Zahraničná politika
Čína oznámila, že jej sily sú v plnej pohotovosti na zásah v Taiwane

Čína oznámila, že jej sily sú v plnej pohotovosti na zásah v Taiwane


Potom, čo Spojené štáty potvrdili údaje, že na Taiwane môže byť umiestnených niekoľko desiatok až niekoľko stoviek amerických vojakov, Čína oznámila, že si vyhradzuje právo zahájiť preventívny úder na Taiwan a už uviedla svoje sily do stavu plnej bojovej pohotovosti.


https://sk.news-front.info/2021/10/09/cina-oznamila-ze-jej-sily-su-v-plnej-pohotovosti-na-zasah-v-taiwane/


Čína oznámila, že jej sily sú v plnej pohotovosti na zásah v Taiwane Potom, čo Spojené štáty potvrdili údaje, že na Taiwane môže byť umiestnených niekoľko desiatok až niekoľko stoviek amerických vojakov, Čína oznámila, že si vyhradzuje právo zahájiť preventívny úder na Taiwan a už uviedla svoje sily do stavu plnej bojovej pohotovosti. https://sk.news-front.info/2021/10/09/cina-oznamila-ze-jej-sily-su-v-plnej-pohotovosti-na-zasah-v-taiwane/

na Taiwane môže byť umiestnených niekoľko desiatok až niekoľko stoviek amerických vojakov
Sbalí si baťohy, a vrátí se domů. Už to mají nacvičené ...


[quote="pid:36741, uid:12"]na Taiwane môže byť umiestnených niekoľko desiatok až niekoľko stoviek amerických vojakov[/quote]Sbalí si baťohy, a vrátí se domů. Už to mají nacvičené ...

A k čemu by si Čína pomohla?
Vyhrát na 6. prioritě a jinak se odepsat? Vtrhnout někam, kde je lidé nechtějí?
Ukázat, že nejsou o nic lepší, než USA?


Zazdili by si mnoho cest jinde.


Dodatek: Čína má svých problémů dost, například Evergrande a to je jen to, co se k nám dostane.
Tak si chce, jak je v Číně typické, zachovat tvář, ukazuje (hlavně spíše na USA než na Taiwan jako takový) svaly a odvádí pozornost.


KDO ŘÍDÍ BARTER TOWN?


https://www.youtube.com/watch?v=kJ-UZ4DvYBg


A k čemu by si Čína pomohla? Vyhrát na 6. prioritě a jinak se odepsat? Vtrhnout někam, kde je lidé nechtějí? Ukázat, že nejsou o nic lepší, než USA? Zazdili by si mnoho cest jinde. Dodatek: Čína má svých problémů dost, například Evergrande a to je jen to, co se k nám dostane. Tak si chce, jak je v Číně typické, zachovat tvář, ukazuje (hlavně spíše na USA než na Taiwan jako takový) svaly a odvádí pozornost. KDO ŘÍDÍ BARTER TOWN? https://www.youtube.com/watch?v=kJ-UZ4DvYBg
Upravené 10. 10. 2021 o 08:57

Čína má svých problémů dost, například Evergrande
Zpráva z Novinek : Čínská společnost Evergrande směřuje ke krachu, otřes hrozí celé zemi. Do pondělí musí Evergrande splatit část svých dluhů, jinak zbankrotuje. Zadlužený je ale celý realitní sektor v Číně, který může strhnout Čínu do propasti. Pád společnosti, která celkem dluží 305 miliard dolarů, vyvolává velké obavy. Analytici JP Morgan pak odhadli, že ve skutečnosti činily závazky Evergrande vůči věřitelům na konci června 177 procent hodnoty, a ne sto procent, jak stálo v účetnictví.


[quote="pid:36831, uid:181"]Čína má svých problémů dost, například Evergrande[/quote]Zpráva z [Novinek](https://www.novinky.cz/zahranicni/svet/clanek/cinska-spolecnost-evergrande-smeruje-ke-krachu-otres-hrozi-cele-zemi-40375643) : Čínská společnost Evergrande směřuje ke krachu, otřes hrozí celé zemi. Do pondělí musí Evergrande splatit část svých dluhů, jinak zbankrotuje. Zadlužený je ale celý realitní sektor v Číně, který může strhnout Čínu do propasti. Pád společnosti, která celkem dluží 305 miliard dolarů, vyvolává velké obavy. Analytici JP Morgan pak odhadli, že ve skutečnosti činily závazky Evergrande vůči věřitelům na konci června 177 procent hodnoty, a ne sto procent, jak stálo v účetnictví.

Keby Čína zasiahla na Taiwane, američania by možno vojensky veľa nezmohli..ale sankcie na dovoz tovaru by zaviedli..a hlavne by tlačili na EU aby tiež zaviedla sankcie,clá apod...a to by bola rana svetovému obchodu..
Hm..možno v nejakom momente sa to stane..


Keby Čína zasiahla na Taiwane, američania by možno vojensky veľa nezmohli..ale sankcie na dovoz tovaru by zaviedli..a hlavne by tlačili na EU aby tiež zaviedla sankcie,clá apod...a to by bola rana svetovému obchodu.. Hm..možno v nejakom momente sa to stane..

Čína se zlobí. Tchajwanský ministr zahraničí míří do Prahy


https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/cina-se-zlobi-tchajwansky-ministr-zahranici-miri-do-prahy-40375656#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=ky1dfu1UR8x-202110211339&dop_id=40375656&source=hp&seq_no=3&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz


"Mluvčí tchajwanské diplomacie Joanne Ouová novinářům řekla, že ministr Wu se nejprve v úterý zúčastní na Slovensku konference organizované tamní nevládní organizací a poté se vydá do Prahy, kde se sejde s předsedou Senátu Milošem Vystrčilem a sejít by se měl také s pražským primátorem Zdeňkem Hřibem."

Vystrčil s Hřibem zřejmě ani "netuší, co činí"...


**Čína se zlobí. Tchajwanský ministr zahraničí míří do Prahy** https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/cina-se-zlobi-tchajwansky-ministr-zahranici-miri-do-prahy-40375656#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=ky1dfu1UR8x-202110211339&dop_id=40375656&source=hp&seq_no=3&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz "Mluvčí tchajwanské diplomacie Joanne Ouová novinářům řekla, že ministr Wu se nejprve v úterý zúčastní na Slovensku konference organizované tamní nevládní organizací a poté se vydá do Prahy, kde se sejde s předsedou Senátu Milošem Vystrčilem a sejít by se měl také s pražským primátorem Zdeňkem Hřibem." ** Vystrčil s Hřibem zřejmě ani "netuší, co činí"...**

Budou světoví a prožijí svých 15 minut slávy . Slávy ?


Budou světoví a prožijí svých 15 minut slávy . Slávy ?

převod Tajwanu pod ČLR je už dávno dokončen, hledá se pro zainteresované přijatelná "veřejná" cesta. Myslím, že obě strany už mají připravené "zboží" na výměnu. Takhle se dnes handluje , přestože ofiko Jalta II zatím neproběhla. Ale copak se takhle nehandlovalo i před Jaltou I ?


převod Tajwanu pod ČLR je už dávno dokončen, hledá se pro zainteresované přijatelná "veřejná" cesta. Myslím, že obě strany už mají připravené "zboží" na výměnu. Takhle se dnes handluje , přestože ofiko Jalta II zatím neproběhla. Ale copak se takhle nehandlovalo i před Jaltou I ?

Slávy ?


Spíše ostudy... Jako by jim ta současná s Milošem Zemanem nestačila !


[quote="pid:38845, uid:57"]Slávy ?[/quote] Spíše ostudy... Jako by jim ta současná s Milošem Zemanem nestačila !

Vavilov má na aurore zaujímavé video k téme:
https://www.youtube.com/watch?v=VLJFL27lR6M


00:00 - как начинаются мировые войны и станет ли Тайвань точкой ее начала
– как будет проходить операция на Тайване: альтернативное правительство и «синяя гибридная армия»
36:00 – какова будет позиция Европы по поводу операции Китая в Тайваньском проливе
39:20 – в чем особенность китайской социализма?
42:00 – способен ли и каким образом Китай может достичь мирового лидерства?
48:00 – без кого Китай не способен создать антиамериканскую ось?
57:00 – проблема «китайских экспертов» и что почитать по Китаю


hovorí že ak by aj prišlo k obsadeniu taiwana ..tak nie klasickou čínskou armádou..ale buďto neoznačenými civilnými jednotkami, policajnými jednotkami...rybárskymi loďmi apod.


Vavilov má na aurore zaujímavé video k téme: https://www.youtube.com/watch?v=VLJFL27lR6M 00:00 - как начинаются мировые войны и станет ли Тайвань точкой ее начала – как будет проходить операция на Тайване: альтернативное правительство и «синяя гибридная армия» 36:00 – какова будет позиция Европы по поводу операции Китая в Тайваньском проливе 39:20 – в чем особенность китайской социализма? 42:00 – способен ли и каким образом Китай может достичь мирового лидерства? 48:00 – без кого Китай не способен создать антиамериканскую ось? 57:00 – проблема «китайских экспертов» и что почитать по Китаю hovorí že ak by aj prišlo k obsadeniu taiwana ..tak nie klasickou čínskou armádou..ale buďto neoznačenými civilnými jednotkami, policajnými jednotkami...rybárskymi loďmi apod.

Tohle chrastění zbraněmi mi připomíná Severní Koreu. Vytvoření informačního šumu pro odvrácení pozornosti.


Tohle chrastění zbraněmi mi připomíná Severní Koreu. Vytvoření informačního šumu pro odvrácení pozornosti.

neviem, vsade sa o tom pise, ze Cina sa chysta obsadit (a z cinskych zdrojov to zdovodnuju potrebou vedenia si zachovat tvar, kedze su problemy s energetikou, krachmi developerov-pravdepodobne cielenymi, kedze nejak sa ta bublina vypustit musi), ale preco by sa na to Cina (odmysliac teda od hrdosti) na to davala? Este pred covidom hovorili, ze najlepsie mozgy z Taiwanu odchadzaju na kontinent Ciny, kedze im tam ponukaju 3x vyssie platy (a povacsinou zivotna uroven na Taiwane nie je az taka uzasna)......Cina postupne ekonomicky preberala znacny vplyv nad Taiwanom+utok nan by znamenal urcite sankcie na urovni Ruska za Krym. Cina je sice producent vsetkeho c.1, ale co by ziskal vojenskym utokom? Okrem tej tvare nic, co by sa nedalo ziskat aj bez toho2. No a okrem toho mi pride, ze cinska armada nema velke skusenosti s bojovymi podmienkami, moze ich byt miliony, ale aj tak je to ine....vid 2.sv.vojna a Cervena armada....iste bola tam aj zrada, nekoordinovanost atd., ale aj tak. Jedine, ze ide naozaj len o krik USA s MSM a nadejou, ze snad tu Cinu konecne k niecomu vyprovokuju


neviem, vsade sa o tom pise, ze Cina sa chysta obsadit (a z cinskych zdrojov to zdovodnuju potrebou vedenia si zachovat tvar, kedze su problemy s energetikou, krachmi developerov-pravdepodobne cielenymi, kedze nejak sa ta bublina vypustit musi), ale preco by sa na to Cina (odmysliac teda od hrdosti) na to davala? Este pred covidom hovorili, ze najlepsie mozgy z Taiwanu odchadzaju na kontinent Ciny, kedze im tam ponukaju 3x vyssie platy (a povacsinou zivotna uroven na Taiwane nie je az taka uzasna)......Cina postupne ekonomicky preberala znacny vplyv nad Taiwanom+utok nan by znamenal urcite sankcie na urovni Ruska za Krym. Cina je sice producent vsetkeho c.1, ale co by ziskal vojenskym utokom? Okrem tej tvare nic, co by sa nedalo ziskat aj bez toho2. No a okrem toho mi pride, ze cinska armada nema velke skusenosti s bojovymi podmienkami, moze ich byt miliony, ale aj tak je to ine....vid 2.sv.vojna a Cervena armada....iste bola tam aj zrada, nekoordinovanost atd., ale aj tak. Jedine, ze ide naozaj len o krik USA s MSM a nadejou, ze snad tu Cinu konecne k niecomu vyprovokuju

Blinken odpovedal na otázku, či USA poskytnú pomoc Taiwanu v prípade "útoku"


Americký minister zahraničných vecí Anthony Blinken vo vysielaní CNN oznámil záväzok Washingtonu zabezpečiť obranné kapacity Taiwanu. Šéf ministerstva zahraničia zároveň nedal priamu odpoveď na otázku, či by Spojené štáty poskytli ostrovu podporu, ak by bol vystavený agresii.


„Na našom prístupe k Taiwanu sa nič nezmenilo. Máme dlhodobý záväzok v rámci dohôd s Taiwanom, ktoré Biden aktívne podporoval, keď bol ešte v Senáte, a ktoré majú zabezpečiť obranné schopnosti Taiwanu, “povedal Blinken.


Televízna moderátorka poznamenala, že štátny tajomník odpovedá „veľmi diplomatickým jazykom“.


„Mohli by ste tým, ktorí nerozumejú diplomatickému jazyku, vysvetliť, čo to presne znamená? Chcete povedať, že Spojené štáty neprídu Taiwanu na pomoc v prípade útoku naň? - zopakoval novinár a požiadal o odpoveď kladne alebo záporne.


Blinken v reakcii zopakoval, že jediné, čo môže povedať, je, že Spojené štáty „zostávajú pevne odhodlané plniť svoje záväzky vyplývajúce z dohôd s Taiwanom“.


Americký prezident Joe Biden predtým povedal, že neusiluje o studenú vojnu s Čínou. Zároveň poznamenal, že Spojené štáty neustúpia zo svojich pozícií a názorov a tiež opätovne potvrdil svoju pripravenosť brániť Taiwan v prípade možnej agresie voči nemu.


Ako vysvetlila hovorkyňa Bieleho domu Jen Psaki, prezidentove vyhlásenia neznamenajú žiadne posuny v americkej politike voči ostrovu.


Ministerstvo zahraničných vecí ČĽR potom pripomenulo, že Peking je proti akýmkoľvek vojenským a oficiálnym kontaktom medzi Spojenými štátmi a Taiwanom a vyzýva Washington, aby dodržiaval princíp „jednej Číny“.


https://russian.rt.com/world/news/923271-blinken-ssha-taiwan


**Blinken odpovedal na otázku, či USA poskytnú pomoc Taiwanu v prípade "útoku"** Americký minister zahraničných vecí Anthony Blinken vo vysielaní CNN oznámil záväzok Washingtonu zabezpečiť obranné kapacity Taiwanu. Šéf ministerstva zahraničia zároveň nedal priamu odpoveď na otázku, či by Spojené štáty poskytli ostrovu podporu, ak by bol vystavený agresii. „Na našom prístupe k Taiwanu sa nič nezmenilo. Máme dlhodobý záväzok v rámci dohôd s Taiwanom, ktoré Biden aktívne podporoval, keď bol ešte v Senáte, a ktoré majú zabezpečiť obranné schopnosti Taiwanu, “povedal Blinken. Televízna moderátorka poznamenala, že štátny tajomník odpovedá „veľmi diplomatickým jazykom“. „Mohli by ste tým, ktorí nerozumejú diplomatickému jazyku, vysvetliť, čo to presne znamená? Chcete povedať, že Spojené štáty neprídu Taiwanu na pomoc v prípade útoku naň? - zopakoval novinár a požiadal o odpoveď kladne alebo záporne. Blinken v reakcii zopakoval, že jediné, čo môže povedať, je, že Spojené štáty „zostávajú pevne odhodlané plniť svoje záväzky vyplývajúce z dohôd s Taiwanom“. Americký prezident Joe Biden predtým povedal, že neusiluje o studenú vojnu s Čínou. Zároveň poznamenal, že Spojené štáty neustúpia zo svojich pozícií a názorov a tiež opätovne potvrdil svoju pripravenosť brániť Taiwan v prípade možnej agresie voči nemu. Ako vysvetlila hovorkyňa Bieleho domu Jen Psaki, prezidentove vyhlásenia neznamenajú žiadne posuny v americkej politike voči ostrovu. Ministerstvo zahraničných vecí ČĽR potom pripomenulo, že Peking je proti akýmkoľvek vojenským a oficiálnym kontaktom medzi Spojenými štátmi a Taiwanom a vyzýva Washington, aby dodržiaval princíp „jednej Číny“. https://russian.rt.com/world/news/923271-blinken-ssha-taiwan

převod Tajwanu pod ČLR je už dávno dokončen


Proč myslíš?


[quote="pid:38847, uid:57"]převod Tajwanu pod ČLR je už dávno dokončen[/quote] Proč myslíš?

Proč myslíš?
zjednoteniu krajiny dôjde, avšak pod novým politickým vedením a novým politickým systémom v daných krajinách. Toto rinčanie zbraňami beriem ako zásterku a odvedenie pozornosti pred udalosťami čo sa dejú v zákulisí. A armáda je toho súčasťou. Taiwan je prostriedkom a zároveň zásterkou na riešenie problémov v Číne a v danom regióne a tým, že armáda je v plnej pohotovosti nikoho neprekvapujú a ani neznepokojujú armádne aktivity.


[quote="pid:40516, uid:181"]Proč myslíš?[/quote]zjednoteniu krajiny dôjde, avšak pod novým politickým vedením a novým politickým systémom v daných krajinách. Toto rinčanie zbraňami beriem ako zásterku a odvedenie pozornosti pred udalosťami čo sa dejú v zákulisí. A armáda je toho súčasťou. Taiwan je prostriedkom a zároveň zásterkou na riešenie problémov v Číne a v danom regióne a tým, že armáda je v plnej pohotovosti nikoho neprekvapujú a ani neznepokojujú armádne aktivity.

zjednoteniu krajiny dôjde, avšak pod novým politickým vedením a novým politickým systémom v daných krajinách.


A co Japonsko?


[quote="pid:40535, uid:528"]zjednoteniu krajiny dôjde, avšak pod novým politickým vedením a novým politickým systémom v daných krajinách.[/quote] A co Japonsko?

protože rozdělení bylo vf procesem, v podstatě podle vzorce používaného Brity v roli globálního lídra. "Stát a anti-stát". vf procesy přinášejí v chronolgii událostí nejméně stabilní a nejméně trvalé výsledky. Sjednocení je naopak sf až nf proces, směřuje k přirozené rovnováze na velmi stabilním fundamentu. Tajvan je teritorium, konstrult - státeček a většina kompetencí je "zasílána" z metropole. Proto.jeho existence je z globálního hlediska epizodní, stejně jakoi existence dvou Korejí anebo Ukrajiny.


protože rozdělení bylo vf procesem, v podstatě podle vzorce používaného Brity v roli globálního lídra. "Stát a anti-stát". vf procesy přinášejí v chronolgii událostí nejméně stabilní a nejméně trvalé výsledky. Sjednocení je naopak sf až nf proces, směřuje k přirozené rovnováze na velmi stabilním fundamentu. Tajvan je teritorium, konstrult - státeček a většina kompetencí je "zasílána" z metropole. Proto.jeho existence je z globálního hlediska epizodní, stejně jakoi existence dvou Korejí anebo Ukrajiny.
1.97k
16
9
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept