Politika v ČR
Pomalu, ale jistě po volbách do PS 2021

Bohemia Energy kvůli extrémním cenám končí. Dotkne se to téměř milionu lidí
Zdroj: https://www.idnes.cz/ekonomika/domaci/bohemia-energy-cinnost-konci-energie-dodavatel.A211013_110441_ekonomika_ijan


"Firma Bohemia Energy, největší uskupení alternativních dodavatelů energií v ČR, ukončí činnost a dodávky elektřiny a plynu pro svých 900 tisíc klientů."


"„S politováním Vám musíme oznámit, že skupina Bohemia Energy ukončuje s okamžitou platností dodávky elektřiny a plynu na českém energetickém trhu. K tomuto razantnímu kroku nás přiměl přetrvávající extrémní růst cen energií na velkoobchodních trzích, kdy cena obou dodávaných komodit, je nyní třikrát vyšší, než byla v loňském roce. Vždy jsme se pro Vás snažili zajistit co nejvýhodnější podmínky, ale tento bezprecedentní nárůst nám to již nadále neumožňuje,“ uvedla společnost v prohlášení na webu."


Nadpis článku je matoucí a zavádějící, krach Bohemia Energy se dotkne cca 900 000 odběratelů, tj. min. cca 3 000 000 občanů ČR.


**Bohemia Energy kvůli extrémním cenám končí. Dotkne se to téměř milionu lidí** Zdroj: https://www.idnes.cz/ekonomika/domaci/bohemia-energy-cinnost-konci-energie-dodavatel.A211013_110441_ekonomika_ijan "Firma Bohemia Energy, největší uskupení alternativních dodavatelů energií v ČR, ukončí činnost a dodávky elektřiny a plynu pro svých 900 tisíc klientů." "„S politováním Vám musíme oznámit, že skupina Bohemia Energy ukončuje s okamžitou platností dodávky elektřiny a plynu na českém energetickém trhu. K tomuto razantnímu kroku nás přiměl přetrvávající extrémní růst cen energií na velkoobchodních trzích, kdy cena obou dodávaných komodit, je nyní třikrát vyšší, než byla v loňském roce. Vždy jsme se pro Vás snažili zajistit co nejvýhodnější podmínky, ale tento bezprecedentní nárůst nám to již nadále neumožňuje,“ uvedla společnost v prohlášení na webu." **Nadpis článku je matoucí a zavádějící, krach Bohemia Energy se dotkne cca 900 000 odběratelů, tj. min. cca 3 000 000 občanů ČR.**
Upravené 13. 10. 2021 o 11:52

tak hlavne vsetkych to bud enieco navyse stat. Aj cesky ekvivalent SPP bude musiet pre novych klientov nakupovat na burze podla burzovej ceny.....cele na hlavu, privatizacia ziskov a socializacia strat....a nikto za to nie je zodpovedny


tak hlavne vsetkych to bud enieco navyse stat. Aj cesky ekvivalent SPP bude musiet pre novych klientov nakupovat na burze podla burzovej ceny.....cele na hlavu, privatizacia ziskov a socializacia strat....a nikto za to nie je zodpovedny

K poznání ,následnému pochopení poznaného a vyústění do praktického chování vede u mnohých dlouhá a bolestivá cesta...
Bohemia Energy je indikátor . Trhy se budou splaskávat a relokovat , monopolizace usnadňuje řízení a přes něj i kvalitativní a kvantitativní propoce v celé ekonomice. Čeká nás kombinace cenového a reglementačního tlaku na snížení spotřeby. To ja fakt i mezi znalci Koncepce tak překvapující ? Vždyť proto kovid jako univerzální nástroj řízení. Dav musel být nejprve dostatečně vystresován, aby snáze fakt postupné pauperizace (zbídačení) přijal. Ti, co si v hlavě srovnaly, že se ZHORA útočí na poměr MATERIE a DUCHA (čili paradigma MÍT či BÝT), ti mají náskok a změnu zvládnou. Ti, co zůstávají naivně v kleci MATERIE a hesla mít - no- snad to taky přežijou, ale s notně pochroumanou psýchou a potrhanými kaťaty...
Myslíte si, že ten útok ZHORA(nemyslím ze strany GP, ten je jen nástroj) je zase až tak nezasloužený ???


K poznání ,následnému pochopení poznaného a vyústění do praktického chování vede u mnohých dlouhá a bolestivá cesta... Bohemia Energy je indikátor . Trhy se budou splaskávat a relokovat , monopolizace usnadňuje řízení a přes něj i kvalitativní a kvantitativní propoce v celé ekonomice. Čeká nás kombinace cenového a reglementačního tlaku na snížení spotřeby. To ja fakt i mezi znalci Koncepce tak překvapující ? Vždyť proto kovid jako univerzální nástroj řízení. Dav musel být nejprve dostatečně vystresován, aby snáze fakt postupné pauperizace (zbídačení) přijal. Ti, co si v hlavě srovnaly, že se ZHORA útočí na poměr MATERIE a DUCHA (čili paradigma MÍT či BÝT), ti mají náskok a změnu zvládnou. Ti, co zůstávají naivně v kleci MATERIE a hesla mít - no- snad to taky přežijou, ale s notně pochroumanou psýchou a potrhanými kaťaty... Myslíte si, že ten útok ZHORA(nemyslím ze strany GP, ten je jen nástroj) je zase až tak nezasloužený ???

To ja fakt i mezi znalci Koncepce tak překvapující ?


Není, ale to neznamená, že bychom to měli veřejně považovat za něco normálního a ostatní neupozorňovat na příčiny, které tento stav způsobily, příp. navrhnout a prosadit řešení k jejich odstranění.


[quote="pid:37481, uid:57"]To ja fakt i mezi znalci Koncepce tak překvapující ?[/quote] Není, ale to neznamená, že bychom to měli veřejně považovat za něco normálního a ostatní neupozorňovat na příčiny, které tento stav způsobily, příp. navrhnout a prosadit řešení k jejich odstranění.

tak nastastie som sa okamzite dohodol so starym dodavatelom, bohvie ako dlho vydrzi on. Pred tyzdnom som vypovedal Bohemie zmluvu a cakal, ze sa aspon ozvu. Som ich uz chcel urgovat.


Len pre info, dodavatel poslednej instancie na juznej Morave je EON, cena by mala byt cca 5000KC/MWh.


Babis zasahuje: https://www.idnes.cz/ekonomika/podniky/bohemia-energy-energetika-plyn-elektrina-krize.A211013_132151_ekoakcie_rts


tak nastastie som sa okamzite dohodol so starym dodavatelom, bohvie ako dlho vydrzi on. Pred tyzdnom som vypovedal Bohemie zmluvu a cakal, ze sa aspon ozvu. Som ich uz chcel urgovat. Len pre info, dodavatel poslednej instancie na juznej Morave je EON, cena by mala byt cca 5000KC/MWh. Babis zasahuje: https://www.idnes.cz/ekonomika/podniky/bohemia-energy-energetika-plyn-elektrina-krize.A211013_132151_ekoakcie_rts

Moderator

Upravené 13. 10. 2021 o 16:05

to neznamená, že bychom to měli veřejně považovat za něco normálního


Mne vôbec nepríde normálne, že ľudia prestali šetriť a vo veľkom míňajú požičané. Okolo seba mám hodne 25+- ročných, ktorí majú dlhy vo výške státisícov či miliónov korún - schválne uvádzam koruny, pretože v tom ich veku to bolo pre nás niečo nepredstaviteľné, pričom tie platy nie sú zase až o toľko vyššie oproti tomu, čo boli pred 20 rokmi. Práve tento bankami umožnený konzum zmenil celú spoločnosť, ohlupuje mladých aj starých, stratila sa striedmosť a zdržanlivosť, a na toto vôbec nie je treba poznať Koncepciu, stačí obyčajný zdravý rozum.


[quote="pid:37483, uid:270"]to neznamená, že bychom to měli veřejně považovat za něco normálního[/quote] Mne vôbec nepríde normálne, že ľudia prestali šetriť a vo veľkom míňajú požičané. Okolo seba mám hodne 25+- ročných, ktorí majú dlhy vo výške státisícov či miliónov korún - schválne uvádzam koruny, pretože v tom ich veku to bolo pre nás niečo nepredstaviteľné, pričom tie platy nie sú zase až o toľko vyššie oproti tomu, čo boli pred 20 rokmi. Práve tento bankami umožnený konzum zmenil celú spoločnosť, ohlupuje mladých aj starých, stratila sa striedmosť a zdržanlivosť, a na toto vôbec nie je treba poznať Koncepciu, stačí obyčajný zdravý rozum.

stačí obyčajný zdravý rozum.


Souhlasím. I Koncepce je na něm, dle mne, v podstatě založena.


[quote="pid:37537, uid:48"]stačí obyčajný zdravý rozum.[/quote] Souhlasím. I Koncepce je na něm, dle mne, v podstatě založena.

Pro pana Písaříka naše firma minulý rok realizovala stavební práce. Musím říci, že se jedná o vyjímečně pracovitého člověka a byl mi sympatický svým obyčejným přístupem k životu a práci sebe sama. Ale to berte s rezervou, přeci jen šlo jen o několik rozhovorů.


Upřímně v diskuzích na sračkometech nechápu rozhořčení davu, kterým Bohemia Energy prodávala energii za dumpingovou cenu oproti ČEZu. Právě to společnosti zlomilo nyní vaz. Spíše je to o tom, že dav bude od teď platit tržní cenu a hází to na Písaříka aniž by kvalitní službu vyžadoval od státu, tedy ČEZu.


Zajímavé je spíše načasování ihned po volbách – aneb Fialova drahota vážení začíná...


Pro pana Písaříka naše firma minulý rok realizovala stavební práce. Musím říci, že se jedná o vyjímečně pracovitého člověka a byl mi sympatický svým obyčejným přístupem k životu a práci sebe sama. Ale to berte s rezervou, přeci jen šlo jen o několik rozhovorů. Upřímně v diskuzích na sračkometech nechápu rozhořčení davu, kterým Bohemia Energy prodávala energii za dumpingovou cenu oproti ČEZu. Právě to společnosti zlomilo nyní vaz. Spíše je to o tom, že dav bude od teď platit tržní cenu a hází to na Písaříka aniž by kvalitní službu vyžadoval od státu, tedy ČEZu. Zajímavé je spíše načasování ihned po volbách – aneb Fialova drahota vážení začíná...

Bohemia Energy prodávala energii za dumpingovou cenu oproti ČEZu.

Co mám informaci od kluka, který pracuje v PRE, tak většina energetických firem nakupuje elektřinu na 1-2 roky dopředu a Bohemia Energy nakupoval vždy na poslední chvíli v době, kdy byla cena nejlevnější.


[quote="pid:37562, uid:226"]Bohemia Energy prodávala energii za dumpingovou cenu oproti ČEZu.[/quote] Co mám informaci od kluka, který pracuje v PRE, tak většina energetických firem nakupuje elektřinu na 1-2 roky dopředu a Bohemia Energy nakupoval vždy na poslední chvíli v době, kdy byla cena nejlevnější.

Práve tento bankami umožnený konzum zmenil celú spoločnosť, ohlupuje mladých aj starých, stratila sa striedmosť a zdržanlivosť, a na toto vôbec nie je treba poznať Koncepciu, stačí obyčajný zdravý rozum.


stejnou zkusenost mam i ja. kdyby ovsem lidi utraceli nejak rozumne, ale bylo to predevsim za nesmysly. bohuzel nekterym to nedochazi ani ted a stale si jednou na vlne, ze to prejde, ze je to pouze docasne.
pro mlade lidi to bude dost velky sok, kdyz ted najednou zjisti, ze se budou muset uskrovnit, ze nebude mozne letet si jen tak na vikend do parize nebo si koupit boty za 5 tisic a kazdy vikend proflamovat. sok to bude i pro ty, co je zivi rodice, protoze jak to tak sleduji, kazdy spravny teenager musi mit v ruce temer posledni model "jablka" a holky kabelku "michael kors". jejich rodice lituju uz ted, protoze ti jim to budou tezko vysvetlovat a mladez si bude hodne tezko zvykat.


EDIT:
tohle mi vyskocilo... tak nejak k tematu... to uz asi bude jen pro hornich 1000 tema:
https://forbes.cz/dilema-fanousku-applu-iphone-13-vs-iphone-12-v-cem-se-lisi-a-ktery-stoji-za-koupi/


[quote="pid:37537, uid:48"]Práve tento bankami umožnený konzum zmenil celú spoločnosť, ohlupuje mladých aj starých, stratila sa striedmosť a zdržanlivosť, a na toto vôbec nie je treba poznať Koncepciu, stačí obyčajný zdravý rozum.[/quote] stejnou zkusenost mam i ja. kdyby ovsem lidi utraceli nejak rozumne, ale bylo to predevsim za nesmysly. bohuzel nekterym to nedochazi ani ted a stale si jednou na vlne, ze to prejde, ze je to pouze docasne. pro mlade lidi to bude dost velky sok, kdyz ted najednou zjisti, ze se budou muset uskrovnit, ze nebude mozne letet si jen tak na vikend do parize nebo si koupit boty za 5 tisic a kazdy vikend proflamovat. sok to bude i pro ty, co je zivi rodice, protoze jak to tak sleduji, kazdy spravny teenager musi mit v ruce temer posledni model "jablka" a holky kabelku "michael kors". jejich rodice lituju uz ted, protoze ti jim to budou tezko vysvetlovat a mladez si bude hodne tezko zvykat. EDIT: tohle mi vyskocilo... tak nejak k tematu... to uz asi bude jen pro hornich 1000 tema: https://forbes.cz/dilema-fanousku-applu-iphone-13-vs-iphone-12-v-cem-se-lisi-a-ktery-stoji-za-koupi/
Upravené 13. 10. 2021 o 20:46

@Ludvík - upozorníš mně tedy na "tu příčinu stavu" dle Tvého mínění? Já jsem ji vyjádřil po svém, nepovažuji za podstatné pitvat příčinu tu zvýšení ceny plynu, tu elektřiny a tu stavebního materiálu. Domnívám se, že příčina je jedna, je promyšlená, sleduje svůj cíl a má samozřejmě své autory. O tom jsem mluvil.

@Ludvík - upozorníš mně tedy na "tu příčinu stavu" dle Tvého mínění? Já jsem ji vyjádřil po svém, nepovažuji za podstatné pitvat příčinu tu zvýšení ceny plynu, tu elektřiny a tu stavebního materiálu. Domnívám se, že příčina je jedna, je promyšlená, sleduje svůj cíl a má samozřejmě své autory. O tom jsem mluvil.

Tady je dodatek k tomu , co výše píše Boletus .
https://outsidermedia.cz/volby-jineho-druhu/
To proto zatím všem partám vyhovuje činnost , probíhající nejvýrazněji poslední dva roky . Jen zde každý sleduje jiný vlastní vedlejší cíl .
Poslední dobou říkám lidem kolem sebe , at se připraví na způsob života , z počátku první republiky .
Na oblečení se dá větší záplata , židle s ulomenou nohou se nevyhodí ale opraví , teplota v místnosti nemusí být 25 stupnů , když stačí 18 a k tomu tepláky .
Vrací se doba zlatých ručiček . Co půjde opravit opravíme , co nepůjde to předěláme .
https://vyrobaprvozuj.webnode.cz/rocniky-udelej-si-sam/


Tady je dodatek k tomu , co výše píše Boletus . https://outsidermedia.cz/volby-jineho-druhu/ To proto zatím všem partám vyhovuje činnost , probíhající nejvýrazněji poslední dva roky . Jen zde každý sleduje jiný vlastní vedlejší cíl . Poslední dobou říkám lidem kolem sebe , at se připraví na způsob života , z počátku první republiky . Na oblečení se dá větší záplata , židle s ulomenou nohou se nevyhodí ale opraví , teplota v místnosti nemusí být 25 stupnů , když stačí 18 a k tomu tepláky . Vrací se doba zlatých ručiček . Co půjde opravit opravíme , co nepůjde to předěláme . https://vyrobaprvozuj.webnode.cz/rocniky-udelej-si-sam/

pro mlade lidi to bude dost velky sok,


Minulý týden jsem se o tom bavila s našimi mladými (třicátníci). Koukali jak zjara. smile Řekla jsem jim, že největší šok bude "nová doba" pro jejich generaci. A svět budou dávat do pořádku až jejich děti, dneska dvouleté. Ale největší držkopád zažijí ti, co už rozum pobrali - přitom nezažili starý (socialistický) režim a ani dobu těsně po.

at se připraví na způsob života , z počátku první republiky .

Myslím si to samé. Ono to bude sice jiné - ale přesto stejné. Potřebné budou hlavně šikovné ruce, co si budou umět poradit.
A když jsem nastínila ještě další scénáře, že třeba taky můžou zapínat proud pro domácnosti jen v určitých hodinách, tak si syn klepal na čelo, že jsem se zbláznila, protože - "tohle by si nikdy nemohli dovolit". A naše mladá sousedka, co se nedávno přistěhovala z města, se vesele smála. Uvažují totiž v rekonstrukci domku pořídit vše na EE. A v létě se mi divila, že věším prádlo ven. Velký údiv - prý - "od toho jsou sušičky".


[quote="pid:37565, uid:347"]pro mlade lidi to bude dost velky sok,[/quote] Minulý týden jsem se o tom bavila s našimi mladými (třicátníci). Koukali jak zjara. :) Řekla jsem jim, že největší šok bude "nová doba" pro jejich generaci. A svět budou dávat do pořádku až jejich děti, dneska dvouleté. Ale největší držkopád zažijí ti, co už rozum pobrali - přitom nezažili starý (socialistický) režim a ani dobu těsně po. [quote="pid:37598, uid:185"]at se připraví na způsob života , z počátku první republiky .[/quote] Myslím si to samé. Ono to bude sice jiné - ale přesto stejné. Potřebné budou hlavně šikovné ruce, co si budou umět poradit. A když jsem nastínila ještě další scénáře, že třeba taky můžou zapínat proud pro domácnosti jen v určitých hodinách, tak si syn klepal na čelo, že jsem se zbláznila, protože - "tohle by si nikdy nemohli dovolit". A naše mladá sousedka, co se nedávno přistěhovala z města, se vesele smála. Uvažují totiž v rekonstrukci domku pořídit vše na EE. A v létě se mi divila, že věším prádlo ven. Velký údiv - prý - "od toho jsou sušičky".

A svět budou dávat do pořádku až jejich děti, dneska dvouleté.


Obávám se, že v té době by nebylo co zachraňovat či dávat do pořádku. Já vím, že nám teď nic jiného nezbývá a lidi ten šok musejí zažít.
Ale svět lze dát do pořádku rychle. Poté.


Já si ale ten svět nepředstavuji tak, že nebudeme mít energie, auta, pračky. Že budeme sedět doma a nikam se nepodíváme.


Jeden problém, a ten menší, je životní styl řady lidí, který navíc většina financuje na dluh. Neustále kupují nové a nové zbytečné cetky, chtějí se jen bavit v klubech, chlastat, a tak dále, dle libosti.


Druhý problém jsou korporace, které hlásají great reset a přitom právě ony přírodu ničí nejvíce. Poté ale slyšíme, že za vše můžeme my, lidi, a že se proto musíme výrazně omezit.


Američané určitě. Ale já osobně nežiju nijak hýřivě, většina z nás také ne. Kupuju, když musím. Ano, jezdím autem. Proč bych se měl omezovat já? Nebo Vy? Nebo většina lidí? Těch yuppies je menšina a okupují třeba Letnou, Karlín nebo Holešovice.


Zm.di, kteří létají soukromým tryskáčem a v garáži mají 20 aut říkají normálnímu člověku, který je rád, že zaplatí nájem a že jeho děti mají co jíst, že se má uskromnit. Takové chucpe.


Omlouvám se, ale za mě leda hovno.


Nastávající nouze je nutná. Ani ani ne proto, aby se lidé příliš uskromnili, ale proto, aby si ovce uvědomily, že jsou ovce, kdo je pase a aby konečně viděly ten plot, v jehož rámci je drží. Aby si uvědomily, že jsou jiné hodnoty než nový iPhone a dovolená v nějakém resortu, který ani neopustí, aby poznaly zemi, v níž se právě nacházejí.


Já se naivně domníval, že mají tolik indicií, že na to už musejí přijít. Ale bouhužel. Tak to halt půjde natvrdo.


Nicméně nerad slyším (tím nemyslím Vás!!, ale občas to zazní i z "naší" strany), že je vlastně dobře, co ten GP chystá, protože jsme nenažraní. "Naším" problémem je ignorace a naprostá lenost především myslet.


[quote="pid:37601, uid:203"]A svět budou dávat do pořádku až jejich děti, dneska dvouleté.[/quote] Obávám se, že v té době by nebylo co zachraňovat či dávat do pořádku. Já vím, že nám teď nic jiného nezbývá a lidi ten šok **musejí** zažít. Ale svět lze dát do pořádku rychle. Poté. Já si ale ten svět nepředstavuji tak, že nebudeme mít energie, auta, pračky. Že budeme sedět doma a nikam se nepodíváme. Jeden problém, a ten menší, je životní styl řady lidí, který navíc většina financuje na dluh. Neustále kupují nové a nové zbytečné cetky, chtějí se jen bavit v klubech, chlastat, a tak dále, dle libosti. Druhý problém jsou korporace, které hlásají great reset a přitom právě ony přírodu ničí nejvíce. Poté ale slyšíme, že za vše můžeme my, lidi, a že se proto musíme výrazně omezit. Američané určitě. Ale já osobně nežiju nijak hýřivě, většina z nás také ne. Kupuju, když musím. Ano, jezdím autem. Proč bych se měl omezovat já? Nebo Vy? Nebo většina lidí? Těch yuppies je menšina a okupují třeba Letnou, Karlín nebo Holešovice. Zm.di, kteří létají soukromým tryskáčem a v garáži mají 20 aut říkají normálnímu člověku, který je rád, že zaplatí nájem a že jeho děti mají co jíst, že se má uskromnit. Takové chucpe. Omlouvám se, ale za mě leda hovno. Nastávající nouze je nutná. Ani ani ne proto, aby se lidé příliš uskromnili, ale proto, aby si ovce uvědomily, že jsou ovce, kdo je pase a aby konečně viděly ten plot, v jehož rámci je drží. Aby si uvědomily, že jsou jiné hodnoty než nový iPhone a dovolená v nějakém resortu, který ani neopustí, aby poznaly zemi, v níž se právě nacházejí. Já se naivně domníval, že mají tolik indicií, že na to už musejí přijít. Ale bouhužel. Tak to halt půjde natvrdo. Nicméně nerad slyším (tím nemyslím Vás!!, ale občas to zazní i z "naší" strany), že je vlastně dobře, co ten GP chystá, protože jsme nenažraní. "Naším" problémem je ignorace a naprostá lenost především myslet.

Obávám se, že v té době by nebylo co zachraňovat či dávat do pořádku.


A svět budou dávat do pořádku až jejich děti, dneska dvouleté.


Tady se musim pridat k Lin. Jakozto cerstvy tricatnik jsem smireny s tim, ze za meho zivota uz nebude "hezky" a moje generace ponese nejvetsi tihu Zmeny. A zaroven si zacinam uvedomovat, ze to vubec neni neco negativniho.


[quote="pid:37609, uid:372"]Obávám se, že v té době by nebylo co zachraňovat či dávat do pořádku.[/quote] [quote="pid:37601, uid:203"]A svět budou dávat do pořádku až jejich děti, dneska dvouleté.[/quote] Tady se musim pridat k Lin. Jakozto cerstvy tricatnik jsem smireny s tim, ze za meho zivota uz nebude "hezky" a moje generace ponese nejvetsi tihu Zmeny. A zaroven si zacinam uvedomovat, ze to vubec neni neco negativniho.

Jakozto cerstvy tricatnik jsem smireny s tim, ze za meho zivota uz nebude "hezky"


Myslím, že není nutné být tak pesimistický.
Blbě bude. Mě se nelíbí, že budu padat na hubu spolu s davem, ale bohužel je to nutné.
Ale: Ta změna není otázkou nějakého dlouhého časového období. Pokud pochopíme, půjde to rychle. Pokud se jim nepodaří přidusit a zničit Rusko (a to se jim už nepodaří), bude zde i základ pro organizaci života "poté".


Šoková terapie buď zabere, nebo ne. Pokud ano, a já doufám, že ano, tak se lidé, snad již bez klapek na očích, budou rozhlížet, jak dál.
Co a kdo jim bude moct nabídnout nějakou perspektivu? Západní neoliberalismus, který je zdecimoval? Nebo budou koukat jiným směrem, kterým by si předtím ani neodplivli?


[quote="pid:37627, uid:678"]Jakozto cerstvy tricatnik jsem smireny s tim, ze za meho zivota uz nebude "hezky"[/quote] Myslím, že není nutné být tak pesimistický. Blbě bude. Mě se nelíbí, že budu padat na hubu spolu s davem, ale bohužel je to nutné. Ale: Ta změna není otázkou nějakého dlouhého časového období. Pokud pochopíme, půjde to rychle. Pokud se jim nepodaří přidusit a zničit Rusko (a to se jim už nepodaří), bude zde i základ pro organizaci života "poté". Šoková terapie buď zabere, nebo ne. Pokud ano, a já doufám, že ano, tak se lidé, snad již bez klapek na očích, budou rozhlížet, jak dál. Co a kdo jim bude moct nabídnout nějakou perspektivu? Západní neoliberalismus, který je zdecimoval? Nebo budou koukat jiným směrem, kterým by si předtím ani neodplivli?
Upravené 14. 10. 2021 o 13:36

neviem, ale pride mi to, ze sa tu rozmohol takovy nesvar, ze cim horsie, tym lepsie. Ludia si tu zelaju pomaly navrat do feudalizmu len preto aby sa podla nich ten nemysliaci dav prebudil. Akosi tomu prestavam rozumiet, nechce sa mi verit ze vacsina ludi je nemysliace stado, to ze si zvykli na system, to je pravda, ale tuzobne ocakavat aby to tu vsetko islo do prdele, mi pride chore. Ak by slo o obmedzenie spotreby, nieje nic jednoduchsie nez dvihnut dane na "luxusne" statky a v TV a v novinach dookola tocit o zodpovednosti k prirode, vela ludi to podvedome tusi a skocili by na to hned, dalsi by sa pridali v ramci davovej psychozy, tak ako sa spracoval dav na Covid, tak isto by sa dal spracovat na rozumny zivot. Comu sa cudujete ak je od rana do vecera ten dav tlaceny len do: "Konzumuj, konzumuj, konzumuj, len hlavne nemysl"i. Co ine sa da od toho cakat? Ved sa to vtlka do hlav minimalne 30 rokov kazdy bozi den. A za to, ze tomu ludia uverili, za to teraz ma im vsetko spadnut na hlavu? Co je to za nebetycna blbost?


Dami a pani, suhlasim ze zmeny su nevyhnutne, ale sposob ich prevedenia nema s HNR nic spolocne, pretoze chudoba a chlad&hlad vynesie z ludi len to najhorsie.


neviem, ale pride mi to, ze sa tu rozmohol takovy nesvar, ze cim horsie, tym lepsie. Ludia si tu zelaju pomaly navrat do feudalizmu len preto aby sa podla nich ten nemysliaci dav prebudil. Akosi tomu prestavam rozumiet, nechce sa mi verit ze vacsina ludi je nemysliace stado, to ze si zvykli na system, to je pravda, ale tuzobne ocakavat aby to tu vsetko islo do prdele, mi pride chore. Ak by slo o obmedzenie spotreby, nieje nic jednoduchsie nez dvihnut dane na "luxusne" statky a v TV a v novinach dookola tocit o zodpovednosti k prirode, vela ludi to podvedome tusi a skocili by na to hned, dalsi by sa pridali v ramci davovej psychozy, tak ako sa spracoval dav na Covid, tak isto by sa dal spracovat na rozumny zivot. Comu sa cudujete ak je od rana do vecera ten dav tlaceny len do: "Konzumuj, konzumuj, konzumuj, len hlavne nemysl"i. Co ine sa da od toho cakat? Ved sa to vtlka do hlav minimalne 30 rokov kazdy bozi den. A za to, ze tomu ludia uverili, za to teraz ma im vsetko spadnut na hlavu? Co je to za nebetycna blbost? Dami a pani, suhlasim ze zmeny su nevyhnutne, ale sposob ich prevedenia nema s HNR nic spolocne, pretoze chudoba a chlad&hlad vynesie z ludi len to najhorsie.

Moderator

nechce sa mi verit ze vacsina ludi je nemysliace stado,


Bohužel, kdyby to tak nebylo, tak zde tuto diskusi nevedeme. Zkuste si promluvit s průměrným voličem...


tuzobne ocakavat aby to tu vsetko islo do prdele, mi pride chore.


Zde nejde o to, aby vše šlo do prdele. Zde jde o to, NÁZORNĚ lidem ukázat, kam tato politika vede. Když to nepochopili jinak...


chudoba a chlad&hlad vynesie z ludi len to najhorsie.


Souhlasím. Ono ve finále nejde o to, sebrat lidem auta, pračky, normální jídlo a dostupné energie.
Jde o to, NEPLÝTVAT s tím, co dnes už máme. Nejde o to se toho vzdát.


Mimochodem, plýtvání. To se opět týká zejména korporací. Co udělají, když mají přebytek, ale prodej na nižší cenu by se jim "nevyplatil"? Ano, vyhodí zboží do popelnice. Je jedno, je-li to jídlo, počítač či oblilí.


Já odmítám svět podle Schwaba a podle věrozvěstů chudoby. Proto tvrdím, že šoková terapie nesmí trvat příliš dlouho - jen tak dlouho, aby klapky z očí spadly.


[quote="pid:37682, uid:10"]nechce sa mi verit ze vacsina ludi je nemysliace stado,[/quote] Bohužel, kdyby to tak nebylo, tak zde tuto diskusi nevedeme. Zkuste si promluvit s průměrným voličem... [quote="pid:37682, uid:10"]tuzobne ocakavat aby to tu vsetko islo do prdele, mi pride chore.[/quote] Zde nejde o to, aby vše šlo do prdele. Zde jde o to, NÁZORNĚ lidem ukázat, kam tato politika vede. Když to nepochopili jinak... [quote="pid:37682, uid:10"]chudoba a chlad&hlad vynesie z ludi len to najhorsie.[/quote] Souhlasím. Ono ve finále nejde o to, sebrat lidem auta, pračky, normální jídlo a dostupné energie. Jde o to, NEPLÝTVAT s tím, co dnes už máme. Nejde o to se toho vzdát. Mimochodem, plýtvání. To se opět týká zejména korporací. Co udělají, když mají přebytek, ale prodej na nižší cenu by se jim "nevyplatil"? Ano, vyhodí zboží do popelnice. Je jedno, je-li to jídlo, počítač či oblilí. Já odmítám svět podle Schwaba a podle věrozvěstů chudoby. Proto tvrdím, že šoková terapie nesmí trvat příliš dlouho - jen tak dlouho, aby klapky z očí spadly.
Upravené 14. 10. 2021 o 14:40

co sa tyka BE, tak boli to obchodnici s dazdom, co vpustila na trh EK, ktora to defacto nariadila. Ano, obchodovali tak, ze elektrinu/plyn nakupovali vzdy az na konci obdobia, kedy vacsinou boli ceny najnizsie a to im teraz zlomilo krk. A ano, pre niekoho to znamenalo velke uspory, za to obdobie. Ale ked sa na to pozrieme podrobne, tak to bolo ciste parazitovanie, vyuzivam niekoho a kedze vacsinou ten musi zabezpecovat vsetkym, tak musi mat vyssie ceny. Ked to vychadza super biznis a podnikanie, ked nie, zavriem firmu a ludia to potom zaplatia vo vyssich tarifach.....cele je to ako ked bola deregulacia cien v 90. roku. Najprv sa zvysili ceny 3x a potom sa tam pustila konkurencia, ale ta nikdy nezrazila cenu ani na povodnu uroven. Proste ten nafuknuty rozdiel si konkurenciou zmensili a prerozdelili. A zaplatil to vzdy stat a ludia.


co sa tyka BE, tak boli to obchodnici s dazdom, co vpustila na trh EK, ktora to defacto nariadila. Ano, obchodovali tak, ze elektrinu/plyn nakupovali vzdy az na konci obdobia, kedy vacsinou boli ceny najnizsie a to im teraz zlomilo krk. A ano, pre niekoho to znamenalo velke uspory, za to obdobie. Ale ked sa na to pozrieme podrobne, tak to bolo ciste parazitovanie, vyuzivam niekoho a kedze vacsinou ten musi zabezpecovat vsetkym, tak musi mat vyssie ceny. Ked to vychadza super biznis a podnikanie, ked nie, zavriem firmu a ludia to potom zaplatia vo vyssich tarifach.....cele je to ako ked bola deregulacia cien v 90. roku. Najprv sa zvysili ceny 3x a potom sa tam pustila konkurencia, ale ta nikdy nezrazila cenu ani na povodnu uroven. Proste ten nafuknuty rozdiel si konkurenciou zmensili a prerozdelili. A zaplatil to vzdy stat a ludia.

Já teda mám obavy, že u velké části populace ani šoková terapie nezabere a budou to svalovat na všechno možné, ale aby se začali více zajímat, co je za tím, to ne. Soudím tak podle mých kolegů v práci. Oni se nějak přizpůsobí situaci, budou hledat pro sebe výhody, kde to půjde, ale o probuzení nebude řeč.
Kolik lidí se na Ukrajině probudilo poté, co žijí v nepříznivých podmínkách? Mnoho z nich vidí viníka v Rusku.


Já teda mám obavy, že u velké části populace ani šoková terapie nezabere a budou to svalovat na všechno možné, ale aby se začali více zajímat, co je za tím, to ne. Soudím tak podle mých kolegů v práci. Oni se nějak přizpůsobí situaci, budou hledat pro sebe výhody, kde to půjde, ale o probuzení nebude řeč. Kolik lidí se na Ukrajině probudilo poté, co žijí v nepříznivých podmínkách? Mnoho z nich vidí viníka v Rusku.

Já teda mám obavy, že u velké části populace ani šoková terapie nezabere


Oni se nějak přizpůsobí situaci


Rekl bych, ze ti protirecis. U koho "terapie" nezabere, ten se nedokaze prizpusobit a proste... nebude


[quote="pid:37699, uid:101"]Já teda mám obavy, že u velké části populace ani šoková terapie nezabere[/quote] [quote="pid:37699, uid:101"]Oni se nějak přizpůsobí situaci[/quote] Rekl bych, ze ti protirecis. U koho "terapie" nezabere, ten se nedokaze prizpusobit a proste... nebude

Rekl bych, ze ti protirecis. U koho "terapie" nezabere, ten se nedokaze prizpusobit a proste... nebude


Já myslím, že si neprotiřečím. Přizpůsobí se ekonomickým podmínkám, ale to je tak vše. Nebudou se zabývat příčinami a morálkou.


[quote="pid:37701, uid:678"]Rekl bych, ze ti protirecis. U koho "terapie" nezabere, ten se nedokaze prizpusobit a proste... nebude[/quote] Já myslím, že si neprotiřečím. Přizpůsobí se ekonomickým podmínkám, ale to je tak vše. Nebudou se zabývat příčinami a morálkou.

Vaše předpovědi jsou přehnaný, žádný kolaps ekonomiky, civilizace apod nenastane protože to nikdo nechce. Zdrojů je stále dostatek, jen je potřeba snížit konzum zvýšením cen, racionalizovat jejich využívání a zabrzdit porodnost. Planeta nás v pohodě uživí. Šoková terapie nefunguje.


Vaše předpovědi jsou přehnaný, žádný kolaps ekonomiky, civilizace apod nenastane protože to nikdo nechce. Zdrojů je stále dostatek, jen je potřeba snížit konzum zvýšením cen, racionalizovat jejich využívání a zabrzdit porodnost. Planeta nás v pohodě uživí. Šoková terapie nefunguje.

Rakušan: Očistíme úřady od lidí, kteří sloužili holdingu
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/rakusan-ocistime-urady-od-lidi-kteri-slouzili-holdingu-177853#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&dop_req_id=3el6LtLq3Bm-202110141442&dop_id=177853&source=hp&seq_no=2&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz


"... čím dříve by se tahle vláda ujala své funkce, tím více času máme k tomu, abychom ministerstva očistili od lidí, kteří nesloužili téhle zemi, ale sloužili holdingu. Byť i tak by to bylo ve velkém kalupu."


"Celý rozhovor s Vítem Rakušanem o vztazích s Piráty, obsazování ministerstev a o tom, co bude příští vláda prosazovat, zveřejníme v pátek na Seznam Zprávách."


Ach, Ti "naši demokrati". Ještě nejsou u moci a už se chystají "na čistky". Zdůvodnění se vždy najde...


**Rakušan: Očistíme úřady od lidí, kteří sloužili holdingu** https://www.seznamzpravy.cz/clanek/rakusan-ocistime-urady-od-lidi-kteri-slouzili-holdingu-177853#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&dop_req_id=3el6LtLq3Bm-202110141442&dop_id=177853&source=hp&seq_no=2&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz "...** čím dříve by se tahle vláda ujala své funkce, tím více času máme k tomu, abychom ministerstva očistili od lidí, kteří nesloužili téhle zemi**, ale sloužili holdingu. Byť i tak by to bylo ve velkém kalupu." "Celý rozhovor s Vítem Rakušanem o vztazích s Piráty, obsazování ministerstev a o tom, co bude příští vláda prosazovat, zveřejníme v pátek na Seznam Zprávách." **Ach, Ti "naši demokrati". Ještě nejsou u moci a už se chystají "na čistky". Zdůvodnění se vždy najde...**
Upravené 14. 10. 2021 o 17:00

@kancelár - souhlasím. Přestal jsi tomu rozumět. Jinak by si přirozený vývoj myšlení a jednání většinového DAVU v posledním století a jeho současné a budoucí vyústění nenazýval "nebetyčnou blbostí". Samozřejmě, pokud ovšem nemáš po ruce alternativu. Pokud ano - sem s ní.
Myslíš ,že skromně žijící Člověk a Lidé je potrestání Homo sapiens?

@kancelár - souhlasím. Přestal jsi tomu rozumět. Jinak by si přirozený vývoj myšlení a jednání většinového DAVU v posledním století a jeho současné a budoucí vyústění nenazýval "nebetyčnou blbostí". Samozřejmě, pokud ovšem nemáš po ruce alternativu. Pokud ano - sem s ní. Myslíš ,že skromně žijící Člověk a Lidé je potrestání Homo sapiens?

a zabrzdit porodnost.


To jako vážně?


[quote="pid:37711, uid:402"]a zabrzdit porodnost.[/quote] To jako vážně?

nechce sa mi verit ze vacsina ludi je nemysliace stado

Dnes jsem poslouchal rádio tam probírali dnešní akci v Plzni, kde se vybíraly mezi dětmi budoucí olympijští vítězové. Ti lidé žijí v jiné dimenzi. Jako by se psal rok 2000. Ani pomyšlení na to, že po letošní zkušenosti, příští OH už nebudou.
Tak tihle lid přemýšlí. Kupředu pravá, zpátky ani krok.


[quote="pid:37682, uid:10"]nechce sa mi verit ze vacsina ludi je nemysliace stado[/quote] Dnes jsem poslouchal rádio tam probírali dnešní akci v Plzni, kde se vybíraly mezi dětmi budoucí olympijští vítězové. Ti lidé žijí v jiné dimenzi. Jako by se psal rok 2000. Ani pomyšlení na to, že po letošní zkušenosti, příští OH už nebudou. Tak tihle lid přemýšlí. Kupředu pravá, zpátky ani krok.

Myslíš ,že skromně žijící Člověk a Lidé je potrestání Homo sapiens?


S tím souhlasím, ale prosím o definici "skromně žijícího". Každý si pod tím představuje něco jiného.


[quote="pid:37736, uid:57"]Myslíš ,že skromně žijící Člověk a Lidé je potrestání Homo sapiens?[/quote] S tím souhlasím, ale prosím o definici "skromně žijícího". Každý si pod tím představuje něco jiného.

"„Probrali jsme povolební situaci. Pan prezident mi pouze řekl, že se můžu spolehnout na to, že bude originální,“ sdělil České televizi po jednání s prezidentem Vondráček na dotaz k případnému dalšímu postupu hlavy státu."


https://www.novinky.cz/domaci/clanek/budu-originalni-slibil-pry-zeman-vondrackovi-40374991#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=6S93yiG5xWp-202110141813&dop_id=40374991&source=hp&seq_no=7&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz



Tak to se mají vítězové voleb zřejmě na co těšit.


"„Probrali jsme povolební situaci. **Pan prezident mi pouze řekl, že se můžu spolehnout na to, že bude originální,**“ sdělil České televizi po jednání s prezidentem Vondráček na dotaz k případnému dalšímu postupu hlavy státu." https://www.novinky.cz/domaci/clanek/budu-originalni-slibil-pry-zeman-vondrackovi-40374991#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=6S93yiG5xWp-202110141813&dop_id=40374991&source=hp&seq_no=7&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz ** Tak to se mají vítězové voleb zřejmě na co těšit.**

Tak to se mají vítězové voleb zřejmě na co těšit.

Copak, pověří sestavením vlády Bartoše? smile


[quote="pid:37786, uid:270"]Tak to se mají vítězové voleb zřejmě na co těšit.[/quote] Copak, pověří sestavením vlády Bartoše? :D

Copak, pověří sestavením vlády Bartoše?


Favoritkou prý je Mirka Němcová, ostatní nemají naději...


[quote="pid:37807, uid:312"]Copak, pověří sestavením vlády Bartoše?[/quote] Favoritkou prý je Mirka Němcová, ostatní nemají naději...

neviem, ale pride mi to, ze sa tu rozmohol takovy nesvar, ze cim horsie, tym lepsie.

Mas pravdu. Vsimnul jsem si toho taky, ale normalne moc neregauguju. Kousky inspirace koncepce jsou v asketismu, myslim "sad roste sam", ze to tam je. A je to i o veku. Mladi maj pocit, ze musi intezivne zit, kdezto stari, co uz toho hodne prozili, maji opravneny pocit, ze to k zivotu neni potreba (ale taky prozili zivot v mladi a miru a chovali se podobne, relativne k moznym podminkam). Pokud na kontinente neni valka (zaplatpanbu zato), tak je jasny, ze dojde k nejakemu predem planovanemu rozvolneni. A stari rado moralizuje a idealizuje si minulost. Jsem starsi, proto to pisu, protoze si jeste pamatuju. Ale plnohodnotny zivot Cloveka neni o askezi, ale o realizaci sebe sama ku prospechu ostatnich.
Treba kritika dopravy autama. Elity nas k tomu dotlacili, protoze se planovane omezila hromadna doprava, donutila nas jezdit za praci do mest, a my se tady prece nebudeme dohadovat, jestli auto je luxus nebo neni, kdyz to vlastne zadny extra luxus neni, a navic ztracet energii putkama, kdo je vetsi asket nez druhy. A pro ty starsi vcetne mne, mame na tom svuj podil, takze s kritikou mladych bych byl opatrny. Jsou nase vizitka toho, co jsme dovolili. A to, ze jsme tomu tezko mohli zabranit je jenom castecna vymluva. Proste jsme prohrali jednu bitvu, ale valku ne, tu vyhrajeme.


[quote="pid:37682, uid:10"]neviem, ale pride mi to, ze sa tu rozmohol takovy nesvar, ze cim horsie, tym lepsie.[/quote] Mas pravdu. Vsimnul jsem si toho taky, ale normalne moc neregauguju. Kousky inspirace koncepce jsou v asketismu, myslim "sad roste sam", ze to tam je. A je to i o veku. Mladi maj pocit, ze musi intezivne zit, kdezto stari, co uz toho hodne prozili, maji opravneny pocit, ze to k zivotu neni potreba (ale taky prozili zivot v mladi a miru a chovali se podobne, relativne k moznym podminkam). Pokud na kontinente neni valka (zaplatpanbu zato), tak je jasny, ze dojde k nejakemu predem planovanemu rozvolneni. A stari rado moralizuje a idealizuje si minulost. Jsem starsi, proto to pisu, protoze si jeste pamatuju. Ale plnohodnotny zivot Cloveka neni o askezi, ale o realizaci sebe sama ku prospechu ostatnich. Treba kritika dopravy autama. Elity nas k tomu dotlacili, protoze se planovane omezila hromadna doprava, donutila nas jezdit za praci do mest, a my se tady prece nebudeme dohadovat, jestli auto je luxus nebo neni, kdyz to vlastne zadny extra luxus neni, a navic ztracet energii putkama, kdo je vetsi asket nez druhy. A pro ty starsi vcetne mne, mame na tom svuj podil, takze s kritikou mladych bych byl opatrny. Jsou nase vizitka toho, co jsme dovolili. A to, ze jsme tomu tezko mohli zabranit je jenom castecna vymluva. Proste jsme prohrali jednu bitvu, ale valku ne, tu vyhrajeme.

@kancelár - souhlasím. Přestal jsi tomu rozumět. Jinak by si přirozený vývoj myšlení a jednání většinového DAVU v posledním století a jeho současné a budoucí vyústění nenazýval "nebetyčnou blbostí". Samozřejmě, pokud ovšem nemáš po ruce alternativu. Pokud ano - sem s ní.
Myslíš ,že skromně žijící Člověk a Lidé je potrestání Homo sapiens?

Pride mi, ze za vsetko zle vinis dav, ale pravda je skor to, ze dav sa dynamicky prisposobuje podmienkam v ktorych zije. Skromnost je jedna vec, ale to kam vedie kolaps, chlad&hlad vieme minimalne od cias Weimarskej republiky. Ideme si to zopakovat v celom zapadnom svete? Cakas ze vysledok bude iny? Ja nie.


To ako sa dav sprava, je vysledok podmienok danych elitami, ci uz su to vlady alebo korporacie, ktore hnali ludi do toho konzumneho sposobu zivota.


A mozno je to len o tom, ze sa bavime o uplne odlisnych veciach. Ja nevidim problem v tom, ak budeme zit skromnejsie. Ale ako tu uz niekto spominal, zadefinuj co to je to skromnejsie. Je to maso raz za tyzden, cesta autom len vynimocne, praca, jedlo, vzdelanie a ubytovanie pre vsetkych? Nieco podobne tomu, co sme tu mali pred 89? Alebo je to skromnost ta, ze nebude nic a bude tu boj o hole prezitie? Pretoze kolaps vsetkeho smeruje presne tam a zelat si nieco taketo je z mojho pohladu psychicka porucha. Tak prosim ta, zadefinuj tu skromnost ktoru mas na mysli, aby sme si rozumeli. Dakujem. A nemyslim to v zlom, ale narazame na limity internetovej komunikacie smile


[quote="pid:37736, uid:57"]@kancelár - souhlasím. Přestal jsi tomu rozumět. Jinak by si přirozený vývoj myšlení a jednání většinového DAVU v posledním století a jeho současné a budoucí vyústění nenazýval "nebetyčnou blbostí". Samozřejmě, pokud ovšem nemáš po ruce alternativu. Pokud ano - sem s ní. Myslíš ,že skromně žijící Člověk a Lidé je potrestání Homo sapiens?[/quote] Pride mi, ze za vsetko zle vinis dav, ale pravda je skor to, ze dav sa dynamicky prisposobuje podmienkam v ktorych zije. Skromnost je jedna vec, ale to kam vedie kolaps, chlad&hlad vieme minimalne od cias Weimarskej republiky. Ideme si to zopakovat v celom zapadnom svete? Cakas ze vysledok bude iny? Ja nie. To ako sa dav sprava, je vysledok podmienok danych elitami, ci uz su to vlady alebo korporacie, ktore hnali ludi do toho konzumneho sposobu zivota. A mozno je to len o tom, ze sa bavime o uplne odlisnych veciach. Ja nevidim problem v tom, ak budeme zit skromnejsie. Ale ako tu uz niekto spominal, zadefinuj co to je to skromnejsie. Je to maso raz za tyzden, cesta autom len vynimocne, praca, jedlo, vzdelanie a ubytovanie pre vsetkych? Nieco podobne tomu, co sme tu mali pred 89? Alebo je to skromnost ta, ze nebude nic a bude tu boj o hole prezitie? Pretoze kolaps vsetkeho smeruje presne tam a zelat si nieco taketo je z mojho pohladu psychicka porucha. Tak prosim ta, zadefinuj tu skromnost ktoru mas na mysli, aby sme si rozumeli. Dakujem. A nemyslim to v zlom, ale narazame na limity internetovej komunikacie :(

Moderator

maso raz za tyzden, cesta autom len vynimocne


za socíku jsme se měli lépe


jinak co se týče budoucích událostí nejvíc to pocítí v USA pak v německu
u nás se životní uroven vrátí tak o 20 let zpět
sem tam si budeme moct něco dovolit ale zmizí ta současná rozežranost


[quote="pid:37856, uid:10"]maso raz za tyzden, cesta autom len vynimocne[/quote] za socíku jsme se měli lépe jinak co se týče budoucích událostí nejvíc to pocítí v USA pak v německu u nás se životní uroven vrátí tak o 20 let zpět sem tam si budeme moct něco dovolit ale zmizí ta současná rozežranost

Mimochodem, plýtvání. To se opět týká zejména korporací. Co udělají, když mají přebytek, ale prodej na nižší cenu by se jim "nevyplatil"? Ano, vyhodí zboží do popelnice.


K diskusi o plýtvání lidmi.


Opět zavádějící titulek:
https://www.novinky.cz/ekonomika/clanek/evropane-vyhodi-88-milionu-tun-jidla-rocne-eu-hodla-zakrocit-40375848#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=JkcW3FAh1Rv-202110231611&dop_id=40375848&source=hp&seq_no=8&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz


"Evropané vyhodí 88 milionů tun jídla ročně, EU hodlá zakročit"


Dále se ovšem dozvíme, že:
"Ohromné množství potravin vyhazují především supermarkety, hotely a restaurace."


Jak reaguje EU? Zrušit údaj „Minimální trvanlivost do“. Asi aby nám mohli prodávat dávno prošlé zboží.


[quote="pid:37693, uid:372"]Mimochodem, plýtvání. To se opět týká zejména korporací. Co udělají, když mají přebytek, ale prodej na nižší cenu by se jim "nevyplatil"? Ano, vyhodí zboží do popelnice.[/quote] K diskusi o plýtvání lidmi. Opět zavádějící titulek: https://www.novinky.cz/ekonomika/clanek/evropane-vyhodi-88-milionu-tun-jidla-rocne-eu-hodla-zakrocit-40375848#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=JkcW3FAh1Rv-202110231611&dop_id=40375848&source=hp&seq_no=8&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz "**Evropané** vyhodí 88 milionů tun jídla ročně, EU hodlá zakročit" Dále se ovšem dozvíme, že: "Ohromné množství potravin vyhazují **především** supermarkety, hotely a restaurace." Jak reaguje EU? Zrušit údaj „Minimální trvanlivost do“. Asi aby nám mohli prodávat dávno prošlé zboží.
Upravené 23. 10. 2021 o 18:31

Zájem má muž, který vyháněl Rusy z Dukovan
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/diplomacii-zrejme-dostanou-pirati-zajem-ma-muz-ktery-vyhanel-rusy-z-dukovan-178771#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_req_id=io6eW7WAUOg-202110261353&dop_id=14027812&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu


"Kocáb" se nám vrací v jiné formě a podobě ?!¨ To se jistě všichni ještě "zasmějeme"....


Zájem má muž, který vyháněl Rusy z Dukovan https://www.seznamzpravy.cz/clanek/diplomacii-zrejme-dostanou-pirati-zajem-ma-muz-ktery-vyhanel-rusy-z-dukovan-178771#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_req_id=io6eW7WAUOg-202110261353&dop_id=14027812&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu "Kocáb" se nám vrací v jiné formě a podobě ?!¨ To se jistě všichni ještě "zasmějeme"....

Dementi,ještě že jich tam není víc, nechat je pěkně vymáchat ve srackach které si navarili sami...


Dementi,ještě že jich tam není víc, nechat je pěkně vymáchat ve srackach které si navarili sami...
3.22k
37
16
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept