Zahraničná politika
Britský deník Daily Express dementoval fake o tom, Rusko zkopírovalo vzorec vakcíny AstraZeneca a použilo jej k vytvoření vlastní vakcíny

Článek publikovaný 11. října 2021 bezdůvodně vyvozoval, že „podle nedávných zpráv Rusko zkopírovalo vzorec vakcíny AstraZeneca a použilo jej k vytvoření vlastní vakcíny“.


Došlo nám však, že to byla lež, protože informace o autorovi vakcíny Sputnik V (Gamaleya National Research Center for Epidemiology and Microbiology) jsou dobře známy.


Článek také obsahoval nepravdivé informace. Jako omluvu s potěšením objasňujeme a zveřejňujeme následující prohlášení Ruského fondu přímých investic:


Sputnik V je založen na dobře prostudované platformě humánních adenovirů, která se po desetiletí osvědčila jako účinná a bezpečná. Vývojáři Sputniku V, centra Gamaleya, použili v průběhu let pro svůj dřívější průkopnický výzkum stejnou platformu pro lidský adenovirus, včetně vakcín proti ebole v roce 2017 a MERS v roce 2019 s cílem rychle vyvinout ruskou vakcínu proti covid-19.


A AstraZeneca používá pro svou vakcínu vektor šimpanzího adenoviru, nikoli lidský vektor použitý ve Sputniku V.


Ruská vakcína je navíc mezi všemi vakcínami proti koronaviru jedinečná v tom, že využívá heterogenní posilovací dávku (dva různé vektory, Ad26 a Ad5, pro dvě očkování za účelem dosažení silnější a déle trvající imunity) nebo kombinovaný přístup typu mix-and-match, zatímco AstraZeneca používá stejný vektor dvakrát.


Na rozdíl od některých jiných dnes používaných vakcín má Sputnik V vynikající bezpečnostní profil s velmi malým počtem závažných vedlejších účinků ve srovnání s jinými vakcínami a bez případů myokarditidy nebo trombózy mozkových žil (CVT).


Je také důležité si uvědomit, že týmy Sputnik V a AstraZeneca provádějí společné klinické studie v partnerství o kombinovaném používání těchto dvou vakcín a zveřejnily informace o bezpečnosti a účinnosti. Tento návrh byl společnosti AstraZeneca předložen loni v listopadu, aby pomohl zlepšit účinnost vakcíny a zahájit první komplexní zkoušky vakcín proti Covid na světě.


Namísto šíření fejků by britská média a vládní agentury měly lépe chránit pověst AstraZeneca, bezpečné a účinné vakcíny, na kterou neustále v médiích útočí konkurenti s fakty vytrženými z kontextu. “
https://inosmi.ru/social/20211013/250690838.html


originál publikace: https://www.express.co.uk/news/uk/1504646/correction-russia-copied-AstraZeneca-Sputnik-jab?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop


Tak to už musí v malobritánií jít hodně do tuhého, když začala dementovat svoje pomluvy.


Článek publikovaný 11. října 2021 bezdůvodně vyvozoval, že „podle nedávných zpráv Rusko zkopírovalo vzorec vakcíny AstraZeneca a použilo jej k vytvoření vlastní vakcíny“. Došlo nám však, že to byla lež, protože informace o autorovi vakcíny Sputnik V (Gamaleya National Research Center for Epidemiology and Microbiology) jsou dobře známy. Článek také obsahoval nepravdivé informace. Jako omluvu s potěšením objasňujeme a zveřejňujeme následující prohlášení Ruského fondu přímých investic: Sputnik V je založen na dobře prostudované platformě humánních adenovirů, která se po desetiletí osvědčila jako účinná a bezpečná. Vývojáři Sputniku V, centra Gamaleya, použili v průběhu let pro svůj dřívější průkopnický výzkum stejnou platformu pro lidský adenovirus, včetně vakcín proti ebole v roce 2017 a MERS v roce 2019 s cílem rychle vyvinout ruskou vakcínu proti covid-19. A AstraZeneca používá pro svou vakcínu vektor šimpanzího adenoviru, nikoli lidský vektor použitý ve Sputniku V. Ruská vakcína je navíc mezi všemi vakcínami proti koronaviru jedinečná v tom, že využívá heterogenní posilovací dávku (dva různé vektory, Ad26 a Ad5, pro dvě očkování za účelem dosažení silnější a déle trvající imunity) nebo kombinovaný přístup typu mix-and-match, zatímco AstraZeneca používá stejný vektor dvakrát. Na rozdíl od některých jiných dnes používaných vakcín má Sputnik V vynikající bezpečnostní profil s velmi malým počtem závažných vedlejších účinků ve srovnání s jinými vakcínami a bez případů myokarditidy nebo trombózy mozkových žil (CVT). Je také důležité si uvědomit, že týmy Sputnik V a AstraZeneca provádějí společné klinické studie v partnerství o kombinovaném používání těchto dvou vakcín a zveřejnily informace o bezpečnosti a účinnosti. Tento návrh byl společnosti AstraZeneca předložen loni v listopadu, aby pomohl zlepšit účinnost vakcíny a zahájit první komplexní zkoušky vakcín proti Covid na světě. Namísto šíření fejků by britská média a vládní agentury měly lépe chránit pověst AstraZeneca, bezpečné a účinné vakcíny, na kterou neustále v médiích útočí konkurenti s fakty vytrženými z kontextu. “ https://inosmi.ru/social/20211013/250690838.html originál publikace: https://www.express.co.uk/news/uk/1504646/correction-russia-copied-AstraZeneca-Sputnik-jab?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop Tak to už musí v malobritánií jít hodně do tuhého, když začala dementovat svoje pomluvy.

Jetě sem přidám link na souvislostí


Dennik SUN : Rusko údajne ukradlo vzorec vakcíny AstraZeneca,aby vyrobilo Sputnik V
https://ksbforum.eu/index.php?u=/topic/3704/dennik-sun-rusko-%C3%BAdajne-ukradlo-vzorec-vakc%C3%ADny-astrazeneca-aby-vyrobilo-sputnik-v


Fejk zveřejnil Denník The Sun. Dementoval ho deník Daily Express, který fejk automaticky ze SUNu převzal.


Zajímavé j, že jeden britský bulvár dementuje druhý britský bulvár. Ale při blížším zkoumání zjišťujeme, že deník Daily Express patří britské společnosti Trinity Mirror, které patří také Daily Mirror, Sunday Mirror a další.
Kdežto The Sun patří News Corporation mezinárodnímu mediálnímu holdingu ovládanému americkým klanem Murdochů.


Tato skutečnost může naznačovat, že mezi určitými britskými klany dochází k neshodám.


Jetě sem přidám link na souvislostí Dennik SUN : Rusko údajne ukradlo vzorec vakcíny AstraZeneca,aby vyrobilo Sputnik V https://ksbforum.eu/index.php?u=/topic/3704/dennik-sun-rusko-%C3%BAdajne-ukradlo-vzorec-vakc%C3%ADny-astrazeneca-aby-vyrobilo-sputnik-v Fejk zveřejnil Denník The Sun. Dementoval ho deník Daily Express, který fejk automaticky ze SUNu převzal. Zajímavé j, že jeden britský bulvár dementuje druhý britský bulvár. Ale při blížším zkoumání zjišťujeme, že deník Daily Express patří britské společnosti Trinity Mirror, které patří také Daily Mirror, Sunday Mirror a další. Kdežto The Sun patří News Corporation mezinárodnímu mediálnímu holdingu ovládanému americkým klanem Murdochů. Tato skutečnost může naznačovat, že mezi určitými britskými klany dochází k neshodám.

Tak to už musí v malobritánií jít hodně do tuhého, když začala dementovat svoje pomluvy.


Prázdne regály a teória o "9 jediel od anarchie" je dosť silný motivátor...


[quote="pid:37650, uid:158"]Tak to už musí v malobritánií jít hodně do tuhého, když začala dementovat svoje pomluvy.[/quote] Prázdne regály a teória o "9 jediel od anarchie" je dosť silný motivátor...

Moderátor

305
2
2
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept