Zahraničná politika
Josep Borrel - Brusel může potřebovat dodatečné množství ruského plynu
Y

Vysoký zástupce EU pro zahraniční věci a bezpečnost Josep Borrel v rozhovoru pro noviny El Pais prohlásil, že Brusel může potřebovat dodatečné množství ruského plynu.
Podle Borrela ho bude v dnešní situaci potřebovat víc, než stojí ve smlouvě.
https://cz.sputniknews.com/20211011/borrel-evropska-unie-muze-potrebovat-vic-plynu-nez-se-planovalo-16127645.html


Vysoký zástupce EU pro zahraniční věci a bezpečnost Josep Borrel v rozhovoru pro noviny El Pais prohlásil, že Brusel může potřebovat dodatečné množství ruského plynu. Podle Borrela ho bude v dnešní situaci potřebovat víc, než stojí ve smlouvě. https://cz.sputniknews.com/20211011/borrel-evropska-unie-muze-potrebovat-vic-plynu-nez-se-planovalo-16127645.html

ysoký zástupce EU pro zahraniční věci a bezpečnost Josep Borrel v rozhovoru pro noviny El Pais prohlásil, že Brusel může potřebovat dodatečné množství ruského plynu.

Proč zrovna ruského? Existuje ještě emerický břidlicový, norský, katarský plyn... Poláci kdysi mluvili o tom, jak rozjedou těžbu břídlicového plynu, dokonce Ukrajinci. Halo, kde je plyn jiné, národnosti, než fuj, fuj ruské? Netotalitní, svobodný, tolerantní.
Prodává se na totalitní asijské burze, protože tam víc platí? A to nevadí?


Tak přiznejme barvu, že jsme na ruském plynu závislí a podle toho se chovejme. Chce to jinou koncepci vztahů s Ruskem.


"V předvečer stálý zástupce Ruska při EU Vladimir Čižov upozornil, že Evropská unie se v budoucnosti dokáže vyhnout krizi s dodávkami modrého paliva, jakmile zlepší vztahy s Moskvou a přestane vnímat Rusko jako nepřítele."


[quote="pid:37135, uid:68"]ysoký zástupce EU pro zahraniční věci a bezpečnost Josep Borrel v rozhovoru pro noviny El Pais prohlásil, že Brusel může potřebovat dodatečné množství ruského plynu.[/quote] Proč zrovna ruského? Existuje ještě emerický břidlicový, norský, katarský plyn... Poláci kdysi mluvili o tom, jak rozjedou těžbu břídlicového plynu, dokonce Ukrajinci. Halo, kde je plyn jiné, národnosti, než fuj, fuj ruské? Netotalitní, svobodný, tolerantní. Prodává se na totalitní asijské burze, protože tam víc platí? A to nevadí? Tak přiznejme barvu, že jsme na ruském plynu závislí a podle toho se chovejme. Chce to jinou koncepci vztahů s Ruskem. "V předvečer stálý zástupce Ruska při EU Vladimir Čižov upozornil, že Evropská unie se v budoucnosti dokáže vyhnout krizi s dodávkami modrého paliva, jakmile zlepší vztahy s Moskvou a přestane vnímat Rusko jako nepřítele."
277
1
2
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept