Mimo kategórií
PIKOŠKA - Ukradli knihu alchýmie zo 17. storočia - viem kto to bol.

Manželský pár ukradol historicky unikátny exponát knihy zo začiatku 17. storočia z oblasti alchýmie.
https://www.teraz.sk/regiony/policia-odhalila-zlodejov-knihy-zo-17/578480-clanok.html


Teraz som sa dozvedel od známeho, že to boli a teraz sa podržte, pán a pani farárka z Levického okresu smile
Poznám ích osobne, ale nebudem menovať.


Takže evanjelický farári sa intenzívne zaujímajú o alchýmiu až tak, že sú ochotný kradnúť? Hrozila im basa až 20r, ale stačilo zaplatiť odškodné 1600€ a nič sa nedeje? Senzácia, ale v médiách ani ťuk? Zjavne ich niekto kryje. Musia mať krytie na najvyšších miestach, ale HNR to zjavne nebude smile
Bol som tam raz na fare vybavovať pohreb, teda poviem vám, sú to dosť čudný podivíni.


Manželský pár ukradol historicky unikátny exponát knihy zo začiatku 17. storočia z oblasti alchýmie. https://www.teraz.sk/regiony/policia-odhalila-zlodejov-knihy-zo-17/578480-clanok.html Teraz som sa dozvedel od známeho, že to boli a teraz sa podržte, pán a pani farárka z Levického okresu :) Poznám ích osobne, ale nebudem menovať. Takže evanjelický farári sa intenzívne zaujímajú o alchýmiu až tak, že sú ochotný kradnúť? Hrozila im basa až 20r, ale stačilo zaplatiť odškodné 1600€ a nič sa nedeje? Senzácia, ale v médiách ani ťuk? Zjavne ich niekto kryje. Musia mať krytie na najvyšších miestach, ale HNR to zjavne nebude :) Bol som tam raz na fare vybavovať pohreb, teda poviem vám, sú to dosť čudný podivíni.
Upravené 14. 10. 2021 o 19:26

Tu v začiatkoch, keď ju ukradli tvrdia, že je z roku 1506. Zaujímavé, že Tribula v reportáži hovorí, že môžu dostať trest až 10 rokov a nakoniec dostali pokutu 1600€. Asi chceli knihu dať do vatikanskej knižnice... smile
https://www.tvnoviny.sk/zaujimavosti/2022280_zmizla-mimoriadne-vzacna-az-500-rokov-stara-kniha-na-stole-mali-vydarenu-kopiu


ps: Jasné, že s tými rokmi a dejinami je to celkovo divočina, ale isto mali kritie od vyšších "osvietencov". Čudujem sa, že to lýceum nejak lepšie nezabezpečia, keďže je to dosť unikát široko ďaleko.


Z dejín lýcea: Kežmarské lýceum kvôli vynikajúcemu pedagogickému obsadeniu i kvôli náboženskej a národnostnej tolerancii navštevovali študenti z celej strednej Európy bez rozdielu vierovyznania.
Kežmarská lyceálna knižnica je najväčšou školskou historickou knižnicou nielen na Slovensku, ale aj v Strednej Európe.
https://www.ecavkk.sk/lycealnakniznica


Tu v začiatkoch, keď ju ukradli tvrdia, že je z roku 1506. Zaujímavé, že Tribula v reportáži hovorí, že môžu dostať trest až 10 rokov a nakoniec dostali pokutu 1600€. Asi chceli knihu dať do vatikanskej knižnice... :) https://www.tvnoviny.sk/zaujimavosti/2022280_zmizla-mimoriadne-vzacna-az-500-rokov-stara-kniha-na-stole-mali-vydarenu-kopiu ps: Jasné, že s tými rokmi a dejinami je to celkovo divočina, ale isto mali kritie od vyšších "osvietencov". Čudujem sa, že to lýceum nejak lepšie nezabezpečia, keďže je to dosť unikát široko ďaleko. Z dejín lýcea: Kežmarské lýceum kvôli vynikajúcemu pedagogickému obsadeniu i kvôli náboženskej a národnostnej tolerancii navštevovali študenti z celej strednej Európy bez rozdielu vierovyznania. Kežmarská lyceálna knižnica je najväčšou školskou historickou knižnicou nielen na Slovensku, ale aj v Strednej Európe. https://www.ecavkk.sk/lycealnakniznica

evanjelici pápeža veľmi neuznávajú


Ono to lyceum je oficialne evanielicke, cize evanielici kradli z evanielickeho lycea smile


[quote="pid:37797, uid:469"]evanjelici pápeža veľmi neuznávajú[/quote] Ono to lyceum je oficialne evanielicke, cize evanielici kradli z evanielickeho lycea :)

Zaujímavé, že Tribula v reportáži hovorí, že môžu dostať trest až 10 rokov a nakoniec dostali pokutu 1600€.

Asi začali spolupracovať s Mikulcovou políciou ako kajúcnici smile


[quote="pid:37784, uid:254"]Zaujímavé, že Tribula v reportáži hovorí, že môžu dostať trest až 10 rokov a nakoniec dostali pokutu 1600€.[/quote] Asi začali spolupracovať s Mikulcovou políciou ako kajúcnici :)

Asi začali spolupracovať s Mikulcovou políciou ako kajúcnici


Kajat sa budu! smile Ocividna profesionalna priprava na trestny cin a oni dostanu pokutu par drobnych.


[quote="pid:37811, uid:6"]Asi začali spolupracovať s Mikulcovou políciou ako kajúcnici[/quote] Kajat sa budu! :) Ocividna profesionalna priprava na trestny cin a oni dostanu pokutu par drobnych.
Upravené 15. 10. 2021 o 08:29
883
4
3
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept