Zahraničná politika
Podmořská hora, nebo něco jiného? Odborníci vysvětlují srážku jaderné ponorky

Podmořská hora, nebo něco jiného? Odborníci vysvětlují srážku jaderné ponorky


https://www.navalnews.com/wp-content/uploads/2021/07/US-Navy-Virginia-Block-V-Cutaway-770x410.jpg.webp


Jaderná ponorka USS Connecticut narazila v sobotu v Jihočínském moři při plavbě pod hladinou do "neznámého objektu." Lehce se zranilo patnáct námořníků, jaderná pohonná jednotka se podle amerického velení nepoškodila. Stroj v pátek dorazil k ostrovu Guam.


Zdroj:
https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/podmorska-hora-nebo-neco-jineho-odbornici-vysvetluji-srazku/r~aafc9b3a281211eca824ac1f6b220ee8/


Z nejmenovaných zdrojů blízkých našim tajným službám (Bellingcat a Respekt) na veřejnost prosákly úplně jiné informace. Špičkoví agenti české BIS, kteří pod řízením v CIA vyznamenaného plk. Koudelky pronikli do velení VMF RF a zjistili skutečné původce tohoto incidentu.
Prostě neuvěříte , kdo to je ...


https://pbs.twimg.com/media/FBH_MvsWUAcaJ34?format=jpg&


Zdroj:
https://colonelcassad.livejournal.com/7120593.html


**Podmořská hora, nebo něco jiného? Odborníci vysvětlují srážku jaderné ponorky** https://www.navalnews.com/wp-content/uploads/2021/07/US-Navy-Virginia-Block-V-Cutaway-770x410.jpg.webp Jaderná ponorka USS Connecticut narazila v sobotu v Jihočínském moři při plavbě pod hladinou do "neznámého objektu." Lehce se zranilo patnáct námořníků, jaderná pohonná jednotka se podle amerického velení nepoškodila. Stroj v pátek dorazil k ostrovu Guam. Zdroj: https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/podmorska-hora-nebo-neco-jineho-odbornici-vysvetluji-srazku/r~aafc9b3a281211eca824ac1f6b220ee8/ Z nejmenovaných zdrojů blízkých našim tajným službám (Bellingcat a Respekt) na veřejnost prosákly úplně jiné informace. Špičkoví agenti české BIS, kteří pod řízením v CIA vyznamenaného plk. Koudelky pronikli do velení VMF RF a zjistili skutečné původce tohoto incidentu. Prostě neuvěříte , kdo to je ... https://pbs.twimg.com/media/FBH_MvsWUAcaJ34?format=jpg& Zdroj: https://colonelcassad.livejournal.com/7120593.html
Upravené 8. 10. 2021 o 14:03

Podmořská hora, nebo něco jiného? Odborníci vysvětlují srážku jaderné ponorky

Tak jistě.
Pod hladinou je přece jenom voda.
Nehrozí srážka s čímkoliv, takže není potřeba mít žádné radary sonary periskopy kamery nic.
Když se potom z ničehož nic objeví nečekaně hora, je srážka nevyhnutelná.
Stejně: když nejde ponorka k hoře, musí jít hora k ponorce.
:-)


[quote="pid:36579, uid:317"]Podmořská hora, nebo něco jiného? Odborníci vysvětlují srážku jaderné ponorky[/quote] Tak jistě. Pod hladinou je přece jenom voda. Nehrozí srážka s čímkoliv, takže není potřeba mít žádné radary sonary periskopy kamery nic. Když se potom z ničehož nic objeví nečekaně hora, je srážka nevyhnutelná. Stejně: když nejde ponorka k hoře, musí jít hora k ponorce. :-)

Podmořská hora, nebo něco jiného? Odborníci vysvětlují srážku jaderné ponorky

Odborníci, mělo být v uvozovkách!smile


[quote="pid:36579, uid:317"]Podmořská hora, nebo něco jiného? Odborníci vysvětlují srážku jaderné ponorky[/quote] Odborníci, mělo být v uvozovkách!8)
Upravené 8. 10. 2021 o 14:31

OT z diskuze na Seznamu smile


"Ponorka narazila podmořského nafukovacího stanu, kde zrovna přespávali ruští agenti Petrov a Baširov, kteří se po úspěšné akci "Vrbětice" museli na nějakou dobu někam uklidit. Vedení GRU předpokládalo, že jihočínském moři to bude nejjistější, protože pod svícnem bývá největší tma. "Smůla", zase je objevili. Ta "náhodná srážka" s americkou jadernou ponorkou bylo vyvrcholením dlouho plánované a úspěšně provedené operace americké CIA ve spolupráci s našemi rozvědčíky BIS."


OT z diskuze na Seznamu :D "Ponorka narazila podmořského nafukovacího stanu, kde zrovna přespávali ruští agenti Petrov a Baširov, kteří se po úspěšné akci "Vrbětice" museli na nějakou dobu někam uklidit. Vedení GRU předpokládalo, že jihočínském moři to bude nejjistější, protože pod svícnem bývá největší tma. "Smůla", zase je objevili. Ta "náhodná srážka" s americkou jadernou ponorkou bylo vyvrcholením dlouho plánované a úspěšně provedené operace americké CIA ve spolupráci s našemi rozvědčíky BIS."

"Smůla",

Musím reagovat. Tak jsem se nezasmál už dlouho. Dík!smile


[quote="pid:36587, uid:473"]"Smůla",[/quote] Musím reagovat. Tak jsem se nezasmál už dlouho. Dík!:D

Možná že na té klice , kterou mají zvenku anglosaské ponorky , bude namazán novičok . Doufám že má Putin alibi .


Možná že na té klice , kterou mají zvenku anglosaské ponorky , bude namazán novičok . Doufám že má Putin alibi .

Zahadny stret se zahadnym objektem americke ponorky v Cinskem mori - urazilo ji to pulku nosu
Poskozeni americke ponorky «USS Connecticut» se ukazalo vaznym. Zejmena proto se nemohla potopit a musela plout na povrchu. Poskozeni bylo na vrchnim nosu ponorky a nebylo 100% zavineno druhou ponorkou. Cina vlastni pro ochranu svych mori ruzne podvodni aparaty a kontroluje i Paracelske ostrovy.
https://avia.pro/news/u-amerikanskoy-podvodnoy-lodki-ot-zagadochnogo-stolknoveniya-sneslo-polovinu-nosovoy-chasti


**Zahadny stret se zahadnym objektem americke ponorky v Cinskem mori - urazilo ji to pulku nosu** Poskozeni americke ponorky «USS Connecticut» se ukazalo vaznym. Zejmena proto se nemohla potopit a musela plout na povrchu. Poskozeni bylo na vrchnim nosu ponorky a nebylo 100% zavineno druhou ponorkou. Cina vlastni pro ochranu svych mori ruzne podvodni aparaty a kontroluje i Paracelske ostrovy. https://avia.pro/news/u-amerikanskoy-podvodnoy-lodki-ot-zagadochnogo-stolknoveniya-sneslo-polovinu-nosovoy-chasti

¨Tak minimálně jedním výsledkem je další rána do prestiže "všemohoucí US Navy"... Spíš by mě zajímalo, jestli to nějak komentovala Čína.


¨Tak minimálně jedním výsledkem je další rána do prestiže "všemohoucí US Navy"... Spíš by mě zajímalo, jestli to nějak komentovala Čína.

Tak minimálně jedním výsledkem je další rána do prestiže "všemohoucí US Navy"... Spíš by mě zajímalo, jestli to nějak komentovala Čína.


Asi najdôležitejší je fakt, že tá informácia vôbec uzrela svetlo sveta. Skoro by som povedal, že to bolo ťažšie ozvučiť, ako ututlať. A každý si ju vysvetlí ako treba. Pre dav je to ďalší klinec do US army rakvy, pre jastrabov výstraha. Pre nás vyučovacia lekciasmile


[quote="pid:37194, uid:473"]Tak minimálně jedním výsledkem je další rána do prestiže "všemohoucí US Navy"... Spíš by mě zajímalo, jestli to nějak komentovala Čína.[/quote] Asi najdôležitejší je fakt, že tá informácia vôbec uzrela svetlo sveta. Skoro by som povedal, že to bolo ťažšie ozvučiť, ako ututlať. A každý si ju vysvetlí ako treba. Pre dav je to ďalší klinec do US army rakvy, pre jastrabov výstraha. Pre nás vyučovacia lekcia:)

najdivnejsie je, ze prekazku nezbadal sonar....ved je to jedno, ci je to nepriatelska ponorka, prekazka, podmorska hora ci cast nejakej taziacej supravy, najnovsia ponorka by ju predsa mala cediet detekovat, nie?
Goulem: Cina to komentovala tak, ze ziadala informacie o tom, s cim sa americka ponorka zrazila a co sa vlastne stalo


najdivnejsie je, ze prekazku nezbadal sonar....ved je to jedno, ci je to nepriatelska ponorka, prekazka, podmorska hora ci cast nejakej taziacej supravy, najnovsia ponorka by ju predsa mala cediet detekovat, nie? Goulem: Cina to komentovala tak, ze ziadala informacie o tom, s cim sa americka ponorka zrazila a co sa vlastne stalo
Upravené 12. 10. 2021 o 15:17

Zdravia všetkým.
Na inom diskusnom fóre mi jeden človek poslal obrázok poškodenia usnavy ponorky. 61658d2659571
Ono to nevyzerá na náraz. Tie okraje poškodeného trupu a vnútorné poškodenie ponorky je zaujímavé. Je ťažké určiť čo to spôsobilo.


Zdravia všetkým. Na inom diskusnom fóre mi jeden človek poslal obrázok poškodenia usnavy ponorky. ![61658d2659571](serve/attachment&path=61658d2659571) Ono to nevyzerá na náraz. Tie okraje poškodeného trupu a vnútorné poškodenie ponorky je zaujímavé. Je ťažké určiť čo to spôsobilo.
Upravené 12. 10. 2021 o 15:39

ze prekazku nezbadal sonar

Taková situace teoreticky nastat může.
Sonar provádí detekci objektů tak, že vyšle zvukové vlny a tyto vlny přijímá, když se mu vrátí odražené od nějakých objektů.
Toto funguje ideálně, pokud jediný zvuk široko daleko je jenom ten ze sonaru.
Toto normálně nenastává.
Pokud je však v rámci působnosti sonaru "příliš mnoho zvuku (hluku) z jiných zdrojů", může to snížit detekční schopnost sonaru, případně až na nulu.


[quote="pid:37254, uid:187"]ze prekazku nezbadal sonar[/quote] Taková situace teoreticky nastat může. Sonar provádí detekci objektů tak, že vyšle zvukové vlny a tyto vlny přijímá, když se mu vrátí odražené od nějakých objektů. Toto funguje ideálně, pokud jediný zvuk široko daleko je jenom ten ze sonaru. Toto normálně nenastává. Pokud je však v rámci působnosti sonaru "příliš mnoho zvuku (hluku) z jiných zdrojů", může to snížit detekční schopnost sonaru, případně až na nulu.

Ono to nevyzerá na náraz.

Čistě teoreticky už mohly být provedeny nějaké práce (odstranění poškozeného/pokrouceného pláště), takže už nevidíme stav těsně po nehodě.
Zaujalo mne to "vyboulení" trupu za poškozenou částí - viz "zvlnění" toho červeného chodníčku.


[quote="pid:37259, uid:14"]Ono to nevyzerá na náraz.[/quote] Čistě teoreticky už mohly být provedeny nějaké práce (odstranění poškozeného/pokrouceného pláště), takže už nevidíme stav těsně po nehodě. Zaujalo mne to "vyboulení" trupu za poškozenou částí - viz "zvlnění" toho červeného chodníčku.

Ono to nevyzerá na náraz.


Kdybych nevěděl, že se jedná o ponorku, tak bych řekl, že to vypadá, jako kdyby to vykousl žralok smile


[quote="pid:37259, uid:14"]Ono to nevyzerá na náraz.[/quote] Kdybych nevěděl, že se jedná o ponorku, tak bych řekl, že to vypadá, jako kdyby to vykousl žralok :D
1.53k
13
9
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept