Zahraničná politika
Koncept vyvažovací strategie

Koncept vyvažovací strategie
https://colonelcassad.livejournal.com/7130235.html


"Samotný koncept G-3 není nijak nový a byl diskutován již od Obamovy administrativy. Jeho hlavní myšlenka samozřejmě není ve vytvoření stabilního světa, ale v zaplacení Rusku určité ceny, aby se zabránilo vytvoření protiamerické aliance mezi Ruskem a Čínou, nebo ještě lépe, aby se Rusko orientovalo na Čínu, v zájmu jejich vzájemného oslabení, které v dlouhodobém horizontu v budoucnosti posílí postavení USA. To znamená, zopakovat situaci ze 70. let, kdy Spojené státy dosáhly dohody s Čínou, přičemž za Čínu platí určitou cenu, aby sledovala důslednější linii proti SSSR. Nyní se předpokládá opačný scénář - použít ekonomicky slabší Rusko proti Číně, aby bylo Pekingu obtížné realizovat svůj obrovský ekonomický potenciál v zemích Eurasie. To znamená, že Rusko ve své teorii dluží nějaké strategické cookies, tahat kaštany z ohně pro USA. Proto úvahy o tom, jaká území lze dát ruské sféře vlivu."


Je také pozoruhodné, že z hlediska tohoto konceptu jsou malé země, včetně Ukrajiny, považovány za čipy pro vyjednávání beze slov."


**Koncept vyvažovací strategie** https://colonelcassad.livejournal.com/7130235.html "Samotný koncept G-3 není nijak nový a byl diskutován již od Obamovy administrativy. Jeho hlavní myšlenka samozřejmě není ve vytvoření stabilního světa, ale v zaplacení Rusku určité ceny, aby se zabránilo vytvoření protiamerické aliance mezi Ruskem a Čínou, nebo ještě lépe, aby se Rusko orientovalo na Čínu, v zájmu jejich vzájemného oslabení, které v dlouhodobém horizontu v budoucnosti posílí postavení USA. To znamená, zopakovat situaci ze 70. let, kdy Spojené státy dosáhly dohody s Čínou, přičemž za Čínu platí určitou cenu, aby sledovala důslednější linii proti SSSR. Nyní se předpokládá opačný scénář - použít ekonomicky slabší Rusko proti Číně, aby bylo Pekingu obtížné realizovat svůj obrovský ekonomický potenciál v zemích Eurasie. To znamená, že Rusko ve své teorii dluží nějaké strategické cookies, tahat kaštany z ohně pro USA. Proto úvahy o tom, jaká území lze dát ruské sféře vlivu." Je také pozoruhodné, že z hlediska tohoto konceptu jsou malé země, včetně Ukrajiny, považovány za čipy pro vyjednávání beze slov."
201
0
1
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept