Zahraničná politika
Cesko i Slovensko pozaduji zarazeni jaderne energetiky do seznamu "zelenych" odvetvi
Y

Deset států Evropské unie požaduje zařazení jaderné energetiky do seznamu odvětví přispívajících ke snižování poškozování životního prostředí. Seznam vypracovala Evropská komise. Uvádí článek v novinách Figaro.
Francie, Rumunsko, Česko, Finsko, Slovensko, Chorvatsko, Slovinsko, Bulharsko, Polsko a Maďarsko.
„Je velmi důležité brát všechny technologie výroby energie s nízkými emisemi uhlíku stejně. Je proto nezbytné, aby do konce tohoto roku byla jaderná energetika zahrnuta do evropské taxonomie,“ uvádí se v článku.
Autoři článku považují jadernou energetiku za bezpečný energetický zdroj a zdůrazňují, že dodnes neexistují vědecké důkazy toho, že napomáhá globálnímu oteplování více než jiné druhy energií, které jsou zahrnuty do taxonomie. Navíc podle autorů je to dostupný a stabilní zdroj energie, který na rozdíl od plynu chrání evropské spotřebitele před výkyvy cen a také značně snižuje závislost evropské výroby na elektrické energii jiných států.
https://cz.sputniknews.com/20211011/v-eu-pozaduji-zarazeni-jaderne-energetiky-do-seznamu-zelenych-odvetvi-16124670.html


Deset států Evropské unie požaduje zařazení jaderné energetiky do seznamu odvětví přispívajících ke snižování poškozování životního prostředí. Seznam vypracovala Evropská komise. Uvádí článek v novinách Figaro. Francie, Rumunsko, Česko, Finsko, Slovensko, Chorvatsko, Slovinsko, Bulharsko, Polsko a Maďarsko. „Je velmi důležité brát všechny technologie výroby energie s nízkými emisemi uhlíku stejně. Je proto nezbytné, aby do konce tohoto roku byla jaderná energetika zahrnuta do evropské taxonomie,“ uvádí se v článku. Autoři článku považují jadernou energetiku za bezpečný energetický zdroj a zdůrazňují, že dodnes neexistují vědecké důkazy toho, že napomáhá globálnímu oteplování více než jiné druhy energií, které jsou zahrnuty do taxonomie. Navíc podle autorů je to dostupný a stabilní zdroj energie, který na rozdíl od plynu chrání evropské spotřebitele před výkyvy cen a také značně snižuje závislost evropské výroby na elektrické energii jiných států. https://cz.sputniknews.com/20211011/v-eu-pozaduji-zarazeni-jaderne-energetiky-do-seznamu-zelenych-odvetvi-16124670.html
161
0
1
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept