Zahraničná politika
Sociální sítě Facebook, Instagram a Whatsapp

Sociální sítě Facebook, Instagram a Whatsapp vypadly.


Všechny tři nefungují od pondělí 5.10. 2021 okolo 17:44 hodin. Uživatelům facebooku se zobrazuje zpráva, že se jejich prohlížeč nemůže připojit.
https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/445584-facebook-instagram-a-whatsapp-spadly-nefunguji-nikde-na-svete


Sociální sítě Facebook, Instagram a Whatsapp vypadly. ----------------------------------------------------- Všechny tři nefungují od pondělí 5.10. 2021 okolo 17:44 hodin. Uživatelům facebooku se zobrazuje zpráva, že se jejich prohlížeč nemůže připojit. https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/445584-facebook-instagram-a-whatsapp-spadly-nefunguji-nikde-na-svete
Upravené 6. 10. 2021 o 07:16

Predpokladám, že influenceri si budú nárokovať na ušlé zisky.........😁


Predpokladám, že influenceri si budú nárokovať na ušlé zisky.........

Všechny tři nefungují od pondělí okolo 17:44 hodin. Uživatelům facebooku se zobrazuje zpráva, že se jejich prohlížeč nemůže připojit.


zato môže Plackova, veď jej vybuchol instagram, pisala na topkach😂😂, robím sú srandu


áno fb nejde, čo už. Whatsapp má netrápi, mám telegram


[quote="pid:35921, uid:78"]Všechny tři nefungují od pondělí okolo 17:44 hodin. Uživatelům facebooku se zobrazuje zpráva, že se jejich prohlížeč nemůže připojit.[/quote] zato môže Plackova, veď jej vybuchol instagram, pisala na topkach

Vypadok hlasi aj UPC, ako tak pozeram tak aj v CZ aj v SK.


Vypadok hlasi aj UPC, ako tak pozeram tak aj v CZ aj v SK.

Moderator

diskusia z čiech
615b460645f4b


[quote="pid:35928, uid:17"]diskusia z čiech[/quote]![615b460645f4b](serve/attachment&path=615b460645f4b)

Moderator

Ouvej, to bude nestastniku ..... Pocitam, ze je to rozcvicka.


Ouvej, to bude nestastniku ..... Pocitam, ze je to rozcvicka.

náhodou když chci něco prodat je marketplace nejlepší


náhodou když chci něco prodat je marketplace nejlepší

Byvala pracovnice Facebooku, Frances Haugenova, vypovida
Jen tak namatkou:


Vliv na duševní zdraví
Ze série zpráv v " WSJ " v posledních týdnech zasáhl článek, ve kterém se jednalo o interní vyšetřování vlivu Instagram na mladé uživatele, obzvláště tvrdě.
Instagram Facebook vědci uvedli, že mnoho teenagerů-zejména dívek – bylo nespokojeno s vlastním tělem, což mělo dopad na duševní zdraví-například ve formě poruch příjmu potravy nebo deprese.
V současné době mohou děti ve věku 13 a více let používat Instagram. Mnoho z nich však při registraci uvádí nesprávné datum narození. S" Instagram Kids " Facebook chtěl tento problém řešit podle svých vlastních prohlášení. Po slyšení v americkém Senátu ale vyšlo najevo, že by se to politicky těžko prosadilo.
Instagram ve svém prohlášení po dobu "60 minut" zdůraznil, že člověk nadále považuje verzi pro mladší lidi za užitečnou: "realita je taková, že děti jsou již online.“
"Instagram je první cigareta dětství", která je navržena tak, aby dospívající byli závislí brzy a nakonec ohrozili své zdraví, řekl mimo jiné Markey. "Facebook se chová jako velké tabákové společnosti: šíří produkt, o kterém vědí, že je škodlivý pro zdraví mladých lidí.“
"Facebook si uvědomil, že pokud změní algoritmus tak, aby byl bezpečnější, lidé tráví na stránce méně času, méně klikají na reklamy," čímž společnost získá méně peněz. Mluvčí společnosti Facebook uvedla: "navrhnout, abychom propagovali špatný obsah a nedělali nic, prostě není pravda.“


Cely clanek na:
https://orf.at/stories/3231047/


**Byvala pracovnice Facebooku, Frances Haugenova, vypovida** Jen tak namatkou: **Vliv na duševní zdraví** Ze série zpráv v " WSJ " v posledních týdnech zasáhl článek, ve kterém se jednalo o interní vyšetřování vlivu Instagram na mladé uživatele, obzvláště tvrdě. Instagram Facebook vědci uvedli, že mnoho teenagerů-zejména dívek – bylo nespokojeno s vlastním tělem, což mělo dopad na duševní zdraví-například ve formě poruch příjmu potravy nebo deprese. V současné době mohou děti ve věku 13 a více let používat Instagram. Mnoho z nich však při registraci uvádí nesprávné datum narození. S" Instagram Kids " Facebook chtěl tento problém řešit podle svých vlastních prohlášení. Po slyšení v americkém Senátu ale vyšlo najevo, že by se to politicky těžko prosadilo. Instagram ve svém prohlášení po dobu "60 minut" zdůraznil, že člověk nadále považuje verzi pro mladší lidi za užitečnou: "realita je taková, že děti jsou již online.“ "Instagram je první cigareta dětství", která je navržena tak, aby dospívající byli závislí brzy a nakonec ohrozili své zdraví, řekl mimo jiné Markey. "Facebook se chová jako velké tabákové společnosti: šíří produkt, o kterém vědí, že je škodlivý pro zdraví mladých lidí.“ "Facebook si uvědomil, že pokud změní algoritmus tak, aby byl bezpečnější, lidé tráví na stránce méně času, méně klikají na reklamy," čímž společnost získá méně peněz. Mluvčí společnosti Facebook uvedla: "navrhnout, abychom propagovali špatný obsah a nedělali nic, prostě není pravda.“ Cely clanek na: https://orf.at/stories/3231047/
Upravené 5. 10. 2021 o 12:15

Nejde to ani v Rusku. Ted rikal Panarin, ze se jedna o specoperaci. Nejake srandicky se Sputniky .... Zitra to bude rozebirat.
Z diskuse vyplyva, ze to nejde na celem svete.


Nejde to ani v Rusku. Ted rikal Panarin, ze se jedna o specoperaci. Nejake srandicky se Sputniky .... Zitra to bude rozebirat. Z diskuse vyplyva, ze to nejde na celem svete.
Upravené 4. 10. 2021 o 21:41

Prvé správy o problémoch sa objavili po 17.30 h SELČ. Hlásia ich predovšetkým používatelia v USA a Británii, ale aj v Kanade, Holandsku, Nemecku, Taliansku, Francúzsku, Rusku a ďalších krajinách.


https://vat.pravda.sk/komunikacia/clanok/602779-facebook-instagram-whatsapp-postihli-rozsiahle-vypadky/


Dobrá je aj debata pod článkom ...


Prvé správy o problémoch sa objavili po 17.30 h SELČ. Hlásia ich predovšetkým používatelia v USA a Británii, ale aj v Kanade, Holandsku, Nemecku, Taliansku, Francúzsku, Rusku a ďalších krajinách. https://vat.pravda.sk/komunikacia/clanok/602779-facebook-instagram-whatsapp-postihli-rozsiahle-vypadky/ Dobrá je aj debata pod článkom ...

Čo je to Facebook, Instagram a Whatsapp? Je to niečo dôležité, bez čoho sa nedá žiť?


Čo je to Facebook, Instagram a Whatsapp? Je to niečo dôležité, bez čoho sa nedá žiť?
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.
Upravené 4. 10. 2021 o 22:09

acebook, Instagram a Whatsapp
Dle mého je to cvičení na velké finále


[quote="pid:35953, uid:623"]acebook, Instagram a Whatsapp[/quote]Dle mého je to cvičení na velké finále

Telegram funguje, prejdete na nej .... Kdyz tam prejdou vsichni, bude pokoj.


Telegram funguje, prejdete na nej .... Kdyz tam prejdou vsichni, bude pokoj.

Dle mého je to cvičení na velké finále


Vidím to naprosto stejně!!!!!


Ale zrovna tytu uváděné služby by nás vůbec trápit nemusely, je to jen dobře, alespoň si lidé pokecají osobně!!!!


[quote="pid:35957, uid:149"]Dle mého je to cvičení na velké finále[/quote] Vidím to naprosto stejně!!!!! Ale zrovna tytu uváděné služby by nás vůbec trápit nemusely, je to jen dobře, alespoň si lidé pokecají osobně!!!!

Je to test jak se zachovají ovce, kolik sebevražd bude, kolik byznysů to položí a tak, dneska soc sítě a zítra možná celý internet, aby bylo veselo, nemocnice, úřady atd... však to známe, lidi se už kovidu nebojí tak jdeme do dalšího dějství...


Je to test jak se zachovají ovce, kolik sebevražd bude, kolik byznysů to položí a tak, dneska soc sítě a zítra možná celý internet, aby bylo veselo, nemocnice, úřady atd... však to známe, lidi se už kovidu nebojí tak jdeme do dalšího dějství...
Upravené 4. 10. 2021 o 22:17

Výpadok týchto služieb je len dobre. Ľudia si uvedomia svoju závislosť a dostanú možnosť s tým niečo urobiť.


Pred rokom vypadol Google a veľa stránok prestalo fungovať len preto, že sú závislé na službách Googlu. O GMaily nehovoriac. Veľa firiem je na ňom závislých. Pritom to vôbec nie je potrebné.


Podstatou internetu bola decentralizácia. Preto vznikol. Ale dnes je veľa ľudí zameraných na IT gigantov a bez nich si nevedia predstaviť fungovanie. Lenže to je v priamom rozpore s podstatou internetu.


Aspoň že sieťová neutralita zostala zachovaná, aj keď sa ju niektorí poskytovatelia internetového pripojenia snažia narušiť. V konečnom dôsledku by to znamenalo obmedzenie 90% obsahu na internete.


Veľký operátor zažaloval Netflix, požaduje poplatky za dátovú prevádzku:
http://dsl.sk/article.php?article=25444


Výpadok týchto služieb je len dobre. Ľudia si uvedomia svoju závislosť a dostanú možnosť s tým niečo urobiť. Pred rokom vypadol Google a veľa stránok prestalo fungovať len preto, že sú závislé na službách Googlu. O GMaily nehovoriac. Veľa firiem je na ňom závislých. Pritom to vôbec nie je potrebné. Podstatou internetu bola decentralizácia. Preto vznikol. Ale dnes je veľa ľudí zameraných na IT gigantov a bez nich si nevedia predstaviť fungovanie. Lenže to je v priamom rozpore s podstatou internetu. Aspoň že sieťová neutralita zostala zachovaná, aj keď sa ju niektorí poskytovatelia internetového pripojenia snažia narušiť. V konečnom dôsledku by to znamenalo obmedzenie 90% obsahu na internete. **Veľký operátor zažaloval Netflix, požaduje poplatky za dátovú prevádzku:** http://dsl.sk/article.php?article=25444
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.
Upravené 4. 10. 2021 o 22:28

Výpadky Facebooku, WhatsAppu a Instagramu jsou pravděpodobně důsledkem problémů s globálními poskytovateli, uvedla společnost Kaspersky Lab pro Sputnik.
Na pozadí rozsáhlých výpadků na Facebooku, Instagramu a WhatsAppu se po celém světě podle webu Downdetector nyní objevují problémy také s Twitterem, Googlem a TikTokem.
Facebook založil v únoru 2004 devatenáctiletý americký student Mark Zuckerberg. Sídlí v kalifornském Menlo Parku. Facebook vlastní také Messenger, WhatsApp a Instagram.
Nutno podotknout, že někteří lidé si v Česku stěžují i na problémy se službami od Vodafonu a T-mobilu. Někteří uživatelé se nemohou připojit k internetu od Vodafonu a nefunguje ani například kabelová televize od tohoto operátora. Jak uvedli na sociální síti, o problému ví a pracují na nápravě.
https://cz.sputniknews.com/20211004/facebook-instagram-a-whatsapp-maji-vypadek-nefunguji-ani-v-cesku-16053873.html


Výpadky Facebooku, WhatsAppu a Instagramu jsou pravděpodobně důsledkem problémů s globálními poskytovateli, uvedla společnost Kaspersky Lab pro Sputnik. Na pozadí rozsáhlých výpadků na Facebooku, Instagramu a WhatsAppu se po celém světě podle webu Downdetector nyní objevují problémy také s Twitterem, Googlem a TikTokem. Facebook založil v únoru 2004 devatenáctiletý americký student Mark Zuckerberg. Sídlí v kalifornském Menlo Parku. Facebook vlastní také Messenger, WhatsApp a Instagram. Nutno podotknout, že někteří lidé si v Česku stěžují i na problémy se službami od Vodafonu a T-mobilu. Někteří uživatelé se nemohou připojit k internetu od Vodafonu a nefunguje ani například kabelová televize od tohoto operátora. Jak uvedli na sociální síti, o problému ví a pracují na nápravě. https://cz.sputniknews.com/20211004/facebook-instagram-a-whatsapp-maji-vypadek-nefunguji-ani-v-cesku-16053873.html

Někteří uživatelé se nemohou připojit k internetu od Vodafonu a nefunguje ani například kabelová televize od tohoto operátora.

Takže to nie je problém fakebuku, ale globálny, vzhľadom k problémom aj u iných sociálnych sietí či telekomunikačných operátorov. Ten chlievik im začína veľmi rychlo padať na hlavu, totálna strata riadenia je na dohľad.


[quote="pid:35969, uid:68"]Někteří uživatelé se nemohou připojit k internetu od Vodafonu a nefunguje ani například kabelová televize od tohoto operátora.[/quote] Takže to nie je problém fakebuku, ale globálny, vzhľadom k problémom aj u iných sociálnych sietí či telekomunikačných operátorov. Ten chlievik im začína veľmi rychlo padať na hlavu, totálna strata riadenia je na dohľad.

FB a spol boli odstavený na úrovni DNS serverov a McAfee sa objavilo toto (ten v strede je šéf Twitteru):
615b66efb0aba


FB a spol boli odstavený na úrovni DNS serverov a McAfee sa objavilo toto (ten v strede je šéf Twitteru): ![615b66efb0aba](serve/attachment&path=615b66efb0aba)

Moderátor

@Ori
S Twitterem se soudi Trump ..... Uvidime.

@Ori S Twitterem se soudi Trump ..... Uvidime.
Upravené 4. 10. 2021 o 22:54

Nutno podotknout, že někteří lidé si v Česku stěžují i na problémy se službami od Vodafonu a T-mobilu. Někteří uživatelé se nemohou připojit k internetu od Vodafonu

Potvrzuji výpadek internetu Vodafone v ČR. Dokonce nefungovalo ani jedno z jejich 4 zákaznických telefonních (!) čísel (které jsem vygúglil pomocí mobilního outú internetu z nějakých keší, páč web jim taky nejel).


FB a spol boli odstavený na úrovni DNS serverov

Potvrzuji výpadek DNS serverů, protože ještě cca v 18:15 se mi podařilo (přes vodafoun internet) pomocí https://77.75.75.176/ dostat se na www.seznam.cz, zatímco adresa www.seznam.cz už nefungovala. Zajímavé, že v té samé době mi např. http://www.parlamentnilisty.cz/ ještě zafungovalo.


Takže: jistá Pandora začne trousit papíry a pak dostanou cifroviki pecku mezi ciferníky? To vše 4 dny před volbami v ČR...


[quote="pid:35969, uid:68"]Nutno podotknout, že někteří lidé si v Česku stěžují i na problémy se službami od Vodafonu a T-mobilu. Někteří uživatelé se nemohou připojit k internetu od Vodafonu[/quote] Potvrzuji výpadek internetu Vodafone v ČR. **Dokonce nefungovalo ani jedno z jejich 4 zákaznických telefonních (!) čísel** (které jsem vygúglil pomocí mobilního outú internetu z nějakých keší, páč web jim taky nejel). [quote="pid:35972, uid:7"]FB a spol boli odstavený na úrovni DNS serverov[/quote] Potvrzuji výpadek DNS serverů, protože ještě cca v 18:15 se mi podařilo (přes vodafoun internet) pomocí https://77.75.75.176/ dostat se na www.seznam.cz, zatímco adresa www.seznam.cz už nefungovala. Zajímavé, že v té samé době mi např. http://www.parlamentnilisty.cz/ ještě zafungovalo. Takže: jistá Pandora začne trousit papíry a pak dostanou cifroviki pecku mezi ciferníky? To vše 4 dny před volbami v ČR...

Podľa jedného z príspevkov vypadol voľný DNS 1.1.1.1. DNS je prekladač číselné adriesy na slovné adresy webových stránok.


https://twitter.com/jgrahamc/status/1445065270272434176

Takže EMriadenie alebo GP musel sa ukázať (čo je zle pre GP)?


V tomto zmysle si treba pozrieť seriál "lovci zločincov" kde Herold (pán starý) vymyslel sociálne siete a iný to len vylepšili. "CIA predsa potrebovala informácie o ľuďoch." (aj toto bola hláška v tom serialy)


Podľa jedného z príspevkov vypadol voľný DNS 1.1.1.1. DNS je prekladač číselné adriesy na slovné adresy webových stránok. https://twitter.com/jgrahamc/status/1445065270272434176 Takže EMriadenie alebo GP musel sa ukázať (čo je zle pre GP)? V tomto zmysle si treba pozrieť seriál "lovci zločincov" kde Herold (pán starý) vymyslel sociálne siete a iný to len vylepšili. "CIA predsa potrebovala informácie o ľuďoch." (aj toto bola hláška v tom serialy)
Upravené 5. 10. 2021 o 05:56

vylepšili. "CIA predsa potrebovala informácie o ľuďoch." (aj toto bola hláška v tom serialy)


presne. Žiaden podobaný študent….


[quote="pid:35984, uid:202"]vylepšili. "CIA predsa potrebovala informácie o ľuďoch." (aj toto bola hláška v tom serialy)[/quote] presne. Žiaden podobaný študent….

Panarin 5.10.2021 - O cernem cyber-pondeli
Probehl vypadek Facebooku a jinych soc. siti.
Trvalo to okolo 6ti hodin.
Vse se to sesypalo na Zuckerberga, ktery prisel o nejmene 7 mld. USD za tuto noc.
Soucasne bych chtel ale poukazat na to, ze v nedeli vecer na rade americkych kanalech bylo rozsahle odhaleni, tykajici se primo Zuckerberga. O to se postarala jeho byvala spolupracovnice Frances Haugen, ktera mluvila o sokujicich faktech, jako je porusovani prav apod. na Facebooku a tykajicich se predevsim Zuckerberga.
Je mozne, ze tato cela akce byla planovana samym Zuckerbergem, oby odvratil pozornost od odhaleni nepeknych faktu Haugenovou.
Jak to bylo opravdu ukaze cas.
https://www.youtube.com/watch?v=4glYoWjydZY


Clanek v nemcine (Frances Haugen), castecne prelozeny jsem davala do tohoto vlakna vcera.


**Panarin 5.10.2021 - O cernem cyber-pondeli** Probehl vypadek Facebooku a jinych soc. siti. Trvalo to okolo 6ti hodin. Vse se to sesypalo na Zuckerberga, ktery prisel o nejmene 7 mld. USD za tuto noc. Soucasne bych chtel ale poukazat na to, ze v nedeli vecer na rade americkych kanalech bylo rozsahle odhaleni, tykajici se primo Zuckerberga. O to se postarala jeho byvala spolupracovnice Frances Haugen, ktera mluvila o sokujicich faktech, jako je porusovani prav apod. na Facebooku a tykajicich se predevsim Zuckerberga. Je mozne, ze tato cela akce byla planovana samym Zuckerbergem, oby odvratil pozornost od odhaleni nepeknych faktu Haugenovou. Jak to bylo opravdu ukaze cas. https://www.youtube.com/watch?v=4glYoWjydZY Clanek v nemcine (Frances Haugen), castecne prelozeny jsem davala do tohoto vlakna vcera.
Upravené 5. 10. 2021 o 14:41

pondělí 5.10. 2021 = 5+1+2+2+1 = 11
Generální ředitel společnosti Mark Zuckerberg
však během několika hodin ztratil neuvěřitelných téměř 7 miliard dolarů,
což ho podle Bloomberga srazilo na páté místo v seznamu nejbohatších lidí na světě.
615c8d927a604


pondělí 5.10. 2021 = 5+1+2+2+1 = 11 Generální ředitel společnosti Mark Zuckerberg však během několika hodin ztratil neuvěřitelných téměř ** 7 miliard** dolarů, což ho podle Bloomberga srazilo na páté místo v seznamu nejbohatších lidí na světě. ![615c8d927a604](serve/attachment&path=615c8d927a604)
Upravené 6. 10. 2021 o 07:17
2.75k
27
16
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept