeský je míra, Matka-Země informace a syn lidský matérie - nosič informačního kódu míry. _2) Milujte Otce svého Nebeského tak, jako On miluje ducha vašeho. Milujte také Matku-Zemi svou tak, jako Ona miluje vaše tělo. Milujte bratry své opravdové tak, jako je Otec váš Nebeský a Matka-Země milují._ Pozn: Pouze cit Lásky nás propojuje v jeden celek, kterým skutečně jsme, a jež v iluzi oddělení, naší osobností (ego), nám promítá bludný obraz. _3) A tehdy váš Otec Nebeský obdaří vás Duchem svým Svatým, a vaše Matka-Země zase Tělem svým Svatým. A tehdy se budou synové lidští jako opravdoví bratři navzájem milovat takovou Láskou, jakou jim darují jejich Otec Nebeský i Matka Země: a tehdy se stanou navzájem pro sebe opravdovými utěšiteli._ Pozn: tady si vypůjčím symboliku z videa "I, pet goat II" - oheň Pravdy, spravedlivý Duch budoucího lidstva Země proniká do civilizace, na což biblická matrice reaguje samolikvidací. Globální znacharstvo (GP) svou magií jen zesiluje procesy rozpadu biblické matrice. Různá učení o dobru a zlu, které přijmou duch budoucího lidstva Země, za ním následují a přechází do nového informačního stavu. _"Míra je ve všem a vše je v míře. Tato vlastnost udržuje svět celistvý a úplný Vypadnutí z míry znamená záhubu" (Základy socilogie 1)_ Postava Krista nemá být samotným Ježíšem Kristem, ale reprezentací konceptu vnitřního Krista. Kristus je vnitřní potenciál (kristovské vědomí), který se v každém nachází k dosažení božství prostřednictvím duchovního osvícení. _"To jsi ty!!! když stojíš ve vědomí svého synovství s Božstvím a bratrstvím lidstva !!! "_ _4) A až tehdy zmizí z Tváře Země všechna neštěstí a všechen žal a rozhostí se na ní Láska a Radost. Tehdy stane se Země Nebesům podobná a nastoupí Království Boží. A syn lidský přijde v celé své Slávě, **aby převzal dědictví své – Království Boží**. Neboť synové lidští žijí v Otci Nebeském a Matce-Zemi a Nebeský Otec a Matka-Země žijí v nich._ • • • Pozn. na závěr mých úvah: Máme koncepci GP (černé figurky elit a pěšáků ve hře v šachy, nebo 1 polovina jablka s jedním zrnkem) x koncepci KSB (bílé figurky elit a pěšáků, nebo druhá polovina jablka se dvěmi zrníčky). Dynamika procesů ústí v koncepci Krista (celistvý plod se 3 zrnky trojjedinosti, lotosový květ). ![616e91b03bf08](serve/attachment&path=616e91b03bf08) Na leva-netu jsem si k tomuto obrázku přečetla následující: _"Z plodu, který se rozdělil na dvě poloviny, vyrůstá lotosový květ – symbol zrození nového života ... Latinské písmena na podlaze, napsané černou a bílou barvou - „L“ a „C“, symbolizují ideologickou konfrontaci církví „jména Krista“, jako boj mezi Luciferem a Kristem (Christ) – stále tentýž „boj protikladů" _ http://leva-net.webnode.cz/products/o-cem-hlasi-heliofant/ A v diskuzi pod videem na YT tento postřeh. Komentář byl v angličtině, přeložila jsem on-line překladačem. Možná angličtináři mohou překlad doladit: "Když se jablko (plod) skoulí po podlaze „šachovnice“, uvidíte písmeno a číslo. Ty představují šachovou pozici. V šachu je c7 oblíbeným tahem pomocí „rytíře“, který vytváří vidličku (angl. orig: In chess, the c7 is a popular move with a "knight" who creates a fork.) Dostává krále pod kontrolu a také uvádí do nebezpečí „věž/hrad (v tarotu karta Věž, č. 16, symbolika vnitřní změny. Boření strnulých struktur, uvolnění místa pro nové, uzdravení, sebepoznání). Krále musíte přemístit z nebezpečí, ale na jeho oběť Hrad. Dostává „hráče“ do svízelné situace. Proto vidíte, jak se Obama potí a v další scéně vidíte jak je americká vlajka roztržena a věže padají. Musí obětovat „hrad/ věž“, aby zachránil „krále“.

Je to jako jízda z kopce . Nejprve pomalý rozjezd , tehdy ten kdo je osobností a nemá to jen vytištěné na vizitce , tento rozjezd umocnuje . Následuje větší rychlost a tehdy se dostavuje efekt sněhové koule , proces se stává stabilnější v populaci a může přecházet do další fáze . A ta fáze je ten důležitý okamžik , protože tady už číhá ten "hodný" strýček , který každému pomáhá a snaží se uchopit volant do drápků .
KSB už je rozjetá , nabaluje na sebe stále více probuzených , strýček už čeká v zatáčce a připravuje si odrazové můstky , pro skok k volantu .


Je to jako jízda z kopce . Nejprve pomalý rozjezd , tehdy ten kdo je osobností a nemá to jen vytištěné na vizitce , tento rozjezd umocnuje . Následuje větší rychlost a tehdy se dostavuje efekt sněhové koule , proces se stává stabilnější v populaci a může přecházet do další fáze . A ta fáze je ten důležitý okamžik , protože tady už číhá ten "hodný" strýček , který každému pomáhá a snaží se uchopit volant do drápků . KSB už je rozjetá , nabaluje na sebe stále více probuzených , strýček už čeká v zatáčce a připravuje si odrazové můstky , pro skok k volantu .

Ak ti nerobí problém azbuka, tak sa pozri na tento obrázok:

Nemáš prosím ťa v lepšom rozlíšení ten obrázok? Prípadne zdroj odkiaľ si ho čerpal?


[quote="pid:38249, uid:6"]Ak ti nerobí problém azbuka, tak sa pozri na tento obrázok:[/quote] Nemáš prosím ťa v lepšom rozlíšení ten obrázok? Prípadne zdroj odkiaľ si ho čerpal?

@Putinovec - ten scénář je skoro jistý, ale nepočítá s tím, že vozidlo s pasažéry je v dynamickém režimu a než dojede do té vytoužené "zatáčky", nebude ve stavu S = fce t , ale S+x = fce t+x. Jenom blbec naskakuje v nejisté fázi na rovině při plné rychlostí , ten aspoň trochu myslící strejda si počká na tu "zákrutu", případně si ji v té trajektorii objedná.ALE - bude vozidlo a systém kompatibilní s jeho představou řízení a volantu ?

@Putinovec - ten scénář je skoro jistý, ale nepočítá s tím, že vozidlo s pasažéry je v dynamickém režimu a než dojede do té vytoužené "zatáčky", nebude ve stavu S = fce t , ale S+x = fce t+x. Jenom blbec naskakuje v nejisté fázi na rovině při plné rychlostí , ten aspoň trochu myslící strejda si počká na tu "zákrutu", případně si ji v té trajektorii objedná.ALE - bude vozidlo a systém kompatibilní s jeho představou řízení a volantu ?

Pozn: Pouze cit Lásky nás propojuje v jeden celek, kterým skutečně jsme, a jež v iluzi oddělení, naší osobností (ego), nám promítá bludný obraz.


Oprava:
Pouze cit Lásky nás propojuje v Jeden celek, kterým skutečně jsme. Jen v iluzi oddělení od Boha, nám naše osobnostní já (ego, Já-centrizmus), promítá bludný obraz.


[quote="pid:38494, uid:412"]Pozn: Pouze cit Lásky nás propojuje v jeden celek, kterým skutečně jsme, a jež v iluzi oddělení, naší osobností (ego), nám promítá bludný obraz.[/quote] Oprava: Pouze cit Lásky nás propojuje v Jeden celek, kterým skutečně jsme. Jen v iluzi oddělení od Boha, nám naše osobnostní já (ego, Já-centrizmus), promítá bludný obraz.

ALE - bude vozidlo a systém kompatibilní s jeho představou řízení a volantu ?


Už samotné položenie tejto otázky predurčuje odpoveď.


[quote="pid:38499, uid:57"]ALE - bude vozidlo a systém kompatibilní s jeho představou řízení a volantu ?[/quote] Už samotné položenie tejto otázky predurčuje odpoveď.

Moderátor

POMÓÓÓÓÓÓÓÓÓC!
Nějak se v tom ztrácím.


Jestli to chápu správně, tak jsou tu dvě základní možnosti:
a) Trump je „vlastenec“ stojící proti GP
b) Trump je na straně GP (třeba i vlastenec, který byl v daném okamžiku a za daných okolností podpořen GP)


Vzpomněl jsem si na seriál Simpsnovi, kde bylo „předpovězeno“, že Trump bude prezidentem USA. Mám pár otázek, se kterými si nevím rady (jak jsem někde již psal – neumím anglicky, málo zkušeností, atd.).
1) Která společnost je producentem seriálu?
2) Na jaké struktury je tato společnost napojena?
3) Tento seriál vznikl náhodou, nebo má vzhledem ke společnosti řešit určité úkoly?
4) Pokud má řešit určité úkoly, tak jaké?


Tady jsem měl takové otázky.


No a tady je shodou okolností adekvátní odpověď.
https://kob-forum.eu/2021/10/19/o-cem-je-kresleny-film-simpsonovi-od-nestora/
smile


[quote="pid:38072, uid:573"]POMÓÓÓÓÓÓÓÓÓC! Nějak se v tom ztrácím. Jestli to chápu správně, tak jsou tu dvě základní možnosti: a) Trump je „vlastenec“ stojící proti GP b) Trump je na straně GP (třeba i vlastenec, který byl v daném okamžiku a za daných okolností podpořen GP) Vzpomněl jsem si na seriál Simpsnovi, kde bylo „předpovězeno“, že Trump bude prezidentem USA. Mám pár otázek, se kterými si nevím rady (jak jsem někde již psal – neumím anglicky, málo zkušeností, atd.). 1) Která společnost je producentem seriálu? 2) Na jaké struktury je tato společnost napojena? 3) Tento seriál vznikl náhodou, nebo má vzhledem ke společnosti řešit určité úkoly? 4) Pokud má řešit určité úkoly, tak jaké?[/quote] Tady jsem měl takové otázky. No a tady je shodou okolností adekvátní odpověď. https://kob-forum.eu/2021/10/19/o-cem-je-kresleny-film-simpsonovi-od-nestora/ :)

Pokud je Otcem, tak kdo je Matkou?


Je to obrazne.


Matkou je zem. Povedané znova obrazne.


Viď "Dobrá správa (evanielium) od apoštola (skutočného) Jána".


[quote="pid:38235, uid:181"]Pokud je Otcem, tak kdo je Matkou?[/quote] Je to obrazne. Matkou je zem. Povedané znova obrazne. Viď "Dobrá správa (evanielium) od apoštola (skutočného) Jána".

Matkou je zem. Povedané znova obrazne.


Presne tak to treba brat, inac moze clovek klesnut k panteizmu.


Boh nie je sucastou vesmiru, ale Vsedrzitelom. On ho drzi v rukach, ale vesmir nie je Jeho rukami.


[quote="pid:38563, uid:202"]Matkou je zem. Povedané znova obrazne.[/quote] Presne tak to treba brat, inac moze clovek klesnut k panteizmu. Boh nie je sucastou vesmiru, ale Vsedrzitelom. On ho drzi v rukach, ale vesmir nie je Jeho rukami.

Re: "Citácie" z KSB, resp. zo "Základov sociológie"


Kiru, neklam, nekecaj tu prosím ťa blbosti.


Tie tvoje citácie sú citácie z jedného apokryfu,
uvedeného a citovaného - analyzovaného
v rámci publikácie "Základy sociológie"
a nejde o citáciu "Základov sociológie" ako takých.
To je snáď trochu rozdiel, či??


Re: "Citácie" z KSB, resp. zo "Základov sociológie" Kiru, neklam, nekecaj tu prosím ťa blbosti. Tie tvoje citácie sú citácie z jedného apokryfu, uvedeného a citovaného - analyzovaného v rámci publikácie "Základy sociológie" a nejde o citáciu "Základov sociológie" ako takých. To je snáď trochu rozdiel, či??

Kiru, neklam, nekecaj tu prosím ťa blbosti.


Tie tvoje citácie sú citácie z jedného apokryfu,
uvedeného a citovaného - analyzovaného
v rámci publikácie "Základy sociológie"
a nejde o citáciu "Základov sociológie" ako takých.
To je snáď trochu rozdiel, či??


Pravdu díš, Ľudo, má nepozornost. Díky za upozornění!
Ad 1) 2) 3) a 4) jsou citace z apokryfního evangelia Dobrá zpráva Světu Ježíše Krista ve výkladu učedníka Jana, zmíněné v Základech sociologie 4.


[quote="pid:38567, uid:710"]Kiru, neklam, nekecaj tu prosím ťa blbosti. Tie tvoje citácie sú citácie z jedného apokryfu, uvedeného a citovaného - analyzovaného v rámci publikácie "Základy sociológie" a nejde o citáciu "Základov sociológie" ako takých. To je snáď trochu rozdiel, či??[/quote] Pravdu díš, Ľudo, má nepozornost. Díky za upozornění! Ad 1) 2) 3) a 4) jsou citace z apokryfního evangelia Dobrá zpráva Světu Ježíše Krista ve výkladu učedníka Jana, zmíněné v Základech sociologie 4.

Kiru, neklam

Proč tak silné slova?
Počítám s tím, že to nebyl záměr Kiru.
Sám (znám tu situaci) někdy napíšu věci nejednoznačně a to se o jednoznačnost dost snažím.
Miny jsem si nevšiml.
(pravda text je delší, detailně jsem to nepřepočítával a i kdyby, stejně je možné něco přehlédnout)


[quote="pid:38567, uid:710"]Kiru, neklam[/quote] Proč tak silné slova? Počítám s tím, že to nebyl záměr Kiru. Sám (znám tu situaci) někdy napíšu věci nejednoznačně a to se o jednoznačnost dost snažím. Miny jsem si nevšiml. (pravda text je delší, detailně jsem to nepřepočítával a i kdyby, stejně je možné něco přehlédnout)
Upravené 19. 10. 2021 o 20:26

Či to urobil podvedome, alebo vedome, neviem.
Úplne ale zmenil, prevrátil celkový
kontext "Základov sociológie" a tým aj KSB.
Podľa jeho "citácie" potom pre potenciálneho nováčika
fakt vyzerá KSB skôr ako príručka dákej sekty,
keďže evanjeliá, apokryfy a podobné materiály bývajú
formulované teologickým, resp. pseudoteologickým štýlom
s príslušným známym emočným kontextom.


Niekto, kto uvedenú publikáciu naozaj seriózne čítal,
by nemohol uvedeným spôsobom "citovať".
To vyzerá proste, ako by to len prelistoval, našiel tam niečo
silno neštandardné, až čudné, napísané iným písmom, kurzívou,
to vykopíroval a deklaroval za citáciu.
Pričom ide jednoznačne o citáciu citácie
a nie pôvodné diskutované dielo.
Otázkou je potom dôvod takého zvláštneho,
silno neštandardného chovania, či?
Čo spôsobilo túto jeho "chybu"?


Berte to hlavne ako modelový príklad, ako cvičenie.


Či to urobil podvedome, alebo vedome, neviem. Úplne ale zmenil, prevrátil celkový kontext "Základov sociológie" a tým aj KSB. Podľa jeho "citácie" potom pre potenciálneho nováčika fakt vyzerá KSB skôr ako príručka dákej sekty, keďže evanjeliá, apokryfy a podobné materiály bývajú formulované teologickým, resp. pseudoteologickým štýlom s príslušným známym emočným kontextom. Niekto, kto uvedenú publikáciu naozaj seriózne čítal, by nemohol uvedeným spôsobom "citovať". To vyzerá proste, ako by to len prelistoval, našiel tam niečo silno neštandardné, až čudné, napísané iným písmom, kurzívou, to vykopíroval a deklaroval za citáciu. Pričom ide jednoznačne o citáciu citácie a nie pôvodné diskutované dielo. Otázkou je potom dôvod takého zvláštneho, silno neštandardného chovania, či? Čo spôsobilo túto jeho "chybu"? Berte to hlavne ako modelový príklad, ako cvičenie.

Proč tak silné slova?
Počítám s tím, že to nebyl záměr Kiru.

Jsem si vědoma, že to záměr nebyl. A to stačí. Jestli to někomu zabrnká na emoce, konkrétně Ľudovi, a vyjádři se spontánně, s duplicitním důrazem, budiž. Je to projev jeho osobnosti. Přesto je přínosné, že na chybu upozornil.


[quote="pid:38578, uid:240"]Proč tak silné slova? Počítám s tím, že to nebyl záměr Kiru.[/quote] Jsem si vědoma, že to záměr nebyl. A to stačí. Jestli to někomu zabrnká na emoce, konkrétně Ľudovi, a vyjádři se spontánně, s duplicitním důrazem, budiž. Je to projev jeho osobnosti. Přesto je přínosné, že na chybu upozornil.

Pričom ide jednoznačne o citáciu citácie
a nie pôvodné diskutované dielo.

Pravda, na začátečníky jsem nepomyslel...
A možná "klamať" ("neklam" ) ve Slovenštině není tak silné/příkré jako "lhát" ("nelži" ) v Češtině.
Jinak oba Tvé komentáře samozřejmě na místě.


[quote="pid:38583, uid:710"]Pričom ide jednoznačne o citáciu citácie a nie pôvodné diskutované dielo.[/quote] Pravda, na začátečníky jsem nepomyslel... A možná "klamať" ("neklam" ) ve Slovenštině není tak silné/příkré jako "lhát" ("nelži" ) v Češtině. Jinak oba Tvé komentáře samozřejmě na místě.

"klamať"

znamena cesky lhat .....
neklam - nelzi
klamar - lhar


[quote="pid:38586, uid:240"]"klamať"[/quote] znamena cesky lhat ..... neklam - nelzi klamar - lhar

Zareagoval som tak ostro,
lebo presne takto tu OPAKOVANE
..dokola vznikajú hrubé nedorozumenia.
Hlavne na základnú tému tohto fóra.


Keď tu niekto diskutuje,
mal si aspoň prečítať uvedenú publikáciu,
na analýzu ktorej je určené.
Čo tu inak tí ľudia potom vlastne robia??


To nie je myslené primárne na Kiru osobne,
ale zamerané na ukončenie začiatku tohto fóra.
Aby sa na ňom robilo, riešilo to, na čo je určené.


V tom má totiž i Hox pravdu,
že stádo "veriacich" si robí proti vôli Pjakina
z neho guru kvôli jeho CVIČENIAM
(cvičným, modelovým interpretáciám)
a neštuduje, neaplikuje obsah prezentovaných materiálov,
ako tak VP, ako aj Pjakin pri každej svojej relácii hovorí.


Opakuje: Čo tu potom také osoby robia,
načo si sem pokvakotať chodia??
U mnohých je proste jasné,
že KSB/DVTR ani len neotvorili.


Ok, Kiru to možno trochu prelistovala.
A nie, nemyslím si, že KSB je "písmo sväté".
Sformovali ju len ľudia, ktorí sa môžu mýliť
a preto tu koncepciu a jej operačný systém DVTR
aj analyzujeme a snažíme sa prípadne vylepšovať,
optimálnejšie interpretovať a aplikovať.


A to hoci lepšie riešenie na dnešnú socio-ekologickú krízu zatiaľ aspoň
ja osobne okrem modelu KSB/DVTR nepoznám.
To je už ale ďalšia náväzná téma..


Zareagoval som tak ostro, lebo presne takto tu OPAKOVANE ..dokola vznikajú hrubé nedorozumenia. Hlavne na základnú tému tohto fóra. Keď tu niekto diskutuje, mal si aspoň prečítať uvedenú publikáciu, na analýzu ktorej je určené. Čo tu inak tí ľudia potom vlastne robia?? To nie je myslené primárne na Kiru osobne, ale zamerané na ukončenie začiatku tohto fóra. Aby sa na ňom robilo, riešilo to, na čo je určené. V tom má totiž i Hox pravdu, že stádo "veriacich" si robí proti vôli Pjakina z neho guru kvôli jeho CVIČENIAM (cvičným, modelovým interpretáciám) a neštuduje, neaplikuje obsah prezentovaných materiálov, ako tak VP, ako aj Pjakin pri každej svojej relácii hovorí. Opakuje: Čo tu potom také osoby robia, načo si sem pokvakotať chodia?? U mnohých je proste jasné, že KSB/DVTR ani len neotvorili. Ok, Kiru to možno trochu prelistovala. A nie, nemyslím si, že KSB je "písmo sväté". Sformovali ju len ľudia, ktorí sa môžu mýliť a preto tu koncepciu a jej operačný systém DVTR aj analyzujeme a snažíme sa prípadne vylepšovať, optimálnejšie interpretovať a aplikovať. A to hoci lepšie riešenie na dnešnú socio-ekologickú krízu zatiaľ aspoň ja osobne okrem modelu KSB/DVTR nepoznám. To je už ale ďalšia náväzná téma..

Matkou je zem. Povedané znova obrazne.


Presne tak to treba brat, inac moze clovek klesnut k panteizmu.


Pokud Otec je Bůh, tak už se tu u slova Bůh od HNR posouváme k nějakému starému muži na obláčku, který na nás shora shlíží dolů.


Myslím, že tudy cesta nevede.


[quote="pid:38563, uid:202"]Matkou je zem. Povedané znova obrazne.[/quote] [quote="pid:38564, uid:254"]Presne tak to treba brat, inac moze clovek klesnut k panteizmu.[/quote] Pokud Otec je Bůh, tak už se tu u slova Bůh od HNR posouváme k nějakému starému muži na obláčku, který na nás shora shlíží dolů. Myslím, že tudy cesta nevede.

Niekto, kto uvedenú publikáciu naozaj seriózne čítal,
by nemohol uvedeným spôsobom "citovať".
To vyzerá proste, ako by to len prelistoval, našiel tam niečo
silno neštandardné, až čudné, napísané iným písmom, kurzívou,
to vykopíroval a deklaroval za citáciu.
Pričom ide jednoznačne o citáciu citácie
a nie pôvodné diskutované dielo.
Otázkou je potom dôvod takého zvláštneho,
silno neštandardného chovania, či?
Čo spôsobilo túto jeho "chybu"?

V rámci modelového příkladu se vyjádřím a sdělím, co vnímám na této diskuzní platformě.
Základy sociologie mám vytištěné, protože si potřebuji při studiu psát poznámky a případné myšlenky, a vracet se k tématům. Text nebyl psán kurzívou, tu jsem použila já. Tím, že byl komentář dlouhý, jsem přepisovala poznámky do dokumentu a tam opomněla uvést zdroj. Tolik k pochybení.


V zájmu je, aby metodologie KSB vstupovala do povědomí lidí. Doba si to urgentně žádá. A hle, noví zájemci přicházejí a zajímají se. Leč většina jen čte a nemá odvahu vstupovat do diskuze. A není se čemu divit, neboť i výměny názorů již znalých a zakořeněných v koncepci je mnohdy kabaretní, se scénkami bytostných já. To je také vizitka KSB, a dosti výrazná. Nabírání znalostí a jejich transport bez sebereflexe vlastní osobitosti je jako nosit vodu v děravém džbánu. Mravnost je prim...a ti, kteří budou hvězdní v teorii, a v životě nezvládnou mít své "zvířátko" pod kontrolou, nebudou předvojem nové vědomé civilizace.


Čtu sociologii velmi podrobně, a v příspěvcích vidím, jak se pletou některé pojmy s dojmy. Není na tom nic zavrženíhodného, každý má svůj individuální rytmus postupu vpřed tak, jak mu bylo dáno. Pokud mám potřebu, vyjádřím se, a upřímně přijmu i kritiku. Vždyť jde o společný proces učení se se stejnou vizí. Jak může být svět v pořádku, když i stejně naladění lidé nedokáží lidsky komunikovat?


Mě osobně se Ľudo tvůj výkřik nedotkl, nejsem vztahovačná. Uznala jsem, opravila. Děj zpátky nevrátím. Jde tu o ty, kteří jsou ještě nesmělí a případné další potencionální zájemce.


[quote="pid:38583, uid:710"]Niekto, kto uvedenú publikáciu naozaj seriózne čítal, by nemohol uvedeným spôsobom "citovať". To vyzerá proste, ako by to len prelistoval, našiel tam niečo silno neštandardné, až čudné, napísané iným písmom, kurzívou, to vykopíroval a deklaroval za citáciu. Pričom ide jednoznačne o citáciu citácie a nie pôvodné diskutované dielo. Otázkou je potom dôvod takého zvláštneho, silno neštandardného chovania, či? Čo spôsobilo túto jeho "chybu"?[/quote] V rámci modelového příkladu se vyjádřím a sdělím, co vnímám na této diskuzní platformě. Základy sociologie mám vytištěné, protože si potřebuji při studiu psát poznámky a případné myšlenky, a vracet se k tématům. Text nebyl psán kurzívou, tu jsem použila já. Tím, že byl komentář dlouhý, jsem přepisovala poznámky do dokumentu a tam opomněla uvést zdroj. Tolik k pochybení. V zájmu je, aby metodologie KSB vstupovala do povědomí lidí. Doba si to urgentně žádá. A hle, noví zájemci přicházejí a zajímají se. Leč většina jen čte a nemá odvahu vstupovat do diskuze. A není se čemu divit, neboť i výměny názorů již znalých a zakořeněných v koncepci je mnohdy kabaretní, se scénkami bytostných já. To je také vizitka KSB, a dosti výrazná. Nabírání znalostí a jejich transport bez sebereflexe vlastní osobitosti je jako nosit vodu v děravém džbánu. Mravnost je prim...a ti, kteří budou hvězdní v teorii, a v životě nezvládnou mít své "zvířátko" pod kontrolou, nebudou předvojem nové vědomé civilizace. Čtu sociologii velmi podrobně, a v příspěvcích vidím, jak se pletou některé pojmy s dojmy. Není na tom nic zavrženíhodného, každý má svůj individuální rytmus postupu vpřed tak, jak mu bylo dáno. Pokud mám potřebu, vyjádřím se, a upřímně přijmu i kritiku. Vždyť jde o společný proces učení se se stejnou vizí. Jak může být svět v pořádku, když i stejně naladění lidé nedokáží lidsky komunikovat? Mě osobně se Ľudo tvůj výkřik nedotkl, nejsem vztahovačná. Uznala jsem, opravila. Děj zpátky nevrátím. Jde tu o ty, kteří jsou ještě nesmělí a případné další potencionální zájemce.

Nemáš prosím ťa v lepšom rozlíšení ten obrázok? Prípadne zdroj odkiaľ si ho čerpal?


Google aj Yandex ma na karte "obrázky" takú funkciu, že ak zadáš vlastný súbor s obrázkom alebo link na nejaký obrázok, tak ti vyhľadá všetky podobné na internete. Takto sa dajú stopovať zdroje obrázkov na internete.


Môžem ti dať len tieto linky. Ten druhý je dokonca v slovenčine. Niekto si dal tú námahu. Inak týchto obrázkov je v runete viac. A niektoré sú aj skreslené, nemajú dobre oddelené zóny a potom to vyzerá, ako keby Rotshildi boli GP, čo je hlúposť.




Tie linky sa zobrazili ako obrázky. Ak si ich chceš stiahnuť, je lepšie kliknúť na ne pravým tlačídlom myši a nechať si ich otvoriť na novej karte. Tak sa zobrazia na domovskej stránke. Odtiaľ sa dajú stiahnuť v plnej veľkosti.


[quote="pid:38497, uid:248"]Nemáš prosím ťa v lepšom rozlíšení ten obrázok? Prípadne zdroj odkiaľ si ho čerpal?[/quote] Google aj Yandex ma na karte "obrázky" takú funkciu, že ak zadáš vlastný súbor s obrázkom alebo link na nejaký obrázok, tak ti vyhľadá všetky podobné na internete. Takto sa dajú stopovať zdroje obrázkov na internete. Môžem ti dať len tieto linky. Ten druhý je dokonca v slovenčine. Niekto si dal tú námahu. Inak týchto obrázkov je v runete viac. A niektoré sú aj skreslené, nemajú dobre oddelené zóny a potom to vyzerá, ako keby Rotshildi boli GP, čo je hlúposť. https://intellect.icu/th/25/blogs/id1510/1481f5c5dd36d5910da8bb2b31811241.jpg https://diskuter.files.wordpress.com/2017/05/pyramida_sion.png Tie linky sa zobrazili ako obrázky. Ak si ich chceš stiahnuť, je lepšie kliknúť na ne pravým tlačídlom myši a nechať si ich otvoriť na novej karte. Tak sa zobrazia na domovskej stránke. Odtiaľ sa dajú stiahnuť v plnej veľkosti.
Upravené 19. 10. 2021 o 22:21

Podľa jeho "citácie" potom pre potenciálneho nováčika
fakt vyzerá KSB skôr ako príručka dákej sekty,

Předpokládám, že zájemce o KSB nebude studovat z příspěvků fóra, ale pořídí si zdroje vydané VP. Navíc ověřování informací je základ samostudia.


[quote="pid:38583, uid:710"]Podľa jeho "citácie" potom pre potenciálneho nováčika fakt vyzerá KSB skôr ako príručka dákej sekty,[/quote] Předpokládám, že zájemce o KSB nebude studovat z příspěvků fóra, ale pořídí si zdroje vydané VP. Navíc ověřování informací je základ samostudia.

Z duchovného hľadiska sa vytvára všeobecná negatívna,mínusová sféra,atmosféra,prostredie.Zostávajúce riadiace entity spolu s väčšinou elít,vlád, médií(články typu "Brutálne zdražovanie elektriny,plynu,potravín"alebo dnes napr.https://m.topky.sk/cl/10/2200129/POZOR-Europou-sa-zenie-vlna-nebezpecneho-jedovateho-plynu--Zasiahne-aj-Slovensko- generujú všeobecnú bezmocnosť,strach,obavy,neznášanlivosť, nenávisť,depresie, smútok,zlosť,beznádej atď.atď.Pravdepodobne účelovo.


Z duchovného hľadiska sa vytvára všeobecná negatívna,mínusová sféra,atmosféra,prostredie.Zostávajúce riadiace entity spolu s väčšinou elít,vlád, médií(články typu "Brutálne zdražovanie elektriny,plynu,potravín"alebo dnes napr.https://m.topky.sk/cl/10/2200129/POZOR-Europou-sa-zenie-vlna-nebezpecneho-jedovateho-plynu--Zasiahne-aj-Slovensko- generujú všeobecnú bezmocnosť,strach,obavy,neznášanlivosť, nenávisť,depresie, smútok,zlosť,beznádej atď.atď.Pravdepodobne účelovo.

Na problém nenaštudovaného diskutovania o KSB/DVTR
sme viacerí upozorňovali dokola slušne ako verklíky už na Leva-net,
potom na vodaksb a teraz tu.


Preto to občas treba zdravo preložiť aj jasným upozornením,
kľudne aj za hranicou konfliktnosti.
Inak to dotyční ignorujú, ako keď je hysterik v rauši
a čaká na vyslobodzujúcu facku.


Nie sme tu snáď zubatí sliniečkárski korektálni dobroserovia, či? smile
Konštruktívny rezký konflikt môže byť veľmi osvieźujúci a prínosný.
Cielene ho kľudne ako nástroj možno používať.
Hlavne ak je jasné, že sme tu vśetci aj tak jednoznačne odsúdení
na spoluprácu, čo je dobre.


Okrem toho ide o čas.
Chceme, aby pracoval pre nás, či?.. onen Zákon času
Tak treba hlavné deje(procesy) i adekvátne nastaviť
a čas, ako jeden z našich hlavných zdrojov zbytočne nestrácať
a kradnúť si nejakými lapajmi krátkozrakými nenechať.
I protodialektická diskusia má, ako vśetko, svoj rámec platnosti
a použitia. Nemala by asi skĺzať do mŕtveho rigidného stereotypu
a neprimeraného zbytočného použitia tam, kde apriori nikam nevedie, či?


Ako vyzerá ten, kto ide na poradné fórum zvané "Záhrada"
a vôbec nič o záhrade netuší, pozná len svoje sídlisko a supermarket,
v existenciu stromov zásadne neverí, o tráve síce "počul", ale v trochu inej forme,
no napriek tomu sa mieša "akoževtipnými" poznámkami do diskusie,
resp. ide poučovať druhých?
Ešte raz: Tu nejde o teba Kiru osobne, ale istý typ "diskutérov",
či už podvedomých úprimných zombi, alebo platených.


Na problém nenaštudovaného diskutovania o KSB/DVTR sme viacerí upozorňovali dokola slušne ako verklíky už na Leva-net, potom na vodaksb a teraz tu. Preto to občas treba zdravo preložiť aj jasným upozornením, kľudne aj za hranicou konfliktnosti. Inak to dotyční ignorujú, ako keď je hysterik v rauši a čaká na vyslobodzujúcu facku. Nie sme tu snáď zubatí sliniečkárski korektálni dobroserovia, či? :) Konštruktívny rezký konflikt môže byť veľmi osvieźujúci a prínosný. Cielene ho kľudne ako nástroj možno používať. Hlavne ak je jasné, že sme tu vśetci aj tak jednoznačne odsúdení na spoluprácu, čo je dobre. Okrem toho ide o čas. Chceme, aby pracoval pre nás, či?.. onen Zákon času Tak treba hlavné deje(procesy) i adekvátne nastaviť a čas, ako jeden z našich hlavných zdrojov zbytočne nestrácať a kradnúť si nejakými lapajmi krátkozrakými nenechať. I protodialektická diskusia má, ako vśetko, svoj rámec platnosti a použitia. Nemala by asi skĺzať do mŕtveho rigidného stereotypu a neprimeraného zbytočného použitia tam, kde apriori nikam nevedie, či? Ako vyzerá ten, kto ide na poradné fórum zvané "Záhrada" a vôbec nič o záhrade netuší, pozná len svoje sídlisko a supermarket, v existenciu stromov zásadne neverí, o tráve síce "počul", ale v trochu inej forme, no napriek tomu sa mieša "akoževtipnými" poznámkami do diskusie, resp. ide poučovať druhých? Ešte raz: Tu nejde o teba Kiru osobne, ale istý typ "diskutérov", či už podvedomých úprimných zombi, alebo platených.

@Ľudo
Sleduju fórum od vodyksb, a až zde jsem se registrovala.
Konflikt v rámci slušnosti je OK, rozproudí stojaté vody.
Rozumím tvému rozhořčení. Každé fórum má stanovena pravidla a adminy s nástroji k udržení životaschopnosti diskuzního prostoru.
PS: Původně o mě šlo, byla jsem přímo oslovena. Proto reakce.


@Ľudo Sleduju fórum od vodyksb, a až zde jsem se registrovala. Konflikt v rámci slušnosti je OK, rozproudí stojaté vody. Rozumím tvému rozhořčení. Každé fórum má stanovena pravidla a adminy s nástroji k udržení životaschopnosti diskuzního prostoru. PS: Původně o mě šlo, byla jsem přímo oslovena. Proto reakce.

Ok, ako myslíš Kiru.
Len ty si to napr. urobila len
v jednom príspevku hneď 7x.
Ako potom inak reagovať?
Daj prípadne návrh.
Do budúcna.
Aj pre ostatných.


Tak, aby sa to zasa mlčky,
bez väčšieho povšimnutia neprešlo
a nestrácali sme znova zbytočne čas,
nemietli, neodrádzali prípadných novoprišelcov a pod..


Bo vyvolanie zdanlivého konfliktu
býva na cielené vzbudenie emócii,
na skoncentrovanie pozornosti na nejaký kľúčový bod
veľmi efektívne i v celkovo pozitívnom, konštruktívno zmysle,
čisto ako účelový nástroj. Ako pri operácii, ktorá môže trochu i bolieť.
Dik moc.


Ok, ako myslíš Kiru. Len ty si to napr. urobila len v jednom príspevku hneď 7x. Ako potom inak reagovať? Daj prípadne návrh. Do budúcna. Aj pre ostatných. Tak, aby sa to zasa mlčky, bez väčšieho povšimnutia neprešlo a nestrácali sme znova zbytočne čas, nemietli, neodrádzali prípadných novoprišelcov a pod.. Bo vyvolanie zdanlivého konfliktu býva na cielené vzbudenie emócii, na skoncentrovanie pozornosti na nejaký kľúčový bod veľmi efektívne i v celkovo pozitívnom, konštruktívno zmysle, čisto ako účelový nástroj. Ako pri operácii, ktorá môže trochu i bolieť. Dik moc.

Hoxi, mas pravdu, symetricka reakce neprisla a to je dobre.


Hoxi, mas pravdu, symetricka reakce neprisla a to je dobre.

Věřím, že jsem Tě svým příspěvkem neurážel. Vyložil jsem to, jak jsem to celé pochopil nezávisle. A měl jsem na konci otázky, které měly podpořit DISKUZI. Pod diskuzí nechápu "zákopovou válku", kdy obě strany dogmaticky trvají na svém. Ani to, že se tu vedou jakési postranní potyčky, do kterých nevidím.


A popravdě jsem necítil potřebu cokoliv vyvracet, protože tvůj příspěvek nabídl jiný úhel pohledu. A nemyslím si, že jsem nějak obeznámen s detaily ohledně Trumpa, abych tak činil.


Něco na zamyšlení na závěr. Určitě platí v plné míře výrok, že GP řídí bezstrukturně? Nenaznačuju že neplatí vůbec, ale jen to, že neplatí úplně. To jen tak na zamyšlení.


V plné míře nejspíše ne. Dříve možná ve větší míře tak mohl praktikovat své řízení, když byla civilizace v počátcích, ale dnes se kvůli Zákonu času nemůže už na bezstrukturní řízení zcela spoléhat.


Věřím, že jsem Tě svým příspěvkem neurážel. Vyložil jsem to, jak jsem to celé pochopil nezávisle. A měl jsem na konci otázky, které měly podpořit DISKUZI. Pod diskuzí nechápu "zákopovou válku", kdy obě strany dogmaticky trvají na svém. Ani to, že se tu vedou jakési postranní potyčky, do kterých nevidím. A popravdě jsem necítil potřebu cokoliv vyvracet, protože tvůj příspěvek nabídl jiný úhel pohledu. A nemyslím si, že jsem nějak obeznámen s detaily ohledně Trumpa, abych tak činil. [quote="pid:38622, uid:235"]Něco na zamyšlení na závěr. Určitě platí v plné míře výrok, že GP řídí bezstrukturně? Nenaznačuju že neplatí vůbec, ale jen to, že neplatí úplně. To jen tak na zamyšlení.[/quote] V plné míře nejspíše ne. Dříve možná ve větší míře tak mohl praktikovat své řízení, když byla civilizace v počátcích, ale dnes se kvůli Zákonu času nemůže už na bezstrukturní řízení zcela spoléhat.

Ten prístup medzi @Ľudo a @Hox. Jeden upozorňuje, druhý banuje.

Toľkoto:
Nesúhlasím s vaším názorom, ale dal by som svoj život za to, aby ste ho mohli slobodne povedať.


Je KSB určená len určitým "elitám" alebo širokým masám? Noví záujemcovia a čitatelia fóra, ktorí v ruke ešte nedržali knihy a prispievajú zvyšujú percento chybovosti. Sám som sa neodvážil napísať, kým som DVTR neprečítal niekoľkokrát. Fór je v tom, že vždy tam objavím niečo nové.


Späť k téme sledujem @Ľudo a @Boletus a další (nie len tu ale aj na telegrame a inde), ktorí sa snažia otáčať diskutujúcich, ktorí sa ku knihám veľmi nemajú, aby sa do nich predsa len pozreli.

@Hox otázka priamo na Vás. Na fórum chodí podľa mňa prierez spoločnosti (však štatistika) a máme tu ľudí, ktorí čítajú hrubé knihy, máme tu ľudí ktorí sú horliví a píšu bez toho aby ukľudnili svoje emócie, máme tu odvážnych novo prichádzajúcich ktorí sem zablúdili cez aeronet a pod. alebo iné stránky a pravdaže počítam, že tajných je tu pár a pár s imitačno-provokačnou činnosťou. Moja otázka znie? Budeme banovať všetkých s ktorými nesúhlasíme a ktorí svojou nevedomosťou okolo KSB ani nechodili alebo im budeme stále poukazovať na nástroj ktorým sa ľudsky môžu posunúť vyššie? Mimochodom aj ten tajný, čo sem zablúdi sa môže v konečnom dôsledku postaviť na stranu koncepcie, ktorá zabezpečí bezpečný rozvoj spoločnosti, ktorej je aj on súčasťou? Alebo môžeme banovať všetkých a prísť aj o ľudí, ktorý boli doteraz leniví vziať do ruky knihy.

PS: aj podvratná činnosť sa da robiť s noblesou. Taký exot z bývalej Juhoslávie nedokázal ani to, tam si myslím, že to bolo na mieste.


Myslím si, že toto:

Pokud by se něco podobného odehrávalo na vodaksb, pro dost lidí by to byl poslední příspěvek, co tam napíšou.

je od samotnej koncepcie na míle vzdialené, je to ale môj názor a každý nech si urobí vlastný názor.


Ten prístup medzi @Ľudo a @Hox. Jeden upozorňuje, druhý banuje. Toľkoto: Nesúhlasím s vaším názorom, ale dal by som svoj život za to, aby ste ho mohli slobodne povedať. Je KSB určená len určitým "elitám" alebo širokým masám? Noví záujemcovia a čitatelia fóra, ktorí v ruke ešte nedržali knihy a prispievajú zvyšujú percento chybovosti. Sám som sa neodvážil napísať, kým som DVTR neprečítal niekoľkokrát. Fór je v tom, že vždy tam objavím niečo nové. Späť k téme sledujem @Ľudo a @Boletus a další (nie len tu ale aj na telegrame a inde), ktorí sa snažia otáčať diskutujúcich, ktorí sa ku knihám veľmi nemajú, aby sa do nich predsa len pozreli. @Hox otázka priamo na Vás. Na fórum chodí podľa mňa prierez spoločnosti (však štatistika) a máme tu ľudí, ktorí čítajú hrubé knihy, máme tu ľudí ktorí sú horliví a píšu bez toho aby ukľudnili svoje emócie, máme tu odvážnych novo prichádzajúcich ktorí sem zablúdili cez aeronet a pod. alebo iné stránky a pravdaže počítam, že tajných je tu pár a pár s imitačno-provokačnou činnosťou. Moja otázka znie? Budeme banovať všetkých s ktorými nesúhlasíme a ktorí svojou nevedomosťou okolo KSB ani nechodili alebo im budeme stále poukazovať na nástroj ktorým sa ľudsky môžu posunúť vyššie? Mimochodom aj ten tajný, čo sem zablúdi sa môže v konečnom dôsledku postaviť na stranu koncepcie, ktorá zabezpečí bezpečný rozvoj spoločnosti, ktorej je aj on súčasťou? Alebo môžeme banovať všetkých a prísť aj o ľudí, ktorý boli doteraz leniví vziať do ruky knihy. PS: aj podvratná činnosť sa da robiť s noblesou. Taký exot z bývalej Juhoslávie nedokázal ani to, tam si myslím, že to bolo na mieste. Myslím si, že toto: [quote="pid:38622, uid:235"]Pokud by se něco podobného odehrávalo na vodaksb, pro dost lidí by to byl poslední příspěvek, co tam napíšou.[/quote] je od samotnej koncepcie na míle vzdialené, je to ale môj názor a každý nech si urobí vlastný názor.
Upravené 20. 10. 2021 o 08:51

Technická: můj původní příspěvek výše zmizel, zde je jeho text:
https://pastebin.com/KiwATE5N


@Prometeus

Mluvil jsem o osobních útocích a různých druzích psychologického kolektivního vydeptávání autora nějakého nepohodlného názoru, myslím že je to z toho co jsem napsal natolik jasné, aby šlo pochybovat o tvých úmyslech.


Vše co jsem napsal danou větou, kterou jsi překroutil, je to, že lidé používající osobní útoky v diskusi by na vodě dlouho nevydrželi. A opět, nevěřím že bys to z mého příspěvku nepochopil.


Jsou jen dvě možnosti, buďto tady admini zakročí proti osobním útokům a osobní rovině nezávisle na tom, z které strany to bude, a nebo jde tahle diskuse k šípku a bude normálním lidem pro smích. Zatím to tady vypadá tak, že na slušně vyjádřený názor, který není v souladu s místním diskursem, reaguje pár jedinců (tvrdé jádro) dehonestací za potlesku mlčící většiny.


Co se týká tady toho:

Budeme banovať všetkých s ktorými nesúhlasíme


dokonale jsi ilustroval co jsem napsal výše o manipulátorech.


Technická: můj původní příspěvek výše zmizel, zde je jeho text: https://pastebin.com/KiwATE5N @Prometeus Mluvil jsem o osobních útocích a různých druzích psychologického kolektivního vydeptávání autora nějakého nepohodlného názoru, myslím že je to z toho co jsem napsal natolik jasné, aby šlo pochybovat o tvých úmyslech. Vše co jsem napsal danou větou, kterou jsi překroutil, je to, že lidé používající osobní útoky v diskusi by na vodě dlouho nevydrželi. A opět, nevěřím že bys to z mého příspěvku nepochopil. Jsou jen dvě možnosti, buďto tady admini zakročí proti osobním útokům a osobní rovině nezávisle na tom, z které strany to bude, a nebo jde tahle diskuse k šípku a bude normálním lidem pro smích. Zatím to tady vypadá tak, že na slušně vyjádřený názor, který není v souladu s místním diskursem, reaguje pár jedinců (tvrdé jádro) dehonestací za potlesku mlčící většiny. Co se týká tady toho: [quote="pid:38631, uid:69"]Budeme banovať všetkých s ktorými nesúhlasíme[/quote] dokonale jsi ilustroval co jsem napsal výše o manipulátorech.
Upravené 20. 10. 2021 o 09:57

@Thorn

Tvůj příspěvek byl jeden z toho mála, který byl skutečně k tématu.


@Thorn Tvůj příspěvek byl jeden z toho mála, který byl skutečně k tématu.

K téme:Čo sa týka GP,problém je v tom že viacerí diskutéri sú toho názoru že GP stoja(samozrejme viaceré entity) stále ako niekedy v jednom ídeovom šíku aj keď v dvoch "subjektoch".Už to tak nemusí byť.Väčšia časť si uvedomila že takto to už ďalej nejde,nikam to nevedie a obracia sa radikálne naspäť ku svetlu(návrat márnotratného syna).Zostávajúca časť spolu s rôznymi nižšími šaržami chce zachovať existujúcu koncepciu a systémy,nechcú sa zmieriť s konverziou ostatných a manévrujú rôznymi spôsobmi o prežitie.


K téme:Čo sa týka GP,problém je v tom že viacerí diskutéri sú toho názoru že GP stoja(samozrejme viaceré entity) stále ako niekedy v jednom ídeovom šíku aj keď v dvoch "subjektoch".Už to tak nemusí byť.Väčšia časť si uvedomila že takto to už ďalej nejde,nikam to nevedie a obracia sa radikálne naspäť ku svetlu(návrat márnotratného syna).Zostávajúca časť spolu s rôznymi nižšími šaržami chce zachovať existujúcu koncepciu a systémy,nechcú sa zmieriť s konverziou ostatných a manévrujú rôznymi spôsobmi o prežitie.

Mluvil jsem o osobních útocích a různých druzích psychologického kolektivního vydeptávání autora

alebo je autor tak sebastredný, že všetko poníma ako osobnú rovinu?


@Hox
Myslím si, že som položil dosť jasnú otázku. Na ktorú som dostal odpoveď s narážkou, že manipulujem. Aj to je odpoveď, vďaka smile.

[quote="pid:38640, uid:235"]Mluvil jsem o osobních útocích a různých druzích psychologického kolektivního vydeptávání autora[/quote] alebo je autor tak sebastredný, že všetko poníma ako osobnú rovinu? @Hox Myslím si, že som položil dosť jasnú otázku. Na ktorú som dostal odpoveď s narážkou, že manipulujem. Aj to je odpoveď, vďaka :).
Upravené 20. 10. 2021 o 09:55

@Prometeus

tyto příspěvky jsou k věci, a nebo mají za cíl převést věc do osobní roviny?


https://ksbforum.eu/index.php?u=/topic/3758/st-aacute-tn-iacute-elita-usa-a-gp/1#post-38031
https://ksbforum.eu/index.php?u=/topic/3758/st-aacute-tn-iacute-elita-usa-a-gp/1#post-38160


položil jsem ti jasnou otázku, pokud se nevyjádříš, je to také odpověď, velmi vypovídající.


Co se týká tvojí "otázky", na provokační otázky neodpovídám. Není to tak složité jak si myslíš. Kradeš často v samoobsluze? Položil jsem ti nevinnou otázku, prosil bych jasnou a pravdivou odpověď.


@Prometeus tyto příspěvky jsou k věci, a nebo mají za cíl převést věc do osobní roviny? https://ksbforum.eu/index.php?u=/topic/3758/st-aacute-tn-iacute-elita-usa-a-gp/1#post-38031 https://ksbforum.eu/index.php?u=/topic/3758/st-aacute-tn-iacute-elita-usa-a-gp/1#post-38160 položil jsem ti jasnou otázku, pokud se nevyjádříš, je to také odpověď, velmi vypovídající. Co se týká tvojí "otázky", na provokační otázky neodpovídám. Není to tak složité jak si myslíš. Kradeš často v samoobsluze? Položil jsem ti nevinnou otázku, prosil bych jasnou a pravdivou odpověď.

Ještě prosím o pomoc s vysvětlením (pochopením), kdo (nebo co) ten GP vlastně je? Každý tento termín používá, ale obrazně nevím, co si pod tímto pojmem představit. Zlo, zhmotněné zlo, mimozemšťany, určité osoby, ….., fakt nevím.
Logicky z toho vyplyva, ze GP moze byt len Satan samotny s celou svojou strukturou.


Manley P. Hall (zaujimavy to slobodomurar) vo svojom diele pisal, ze diabol ci Lucifer resp. samotny Vyzyvatel ma tu najdolezitejsiu ulohu a to skusat ludstvo resp. kazdeho cloveka. To je jeho uloha. Ked clovek prejde tymi skuskami, meni sa tento diabol na najlaskavejsieho anjela zo vsetkych. Z toho vyplyva, ze zlo tu ma svoju ulohu a bez neho by to vsetko nemalo zmysel.


[quote="pid:38072, uid:573"]Ještě prosím o pomoc s vysvětlením (pochopením), kdo (nebo co) ten GP vlastně je? Každý tento termín používá, ale obrazně nevím, co si pod tímto pojmem představit. Zlo, zhmotněné zlo, mimozemšťany, určité osoby, ….., fakt nevím.[/quote]Logicky z toho vyplyva, ze GP moze byt len Satan samotny s celou svojou strukturou. Manley P. Hall (zaujimavy to slobodomurar) vo svojom diele pisal, ze diabol ci Lucifer resp. samotny Vyzyvatel ma tu najdolezitejsiu ulohu a to skusat ludstvo resp. kazdeho cloveka. To je jeho uloha. Ked clovek prejde tymi skuskami, meni sa tento diabol na najlaskavejsieho anjela zo vsetkych. Z toho vyplyva, ze zlo tu ma svoju ulohu a bez neho by to vsetko nemalo zmysel.

Moderator

Upravené 20. 10. 2021 o 10:05

Navrhuji, aby se tu přestaly řešit věci, které s tématem nesouvisí.


Rovněž bych Vám všem rád připomněl jednu věc. Výchova(růst) člověka by měla být taková, že pokud si například přečte Mein Kampf, tak po přečtení by sám měl knihu umět odložit a umět ji zařadit tam, kam patří(tohle ano, tohle ne).


Čili jestliže jste poctivě studovali a v souladu s tím jste i rostli mravně(a i jinak), potom by pro Vás neměl být problém odhalit, jestli práce VP SSSR do roku 2018 jsou škodlivé či nikoliv.


To rovněž platí i na to, jestli jsou Pjakinovy teze a závěry o určitých procesech škodlivé či nikoliv.


A pokud vidíte, že Váš pohled se liší od názoru jiných, pak je zde DISKUZE, aby se ty naše různé pohledy vyměnily, vytříbily se názory. A opravdu nevidím důvod k tomu, aby se tu kydala špína jeden na druhého.


Jen tak k zamyšlení obecně... Na čem pracujete, když se tu hádáte mezi sebou v osobních rovinách namísto nalézání společných bodů pro diskuzi a ujasňování si nejasností?


Navrhuji, aby se tu přestaly řešit věci, které s tématem nesouvisí. Rovněž bych Vám všem rád připomněl jednu věc. Výchova(růst) člověka by měla být taková, že pokud si například přečte Mein Kampf, tak po přečtení by sám měl knihu umět odložit a umět ji zařadit tam, kam patří(tohle ano, tohle ne). Čili jestliže jste poctivě studovali a v souladu s tím jste i rostli mravně(a i jinak), potom by pro Vás neměl být problém odhalit, jestli práce VP SSSR do roku 2018 jsou škodlivé či nikoliv. To rovněž platí i na to, jestli jsou Pjakinovy teze a závěry o určitých procesech škodlivé či nikoliv. A pokud vidíte, že Váš pohled se liší od názoru jiných, pak je zde DISKUZE, aby se ty naše různé pohledy vyměnily, vytříbily se názory. A opravdu nevidím důvod k tomu, aby se tu kydala špína jeden na druhého. Jen tak k zamyšlení obecně... Na čem pracujete, když se tu hádáte mezi sebou v osobních rovinách namísto nalézání společných bodů pro diskuzi a ujasňování si nejasností?
Upravené 20. 10. 2021 o 10:26

https://ksbforum.eu/index.php?u=/topic/3758/st-aacute-tn-iacute-elita-usa-a-gp/1#post-38031


Autor príspevku zhodnotil obsah témy s tým, že sa v podstate jedná o duplicitný príspevok ale s jemnejším tónom s tým že autora témy za to ešte aj pochválil autora ( tu bol osobný) a v dobrom mu odporučil ak má nejaké nezrovnalosti s niekým iným a bol k nemu predtým osobný aby si to s ním vydiskutoval. Ak je dobrá rada pre niekoho osobnou rovinou ...dobre.
Takto som ten príspevok pochopil ja.


Druhý príspevok je osobný, poukazuje na samotného autora témy a na jeho minulé prešľapy a chyby pri analýzach. Ďalej autor poukazuje na to, že autor témy sa správa ako diktátor s právom na rozhodovanie, čo je a čo nie je osobná rovina (s čím súhlasím a preto som to aj like). Ďalej schvaľuje odporúčanie, ktoré je aj podľa mňa myslené v tom najlepšom. a Koniec zakončuje tým, že ak by sme mali banovať ľudí za osobné útoky. Tak prvým zabanovaným by ste tu boli Vy, lebo to čo ste predviedli v prvých témach bol podľa Vašich parametrov osobný útok na VVPj. (priznám sa nesledujem ho pravidelne nemám toľko času, ale ako informačná báza pre to, čo sa deje predovšetkým v RF mi to stačí).


Ste jeden zo zakladateľov KSB a tak je na mieste niekoľko otázok. Boh komunikuje cez jedného alebo komunikuje cez každého jedného z nás v určitej miere na základe mravno-etického nastavenia jedinca ? Nie sú práve reakcie na Vaše osobné útoky práve tou odpoveďou?


Ja sa snažím odpoveď vždy na všetky otázky a do úvahy beriem aj to že sa môžem mýliť.


Co se týká tvojí "otázky", na provokační otázky neodpovídám.

Tak to by som aj ja potom mohol ostať ticho, ale to by sme sa nikam neposunuli. Provokačná bola preto, aby sme sa posunuli ďalej smile nie aby to smerovalo do osobnej roviny.


Kradeš často v samoobsluze? Položil jsem ti nevinnou otázku, prosil bych jasnou a pravdivou odpověď.


Nekradnem väčšinu potravín sa snažím si dopestovať sám sú oveľa chutnejšie a zdravšie ale rešpektujem, keď je niekto hladný a nemá na výber aj keď s tým nesúhlasím možno práve ten, čo si to jedlo ukradne mi o rok pomôže dopestovať viac úrody (ten čo ani neukradne nám už určite nepomôže nakŕmiť ostatných).


[quote="pid:38647, uid:235"]https://ksbforum.eu/index.php?u=/topic/3758/st-aacute-tn-iacute-elita-usa-a-gp/1#post-38031[/quote] Autor príspevku zhodnotil obsah témy s tým, že sa v podstate jedná o duplicitný príspevok ale s jemnejším tónom s tým že autora témy za to ešte aj pochválil autora ( tu bol osobný) a v dobrom mu odporučil ak má nejaké nezrovnalosti s niekým iným a bol k nemu predtým osobný aby si to s ním vydiskutoval. Ak je dobrá rada pre niekoho osobnou rovinou ...dobre. Takto som ten príspevok pochopil ja. Druhý príspevok je osobný, poukazuje na samotného autora témy a na jeho minulé prešľapy a chyby pri analýzach. Ďalej autor poukazuje na to, že autor témy sa správa ako diktátor s právom na rozhodovanie, čo je a čo nie je osobná rovina (s čím súhlasím a preto som to aj like). Ďalej schvaľuje odporúčanie, ktoré je aj podľa mňa myslené v tom najlepšom. a Koniec zakončuje tým, že ak by sme mali banovať ľudí za osobné útoky. Tak prvým zabanovaným by ste tu boli Vy, lebo to čo ste predviedli v prvých témach bol podľa Vašich parametrov osobný útok na VVPj. (priznám sa nesledujem ho pravidelne nemám toľko času, ale ako informačná báza pre to, čo sa deje predovšetkým v RF mi to stačí). Ste jeden zo zakladateľov KSB a tak je na mieste niekoľko otázok. Boh komunikuje cez jedného alebo komunikuje cez každého jedného z nás v určitej miere na základe mravno-etického nastavenia jedinca ? Nie sú práve reakcie na Vaše osobné útoky práve tou odpoveďou? Ja sa snažím odpoveď vždy na všetky otázky a do úvahy beriem aj to že sa môžem mýliť. [quote="pid:38647, uid:235"]Co se týká tvojí "otázky", na provokační otázky neodpovídám.[/quote] Tak to by som aj ja potom mohol ostať ticho, ale to by sme sa nikam neposunuli. Provokačná bola preto, aby sme sa posunuli ďalej :) nie aby to smerovalo do osobnej roviny. [quote="pid:38647, uid:235"]Kradeš často v samoobsluze? Položil jsem ti nevinnou otázku, prosil bych jasnou a pravdivou odpověď.[/quote] Nekradnem väčšinu potravín sa snažím si dopestovať sám sú oveľa chutnejšie a zdravšie ale rešpektujem, keď je niekto hladný a nemá na výber aj keď s tým nesúhlasím možno práve ten, čo si to jedlo ukradne mi o rok pomôže dopestovať viac úrody (ten čo ani neukradne nám už určite nepomôže nakŕmiť ostatných).
Upravené 20. 10. 2021 o 10:49

Navrhuji, aby se tu přestaly řešit věci, které s tématem nesouvisí.


Beriem to na vedomie a ďalej budem len pozorovať. smile


[quote="pid:38652, uid:209"]Navrhuji, aby se tu přestaly řešit věci, které s tématem nesouvisí.[/quote] Beriem to na vedomie a ďalej budem len pozorovať. :)

Nechtěl jsem tím říct, že je nutné mlčet. Hlavně jsem chtěl poukázat na to, že bychom měli vždy mít snahu držet se tématu, i když jsou odbočení občas nutná. Odbočení od tématu nesmí přehlušit téma samotné. Tím diskuze na dané téma ztrácí smysl, protože se prostě ztratí.


V tomto případě téma(jak jsem pochopil smysl tohoto tématu): "Je Trump skutečně zástupcem globalistů či skutečně potřeboval GP člověka jako je Trump coby prezidenta USA? A pokud není či jej GP nepotřeboval, vyplývá z toho něco na procesy právě nyní probíhající?" se změnilo na to, že se tu řeší kdo co kdy jak komu způsobil a jestli to bylo úmyslné a zlé. Neměli bychom se toho dopouštět.


Takže Prométhee, klidně piš. Omezovat nikoho nechci. :-)


Nechtěl jsem tím říct, že je nutné mlčet. Hlavně jsem chtěl poukázat na to, že bychom měli vždy mít snahu držet se tématu, i když jsou odbočení občas nutná. Odbočení od tématu nesmí přehlušit téma samotné. Tím diskuze na dané téma ztrácí smysl, protože se prostě ztratí. V tomto případě téma(jak jsem pochopil smysl tohoto tématu): "Je Trump skutečně zástupcem globalistů či skutečně potřeboval GP člověka jako je Trump coby prezidenta USA? A pokud není či jej GP nepotřeboval, vyplývá z toho něco na procesy právě nyní probíhající?" se změnilo na to, že se tu řeší kdo co kdy jak komu způsobil a jestli to bylo úmyslné a zlé. Neměli bychom se toho dopouštět. Takže Prométhee, klidně piš. Omezovat nikoho nechci. :-)

@Prometeus

K tobě už jen poznámku, pokud považuješ příspěvek Oracle za normální diskusní reakci, jsi psychopat.


@Prometeus K tobě už jen poznámku, pokud považuješ příspěvek Oracle za normální diskusní reakci, jsi psychopat.
Upravené 20. 10. 2021 o 12:00

jsi psychopat

Kurňa, už tomu přestávám rozumět.


[quote="pid:38663, uid:235"]jsi psychopat[/quote] Kurňa, už tomu přestávám rozumět.

Manley P. Hall (zaujimavy to slobodomurar) vo svojom diele pisal, ze diabol ci Lucifer resp. samotny Vyzyvatel ma tu najdolezitejsiu ulohu a to skusat ludstvo resp. kazdeho cloveka. To je jeho uloha. Ked clovek prejde tymi skuskami, meni sa tento diabol na najlaskavejsieho anjela zo vsetkych. Z toho vyplyva, ze zlo tu ma svoju ulohu a bez neho by to vsetko nemalo zmysel.


Tohle je taková typická zednářská půlpravda - první část je pravda (ale polemizoval bych s tím přívlastkem "nejdůležitější" ), druhá část (po "Ked clovek prejde tymi skuskami" ) je odporná lež.


[quote="pid:38648, uid:10"]Manley P. Hall (zaujimavy to slobodomurar) vo svojom diele pisal, ze diabol ci Lucifer resp. samotny Vyzyvatel ma tu najdolezitejsiu ulohu a to skusat ludstvo resp. kazdeho cloveka. To je jeho uloha. Ked clovek prejde tymi skuskami, meni sa tento diabol na najlaskavejsieho anjela zo vsetkych. Z toho vyplyva, ze zlo tu ma svoju ulohu a bez neho by to vsetko nemalo zmysel.[/quote] Tohle je taková typická zednářská půlpravda - první část je pravda (ale polemizoval bych s tím přívlastkem "nejdůležitější" ), druhá část (po "Ked clovek prejde tymi skuskami" ) je odporná lež.
Upravené 20. 10. 2021 o 14:05

v jednom príspevku hneď 7x.

Když napíšu: "bilina bilina bilina bilina bilina bilina bilina"
protože neznám vyjmenované slovo "bylina", tak jsem v tomto příspěvku udělal 1 chybu nebo 7 chyb?


[quote="pid:38620, uid:710"]v jednom príspevku hneď 7x.[/quote] Když napíšu: "bilina bilina bilina bilina bilina bilina bilina" protože neznám vyjmenované slovo "bylina", tak jsem v tomto příspěvku udělal 1 chybu nebo 7 chyb?

V šachu je c7 oblíbeným tahem pomocí „rytíře“, který vytváří vidličku (angl. orig: In chess, the c7 is a popular move with a "knight" who creates a fork.) Dostává krále pod kontrolu a také uvádí do nebezpečí „věž/hrad (v tarotu karta Věž, č. 16, symbolika vnitřní změny. Boření strnulých struktur, uvolnění místa pro nové, uzdravení, sebepoznání). Krále musíte přemístit z nebezpečí, ale na jeho oběť Hrad. Dostává „hráče“ do svízelné situace. Proto vidíte, jak se Obama potí a v další scéně vidíte jak je americká vlajka roztržena a věže padají. Musí obětovat „hrad/ věž“, aby zachránil „krále“.


Pasáž I pet goat 2, kde na šachovnici rozkvétá lotos z jablka vypadlého z ruky spící dívky, podle mě staví vedle sebe dialektiku koncepce společné bezpečnosti a dialektiku davoelitární koncepce. Zatímco v KSB rozkvétá živý lotos z tandemu rozpůleného jablka dílčích aspektů pravdy, tak v davoelitární koncepci se na mrtvé šachovnici jen pravidelně střídají černé a bílé čtverce systému dvojí lži.


Ta písmena nebo čísla na šachovnici u jablka jsou podle mě dál nejasná. Čtení písmen C7 jako pozice střelce s vidličkou na krále i věž by byla hezká varianta ke čtení L[ucifer] C[hristus]. Když se ale dívám na šachovnici, tak ten tah střelcem, kterým se dělá vidlička proti králi a věžce, je buď C3 nebo C6. Proto zůstávám zatím spokojen s výkladem L[ucifer] C[hristus].


[quote="pid:38494, uid:412"]V šachu je c7 oblíbeným tahem pomocí „rytíře“, který vytváří vidličku (angl. orig: In chess, the c7 is a popular move with a "knight" who creates a fork.) Dostává krále pod kontrolu a také uvádí do nebezpečí „věž/hrad (v tarotu karta Věž, č. 16, symbolika vnitřní změny. Boření strnulých struktur, uvolnění místa pro nové, uzdravení, sebepoznání). Krále musíte přemístit z nebezpečí, ale na jeho oběť Hrad. Dostává „hráče“ do svízelné situace. Proto vidíte, jak se Obama potí a v další scéně vidíte jak je americká vlajka roztržena a věže padají. Musí obětovat „hrad/ věž“, aby zachránil „krále“.[/quote] Pasáž I pet goat 2, kde na šachovnici rozkvétá lotos z jablka vypadlého z ruky spící dívky, podle mě staví vedle sebe dialektiku koncepce společné bezpečnosti a dialektiku davoelitární koncepce. Zatímco v KSB rozkvétá živý lotos z tandemu rozpůleného jablka dílčích aspektů pravdy, tak v davoelitární koncepci se na mrtvé šachovnici jen pravidelně střídají černé a bílé čtverce systému dvojí lži. Ta písmena nebo čísla na šachovnici u jablka jsou podle mě dál nejasná. Čtení písmen C7 jako pozice střelce s vidličkou na krále i věž by byla hezká varianta ke čtení L[ucifer] C[hristus]. Když se ale dívám na šachovnici, tak ten tah střelcem, kterým se dělá vidlička proti králi a věžce, je buď C3 nebo C6. Proto zůstávám zatím spokojen s výkladem L[ucifer] C[hristus].

Fidelo

Re: Počtár a jeho 7x
I tak še da, i tak še da, jak še na vyhodze vravieva..
Isto, hrať sa so slovíčkami možno takto donekonečna.
Cui bono?


Podstata je v inom a to sme si tu už snáď
znova po x+n-tý krát dostatočne vysvetlili, či?


Re: Počtár a jeho 7x I tak še da, i tak še da, jak še na vyhodze vravieva.. Isto, hrať sa so slovíčkami možno takto donekonečna. Cui bono? Podstata je v inom a to sme si tu už snáď znova po x+n-tý krát dostatočne vysvetlili, či?

Technická: můj původní příspěvek výše zmizel, zde je jeho text:


Ja som to nebol, a Nea/Admina som o nič nežiadal. Takže...


Čo sa týka obsahu toho zmazaného príspevku, keď som povedal o Setterfieldovi, že je šarlatána sadol si mu na lep, tak si mi povedal, že kádrujem a útočím na niekoho, kto nie je tu a nemôže sa brániť.
V čom sa líši tvoje terajšie konanie?
Dodávam, že keď som dal rozbor, že kde si ten šarlatán protirečí, tak najprv si ten príspevok odstránil a po tom som ťa musel cez mail dotlačiť aby to bolo schválené a Ľudo a Jardob to dosvedčí keď vyhľadajú mail "sklamal si ma". A ešte raz nám povedz, že ban som nedostal za názor.
Keď som priniesol ďalšie dôkazy v podobe jeho vlastných YouTube videí na sekundu presne, tak si ma odbil, že je chytrejší a nerozumiem tomu.
Keď som podobne rozobral toho katolíckeho fanatika v prípade mimozemšťanov a povedal o ňom, že vyberá len tie fakty, ktoré mu hodia do krámu a podporil som to citáciami jednotlivých paragrafov, tak si ma dal najprv na ručné schvaľovanie, a nakoniec si diskusiu ukončil tým, že si mi dal 6 mesačný ban v roku 2019 (pred prezidentskými voľbami to skončilo) s tým "argumentom", že som psycho-trockista a nemienim meniť svoje správanie/postoje. Takže kto tu klame a kto je tu pschopat?!


Keď teraz ti v treťom tebou založenom vlákne ti komunita x spôsobmi povie, že uber plyn, schlaď hlavu alebo "nemáš pravdu lebo" či neviň Pjakina z lenivosti jeho fanúšikov, tak začneš nariekať, že ti ubližujú lebo nasledovníci Pjakina nevedia argumentovať a chcú ťa utĺcť príspevkami. Mne je to šumák či to robíš, lebo tvoja vizitka.


[quote="pid:38640, uid:235"]Technická: můj původní příspěvek výše zmizel, zde je jeho text:[/quote] Ja som to nebol, a Nea/Admina som o nič nežiadal. Takže... Čo sa týka obsahu toho zmazaného príspevku, keď som povedal o Setterfieldovi, že je šarlatána sadol si mu na lep, tak si mi povedal, že kádrujem a útočím na niekoho, kto nie je tu a nemôže sa brániť. **_V čom sa líši tvoje terajšie konanie?_** Dodávam, že keď som dal rozbor, že kde si ten šarlatán protirečí, tak najprv si ten príspevok odstránil a po tom som ťa musel cez mail dotlačiť aby to bolo schválené a Ľudo a Jardob to dosvedčí keď vyhľadajú mail "sklamal si ma".** A ešte raz nám povedz, že ban som nedostal za názor.** Keď som priniesol ďalšie dôkazy v podobe jeho vlastných YouTube videí na sekundu presne, tak si ma odbil, že je chytrejší a nerozumiem tomu. Keď som podobne rozobral toho katolíckeho fanatika v prípade mimozemšťanov a povedal o ňom, že vyberá len tie fakty, ktoré mu hodia do krámu a podporil som to citáciami jednotlivých paragrafov, tak si ma dal najprv na ručné schvaľovanie, a nakoniec si diskusiu ukončil tým, že si mi dal 6 mesačný ban v roku 2019 (pred prezidentskými voľbami to skončilo) s tým "argumentom", že som psycho-trockista a nemienim meniť svoje správanie/postoje. _**Takže kto tu klame a kto je tu pschopat?!**_ Keď teraz ti v treťom tebou založenom vlákne ti komunita x spôsobmi povie, že uber plyn, schlaď hlavu alebo "nemáš pravdu lebo" či neviň Pjakina z lenivosti jeho fanúšikov, tak začneš nariekať, že ti ubližujú lebo nasledovníci Pjakina nevedia argumentovať a chcú ťa utĺcť príspevkami. Mne je to šumák či to robíš, lebo tvoja vizitka.

Moderátor

Upravené 21. 10. 2021 o 02:22

Takže...

...to může být rukama.
Stalo se mi, že se mi příspěvek zdvojil (při chvilkovém výpadku wifi signálu).
Nebo že jsem si ho smazal tak, že jsem ho omylem přepsal textem nového příspěvku (nějak se mi to “zasukovalo” na mobilním zařízení při kopírování textového bloku).
Pokud k něčemu takovému došlo, mohlo by to být dohledatelné na některém z příspěvků autora pomocí volby “História”, která je v menu, co se vyvolá pomocí tří svislých teček v pravém horním rohu příspěvku.
A kdyby ani to ne, tak z toho pastebin to sem jde normálně vložit, protože k cenzuře nedošlo.
:-)
Páč z toho pastebin to časem zmizí...


[quote="pid:38752, uid:7"]Takže...[/quote] ...to může být rukama. Stalo se mi, že se mi příspěvek zdvojil (při chvilkovém výpadku wifi signálu). Nebo že jsem si ho smazal tak, že jsem ho omylem přepsal textem nového příspěvku (nějak se mi to “zasukovalo” na mobilním zařízení při kopírování textového bloku). Pokud k něčemu takovému došlo, mohlo by to být dohledatelné na **některém** z příspěvků autora pomocí volby “História”, která je v menu, co se vyvolá pomocí tří svislých teček v pravém horním rohu příspěvku. A kdyby ani to ne, tak z toho pastebin to sem jde normálně vložit, protože k cenzuře nedošlo. :-) Páč z toho pastebin to časem zmizí...

@Počtář

Psal jsem jednu reakci, ta se vložila na špatné místo nakonec vlákna, takže jsem ji vložil znovu na konec vlákna. Při smazání té duplicitní pak zmizel i můj původní příspěvek, nejen ta duplicitní reakce.


Vložit to sice jde, ale ne na správné místo, klidně ať to nějaký zdejší admin zařídí, pokud je toho schopen.


@Oracle_911

Nenapsal jsem že to někdo smazal úmyslně, sklidni hlavu.


Co se týká tvých nesmyslů:


Čo sa týka obsahu toho zmazaného príspevku, keď som povedal o Setterfieldovi, že je šarlatána sadol si mu na lep, tak si mi povedal, že kádrujem a útočím na niekoho, kto nie je tu a nemôže sa brániť.
V čom sa líši tvoje terajšie konanie?


Ukaž kde na Pjakina útočím v osobní rovině.


Dodávam, že keď som dal rozbor, že kde si ten šarlatán protirečí, tak najprv si ten príspevok odstránil a po tom som ťa musel cez mail dotlačiť aby to bolo schválené a Ľudo a Jardob to dosvedčí keď vyhľadajú mail "sklamal si ma". A ešte raz nám povedz, že ban som nedostal za názor.


Žádný příspěvek s tvým "rozborem" jsem nesmazal, dej si prášek na podporu paměti. Žádný ban jsi nikdy nedostal za názor.


Keď som priniesol ďalšie dôkazy v podobe jeho vlastných YouTube videí na sekundu presne, tak si ma odbil, že je chytrejší a nerozumiem tomu.


Ano nerozumíš tomu (to je můj názor) a já nemám potřebu s tebou diskutovat o něčem, s čím máš problém.


eď som podobne rozobral toho katolíckeho fanatika v prípade mimozemšťanov a povedal o ňom, že vyberá len tie fakty, ktoré mu hodia do krámu a podporil som to citáciami jednotlivých paragrafov, tak si ma dal najprv na ručné schvaľovanie, a nakoniec si diskusiu ukončil tým, že si mi dal 6 mesačný ban v roku 2019 (pred prezidentskými voľbami to skončilo) s tým "argumentom", že som psycho-trockista a nemienim meniť svoje správanie/postoje. Takže kto tu klame a kto je tu pschopat?!


6-měsíční ban jsi neměl nikdy, opět, dej si tabletku na podporu paměti. A ban jsi dostal za svoji agresivitu v diskusi a osobní útoky, nikoliv za samotný názor. Kdybys svůj názor, jakýkoliv, formuloval slušně a bez osobních útoků, ban bys nedostal.


Keď teraz ti v treťom tebou založenom vlákne ti komunita x spôsobmi povie, že uber plyn, schlaď hlavu alebo "nemáš pravdu lebo" či neviň Pjakina z lenivosti jeho fanúšikov, tak začneš nariekať, že ti ubližujú lebo nasledovníci Pjakina nevedia argumentovať a chcú ťa utĺcť príspevkami. Mne je to šumák či to robíš, lebo tvoja vizitka.


Bez komentáře, kdo není slepý tak vidí co se v tomto vláknu odehrálo, a těm ostatním nemá smysl něco vysvětlovat.


@Počtář Psal jsem jednu reakci, ta se vložila na špatné místo nakonec vlákna, takže jsem ji vložil znovu na konec vlákna. Při smazání té duplicitní pak zmizel i můj původní příspěvek, nejen ta duplicitní reakce. Vložit to sice jde, ale ne na správné místo, klidně ať to nějaký zdejší admin zařídí, pokud je toho schopen. @Oracle_911 Nenapsal jsem že to někdo smazal úmyslně, sklidni hlavu. Co se týká tvých nesmyslů: [quote="pid:38752, uid:7"]Čo sa týka obsahu toho zmazaného príspevku, keď som povedal o Setterfieldovi, že je šarlatána sadol si mu na lep, tak si mi povedal, že kádrujem a útočím na niekoho, kto nie je tu a nemôže sa brániť. V čom sa líši tvoje terajšie konanie?[/quote] Ukaž kde na Pjakina útočím v osobní rovině. [quote="pid:38752, uid:7"]Dodávam, že keď som dal rozbor, že kde si ten šarlatán protirečí, tak najprv si ten príspevok odstránil a po tom som ťa musel cez mail dotlačiť aby to bolo schválené a Ľudo a Jardob to dosvedčí keď vyhľadajú mail "sklamal si ma". A ešte raz nám povedz, že ban som nedostal za názor.[/quote] Žádný příspěvek s tvým "rozborem" jsem nesmazal, dej si prášek na podporu paměti. Žádný ban jsi nikdy nedostal za názor. [quote="pid:38752, uid:7"]Keď som priniesol ďalšie dôkazy v podobe jeho vlastných YouTube videí na sekundu presne, tak si ma odbil, že je chytrejší a nerozumiem tomu.[/quote] Ano nerozumíš tomu (to je můj názor) a já nemám potřebu s tebou diskutovat o něčem, s čím máš problém. [quote="pid:38752, uid:7"]eď som podobne rozobral toho katolíckeho fanatika v prípade mimozemšťanov a povedal o ňom, že vyberá len tie fakty, ktoré mu hodia do krámu a podporil som to citáciami jednotlivých paragrafov, tak si ma dal najprv na ručné schvaľovanie, a nakoniec si diskusiu ukončil tým, že si mi dal 6 mesačný ban v roku 2019 (pred prezidentskými voľbami to skončilo) s tým "argumentom", že som psycho-trockista a nemienim meniť svoje správanie/postoje. Takže kto tu klame a kto je tu pschopat?![/quote] 6-měsíční ban jsi neměl nikdy, opět, dej si tabletku na podporu paměti. A ban jsi dostal za svoji agresivitu v diskusi a osobní útoky, nikoliv za samotný názor. Kdybys svůj názor, jakýkoliv, formuloval slušně a bez osobních útoků, ban bys nedostal. [quote="pid:38752, uid:7"]Keď teraz ti v treťom tebou založenom vlákne ti komunita x spôsobmi povie, že uber plyn, schlaď hlavu alebo "nemáš pravdu lebo" či neviň Pjakina z lenivosti jeho fanúšikov, tak začneš nariekať, že ti ubližujú lebo nasledovníci Pjakina nevedia argumentovať a chcú ťa utĺcť príspevkami. Mne je to šumák či to robíš, lebo tvoja vizitka.[/quote] Bez komentáře, kdo není slepý tak vidí co se v tomto vláknu odehrálo, a těm ostatním nemá smysl něco vysvětlovat.
Upravené 21. 10. 2021 o 07:19

Ostatním nemá smysl něco vysvětlovat , ale čtvrté vlákno jistě bude .


Ostatním nemá smysl něco vysvětlovat , ale čtvrté vlákno jistě bude .

Myslim si, ze na jednu vec je tato diskusia dobra a to na nove pravidlo - "Osobne urazky inych diskuterov sa v komentaroch neakceptuju!"
Sa ich tu dost vela nzaberalo ... "ten je zevraj psychopat, ten je nechapavy, tomu nema zmysel neco vysvetlovat, ten aby si dal tabletku na podporu pameti, ten je agresivny atd ...." Niekto nevie ovladat svoje emocie? Co to je za kultura diskusie? To aj v normalnej diskusii ste schopni povedat kamaratovi, ze je psychopat, nechapavec ... lebo si mysli to a to? A kde je lubost? Kde je laska k bliznemu? Kde je snaha pochopit nazor ineho a pomoct mu pochopit viac? A ked aj pochopit nechce, tak to znamena, ze este nema dostatocnu mravnost, Stvoritel mu nedoprial pochopit viac, ale to neznamena, ze mu tu teraz idem znasilnovat svetonazor, lebo nemysli ako ja! Dost ma prekvapilo, ze taketo prispevky s takymito osobnymi urazkami sa objavili na tomto fore. Som si myslel, ze forum je o KSB, postrehoch, knihach, inych zaujimavych zdrojoch, ktore su schopne pomoct pochopit KSB atd ... a nie o bezvyznamnych urazkach kade koho, lebo nema nazor ako ja ... sele zle (nastastie len v tomto vlakne som take videl).


Myslim si, ze na jednu vec je tato diskusia dobra a to na nove pravidlo - "Osobne urazky inych diskuterov sa v komentaroch neakceptuju!" Sa ich tu dost vela nzaberalo ... "ten je zevraj psychopat, ten je nechapavy, tomu nema zmysel neco vysvetlovat, ten aby si dal tabletku na podporu pameti, ten je agresivny atd ...." Niekto nevie ovladat svoje emocie? Co to je za kultura diskusie? To aj v normalnej diskusii ste schopni povedat kamaratovi, ze je psychopat, nechapavec ... lebo si mysli to a to? A kde je lubost? Kde je laska k bliznemu? Kde je snaha pochopit nazor ineho a pomoct mu pochopit viac? A ked aj pochopit nechce, tak to znamena, ze este nema dostatocnu mravnost, Stvoritel mu nedoprial pochopit viac, ale to neznamena, ze mu tu teraz idem znasilnovat svetonazor, lebo nemysli ako ja! Dost ma prekvapilo, ze taketo prispevky s takymito osobnymi urazkami sa objavili na tomto fore. Som si myslel, ze forum je o KSB, postrehoch, knihach, inych zaujimavych zdrojoch, ktore su schopne pomoct pochopit KSB atd ... a nie o bezvyznamnych urazkach kade koho, lebo nema nazor ako ja ... sele zle (nastastie len v tomto vlakne som take videl).

Ostatním nemá smysl něco vysvětlovat , ale čtvrté vlákno jistě bude .


Zvláštní ti nevadí, že tady lidé zakládají vlákna každý den smile


[quote="pid:38763, uid:185"]Ostatním nemá smysl něco vysvětlovat , ale čtvrté vlákno jistě bude .[/quote] Zvláštní ti nevadí, že tady lidé zakládají vlákna každý den :)

V tomto vlakne ukazkovo vidno egregorialny vplyv a rozlisenie z neho vyplyvajuce, ktore poniektori povazuju za svoj um a nebodaj este sikovnost.


Kazdy sme pod urcitym egregorialnym vplyvom a isto necerpame info neustale od Boha (ak to vie clovek rozlisit). To si treba uvedomit a pomocou svojho rozlisenia pri hodnoteni faktov a druhych nazorov, treba pre sabe hodnotit aj svoju egregorialnu kvalitu.


Tie fňukajúce dobrosračné bludy čo tu sú popísané, to už je mimo zdravého rozumu. (toľko môj názor).


V tomto vlakne ukazkovo vidno egregorialny vplyv a rozlisenie z neho vyplyvajuce, ktore poniektori povazuju za svoj um a nebodaj este sikovnost. Kazdy sme pod urcitym egregorialnym vplyvom a isto necerpame info neustale od Boha (ak to vie clovek rozlisit). To si treba uvedomit a pomocou svojho rozlisenia pri hodnoteni faktov a druhych nazorov, treba pre sabe hodnotit aj svoju egregorialnu kvalitu. Tie fňukajúce dobrosračné bludy čo tu sú popísané, to už je mimo zdravého rozumu. (toľko môj názor).

@Ferry

Šlo by napsat, kdo v tomto vlákně začal s osobními útoky? Nebo není rozdíl mezi agresorem a obětí agrese, podle tvého názoru.


Přiznávám, zločinně jsem se bránil, když jsem byl napaden za své názory, moje vina je nesporná.


ale to neznamena, ze mu tu teraz idem znasilnovat svetonazor, lebo nemysli ako ja!


přesně tak, ale kdo tuhle činnost provozuje?


@Ferry Šlo by napsat, kdo v tomto vlákně začal s osobními útoky? Nebo není rozdíl mezi agresorem a obětí agrese, podle tvého názoru. Přiznávám, zločinně jsem se bránil, když jsem byl napaden za své názory, moje vina je nesporná. [quote="pid:38765, uid:106"]ale to neznamena, ze mu tu teraz idem znasilnovat svetonazor, lebo nemysli ako ja![/quote] přesně tak, ale kdo tuhle činnost provozuje?

Ako to bolo v Peliškách?
..a přitom taková blbost, že? smile


Každý si prechádzame svojimi vývojovými fázami.
I v rámci KSB.


Chalani, tieto sprostosti a egá
si riešte hlavne po mailoch
a nie na verejnosti, keď sa dá.
Ako to vyzerá pred hľadajúcimi??


Bo to tu potom už nepotrebujeme ani slniečkársky trolling smile
Ach tie 3 prúty Svätoplukove..
Kedy budú znovu v jedno spojené?


Ako to bolo v Peliškách? ..a přitom taková blbost, že? :) Každý si prechádzame svojimi vývojovými fázami. I v rámci KSB. Chalani, tieto sprostosti a egá si riešte hlavne po mailoch a nie na verejnosti, keď sa dá. Ako to vyzerá pred hľadajúcimi?? Bo to tu potom už nepotrebujeme ani slniečkársky trolling :D Ach tie 3 prúty Svätoplukove.. Kedy budú znovu v jedno spojené?

Zvláštní ti nevadí, že tady lidé zakládají vlákna každý den


Iste deje sa to, ale nie tretí krát v tej istej téme...


Ukaž kde na Pjakina útočím v osobní rovině.


Nestačí, keď si ho medzi riadkami záškodníkom a šarlatánom v treťom vlákne?


Žádný příspěvek s tvým "rozborem" jsem nesmazal, dej si prášek na podporu paměti. Žádný ban jsi nikdy nedostal za názor.


Iste Hox, a teraz nám vysvetli prečo som napísal 21.12.2018 o 6:41 s názvom "Hox, sklamal si ma":



Namiesto toho aby si uznal, že si sa zmýlil dal si môj príspevok na pastebin. Lebo ja som síce odložil slušnosť ale ty dobré mravy.
A pre tých ktorý nevedia o čo ide, dodávam, že je to odpoveď na tento Hoxov príspevok:
http://www.vodaksb.eu/diskuse/ksb-a-dvtr/comment-page-5/#comment-185052
Čo bolo toto:


@Hox
Ak chceš takto hrať OK:


Zkus napsat, o jakých konkrétně argumentačních faulech mluvíš.



Ťahá do toho bibliu ako dôkaz, konkrétne knihy z Genesis. Pozri si tie videá.



ZCo se týká té nové „argumentace“, jak ty tvrzení bez jakéhokoliv kontextu souvisí s tématem, na to má asi přijít každý sám, z mého pohledu, kdybys tam napsal něco ve stylu, že chleba padá namazanou stranou dolů, tak je to asi stejně relevantní jako většina těch věcí cos napsal. Sice je možná něco z toho pravda, ale nijak to nesouvisí.



Prepáč ale Setterfield argumentuje tak, že vyberá to, čo sa mu hodí a ostatné segmenty reality ignoruje. Pritom hovorí, že ZPE je E-M žiarenie kratších vlnových dĺžok, ktoré sa ako vlny v oceánoch dávajú vznik virtuálnych častíc:
https://youtu.be/y3sWg9pDCqE?t=1924



Z těch 5 bodů cos napsal, že takové vlastnosti má „ZPE podle Setterfielda“, jsou pravdivé možná dva a to ještě s odřenýma ušima a velkou fantazií, zbytek jsou jen tvé představy.



Dávali si vôbec pozor čo hovorí v tých videách (konkrétne mám na mysli prvých 5 častí a video o Slnku) alebo bez filtra si to prijal ako pravdu? Pritom hovorí, že ZPE je E-M žiarenie kratších vlnových dĺžok



Co má znamenat „porovnává více než staleté údaje“? V čem tkví smysl toho „argumentu“?



Keď ti uniká zmysel toho, že viac než 100 rokov sa menila definícia, spôsob a presnosť merania metra a sekundy a aký to mal dopady na presnosť a hodnoty merania svetla spolu s vývinom prístrojového vybavenia, tak ti neviem pomôcť. A aj keď metodológia merania sa nemenila zmeny v kvalite dát sú.



Píšeš, že rudý posuv je funkce vzdálenosti, ale zároveň totéž odmítáš, když totéž říká Setterfield, tam je to podle tebe najednou špatně.



Argument ako „hrom“, lebo som povedal, že červený posun je funkciou x a y a preto sa to nedá použiť ako podporu rozpínania vesmíru. Vtipné je, že on hovorí, že vo Vesmíre skokovo pribúda ZPE a preto sa vesmír rozpína a odvoláva sa pri tom na SZ (naráža na to vo videu o rýchlosti svetla).



Dříve jsi psal že rudý posuv může být způsoben i lomem světla nebo průchodem plazmou, nyní už to píšeš jako fakt, že to je způsobeno tímto a ničím jiným, ačkoliv je to jen nedokazatelná hypotéza.



Zas argument ako „hrom“, dajako zabúdaš na učivo zo základnej školy, keď ti bolo vysvetlené, že pri prechode svetla z jedného prostredia do druhého nastáva lom. A možno ti bolo na strednej škole povedané aj to (neviem či bolo to aj na základnej škole), že existuje aj rozptyl svetla. A plazma s rôznou hustotou a energetickými hladinami a distribúciou nábojov sú rozličné optické prostredia. A dúfam, že nechceš pri tom spochybniť existenciu Comptovho javu:
https://sk.wikipedia.org/wiki/Comptonov_jav
Alebo existenciu dvojvrstiev v plazme:
https://en.wikipedia.org/wiki/Double_layer_(plasma_physics)
https://www.thunderbolts.info/wp/2011/12/03/essential-guide-to-the-eu-chapter-5/



Opět píšeš lež o tom, že Setterfield uvádí rudý posuv jako důkaz rozpínání, když ve skutečnosti vysvětluje, že právě takto to není a že rudý posuv nemá s rozpínáním nic společného.



Zas si nedával pozor pri tom videu:
https://youtu.be/y3sWg9pDCqE?t=1737



Členové komunity thunderbolts nepoužívají MEST/HEČP, nebo ti to vadí jen u Setterfielda? Který to navíc příliš nepoužívá, používá sice stávající terminologii, ale myšlením je dále.



Vadí aj tam, ale oni aspoň idú tam, kde ich dôkazy skutočne vedú.



Kdo se s kým dohodl, že starý zákon je „značne upravený“? I kdyby, tak o platnosti konkrétních informací podobné obecné tvrzení, i kdyby bylo pravdivé, nevypovídá nic, protože u světonázorových informací je třeba kolem 99% pravdy, aby nebyly odmítnuty jako celek. Tudíž argument „nemůže to být pravda, protože se to píše ve starém zákoně“ je neplatný, je to jen egregoriální obranná reakce, a kromě toho je to kádrování, místo posuzování samotných informací.



VP ZSSR píše, že SZ je historický dokument s chybami a tu na stránkach tuším ludo spomínal (alebo Lux), že po roku 70 oficiálneho letopočtu SZ bol schválený radou rabínov a SZ z čias Ježiša bolo niečo iné ako poznáme dnes. Ak nedáš 1 a 1 dohromady, tak takto to aj vyzerá.



A pochopitelně, neřekl nic v tom smyslu, že v bibli stojí, že Bůh 12x roztáhl nebe. Když už tak řekl, že v bibli 12x stojí, že Bůh roztáhl nebe.



Skutočne? Lebo on hovorí niečo iné:
https://youtu.be/Jlem8ghZeNw?t=97

Takže, podľa týchto argumentov kto je metrologicky nekonzistentný a má klipovité myslenie?



A následne tvoja odpoveď na mail bola:



V tom je právě tvůj problém, pokud si myslíš, že tě něco opravňuje odložit slušnost a že to dává něčemu váhu. Chceš tvrdit, že osobní rovinu neobsahuje? Rozmýšlel jsem zda reagovat nebo to přesunout, napřed jsem ho přesunul, pak se rozhodl, že konstruktivnější bude reagovat, takže nyní je zpět.



A ten príspevok, ktorý bol asi vo vlákne kde si mi napísal aj toto:



Tuhle otázku samozřejmě lidé, mnohem chytřejší než ty, také vzali v potaz a výsledek je, že zjištěné změny hodnot rychlosti světla nemohou být vysvětleny tímto způsobem. Je třeba si téma nastudovat a pak teprve argumentovat.



Ano nerozumíš tomu (to je můj názor) a já nemám potřebu s tebou diskutovat o něčem, s čím máš problém.


Kde bola a je tvoja slušnosť, ktorú teraz dožaduješ od každého, kto ti hovorí x spôsobmi, že "uber plyn a schlaď si hlavu"?


6-měsíční ban jsi neměl nikdy, opět, dej si tabletku na podporu paměti. A ban jsi dostal za svoji agresivitu v diskusi a osobní útoky, nikoliv za samotný názor. Kdybys svůj názor, jakýkoliv, formuloval slušně a bez osobních útoků, ban bys nedostal.


Ja som ti sústavne a vecne vysvetľoval maximálne slušne, že kde robí ten kresťanský fanatik logický a argumentačný faul (podobne postupoval aj Setterfield), dokonca som dával odkazy na články, ktoré fakticky vyvracali jeho základnú tézu "mimozemšťania neexistujú lebo sú to padlý anjeli", ale ty si ich odbil tým, že nie sú to dôkazy.
Keď som ti povedal, že slovo "anjel" je opisný a často zástupný termín, lebo autorovi chýbal adekvátny terminologický aparát, tak si ma dosť neslušne odbil tým, že v gréčtine anjel je okrídlená bytosť, lenže akosi sme zabudli na to, že pôvodný jazyk Biblie/SZ nie je gréčtina.
Keď som ti dával otázky, ktoré spochybnili tvoju predstavu, že múmie reptiloidných bytostí sú z inej dimenzie, tak si na to neodpovedal a mohol by som pokračovať dosť dlho.
Celé toto si označil ako neslušné chovanie a osobné útoky voči tvojej osobe a známku psycho-trockizmu. Zaujímavé je, že keď som proti ostatným postupoval rovnako/podobne, tak to bolo v poriadku.
Teraz ťa už nemôžem brať vážne.


Bez komentáře, kdo není slepý tak vidí co se v tomto vláknu odehrálo, a těm ostatním nemá smysl něco vysvětlovat.


Pripomeniem čo si povedal Boletusovi na tento jeho príspevok:


@Hox - jsem docela rád, že Tě moje reakce konečně nadzvedla a trochu si se rozčilil. Jinak Tvé otcovské nabádání k blíže nestrukturované komunitě tady na ksb-fóru ztrácí dost na účinnosti. Za Tvé názory hovoří jen Tvé projevy, takže ponechávám Tvoji výtku k posouzení každému, kdo na to vydá energii. Jinak - k té osobní rovině . Myslíš že je neosobní a věcné, když nazveš někoho manipulátorem, tak jak jsi hned zkraje započal svůj protipjakinovský džihád před několika měsíci?...
Přečti si svůj první vstup na ksbforum.eu zpřed několika měsíců a posuď sám, do jaké míry jsem byl svými komentáři vůči Tobě osobní a nevěcný.

Tvoja odpoveď:


@Boletus

V tomto vlákně jsem uvedl řadu argumentů, místo jakékoliv reakce v argumentační rovině nastává z tvojí strany opět mentorování a převádění diskuse z roviny věcné do roviny osobní. To je asi tak vše, co k tomu považuju za nutné říct. Diskuse by zde měla být vedena v rovině věcné, nikoliv osobní.


Po tomto sa nečuduj, že ti niekto naozaj povie, že sa daj vypchať a pošle ťa tam, kde Slnko nesvieti, a nebudem to ja a ani nedám ti ani ban za iný názor alebo za toto terajšie správanie...


[quote="pid:38772, uid:235"]Zvláštní ti nevadí, že tady lidé zakládají vlákna každý den[/quote] Iste deje sa to, ale nie tretí krát v tej istej téme... [quote="pid:38756, uid:235"]Ukaž kde na Pjakina útočím v osobní rovině.[/quote] Nestačí, keď si ho medzi riadkami záškodníkom a šarlatánom v treťom vlákne? [quote="pid:38756, uid:235"]Žádný příspěvek s tvým "rozborem" jsem nesmazal, dej si prášek na podporu paměti. Žádný ban jsi nikdy nedostal za názor.[/quote] Iste Hox, a teraz nám vysvetli prečo som napísal 21.12.2018 o 6:41 s názvom "Hox, sklamal si ma": >Namiesto toho aby si uznal, že si sa zmýlil dal si môj príspevok na pastebin. Lebo ja som síce odložil slušnosť ale ty dobré mravy. A pre tých ktorý nevedia o čo ide, dodávam, že je to odpoveď na tento Hoxov príspevok: http://www.vodaksb.eu/diskuse/ksb-a-dvtr/comment-page-5/#comment-185052 Čo bolo toto: >@Hox Ak chceš takto hrať OK: >>Zkus napsat, o jakých konkrétně argumentačních faulech mluvíš. >Ťahá do toho bibliu ako dôkaz, konkrétne knihy z Genesis. Pozri si tie videá. >>ZCo se týká té nové „argumentace“, jak ty tvrzení bez jakéhokoliv kontextu souvisí s tématem, na to má asi přijít každý sám, z mého pohledu, kdybys tam napsal něco ve stylu, že chleba padá namazanou stranou dolů, tak je to asi stejně relevantní jako většina těch věcí cos napsal. Sice je možná něco z toho pravda, ale nijak to nesouvisí. >Prepáč ale Setterfield argumentuje tak, že vyberá to, čo sa mu hodí a ostatné segmenty reality ignoruje. Pritom hovorí, že ZPE je E-M žiarenie kratších vlnových dĺžok, ktoré sa ako vlny v oceánoch dávajú vznik virtuálnych častíc: https://youtu.be/y3sWg9pDCqE?t=1924 >>Z těch 5 bodů cos napsal, že takové vlastnosti má „ZPE podle Setterfielda“, jsou pravdivé možná dva a to ještě s odřenýma ušima a velkou fantazií, zbytek jsou jen tvé představy. >Dávali si vôbec pozor čo hovorí v tých videách (konkrétne mám na mysli prvých 5 častí a video o Slnku) alebo bez filtra si to prijal ako pravdu? Pritom hovorí, že ZPE je E-M žiarenie kratších vlnových dĺžok >>Co má znamenat „porovnává více než staleté údaje“? V čem tkví smysl toho „argumentu“? >Keď ti uniká zmysel toho, že viac než 100 rokov sa menila definícia, spôsob a presnosť merania metra a sekundy a aký to mal dopady na presnosť a hodnoty merania svetla spolu s vývinom prístrojového vybavenia, tak ti neviem pomôcť. A aj keď metodológia merania sa nemenila zmeny v kvalite dát sú. >>Píšeš, že rudý posuv je funkce vzdálenosti, ale zároveň totéž odmítáš, když totéž říká Setterfield, tam je to podle tebe najednou špatně. >Argument ako „hrom“, lebo som povedal, že červený posun je funkciou x a y a preto sa to nedá použiť ako podporu rozpínania vesmíru. Vtipné je, že on hovorí, že vo Vesmíre skokovo pribúda ZPE a preto sa vesmír rozpína a odvoláva sa pri tom na SZ (naráža na to vo videu o rýchlosti svetla). >>Dříve jsi psal že rudý posuv může být způsoben i lomem světla nebo průchodem plazmou, nyní už to píšeš jako fakt, že to je způsobeno tímto a ničím jiným, ačkoliv je to jen nedokazatelná hypotéza. >Zas argument ako „hrom“, dajako zabúdaš na učivo zo základnej školy, keď ti bolo vysvetlené, že pri prechode svetla z jedného prostredia do druhého nastáva lom. A možno ti bolo na strednej škole povedané aj to (neviem či bolo to aj na základnej škole), že existuje aj rozptyl svetla. A plazma s rôznou hustotou a energetickými hladinami a distribúciou nábojov sú rozličné optické prostredia. A dúfam, že nechceš pri tom spochybniť existenciu Comptovho javu: https://sk.wikipedia.org/wiki/Comptonov_jav Alebo existenciu dvojvrstiev v plazme: https://en.wikipedia.org/wiki/Double_layer_(plasma_physics) https://www.thunderbolts.info/wp/2011/12/03/essential-guide-to-the-eu-chapter-5/ >>Opět píšeš lež o tom, že Setterfield uvádí rudý posuv jako důkaz rozpínání, když ve skutečnosti vysvětluje, že právě takto to není a že rudý posuv nemá s rozpínáním nic společného. >Zas si nedával pozor pri tom videu: https://youtu.be/y3sWg9pDCqE?t=1737 >>Členové komunity thunderbolts nepoužívají MEST/HEČP, nebo ti to vadí jen u Setterfielda? Který to navíc příliš nepoužívá, používá sice stávající terminologii, ale myšlením je dále. >Vadí aj tam, ale oni aspoň idú tam, kde ich dôkazy skutočne vedú. >>Kdo se s kým dohodl, že starý zákon je „značne upravený“? I kdyby, tak o platnosti konkrétních informací podobné obecné tvrzení, i kdyby bylo pravdivé, nevypovídá nic, protože u světonázorových informací je třeba kolem 99% pravdy, aby nebyly odmítnuty jako celek. Tudíž argument „nemůže to být pravda, protože se to píše ve starém zákoně“ je neplatný, je to jen egregoriální obranná reakce, a kromě toho je to kádrování, místo posuzování samotných informací. >VP ZSSR píše, že SZ je historický dokument s chybami a tu na stránkach tuším ludo spomínal (alebo Lux), že po roku 70 oficiálneho letopočtu SZ bol schválený radou rabínov a SZ z čias Ježiša bolo niečo iné ako poznáme dnes. Ak nedáš 1 a 1 dohromady, tak takto to aj vyzerá. >>A pochopitelně, neřekl nic v tom smyslu, že v bibli stojí, že Bůh 12x roztáhl nebe. Když už tak řekl, že v bibli 12x stojí, že Bůh roztáhl nebe. >Skutočne? Lebo on hovorí niečo iné: https://youtu.be/Jlem8ghZeNw?t=97 – >Takže, podľa týchto argumentov kto je metrologicky nekonzistentný a má klipovité myslenie? A následne tvoja odpoveď na mail bola: >V tom je právě tvůj problém, pokud si myslíš, že tě něco opravňuje odložit slušnost a že to dává něčemu váhu. Chceš tvrdit, že osobní rovinu neobsahuje? Rozmýšlel jsem zda reagovat nebo to přesunout, napřed jsem ho přesunul, pak se rozhodl, že konstruktivnější bude reagovat, takže nyní je zpět. A ten príspevok, ktorý bol asi vo vlákne kde si mi napísal aj toto: >Tuhle otázku samozřejmě lidé, mnohem chytřejší než ty, také vzali v potaz a výsledek je, že zjištěné změny hodnot rychlosti světla nemohou být vysvětleny tímto způsobem. Je třeba si téma nastudovat a pak teprve argumentovat. [quote="pid:38756, uid:235"]Ano nerozumíš tomu (to je můj názor) a já nemám potřebu s tebou diskutovat o něčem, s čím máš problém.[/quote] Kde bola a je tvoja slušnosť, ktorú teraz dožaduješ od každého, kto ti hovorí x spôsobmi, že "uber plyn a schlaď si hlavu"? [quote="pid:38756, uid:235"]6-měsíční ban jsi neměl nikdy, opět, dej si tabletku na podporu paměti. A ban jsi dostal za svoji agresivitu v diskusi a osobní útoky, nikoliv za samotný názor. Kdybys svůj názor, jakýkoliv, formuloval slušně a bez osobních útoků, ban bys nedostal.[/quote] Ja som ti sústavne a vecne vysvetľoval **maximálne slušne**, že kde robí ten kresťanský fanatik logický a argumentačný faul (podobne postupoval aj Setterfield), dokonca som dával odkazy na články, ktoré fakticky vyvracali jeho základnú tézu "mimozemšťania neexistujú lebo sú to padlý anjeli", ale ty si ich odbil tým, že nie sú to dôkazy. Keď som ti povedal, že slovo "anjel" je opisný a často zástupný termín, lebo autorovi chýbal adekvátny terminologický aparát, tak si ma dosť neslušne odbil tým, že v gréčtine anjel je okrídlená bytosť, lenže akosi sme zabudli na to, že pôvodný jazyk Biblie/SZ nie je gréčtina. Keď som ti dával otázky, ktoré spochybnili tvoju predstavu, že múmie reptiloidných bytostí sú z inej dimenzie, tak si na to neodpovedal a mohol by som pokračovať dosť dlho. **Celé toto si označil ako neslušné chovanie a osobné útoky voči tvojej osobe a známku psycho-trockizmu.** Zaujímavé je, že keď som proti ostatným postupoval rovnako/podobne, tak to bolo v poriadku. Teraz ťa už nemôžem brať vážne. [quote="pid:38756, uid:235"]Bez komentáře, kdo není slepý tak vidí co se v tomto vláknu odehrálo, a těm ostatním nemá smysl něco vysvětlovat.[/quote] Pripomeniem čo si povedal Boletusovi na tento jeho príspevok: [quote="pid:38139, uid:57"]@Hox - jsem docela rád, že Tě moje reakce konečně nadzvedla a trochu si se rozčilil. Jinak Tvé otcovské nabádání k blíže nestrukturované komunitě tady na ksb-fóru ztrácí dost na účinnosti. Za Tvé názory hovoří jen Tvé projevy, takže ponechávám Tvoji výtku k posouzení každému, kdo na to vydá energii. Jinak - k té osobní rovině . Myslíš že je neosobní a věcné, když nazveš někoho manipulátorem, tak jak jsi hned zkraje započal svůj protipjakinovský džihád před několika měsíci?... Přečti si svůj první vstup na ksbforum.eu zpřed několika měsíců a posuď sám, do jaké míry jsem byl svými komentáři vůči Tobě osobní a nevěcný.[/quote] Tvoja odpoveď: [quote="pid:38153, uid:235"]@Boletus V tomto vlákně jsem uvedl řadu argumentů, místo jakékoliv reakce v argumentační rovině nastává z tvojí strany opět mentorování a převádění diskuse z roviny věcné do roviny osobní. To je asi tak vše, co k tomu považuju za nutné říct. Diskuse by zde měla být vedena v rovině věcné, nikoliv osobní.[/quote] Po tomto sa nečuduj, že ti niekto naozaj povie, že sa daj vypchať a pošle ťa tam, kde Slnko nesvieti, a nebudem to ja a ani **nedám ti ani ban za iný názor alebo za toto terajšie správanie**...

Moderátor

Upravené 21. 10. 2021 o 10:55

Šlo by napsat, kdo v tomto vlákně začal s osobními útoky? Nebo není rozdíl mezi agresorem a obětí agrese, podle tvého názoru.


přesně tak, ale kdo tuhle činnost provozuje?


Ty si to začal lebo ako sa hovorí, najlepšia obrana je útok:


Přiznávám, zločinně jsem se bránil, když jsem byl napaden za své názory, moje vina je nesporná.


Tu je dôkaz:
Boletus napísal:


@Hox - prezentuji jen svůj názor bez nároku na souhlas kohokoliv dalšího .
tedy ku tvým dvěma otázkám :
1) že je smyslem Tvého příspěvku oponovat názorům Pjakina- to je snad patrno každému, kdo si příspevěk přečte.A opakuji to už po několikáté- vůbec v tom neshledávám nic iritujícího. Zmírnění slovníku je posunem dobrým směrem.
2) tvůj vstup na fórum se uskutečnil cca 24 hodin po informaci o cestě J.Buzka a hlavně prezentaci setkání s Pjakinem.
Mě přijde trapné tohle argumentovat zrovna Tobě, promiň, ale ty otázky jsi mi položil Ty.

Ty si odpovedal:


@Boletus

Tohle už je třetí případ, kdy převádíš diskusí záměrně do osobní roviny v reakci na moje příspěvky, společným jmenovatelem tvých vstupů do těchto diskusí je zároveň absence snahy argumentovat k tématu.


"že je smyslem mého příspěvku oponovat názorům Pjakina" je jasné leda tak tobě, většině zde jde doufám o to, jak je to ve skutečnosti a kde je pravda.


Smyslem tvého první příspěvku zde naopak celkem zřetelně je postoj "nezajímá mě jak se věci mají ve skutečnosti, řeším jen jestli někdo souhlasí nebo nesouhlasí s Pjakinem".


Slibuji, příště budu studovat kalendáře cest všech osob do Ruska, před zveřejněním nějakého příspěvku, abys s tím neměl problém.


Žiadna slušnosť, len čistý útok a obviňovanie oponenta z toho, čo sám robíš.


[quote="pid:38774, uid:235"]Šlo by napsat, kdo v tomto vlákně začal s osobními útoky? Nebo není rozdíl mezi agresorem a obětí agrese, podle tvého názoru.[/quote] [quote="pid:38774, uid:235"]přesně tak, ale kdo tuhle činnost provozuje?[/quote] Ty si to začal lebo ako sa hovorí, najlepšia obrana je útok: [quote="pid:38774, uid:235"]Přiznávám, zločinně jsem se bránil, když jsem byl napaden za své názory, moje vina je nesporná.[/quote] Tu je dôkaz: Boletus napísal: [quote="pid:38068, uid:57"]@Hox - prezentuji jen svůj názor bez nároku na souhlas kohokoliv dalšího . tedy ku tvým dvěma otázkám : 1) že je smyslem Tvého příspěvku oponovat názorům Pjakina- to je snad patrno každému, kdo si příspevěk přečte.A opakuji to už po několikáté- vůbec v tom neshledávám nic iritujícího. Zmírnění slovníku je posunem dobrým směrem. 2) tvůj vstup na fórum se uskutečnil cca 24 hodin po informaci o cestě J.Buzka a hlavně prezentaci setkání s Pjakinem. Mě přijde trapné tohle argumentovat zrovna Tobě, promiň, ale ty otázky jsi mi položil Ty.[/quote] Ty si odpovedal: [quote="pid:38069, uid:235"]@Boletus Tohle už je třetí případ, kdy převádíš diskusí záměrně do osobní roviny v reakci na moje příspěvky, společným jmenovatelem tvých vstupů do těchto diskusí je zároveň absence snahy argumentovat k tématu. "že je smyslem mého příspěvku oponovat názorům Pjakina" je jasné leda tak tobě, většině zde jde doufám o to, jak je to ve skutečnosti a kde je pravda. Smyslem tvého první příspěvku zde naopak celkem zřetelně je postoj "nezajímá mě jak se věci mají ve skutečnosti, řeším jen jestli někdo souhlasí nebo nesouhlasí s Pjakinem". Slibuji, příště budu studovat kalendáře cest všech osob do Ruska, před zveřejněním nějakého příspěvku, abys s tím neměl problém.[/quote] Žiadna slušnosť, len čistý útok a obviňovanie oponenta z toho, čo sám robíš.

Moderátor

Upravené 21. 10. 2021 o 11:43

@Oracle_911

Co bylo v tom příspěvku, který ty sám hodnotíš slovy:


"Lebo ja som síce odložil slušnosť"


Nebylo by dobré ho sem vložit, aby lidé věděli, jestli jsem ho tehdy smazal oprávněně nebo nikoliv?


Pokud lze soudit, tak jde o to že jsme o něčem diskutovali ve věcné rovině, a ty jsi v nějakém okamžiku "odložil slušnost", výsledkem čehož bylo, že jsem tu reakci odstranil, místo abych na ni dále reagoval.


Měl jsi právo odložit slušnost?


Takže co vlastně celým svým příspěvkem říkáš. Že jsi odložil slušnost, protože jsi moje názory zhodnotil jako "nesprávné" a rozhodl ses mi je "opravit" silou. Zkus si přečíst, co psal Ferry výše.


@Oracle_911 Co bylo v tom příspěvku, který ty sám hodnotíš slovy: "Lebo ja som síce odložil slušnosť" Nebylo by dobré ho sem vložit, aby lidé věděli, jestli jsem ho tehdy smazal oprávněně nebo nikoliv? Pokud lze soudit, tak jde o to že jsme o něčem diskutovali ve věcné rovině, a ty jsi v nějakém okamžiku "odložil slušnost", výsledkem čehož bylo, že jsem tu reakci odstranil, místo abych na ni dále reagoval. Měl jsi právo odložit slušnost? Takže co vlastně celým svým příspěvkem říkáš. Že jsi odložil slušnost, protože jsi moje názory zhodnotil jako "nesprávné" a rozhodl ses mi je "opravit" silou. Zkus si přečíst, co psal Ferry výše.
Upravené 21. 10. 2021 o 12:03

Řekla bych, že někdo dostal úkol a musí ho vyplnit, jinak...
Takže (už na Vodě a teď tady)
za každou cenu plní
nebo
snaží se vypadat, že za každou cenu plní
a můžeme čekat i 4., 5., 6.,... vlákno.


Řekla bych, že někdo dostal úkol a musí ho vyplnit, jinak... Takže (už na Vodě a teď tady) za každou cenu plní nebo snaží se vypadat, že za každou cenu plní a můžeme čekat i 4., 5., 6.,... vlákno.
Upravené 21. 10. 2021 o 14:21

Chalani, tieto sprostosti a egá
si riešte hlavne po mailoch
a nie na verejnosti, keď sa dá.
Ako to vyzerá pred hľadajúcimi??

Zlatá slova.
A od čeho je zde na fóru nová funkcionalita "Konverzácie"/soukromé zprávy?


[quote="pid:38776, uid:710"]Chalani, tieto sprostosti a egá si riešte hlavne po mailoch a nie na verejnosti, keď sa dá. Ako to vyzerá pred hľadajúcimi??[/quote] Zlatá slova. A od čeho je zde na fóru nová funkcionalita "Konverzácie"/soukromé zprávy?

Berte to hlavne ako modelový príklad, ako cvičenie.

Vypůjčím si koment Ľuda.


1) @Hox a @Oracle_911 si potřebují vyříkat spor, a to veřejně, jehož historie se táhne od vodyksb. Plyne z toho poučení, pokud se nějaký konflikt zasune, odejde se od něj, nebo se přehlíží, tak nezmizí, jen se přesune do latentní pozice a opětovně vyvrcholí v jiném kritickém okamžiku. Nedá pokoje, dokud nebude zcela vyjasněn a uzavřen...a to ne argumentačně, ale mentálně v daném/daných subjektech.

2) Veřejný prostor volí osobnosti proto, aby "diváci" podpořili pravdivost jejich výroků...anebo, jejich osobnostní napětí je již tak krajně vybuzeno, že se vymklo kontrole a není/nejsou schopni se ujmout řízení svého aparátu. V tomto konkrétním případě nechci a ani mi nepřísluší toto hodnotit. Pro poučení nejsou důležití aktéři, ale proces samotný.


3) K tomuto stavu přispívají všichni zúčastnění, tj. i pozorovatelé, kteří se přiklánějí na jednu či druhou stranu svářených stran. Pozorovatel v neutrální pozici, nesoudící jednotlivé subjekty, přispívá k usednutí rozvířeného prachu.


4) Otřepané moto, "všechno zlé je k něčemu dobré" je tady také na místě. Zhodnotím si, co za mě ANO, a co NE. A můžu být ráda, že to tak nemám, a zároveň soucítím s aktéry. A já tedy upřímně soucítím, protože jsem si podobným kritickým vrcholem sama prošla, a to s nejlepší kamarádkou. Byl to boj o pravdu do roztrhání těla, na úkor 25-ti letého přátelského svazku. Poučení pro mě bylo, nebýt za každou cenu první, násilně nepředkládat svůj názor na svět, nevnucovat druhým, co mají a nemají dělat, netrápit se tím, co si o mě myslí druzí, nemít všechno pod kontrolou a v situačních stavech, které pokládám za špatné, pohlédnout i na tu dobrou stránku děje. Vždyť má limitovaná osobnost nedokáže prohlédnout záměry autora komplexního scénáře Život, který má mnoho úrovní.


PS: Pomohlo mi ptát se sama sebe: proč mi to či ono vadí? Rozmluva sama se sebou, až na dřeň. Ne, není to schizofrenie. Je to poznávání sebe sama a rozlišování ego nabídek. I tady se dají uplatnit podmíněné pyramidy moci a znalostí. Je jedno, jaký systém dosadím na vrchol pyramidy moci. Zákon času vykoná co má.


PPS: Třeba přispějí jiní hloubači dalšími body ke cvičebnímu příkladu. smile


[quote="pid:38583, uid:710"]Berte to hlavne ako modelový príklad, ako cvičenie.[/quote] Vypůjčím si koment Ľuda. 1) @Hox a @Oracle_911 si potřebují vyříkat spor, a to veřejně, jehož historie se táhne od vodyksb. Plyne z toho poučení, pokud se nějaký konflikt zasune, odejde se od něj, nebo se přehlíží, tak nezmizí, jen se přesune do latentní pozice a opětovně vyvrcholí v jiném kritickém okamžiku. Nedá pokoje, dokud nebude zcela vyjasněn a uzavřen...a to ne argumentačně, ale mentálně v daném/daných subjektech. 2) Veřejný prostor volí osobnosti proto, aby "diváci" podpořili pravdivost jejich výroků...anebo, jejich osobnostní napětí je již tak krajně vybuzeno, že se vymklo kontrole a není/nejsou schopni se ujmout řízení svého aparátu. V tomto konkrétním případě nechci a ani mi nepřísluší toto hodnotit. Pro poučení nejsou důležití aktéři, ale proces samotný. 3) K tomuto stavu přispívají všichni zúčastnění, tj. i pozorovatelé, kteří se přiklánějí na jednu či druhou stranu svářených stran. Pozorovatel v neutrální pozici, nesoudící jednotlivé subjekty, přispívá k usednutí rozvířeného prachu. 4) Otřepané moto, "všechno zlé je k něčemu dobré" je tady také na místě. Zhodnotím si, co za mě ANO, a co NE. A můžu být ráda, že to tak nemám, a zároveň soucítím s aktéry. A já tedy upřímně soucítím, protože jsem si podobným kritickým vrcholem sama prošla, a to s nejlepší kamarádkou. Byl to boj o pravdu do roztrhání těla, na úkor 25-ti letého přátelského svazku. Poučení pro mě bylo, nebýt za každou cenu první, násilně nepředkládat svůj názor na svět, nevnucovat druhým, co mají a nemají dělat, netrápit se tím, co si o mě myslí druzí, nemít všechno pod kontrolou a v situačních stavech, které pokládám za špatné, pohlédnout i na tu dobrou stránku děje. Vždyť má limitovaná osobnost nedokáže prohlédnout záměry autora komplexního scénáře Život, který má mnoho úrovní. PS: Pomohlo mi ptát se sama sebe: proč mi to či ono vadí? Rozmluva sama se sebou, až na dřeň. Ne, není to schizofrenie. Je to poznávání sebe sama a rozlišování ego nabídek. I tady se dají uplatnit podmíněné pyramidy moci a znalostí. Je jedno, jaký systém dosadím na vrchol pyramidy moci. Zákon času vykoná co má. PPS: Třeba přispějí jiní hloubači dalšími body ke cvičebnímu příkladu. ;)

Takže co vlastně celým svým příspěvkem říkáš. Že jsi odložil slušnost, protože jsi moje názory zhodnotil jako "nesprávné" a rozhodl ses mi je "opravit" silou.


Začneš tretie vlákno v ktorom nazývaš Pjakina de facto záškodníkom a šarlatánom, ale kážeš o slušnosti.


Máš vlastné stránky, kde môžeš písať hocičo, ale založíš tretie vlákno o Pjakinovi a kážeš pri tom o slušnosti.


Keď ti niekto povie, že choď za Pjakinom to vyjasniť, tak na neho zaútočíš a po tom sa inštaluješ do roly obete a kážeš o slušnosti.


Co bylo v tom příspěvku, který ty sám hodnotíš slovy:


"Lebo ja som síce odložil slušnosť"


Nebylo by dobré ho sem vložit, aby lidé věděli, jestli jsem ho tehdy smazal oprávněně nebo nikoliv?


Dobre teraz chronologicky tvoje príspevky a osobné útoky na moju adresu:



Hox 20.12.2018 o 5:39


Stále jsem neviděl jediný argument který by podobné tvrzení čímkoliv podkládal.


Hox 20.12.2018 o 7:05


Ty ses s prací Setterfielda poctivě a zevrubně seznámil, před svými reakcemi?


Hox 20.12.2018 o 7:45
Realita je taková že stále práci setterfielda ani náznakem nechápeš, protože sis jednoduše nedal práci se s ní seznámit, nebo ti něco brání pochopit to, co říká. O tom nepochopení svědčí veškeré tvoje argumenty zde, které jsi k tomu napsal. Prostuduj si poctivě práci Setterfielda a dáš mi za pravdu. Nemá smysl
argumentovat s někým, kdo si nedal práci se seznámit s tím, k čemu se vyjadřuje.



Zatiaľ štandardná taktika: Obviníš, že oponent nevie čo hovorí.


Prvá osobná rovina v tom vlákne:



Hox 20.12.2018 o 10:03
Aha, zapomněl jsem že Oracle ví vždy všechno nejlíp
ale vzhledem k tomu že sis ani neuvědomil, že teorie elektrického vesmíru není s tím co zjistil Setterfield v rozporu, a naopak je to kamínek do jeho mozaiky, tak přece jen zůstanu u svého poznání, potvrzeného fakty a praxí.



Moja reakcia na to:



Oracle 911 20.12.2018 o 10:16
@Hox
Práve si urobil to, čo si opakovane vytýkal Júliusovi t.j. ideš do osobnej roviny a odmietaš sa pozrieť na materiály svojho oponenta…


Obviníš oponenta z toho, čo sam robíš:



Hox 20.12.2018 o 10:24
Pokud si přečteš celou diskusi, pochopíš že do osobní roviny jsi šel primárně ty, a tvoje zaslepenost k vlastnímu stylu diskuse už začíná být únavná.



A pritom som povedal vyššie:



Oracle 911 18.12.2018 o 22:54
Myšlienky usporiadané, články vyhľadané a musím skonštatovať so všetkou úctou Hox, že si nechal urobiť guľáš v hlave chlapom, ktorý trpí kaleidoskopickým idiotizmom.



Keď som pokúšal o vecnú konverzáciu, trocha vyššie:



Hox 19.12.2018 o 14:43
Jak tedy vznikl podle tebe vesmír? To jsme se ještě nedozvěděli.


Oracle 911 19.12.2018 o 15:15
Éter sa „skondenzoval“ do plazmy, a plazma už nasledovala ostatné časti božskej matrice záloženú na božských zákonoch.


Hox 19.12.2018 o 17:01
Odkud se vzal éter? Expanze byla nebo nikoliv? Nebo se vesmír zhmotnil v hotovém statickém stavu, velikostně?
Ještě podotknu, že to, že existovala expanzní fáze, v klasické fyzice pojmenovaná velký třesk, neznamená že se vesmír rozpíná i nyní. Odkud se bere energie, na které „jede“ vesmír? Odkud se bere energie, kterou každý elektron nepřetržitě vyzařuje do okolí? Je to energie z této úvodní expanze, která „rozvířila“ éter (ZPE), nabila ho energií, která se nyní projevuje různými způsoby a na které „jede“ celý vesmír.


Oracle 911 19.12.2018 o 21:21
Proti-otázka:
Odkiaľ sa vzala tá do jedného bodu stlačená vodná plazma s hmotnosťou celého vesmíru? Do čoho a ako sa vesmír expanduje? Do kedy sa bude diať?
Odkiaľ sa berie toko ZPE zo Setterfieldovej teórie? Prečo si myslíš, že vesmír ako celok nie je perpetum mobile? Prečo si myslíš, že elektrón na orbite energiu vyžaruje (o tom by sme vedeli)?


Hox 19.12.2018 o 21:44
Bůh řekl „Buď!“ a ono bylo, pochopitelně, odkud se vzal tvůj éter?
Není žádný důvod si myslet, že vesmír je perpetuum mobile, to je proti všemu co známe a proti veškeré logice.



A tvoj príspevok na ktorú som dal odpoveď:



Hox 20.12.2018 o 23:26


Zkus napsat, o jakých konkrétně argumentačních faulech mluvíš.


Co se týká té nové „argumentace“, jak ty tvrzení bez jakéhokoliv kontextu souvisí s tématem, na to má asi přijít každý sám, z mého pohledu, kdybys tam napsal něco ve stylu, že chleba padá namazanou stranou dolů, tak je to asi stejně relevantní jako většina těch věcí cos napsal. Sice je možná něco z toho pravda, ale nijak to nesouvisí.


Z těch 5 bodů cos napsal, že takové vlastnosti má „ZPE podle Setterfielda“, jsou pravdivé možná dva a to ještě s odřenýma ušima a velkou fantazií, zbytek jsou jen tvé představy.


Co má znamenat „porovnává více než staleté údaje“? V čem tkví smysl toho „argumentu“?


Píšeš, že rudý posuv je funkce vzdálenosti, ale zároveň totéž odmítáš, když totéž říká Setterfield, tam je to podle tebe najednou špatně.


Dříve jsi psal že rudý posuv může být způsoben i lomem světla nebo průchodem plazmou, nyní už to píšeš jako fakt, že to je způsobeno tímto a ničím jiným, ačkoliv je to jen nedokazatelná hypotéza.


Opět píšeš lež o tom, že Setterfield uvádí rudý posuv jako důkaz rozpínání, když ve skutečnosti vysvětluje, že právě takto to není a že rudý posuv nemá s rozpínáním nic společného.


Členové komunity thunderbolts nepoužívají MEST/HEČP, nebo ti to vadí jen u Setterfielda? Který to navíc příliš nepoužívá, používá sice stávající terminologii, ale myšlením je dále.


Kdo se s kým dohodl, že starý zákon je „značne upravený“? I kdyby, tak o platnosti konkrétních informací podobné obecné tvrzení, i kdyby bylo pravdivé, nevypovídá nic, protože u světonázorových informací je třeba kolem 99% pravdy, aby nebyly odmítnuty jako celek. Tudíž argument „nemůže to být pravda, protože se to píše ve starém zákoně“ je neplatný, je to jen egregoriální obranná reakce, a kromě toho je to kádrování, místo posuzování samotných informací.


A pochopitelně, neřekl nic v tom smyslu, že v bibli stojí, že Bůh 12x roztáhl nebe. Když už tak řekl, že v bibli 12x stojí, že Bůh roztáhl nebe.



A moja odpoveď, ktorú si označil za osobný a neslušný začala takto (v plnom znení tu):



@Hox
Ak chceš takto hrať OK:


Zkus napsat, o jakých konkrétně argumentačních faulech mluvíš.
Ťahá do toho bibliu ako dôkaz, konkrétne knihy z Genesis. Pozri si tie videá.




Zdroj: Ofline archív "Voda KSB"


A tu je odpoveď ktorú si mi zmazal a za ktorý som dostal na mesiac ban lebo vraj osobná rovina:




Vidím že stále nejsi schopný argumentovat bez osobní roviny, kdybych argumentoval podobným stylem jako ty, tak bych napsal něco ve stylu „kdybys nebyl takové tele, tak bys pochopil, že…“.



Nie som ani Július a ani marxista aby som dal odpovede takýmto spôsobom. Hovorím len, že si naletel šarlatánovi takým spôsobom ako mnohý naleteli Einsteinovi s tou relativitou, lebo používajú starú známu schému pravda+hlúposť/lož a to sme mohli vidieť:
• žraločia chrupavka ako podpora pre imunitný systém (používali tam argument, že žraloci nemajú rakovinu a keď niekto skonzumuje žraločiu chrupaku, tak bude mať taký dobrý imunintný systém ako žralok);
• koloidné striebro ako podpora imunitného systému (striebro má antibakteriálne účinky).



To je argumentační faul jen v tvých představách.



Sám o sebe by to nebol, lenže ťahá to do toho spôsobom „verte mi, že mám pravdu lebo je to aj v knihe Genezis“ t.j. buduje vlastnú pyramídu davo-elitarizmu, kde on sa pasuje na elitu a z teba robí dav, ktorý má žiť podľa knihy a veriť mu. Najmarkantnejšie to vidieť tu:
https://youtu.be/DkH0YprMKnY?t=1335



Ve skutečnosti to děláš ty a Setterfield říká, že ZPE je pole všech vlnových délek, nikoliv kratších. Kromě toho, experimentálně je toto pole potvrzeno, viz casimir effect a další pokusy.



Ten šarlatán hovorí, že energia ZPE je tvorená hlavne (to je z mojej strany nepresnosť) kratšími vlnovými dĺžkami t.j. vyššími frekvenciami EM spektra:
https://youtu.be/czJW9QlRUII?t=134


A ja nespochybňujem Casimir effect a ostatné pokusy, ale v podstate ten šarlatán hovorí to, že interferencia E-M viac-smerových vĺn vytvára virtuálne častice namiesto interferencie. Neviem kto s týmto šialenstvom prišiel ale viem s určitosťou tvrdiť, že je to znásilnenie fyziky, pretože:
• množstvo ZPE narastá a má neznámi zdroj;
• to narastajúce množstvo ZPE (aspoň to tvrdí ten šarlatán), ktoré je tvorené hlavne vyššími frekvenciami už by naše DNA spolu s našimi bielkovinami roztrhal na márne kúsky, pritom vo videu s názvom Biblia a čas hovorí , že kvôli nižšiemu množstvu ZPE v minulosti rozpad prebiehal rýchlejšie ale jedným dychom dodá, že hmotnosť častí narástol a došlo k poklesu intenzity svetla a gama radiácie t.j. kvôli nárastu intenzity E-M žiarenia došlo k poklesu intenzity E-M žiarenia (politruk súdruh Münchnausen z Mňačkovho diela bol neschopný amatér);
• interferencia E-M vĺn nielen sa využíva v praktických aplikáciách:
https://en.wikipedia.org/wiki/Wave_interference#Applications
https://en.wikipedia.org/wiki/Interferometry
https://en.wikipedia.org/wiki/Common-path_interferometer;
• je to tvrdenie na úrovni, že interferencia zvukových vĺn nevytvára rázy (tzv. beat) ale virtuálne betónové kádre, ktoré kvôli ostatným virtuálnym kvádrom prakticky ihneď miznú a preto nikomu a ničomu nevadia ale za správnych podmienok dokážu posunúť budovu a znenazdajky zničiť pohorie.



Tuhle otázku samozřejmě lidé, mnohem chytřejší než ty, také vzali v potaz a výsledek je, že zjištěné změny hodnot rychlosti světla nemohou být vysvětleny tímto způsobem. Je třeba si téma nastudovat a pak teprve argumentovat.



Mýliť sa môžem, ale to zďaleka neznamená, že ten šarlatán má pravdu. Dodávam, že meranie rýchlosti svetla bolo spočiatku robené ľudskými zmyslami a neskôr elektronikou, lenže je tu taká drobnosť kvôli zrýchlenému informačnému toku náš reakčný čas nutne musel znižovať v rámci adaptácie, aspoň to mi vychádza na základe vedeckých štúdií, ktoré robili u hráčov FPS (musia rýchlejšie robiť rozhodnutia).



Nějak ti stále uniká, že rudý posuv nikdo jako argument rozpínání vesmíru nepoužívá, i když už ti to píšu asi potřetí. Tak možná po čtvrté to zabere, i když si nedělám naděje. Je třeba se seznámit s tím, o čem člověk mluví.
Nic podobného neříká, to tvrzení je samo o sobě nesmysl.



Nuž, najprv hovorí, že červený posun objektu=vek objektu kvôli nižším hladinám ZPE v minulosti a o pár viet neskôr dodá, že nárast ZPE bol skokový (jeho druhe video s názvom Genesis Science Research) a vo videu s názvom Lightspeed and Atomic Behavior hovorí, že nárast Planckovej konštanty má na triku ZPE, ktorý má na triku aj rozširovanie Vesmíru cez nárast v štruktúre priestoru.
Inými slovami nepriamo ale používa argument červený posun=rozširovanie vesmíru (a to bez Dopplerovho efektu).



Stále nechápeš prostou věc, že pokud něco MŮŽE být vysvětleno nějakým jevem, tak to neznamená, že je to způsobeno jen a jedině tímto a nijak jinak. To, že rudý posuv je způsoben těmito mechanismy, je hypotéza – může, ale nemusí být pravdivá – , zatímco s tím operuješ jako s faktem, což je metodologické selhání.



Potvrdený bol fakt, že svetlo pri lámaní a rozptyle mení svoju frekvenčnú charakteristiku. Lenže kým ja poskytujem alternatívu on bohorovne tvrdí, že len nárast ZPE má na triku červený posun, čo je naozaj metrologické zlyhanie.



Obávám se že pozor si nedával ty, Setterfield nikde neargumentuje rudým posuvem ve prospěch rozpínání vesmíru, naopak všude vysvětluje, že rudý posuv není způsoben pohybem (dopplerovým efektem).



To netvrdím, on síce používa Dopplerov efekt, ale len pri mikrovlnného žiarenia vesmírneho pozadia (CMBR) ako argument toho, že nejakým smerom ako Slnečná sústava ideme.



Alibismus, pomluva.



Možno ale tam vidím poly-tandem vo forme diskusného fóra, ktorý má samo-korekčné mechanizmy, kým u toho šarlatána vidím prakticky one-man-show v ktorom, sa pasuje za autoritu.



To je asi takový argument k tématu, jako kdyby se tě zeptal, zda jsi tele nebo čuně. Poslední zmíněnou věc netvrdí, nikde v jeho práci podobné tvrzení není.
Jedna plus jedna dohromady by si měl dát někdo jiný, viz to, co jsem vysvětloval výše.



Na takéto osobné výpady som radšej nereagoval.



V tom místě říká: „Bůh 12x řekl, že roztáhl nebe.“, máš problémy s ušima nebo s angličtinou?



On povedal: V biblií stojí na 12 miestach, že Boh povedal, že roztiahol Nebo. Síce som ho citoval nepresne ale na význame slov sa veľa nemení.



To vlákno s tým kresťanským fanatikom sa mi nechce hľadať, ale už hádam každému tu prítomného je jasné, že ten ban som dostal za názor a sám robíš to, z čoho si mňa a ostatných obvinil. Toto v praxi znamená, že vôbec nie si tak slušný ako sa prezentuješ a vôbec nie si obeťou. A keby som použil tvoj meter, tak by si dostal ban už za to, čo si robil v prvom vlákne o Pjakinovi...


[quote="pid:38792, uid:235"]Takže co vlastně celým svým příspěvkem říkáš. Že jsi odložil slušnost, protože jsi moje názory zhodnotil jako "nesprávné" a rozhodl ses mi je "opravit" silou.[/quote] Začneš tretie vlákno v ktorom nazývaš Pjakina de facto záškodníkom a šarlatánom, ale kážeš o slušnosti. Máš vlastné stránky, kde môžeš písať hocičo, ale založíš tretie vlákno o Pjakinovi a kážeš pri tom o slušnosti. Keď ti niekto povie, že choď za Pjakinom to vyjasniť, tak na neho zaútočíš a po tom sa inštaluješ do roly obete a kážeš o slušnosti. [quote="pid:38792, uid:235"]Co bylo v tom příspěvku, který ty sám hodnotíš slovy: "Lebo ja som síce odložil slušnosť" Nebylo by dobré ho sem vložit, aby lidé věděli, jestli jsem ho tehdy smazal oprávněně nebo nikoliv?[/quote] Dobre teraz chronologicky tvoje príspevky a osobné útoky na moju adresu: > Hox 20.12.2018 o 5:39 >Stále jsem neviděl jediný argument který by podobné tvrzení čímkoliv podkládal. > Hox 20.12.2018 o 7:05 >Ty ses s prací Setterfielda poctivě a zevrubně seznámil, před svými reakcemi? > Hox 20.12.2018 o 7:45 >Realita je taková že stále práci setterfielda ani náznakem nechápeš, protože sis jednoduše nedal práci se s ní seznámit, nebo ti něco brání pochopit to, co říká. O tom nepochopení svědčí veškeré tvoje argumenty zde, které jsi k tomu napsal. Prostuduj si poctivě práci Setterfielda a dáš mi za pravdu. Nemá smysl argumentovat s někým, kdo si nedal práci se seznámit s tím, k čemu se vyjadřuje. Zatiaľ štandardná taktika: Obviníš, že oponent nevie čo hovorí. Prvá osobná rovina v tom vlákne: >Hox 20.12.2018 o 10:03 >Aha, zapomněl jsem že Oracle ví vždy všechno nejlíp >ale vzhledem k tomu že sis ani neuvědomil, že teorie elektrického vesmíru není s tím co zjistil Setterfield v rozporu, a naopak je to kamínek do jeho mozaiky, tak přece jen zůstanu u svého poznání, potvrzeného fakty a praxí. Moja reakcia na to: > Oracle 911 20.12.2018 o 10:16 >@Hox >Práve si urobil to, čo si opakovane vytýkal Júliusovi t.j. ideš do osobnej roviny a odmietaš sa pozrieť na materiály svojho oponenta… Obviníš oponenta z toho, čo sam robíš: > Hox 20.12.2018 o 10:24 >Pokud si přečteš celou diskusi, pochopíš že do osobní roviny jsi šel primárně ty, a tvoje zaslepenost k vlastnímu stylu diskuse už začíná být únavná. A pritom som povedal vyššie: >Oracle 911 18.12.2018 o 22:54 >Myšlienky usporiadané, články vyhľadané a musím skonštatovať so všetkou úctou Hox, že si nechal urobiť guľáš v hlave chlapom, ktorý trpí kaleidoskopickým idiotizmom. Keď som pokúšal o vecnú konverzáciu, trocha vyššie: >Hox 19.12.2018 o 14:43 >Jak tedy vznikl podle tebe vesmír? To jsme se ještě nedozvěděli. >Oracle 911 19.12.2018 o 15:15 >Éter sa „skondenzoval“ do plazmy, a plazma už nasledovala ostatné časti božskej matrice záloženú na božských zákonoch. >Hox 19.12.2018 o 17:01 >Odkud se vzal éter? Expanze byla nebo nikoliv? Nebo se vesmír zhmotnil v hotovém statickém stavu, velikostně? Ještě podotknu, že to, že existovala expanzní fáze, v klasické fyzice pojmenovaná velký třesk, neznamená že se vesmír rozpíná i nyní. Odkud se bere energie, na které „jede“ vesmír? Odkud se bere energie, kterou každý elektron nepřetržitě vyzařuje do okolí? Je to energie z této úvodní expanze, která „rozvířila“ éter (ZPE), nabila ho energií, která se nyní projevuje různými způsoby a na které „jede“ celý vesmír. >Oracle 911 19.12.2018 o 21:21 >Proti-otázka: Odkiaľ sa vzala tá do jedného bodu stlačená vodná plazma s hmotnosťou celého vesmíru? Do čoho a ako sa vesmír expanduje? Do kedy sa bude diať? Odkiaľ sa berie toko ZPE zo Setterfieldovej teórie? Prečo si myslíš, že vesmír ako celok nie je perpetum mobile? Prečo si myslíš, že elektrón na orbite energiu vyžaruje (o tom by sme vedeli)? > Hox 19.12.2018 o 21:44 Bůh řekl „Buď!“ a ono bylo, pochopitelně, odkud se vzal tvůj éter? >Není žádný důvod si myslet, že vesmír je perpetuum mobile, to je proti všemu co známe a proti veškeré logice. A tvoj príspevok na ktorú som dal odpoveď: > Hox 20.12.2018 o 23:26 >Zkus napsat, o jakých konkrétně argumentačních faulech mluvíš. >Co se týká té nové „argumentace“, jak ty tvrzení bez jakéhokoliv kontextu souvisí s tématem, na to má asi přijít každý sám, z mého pohledu, kdybys tam napsal něco ve stylu, že chleba padá namazanou stranou dolů, tak je to asi stejně relevantní jako většina těch věcí cos napsal. Sice je možná něco z toho pravda, ale nijak to nesouvisí. >Z těch 5 bodů cos napsal, že takové vlastnosti má „ZPE podle Setterfielda“, jsou pravdivé možná dva a to ještě s odřenýma ušima a velkou fantazií, zbytek jsou jen tvé představy. >Co má znamenat „porovnává více než staleté údaje“? V čem tkví smysl toho „argumentu“? >Píšeš, že rudý posuv je funkce vzdálenosti, ale zároveň totéž odmítáš, když totéž říká Setterfield, tam je to podle tebe najednou špatně. >Dříve jsi psal že rudý posuv může být způsoben i lomem světla nebo průchodem plazmou, nyní už to píšeš jako fakt, že to je způsobeno tímto a ničím jiným, ačkoliv je to jen nedokazatelná hypotéza. >Opět píšeš lež o tom, že Setterfield uvádí rudý posuv jako důkaz rozpínání, když ve skutečnosti vysvětluje, že právě takto to není a že rudý posuv nemá s rozpínáním nic společného. >Členové komunity thunderbolts nepoužívají MEST/HEČP, nebo ti to vadí jen u Setterfielda? Který to navíc příliš nepoužívá, používá sice stávající terminologii, ale myšlením je dále. >Kdo se s kým dohodl, že starý zákon je „značne upravený“? I kdyby, tak o platnosti konkrétních informací podobné obecné tvrzení, i kdyby bylo pravdivé, nevypovídá nic, protože u světonázorových informací je třeba kolem 99% pravdy, aby nebyly odmítnuty jako celek. Tudíž argument „nemůže to být pravda, protože se to píše ve starém zákoně“ je neplatný, je to jen egregoriální obranná reakce, a kromě toho je to kádrování, místo posuzování samotných informací. >A pochopitelně, neřekl nic v tom smyslu, že v bibli stojí, že Bůh 12x roztáhl nebe. Když už tak řekl, že v bibli 12x stojí, že Bůh roztáhl nebe. A moja odpoveď, ktorú si označil za osobný a neslušný začala takto ([v plnom znení tu](https://ksbforum.eu/index.php?u=/topic/3758/st-aacute-tn-iacute-elita-usa-a-gp/2#post-38780)): >@Hox >Ak chceš takto hrať OK: >>Zkus napsat, o jakých konkrétně argumentačních faulech mluvíš. Ťahá do toho bibliu ako dôkaz, konkrétne knihy z Genesis. Pozri si tie videá. Zdroj: Ofline archív "Voda KSB" A tu je odpoveď ktorú si mi zmazal a za ktorý som dostal na mesiac ban lebo vraj osobná rovina: >>Vidím že stále nejsi schopný argumentovat bez osobní roviny, kdybych argumentoval podobným stylem jako ty, tak bych napsal něco ve stylu „kdybys nebyl takové tele, tak bys pochopil, že…“. >Nie som ani Július a ani marxista aby som dal odpovede takýmto spôsobom. Hovorím len, že si naletel šarlatánovi takým spôsobom ako mnohý naleteli Einsteinovi s tou relativitou, lebo používajú starú známu schému pravda+hlúposť/lož a to sme mohli vidieť: • žraločia chrupavka ako podpora pre imunitný systém (používali tam argument, že žraloci nemajú rakovinu a keď niekto skonzumuje žraločiu chrupaku, tak bude mať taký dobrý imunintný systém ako žralok); • koloidné striebro ako podpora imunitného systému (striebro má antibakteriálne účinky). >>To je argumentační faul jen v tvých představách. >Sám o sebe by to nebol, lenže ťahá to do toho spôsobom „verte mi, že mám pravdu lebo je to aj v knihe Genezis“ t.j. buduje vlastnú pyramídu davo-elitarizmu, kde on sa pasuje na elitu a z teba robí dav, ktorý má žiť podľa knihy a veriť mu. Najmarkantnejšie to vidieť tu: https://youtu.be/DkH0YprMKnY?t=1335 >>Ve skutečnosti to děláš ty a Setterfield říká, že ZPE je pole všech vlnových délek, nikoliv kratších. Kromě toho, experimentálně je toto pole potvrzeno, viz casimir effect a další pokusy. >Ten šarlatán hovorí, že energia ZPE je tvorená hlavne (to je z mojej strany nepresnosť) kratšími vlnovými dĺžkami t.j. vyššími frekvenciami EM spektra: https://youtu.be/czJW9QlRUII?t=134 >A ja nespochybňujem Casimir effect a ostatné pokusy, ale v podstate ten šarlatán hovorí to, že interferencia E-M viac-smerových vĺn vytvára virtuálne častice namiesto interferencie. Neviem kto s týmto šialenstvom prišiel ale viem s určitosťou tvrdiť, že je to znásilnenie fyziky, pretože: • množstvo ZPE narastá a má neznámi zdroj; • to narastajúce množstvo ZPE (aspoň to tvrdí ten šarlatán), ktoré je tvorené hlavne vyššími frekvenciami už by naše DNA spolu s našimi bielkovinami roztrhal na márne kúsky, pritom vo videu s názvom Biblia a čas hovorí , že kvôli nižšiemu množstvu ZPE v minulosti rozpad prebiehal rýchlejšie ale jedným dychom dodá, že hmotnosť častí narástol a došlo k poklesu intenzity svetla a gama radiácie t.j. kvôli nárastu intenzity E-M žiarenia došlo k poklesu intenzity E-M žiarenia (politruk súdruh Münchnausen z Mňačkovho diela bol neschopný amatér); • interferencia E-M vĺn nielen sa využíva v praktických aplikáciách: https://en.wikipedia.org/wiki/Wave_interference#Applications https://en.wikipedia.org/wiki/Interferometry https://en.wikipedia.org/wiki/Common-path_interferometer; • je to tvrdenie na úrovni, že interferencia zvukových vĺn nevytvára rázy (tzv. beat) ale virtuálne betónové kádre, ktoré kvôli ostatným virtuálnym kvádrom prakticky ihneď miznú a preto nikomu a ničomu nevadia ale za správnych podmienok dokážu posunúť budovu a znenazdajky zničiť pohorie. >>Tuhle otázku samozřejmě lidé, mnohem chytřejší než ty, také vzali v potaz a výsledek je, že zjištěné změny hodnot rychlosti světla nemohou být vysvětleny tímto způsobem. Je třeba si téma nastudovat a pak teprve argumentovat. >Mýliť sa môžem, ale to zďaleka neznamená, že ten šarlatán má pravdu. Dodávam, že meranie rýchlosti svetla bolo spočiatku robené ľudskými zmyslami a neskôr elektronikou, lenže je tu taká drobnosť kvôli zrýchlenému informačnému toku náš reakčný čas nutne musel znižovať v rámci adaptácie, aspoň to mi vychádza na základe vedeckých štúdií, ktoré robili u hráčov FPS (musia rýchlejšie robiť rozhodnutia). >>Nějak ti stále uniká, že rudý posuv nikdo jako argument rozpínání vesmíru nepoužívá, i když už ti to píšu asi potřetí. Tak možná po čtvrté to zabere, i když si nedělám naděje. Je třeba se seznámit s tím, o čem člověk mluví. >>Nic podobného neříká, to tvrzení je samo o sobě nesmysl. >Nuž, najprv hovorí, že červený posun objektu=vek objektu kvôli nižším hladinám ZPE v minulosti a o pár viet neskôr dodá, že nárast ZPE bol skokový (jeho druhe video s názvom Genesis Science Research) a vo videu s názvom Lightspeed and Atomic Behavior hovorí, že nárast Planckovej konštanty má na triku ZPE, ktorý má na triku aj rozširovanie Vesmíru cez nárast v štruktúre priestoru. Inými slovami nepriamo ale používa argument červený posun=rozširovanie vesmíru (a to bez Dopplerovho efektu). >>Stále nechápeš prostou věc, že pokud něco MŮŽE být vysvětleno nějakým jevem, tak to neznamená, že je to způsobeno jen a jedině tímto a nijak jinak. To, že rudý posuv je způsoben těmito mechanismy, je hypotéza – může, ale nemusí být pravdivá – , zatímco s tím operuješ jako s faktem, což je metodologické selhání. >Potvrdený bol fakt, že svetlo pri lámaní a rozptyle mení svoju frekvenčnú charakteristiku. Lenže kým ja poskytujem alternatívu on bohorovne tvrdí, že len nárast ZPE má na triku červený posun, čo je naozaj metrologické zlyhanie. >>Obávám se že pozor si nedával ty, Setterfield nikde neargumentuje rudým posuvem ve prospěch rozpínání vesmíru, naopak všude vysvětluje, že rudý posuv není způsoben pohybem (dopplerovým efektem). >To netvrdím, on síce používa Dopplerov efekt, ale len pri mikrovlnného žiarenia vesmírneho pozadia (CMBR) ako argument toho, že nejakým smerom ako Slnečná sústava ideme. >>Alibismus, pomluva. >Možno ale tam vidím poly-tandem vo forme diskusného fóra, ktorý má samo-korekčné mechanizmy, kým u toho šarlatána vidím prakticky one-man-show v ktorom, sa pasuje za autoritu. >>To je asi takový argument k tématu, jako kdyby se tě zeptal, zda jsi tele nebo čuně. Poslední zmíněnou věc netvrdí, nikde v jeho práci podobné tvrzení není. >>Jedna plus jedna dohromady by si měl dát někdo jiný, viz to, co jsem vysvětloval výše. >Na takéto osobné výpady som radšej nereagoval. >>V tom místě říká: „Bůh 12x řekl, že roztáhl nebe.“, máš problémy s ušima nebo s angličtinou? >On povedal: V biblií stojí na 12 miestach, že Boh povedal, že roztiahol Nebo. Síce som ho citoval nepresne ale na význame slov sa veľa nemení. To vlákno s tým kresťanským fanatikom sa mi nechce hľadať, ale už hádam každému tu prítomného je jasné, že ten ban som dostal za názor a sám robíš to, z čoho si mňa a ostatných obvinil. Toto v praxi znamená, že vôbec nie si tak slušný ako sa prezentuješ a vôbec nie si obeťou. A keby som použil tvoj meter, tak by si dostal ban už za to, čo si robil v prvom vlákne o Pjakinovi...

Moderátor

Upravené 21. 10. 2021 o 14:36

@Hox a @Oracle_911 si potřebují vyříkat spor, a to veřejně, jehož historie se táhne od vodyksb. Plyne z toho poučení, pokud se nějaký konflikt zasune, odejde se od něj, nebo se přehlíží, tak nezmizí, jen se přesune do latentní pozice a opětovně vyvrcholí v jiném kritickém okamžiku. Nedá pokoje, dokud nebude zcela vyjasněn a uzavřen...a to ne argumentačně, ale mentálně v daném/daných subjektech.

Rád by som s tebou súhlasil, ale to je len polovica resp. tretina pravdy, lebo:


  • Setterfield a ten kresťanský fanatik používajú bibliu na to aby si privlastnili patent na pravdu a Hox to nechce vidieť s tým, že vie o tom, že SZ a NZ boli upravené GP a jeho predchodcami.
  • Setterfield a ten kresťanský fanatik majú dopredu daný výsledok ku ktorému vyberajú podporné materiály a ostatné do ich názoru nehodiace veci ignorujú.
  • Hox sa inštaluje do roly obete pokrytecky a neprávom, lebo nielen uzurpuje právo určiť ostatným čo je pravda a čo nie je, ale aj sám robí to z čoho obviňuje ostatných, menovite: útočí a ide do osobnej roviny t.j. správa sa ako psycho-trockista.

[quote="pid:38806, uid:412"]@Hox a @Oracle_911 si potřebují vyříkat spor, a to veřejně, jehož historie se táhne od vodyksb. Plyne z toho poučení, pokud se nějaký konflikt zasune, odejde se od něj, nebo se přehlíží, tak nezmizí, jen se přesune do latentní pozice a opětovně vyvrcholí v jiném kritickém okamžiku. Nedá pokoje, dokud nebude zcela vyjasněn a uzavřen...a to ne argumentačně, ale mentálně v daném/daných subjektech.[/quote] Rád by som s tebou súhlasil, ale to je len polovica resp. tretina pravdy, lebo: - Setterfield a ten kresťanský fanatik používajú bibliu na to aby si privlastnili patent na pravdu a Hox to nechce vidieť s tým, že vie o tom, že SZ a NZ boli upravené GP a jeho predchodcami. - Setterfield a ten kresťanský fanatik majú dopredu daný výsledok ku ktorému vyberajú podporné materiály a ostatné do ich názoru nehodiace veci ignorujú. - Hox sa inštaluje do roly obete pokrytecky a neprávom, lebo nielen uzurpuje právo určiť ostatným čo je pravda a čo nie je, ale aj sám robí to z čoho obviňuje ostatných, menovite: útočí a ide do osobnej roviny t.j. správa sa ako psycho-trockista.

Moderátor

Tak tady už fakt asi nemá smysl nic psát smile


Soudný člověk z uvedené diskuse, i z těch neúplných úryvků které jsou samy o sobě manipulací, protože chybí jak diskuse začala, myslím vidí, kdo komu vnucuje svůj názor a kdo je osobní a útočný, a kdo se snaží situaci tlumit a nemá zájem dále diskutovat.


Tak tady už fakt asi nemá smysl nic psát :) Soudný člověk z uvedené diskuse, i z těch neúplných úryvků které jsou samy o sobě manipulací, protože chybí jak diskuse začala, myslím vidí, kdo komu vnucuje svůj názor a kdo je osobní a útočný, a kdo se snaží situaci tlumit a nemá zájem dále diskutovat.

Plyne z toho poučení, pokud se nějaký konflikt zasune, odejde se od něj, nebo se přehlíží, tak nezmizí, jen se přesune do latentní pozice a opětovně vyvrcholí v jiném kritickém okamžiku. Nedá pokoje, dokud nebude zcela vyjasněn a uzavřen...a to ne argumentačně, ale mentálně v daném/daných subjektech.
...
Poučení pro mě bylo, nebýt za každou cenu první, násilně nepředkládat svůj názor na svět, nevnucovat druhým, co mají a nemají dělat, netrápit se tím, co si o mě myslí druzí, nemít všechno pod kontrolou a v situačních stavech, které pokládám za špatné, pohlédnout i na tu dobrou stránku děje.
...
PS: Pomohlo mi ptát se sama sebe: proč mi to či ono vadí? Rozmluva sama se sebou, až na dřeň.

Nejen výše vybrané.
Celý příspěvek je - podle mne - velmi dobrým výpočtem toho, co se děje.


Počítám, že objektivní realita se dělí na 3 oblasti:
i. oblast dokazatelnosti - matematika (matematické důkazy), fyzika (experimenty) apod. (praxe je kritériem pravdy)
ii. oblast nedokazatelnosti - je dána čistě osobní preferencí, protože např. nelze objektivně rozhodnout, jestli chutnají lépe třešně nebo višně
iii. šedá oblast - kde zatím není možné určit, zda jde o situaci zařaditelnou a/nebo rozhodnutelnou v rámci (i) nebo (ii), a to jak "z hlediska lidstva" nebo i jen z hlediska subjektu (na základě aktuálního stavu znalostí subjektu)


Pokud je diskutován problém z oblasti (iii), počítám, že je nejvýhodnější:
a. současně pracovat/připouštět obě varianty zkoumaného jevu (např. řešíme, zda něco platí nebo neplatí) (a to i v případě, že svévolně z nějakého záhadného důvodu mám tendenci upřednostnit/doufám v platnost jenom jedné varianty)
b. sbírat argumenty pro i proti se stejným úsilím
c. smířit se s tím, že na daném stupni poznání/v dohledné době (ať už z pohledu "lidstva" nebo jenom z pohledu subjektu) zatím není možné zkoumaný jev "přesunout" a/nebo rozhodnout v rámci oblasti (i) nebo (ii), takže i případné "argumentační" vítězství nemusí znamenat potvrzení nebo vyvrácení...


Závěrem:
Poctivá odpověď na otázku

Pomohlo mi ptát se sama sebe: proč mi to či ono vadí?

může odkrýt pravou příčinu sporu, která může ležet mimo diskutovaný jev.
Ostatně nikdo nejsme dokonalý.


[quote="pid:38806, uid:412"]Plyne z toho poučení, pokud se nějaký konflikt zasune, odejde se od něj, nebo se přehlíží, tak nezmizí, jen se přesune do latentní pozice a opětovně vyvrcholí v jiném kritickém okamžiku. Nedá pokoje, dokud nebude zcela vyjasněn a uzavřen...a to ne argumentačně, ale mentálně v daném/daných subjektech. ... Poučení pro mě bylo, nebýt za každou cenu první, násilně nepředkládat svůj názor na svět, nevnucovat druhým, co mají a nemají dělat, netrápit se tím, co si o mě myslí druzí, nemít všechno pod kontrolou a v situačních stavech, které pokládám za špatné, pohlédnout i na tu dobrou stránku děje. ... PS: **Pomohlo mi ptát se sama sebe: proč mi to či ono vadí?** Rozmluva sama se sebou, až na dřeň.[/quote] Nejen výše vybrané. Celý příspěvek je - podle mne - velmi dobrým výpočtem toho, co se děje. Počítám, že objektivní realita se dělí na 3 oblasti: i. oblast dokazatelnosti - matematika (matematické důkazy), fyzika (experimenty) apod. (praxe je kritériem pravdy) ii. oblast nedokazatelnosti - je dána čistě osobní preferencí, protože např. nelze objektivně rozhodnout, jestli chutnají lépe třešně nebo višně iii. šedá oblast - kde zatím není možné určit, zda jde o situaci zařaditelnou a/nebo **rozhodnutelnou** v rámci (i) nebo (ii), a to jak "z hlediska lidstva" nebo i jen z hlediska subjektu (na základě aktuálního stavu znalostí subjektu) Pokud je diskutován problém z oblasti (iii), počítám, že je nejvýhodnější: a. **současně** pracovat/připouštět obě varianty zkoumaného jevu (např. řešíme, zda něco platí nebo neplatí) (a to i v případě, že svévolně z nějakého záhadného důvodu mám tendenci upřednostnit/**doufám** v platnost jenom jedné varianty) b. sbírat argumenty pro i proti se stejným úsilím c. smířit se s tím, že na daném stupni poznání/v dohledné době (ať už z pohledu "lidstva" nebo jenom z pohledu subjektu) **zatím** není možné zkoumaný jev "přesunout" a/nebo rozhodnout v rámci oblasti (i) nebo (ii), takže i případné "argumentační" vítězství nemusí znamenat potvrzení nebo vyvrácení... Závěrem: Poctivá odpověď na otázku [quote="pid:38806, uid:412"]Pomohlo mi ptát se sama sebe: proč mi to či ono vadí?[/quote] může odkrýt **pravou** příčinu sporu, která může ležet mimo diskutovaný jev. Ostatně nikdo nejsme dokonalý.
19.75k
260
50
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept