Zahraničná politika
Drahý plyn a aktivity Ruska

Drahý plyn a aktivity Ruska
Rostislav Iščenko


"Drahý plyn v Evropě a ve světě je výhodný pro Gazprom: vydělává víc. Ale jen dočasně. Protože už začalo zastavování podniků v Číně a Evropě. Přičemž pokud čínské mají naději na obnovení práce, tak evropské prostě přicházejí na mizinu. Takže, pokud se mimořádně vysoké ceny na plyn (v Evropě cena už dosahovala až 1900 dolarů za tisíc kubických metrů, a ti, kdo nedávno nevěřili, že cena může dosáhnout až tři tisíc, se musí stydlivě omlouvat) udrží relativně dlouho (půl roku nebo rok), Gazprom ztratí většinu svých klientů, protože přijdou na mizinu, načež se trh zmenší dvojnásobně nebo i více, a ceny významně a nadlouho poklesnou."


https://www.novarepublika.cz/2021/10/drahy-plyn-a-aktivity-ruska


**Drahý plyn a aktivity Ruska** Rostislav Iščenko "Drahý plyn v Evropě a ve světě je výhodný pro Gazprom: vydělává víc. Ale jen dočasně. Protože už začalo zastavování podniků v Číně a Evropě. Přičemž pokud čínské mají naději na obnovení práce, tak evropské prostě přicházejí na mizinu. Takže, pokud se mimořádně vysoké ceny na plyn (v Evropě cena už dosahovala až 1900 dolarů za tisíc kubických metrů, a ti, kdo nedávno nevěřili, že cena může dosáhnout až tři tisíc, se musí stydlivě omlouvat) udrží relativně dlouho (půl roku nebo rok), Gazprom ztratí většinu svých klientů, protože přijdou na mizinu, načež se trh zmenší dvojnásobně nebo i více, a ceny významně a nadlouho poklesnou." https://www.novarepublika.cz/2021/10/drahy-plyn-a-aktivity-ruska

Doufám, že Iščenko je chytrý chlapec a vnímá tyto čtyři kroky v souvislostech :
1) navození krize a vzestup ceny až na Unthinkaable |Price
2) moderování krize v čase a sledování hlavního cíle - úderu na segmenty ekonomiky s největší citlivostí
3) pohřeb slabochů(ten právě začíná),co ten úder nevydrželi
4) úklid po mejdanu a příprava na další.


Profit a neprofit Gazpromu teď a příště není podstatný. On to dožene vždy, protože je vlastníkem kohoutků
Těch mejdanů bude více, dokud to nepochopí ta stá opice....


Doufám, že Iščenko je chytrý chlapec a vnímá tyto čtyři kroky v souvislostech : 1) navození krize a vzestup ceny až na Unthinkaable |Price 2) moderování krize v čase a sledování hlavního cíle - úderu na segmenty ekonomiky s největší citlivostí 3) pohřeb slabochů(ten právě začíná),co ten úder nevydrželi 4) úklid po mejdanu a příprava na další. Profit a neprofit Gazpromu teď a příště není podstatný. On to dožene vždy, protože je vlastníkem kohoutků Těch mejdanů bude více, dokud to nepochopí ta stá opice....
Upravené 9. 10. 2021 o 16:15

pohřeb slabochů


Proběhlé volby prokázaly, že většině našich občanů, kteří přišli k volbám, se po takových "pohřbech" zřejmě stýská a chtějí se jich osobně zúčastnit.


[quote="pid:36723, uid:57"]pohřeb slabochů[/quote] Proběhlé volby prokázaly, že většině našich občanů, kteří přišli k volbám, se po takových "pohřbech" zřejmě stýská a chtějí se jich osobně zúčastnit.

Lederen for Conexus Corporate Strategy division, Jānis Eisaks,
sier
Vedúci divízie Conexus Corporate Strategy Jānis Eisaks
hovorí: (m.i.)
Kríza nie je dôsledkom žiadnych zlomyseľných akcií Ruska,
ale samotnej EÚ v dôsledku tlaku USA.


Sjølprodusert energikrise i Baltikum
Energetická kríza vlastnej výroby v Pobaltí
https://steigan.no/2021/10/sjolprodusert-energikrise-i-baltikum/


Lederen for Conexus Corporate Strategy division, Jānis Eisaks, sier Vedúci divízie Conexus Corporate Strategy Jānis Eisaks hovorí: (m.i.) Kríza nie je dôsledkom žiadnych zlomyseľných akcií Ruska, ale samotnej EÚ v dôsledku tlaku USA. Sjølprodusert energikrise i Baltikum Energetická kríza vlastnej výroby v Pobaltí https://steigan.no/2021/10/sjolprodusert-energikrise-i-baltikum/

Dieselům hrozí paralýza. Drahý plyn brzdí výrobu AdBlue, auto bez něj nejede


https://www.idnes.cz/auto/zpravodajstvi/adblue-diesel-duslo-scr-nox-dusik-selektivni-katalyticka-redukce-plyn.A211013_120912_automoto_fdv?zdroj=otvirak


Je to ale zamčené


Dieselům hrozí paralýza. **Drahý plyn** brzdí výrobu AdBlue, auto bez něj nejede https://www.idnes.cz/auto/zpravodajstvi/adblue-diesel-duslo-scr-nox-dusik-selektivni-katalyticka-redukce-plyn.A211013_120912_automoto_fdv?zdroj=otvirak Je to ale zamčené

Dieselům hrozí paralýza.
Presne o tom je to video, ktoré bolo postnuté na fakebuku, tlačovka Klubu 500, kde manažér Dusla Šaľa verejne oznámil zníženie výroby na technologické minimum z dôvodu enormného rastu ceny plynu, ktorá je pre nich vstupnou surovinou a tvorí vyše 11% ročnej spotreby Slovenska. Nebude čpavok = nebudú hnojivá, močovina ani AdBlue. Duslo nakupuje zemný plyn pre potreby výroby 61 rokov, ale doteraz sa nikdy neobjavili takéto problémy, ktoré dokonca hrozia ich zánikom, nakoľko nebude možné udržať rentabilnú výrobu, alebo výrobky budú tak enormne drahé, že nebude o ne záujem. Veď oproti vlaňajšku ich nákupná cena zemného plynu stúpla o šialených 1066%. Výkyvy cien boli v minulosti rádovo v desatinách %, dnes nie je neobvyklá zmena ceny o 100% behom jediného dňa!
Dôsledok bude nielen ochromenie výroby potravín v poľnohospodárstve z dôvodu nedostatku minerálnych hnojív(posledné roky vďaka masívnemu zníženiu chovov dobytka a ošípaných od 90tych rokov iné k použitiu v priemyselnom merítku ani nie sú) , ale aj verejnej dopravy nakoľko všetky motory s normou Euro 5 a vyššie na cesty nevyjdú, teda ani autobusy. Je tým pádom možné predpokladať masívny nárast cien potravinárskych komodít, doslova brutálna inflácia.
Celé toto šialenstvo je dôsledkom tzv. zelenej hystérie rádoby aktivistov nemajúcich absolútny prehľad o previazanosti jednotlivých odvetví a komodít a trpiacich sociálnou idióciou.


[quote="pid:37491, uid:372"]Dieselům hrozí paralýza.[/quote] Presne o tom je to video, ktoré bolo postnuté na fakebuku, tlačovka Klubu 500, kde manažér Dusla Šaľa verejne oznámil zníženie výroby na technologické minimum z dôvodu enormného rastu ceny plynu, ktorá je pre nich vstupnou surovinou a tvorí vyše 11% ročnej spotreby Slovenska. Nebude čpavok = nebudú hnojivá, močovina ani AdBlue. Duslo nakupuje zemný plyn pre potreby výroby 61 rokov, ale doteraz sa nikdy neobjavili takéto problémy, ktoré dokonca hrozia ich zánikom, nakoľko nebude možné udržať rentabilnú výrobu, alebo výrobky budú tak enormne drahé, že nebude o ne záujem. Veď oproti vlaňajšku ich nákupná cena zemného plynu stúpla o šialených 1066%. Výkyvy cien boli v minulosti rádovo v desatinách %, dnes nie je neobvyklá zmena ceny o 100% behom jediného dňa! Dôsledok bude nielen ochromenie výroby potravín v poľnohospodárstve z dôvodu nedostatku minerálnych hnojív(posledné roky vďaka masívnemu zníženiu chovov dobytka a ošípaných od 90tych rokov iné k použitiu v priemyselnom merítku ani nie sú) , ale aj verejnej dopravy nakoľko všetky motory s normou Euro 5 a vyššie na cesty nevyjdú, teda ani autobusy. Je tým pádom možné predpokladať masívny nárast cien potravinárskych komodít, doslova brutálna inflácia. Celé toto šialenstvo je dôsledkom tzv. zelenej hystérie rádoby aktivistov nemajúcich absolútny prehľad o previazanosti jednotlivých odvetví a komodít a trpiacich sociálnou idióciou.
Upravené 13. 10. 2021 o 19:38

Celé toto šialenstvo je dôsledkom tzv. zelenej hystérie


Mýlíte se, celé to "šílenství" je vina neschopných, příp. všehoschopných, našich politiků napříč politickým spektrem.


[quote="pid:37550, uid:77"]Celé toto šialenstvo je dôsledkom tzv. zelenej hystérie[/quote] Mýlíte se, celé to "šílenství" je vina neschopných, příp. všehoschopných, našich politiků napříč politickým spektrem.

Obracene. Ti zeleni politici (a nejen oni) byli dosazeni, aby k tomuto doslo.


Obracene. Ti zeleni politici (a nejen oni) byli dosazeni, aby k tomuto doslo.

motory s normou Euro 5
A bude nutné tyto stupidity v kritické situaci dodržovat? Určitě se najdou šikulové, kteří udělají s řídící jednotkou kouzlo, že bude spokojená i bez adblue.


[quote="pid:37550, uid:77"]motory s normou Euro 5[/quote]A bude nutné tyto stupidity v kritické situaci dodržovat? Určitě se najdou šikulové, kteří udělají s řídící jednotkou kouzlo, že bude spokojená i bez adblue.

problem je, ze sa to tyka hlavne nakladakov a tam to tazko budu riskovat vodici, aby klamali a nasledne platili pokuty na nemeckych cestach. A tyka sa to potom aj autobusov apod.


problem je, ze sa to tyka hlavne nakladakov a tam to tazko budu riskovat vodici, aby klamali a nasledne platili pokuty na nemeckych cestach. A tyka sa to potom aj autobusov apod.

platili pokuty na nemeckych cestach
No to by som chcel vidiet ako policajti chodia s prenosnou stanicou na meranie vyfukovych plynov .... v zivote som take daco nevidel.


[quote="pid:37707, uid:187"]platili pokuty na nemeckych cestach[/quote]No to by som chcel vidiet ako policajti chodia s prenosnou stanicou na meranie vyfukovych plynov .... v zivote som take daco nevidel.

Uvědomte si jednu věc . Pokud přijde okamžik , kdy nebudou jezdit kamiony a nastane krize , tam sem zboží přestane proudit , hromadně . Na kolik týdnů má tento stát rezervu potravin ?


Uvědomte si jednu věc . Pokud přijde okamžik , kdy nebudou jezdit kamiony a nastane krize , tam sem zboží přestane proudit , hromadně . Na kolik týdnů má tento stát rezervu potravin ?

Kreml: Zvýšení dodávek plynu do Evropy je potřeba si dojednat s Gazpromem
https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/kreml-zvyseni-dodavek-plynu-do-evropy-je-potreba-si-dojednat-s-gazpromem/2102844?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_req_id=dbHPGXW6n0R-202110141504&dop_id=13891634


"Moskva - Ruský plynárenský gigant Gazprom dodává nyní do Evropy zemní plyn na maximum podle uzavřených smluv, případné zvýšení dodávek je potřeba si dohodnout s firmou. Řekl to dnes mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov. Moskva v úterý informovala, že Gazprom začal využívat své zásoby, aby zvýšil dodávky suroviny prostřednictvím plynovodů a stabilizoval rostoucí ceny suroviny. Prezident Vladimir Putin řekl, že Rusko dodávky plynu do Evropy zvyšuje, zatímco jiní partneři, včetně Spojených států, je omezují.


"Nad rámec smluv nelze nic dodávat," řekl novinářům mluvčí Kremlu Peskov. "Jak by to šlo? Zadarmo? Musí se o tom jednat s Gazpromem," dodal."


Na kolik týdnů má tento stát rezervu potravin ?


Bohužel, nouzové zásoby potravin má tento stát pro své občany údajně na 1-3 dny, o týdnech nemůže být ani řeč.

https://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/5641-cesko-zvysuje-nouzove-zasoby-jidla-co-se-deje/


Kreml: Zvýšení dodávek plynu do Evropy je potřeba si dojednat s Gazpromem https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/kreml-zvyseni-dodavek-plynu-do-evropy-je-potreba-si-dojednat-s-gazpromem/2102844?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_req_id=dbHPGXW6n0R-202110141504&dop_id=13891634 "Moskva - Ruský plynárenský gigant Gazprom dodává nyní do Evropy zemní plyn na maximum podle uzavřených smluv, případné zvýšení dodávek je potřeba si dohodnout s firmou. Řekl to dnes mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov. Moskva v úterý informovala, že Gazprom začal využívat své zásoby, aby zvýšil dodávky suroviny prostřednictvím plynovodů a stabilizoval rostoucí ceny suroviny. Prezident Vladimir Putin řekl, že Rusko dodávky plynu do Evropy zvyšuje, zatímco jiní partneři, včetně Spojených států, je omezují. **"Nad rámec smluv nelze nic dodávat," řekl novinářům mluvčí Kremlu Peskov. "Jak by to šlo? Zadarmo? Musí se o tom jednat s Gazpromem,"** dodal." [quote="pid:37710, uid:185"]Na kolik týdnů má tento stát rezervu potravin ?[/quote] ** Bohužel, nouzové zásoby potravin má tento stát pro své občany údajně na 1-3 dny, o týdnech nemůže být ani řeč.** https://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/5641-cesko-zvysuje-nouzove-zasoby-jidla-co-se-deje/
Upravené 14. 10. 2021 o 17:26

Snad by pomohlo Rusko
Představa Koláře jak u Putina žebrá o chleba je k nezaplacení. :-)))))


Snad by pomohlo Rusko Představa Koláře jak u Putina žebrá o chleba je k nezaplacení. :-)))))

Snad by pomohlo Rusko
Ale coby. Napriklad na Slovensku by sme vymenili americke blackhawky a kadejaku inu zbytocnu americku techniku za obilniny. Vyhra na oboch frontoch.


[quote="pid:37758, uid:402"]Snad by pomohlo Rusko[/quote]Ale coby. Napriklad na Slovensku by sme vymenili americke blackhawky a kadejaku inu zbytocnu americku techniku za obilniny. Vyhra na oboch frontoch.

Uhlí se vzdát nelze – pomsta staré ekonomiky…


„Uhlí je zdroj, který bude ještě dlouho umožňovat lidstvu žít normální život, protože veškerý kov, cement, beton, cihly …- jak chcete pomocí větrných elektráren nebo solárních panelů tavit ocel, vyrábět cement, spékáním oxidů hliníku, železa, křemíku?“


"V důsledku toho se objevila generace, která nemá vůbec představu o tom, co to jsou přírodní vědy nebo co je to svět, který nás obklopuje. Takovým lidem bez přírodního vzdělání, kteří se stali politiky a kteří ve vedoucích zemích Západu přijímají politická rozhodnutí, lze lehce vysvětlit, jak skvělé to bude, až budou všichni jezdit v elektromobilech, až větrná a sluneční energie zamění vše, co bylo dosud. Přitom jim ale nevysvětlili, že k tomu, aby tento převrat proběhl, že to zaujme docela mnoho času, bude třeba nějak topit, svítit, vyrábět, atd. – než dojdeme do bodu, zvaného energetická rovnováha…"


https://www.novarepublika.cz/2021/10/uhli-se-vzdat-nelze-pomsta-stare-ekonomiky


**Uhlí se vzdát nelze – pomsta staré ekonomiky…** „Uhlí je zdroj, který bude ještě dlouho umožňovat lidstvu žít normální život, protože veškerý kov, cement, beton, cihly …- jak chcete pomocí větrných elektráren nebo solárních panelů tavit ocel, vyrábět cement, spékáním oxidů hliníku, železa, křemíku?“ "**V důsledku toho se objevila generace, která nemá vůbec představu o tom, co to jsou přírodní vědy nebo co je to svět, který nás obklopuje. Takovým lidem bez přírodního vzdělání, kteří se stali politiky a kteří ve vedoucích zemích Západu přijímají politická rozhodnutí, lze lehce vysvětlit, jak skvělé to bude, až budou všichni jezdit v elektromobilech, až větrná a sluneční energie zamění vše, co bylo dosud. Přitom jim ale nevysvětlili, že k tomu, aby tento převrat proběhl, že to zaujme docela mnoho času, bude třeba nějak topit, svítit, vyrábět, atd. – než dojdeme do bodu, zvaného energetická rovnováha…"** https://www.novarepublika.cz/2021/10/uhli-se-vzdat-nelze-pomsta-stare-ekonomiky

jak chcete pomocí větrných elektráren nebo solárních panelů tavit ocel, vyrábět cement, spékáním oxidů hliníku, železa, křemíku


Tím spíš je zvěrstvo uhlím mrhat na výrobu elektřiny a hlavně tepla v domech. A to samé platí i pro ropu v automobilech bohužel.
Problém je v tom, že ani toho uranu není dost.


[quote="pid:37808, uid:270"]jak chcete pomocí větrných elektráren nebo solárních panelů tavit ocel, vyrábět cement, spékáním oxidů hliníku, železa, křemíku[/quote] Tím spíš je zvěrstvo uhlím mrhat na výrobu elektřiny a hlavně tepla v domech. A to samé platí i pro ropu v automobilech bohužel. Problém je v tom, že ani toho uranu není dost.
Upravené 14. 10. 2021 o 22:47

A to samé platí i pro ropu

Ropa se v útrobách Země tvoří pořád.


[quote="pid:37815, uid:402"]A to samé platí i pro ropu[/quote] Ropa se v útrobách Země tvoří pořád.

otázkou je jak rychle a jestli nemá nějakou důležitou funkci takže bychom ji neměli jen tak pálit


otázkou je jak rychle a jestli nemá nějakou důležitou funkci takže bychom ji neměli jen tak pálit

takže bychom ji neměli jen tak pálit

Souhlasím, HNR nám dal na pohyb nohy.


[quote="pid:37819, uid:402"]takže bychom ji neměli jen tak pálit[/quote] Souhlasím, HNR nám dal na pohyb nohy.
2.1k
20
12
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept