Zahraničná politika
Rakousky president Van der Bellen na navsteve v Polsku
Y

Spolkový prezident Alexander Van der Bellen dnes pokračuje ve své cestě po Polsku oficiální návštěvou Varšavy.
Rozhovorům v polském hlavním městě předcházely bilaterální a ekonomické otázky.
Spolkového prezidenta v pozdních ranních hodinách přivítal s vojenskými poctami jeho Polský protějšek Andrzej Duda. Po čtyřhranném setkání proběhne společná tisková konference obou hlav států.
Na odpoledne je plánován obřad kladení věnců u hrobu neznámého vojáka ve Varšavě. Program zahrnuje také setkání s polským premiérem Mateusz Morawiecki a s předsedy obou parlamentních komor Sejmu a Senátu, Elzbieta Witek a Tomasz Grodzki. Plánuje se také obchodní fórum s polskými a rakouskými obchodními zástupci.
Dalsi temata - EU, pandemie, klimakrise
Spolkový prezident se bude zabývat současnými rozdíly s EU, pandemií a klimatickou krizí s ohledem na nadcházející světovou klimatickou konferenci v Glasgow.
Rakousko-polské ekonomické fórum je také ve znamení udržitelného rozvoje. Ekonomická integrace mezi Rakouskem a Polskem je tesna-Polsko je šestým nejdůležitějším exportním trhem v Rakousku, mnoho rakouských společností působí v Polsku.
Van der Bellenova návštěva je první bilaterální návštěvou spolkového prezidenta v Polsku od roku 2009. Včera se Van der Bellen zúčastnil zahájení nové Rakouské národní výstavy "vzdálenost-Rakousko a Osvětim" ve Státním muzeu Auschwitz-Birkenau.
https://orf.at/#/stories/3231190/
https://orf.at/stories/3231044/


Spolkový prezident Alexander Van der Bellen dnes pokračuje ve své cestě po Polsku oficiální návštěvou Varšavy. Rozhovorům v polském hlavním městě předcházely bilaterální a ekonomické otázky. Spolkového prezidenta v pozdních ranních hodinách přivítal s vojenskými poctami jeho Polský protějšek Andrzej Duda. Po čtyřhranném setkání proběhne společná tisková konference obou hlav států. Na odpoledne je plánován obřad kladení věnců u hrobu neznámého vojáka ve Varšavě. Program zahrnuje také setkání s polským premiérem Mateusz Morawiecki a s předsedy obou parlamentních komor Sejmu a Senátu, Elzbieta Witek a Tomasz Grodzki. Plánuje se také obchodní fórum s polskými a rakouskými obchodními zástupci. Dalsi temata - EU, pandemie, klimakrise Spolkový prezident se bude zabývat současnými rozdíly s EU, pandemií a klimatickou krizí s ohledem na nadcházející světovou klimatickou konferenci v Glasgow. Rakousko-polské ekonomické fórum je také ve znamení udržitelného rozvoje. Ekonomická integrace mezi Rakouskem a Polskem je tesna-Polsko je šestým nejdůležitějším exportním trhem v Rakousku, mnoho rakouských společností působí v Polsku. Van der Bellenova návštěva je první bilaterální návštěvou spolkového prezidenta v Polsku od roku 2009. Včera se Van der Bellen zúčastnil zahájení nové Rakouské národní výstavy "vzdálenost-Rakousko a Osvětim" ve Státním muzeu Auschwitz-Birkenau. https://orf.at/#/stories/3231190/ https://orf.at/stories/3231044/
Upravené 5. 10. 2021 o 13:47

Proces rozpadu čtvrté říše . Domlouvají se budoucí formace , odpovídající zájmům různých hráčů . RU2 , od morže k morži , ?- zájmy skutečných vlastenců jednotlivých zemí .


Proces rozpadu čtvrté říše . Domlouvají se budoucí formace , odpovídající zájmům různých hráčů . RU2 , od morže k morži , ?- zájmy skutečných vlastenců jednotlivých zemí .
225
1
2
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept