Zahraničná politika
Breivik 2.0 ?

Útok v Norsku. Muž ozbrojený lukem a šípy zabil pět lidí


Útočník ozbrojený lukem a šípy ve středu večer zabil ve městě Kongsberg na jihovýchodě Norska pět lidí a další dva zranil. Informovala o tom policie. Podezřelý byl zadržen a ranění byli převezeni do nemocnice.
https://www.novinky.cz/zahranicni/clanek/utocnik-s-lukem-a-sipy-zabil-v-norsku-nekolik-lidi-40374872#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=gC9UsGo69uL-202110140008&dop_id=40374872&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz


Útok v Norsku. Muž ozbrojený lukem a šípy zabil pět lidí Útočník ozbrojený lukem a šípy ve středu večer zabil ve městě Kongsberg na jihovýchodě Norska pět lidí a další dva zranil. Informovala o tom policie. Podezřelý byl zadržen a ranění byli převezeni do nemocnice. https://www.novinky.cz/zahranicni/clanek/utocnik-s-lukem-a-sipy-zabil-v-norsku-nekolik-lidi-40374872#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=gC9UsGo69uL-202110140008&dop_id=40374872&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
Upravené 14. 10. 2021 o 11:37

Útok v Norsku. Muž ozbrojený lukem a šípy zabil pět lidí

Eště nevíme barvu, možná to nebyl Breivik 2.0.
(Ale vzhledem k tomu luku počítám, že moje poznámka je čistě formální:-)


Kongsberg ~ kongs berg ~ králova hora
https://www.slovnicek.cz/norsko-cesky-prekladac


“V Norsku ve čtvrtek nastoupí do úřadu nová středolevá vláda v čele se Störem, šéfem Dělnické strany (AP).”
Stör ~ stor ~ velký (na “stör” mi to dává “jícen”, ale “jícen” překládá jako “spiserøret” nebo “spiserø“)


[quote="pid:37617, uid:158"]Útok v Norsku. Muž ozbrojený lukem a šípy zabil pět lidí[/quote] Eště nevíme barvu, možná to nebyl Breivik 2.0. (Ale vzhledem k tomu luku počítám, že moje poznámka je čistě formální:-) Kongsberg ~ kongs berg ~ králova hora https://www.slovnicek.cz/norsko-cesky-prekladac “V Norsku ve čtvrtek nastoupí do úřadu nová středolevá vláda v čele se Störem, šéfem Dělnické strany (AP).” Stör ~ stor ~ velký (na “stör” mi to dává “jícen”, ale “jícen” překládá jako “spiserøret” nebo “spiserø“)

Stör ~ stor ~ velký (na “stör” mi to dává “jícen”, ale “jícen” překládá jako “spiserøret” nebo “spiserø“)


ve svedstine je stor taky velky. "stören" je v nemcine "rusit".


"S němčinou norštinu pojí značná část slovní zásoby a podobný způsob tvoření nových slov."


[quote="pid:37618, uid:240"]Stör ~ stor ~ velký (na “stör” mi to dává “jícen”, ale “jícen” překládá jako “spiserøret” nebo “spiserø“)[/quote] ve svedstine je stor taky velky. "stören" je v nemcine "rusit". "S němčinou norštinu pojí značná část slovní zásoby a podobný způsob tvoření nových slov."

Čo asi tak robia v štáte nórskom, keď sa im to prejavuje takto? 😉


Čo asi tak robia v štáte nórskom, keď sa im to prejavuje takto?

Moderátor

Stör

Poctari, trosku to poopravim:
Stør = jeseter nebo take losos
Kongsberg = Kralovska hora


stören" je v nemcine "rusit

norsky Stør, nemecky Stör = jeseter nebo losos


[quote="pid:37618, uid:240"]Stör[/quote] Poctari, trosku to poopravim: **Stør = jeseter nebo take losos** Kongsberg = Kralovska hora [quote="pid:37625, uid:347"]stören" je v nemcine "rusit[/quote] norsky Stør, nemecky Stör = jeseter nebo losos
Upravené 14. 10. 2021 o 09:52

Breivik 2.0
Vždyť tam mají ve fešáckém kriminálu zatím nepoužitého Breivika 1.0 (nyní Adolfa Pracovitého).


[quote="pid:37618, uid:240"]Breivik 2.0[/quote]Vždyť tam mají ve fešáckém kriminálu zatím nepoužitého Breivika 1.0 (nyní Adolfa Pracovitého).

Z clanku na Novinkach:
Podezrely je 37 Dan ....
Kongsberg Norsko, mesto v okresu Viken, bylo zalozeno kralem Christianem IV. (norsky a dansky kral).
Mesto bylo zalozeno, diky stribrnemu dolu. Tezilo se zde od roku 1623-1958.
Horniky pro tezbu ztahli z Nemecka, z oblasti Krusnych hor a Harzu. Krome toho prisli i norsti hornici z jinych dolu. Prvním sefem dolu byl jmenován Adolf Friedrich von Grabow ze Saska. Doly nesly německá jména.
Bohosluzby byly vedeny v nemcine, pozdeji i v danstine.
Němečtí horníci měli na sobě vlastní hornický kostým a byli organizováni ve formě německych odboru. Práce byly prováděny v souladu s německými těžebními předpisy. Kongsberg v této době připomínal malý kousek Německa v Norsku.
V roce 1686 byla královská mincovna přesunuta z Akershusu do Kongsbergu, v roce 1757 byl založen Tezebni seminář, první technická vysoká škola v Norsku.
Celkem bylo vyrobeno asi 1350 tun čistého stříbra až do konečného zastavení těžby stříbra v roce 1957.
Erb
Na zelenem pozadi je stříbrný muž se dvěma tvářemi, v pravé ruce drží zlatý, nahoru vztyceny meč a v druhé zlatou vahu (rovnovaha).
https://de.wikipedia.org/wiki/Kongsberg


Z clanku na Novinkach: **Podezrely je 37 Dan ....** **Kongsberg Norsko**, mesto v okresu Viken, bylo zalozeno kralem Christianem IV. (**norsky a dansky kral**). Mesto bylo zalozeno, diky stribrnemu dolu. Tezilo se zde od roku 1623-1958. Horniky pro tezbu ztahli z Nemecka, z oblasti Krusnych hor a Harzu. Krome toho prisli i norsti hornici z jinych dolu. Prvním sefem dolu byl jmenován Adolf Friedrich von Grabow ze Saska. Doly nesly německá jména. Bohosluzby byly vedeny v nemcine, pozdeji i v danstine. Němečtí horníci měli na sobě vlastní hornický kostým a byli organizováni ve formě německych odboru. Práce byly prováděny v souladu s německými těžebními předpisy. Kongsberg v této době připomínal malý kousek Německa v Norsku. V roce 1686 byla královská mincovna přesunuta z Akershusu do Kongsbergu, v roce 1757 byl založen Tezebni seminář, první technická vysoká škola v Norsku. Celkem bylo vyrobeno asi 1350 tun čistého stříbra až do konečného zastavení těžby stříbra v roce 1957. **Erb** Na zelenem pozadi je stříbrný muž se dvěma tvářemi, v pravé ruce drží zlatý, nahoru vztyceny meč a v druhé zlatou vahu (rovnovaha). https://de.wikipedia.org/wiki/Kongsberg
Upravené 14. 10. 2021 o 11:41

Mně zaujala ta "modernizace" zbraňového vybavení - luk a šípy. I atentátníci přejdou za střelných zbraní do středověku ?


Mně zaujala ta "modernizace" zbraňového vybavení - luk a šípy. I atentátníci přejdou za střelných zbraní do středověku ?

zbraňového vybavení - luk a šípy

Americka tazeni Vikingu
https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0%BC%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8%D0%B5_%D0%BF%D0%BE%D1%85%D0%BE%D0%B4%D1%8B_%D0%B2%D0%B8%D0%BA%D0%B8%D0%BD%D0%B3%D0%BE%D0%B2


https://knowhistory.ru/journal/kak-vikingi-otkryli-ameriku


[quote="pid:37644, uid:57"]zbraňového vybavení - luk a šípy[/quote] Americka tazeni Vikingu https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0%BC%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8%D0%B5_%D0%BF%D0%BE%D1%85%D0%BE%D0%B4%D1%8B_%D0%B2%D0%B8%D0%BA%D0%B8%D0%BD%D0%B3%D0%BE%D0%B2 https://knowhistory.ru/journal/kak-vikingi-otkryli-ameriku
Upravené 14. 10. 2021 o 10:43

Mně zaujala ta "modernizace" zbraňového vybavení - luk a šípy. I atentátníci přejdou za střelných zbraní do středověku ?


Zjavne práca psychicky narušeného jedinca, či zámer....okrem toho letiaci šíp nie je počuť tak ako výstrel....možno chcel zabiť viac ľudí ....


[quote="pid:37644, uid:57"]Mně zaujala ta "modernizace" zbraňového vybavení - luk a šípy. I atentátníci přejdou za střelných zbraní do středověku ?[/quote] Zjavne práca psychicky narušeného jedinca, či zámer....okrem toho letiaci šíp nie je počuť tak ako výstrel....možno chcel zabiť viac ľudí ....

V případu se objevili nové skutečnosti.


Norská policie uvedla, že sedmatřicetiletý muž, který den předtím zabil pět lidí lukem, před časem konvertoval k islámu a dostal se do pozornosti strážců zákona v souvislosti se známkami radikalizace, které projevoval.


Podle jeho právníka Fredrika Newmana je napůl Nor a napůl Dán, přestože se považuje za Dána. Jeho jméno zatím nebylo zveřejněno.


Očití svědci událostí uvedli, že se pohyboval nevyzpytatelně a střílel na každého, kdo se mu postavil do cesty. Policie zjistila, že ze zdí domů trčí velké množství šípů.


Motivy útoku jsou stále neznámé. Policie zatím neví, zda lze jeho činy kvalifikovat jako teroristický útok, i když takovou možnost nevylučují.


Advokát střelce uvedl, že jeho klient byl na policejní stanici ve městě Dramen vyslýchán déle než tři hodiny a že je v kontaktu s policií a je připraven spolupracovat.


„Chápu, že se mnozí bojí, ale je velmi důležité zdůraznit, že policie má situaci plně pod kontrolou,“ řekla norská premiérka Erna Solbergová.
https://www.bbc.com/russian/news-58896635


Takže Breivik 2.0 je s otázníkem


V případu se objevili nové skutečnosti. Norská policie uvedla, že sedmatřicetiletý muž, který den předtím zabil pět lidí lukem, před časem konvertoval k islámu a dostal se do pozornosti strážců zákona v souvislosti se známkami radikalizace, které projevoval. Podle jeho právníka Fredrika Newmana je napůl Nor a napůl Dán, přestože se považuje za Dána. Jeho jméno zatím nebylo zveřejněno. Očití svědci událostí uvedli, že se pohyboval nevyzpytatelně a střílel na každého, kdo se mu postavil do cesty. Policie zjistila, že ze zdí domů trčí velké množství šípů. Motivy útoku jsou stále neznámé. Policie zatím neví, zda lze jeho činy kvalifikovat jako teroristický útok, i když takovou možnost nevylučují. Advokát střelce uvedl, že jeho klient byl na policejní stanici ve městě Dramen vyslýchán déle než tři hodiny a že je v kontaktu s policií a je připraven spolupracovat. „Chápu, že se mnozí bojí, ale je velmi důležité zdůraznit, že policie má situaci plně pod kontrolou,“ řekla norská premiérka Erna Solbergová. https://www.bbc.com/russian/news-58896635 Takže Breivik 2.0 je s otázníkem

Norská policie uvedla, že sedmatřicetiletý muž, který den předtím zabil pět lidí lukem, před časem konvertoval k islámu a dostal se do pozornosti strážců zákona v souvislosti se známkami radikalizace, které projevoval.


Podle jeho právníka Fredrika Newmana je napůl Nor a napůl Dán, přestože se považuje za Dána. Jeho jméno zatím nebylo zveřejněno.


konvertoval k islamu, jen me tak napada, budou media i policie pracovat stejne a informovat stejne, kdyby to nebyl napul dan a napul nor, a kdyby ten islam mel jako nabozenstvi odmalicka?


[quote="pid:37658, uid:158"]Norská policie uvedla, že sedmatřicetiletý muž, který den předtím zabil pět lidí lukem, před časem konvertoval k islámu a dostal se do pozornosti strážců zákona v souvislosti se známkami radikalizace, které projevoval. Podle jeho právníka Fredrika Newmana je napůl Nor a napůl Dán, přestože se považuje za Dána. Jeho jméno zatím nebylo zveřejněno.[/quote] konvertoval k islamu, jen me tak napada, budou media i policie pracovat stejne a informovat stejne, kdyby to nebyl napul dan a napul nor, a kdyby ten islam mel jako nabozenstvi odmalicka?

Takže Breivik 2.0 je s otázníkem

Jeste me napadlo, ze Norsko dodavatel plynu a v Dansku konci Severni proud 2.


[quote="pid:37658, uid:158"]Takže Breivik 2.0 je s otázníkem[/quote] Jeste me napadlo, ze Norsko dodavatel plynu a v Dansku konci Severni proud 2.

Motiv cinu je nejasny.
Pachatel ma danskou matku a norskeho otce a zije v Kongsbergu.
Utoky v supermarketu na 50ti - 70ti lete, byly na vice mistech centra mesta.
Sip a luk neplati v Norsku za zbran, ale je to sportovni nastroj, muze je koupit kazdy.
Dle udaju norske zpravodajske agentury NTB pouzival pachatel take jine zbrane.
Policie vychazi z toho, ze se jedna o jednoho cloveka.
Podle BBC nema norska policie zadne zbrane. Po utoku bylo narizeno, ze maji policiste nosit strelne zbrane.
Odchazejici premierka Erna Solberg kondolovala pozustalym.Erna Solberg bude od ctvrtka nahrazena socialistou Jonasem Gahrem.
https://orf.at/stories/3232674/
Nepripomina to akt ve Vidni? Vice mist, ruzne zbrane a byl jeden, mozna psychicky nemocny.


Motiv cinu je nejasny. Pachatel ma danskou matku a norskeho otce a zije v Kongsbergu. Utoky v supermarketu na 50ti - 70ti lete, byly na vice mistech centra mesta. Sip a luk neplati v Norsku za zbran, ale je to sportovni nastroj, muze je koupit kazdy. Dle udaju norske zpravodajske agentury NTB pouzival pachatel take jine zbrane. Policie vychazi z toho, ze se jedna o jednoho cloveka. Podle BBC nema norska policie zadne zbrane. Po utoku bylo narizeno, ze maji policiste nosit strelne zbrane. Odchazejici premierka Erna Solberg kondolovala pozustalym.Erna Solberg bude od ctvrtka nahrazena socialistou Jonasem Gahrem. https://orf.at/stories/3232674/ Nepripomina to akt ve Vidni? Vice mist, ruzne zbrane a byl jeden, mozna psychicky nemocny.

Mně zaujala ta "modernizace" zbraňového vybavení - luk a šípy. I atentátníci přejdou za střelných zbraní do středověku ?

😉
a o niekolko ulic dalej Kirkegårdsveien / Cirkevná ulica
je jeden z velkych, (72.miesto) svetových výrobcov zbraní.
https://steigan.no/2021/07/kongsberg-pa-listen-over-verdens-storste-vapenprodusenter/


... a bude hůř
https://www.vl.no/nyheter/2021/10/15/sian-aktivister-bortvist-fra-kongsberg-moske/


[quote="pid:37644, uid:57"]Mně zaujala ta "modernizace" zbraňového vybavení - luk a šípy. I atentátníci přejdou za střelných zbraní do středověku ?[/quote]

Jedna taková zajímavost, nerad používám slovo náhoda...


Jedna z pěti zabitých při tomto útoku byla v norském undergroundu celkem známá zpěvačka Nebelhexe (Andrea Meyer).


https://youtu.be/vPXxq8Yl_x0


Andrea byla také spisovatelka a aktivně se věnovala obrodě norského pohanství.
Z biografie v metal-archives: "Začala psát v roce 1995. Byla pohankou a veřejně kritizovala to, co považovala za patriarchální náboženství, která brání vnitřní přirozenosti lidí. Napsala knihu o germánské spiritualitě a mytologii - The Ancients Fire of Midgard."


https://www.metal-archives.com/artists/Andrea_Meyer/1795


Začátek její kariéry byl spjat s norskou black metalovou scénou, kde účinkovala i v projektu "Aghast". Byla exmanželkou "Samotha", baskytaristy norské black metalové legendy "Emperor", který začátkem devadesátých let bručel za žhářství (vypalování kostelů), což byl v té době v Norsku takový denní chléb u členů různých black metalových spolků.


Jedna taková zajímavost, nerad používám slovo náhoda... Jedna z pěti zabitých při tomto útoku byla v norském undergroundu celkem známá zpěvačka Nebelhexe (Andrea Meyer). https://youtu.be/vPXxq8Yl_x0 Andrea byla také spisovatelka a aktivně se věnovala obrodě norského pohanství. Z biografie v metal-archives: "Začala psát v roce 1995. Byla pohankou a veřejně kritizovala to, co považovala za patriarchální náboženství, která brání vnitřní přirozenosti lidí. Napsala knihu o germánské spiritualitě a mytologii - The Ancients Fire of Midgard." https://www.metal-archives.com/artists/Andrea_Meyer/1795 Začátek její kariéry byl spjat s norskou black metalovou scénou, kde účinkovala i v projektu "Aghast". Byla exmanželkou "Samotha", baskytaristy norské black metalové legendy "Emperor", který začátkem devadesátých let bručel za žhářství (vypalování kostelů), což byl v té době v Norsku takový denní chléb u členů různých black metalových spolků.

Mně zaujala ta "modernizace" zbraňového vybavení - luk a šípy.

Mne také.
Ale beru to jako skutečnou modernizaci:
i. získat (moderní) luk je jednodušší, nenápadnější a pravděpodobně i levnější, než střelnou zbraň
ii. navíc lze luk v tomto kontextu hodnotit jako zákeřnou zbraň, protože je tichý


[quote="pid:37644, uid:57"]Mně zaujala ta "modernizace" zbraňového vybavení - luk a šípy.[/quote] Mne také. Ale beru to jako skutečnou modernizaci: i. získat (moderní) luk je jednodušší, nenápadnější a pravděpodobně i levnější, než střelnou zbraň ii. navíc lze luk v tomto kontextu hodnotit jako zákeřnou zbraň, protože je tichý

napůl Nor a napůl Dán, přestože se považuje za Dána. Jeho jméno zatím nebylo zveřejněno

Joó, to známe, tyhle Novonory a Novodány...
Proč asi nehlásí jméno? Jak dlouho (ne)tajili jméno Breivika?


[quote="pid:37658, uid:158"]napůl Nor a napůl Dán, přestože se považuje za Dána. Jeho jméno zatím nebylo zveřejněno[/quote] Joó, to známe, tyhle Novonory a Novodány... Proč asi nehlásí jméno? Jak dlouho (ne)tajili jméno Breivika?

Trochu mi v té souvislosti "zablikala kontrolka" při zprávě o akci "sprejerů" v Praze, v metru na Rajské zahradě - 10 mužů (přesně 2 na každý vagon), naprosto ukáznění a koordinovaní (perfektní, jednotné, bez-emoční a neagresivní řešení konfliktů s cestujícími, klidná "práce", přesně vymezený čas a rozptýlení aktérů do okolí po provedené akci, ...), ani jeden zadržený policií.

Ano, zaujala ta organizovanost, až ve stylu “speciálních sil”.
Ale taky to, že se cestující postavili na odpor. Ano, byli pravděpodobně naštvaní, že došlo ke zdržení spoje. Ale stejně, útočníků bylo 10...
Ápropó: proč vlastně metro čekalo a neodjelo? Přitom cestující už výstup i nástup ukončili. A Rajská zahrada není konečná stanice, kde se stojí déle...
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/video-gang-sprejeru-zautocil-v-praze-na-metro-porvali-se-s-cestujicimi-177473


[quote="pid:37664, uid:292"]Trochu mi v té souvislosti "zablikala kontrolka" při zprávě o akci "sprejerů" v Praze, v metru na Rajské zahradě - 10 mužů (přesně 2 na každý vagon), naprosto ukáznění a koordinovaní (perfektní, jednotné, bez-emoční a neagresivní řešení konfliktů s cestujícími, klidná "práce", přesně vymezený čas a rozptýlení aktérů do okolí po provedené akci, ...), ani jeden zadržený policií.[/quote] Ano, zaujala ta organizovanost, až ve stylu “speciálních sil”. Ale taky to, že se cestující postavili na odpor. Ano, byli pravděpodobně naštvaní, že došlo ke zdržení spoje. Ale stejně, útočníků bylo 10... Ápropó: proč vlastně metro čekalo a neodjelo? Přitom cestující už výstup i nástup ukončili. A Rajská zahrada není konečná stanice, kde se stojí déle... https://www.seznamzpravy.cz/clanek/video-gang-sprejeru-zautocil-v-praze-na-metro-porvali-se-s-cestujicimi-177473

POLITIET .. navštívila Bråthena v jeho dome 8. augusta minulého roku
foto v članku
https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/47Rmp9/espen-andersen-braathen-37-siktet-for-massedrapene-paa-kongsberg


POLITI zdôrazňuje,
že hlavnou príčinou -hypotéza- zabíjania
bola choroba, sa posilnila.
https://www.nrk.no/norge/politiet_-hypotesen-om-at-siktede-konverterte-er-svekket-1.15692593


«En tikkende bombe» „Tikajúca bomba“
Tak charakterizovali páchateľa viacerí, ktorí ho poznali,
ako v rodine, medzi priateľmi, tak aj v susedstve, kde žil.


POLITI v januári predstavila svoje každoročné hodnotenie hrozieb.
Riaditeľ havarijnej pripravenosti nórskeho policajného riaditeľstva
Tone Vangen
v tom čase vyjadril znepokojenie nad tým,
že sa zvyšuje počet násilností a vyhrážok,
ktoré vykonávajú duševne vážne chorí ľudia.


(nebolo Bråthenove "konvertovanie" len preto, aby šíril v okoli strach ?
si kladie otazku SloboL)


Pål Grøndahl
jeden z najskúsenejších forenzných psychiatrických expertov v krajine
sa domnieva,
že prah na začatie potrebnej liečby pre túto skupinu je príliš vysoký.


https://www.vl.no/meninger/kommentar/2021/10/17/da-en-tikkende-bombe-gikk-av-i-hyttegata/


POLITIET .. navštívila Bråthena v jeho dome 8. augusta minulého roku foto v članku https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/47Rmp9/espen-andersen-braathen-37-siktet-for-massedrapene-paa-kongsberg POLITI zdôrazňuje, že hlavnou príčinou -hypotéza- zabíjania bola choroba, sa posilnila. https://www.nrk.no/norge/politiet_-hypotesen-om-at-siktede-konverterte-er-svekket-1.15692593 «En tikkende bombe» „Tikajúca bomba“ Tak charakterizovali páchateľa viacerí, ktorí ho poznali, ako v rodine, medzi priateľmi, tak aj v susedstve, kde žil. POLITI v januári predstavila svoje každoročné hodnotenie hrozieb. Riaditeľ havarijnej pripravenosti nórskeho policajného riaditeľstva Tone Vangen v tom čase vyjadril znepokojenie nad tým, že sa zvyšuje počet násilností a vyhrážok, ktoré vykonávajú duševne vážne chorí ľudia. (nebolo Bråthenove "konvertovanie" len preto, aby šíril v okoli strach ? si kladie otazku SloboL) Pål Grøndahl jeden z najskúsenejších forenzných psychiatrických expertov v krajine sa domnieva, že prah na začatie potrebnej liečby pre túto skupinu je príliš vysoký. https://www.vl.no/meninger/kommentar/2021/10/17/da-en-tikkende-bombe-gikk-av-i-hyttegata/

Bråthen začal střílet ve středu po šesté večer v centru města v areálu
obchodu Coop Extra,
kam kvůli tomu dorazila v 18:18 policejní hlídka, šest minut poté, co
byla o nebezpečí informována.
Útočník vypálil dva šípy i na ni.
Policisté se museli krýt, protože nebyli vybaveni ochrannými prostředky.
Ty měla až další hlídka, než však zasáhla, lukostřelec stačil utéct.
Dopaden byl až po půlhodině.
Na útěku zabil dvě ze svých pěti obětí. (Novinky cz)


od Roman Mysik
před 5 hodinami - diskuze
Policie neměla ochranné prostředky, tak se musela schovat.
Milí policisté, vaši předkové chodili po stovky let do války
(do války! a ne zatknout jednoho magora)
do půl těla s holou hrudí.
Pěkně jste zdegenerovali.
Začínám chápat volání BLM po zrušení policie. Protože
než takováhle policie, to je lepší nic
a občané se ozbrojí a budou se bránit sami.
Což je v období terorismu stejně ten nejefektivnější způsob.
Kolik lidí by asi tak zastřelil lukem, kdyby v obchoďáku bylo pár
normálních chlapů
s legálně drženou pistolí?
Ani by si neškrt a těch pět mohlo být naživu.


.....................................................
Na útěku zabil dvě ze svých pěti obětí. (Novinky cz)
"dvě" ??


Z toho, čo teraz vieme,
môžeme s veľkou istotou povedať, že niektorí, pravdepodobne všetci zabití,
boli zabití potom, čo s ním bola polícia prvýkrát v kontakte,
hovorí Sæverud v rozhovore pre NRK po tlačovej konferencii v Tønsbergu
vo štvrtok ráno


Ut ifra det vi nå vet så kan vi med stor sikkerhet si at noen,
trolig alle, av de drepte ble drept etter at politiet var i kontakt
med ham første gang, sier Sæverud i et intervju med NRK etter en
pressekonferanse i Tønsberg torsdag morgen.
https://www.nrk.no/osloogviken/kongsbergdrapene_-tok-seg-inn-i-boliger-og-drepte-1.15689565


😎
bývalý «Delta» sjef
https://en.wikipedia.org/wiki/Delta_(Norwegian_police_unit)
bráni políciu - Postupovali správne
pri streľbe na takom mieste -vo vnútri Coop Extra- je vždy nebezpečenstvo,
že môžete zasiahnuť ostatných.
https://www.tv2.no/a/14295575/


Bråthen začal střílet ve středu po šesté večer v centru města v areálu obchodu Coop Extra, kam kvůli tomu dorazila v 18:18 policejní hlídka, šest minut poté, co byla o nebezpečí informována. Útočník vypálil dva šípy i na ni. Policisté se museli krýt, protože nebyli vybaveni ochrannými prostředky. Ty měla až další hlídka, než však zasáhla, lukostřelec stačil utéct. Dopaden byl až po půlhodině. Na útěku zabil dvě ze svých pěti obětí. (Novinky cz) od Roman Mysik před 5 hodinami - diskuze Policie neměla ochranné prostředky, tak se musela schovat. Milí policisté, vaši předkové chodili po stovky let do války (do války! a ne zatknout jednoho magora) do půl těla s holou hrudí. Pěkně jste zdegenerovali. Začínám chápat volání BLM po zrušení policie. Protože než takováhle policie, to je lepší nic a občané se ozbrojí a budou se bránit sami. Což je v období terorismu stejně ten nejefektivnější způsob. Kolik lidí by asi tak zastřelil lukem, kdyby v obchoďáku bylo pár normálních chlapů s legálně drženou pistolí? Ani by si neškrt a těch pět mohlo být naživu. ..................................................... Na útěku zabil dvě ze svých pěti obětí. (Novinky cz) "dvě" ?? Z toho, čo teraz vieme, môžeme s veľkou istotou povedať, že niektorí, pravdepodobne všetci zabití, boli zabití potom, čo s ním bola polícia prvýkrát v kontakte, hovorí Sæverud v rozhovore pre NRK po tlačovej konferencii v Tønsbergu vo štvrtok ráno Ut ifra det vi nå vet så kan vi med stor sikkerhet si at noen, trolig alle, av de drepte ble drept etter at politiet var i kontakt med ham første gang, sier Sæverud i et intervju med NRK etter en pressekonferanse i Tønsberg torsdag morgen. https://www.nrk.no/osloogviken/kongsbergdrapene_-tok-seg-inn-i-boliger-og-drepte-1.15689565

Drepte de fem på Kongsberg med stikkvåpen – ikke pil og bue


aktuální zprávy cz
Útočník s lukem a šípy v Norsku ve skutečnosti zabíjel bodnou zbraní


Hned mi to bylo podezřelé. Luk je zbraní starých evropských rytířů
koment Aleš M.


a mezitím
Z najvyšších politických pozícií, počuvame nezmyselné frázy o tom,
že
stojíme spolu, sme v šoku, a ako to nemá nič spoločné s tím či oním.
Áno,
sú rovnako „šokovaní“ zakaždým,
keď sa dôsledky ich politiky,.. prejavia v praxi


Drepte de fem på Kongsberg med stikkvåpen – ikke pil og bue aktuální zprávy cz Útočník s lukem a šípy v Norsku ve skutečnosti zabíjel bodnou zbraní Hned mi to bylo podezřelé. Luk je zbraní starých evropských rytířů koment Aleš M. a mezitím Z najvyšších politických pozícií, počuvame nezmyselné frázy o tom, že stojíme spolu, sme v šoku, a ako to nemá nič spoločné s tím či oním. Áno, sú rovnako „šokovaní“ zakaždým, keď sa dôsledky ich politiky,.. prejavia v praxi

Útočník s lukem a šípy v Norsku ve skutečnosti zabíjel bodnou zbraní

To připomíná šablonu, kdy útočí několik útočníků a “chytí” jenom jednoho.
Zaznamenal jsem v článcích, že po ulicích bylo množství šípů ve fasádách domů.
Žeby se ani jednou netrefil?
Navíc: kromě luku střílí šípy i kuš.


[quote="pid:38452, uid:474"]Útočník s lukem a šípy v Norsku ve skutečnosti zabíjel bodnou zbraní[/quote] To připomíná šablonu, kdy útočí několik útočníků a “chytí” jenom jednoho. Zaznamenal jsem v článcích, že po ulicích bylo množství šípů ve fasádách domů. Žeby se ani jednou netrefil? Navíc: kromě luku střílí šípy i kuš.

Nor žijící střídavě v ČR a na severu Norska:
« je na vás, jakou si zvolíte budoucnost.
Ta patří těm, jež dokážou jasně spatřit to, co se děje dnes.
Ať uděláte, co uděláte,
nechoďte v našich šlépějích! »


https://blog.aktualne.cz/blogy/yngvar-brenna.php?itemid=41077#more


Nor žijící střídavě v ČR a na severu Norska: « je na vás, jakou si zvolíte budoucnost. Ta patří těm, jež dokážou jasně spatřit to, co se děje dnes. Ať uděláte, co uděláte, nechoďte v našich šlépějích! » https://blog.aktualne.cz/blogy/yngvar-brenna.php?itemid=41077#more
2.25k
23
11
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept