Politika v SR
Slovensko

8.3.22


Košice čelia NÁPORU utečencov. Primátor hovorí o humanitárnej katastrofe


Košický primátor Jaroslav Polaček hovorí, že prílev ďalších utečencov už nebudú zvládať. Žiada štát, aby začal konať a pomohol samosprávam.
Pri riešení situácie podľa neho chýba riadiaca jednotka zo strany štátu smerom na samosprávu, efektívna podpora, informovanie či manažovanie.
"Aj keď robíme všetko, čo je v našich silách, len s dobrovoľníkmi a bez akejkoľvek pomoci štátu už nebudeme vedieť zvládnuť postarať sa o ďalších obyvateľov Ukrajiny, ktorí každý deň v čoraz väčšom počte prichádzajú do nášho mesta,“ povedal Polaček.
Polaček uviedol, že podľa neoficiálnych informácií majú v priebehu utorkového večera a noci prísť z Čiernej nad Tisou do Košíc dva vlaky s utečencami. Tak by to malo byť aj v ďalších dňoch. Mesto však nemá informácie o tom, koľko ich v nich bude a čo budú potrebovať. „Je nefér, keď nám štát nepovie, čo sa deje, keď s nami nikto nekomunikuje, keď na krízových štáboch sa nič nedozvieme a nikto tu nevydáva pokyny a rozhodnutia,“ povedal primátor. Dodal, že pomáhať vojnovým utečencom je úlohou štátu a aj keď sa v tom mestá a obce angažujú, nemajú na to finančné krytie.
„Verím, že predstavitelia štátu sa začnú zaujímať nielen o hraničné priechody, ale aj o mesto Košice, ktoré je významným dopravným uzlom a prechádzajú tu desaťtisíce ľudí. Vojna nekončí na hraniciach, ale jej dôsledky musia riešiť samosprávy. Prosím kompetentných, aby prišli do Košíc a vymysleli plány,“
/viac v článku/
https://kosice.dnes24.sk/kosice-celia-naporu-utecencov-primator-hovori-o-humanitarnej-katastrofe-foto-411811


8.3.22 **Košice čelia NÁPORU utečencov. Primátor hovorí o humanitárnej katastrofe** Košický primátor Jaroslav Polaček hovorí, že prílev ďalších utečencov už nebudú zvládať. Žiada štát, aby začal konať a pomohol samosprávam. Pri riešení situácie podľa neho chýba riadiaca jednotka zo strany štátu smerom na samosprávu, efektívna podpora, informovanie či manažovanie. **"Aj keď robíme všetko, čo je v našich silách, len s dobrovoľníkmi a bez akejkoľvek pomoci štátu už nebudeme vedieť zvládnuť postarať sa o ďalších obyvateľov Ukrajiny, ktorí každý deň v čoraz väčšom počte prichádzajú do nášho mesta,**“ povedal Polaček. Polaček uviedol, že podľa neoficiálnych informácií majú v priebehu utorkového večera a noci prísť z Čiernej nad Tisou do Košíc dva vlaky s utečencami. Tak by to malo byť aj v ďalších dňoch. Mesto však nemá informácie o tom, koľko ich v nich bude a čo budú potrebovať. **„Je nefér, keď nám štát nepovie, čo sa deje, keď s nami nikto nekomunikuje, keď na krízových štáboch sa nič nedozvieme a nikto tu nevydáva pokyny a rozhodnutia,“** povedal primátor. Dodal, že pomáhať vojnovým utečencom je úlohou štátu a aj keď sa v tom mestá a obce angažujú, nemajú na to finančné krytie. „Verím, že predstavitelia štátu sa začnú zaujímať nielen o hraničné priechody, ale aj o mesto Košice, ktoré je významným dopravným uzlom a prechádzajú tu desaťtisíce ľudí. Vojna nekončí na hraniciach, ale jej dôsledky musia riešiť samosprávy. **Prosím kompetentných, aby prišli do Košíc a vymysleli plány**,“ /viac v článku/ https://kosice.dnes24.sk/kosice-celia-naporu-utecencov-primator-hovori-o-humanitarnej-katastrofe-foto-411811

Dodal, že pomáhať vojnovým utečencom je úlohou štátu a aj keď sa v tom mestá a obce angažujú, nemajú na to finančné krytie.


a teraz si predstavte, že tito predstavitelia zorganizovali celoplošne testovanie…. Asi sitva


[quote="pid:62428, uid:679"]Dodal, že pomáhať vojnovým utečencom je úlohou štátu a aj keď sa v tom mestá a obce angažujú, nemajú na to finančné krytie.[/quote] a teraz si predstavte, že tito predstavitelia zorganizovali celoplošne testovanie…. Asi sitva

Košický primátor Jaroslav Polaček hovorí, že prílev ďalších utečencov už nebudú zvládať. Žiada štát, aby začal konať a pomohol samosprávam.


V zmysle toho, čo som nedávno napísal do článku - takže ešte stále nás imigranti nestoja nič. Vážne?


[quote="pid:62428, uid:679"]Košický primátor Jaroslav Polaček hovorí, že prílev ďalších utečencov už nebudú zvládať. Žiada štát, aby začal konať a pomohol samosprávam.[/quote] V zmysle toho, čo som nedávno napísal do článku - takže ešte stále nás imigranti nestoja nič. Vážne?

Moderátor

Neviem, či sa niekto včera pomýlil, ale Bratislavský hrad svietil na bielo, už nie v ukrajinských farbách. Síce som sa už neskôr večer nepozerala, tak neviem, či to nezmenili.


Od štvrtka 24.2.22 vyzeral takto: https://bratislavskykraj.sk/bratislavsky-hrad-sa-rozsvietil-vo-farbach-ukrajinskej-vlajky/


Neviem, či sa niekto včera pomýlil, ale Bratislavský hrad svietil na bielo, už nie v ukrajinských farbách. Síce som sa už neskôr večer nepozerala, tak neviem, či to nezmenili. Od štvrtka 24.2.22 vyzeral takto: https://bratislavskykraj.sk/bratislavsky-hrad-sa-rozsvietil-vo-farbach-ukrajinskej-vlajky/
Upravené 10. 3. 2022 o 09:20

Dostal som info, že Remišovej ministerstvo MIRRI je v stave totálneho rozkladu. Prázdne budovy, odišlo im celé jedno oddelenie, pretože už nechcelo pod nimi pracovať.


Riešia to tak diletantsky, že svojim partnerom, s ktorými ministerstvo rokuje, posielajú ponuky na pracovný pohovor. V správe však ale nie je ani len spomenutá pozícia. Keby som ten diletantizmus nevidel na vlastné oči, tak zrejme neuverím.


Ale všetko ide ako má. V poslednom čase pozorujem nárast prípadov, kedy sa jedna strana rokovania zdvihne a odíde preč. Zostanú tam len takí, ktorí si myslia, že im niečo unikne, že odchodom o niečo prídu.


Dostal som info, že Remišovej ministerstvo MIRRI je v stave totálneho rozkladu. Prázdne budovy, odišlo im celé jedno oddelenie, pretože už nechcelo pod nimi pracovať. Riešia to tak diletantsky, že svojim partnerom, s ktorými ministerstvo rokuje, posielajú ponuky na pracovný pohovor. V správe však ale nie je ani len spomenutá pozícia. Keby som ten diletantizmus nevidel na vlastné oči, tak zrejme neuverím. Ale všetko ide ako má. V poslednom čase pozorujem nárast prípadov, kedy sa jedna strana rokovania zdvihne a odíde preč. Zostanú tam len takí, ktorí si myslia, že im niečo unikne, že odchodom o niečo prídu.

Moderátor

K tomu hradu - asi sa fakt pomýlili, včera bol zas hnusný.


K tomu hradu - asi sa fakt pomýlili, včera bol zas hnusný.

https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/619795-na-buduci-tyzden-ma-prist-minister-obrany-usa/


Na Slovensko príde americký minister obrany, vyjadrí nám podporu.
„Diskutovať budeme o vzájomnej veľmi intenzívnej obrannej spolupráci, o posilňovaní východnej hranice NATO vrátane vytvorenia spojeneckej jednotky NATO eFP na Slovensku a tiež o situácii na Ukrajine vrátane ďalších foriem pomoci, ktorú jej spoločne môžeme poskytnúť,“ uviedol slovenský šéf obrany.


Detaily programu budú postupne zverejňované v koordinácii s Ministerstvom obrany USA. „Môžem však potvrdiť, že Slovenská republika je jedinou krajinou, ktorú minister Austin bilaterálne navštívi v rámci jeho príchodu do Európy na rokovanie ministrov obrany členských krajín NATO v Bruseli,“ podčiarkuje Naď.


Správne malo byť:
Na Slovensko príde minister obrany predať noty svojmu zástupcovi Naďovi.


https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/619795-na-buduci-tyzden-ma-prist-minister-obrany-usa/ Na Slovensko príde americký minister obrany, vyjadrí nám podporu. „Diskutovať budeme o vzájomnej veľmi intenzívnej obrannej spolupráci, o posilňovaní východnej hranice NATO vrátane vytvorenia spojeneckej jednotky NATO eFP na Slovensku a tiež o situácii na Ukrajine vrátane ďalších foriem pomoci, ktorú jej spoločne môžeme poskytnúť,“ uviedol slovenský šéf obrany. Detaily programu budú postupne zverejňované v koordinácii s Ministerstvom obrany USA. „Môžem však potvrdiť, že Slovenská republika je jedinou krajinou, ktorú minister Austin bilaterálne navštívi v rámci jeho príchodu do Európy na rokovanie ministrov obrany členských krajín NATO v Bruseli,“ podčiarkuje Naď. Správne malo byť: Na Slovensko príde minister obrany predať noty svojmu zástupcovi Naďovi.

Zomrel slovenský herec a politik Ľubo Roman
Známy herec zomrel vo veku 77 rokov.
Ľubo Roman absolvoval Divadelnú fakultu VŠMU v Bratislave,
v rokoch 1966 - 2001 pôsobil ako herec divadla Nová scéna v Bratislave,
ktoré od roku 1991 - 1996 aj riadil.
Bol tiež poslancom Národnej rady (NR) SR a ministrom kultúry za vlády Jozefa Moravčíka.
V roku 2001 sa stal prvým predsedom Bratislavského samosprávneho kraja.
https://www1.pluska.sk/spravy/z-domova/sok-zomrel-slovensky-herec-politik-lubomir-roman-vieme-co-mu-bolo-osudnym-2?itm_modul=centrum_topbox&itm_brand=centrum&itm_template=hp&itm_area=top_vyber&itm_position=1
https://www.youtube.com/watch?v=T43rhTUgWhs


**Zomrel slovenský herec a politik Ľubo Roman** Známy herec zomrel vo veku 77 rokov. Ľubo Roman absolvoval Divadelnú fakultu VŠMU v Bratislave, v rokoch 1966 - 2001 pôsobil ako herec divadla Nová scéna v Bratislave, ktoré od roku 1991 - 1996 aj riadil. Bol tiež poslancom Národnej rady (NR) SR a ministrom kultúry za vlády Jozefa Moravčíka. V roku 2001 sa stal prvým predsedom Bratislavského samosprávneho kraja. https://www1.pluska.sk/spravy/z-domova/sok-zomrel-slovensky-herec-politik-lubomir-roman-vieme-co-mu-bolo-osudnym-2?itm_modul=centrum_topbox&itm_brand=centrum&itm_template=hp&itm_area=top_vyber&itm_position=1 https://www.youtube.com/watch?v=T43rhTUgWhs

https://m.youtube.com/watch?v=4pAhBURfewo


R.Fico v predstihu upozorňuje na ďalšiu možnú vojnovú avantúru hlupane zo skládky a opilca v premiérskom kresle: odovzdať S300 ukrajinskej armáde...
Ak toto spravia, tak špeciálna vojenská operácia demilitarizàcie a denacifikácie bude pokračovať po jej ukončení na Ukrajine aj na území Slovenska.
...a opäť to budú vojaci ukrajinského frontu...


https://m.youtube.com/watch?v=4pAhBURfewo R.Fico v predstihu upozorňuje na ďalšiu možnú vojnovú avantúru hlupane zo skládky a opilca v premiérskom kresle: odovzdať S300 ukrajinskej armáde... Ak toto spravia, tak špeciálna vojenská operácia demilitarizàcie a denacifikácie bude pokračovať po jej ukončení na Ukrajine aj na území Slovenska. ...a opäť to budú vojaci ukrajinského frontu...

Info z ministerstva, ktoré nepatrí medzi silové ani zahraničnopolitické - keď sa s jeho predstaviteľmi chceli stretnúť ich partneri, ľudia z ministerstva odmietli, pretože ... riešia vojnu. Akú vojnu? Koho vojnu?
Vraj každý boží deň znovu zasadá na vláde krízový štáb. Nevedia, kam z konopí, tak aspoň zasadajú.


Info z ministerstva, ktoré nepatrí medzi silové ani zahraničnopolitické - keď sa s jeho predstaviteľmi chceli stretnúť ich partneri, ľudia z ministerstva odmietli, pretože ... riešia vojnu. Akú vojnu? Koho vojnu? Vraj každý boží deň znovu zasadá na vláde krízový štáb. Nevedia, kam z konopí, tak aspoň zasadajú.

Moderátor

Nevytvára sa nám tieňová vláda, či?


Fico s veľvyslancami...
a teraz Kamenický na stretnutí s OECD:
https://www.facebook.com/LadislavKamenickyOfficial/posts/426859995905270
MÍTING ČLENOV PARLAMENTOV S OECD V PARÍŽI. DIVERZIFIKÁCIA JE POTREBNÁ, ALE OKAMŽITÉ ODPOJENIE OD RUSKÉHO PLYNU BY SPÔSOBILO EKONOMICKÝ KOLAPS V CELEJ EÚ A NAJMÄ NA SLOVENSKU❗️
Milí priatelia,
dnes som sa zúčastnil na stretnutí členov parlamentov z celého sveta s OECD - Organizáciou pre hospodársku spoluprácu a rozvoj, ktorej členom je 38 ekonomicky najrozvinutejších štátov sveta 🌏
Hlavnou témou rokovania boli ekonomické a sociálne dopady konfliktu na Ukrajine.
➡️ Správa OECD potvrdila, že Slovensko je jedna z krajín EÚ, ktorá je najviac závislá od dovozu plynu a ropy z Ruskej federácie.
Potvrdilo sa to, čo na dennej báze opakujeme:
❗️OKAMŽITÉ ODPOJENIE OD RUSKÉHO PLYNU BY SPÔSOBILO EKONOMICKÝ KOLAPS EÚ A DOPAD NA SLOVENSKÚ EKONOMIKU BY BOL NAJSILNEJŠÍ❗️
Hovoril o tom napr. výkonný riaditeľ Medzinárodnej energetickej agentúry pán Birol. Povedal aj, že postupná a čo najskoršia energetická diverzifikácia je potrebná, ale bude to trvať roky. Potvrdil to aj generálny sekretár OECD Mathias Cormann.
Premiérovi Hegerovi a prezidentke Čaputovej to už dôrazne vysvetlil aj Klub 500 (spolu s SOPK) na svojej tlačovej besede.
Nie je to teda tak, že ten kto sa nechce okamžite odpojiť od ruského plynu, koná v rozpore so záujmami Slovenska❗️
Je to presne naopak:
❗️TEN, KTO ŽIADA OKAMŽITÉ ODPOJENIE OD RUSKÉHO PLYNU, KONÁ V ROZPORE SO ZÁUJMAMI SLOVENSKA, LEBO SPÔSOBÍ KOLAPS SLOVENSKEJ EKONOMIKY❗️


Nevytvára sa nám tieňová vláda, či? Fico s veľvyslancami... a teraz Kamenický na stretnutí s OECD: https://www.facebook.com/LadislavKamenickyOfficial/posts/426859995905270 MÍTING ČLENOV PARLAMENTOV S OECD V PARÍŽI. DIVERZIFIKÁCIA JE POTREBNÁ, ALE OKAMŽITÉ ODPOJENIE OD RUSKÉHO PLYNU BY SPÔSOBILO EKONOMICKÝ KOLAPS V CELEJ EÚ A NAJMÄ NA SLOVENSKU❗️ Milí priatelia, dnes som sa zúčastnil na stretnutí členov parlamentov z celého sveta s OECD - Organizáciou pre hospodársku spoluprácu a rozvoj, ktorej členom je 38 ekonomicky najrozvinutejších štátov sveta
Upravené 18. 3. 2022 o 00:11

Debata so starostami - aké máte skúsenosti s migrantami z Ukrajiny? Ide o starostov, ktorí už majú skúsenosť napr. s ľuďmi zo Sýrie. Podľa ich slov sú ľudia z Ukrajiny čistí ekonomickí migranti, ktorí okydajú všetko, čo dostanú a nič im nie je dobré.
Slovensko je malé, informácie sa budú šíriť.


Debata so starostami - aké máte skúsenosti s migrantami z Ukrajiny? Ide o starostov, ktorí už majú skúsenosť napr. s ľuďmi zo Sýrie. Podľa ich slov sú ľudia z Ukrajiny čistí ekonomickí migranti, ktorí okydajú všetko, čo dostanú a nič im nie je dobré. Slovensko je malé, informácie sa budú šíriť.

Moderátor

Martin Daňo Live: Putinove vízie sa potvrdzujú: Aj pre drevo si budete musieť ísť na Sibír!
Odľahčene na vážnu tému Ukrajinsko-Ruskej vojny či invázie...🙂
https://www.youtube.com/watch?v=wxkZruOoqYI


Martin Daňo Live:** Putinove vízie sa potvrdzujú: Aj pre drevo si budete musieť ísť na Sibír!** Odľahčene na vážnu tému Ukrajinsko-Ruskej vojny či invázie...

https://www.facebook.com/marian.kery.nrsr/posts/382235903726116
Marian Kéry:
VIETNAM SA OTVÁRA SLOVENSKU
Slovensko, ako relatívne malá krajina, potrebuje budovať a rozvíjať vzťahy s každou relevantnou, demokratickou krajinou. Jednou z nich je aj Vietnamská socialistická republika, ktorej veľvyslanca na Slovensku Nguyena Tuan som prijal v uplynulých dňoch ako predseda Zahraničného výboru NR SR.
Vietnam je z hľadiska obchodného obratu po Číne naším druhým najdôležitejším partnerom na ázijskom kontinente, rovnako patrí Slovensko po Poľsku k najvýznamnejším obchodným partnerom Vietnamu v našom regióne. S pánom veľvyslancom sme sa preto zhodli, že napriek tomu, že vzťahy medzi oboma krajinami boli priateľské a intenzívne už za minulého režimu, kedy ešte v bývalom Československu študovali aj početné skupiny vietnamských študentov (napríklad aktuálny predseda Komunistickej strany Vietnamu Vuong Dinh Hue vyštudoval EU v Bratislave, kde obhájil aj kandidatúru vied, podpredseda komunistickej strany vo Vietname Nguyen Dac Vinh je zase absolventom STU v Bratislave) by sme mali hospodársku spoluprácu opäť zintenzívniť.
Slovensko sa snažilo podať pomocnú ruku Vietnamu aj počas pandémie kovidu, keď sme krajine poskytli, na základe žiadosti predsedu Národného zhromaždenia Vietnamu adresovanej predsedovi NR SR, ako dar 100.000 vakcín Astra Zeneca. Epidemiologická situácia vo Vietname sa podľa slov pána veľvyslanca zlepšuje, od polovice marca by krajina mala byť opäť znovuotvorená pre návštevníkov zo zahraničia. Na stretnutí som preto otvoril aj otázku zrušenia turistických víz pre slovenských turistov, ktorí majú záujem navštíviť Vietnam (v súčasnosti sa víza nevyžadujú len od držiteľov diplomatických pasov. Výnimku tvorí ostrov Phu Quoc, na ktorý môžu slovenskí turisti letieť bez víz, ale nesmú sa z neho presunúť na pevninu.). Tento ústretový krok vietnamskej strany by uľahčil návštevy, zvýšil počet slovenských turistov vo Vietname, čo by prospelo ďalšiemu rozvoju priateľských vzťahov medzi oboma našimi krajinami.
6235cf2abcc72


https://www.facebook.com/marian.kery.nrsr/posts/382235903726116 Marian Kéry: VIETNAM SA OTVÁRA SLOVENSKU Slovensko, ako relatívne malá krajina, potrebuje budovať a rozvíjať vzťahy s každou relevantnou, demokratickou krajinou. Jednou z nich je aj Vietnamská socialistická republika, ktorej veľvyslanca na Slovensku Nguyena Tuan som prijal v uplynulých dňoch ako predseda Zahraničného výboru NR SR. Vietnam je z hľadiska obchodného obratu po Číne naším druhým najdôležitejším partnerom na ázijskom kontinente, rovnako patrí Slovensko po Poľsku k najvýznamnejším obchodným partnerom Vietnamu v našom regióne. S pánom veľvyslancom sme sa preto zhodli, že napriek tomu, že vzťahy medzi oboma krajinami boli priateľské a intenzívne už za minulého režimu, kedy ešte v bývalom Československu študovali aj početné skupiny vietnamských študentov (napríklad aktuálny predseda Komunistickej strany Vietnamu Vuong Dinh Hue vyštudoval EU v Bratislave, kde obhájil aj kandidatúru vied, podpredseda komunistickej strany vo Vietname Nguyen Dac Vinh je zase absolventom STU v Bratislave) by sme mali hospodársku spoluprácu opäť zintenzívniť. Slovensko sa snažilo podať pomocnú ruku Vietnamu aj počas pandémie kovidu, keď sme krajine poskytli, na základe žiadosti predsedu Národného zhromaždenia Vietnamu adresovanej predsedovi NR SR, ako dar 100.000 vakcín Astra Zeneca. Epidemiologická situácia vo Vietname sa podľa slov pána veľvyslanca zlepšuje, od polovice marca by krajina mala byť opäť znovuotvorená pre návštevníkov zo zahraničia. Na stretnutí som preto otvoril aj otázku zrušenia turistických víz pre slovenských turistov, ktorí majú záujem navštíviť Vietnam (v súčasnosti sa víza nevyžadujú len od držiteľov diplomatických pasov. Výnimku tvorí ostrov Phu Quoc, na ktorý môžu slovenskí turisti letieť bez víz, ale nesmú sa z neho presunúť na pevninu.). Tento ústretový krok vietnamskej strany by uľahčil návštevy, zvýšil počet slovenských turistov vo Vietname, čo by prospelo ďalšiemu rozvoju priateľských vzťahov medzi oboma našimi krajinami. ![6235cf2abcc72](serve/attachment&path=6235cf2abcc72)
Upravené 19. 3. 2022 o 13:42

https://www.teraz.sk/slovensko/nr-sr-eviduje-riziko-moznej-bomby-v-bud/621012-clanok.html


Bratislava 22. marca (TASR) - Bezpečnostná kontrola v priestoroch Národnej rady (NR) SR sa po nahlásení bomby skončila s negatívnym výsledkom. Hovorkyňa predsedu parlamentu Michaela Jurcová pre TASR uviedla, že NR SR už prechádza na normálny režim.


"V súvislosti s vami uvedeným prípadom sme dnes prijali oznámenie o údajnom uložení výbušného systému v priestoroch NR SR. Policajti na mieste bezodkladne vykonali všetky potrebné úkony. Vecou sa zaoberajú policajti prvého bratislavského okresu," ozrejmila pre TASR bratislavská krajská policajná hovorkyňa Silvia Šimková.


https://www.teraz.sk/slovensko/nr-sr-eviduje-riziko-moznej-bomby-v-bud/621012-clanok.html Bratislava 22. marca (TASR) - Bezpečnostná kontrola v priestoroch Národnej rady (NR) SR sa po nahlásení bomby skončila s negatívnym výsledkom. Hovorkyňa predsedu parlamentu Michaela Jurcová pre TASR uviedla, že NR SR už prechádza na normálny režim. "V súvislosti s vami uvedeným prípadom sme dnes prijali oznámenie o údajnom uložení výbušného systému v priestoroch NR SR. Policajti na mieste bezodkladne vykonali všetky potrebné úkony. Vecou sa zaoberajú policajti prvého bratislavského okresu," ozrejmila pre TASR bratislavská krajská policajná hovorkyňa Silvia Šimková.

Bratislava 22. marca (TASR) - Bezpečnostná kontrola v priestoroch Národnej rady (NR) SR sa po nahlásení bomby skončila s negatívnym výsledkom. Hovorkyňa predsedu parlamentu Michaela Jurcová pre TASR uviedla, že NR SR už prechádza na normálny režim.

To je ale "náhoda" .
https://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/kauzy/Terorismus-ve-snemovne-Zasah-hasicu-Foldynovi-prisel-balicek-696682


[quote="pid:64667, uid:94"]Bratislava 22. marca (TASR) - Bezpečnostná kontrola v priestoroch Národnej rady (NR) SR sa po nahlásení bomby skončila s negatívnym výsledkom. Hovorkyňa predsedu parlamentu Michaela Jurcová pre TASR uviedla, že NR SR už prechádza na normálny režim.[/quote] To je ale "náhoda" . https://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/kauzy/Terorismus-ve-snemovne-Zasah-hasicu-Foldynovi-prisel-balicek-696682

https://www.teraz.sk/slovensko/v-suscch-a-vusch-maju-po-zvyseni-z/620837-clanok.html
Rezort zdravotníctva chce zvýšiť základné imanie SÚSCCH a VÚSCH.
Základné imanie sa má formou nepeňažného vkladu, teda prevedením správy nehnuteľných majetkov štátu vo VÚSCH zvýšiť o 904.000 a v SÚSCCH o 285.000 eur.


https://www.teraz.sk/slovensko/zdravotnictvo-ma-mat-v-tomto-roku-nav/621116-clanok.html
Bratislava 22. marca (TASR) - Do zdravotníctva má v tomto roku prísť navyše 365 miliónov eur. Vyššia platba za štátnych poistencov má priniesť 100 miliónov eur, zároveň sa má zvýšiť základné imanie štátnej Všeobecnej zdravotnej poisťovne o 120 miliónov eur.
Ďalších 145 miliónov eur má priniesť vyšší výber poistného. Na utorkovej tlačovej konferencii o tom informoval minister financií Igor Matovič (OĽANO).


https://t.me/akwsk/947
Advokát Weis: Vola sa to neopravnena statna pomoc. Ale kto sa uz v tomto state pravom zaobera, ze…


https://www.teraz.sk/slovensko/dovera-kritizuje-zvysenie-zakladneh/621207-clanok.html
Bratislava 22. marca (TASR) - Súkromná zdravotná poisťovňa Dôvera kritizuje plánované navýšenie základného imania štátnej Všeobecnej zdravotnej poisťovne. Považuje za nespravodlivé, že sa ju vláda rozhodla podporiť na úkor ostatných. TASR o tom informoval PR špecialista súkromnej zdravotnej poisťovne Matej Štepianský.


Podľa Dôvery vláda rozhodnutím "neférovo a na úkor ostatných" podporiť VšZP opäť rozdelila obyvateľov Slovenska na dve kategórie. "Na svojich a na tých ostatných. Na liečbu jedných dá viac peňazí, na liečbu tých druhých menej," doplnil Štepianský.


Generálny riaditeľ zdravotnej poisťovne Dôvera Martin Kultan považuje dané rozhodnutie za diskriminačné a účelové. "Považujeme za vrcholne nespravodlivé, že poistenci súkromných zdravotných poisťovní sa skladajú na oddlžovanie zle hospodáriacej štátnej poisťovne. Pripomíname, že aj zo 100-miliónovej sumy za poistencov štátu dostane väčšinu zase len štátna poisťovňa. Dokedy chce vláda diskriminovať 2,3 milióna ľudí platiacich dane?" uzavrel.


https://www.teraz.sk/slovensko/v-suscch-a-vusch-maju-po-zvyseni-z/620837-clanok.html Rezort zdravotníctva chce zvýšiť základné imanie SÚSCCH a VÚSCH. Základné imanie sa má formou nepeňažného vkladu, teda prevedením správy nehnuteľných majetkov štátu vo VÚSCH zvýšiť o 904.000 a v SÚSCCH o 285.000 eur. https://www.teraz.sk/slovensko/zdravotnictvo-ma-mat-v-tomto-roku-nav/621116-clanok.html Bratislava 22. marca (TASR) - Do zdravotníctva má v tomto roku prísť navyše 365 miliónov eur. Vyššia platba za štátnych poistencov má priniesť 100 miliónov eur, zároveň sa má **zvýšiť základné imanie štátnej Všeobecnej zdravotnej poisťovne o 120 miliónov eur.** Ďalších 145 miliónov eur má priniesť vyšší výber poistného. Na utorkovej tlačovej konferencii o tom informoval minister financií Igor Matovič (OĽANO). https://t.me/akwsk/947 Advokát Weis: Vola sa to neopravnena statna pomoc. Ale kto sa uz v tomto state pravom zaobera, ze… https://www.teraz.sk/slovensko/dovera-kritizuje-zvysenie-zakladneh/621207-clanok.html Bratislava 22. marca (TASR) - Súkromná zdravotná poisťovňa Dôvera kritizuje plánované navýšenie základného imania štátnej Všeobecnej zdravotnej poisťovne. Považuje za nespravodlivé, že sa ju vláda rozhodla podporiť na úkor ostatných. TASR o tom informoval PR špecialista súkromnej zdravotnej poisťovne Matej Štepianský. Podľa Dôvery vláda rozhodnutím "neférovo a na úkor ostatných" podporiť VšZP opäť rozdelila obyvateľov Slovenska na dve kategórie. "Na svojich a na tých ostatných. Na liečbu jedných dá viac peňazí, na liečbu tých druhých menej," doplnil Štepianský. Generálny riaditeľ zdravotnej poisťovne Dôvera Martin Kultan považuje dané rozhodnutie za diskriminačné a účelové. "Považujeme za vrcholne nespravodlivé, že **poistenci súkromných zdravotných poisťovní sa skladajú na oddlžovanie zle hospodáriacej štátnej poisťovne. Pripomíname, že aj zo 100-miliónovej sumy za poistencov štátu dostane väčšinu zase len štátna poisťovňa.** Dokedy chce vláda diskriminovať 2,3 milióna ľudí platiacich dane?" uzavrel.
Upravené 22. 3. 2022 o 18:36

Z hrivien sú stále bezcenné papieriky. Na Slovensku ich Ukrajinci nezamenia. Možno sa to zmení
https://ekonomika.pravda.sk/ludia/clanok/620702-z-hrivien-su-stale-bezcenne-papieriky-na-slovensku-ich-ukrajinci-nezamenia-no-prva-banka-naznacila-pomoc/


Tatra banka doplní balík opatrení o zámenu hrivien
https://www.tatrabanka.sk/sk/blog/tlacove-spravy/tatra-banka-doplni-balik-opatreni-o-zamenu-hrivien/


no a prax - dnes v Bratislave - nezanedbateľnú skupinu popri matkách s deťmi tvorili ... mladí černosi


Z hrivien sú stále bezcenné papieriky. Na Slovensku ich Ukrajinci nezamenia. Možno sa to zmení https://ekonomika.pravda.sk/ludia/clanok/620702-z-hrivien-su-stale-bezcenne-papieriky-na-slovensku-ich-ukrajinci-nezamenia-no-prva-banka-naznacila-pomoc/ Tatra banka doplní balík opatrení o zámenu hrivien https://www.tatrabanka.sk/sk/blog/tlacove-spravy/tatra-banka-doplni-balik-opatreni-o-zamenu-hrivien/ no a prax - dnes v Bratislave - nezanedbateľnú skupinu popri matkách s deťmi tvorili ... mladí černosi

hrivna za cely mesiac posilnila voci euru o 0,81% .....krajina, kde prebieha vojna....a potom verte obchodu:-) ale zasa Raiffeisen banka ako majitel TB to tiez nerobi z lasky k Ukrajine a niekto jej to bud musi nahradit alebo je to povinna platba kvoli tlaku zhora


hrivna za cely mesiac posilnila voci euru o 0,81% .....krajina, kde prebieha vojna....a potom verte obchodu:-) ale zasa Raiffeisen banka ako majitel TB to tiez nerobi z lasky k Ukrajine a niekto jej to bud musi nahradit alebo je to povinna platba kvoli tlaku zhora
Upravené 23. 3. 2022 o 19:28

Poznáte Mariána Leška? Bývalého prednášajúceho marxizmu leninizmu? Už dlho proatlantický, proamerický a proeurópsky komentátor, glosátor a vykladač pravých hodnôt. V DenníkuN si zas pustil ústa na špacír a z bývalého aktívneho člena KSČ a tým pádom veľkého priateľa Sovietskeho zväzu vyšlo toto -
„Rusko je náš nepriateľ a máme právo vypnúť jeho propagandistické trúby“.
Sranda gradovala, keď sa do neho obul novodobý normalizátor, moderátor TA3 Bielik. Vraj súhlasí s Leškovým vyjadrením -
„len to blbo znie, keď to hovorí bývalý aktívny člen Komunistickej strany a redaktor hlásnej trúby komunizmu Nového Slova, ktoré vydával priamo Ústredný výbor Komunistickej strany Slovenska“, napísal Bielik a pokračoval.
„Tu je jeden zo skvostov p. Leška 20 mesiacov pred Nežnou...(NOVÉ SLOVO, 25. 2. 1988, s. 2) ´... My v redakcii NOVÉ SLOVO sa cítime byť súčasťou kriticko-východiskového prúdu, ktorý v prestavbe nachádza svoju dejinnú príležitosť pre sebarealizáciu. Budeme ňou tým viac, čím väčšiu podporu a spoluprácu nám poskytnú naši autori i čitatelia. Iba na ich základe môžeme podnety výročnej členskej schôdze premieňať na činy – na bojovú komunistickú publicistiku, hodnú doby prestavby a demokratizácie."
Lenže, lenže. Leško bol politickým komentátorom v SME, Trende, televízni diváci ho poznajú ako jedného z glosátorov relácie Sedem. Leško má na konte dve novinárske ceny za najlepší komentár a Krištáľové krídlo v kategórii publicistika a literatúra. Leško pracoval ako poradca prezidentky Zuzany Čaputovej pre vnútornú politiku. Aktuálne posilnil poradný tím premiéra Eduarda Heger (OĽANO) pre plán obnovy a predsa taký "káder" sa nesmie špiniť. Takže nastúpila úderka diskutujúcich a Bielikovi začali vysvetľovať, že toto sa predsa nerobí, veď ten Leško je náš!
https://plus7dni.pluska.sk/gal/ludia/moderator-bielik-vytiahol-komunisticku-minulost-leska-reakcie-ludi-ho-vsak-necakane-dopalili/16
Keď som si prečítal tú diskusiu (ale to platí teraz všade), tak sa mi vynára povzdych :
"Bože, Bože, či sme všetci tvoji a či iba podaktorí?"


Poznáte Mariána Leška? Bývalého prednášajúceho marxizmu leninizmu? Už dlho proatlantický, proamerický a proeurópsky komentátor, glosátor a vykladač pravých hodnôt. V DenníkuN si zas pustil ústa na špacír a z bývalého aktívneho člena KSČ a tým pádom veľkého priateľa Sovietskeho zväzu vyšlo toto - „Rusko je náš nepriateľ a máme právo vypnúť jeho propagandistické trúby“. Sranda gradovala, keď sa do neho obul novodobý normalizátor, moderátor TA3 Bielik. Vraj súhlasí s Leškovým vyjadrením - „len to blbo znie, keď to hovorí bývalý aktívny člen Komunistickej strany a redaktor hlásnej trúby komunizmu Nového Slova, ktoré vydával priamo Ústredný výbor Komunistickej strany Slovenska“, napísal Bielik a pokračoval. „Tu je jeden zo skvostov p. Leška 20 mesiacov pred Nežnou...(NOVÉ SLOVO, 25. 2. 1988, s. 2) ´... My v redakcii NOVÉ SLOVO sa cítime byť súčasťou kriticko-východiskového prúdu, ktorý v prestavbe nachádza svoju dejinnú príležitosť pre sebarealizáciu. Budeme ňou tým viac, čím väčšiu podporu a spoluprácu nám poskytnú naši autori i čitatelia. Iba na ich základe môžeme podnety výročnej členskej schôdze premieňať na činy – na bojovú komunistickú publicistiku, hodnú doby prestavby a demokratizácie." Lenže, lenže. Leško bol politickým komentátorom v SME, Trende, televízni diváci ho poznajú ako jedného z glosátorov relácie Sedem. Leško má na konte dve novinárske ceny za najlepší komentár a Krištáľové krídlo v kategórii publicistika a literatúra. Leško pracoval ako poradca prezidentky Zuzany Čaputovej pre vnútornú politiku. Aktuálne posilnil poradný tím premiéra Eduarda Heger (OĽANO) pre plán obnovy a predsa taký "káder" sa nesmie špiniť. Takže nastúpila úderka diskutujúcich a Bielikovi začali vysvetľovať, že toto sa predsa nerobí, veď ten Leško je náš! https://plus7dni.pluska.sk/gal/ludia/moderator-bielik-vytiahol-komunisticku-minulost-leska-reakcie-ludi-ho-vsak-necakane-dopalili/16 Keď som si prečítal tú diskusiu (ale to platí teraz všade), tak sa mi vynára povzdych : "Bože, Bože, či sme všetci tvoji a či iba podaktorí?"
Upravené 25. 3. 2022 o 09:02

Marian Leško je tiež trockista, aj keď nenápadnejší, než napr. Matovič, Čaputová, Naď, Kiska.


KSB má dosť komplikovanú poučku o trockizme, ale dá sa to vyjadriť jednoduchšími slovami a zrozumiteľnejšie:


Trockisti sú pokrytci, ktorí sú schopní predstierať vášnivých a zapálených zástancov akýchkoľvek politických a ideologických smerov, len aby sa dostali ku korytu a k moci, a mohli si užívať život plnými dúškami na úkor iných. Sú posadnutí mocou a blahobytom, ale perfektne to navonok skrývajú. Hlásajú, že chcú blaho pre iných, no reálne a v skrytosti pracujú len pre seba a svoj blahobyt. Akúkoľvek kritiku odmietajú. Ak sa cítia ohrození, neváhajú sa znížiť k akejkoľvek podlosti, len aby sa zbavili protivníkov, ktorí ohrozujú ich šancu byť pri koryte a moci.


Títo ľudia majú démonický režim psychiky. Hľadajú lepšie miesto pod slnkom, lepší sociálny status, viac konzumu, rôznych výhod, svetiel reflektorov, moci: u každého individa podľa vlastným preferencií. Sú ochotní na to zneužiť akúkoľvek politickú ideológiu, náboženstvo, vedecký smer, aby sa dostali čo najvyššie v hierarchii politiky, cirkevnej hierarchie alebo akademickej vedeckej hierarchie, prípadne iných hierarchií, z ktorých plynú výhody. Dokonca aj medzi byrokratmi je mnoho trockistov. Sú ochotný predstierať, že sú stúpencami akejkoľvek ideológie... Budú deklarovať všetko, čo chcú ľudia počuť, len aby ich zvolili tam, kde chcú byť.
Pritom ich démonická duša má celkom iné záujmy. V ich stredobode pozornosti sú oni sami, prípadne páničkovia, ktorým musia slúžiť, aby sa udržali na mieste. Zaujíma ich len ich status a z toho plynúce výhody. Kašlú na druhých, na spoločnosť. Pracujú na druhých len vtedy, keď sú k tomu donútení.


Ak niekto zbadá, že títo ľudia jedno hlásajú a iné konajú, a pokúsi sa im prehovoriť do duše, tak trockisti v ňom budú vidieť hrozbu svojho statusu. Buď budú tvrdohlavo odmietať akúkoľvek kritiku voči sebe, alebo ak budú mať pocit, že človek ich príliš ohrozuje, tak využijú všetky možnosti a kontakty, aby tohto človeka zdiskreditovali, či dokonca fyzicky zlikvidovali.


Trockizmus je určitá forma démonickej mravnosti, ktorá je podporená egregorom rovnako zmýšľajúcich démonov. Keďže je to egregoriálny kolektívny jav, tak v tomto prípade možno hovoriť aj o trockistickej morálke.


(Mravnosť sa vzťahuje k jednotlivcovi, Morálka ku kolektívu)


Marian Leško je tiež trockista, aj keď nenápadnejší, než napr. Matovič, Čaputová, Naď, Kiska. KSB má dosť komplikovanú poučku o trockizme, ale dá sa to vyjadriť jednoduchšími slovami a zrozumiteľnejšie: **Trockisti** sú pokrytci, ktorí sú schopní predstierať vášnivých a zapálených zástancov akýchkoľvek politických a ideologických smerov, len aby sa dostali ku korytu a k moci, a mohli si užívať život plnými dúškami na úkor iných. Sú posadnutí mocou a blahobytom, ale perfektne to navonok skrývajú. Hlásajú, že chcú blaho pre iných, no reálne a v skrytosti pracujú len pre seba a svoj blahobyt. Akúkoľvek kritiku odmietajú. Ak sa cítia ohrození, neváhajú sa znížiť k akejkoľvek podlosti, len aby sa zbavili protivníkov, ktorí ohrozujú ich šancu byť pri koryte a moci. Títo ľudia majú démonický režim psychiky. Hľadajú lepšie miesto pod slnkom, lepší sociálny status, viac konzumu, rôznych výhod, svetiel reflektorov, moci: u každého individa podľa vlastným preferencií. Sú ochotní na to zneužiť akúkoľvek politickú ideológiu, náboženstvo, vedecký smer, aby sa dostali čo najvyššie v hierarchii politiky, cirkevnej hierarchie alebo akademickej vedeckej hierarchie, prípadne iných hierarchií, z ktorých plynú výhody. Dokonca aj medzi byrokratmi je mnoho trockistov. Sú ochotný predstierať, že sú stúpencami akejkoľvek ideológie... Budú deklarovať všetko, čo chcú ľudia počuť, len aby ich zvolili tam, kde chcú byť. Pritom ich démonická duša má celkom iné záujmy. V ich stredobode pozornosti sú oni sami, prípadne páničkovia, ktorým musia slúžiť, aby sa udržali na mieste. Zaujíma ich len ich status a z toho plynúce výhody. Kašlú na druhých, na spoločnosť. Pracujú na druhých len vtedy, keď sú k tomu donútení. Ak niekto zbadá, že títo ľudia jedno hlásajú a iné konajú, a pokúsi sa im prehovoriť do duše, tak trockisti v ňom budú vidieť hrozbu svojho statusu. Buď budú tvrdohlavo odmietať akúkoľvek kritiku voči sebe, alebo ak budú mať pocit, že človek ich príliš ohrozuje, tak využijú všetky možnosti a kontakty, aby tohto človeka zdiskreditovali, či dokonca fyzicky zlikvidovali. Trockizmus je určitá forma démonickej mravnosti, ktorá je podporená egregorom rovnako zmýšľajúcich démonov. Keďže je to egregoriálny kolektívny jav, tak v tomto prípade možno hovoriť aj o trockistickej morálke. (Mravnosť sa vzťahuje k jednotlivcovi, Morálka ku kolektívu)
Upravené 25. 3. 2022 o 22:11

Slovenský premiér nevylúčil, že krajina bude nakupovať ruský plyn za ruble.
Zároveň sa republika stane finančne závislou od Ruska
, povedal Eduard Heger.
https://tass.ru/ekonomika/14237509
Edko nám spúšťa asi na pozadí iné procesy ako prezentuje v našich mééédiách.


**Slovenský premiér nevylúčil, že krajina bude nakupovať ruský plyn za ruble. Zároveň sa republika stane finančne závislou od Ruska**, povedal Eduard Heger. https://tass.ru/ekonomika/14237509 Edko nám spúšťa asi na pozadí iné procesy ako prezentuje v našich mééédiách.

Slovenský premiér nevylúčil, že krajina bude nakupovať ruský plyn za ruble.
Zároveň sa republika stane finančne závislou od Ruska, povedal Eduard Heger.
https://tass.ru/ekonomika/14237509
Edko nám spúšťa asi na pozadí iné procesy ako prezentuje v našich mééédiách.

fiha... toto musi byt falosna sprava...


[quote="pid:65807, uid:94"]Slovenský premiér nevylúčil, že krajina bude nakupovať ruský plyn za ruble. Zároveň sa republika stane finančne závislou od Ruska, povedal Eduard Heger. https://tass.ru/ekonomika/14237509 Edko nám spúšťa asi na pozadí iné procesy ako prezentuje v našich mééédiách.[/quote] fiha... toto musi byt falosna sprava...

toto musi byt falosna sprava...


https://www.facebook.com/premier.sr
MUSÍME BYŤ PRIPRAVENÍ AJ NA NÁHLE ODSTAVENIE PLYNU
Slovensko si musí pripraviť scenáre na riešenie náhleho odpojenia plynu. To je záver dnešnej Bezpečnostnej rady.
Nemecko už v tejto súvislosti vyhlásilo prvý stupeň varovania. Má na to dva dôvody. Vojna na Ukrajine a požiadavka Ruska, aby európski odberatelia platili za plyn v rubľoch.
Ak to prenesieme na slovenské podmienky, SPP by musel najskôr nakúpiť za eurá ruble a následne za získané ruble kúpiť od ruského Gazpromu plyn. Tým by sa však len zvýšila závislosť Slovenska od Ruska. Už by nebola len energetická, ale aj finančná.
Rusi už raz zastavili dodávky plynu do Európy, a to počas zimy v roku 2009.
Naše pochybnosti o spoľahlivosti ruských dodávok plynu sú dnes po útoku na Ukrajinu ešte väčšie. Preto hľadáme spoločne so všetkými členskými krajinami EÚ alternatívne riešenia, aby sme ochránili naše domácnosti i priemysel.
Pravda je, žiaľ, taká, že na Ukrajine Rusko bojuje bombami, vo zvyšku Európy plynom.


Je to logické, lebo sme od ruského plynu a ropy závislí.... to je písané medzi riadkami.
On môže kecať bu bu bu, ale sám vie, že MY sa jednoducho odstrihnúť nemôžeme.


[quote="pid:65823, uid:492"]toto musi byt falosna sprava...[/quote] https://www.facebook.com/premier.sr MUSÍME BYŤ PRIPRAVENÍ AJ NA NÁHLE ODSTAVENIE PLYNU Slovensko si musí pripraviť scenáre na riešenie náhleho odpojenia plynu. To je záver dnešnej Bezpečnostnej rady. Nemecko už v tejto súvislosti vyhlásilo prvý stupeň varovania. Má na to dva dôvody. Vojna na Ukrajine a požiadavka Ruska, aby európski odberatelia platili za plyn v rubľoch. **Ak to prenesieme na slovenské podmienky, SPP by musel najskôr nakúpiť za eurá ruble a následne za získané ruble kúpiť od ruského Gazpromu plyn. Tým by sa však len zvýšila závislosť Slovenska od Ruska. Už by nebola len energetická, ale aj finančná.** Rusi už raz zastavili dodávky plynu do Európy, a to počas zimy v roku 2009. Naše pochybnosti o spoľahlivosti ruských dodávok plynu sú dnes po útoku na Ukrajinu ešte väčšie. Preto hľadáme spoločne so všetkými členskými krajinami EÚ alternatívne riešenia, aby sme ochránili naše domácnosti i priemysel. Pravda je, žiaľ, taká, že na Ukrajine Rusko bojuje bombami, vo zvyšku Európy plynom. Je to logické, lebo sme od ruského plynu a ropy závislí.... to je písané medzi riadkami. On môže kecať bu bu bu, ale sám vie, že **MY** sa jednoducho odstrihnúť nemôžeme.

Je to logické, lebo sme od ruského plynu a ropy závislí.... to je písané medzi riadkami.
On môže kecať bu bu bu, ale sám vie, že MY sa jednoducho odstrihnúť nemôžeme.

ON/ONI urobia cokolvek aby to tu zapalili...cokolvek


[quote="pid:65841, uid:94"]Je to logické, lebo sme od ruského plynu a ropy závislí.... to je písané medzi riadkami. On môže kecať bu bu bu, ale sám vie, že MY sa jednoducho odstrihnúť nemôžeme.[/quote] ON/ONI urobia cokolvek aby to tu zapalili...cokolvek

Je to logické, lebo sme od ruského plynu a ropy závislí.... to je písané medzi riadkami.
On môže kecať bu bu bu, ale sám vie, že MY sa jednoducho odstrihnúť nemôžeme.

To prosí anglosaského páníčka , aby mu odpustil .
Páníčku nemůžeme , ten mluvící pracující dobytek nás tady pozabíjí .


[quote="pid:65841, uid:94"]Je to logické, lebo sme od ruského plynu a ropy závislí.... to je písané medzi riadkami. On môže kecať bu bu bu, ale sám vie, že MY sa jednoducho odstrihnúť nemôžeme.[/quote] To prosí anglosaského páníčka , aby mu odpustil . Páníčku nemůžeme , ten mluvící pracující dobytek nás tady pozabíjí .

fiha... toto musi byt falosna sprava...

A veru že aj z toho urobili falošnú správu:
Slovenský premiér líčil, proč nechce platit za plyn v rublech. TASS to překroutil
https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/slovensky-premier-licil-proc-nechce-platit-za-plyn-v-rublech-tass-to-prekroutil-40392363


[quote="pid:65823, uid:492"]fiha... toto musi byt falosna sprava...[/quote] A veru že aj z toho urobili falošnú správu: **Slovenský premiér líčil, proč nechce platit za plyn v rublech. TASS to překroutil** https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/slovensky-premier-licil-proc-nechce-platit-za-plyn-v-rublech-tass-to-prekroutil-40392363

https://www.kverulant.org/article/prezidentkou-ceske-republiky-bude-zuzana-caputova-2/


Včera pozdě večer skončilo dlouho plánované společné zasedání vlád České a Slovenské republiky. V tajné části jednání byl dohodnut společný postup obou vlád s cílem vytvořit z obou států prezidentskou personální unii, v jejímž čele má už příští rok na jaře stanout stávající slovenská prezidentka Zuzana Čaputová.


Česká a Slovenská republika tak budou mít společného prezidenta. Ostatní orgány státní správy, jako jsou národní vlády a parlamenty, zůstanou beze změny.


FAKE NEWS?
Nebo co to je zase za bordel?!


https://www.kverulant.org/article/prezidentkou-ceske-republiky-bude-zuzana-caputova-2/ Včera pozdě večer skončilo dlouho plánované společné zasedání vlád České a Slovenské republiky. V tajné části jednání byl dohodnut společný postup obou vlád s cílem vytvořit z obou států prezidentskou personální unii, v jejímž čele má už příští rok na jaře stanout stávající slovenská prezidentka Zuzana Čaputová. Česká a Slovenská republika tak budou mít společného prezidenta. Ostatní orgány státní správy, jako jsou národní vlády a parlamenty, zůstanou beze změny. FAKE NEWS? Nebo co to je zase za bordel?!

Overtonove okno na obnovenie Československa? Teraz je na poste prezidenta jaternica, ale neskôr... Otázka je, čo za web je kverulant.org.


Overtonove okno na obnovenie Československa? Teraz je na poste prezidenta jaternica, ale neskôr... Otázka je, čo za web je kverulant.org.

Overtonove okno na obnovenie Československa? Teraz je na poste prezidenta jaternica, ale neskôr... Otázka je, čo za web je kverulant.org.
Spíš se mi nechce věřit, že by to byla pravda.


[quote="pid:65965, uid:48"]Overtonove okno na obnovenie Československa? Teraz je na poste prezidenta jaternica, ale neskôr... Otázka je, čo za web je kverulant.org.[/quote] Spíš se mi nechce věřit, že by to byla pravda.

@Tristan pripomenulo mi to toto:

Karel Schwarzenberg: Líbilo by se mi, kdyby Čaputová byla prezidentkou Slovenska i České republiky
https://www.ctidoma.cz/forum/karel-schwarzenberg-libilo-se-mi-kdyby-caputova-byla-prezidentkou-slovenska-i-ceske-republiky




Ale toto som ešte našla https://www.kverulant.org/aprilove-zpravy-a-vtipy/
Dúfam, že je to len prvoaprílový žart.


@Tristan pripomenulo mi to toto: **Karel Schwarzenberg: Líbilo by se mi, kdyby Čaputová byla prezidentkou Slovenska i České republiky** https://www.ctidoma.cz/forum/karel-schwarzenberg-libilo-se-mi-kdyby-caputova-byla-prezidentkou-slovenska-i-ceske-republiky ---------------- Ale toto som ešte našla https://www.kverulant.org/aprilove-zpravy-a-vtipy/ Dúfam, že je to len prvoaprílový žart.
Upravené 1. 4. 2022 o 11:03

skončilo dlouho


kurwa chlapi..1.APRIL den blaznov a debilov,najma v MSM


takej debilovine naletiet,to chce poriadne vymletu gebulu,alebo gebulu so 4-oma boostermi???


[quote="pid:65964, uid:149"]skončilo dlouho[/quote] kurwa chlapi..1.APRIL den blaznov a debilov,najma v MSM takej debilovine naletiet,to chce poriadne vymletu gebulu,alebo gebulu so 4-oma boostermi???

kurwa chlapi..1.APRIL den blaznov a debilov,najma v MSM


takej debilovine naletiet,to chce poriadne vymletu gebulu,alebo gebulu so 4-oma boostermi???


naleteli, stava sa, mohlo by to ist bez nadavok nabuduce smile


[quote="pid:65972, uid:443"]kurwa chlapi..1.APRIL den blaznov a debilov,najma v MSM takej debilovine naletiet,to chce poriadne vymletu gebulu,alebo gebulu so 4-oma boostermi???[/quote] naleteli, stava sa, mohlo by to ist bez nadavok nabuduce ;)

Moderator

Malino, ano udělají cokoliv aby to tady zapálili. Brzy tady budou konflikty s příchozími. Zatím jen slovně, lidi nadávaji a stěžují si.


Malino, ano udělají cokoliv aby to tady zapálili. Brzy tady budou konflikty s příchozími. Zatím jen slovně, lidi nadávaji a stěžují si.

@Covenant skúsme to bez nadávok. Aj tých maskovaných za zmenu písmenka. Nie sme 4. cenová bez obsluhy.

@Covenant skúsme to bez nadávok. Aj tých maskovaných za zmenu písmenka. Nie sme 4. cenová bez obsluhy.

Moderátor

Mně osobně připadá, že žijeme v permanentním 1. aprílu od r. 1989.


Mně osobně připadá, že žijeme v permanentním 1. aprílu od r. 1989.

Môžem poprosiť komunitu o vyjadrenie sa k videu Dannyho Kolára. Ďakujem.


https://rumble.com/vz67q9-ako-zruia-voby-aktualizcia-spoza-opony-31032022.html?fbclid=IwAR1x3RdvksM2JlSWY9N0__iIJ8QhfliMIBejVI4l5EFWDV62K8Y-qfsp5wo


Môžem poprosiť komunitu o vyjadrenie sa k videu Dannyho Kolára. Ďakujem. https://rumble.com/vz67q9-ako-zruia-voby-aktualizcia-spoza-opony-31032022.html?fbclid=IwAR1x3RdvksM2JlSWY9N0__iIJ8QhfliMIBejVI4l5EFWDV62K8Y-qfsp5wo

ON/ONI urobia cokolvek aby to tu zapalili...cokolvek


Nepodarí sa. Lebo zákon času. Lebo je tu na Slovensku vyše 50% ruských agentov.😁


Môžem poprosiť komunitu o vyjadrenie sa k videu Dannyho Kolára.


Je to IPČ imitačno provokačná činnosť ako a jMesík. Lož s pravdou zmiešaná....


[quote="pid:65853, uid:492"]ON/ONI urobia cokolvek aby to tu zapalili...cokolvek[/quote] Nepodarí sa. Lebo zákon času. Lebo je tu na Slovensku vyše 50% ruských agentov.

Môžem poprosiť komunitu o vyjadrenie sa k videu Dannyho Kolára. Ďakujem.


To je to, s tými voľbami? Tak o tom hovoril aj Dr. Weis... no prituhuje. V niečom môže mať pravdu, akurát tie jeho zdôvodnenia Protokolmi sionských mudrcov a pod. No neviem, občas má za cieľ ozvučiť nejakú infor, to myslím, že mu ide.


O čo jemu ide, nedokážem odhadnúť, treba selektovať, vypočuť si a venovať sa štúdiu KSB.


[quote="pid:65998, uid:286"]Môžem poprosiť komunitu o vyjadrenie sa k videu Dannyho Kolára. Ďakujem.[/quote] To je to, s tými voľbami? Tak o tom hovoril aj Dr. Weis... no prituhuje. V niečom môže mať pravdu, akurát tie jeho zdôvodnenia Protokolmi sionských mudrcov a pod. No neviem, občas má za cieľ ozvučiť nejakú infor, to myslím, že mu ide. O čo jemu ide, nedokážem odhadnúť, treba selektovať, vypočuť si a venovať sa štúdiu KSB.

Tie jeho zdôvodnenia všetkého Protokolmi je informačná príprava na udalosti okolo zmeny globálneho finančného systému, ktorý výlučne kontroluje určitá skupina. A na ňu sa bude smerovať hnev ľudí, ktorých si niekto už teraz postupne podchytáva, pretože si uvedomuje silu VVP, s ktorým bude o priazeň musieť bojovať v informačnom poli. Skupina ľudí za DK principiálne odmieta KSB, Putinovu globálnu politiku a v podstate nič reálne neponúkajú. Toto robil aj Matovič. Sú to pešiaci zákulisia, ktorých baví byť populárnymi figúrkami a sluhami.


Tie jeho zdôvodnenia všetkého Protokolmi je informačná príprava na udalosti okolo zmeny globálneho finančného systému, ktorý výlučne kontroluje určitá skupina. A na ňu sa bude smerovať hnev ľudí, ktorých si niekto už teraz postupne podchytáva, pretože si uvedomuje silu VVP, s ktorým bude o priazeň musieť bojovať v informačnom poli. Skupina ľudí za DK principiálne odmieta KSB, Putinovu globálnu politiku a v podstate nič reálne neponúkajú. Toto robil aj Matovič. Sú to pešiaci zákulisia, ktorých baví byť populárnymi figúrkami a sluhami.
Upravené 1. 4. 2022 o 17:24

Já si neuvědomil, že je Apríl, pracuju od nevidím do nevidím a uniklo mi to. Tak se omlouvám, dny mi zplývají a v tom bordelstanu ve kterém žijeme, bych se už nedivil ničemu, a tu vymletou gebuli si příště odpusť, děkuji.


Já si neuvědomil, že je Apríl, pracuju od nevidím do nevidím a uniklo mi to. Tak se omlouvám, dny mi zplývají a v tom bordelstanu ve kterém žijeme, bych se už nedivil ničemu, a tu vymletou gebuli si příště odpusť, děkuji.

ako a jMesík


Mne bolo divné, aký postoj a komunikáciu zaujal Mesík počas korony. Dokonca mi radil, keď ochoreli moji rodičia. Podporoval liečbu IVM, flccc protokol, ostro kritizoval túto bandu na čele so skládkovou pani.A v profilovkach ju podporoval. Už vtedy mi nesedel.Potom jeho statusy začali byť čím ďalej, tým viac agresívnejšie a toto, čo predvádza teraz skrz UA konflikt je neskutočné. A čo sa týka DK, pred nejakým časom mal akoby uplný psychický výpadok. Príde mi ako schizofrenik. Aj nejako utíchol s Forischom.


[quote="pid:66032, uid:196"]ako a jMesík[/quote] Mne bolo divné, aký postoj a komunikáciu zaujal Mesík počas korony. Dokonca mi radil, keď ochoreli moji rodičia. Podporoval liečbu IVM, flccc protokol, ostro kritizoval túto bandu na čele so skládkovou pani.A v profilovkach ju podporoval. Už vtedy mi nesedel.Potom jeho statusy začali byť čím ďalej, tým viac agresívnejšie a toto, čo predvádza teraz skrz UA konflikt je neskutočné. A čo sa týka DK, pred nejakým časom mal akoby uplný psychický výpadok. Príde mi ako schizofrenik. Aj nejako utíchol s Forischom.
Upravené 1. 4. 2022 o 21:50

FAKE NEWS?
Nebo co to je zase za bordel?!


  1. apríl. Deň bláznov.

[quote="pid:65964, uid:149"]FAKE NEWS? Nebo co to je zase za bordel?![/quote] 1. apríl. Deň bláznov.

Môžem poprosiť komunitu o vyjadrenie sa k videu Dannyho Kolára. Ďakujem.

Tieto jeho osobné úvahy treba brať s rezervou. Niektoré odhady mu vychádzajú, napríklad v tom, že v Rakúsku to s povinným očkovaním nevyjde, že to bol len planý poplach, čo skúšali na ľudí, ale tvrdo to vynucovať nebudú.


Inde zasa uletel. Mal interview s Kamalou Taris, a uveril jej, že vírusy neexistujú. Haluz. Na tomto blude mimochodom fičí viacero postáv z radu nacionalistov, napríklad aj Pavel Kamas a jeho časopis Radix. Má tam veľa dobrej faktológie ale dopúšťa sa aj metodologických chýb, čoho výsledkom je aj jeho záver, že vírusy neexistujú.


Európa sa síce fašizuje a totalitarizuje, ale budúcnosť je mnohovariantná, treba uvažovať vlastnou hlavou a svedomím, neriadiť sa iba rozumom druhých.


[quote="pid:65998, uid:286"]Môžem poprosiť komunitu o vyjadrenie sa k videu Dannyho Kolára. Ďakujem.[/quote] Tieto jeho osobné úvahy treba brať s rezervou. Niektoré odhady mu vychádzajú, napríklad v tom, že v Rakúsku to s povinným očkovaním nevyjde, že to bol len planý poplach, čo skúšali na ľudí, ale tvrdo to vynucovať nebudú. Inde zasa uletel. Mal interview s Kamalou Taris, a uveril jej, že vírusy neexistujú. Haluz. Na tomto blude mimochodom fičí viacero postáv z radu nacionalistov, napríklad aj Pavel Kamas a jeho časopis Radix. Má tam veľa dobrej faktológie ale dopúšťa sa aj metodologických chýb, čoho výsledkom je aj jeho záver, že vírusy neexistujú. Európa sa síce fašizuje a totalitarizuje, ale budúcnosť je mnohovariantná, treba uvažovať vlastnou hlavou a svedomím, neriadiť sa iba rozumom druhých.

https://slovensko.hnonline.sk/24754118-utajena-schodzka-na-okraji-mesta-kratko-pred-odvolavanim-sa-mikulec-heger-a-matovic-stretli-s-policajnym-sefom


Utajená schôdzka na okraji mesta. Krátko pred odvolávaním sa Mikulec, Heger a Matovič stretli s policajným šéfom.
Len niekoľko hodín pred rokovaním Národnej rady o odvolávaní ministra vnútra Romana Mikulca z funkcie sa na netradičnej pôde stretla zaujímavá zostava.


Hoci išlo o ľudí vo vysokých štátnych pozíciách, ale tiež vrcholového predstaviteľa Policajného zboru, schôdzka zostala pred verejnosťou takpovediac utajená. Médiám nebola zo strany kompetentných poskytnutá žiadna oficiálna informácia o jej konaní či záveroch.


https://slovensko.hnonline.sk/24754118-utajena-schodzka-na-okraji-mesta-kratko-pred-odvolavanim-sa-mikulec-heger-a-matovic-stretli-s-policajnym-sefom Utajená schôdzka na okraji mesta. Krátko pred odvolávaním sa Mikulec, Heger a Matovič stretli s policajným šéfom. Len niekoľko hodín pred rokovaním Národnej rady o odvolávaní ministra vnútra Romana Mikulca z funkcie sa na netradičnej pôde stretla zaujímavá zostava. Hoci išlo o ľudí vo vysokých štátnych pozíciách, ale tiež vrcholového predstaviteľa Policajného zboru, schôdzka zostala pred verejnosťou takpovediac utajená. Médiám nebola zo strany kompetentných poskytnutá žiadna oficiálna informácia o jej konaní či záveroch.

To máme “poďakovanie” za tony humanitárnej pomoci, za zbrane a za starostlivosť o jeho ukrajinských utečencov.
UKRAJINA ZVYŠUJE POPLATKY PRE SLOVÁKOV!
Za dobrotu na žebrotu? Pri našich expertoch na vláde a v NR SR predpokladáme, že zvýšenie cien nepremietnu do cien západným krajinám, ale že to nechajú na našich chrbtoch. Ak to urobia, len to podčiarkne, že sú zradcovia!
Zelensky od 1.4. zvyšuje tarify za prepravu ropy cez ropovod Družba cez svoje územie, oznámila spoločnosť Transnefť.
Poplatok sa zvýši o šialenú jednu celú tretinu! Z 8,6 Eura na 11,50 Eur za tonu ropy.
V roku 2020 poslalo Rusko cez ropovod Družba 12,273 mil. ton., v roku 2021 12,006 mil. ton.


https://tass.ru/ekonomika/14266923


To máme “poďakovanie” za tony humanitárnej pomoci, za zbrane a za starostlivosť o jeho ukrajinských utečencov. UKRAJINA ZVYŠUJE POPLATKY PRE SLOVÁKOV! Za dobrotu na žebrotu? Pri našich expertoch na vláde a v NR SR predpokladáme, že zvýšenie cien nepremietnu do cien západným krajinám, ale že to nechajú na našich chrbtoch. Ak to urobia, len to podčiarkne, že sú zradcovia! Zelensky od 1.4. zvyšuje tarify za prepravu ropy cez ropovod Družba cez svoje územie, oznámila spoločnosť Transnefť. Poplatok sa zvýši o šialenú jednu celú tretinu! Z 8,6 Eura na 11,50 Eur za tonu ropy. V roku 2020 poslalo Rusko cez ropovod Družba 12,273 mil. ton., v roku 2021 12,006 mil. ton. https://tass.ru/ekonomika/14266923

a to môže len tak? Na to nie sú nejaké dlhodobé zmluvy? SI predstav, že by Gazprom svoje zmluvy proste zrušil s tým, že chce o 1/3 viac....to by bolo kriku o nedodržiavaní zmlúv


a to môže len tak? Na to nie sú nejaké dlhodobé zmluvy? SI predstav, že by Gazprom svoje zmluvy proste zrušil s tým, že chce o 1/3 viac....to by bolo kriku o nedodržiavaní zmlúv

Myslím si, že společná cesta ČR a SR není v plánu. Vyslaný vzkaz pro budoucnost Slovenska byl celkem jasný a tady je detailně rozebraný https://www.volimcesko.cz/ohlaseni-zmeny-zpusobu-nadnarodniho-rizeni-slovenska/ Cílem dnešního šíleného chování vládních garnitur v ČR i SR je příprava politického i sociálního prostředí na přiřazené jejich nové role v přeformátované Evropě. Možná si to ani současné "vlády" neuvědomují, protože tam úmyslně dosadili taková politická hloupá "košťata".
Podle mého názoru Česko a Slovensko nemají společnou budoucnost - ten umělý projekt již prostě skončil.


Myslím si, že společná cesta ČR a SR není v plánu. Vyslaný vzkaz pro budoucnost Slovenska byl celkem jasný a tady je detailně rozebraný https://www.volimcesko.cz/ohlaseni-zmeny-zpusobu-nadnarodniho-rizeni-slovenska/ Cílem dnešního šíleného chování vládních garnitur v ČR i SR je příprava politického i sociálního prostředí na přiřazené jejich nové role v přeformátované Evropě. Možná si to ani současné "vlády" neuvědomují, protože tam úmyslně dosadili taková politická hloupá "košťata". Podle mého názoru Česko a Slovensko nemají společnou budoucnost - ten umělý projekt již prostě skončil.

Podle mého názoru Česko a Slovensko nemají společnou budoucnost - ten umělý projekt již prostě skončil

Proces je značne viditeľný, Orban dokonca posilňuje, preco asi?


[quote="pid:66549, uid:894"]Podle mého názoru Česko a Slovensko nemají společnou budoucnost - ten umělý projekt již prostě skončil[/quote] Proces je značne viditeľný, Orban dokonca posilňuje, preco asi?

společná cesta ČR a SR není v plánu. Vyslaný vzkaz pro budoucnost Slovenska byl celkem jasný a tady je detailně rozebraný https://www.volimcesko.cz/ohlaseni-zmeny-zpusobu-nadnarodniho-rizeni-slovenska/


dnes k tomu vysiel update


https://spravy.rtvs.sk/2022/04/incident-pri-ktorom-vlak-samovolne-presiel-do-madarska-pozna-svojho-vinnika/


[quote="pid:66549, uid:894"]společná cesta ČR a SR není v plánu. Vyslaný vzkaz pro budoucnost Slovenska byl celkem jasný a tady je detailně rozebraný https://www.volimcesko.cz/ohlaseni-zmeny-zpusobu-nadnarodniho-rizeni-slovenska/[/quote] dnes k tomu vysiel update https://spravy.rtvs.sk/2022/04/incident-pri-ktorom-vlak-samovolne-presiel-do-madarska-pozna-svojho-vinnika/
Upravené 6. 4. 2022 o 09:50

Myslím si, že společná cesta ČR a SR není v plánu

Trochu mě děsí, s jakou lehkostí jsme ochotni bez jakýchkoli pochybností přijmout myšlenku, že budoucnost našich národů a státnosti je bezvýhradně závislá na plánech jiného, od nás odlišného subjektu, byť by šlo o... Toho, jehož jméno nesmíme vyslovit.


[quote="pid:66549, uid:894"]Myslím si, že společná cesta ČR a SR není v plánu[/quote] Trochu mě děsí, s jakou lehkostí jsme ochotni bez jakýchkoli pochybností přijmout myšlenku, že budoucnost našich národů a státnosti je bezvýhradně závislá na plánech jiného, od nás odlišného subjektu, byť by šlo o... Toho, jehož jméno nesmíme vyslovit.

Trochu mě děsí, s jakou lehkostí jsme ochotni bez jakýchkoli pochybností přijmout myšlenku, že budoucnost našich národů a státnosti je bezvýhradně závislá na plánech jiného, od nás odlišného subjektu, byť by šlo o... Toho, jehož jméno nesmíme vyslovit.

Domnívám se, že drtivá většina lidí zde každou myšlenku pečlivě zváží, než ji zařadí do svého názorového systému. Proto jsem přesvědčen, že všichni podsouvači a manipulátoři tu jen ztrácí čas. Měli by raději číst tlusté knihy a učit se ruský jazyk.


[quote="pid:66586, uid:810"]Trochu mě děsí, s jakou lehkostí jsme ochotni bez jakýchkoli pochybností přijmout myšlenku, že budoucnost našich národů a státnosti je bezvýhradně závislá na plánech jiného, od nás odlišného subjektu, byť by šlo o... Toho, jehož jméno nesmíme vyslovit.[/quote] Domnívám se, že drtivá většina lidí zde každou myšlenku pečlivě zváží, než ji zařadí do svého názorového systému. Proto jsem přesvědčen, že všichni podsouvači a manipulátoři tu jen ztrácí čas. Měli by raději číst tlusté knihy a učit se ruský jazyk.

Podle mého názoru Česko a Slovensko nemají společnou budoucnost - ten umělý projekt již prostě skončil.

To je myšlení , podle starého scénáře . Teď se píší nové noty a to pro všechny .
Kam budeme směřovat , záleží jen na Nás . Pokud se chce kdokoliv plahočit ve staré vodě , tak sbohem .


[quote="pid:66549, uid:894"]Podle mého názoru Česko a Slovensko nemají společnou budoucnost - ten umělý projekt již prostě skončil.[/quote] To je myšlení , podle starého scénáře . Teď se píší nové noty a to pro všechny . Kam budeme směřovat , záleží jen na Nás . Pokud se chce kdokoliv plahočit ve staré vodě , tak sbohem .

osobne vidim problem v jazyku....Slovaci a Cesi su jazykovo kompatibilni, s Madarmi len ti na juhu. To, ze tam je geneticka pribuznost nie je pre nikoho dolezite (vid problemy na Slovensku na juhu v madarskych dedinach, kde sice nemaju dost deti, aby obsadili skolu, ale slovensku skolu tam otvoria ani nahodou), to ze Orban pracuje pre svojich, moze vzbudzovat respekt, ale kvoli tomu nemyslim, ze vacsina prejde do Madarska len tak.....aby sa dorozumievali po anglicky? ked po madarsky nevies, mas tam smolu. Aj pri podnikani nevies poriadne, co podpisujes.
Tak naozaj ja verim, ze Slovensko sa zachova ako narod, stat aj kultura. Napriek tomu, ze nas nie je az tak vela. Stale si hovorim, ze Dansko ma tiez len 5 milionov ludi a je to najstarsie kralovstvo v Europe.Iste, Pjakin hovori to a tamto a je tu GP apod. Ale ked sme prezili madarizaciu, tak snad to dame aj ako samostatny stat....napriek terajsej vlade a mediam


osobne vidim problem v jazyku....Slovaci a Cesi su jazykovo kompatibilni, s Madarmi len ti na juhu. To, ze tam je geneticka pribuznost nie je pre nikoho dolezite (vid problemy na Slovensku na juhu v madarskych dedinach, kde sice nemaju dost deti, aby obsadili skolu, ale slovensku skolu tam otvoria ani nahodou), to ze Orban pracuje pre svojich, moze vzbudzovat respekt, ale kvoli tomu nemyslim, ze vacsina prejde do Madarska len tak.....aby sa dorozumievali po anglicky? ked po madarsky nevies, mas tam smolu. Aj pri podnikani nevies poriadne, co podpisujes. Tak naozaj ja verim, ze Slovensko sa zachova ako narod, stat aj kultura. Napriek tomu, ze nas nie je az tak vela. Stale si hovorim, ze Dansko ma tiez len 5 milionov ludi a je to najstarsie kralovstvo v Europe.Iste, Pjakin hovori to a tamto a je tu GP apod. Ale ked sme prezili madarizaciu, tak snad to dame aj ako samostatny stat....napriek terajsej vlade a mediam

To zemetrasenie v B.Bystrici si nik nevšimol? podľa mňa vážna udalosť…


To zemetrasenie v B.Bystrici si nik nevšimol? podľa mňa vážna udalosť…

Vláda nariadením zriaďuje zoznam podnikateľov (zatiaľ), ktorým môže siahnuť na dopravné prostriedky.


SLOVENSKO: Vláda na svojom rokovaní v stredu 6. apríla schválila Nariadenie vlády Slovenskej republiky č. 59/2022 Z. z. na vykonanie niektorých opatrení hospodárskej mobilizácie vo vzťahu k vyhlásenej mimoriadnej situácii v súvislosti s hromadným prílevom cudzincov na územie SR. Ide o príčinnú súvislosť s prílevom utečencov z Ukrajiny.


https://cz24.news/znarodnovanie-zacina-dnes-auta-zajtra-domy-byty-prevadzky-vlada-nariadenim-zriaduje-zoznam-podnikatelov-zatial-ktorym-moze-siahnut-na-dopravne-prostriedky-dovod-mafianska-vlada-si-sama-pre-s/


Vláda nariadením zriaďuje zoznam podnikateľov (zatiaľ), ktorým môže siahnuť na dopravné prostriedky. SLOVENSKO: Vláda na svojom rokovaní v stredu 6. apríla schválila Nariadenie vlády Slovenskej republiky č. 59/2022 Z. z. na vykonanie niektorých opatrení hospodárskej mobilizácie vo vzťahu k vyhlásenej mimoriadnej situácii v súvislosti s hromadným prílevom cudzincov na územie SR. Ide o príčinnú súvislosť s prílevom utečencov z Ukrajiny. https://cz24.news/znarodnovanie-zacina-dnes-auta-zajtra-domy-byty-prevadzky-vlada-nariadenim-zriaduje-zoznam-podnikatelov-zatial-ktorym-moze-siahnut-na-dopravne-prostriedky-dovod-mafianska-vlada-si-sama-pre-s/

https://precitaj.si/velkonocny-pondelok-viac-nebude-nove-nazvy-sviatkov-cez-velku-noc/


A zatial čo sa dav zameriava na UA, menia sa nám sviatky....


Od začiatku roku 2022 platí pre rímskokatolícku cirkev zmena misálu. Pre veriacich ľudí ide o niekoľko zmien a niektoré sa týkajú aj Veľkonočných sviatkov. Veľký týždeň sa po novom bude volať inak, mení sa aj názov Kvetnej nedele, nový názov má Veľký piatok aj Biela sobota.
Rímsky misál je liturgická kniha obsahujúca texty a rubriky pre slávenie svätej omše v Rímskom obrade Západnej cirkvi. Veľký týždeň sa po novom bude volať Svätý týždeň. Mení sa aj názov Kvetnej nedele, po novom bude Palmová nedeľa.


Veľký piatok bol zmenený na Piatok utrpenie Pána, Biela sobota zase na Svätú sobotu. Zmena sa dotkla aj Zeleného štvrtku. Ten po novom ponesie názov Štvrtok svätého týždňa. Všetky zmeny si pozriete v priloženom obrázku od katolíckej televízie TV LUX. A práve pod ním sa začali kopiť negatívne ohlasy veriacich Slovákov.


https://precitaj.si/velkonocny-pondelok-viac-nebude-nove-nazvy-sviatkov-cez-velku-noc/ A zatial čo sa dav zameriava na UA, menia sa nám sviatky.... Od začiatku roku 2022 platí pre rímskokatolícku cirkev zmena misálu. Pre veriacich ľudí ide o niekoľko zmien a niektoré sa týkajú aj Veľkonočných sviatkov. Veľký týždeň sa po novom bude volať inak, mení sa aj názov Kvetnej nedele, nový názov má Veľký piatok aj Biela sobota. Rímsky misál je liturgická kniha obsahujúca texty a rubriky pre slávenie svätej omše v Rímskom obrade Západnej cirkvi. Veľký týždeň sa po novom bude volať Svätý týždeň. Mení sa aj názov Kvetnej nedele, po novom bude Palmová nedeľa. Veľký piatok bol zmenený na Piatok utrpenie Pána, Biela sobota zase na Svätú sobotu. Zmena sa dotkla aj Zeleného štvrtku. Ten po novom ponesie názov Štvrtok svätého týždňa. Všetky zmeny si pozriete v priloženom obrázku od katolíckej televízie TV LUX. A práve pod ním sa začali kopiť negatívne ohlasy veriacich Slovákov.
Upravené 9. 4. 2022 o 14:44

https://spravy.pravda.sk/regiony/clanok/622846-madari-kupili-v-kosiciach-dalsiu-kulturnu-pamiatku/


Ide o národné kultúrne pamiatky – Csákiho-Dezőfiho palác na Hlavnej 72, ku ktorému patrí aj hospodárska budova na tej istej ulici, meštiansky bytový dom na Hlavnej 42 so skladom, kde donedávna fungovala známa a priam ikonická kaviareň Carpano, a bytový dom na Mäsiarskej 9.


Tohto roku im do „zbierky“ pribudla budova pôvodne jezuitskej univerzity Beňadika Kišdyho (tzv. Kisdyanum) na nároží oproti západnému priečeliu Dómu sv. Alžbety. Podľa listu vlastníctva ju kúpila firma Manevi SK so sídlom v Dunajskej Strede, ktorá je stopercentná dcérska spoločnosť firmy Manevi so sídlom v Budapešti. Povolenie vkladu do katastra bolo na základe kúpnej zmluvy zo dňa 19. novembra 2021.
Cez dcérsku spoločnosť maďarskej firmy dostali do vlastníctva budovu, kde kedysi sídlila jezuitská univerzita Beňadika Kišdyho a v novembri '89 Občianske fórum a Verejnosť proti násiliu.
Maďari o kúpe a účele využitia veľmi nekomunikujú. Minulý rok aj denníku Pravda odpovedali, že „Maďarská republika kupuje nehnuteľnosti na služobné a pobytové účely, slúžiace diplomatickým úlohám“. Viac sa k tomu nevyjadrovali a neodpovedali ani na doplňujúce otázky.


https://spravy.pravda.sk/regiony/clanok/622846-madari-kupili-v-kosiciach-dalsiu-kulturnu-pamiatku/ Ide o národné kultúrne pamiatky – Csákiho-Dezőfiho palác na Hlavnej 72, ku ktorému patrí aj hospodárska budova na tej istej ulici, meštiansky bytový dom na Hlavnej 42 so skladom, kde donedávna fungovala známa a priam ikonická kaviareň Carpano, a bytový dom na Mäsiarskej 9. Tohto roku im do „zbierky“ pribudla budova pôvodne jezuitskej univerzity Beňadika Kišdyho (tzv. Kisdyanum) na nároží oproti západnému priečeliu Dómu sv. Alžbety. Podľa listu vlastníctva ju kúpila firma Manevi SK so sídlom v Dunajskej Strede, ktorá je stopercentná dcérska spoločnosť firmy Manevi so sídlom v Budapešti. Povolenie vkladu do katastra bolo na základe kúpnej zmluvy zo dňa 19. novembra 2021. Cez dcérsku spoločnosť maďarskej firmy dostali do vlastníctva budovu, kde kedysi sídlila jezuitská univerzita Beňadika Kišdyho a v novembri '89 Občianske fórum a Verejnosť proti násiliu. Maďari o kúpe a účele využitia veľmi nekomunikujú. Minulý rok aj denníku Pravda odpovedali, že „Maďarská republika kupuje nehnuteľnosti na služobné a pobytové účely, slúžiace diplomatickým úlohám“. Viac sa k tomu nevyjadrovali a neodpovedali ani na doplňujúce otázky.

19. novembra 2021.
Hm, hm, v den zatmění měsíce, který Světlana Dragan nazvala sudbonosným.


[quote="pid:67125, uid:94"]19. novembra 2021.[/quote]Hm, hm, v den zatmění měsíce, který Světlana Dragan nazvala sudbonosným.

https://www.facebook.com/anna.belousovova/posts/4995974530479182


Tak toto je už vrchol ! V mene koho a čoho si robia Ukrajinci nejaké zoznamy o tom, kto je proruský a kto nie ?!
To má čo znamenať ?!
Aké majú právo a aký cieľ, aby triedili politikov európskych krajín na proruských a tých druhých ?!
Kto to Centrum boja proti dezinformáciam platí ?
Krajina, v ktorej aj pred vojnovým konfliktom boli ohromné problémy a bieda, vynakladá prostriedky na lustrovanie politikov cudzích krajín ?!
Načo im je tento zoznam ?
To máme snáď čakať, že proruským politikom podľa ich zoznamu budú o nejaký čas kopať na dvere hrdlorezi z Pravého sektora, čo bataliónu Azov s hakenkrajcami na uniformách a s nacistickým pozdravom Sláva Ukrajine ?
A čo bude potom nasledovať ?
Noc dlhých nožov ?!
Zelenský si zvykol zdrzo známkovať a úlohovať politických predstaviteľov štátov EÚ.
Nedávno sa otvorene miešal počas volebnej kampane do vnútorných záležitostí Maďarska.
Teraz je na rade Slovensko.
On sa už naozaj cíti a správa ako by bol nejaký miestodržiteľ USA v ich kolónií Európa.
Tak asi už naozaj stačilo !!!


https://www.facebook.com/extraplus.sk/posts/2556792614456520
Štátna ukrajinská agentúra Centrum boja proti dezinformáciám, ktorá patrí pod Radu národnej bezpečnosti a obrany Ukrajiny vedenú prezidentom Volodymyrom Zelenským, varuje pred výrokmi šéfa Smeru-SD Roberta Fica. Upozorňuje, že Fico má proruské názory už od obsadenia Krymu a Donbasu Rusmi. Informuje o tom Denník N.
Agentúra cituje Ficove výroky o tom, že Ukrajina nedodržiava dohody z Minska, o potrebe zrušenia sankcií a pripomína tiež reakciu bývalého slovenského premiéra na darovanie systému S-300 Ukrajine.
Zdroj: Centrum boja proti dezinformáciám/Denník N/Extra plus


https://www.facebook.com/anna.belousovova/posts/4995974530479182 Tak toto je už vrchol ! V mene koho a čoho si robia Ukrajinci nejaké zoznamy o tom, kto je proruský a kto nie ?! To má čo znamenať ?! Aké majú právo a aký cieľ, aby triedili politikov európskych krajín na proruských a tých druhých ?! Kto to Centrum boja proti dezinformáciam platí ? Krajina, v ktorej aj pred vojnovým konfliktom boli ohromné problémy a bieda, vynakladá prostriedky na lustrovanie politikov cudzích krajín ?! Načo im je tento zoznam ? To máme snáď čakať, že proruským politikom podľa ich zoznamu budú o nejaký čas kopať na dvere hrdlorezi z Pravého sektora, čo bataliónu Azov s hakenkrajcami na uniformách a s nacistickým pozdravom Sláva Ukrajine ? A čo bude potom nasledovať ? Noc dlhých nožov ?! Zelenský si zvykol zdrzo známkovať a úlohovať politických predstaviteľov štátov EÚ. Nedávno sa otvorene miešal počas volebnej kampane do vnútorných záležitostí Maďarska. Teraz je na rade Slovensko. On sa už naozaj cíti a správa ako by bol nejaký miestodržiteľ USA v ich kolónií Európa. Tak asi už naozaj stačilo !!! https://www.facebook.com/extraplus.sk/posts/2556792614456520 Štátna ukrajinská agentúra Centrum boja proti dezinformáciám, ktorá patrí pod Radu národnej bezpečnosti a obrany Ukrajiny vedenú prezidentom Volodymyrom Zelenským, varuje pred výrokmi šéfa Smeru-SD Roberta Fica. Upozorňuje, že Fico má proruské názory už od obsadenia Krymu a Donbasu Rusmi. Informuje o tom Denník N. Agentúra cituje Ficove výroky o tom, že Ukrajina nedodržiava dohody z Minska, o potrebe zrušenia sankcií a pripomína tiež reakciu bývalého slovenského premiéra na darovanie systému S-300 Ukrajine. Zdroj: Centrum boja proti dezinformáciám/Denník N/Extra plus

https://vk.com/id335538944?w=wall425664939_3893


Ludovit Stur
dnes o 20:03


Dostali sme do pošty:


OTVORENÝ LIST,všetkým silovým zložkám SR., hlavne generálnemu štábu ASR, radovým príslušníkom NAKA a všetkým vlastenecky zmýšľajúcim príslušníkom SILOVÝCH ZLOŽIEK SR.
Kolegovia už je dávno po 12hodine a táto diletantská kriminálna vláda amatérov vrátane prezidentky, celý slovenský národ vystavila hrozbám vojny. NIKTO IM NEDAL mandát, aby národ vtiahli do vojny s Ruskou federáciou. Odovzdaním obranného systému S300 Ukrajine a porušením zmluvných podmienok o dodávke, bez vôle občanov Slovenska vypovedali vojnu Ruskej federácii!
Nepíšem Vážení Generali a príslušníci NAKA, lebo už dávno ste to mali samy riešiť. T.j.: Zatknúť demonštratívne pred kamerami RTVS celú vládu vrátane prezidentky a nečakať na 68 ročného podplukovníka ktorý Vám bude pripomínať Vaše povinnosti a dávať rozumu!
Už dávno sa naplnil článok 32 Ústavy SR: Občania majú právo na odpor proti každému kto by odstraňoval demokratický poriadok. Tu sa nejedná o odstraňovanie demokratického poriadku, ten sa už odstránil zákonom o blokovaní alternatívnych médií. Tu sa jedná priame vytiahnutie do vojny bez vôle občanov Slovenska. A takúto absurditu , že by vláda vtiahla národ do vojny bez jeho súhlasu ani tvorcovia ústavy nemohli predpokladať! Každému je však jasné , že je to väčší zločin ako potlačovanie demokratických práv občanov.
TAKŽE ústava Vám dáva právo - povinnosť OKAMŽITE zatknúť týchto kriminálnych zločincov vrátane prezidentky a postaviť ich pred ľudový tribunál!
EŠTE RAZ Vás vyzývame generálny štáb ASR a príslušníci NAKA Vy máte ochraňovať záujmy občanov SR a tým aj svoje rodiny a deti a nie záujmy vojnových štváčov, ktorí nás chcú vtiahnuť do vojny!


S pozdravom:
pplk.Ing.Rudolf Weiss
V Košiciach 10.apríla 2022


https://vk.com/id335538944?w=wall425664939_3893 Ludovit Stur dnes o 20:03 Dostali sme do pošty: OTVORENÝ LIST,všetkým silovým zložkám SR., hlavne generálnemu štábu ASR, radovým príslušníkom NAKA a všetkým vlastenecky zmýšľajúcim príslušníkom SILOVÝCH ZLOŽIEK SR. Kolegovia už je dávno po 12hodine a táto diletantská kriminálna vláda amatérov vrátane prezidentky, celý slovenský národ vystavila hrozbám vojny. NIKTO IM NEDAL mandát, aby národ vtiahli do vojny s Ruskou federáciou. Odovzdaním obranného systému S300 Ukrajine a porušením zmluvných podmienok o dodávke, bez vôle občanov Slovenska vypovedali vojnu Ruskej federácii! Nepíšem Vážení Generali a príslušníci NAKA, lebo už dávno ste to mali samy riešiť. T.j.: Zatknúť demonštratívne pred kamerami RTVS celú vládu vrátane prezidentky a nečakať na 68 ročného podplukovníka ktorý Vám bude pripomínať Vaše povinnosti a dávať rozumu! Už dávno sa naplnil článok 32 Ústavy SR: Občania majú právo na odpor proti každému kto by odstraňoval demokratický poriadok. Tu sa nejedná o odstraňovanie demokratického poriadku, ten sa už odstránil zákonom o blokovaní alternatívnych médií. Tu sa jedná priame vytiahnutie do vojny bez vôle občanov Slovenska. A takúto absurditu , že by vláda vtiahla národ do vojny bez jeho súhlasu ani tvorcovia ústavy nemohli predpokladať! Každému je však jasné , že je to väčší zločin ako potlačovanie demokratických práv občanov. TAKŽE ústava Vám dáva právo - povinnosť OKAMŽITE zatknúť týchto kriminálnych zločincov vrátane prezidentky a postaviť ich pred ľudový tribunál! EŠTE RAZ Vás vyzývame generálny štáb ASR a príslušníci NAKA Vy máte ochraňovať záujmy občanov SR a tým aj svoje rodiny a deti a nie záujmy vojnových štváčov, ktorí nás chcú vtiahnuť do vojny! S pozdravom: pplk.Ing.Rudolf Weiss V Košiciach 10.apríla 2022

Nič sa nedeje náhodne a všetko má svoj význam a zmysel.

https://www.facebook.com/ZSIKORENE/posts/5269717716396340


Združenie slovenskej inteligencie


Vyhlásenie občianskych organizácií k súčasnému stavu a smerovaniu Slovenskej republiky
Občianske združenia a iniciatívy na Slovensku sa rozhodli, vzhľadom na šírenie nepravdivých informácií na Slovensku v súvislosti s vplyvom posledných celosvetových udalostí a aktuálne neprehľadnou situáciou o stave spoločnosti, oboznámiť zahraničnú verejnosť so skutočnými názormi a náladami väčšiny obyvateľstva Slovenska. Vyhlásenie je reakciou na čoraz výraznejšie potláčanie demokratických princípov a základných ľudských práv a slobôd, vrátane slobody slova v Slovenskej republike. Vyhlásenie organizácií a iniciatív (nižšie v plnom znení) vyjadruje názory občianskych subjektov tvoriacich jeden z hlavných národných prúdov na Slovensku a opiera sa o fakty, aktuálne vedecké výskumy a prieskumy prieskumných agentúr (Median.sk, Focus.sk) a navrhuje riešenia.
Vyhlásenie sme zaslali v štyroch svetových jazykoch českej, ruskej, nemeckej, anglickej, francúzskej a americkej tlačovej agentúre.


Text vyhlásenia v plnom znení v slovenskom jazyku:
Vyhlásenie
občianskych organizácií a iniciatív k súčasnému stavu a smerovaniu Slovenskej republiky
My, zástupcovia občianskych organizácií a občianskych iniciatív v Slovenskej republike, nadväzujúcich na tradičné duchovné a kultúrne hodnoty slovenských a slovanských predkov, uvedomujúci si nezastupiteľnú zodpovednosť inteligencie za slovenský národ,
vydávame nasledovné stanovisko:


  1. Na Slovensku aktuálne dochádza čoraz k výraznejšiemu obmedzovaniu slobody slova a porušovaniu ľudských práv, ktoré sú zakotvené v medzinárodných dohovoroch. Mediálna propaganda s podporou najvyšších domácich štátnych činiteľov lynčuje významné odborné autority a osobnosti, ktoré si dovolia vyjadriť iný, ako propagandou pretláčaný názor. Na jednej strane vládna moc likviduje politicky nepohodlné názory, vyhráža sa trestným stíhaním obyvateľov Slovenskej republiky za propagáciu vojny s výškou trestu 25 rokov, až doživotím, na druhej strane samotná vládna moc svojím verejným vystupovaním a aktívnym konaním vojensky podporuje Ukrajinu a sama ohrozuje mier v Slovenskej republike! Slobodné vyjadrenie vlastného názoru garantované Ústavou Slovenskej republiky nestotožňujúce sa s vládnou propagandou je označované súčasným režimom ako prokremeľská propaganda, čo chápeme ako totalitné a neľudské zneužívanie vojny v Ukrajine. V každom vyspelom štáte s fungujúcim právnym systémom by bolo takéto konanie vládnej moci odsúdené.Tieto bezprecedentné zásahy do slobody slova nemajú obdobu od novembrových prevratových čias v roku 1989.
  2. Nesúhlasíme a odmietame Dohodu o spolupráci v oblasti obrany medzi vládou Slovenskej republiky a vládou Spojených štátov amerických, prijatou v Slovenskej republike 9. 2. 2022. Považujeme ju za porušenie suverenity a zvrchovanosti Slovenskej republiky a nemôžeme ju chápať inak ako okupačnú zmluvu. Týmto aktom vládna moc nerešpektovala vôľu, názory, prejavy nespokojnosti a protesty väčšiny obyvateľov Slovenskej republiky, čím hlboko urazila slovenský národ. Okupačná zmluva so SŠA prešla na Slovensku len niekoľkotýždňovým schvaľovacím a legislatívnym procesom, bez širšej verejnej a odbornej diskusie, bez akceptácie veľkého počtu zásadných hromadných pripomienok, bez možnosti vyjadrenia sa vysokých štátnych predstaviteľov na pôde štátnych inštitúcií, s výraznou podporou propagandistických médií, vrátane verejnoprávneho Rozhlasu a televízie SR a s tichou podporou významných cirkevných a kultúrnych inštitúcií bola zavŕšená podpisom prezidentky SR 9. februára 2022. V rámci procesu prijímania okupačnej zmluvy boli porušené demokratické princípy, prítomné v každom vyspelom európskom štáte. Preto sme 9. február vyhlásili za Deň národnej zrady. Protest voči okupačnej zmluve pokračuje podpisovaním petícií za vypísanie referenda o zrušení okupačnej zmluvy so SŠA, ktoré doposiaľ podpísalo už vyše 60 tisíc Slovákov a ktoré plne podporujeme.Slováci sú odjakživa mierumilovným národom, nikdy si nenárokovali cudzie územie, sú tradične a prirodzene spojení s ďalšími slovanskými národmi v najväčšom slovanskom spoločenstve v Európe. Ako uvádzajú aj verejné prieskumy a štúdie, väčšina Slovákov nesúhlasí s vojenskými základňami SŠA na území Slovenskej republiky, nechce obrannú spoluprácu so SŠA a nemá dôveru v NATO. Preto prijatie okupačnej zmluvy vnímame ako vlastizradu a súčasnú vládu Slovenskej republiky, koaličných a niektorých ďalších poslancov Národnej rady Slovenskej republiky a prezidentku Slovenskej republiky, ktorí prijali okupačnú zmluvu považujeme za vlastizradcov.
  3. Nesúhlasíme a odsudzujeme kroky vlády SR zamerané na vojenskú podporu Ukrajiny. Nechceme, aby súčasná vládna moc na Slovensku vťahovala Slovenskú republiku a jej občanov do vojnového konfliktu a aby sa následne Slovensko stalo terčom vojnového útoku, na ktorý doplatí iba bežné obyvateľstvo. V tejto súvislosti občianska organizácia Združenie slovenskej inteligencie podala podnet na členov vlády Slovenskej republiky za ohrozenie mieru podľa § 417 zákona č. 300/2005 Z. z. (Trestný zákon) a účasti na bojovej činnosti organizovanej ozbrojenej skupiny na území iného štátu podľa § 419a zákona č. 300/2005 Z. z. (Trestný zákon). Slovenská republika nie je v žiadnom prípade povinná miešať sa do rusko-ukrajinského konfliktu na území štátu, ktorý nebol a nie je členom NATO.Sme zásadne proti prijímaniu sankcií voči Rusku, pretože ich dôsledkom bude nebezpečné narušenie hospodárstva v Slovenskej republike, ako aj v celej Európskej únii. Domnievame sa, že ich hlavným cieľom má byť rozvrat ekonomiky v rámci EÚ a získanie hospodárskych výhod pre SŠA.Navrhujeme, aby Slovenská republika pomáhala Ukrajine humanitárne, a zároveň nezabúdala na pomoc svojim občanom, a pokúsila sa aj v spolupráci s inými štátmi diplomaticky riešiť vojnový konflikt, ponúknuť mediátorské služby a svoje územie ako jednu z možností na rokovanie oboch strán a využívať všetky dostupné mierové prostriedky na pomoc k ukončeniu tohto konfliktu. Vzhľadom na to, že v minulosti viedli Slováci vyváženú politiku a nie sú zaťažení historickými resentimentami so žiadnym z národov bývalého ZSSR, mali by na takúto sprostredkovateľskú misiu všetky predpoklady.
  4. Slovenská republika má vyvíjať snahu o spoluprácu vo všetkých oblastiach hospodárskeho rozvoja so všetkými štátmi a dlhodobo smerovať k politickej neutralite, nevzdávať sa vopred a dobrovoľne svojej suverenity, ale spieť k čo najvyššej úrovni pôvodnej suverenity ako nezávislosti Slovenskej republiky, tak ako ju definuje Ústava Slovenskej republiky z roku 1992, k demokracii a slobodnému rozvoju slovenského národa ako rovnoprávneho subjektu medzinárodného práva

Bratislava, 4. 4. 2022
Združenie slovenskej inteligencie, Sučany, www.zsi.sk
Slavica, Nitra, www.slavica.sk
Inštitút národnej politiky, Bratislava, www.institut-inp.sk
Aliancia národných síl, Bratislava
Signatári Nitrianskej deklarácie za zvrchovanosť SR, Nitra
Vlastenecký inštitút Petra Šveca, Nitra
Slovenskí katolíci, Bratislava
Rastic, Bratislava
Za slobodný život a zdravie na Slovensku, Prievidza, www.zaslobodnyzivotazdravie.sk
Rádio Truck, Staré Hory, www.radiotruck.sk
Vždy spolu, Liptovský Hrádok
Vyhlásenie v ruskom jazyku:


https://www.facebook.com/ZSIKORENE/posts/5269717716396340 ### Združenie slovenskej inteligencie **Vyhlásenie občianskych organizácií k súčasnému stavu a smerovaniu Slovenskej republiky** Občianske združenia a iniciatívy na Slovensku sa rozhodli, vzhľadom na šírenie nepravdivých informácií na Slovensku v súvislosti s vplyvom posledných celosvetových udalostí a aktuálne neprehľadnou situáciou o stave spoločnosti, oboznámiť zahraničnú verejnosť so skutočnými názormi a náladami väčšiny obyvateľstva Slovenska. Vyhlásenie je reakciou na čoraz výraznejšie potláčanie demokratických princípov a základných ľudských práv a slobôd, vrátane slobody slova v Slovenskej republike. Vyhlásenie organizácií a iniciatív (nižšie v plnom znení) vyjadruje názory občianskych subjektov tvoriacich jeden z hlavných národných prúdov na Slovensku a opiera sa o fakty, aktuálne vedecké výskumy a prieskumy prieskumných agentúr (Median.sk, Focus.sk) a navrhuje riešenia. **Vyhlásenie sme zaslali v štyroch svetových jazykoch českej, ruskej, nemeckej, anglickej, francúzskej a americkej tlačovej agentúre.** **Text vyhlásenia v plnom znení v slovenskom jazyku:** Vyhlásenie občianskych organizácií a iniciatív k súčasnému stavu a smerovaniu Slovenskej republiky My, zástupcovia občianskych organizácií a občianskych iniciatív v Slovenskej republike, nadväzujúcich na tradičné duchovné a kultúrne hodnoty slovenských a slovanských predkov, uvedomujúci si nezastupiteľnú zodpovednosť inteligencie za slovenský národ, vydávame nasledovné stanovisko: 1. Na Slovensku aktuálne dochádza čoraz k výraznejšiemu obmedzovaniu slobody slova a porušovaniu ľudských práv, ktoré sú zakotvené v medzinárodných dohovoroch. Mediálna propaganda s podporou najvyšších domácich štátnych činiteľov lynčuje významné odborné autority a osobnosti, ktoré si dovolia vyjadriť iný, ako propagandou pretláčaný názor. Na jednej strane vládna moc likviduje politicky nepohodlné názory, vyhráža sa trestným stíhaním obyvateľov Slovenskej republiky za propagáciu vojny s výškou trestu 25 rokov, až doživotím, na druhej strane samotná vládna moc svojím verejným vystupovaním a aktívnym konaním vojensky podporuje Ukrajinu a sama ohrozuje mier v Slovenskej republike! Slobodné vyjadrenie vlastného názoru garantované Ústavou Slovenskej republiky nestotožňujúce sa s vládnou propagandou je označované súčasným režimom ako prokremeľská propaganda, čo chápeme ako totalitné a neľudské zneužívanie vojny v Ukrajine. V každom vyspelom štáte s fungujúcim právnym systémom by bolo takéto konanie vládnej moci odsúdené. Tieto bezprecedentné zásahy do slobody slova nemajú obdobu od novembrových prevratových čias v roku 1989. 2. Nesúhlasíme a odmietame Dohodu o spolupráci v oblasti obrany medzi vládou Slovenskej republiky a vládou Spojených štátov amerických, prijatou v Slovenskej republike 9. 2. 2022. Považujeme ju za porušenie suverenity a zvrchovanosti Slovenskej republiky a nemôžeme ju chápať inak ako okupačnú zmluvu. Týmto aktom vládna moc nerešpektovala vôľu, názory, prejavy nespokojnosti a protesty väčšiny obyvateľov Slovenskej republiky, čím hlboko urazila slovenský národ. Okupačná zmluva so SŠA prešla na Slovensku len niekoľkotýždňovým schvaľovacím a legislatívnym procesom, bez širšej verejnej a odbornej diskusie, bez akceptácie veľkého počtu zásadných hromadných pripomienok, bez možnosti vyjadrenia sa vysokých štátnych predstaviteľov na pôde štátnych inštitúcií, s výraznou podporou propagandistických médií, vrátane verejnoprávneho Rozhlasu a televízie SR a s tichou podporou významných cirkevných a kultúrnych inštitúcií bola zavŕšená podpisom prezidentky SR 9. februára 2022. V rámci procesu prijímania okupačnej zmluvy boli porušené demokratické princípy, prítomné v každom vyspelom európskom štáte. Preto sme 9. február vyhlásili za Deň národnej zrady. Protest voči okupačnej zmluve pokračuje podpisovaním petícií za vypísanie referenda o zrušení okupačnej zmluvy so SŠA, ktoré doposiaľ podpísalo už vyše 60 tisíc Slovákov a ktoré plne podporujeme. Slováci sú odjakživa mierumilovným národom, nikdy si nenárokovali cudzie územie, sú tradične a prirodzene spojení s ďalšími slovanskými národmi v najväčšom slovanskom spoločenstve v Európe. Ako uvádzajú aj verejné prieskumy a štúdie, väčšina Slovákov nesúhlasí s vojenskými základňami SŠA na území Slovenskej republiky, nechce obrannú spoluprácu so SŠA a nemá dôveru v NATO. Preto prijatie okupačnej zmluvy vnímame ako vlastizradu a súčasnú vládu Slovenskej republiky, koaličných a niektorých ďalších poslancov Národnej rady Slovenskej republiky a prezidentku Slovenskej republiky, ktorí prijali okupačnú zmluvu považujeme za vlastizradcov. 3. Nesúhlasíme a odsudzujeme kroky vlády SR zamerané na vojenskú podporu Ukrajiny. Nechceme, aby súčasná vládna moc na Slovensku vťahovala Slovenskú republiku a jej občanov do vojnového konfliktu a aby sa následne Slovensko stalo terčom vojnového útoku, na ktorý doplatí iba bežné obyvateľstvo. V tejto súvislosti občianska organizácia Združenie slovenskej inteligencie podala podnet na členov vlády Slovenskej republiky za ohrozenie mieru podľa § 417 zákona č. 300/2005 Z. z. (Trestný zákon) a účasti na bojovej činnosti organizovanej ozbrojenej skupiny na území iného štátu podľa § 419a zákona č. 300/2005 Z. z. (Trestný zákon). Slovenská republika nie je v žiadnom prípade povinná miešať sa do rusko-ukrajinského konfliktu na území štátu, ktorý nebol a nie je členom NATO. Sme zásadne proti prijímaniu sankcií voči Rusku, pretože ich dôsledkom bude nebezpečné narušenie hospodárstva v Slovenskej republike, ako aj v celej Európskej únii. Domnievame sa, že ich hlavným cieľom má byť rozvrat ekonomiky v rámci EÚ a získanie hospodárskych výhod pre SŠA. Navrhujeme, aby Slovenská republika pomáhala Ukrajine humanitárne, a zároveň nezabúdala na pomoc svojim občanom, a pokúsila sa aj v spolupráci s inými štátmi diplomaticky riešiť vojnový konflikt, ponúknuť mediátorské služby a svoje územie ako jednu z možností na rokovanie oboch strán a využívať všetky dostupné mierové prostriedky na pomoc k ukončeniu tohto konfliktu. Vzhľadom na to, že v minulosti viedli Slováci vyváženú politiku a nie sú zaťažení historickými resentimentami so žiadnym z národov bývalého ZSSR, mali by na takúto sprostredkovateľskú misiu všetky predpoklady. 4. Slovenská republika má vyvíjať snahu o spoluprácu vo všetkých oblastiach hospodárskeho rozvoja so všetkými štátmi a dlhodobo smerovať k politickej neutralite, nevzdávať sa vopred a dobrovoľne svojej suverenity, ale spieť k čo najvyššej úrovni pôvodnej suverenity ako nezávislosti Slovenskej republiky, tak ako ju definuje Ústava Slovenskej republiky z roku 1992, k demokracii a slobodnému rozvoju slovenského národa ako rovnoprávneho subjektu medzinárodného práva Bratislava, 4. 4. 2022 Združenie slovenskej inteligencie, Sučany, www.zsi.sk Slavica, Nitra, www.slavica.sk Inštitút národnej politiky, Bratislava, www.institut-inp.sk Aliancia národných síl, Bratislava Signatári Nitrianskej deklarácie za zvrchovanosť SR, Nitra Vlastenecký inštitút Petra Šveca, Nitra Slovenskí katolíci, Bratislava Rastic, Bratislava Za slobodný život a zdravie na Slovensku, Prievidza, www.zaslobodnyzivotazdravie.sk Rádio Truck, Staré Hory, www.radiotruck.sk Vždy spolu, Liptovský Hrádok Vyhlásenie v ruskom jazyku:

https://slovensko.hnonline.sk/25884658-vysetrovanie-vyboha-je-europskym-unikatom-z-hladiska-procesnych-pochybeni-ako-i-poruseni-zakona-mysli-si-cesky-advokat


Vyšetrovanie Výboha je európskym unikátom z hľadiska procesných pochybení, ako i porušení zákona, myslí si český advokát.
Tím právnych zástupcov podnikateľa obvineného v kauze Mýtnik III sa rozšíril o Roberta Kaliňáka.
Advokáti podávajú trestné oznámenie na kajúcnikov Suchobu a Imreczeho, ako i na orgány činné v trestnom konaní.
Podľa nich manipulujú faktami.


https://slovensko.hnonline.sk/25884658-vysetrovanie-vyboha-je-europskym-unikatom-z-hladiska-procesnych-pochybeni-ako-i-poruseni-zakona-mysli-si-cesky-advokat Vyšetrovanie Výboha je európskym unikátom z hľadiska procesných pochybení, ako i porušení zákona, myslí si český advokát. Tím právnych zástupcov podnikateľa obvineného v kauze Mýtnik III sa rozšíril o **Roberta Kaliňáka.** Advokáti podávajú trestné oznámenie na kajúcnikov Suchobu a Imreczeho, ako i na orgány činné v trestnom konaní. Podľa nich manipulujú faktami.

Prokuratúra: Podali obžalobu v daňovej kauze exprezidenta A. Kisku.
Bratislava 13. apríla (TASR) - Prokurátor Krajskej prokuratúry (KP) Prešov podal v utorok (12. 4.) obžalobu v daňovej kauze exprezidenta Andreja Kisku. Prokuratúra o tom informovala na sociálnej sieti.


"Prokurátor KP Prešov podal dňa 12. apríla 2022 na Okresný súd v Poprade obžalobu na obvineného E. K. za pokračovací zločin daňového podvodu a na obvineného A. K. za pokračovací zločin daňového podvodu," priblížila prokuratúra. Týka sa neoprávneného uplatnenia nároku na vrátenie nadmerného odpočtu spoločnosťou KTAG za jún 2013, november 2013 a apríl 2014 v celkovej výške 155.184,40 eura.


"Nemám zatiaľ takúto informáciu," povedal pre TASR Kiska s tým, že vyjadrenie poskytne až vtedy, keď bude mať vedomosť o podanej obžalobe.


"V prípade odsúdenia mu hrozí nepodmienečný trest odňatia slobody od sedem do 12 rokov," uviedol pre TASR docent trestného práva Peter Kováč z Právnickej fakulty Trnavskej univerzity v Trnave. Ako dodal, priťažujúcou okolnosťou je u exprezidenta skutočnosť, že mal byť organizátorom trestnej činnosti.
https://www.teraz.sk/slovensko/prokuratura-podali-obzalobu-v-danove/626369-clanok.html


Prokuratúra: **Podali obžalobu v daňovej kauze exprezidenta A. Kisku.** Bratislava 13. apríla (TASR) - Prokurátor Krajskej prokuratúry (KP) Prešov podal v utorok (12. 4.) obžalobu v daňovej kauze exprezidenta Andreja Kisku. Prokuratúra o tom informovala na sociálnej sieti. "Prokurátor KP Prešov podal dňa 12. apríla 2022 na Okresný súd v Poprade obžalobu na obvineného E. K. za pokračovací zločin daňového podvodu a na obvineného A. K. za pokračovací zločin daňového podvodu," priblížila prokuratúra. Týka sa neoprávneného uplatnenia nároku na vrátenie nadmerného odpočtu spoločnosťou KTAG za jún 2013, november 2013 a apríl 2014 v celkovej výške 155.184,40 eura. "Nemám zatiaľ takúto informáciu," povedal pre TASR Kiska s tým, že vyjadrenie poskytne až vtedy, keď bude mať vedomosť o podanej obžalobe. "V prípade odsúdenia mu hrozí nepodmienečný trest odňatia slobody od sedem do 12 rokov," uviedol pre TASR docent trestného práva Peter Kováč z Právnickej fakulty Trnavskej univerzity v Trnave. Ako dodal, priťažujúcou okolnosťou je u exprezidenta skutočnosť, že mal byť organizátorom trestnej činnosti. https://www.teraz.sk/slovensko/prokuratura-podali-obzalobu-v-danove/626369-clanok.html

Prokuratúra: Podali obžalobu v daňovej kauze exprezidenta A. Kisku.

mne to pride ako pripad Nicolasa Sarkozyho, nesplnis budes potrestany. Podla mna bude podmienka, na vystrahu druhym


[quote="pid:67717, uid:94"]Prokuratúra: Podali obžalobu v daňovej kauze exprezidenta A. Kisku.[/quote] mne to pride ako pripad Nicolasa Sarkozyho, nesplnis budes potrestany. Podla mna bude podmienka, na vystrahu druhym

Ale ak bude náš Endrjú právoplatne odsúdený za "pokarčovací zločin daňového podvodu" a v tomto prípade sa jedná o prezidentskú kampaň, bol či nebol legitímnym prezidentom? Príčinná súvislosť tam je (ak by nepodvádzal, voľby by nemusel vyhrať).


Ale ak bude náš Endrjú právoplatne odsúdený za "pokarčovací zločin daňového podvodu" a v tomto prípade sa jedná o prezidentskú kampaň, bol či nebol legitímnym prezidentom? Príčinná súvislosť tam je (ak by nepodvádzal, voľby by nemusel vyhrať).

https://finweb.hnonline.sk/ekonomika/26121691-zistenie-hn-kosicky-u-s-steel-ponukaju-na-predaj


Kolotoč vzhľadom na predaj košickej huty sa po piatich rokoch opäť roztočil.
Záujem o našu top fabriku majú mať zahraniční investori.
Už je to viac ako dve dekády, odkedy sa Východoslovenské železiarne premenovali na U. S. Steel. Vtedy sa síce zmenil vlastník, pozícia kľúčového zamestnávateľa na východnom Slovensku a jedného z najväčších v celej krajine však zostala. A práve táto strategická firma má byť aktuálne na predaj. Pre HN to potvrdili dobre informované zdroje z východu Slovenska.


Nejde pritom o prvý pokus amerického korporátu z Pittsburghu o stiahnutie sa z nášho trhu. O ich odchode sa otvorene hovorilo už pred piatimi rokmi. Vtedy mal topmanažment z USA na stole tri zaujímavé ponuky. Dve mali byť čínske, od oceliarskej He Steel Group a energetického holdingu CEFC, a jedna z Česka od konzorcia spoločností na čele s Moravia Steel.


....


https://finweb.hnonline.sk/ekonomika/26121691-zistenie-hn-kosicky-u-s-steel-ponukaju-na-predaj Kolotoč vzhľadom na predaj košickej huty sa po piatich rokoch opäť roztočil. Záujem o našu top fabriku majú mať zahraniční investori. Už je to viac ako dve dekády, odkedy sa Východoslovenské železiarne premenovali na U. S. Steel. Vtedy sa síce zmenil vlastník, pozícia kľúčového zamestnávateľa na východnom Slovensku a jedného z najväčších v celej krajine však zostala.** A práve táto strategická firma má byť aktuálne na predaj**. Pre HN to potvrdili dobre informované zdroje z východu Slovenska. Nejde pritom o prvý pokus amerického korporátu z Pittsburghu o stiahnutie sa z nášho trhu. O ich odchode sa otvorene hovorilo už pred piatimi rokmi. Vtedy mal topmanažment z USA na stole tri zaujímavé ponuky. Dve mali byť čínske, od oceliarskej He Steel Group a energetického holdingu CEFC, a jedna z Česka od konzorcia spoločností na čele s Moravia Steel. ....

V názvoch veľkonočných sviatkov počas Svätého týždňa došlo k úpravám.
Tie sú dôsledkom snahy o väčšiu vernosť latinskému originálu - použité
názvy v novom vydaní Rímskeho misálu sú bližšie výrazom, ktoré
má originálny Missale Romanum. Pre TASR to uviedol hovorca Konferencie biskupov
Slovenska Martin Kramara.


Namiesto Kvetnej nedele sa používa názov Palmová nedeľa.
Zelený štvrtok bude po novom niesť názov Štvrtok svätého týždňa,
Veľký piatok zas Piatok utrpenia Pána.
Kramara priblížil že z Bielej soboty sa stáva Svätá sobota,
Veľkonočná nedeľa sa zmenila na Veľkonočnú nedeľu Pánovho zmŕtvychvstania.
Pomenovanie Veľkonočný pondelok sa zmenilo podľa Rímskeho misálu
na Pondelok vo veľkonočnej oktáve.
https://www1.pluska.sk/regiony/koniec-kvetnej-nedele-velkonocne-sviatky-menia-nazvy-aha-ako-budu-volat-novom?fbclid=IwAR0xPVfnQmdj5EzmaYQ4hVTbljRdBhMlzBjZnLlTD0btBCg5Z4nE_SLyC_Y


**V názvoch veľkonočných sviatkov počas Svätého týždňa došlo k úpravám.** Tie sú dôsledkom snahy o väčšiu vernosť latinskému originálu - použité názvy v novom vydaní Rímskeho misálu sú bližšie výrazom, ktoré má originálny Missale Romanum. Pre TASR to uviedol hovorca Konferencie biskupov Slovenska Martin Kramara. Namiesto Kvetnej nedele sa používa názov **Palmová nedeľa.** Zelený štvrtok bude po novom niesť názov **Štvrtok svätého týždňa**, Veľký piatok zas **Piatok utrpenia Pána**. Kramara priblížil že z Bielej soboty sa stáva **Svätá sobota**, Veľkonočná nedeľa sa zmenila na **Veľkonočnú nedeľu Pánovho zmŕtvychvstania.** Pomenovanie Veľkonočný pondelok sa zmenilo podľa Rímskeho misálu **na Pondelok vo veľkonočnej oktáve.** https://www1.pluska.sk/regiony/koniec-kvetnej-nedele-velkonocne-sviatky-menia-nazvy-aha-ako-budu-volat-novom?fbclid=IwAR0xPVfnQmdj5EzmaYQ4hVTbljRdBhMlzBjZnLlTD0btBCg5Z4nE_SLyC_Y
  • Šibanie je magický rituál, pri ktorom sa využíva mágia dotyku. Korbáče sa plietli z mladých vŕbových prútikov, ktoré sú na jar čerstvé, naliate miazgou a ich kontakt s dievčenským či so ženským telom mal preniesť pružnosť, ohybnosť, mladosť a krásu aj na dievčatá a ženy. Podobne to bolo s oblievačkou (kúpačkou) - dievčatá a ženy sa sa oblievali "živou" vodou z potoka či zo studne a jej čerstvosť mala tieto vlastnosti sprostredkovať aj dievčatám, aby boli čerstvé a rýchle v práci. Pôvod šibačky a oblievačky tkvie ešte v predkresťanskom období, keď Slovania slávili sviatky jari ako symbol plodnosti a dotyk vŕbových prútikov so ženským telom znamenal odovzdávanie plodivej sily. Obrad polievania vyjadroval želanie, aby uzdravujúca, očisťujúca a omladzujúca sila, pripisovaná vode v tento čas, prešla na oblievané ženy a dievky. -

citát je z knihy Slovenský rok v ľudových zvykoch, obradoch a tradíciach od Kataríny Nádaskej.
Takže dotyk korbáča z mladých prútikov, nie ženu utásať, čo je voda na mlyn feministkám a liberálom, aby kričali o násilí voči ženám a aby sa viedli debaty o nezmyselnosti ľudových zvykov. Lenže ľudové zvyky, tradície a kultúra to je to, čo nás robí jedinečnými, odlišuje od iných národov, aby z nás nebolo len šedá, beztvárna masa. Preto treba poznať skutočnú podstatu našich zvykov.
Zvyky Veľkonočného pondelka treba robiť skoro ráno, do obeda. Poobede sa to už nepatrilo, to chodili len "poščaní" A v utorok mohli dievčatá poliať chlapcov, zväčša väčšie tých, ktorých dolapili na ulici. Verilo sa, že dievča, ktoré nebude na Veľkonočný pondelok poliate môže oprašivieť. (tiež z knihy Kataríny Nádaskej)


- Šibanie je magický rituál, pri ktorom sa využíva mágia dotyku. Korbáče sa plietli z mladých vŕbových prútikov, ktoré sú na jar čerstvé, naliate miazgou a ich kontakt s dievčenským či so ženským telom mal preniesť pružnosť, ohybnosť, mladosť a krásu aj na dievčatá a ženy. Podobne to bolo s oblievačkou (kúpačkou) - dievčatá a ženy sa sa oblievali "živou" vodou z potoka či zo studne a jej čerstvosť mala tieto vlastnosti sprostredkovať aj dievčatám, aby boli čerstvé a rýchle v práci. Pôvod šibačky a oblievačky tkvie ešte v predkresťanskom období, keď Slovania slávili sviatky jari ako symbol plodnosti a dotyk vŕbových prútikov so ženským telom znamenal odovzdávanie plodivej sily. Obrad polievania vyjadroval želanie, aby uzdravujúca, očisťujúca a omladzujúca sila, pripisovaná vode v tento čas, prešla na oblievané ženy a dievky. - citát je z knihy Slovenský rok v ľudových zvykoch, obradoch a tradíciach od Kataríny Nádaskej. Takže dotyk korbáča z mladých prútikov, nie ženu utásať, čo je voda na mlyn feministkám a liberálom, aby kričali o násilí voči ženám a aby sa viedli debaty o nezmyselnosti ľudových zvykov. Lenže ľudové zvyky, tradície a kultúra to je to, čo nás robí jedinečnými, odlišuje od iných národov, aby z nás nebolo len šedá, beztvárna masa. Preto treba poznať skutočnú podstatu našich zvykov. Zvyky Veľkonočného pondelka treba robiť skoro ráno, do obeda. Poobede sa to už nepatrilo, to chodili len "poščaní" A v utorok mohli dievčatá poliať chlapcov, zväčša väčšie tých, ktorých dolapili na ulici. Verilo sa, že dievča, ktoré nebude na Veľkonočný pondelok poliate môže oprašivieť. (tiež z knihy Kataríny Nádaskej)
Upravené 18. 4. 2022 o 06:40

K nedávnej výzve joxa, aby sme sa nebáli prebrať samosprávu vyšiel článok od ZMOSu, kde je pekne popísané, aké kompetencie má samospráva a čo presne tam zlyháva.


https://nazory.pravda.sk/analyzy-a-postrehy/clanok/623815-samosprava-ako-sklbana-hus/


K nedávnej výzve joxa, aby sme sa nebáli prebrať samosprávu vyšiel článok od ZMOSu, kde je pekne popísané, aké kompetencie má samospráva a čo presne tam zlyháva. https://nazory.pravda.sk/analyzy-a-postrehy/clanok/623815-samosprava-ako-sklbana-hus/

Moderátor

Zadržali exministra vnútra Kaliňáka. S Ficom sú obvinení zo založenia zločineckej skupiny
https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/623970-zadrzali-exministra-vnutra-kalinaka-s-ficom-su-obvineni-zo-zalozenia-zlocineckej-skupiny/


Zadržali exministra vnútra Kaliňáka. S Ficom sú obvinení zo založenia zločineckej skupiny https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/623970-zadrzali-exministra-vnutra-kalinaka-s-ficom-su-obvineni-zo-zalozenia-zlocineckej-skupiny/

Po tomto by mal letiet riaditel nemocnice Signál z babyboxu nefungoval. Novorozence našli po několika dnech mrtvého


M.Daňo na toto natočil video na YT. Obvinil Ghanamovú ktorá mala pred rokmi toto hniezdo venovať nemocnici....celkom som to nepochopila, ako v čom by mala byť vinná.....ale z pohľadu novinárčiny je na ňu a jej podareného synáčika vysadený.....sú to mimovládkami dosadení paraziti, ktorí sa tvária, že pomáhajú....pričom Ghanam je typické trdlo....on ako novinár je čistá nula, stačí počúvať jeho otázky na TB napr. Smeru.
https://youtu.be/R_3eycffB8k


[quote="pid:68558, uid:10"]Po tomto by mal letiet riaditel nemocnice Signál z babyboxu nefungoval. Novorozence našli po několika dnech mrtvého[/quote] M.Daňo na toto natočil video na YT. Obvinil Ghanamovú ktorá mala pred rokmi toto hniezdo venovať nemocnici....celkom som to nepochopila, ako v čom by mala byť vinná.....ale z pohľadu novinárčiny je na ňu a jej podareného synáčika vysadený.....sú to mimovládkami dosadení paraziti, ktorí sa tvária, že pomáhajú....pričom Ghanam je typické trdlo....on ako novinár je čistá nula, stačí počúvať jeho otázky na TB napr. Smeru. https://youtu.be/R_3eycffB8k
Upravené 20. 4. 2022 o 13:39
39.56k
275
50
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept