Egregoriálno-matričné riadenie
Rumunsky miliardar zemrel pri padu letadla v Milanu
Y

Pád lehkého letadla na okraji Milána zabil rumunského miliardáře Dana Petrescu a dalších sedm lidí.
Pilatus PC-12 jednomotorové letadlo startovalo z letiště Linate v Miláně s Petrescu jako pilotem. Mel namireno na dovolenou do Olbia na Sardinii.
Jak včera oznámila agentura pro řízení letového provozu ANSV, letadlo havarovalo v San Donato Milanese jen o několik minut později.
Očití svědci uvedli, že stroj už vzplál, než se zřítil ve městě jihovýchode Milána. Zritil se na kancelářskou budovu, která byla v rekonstrukci.
Petrescu, který měl podle listu "Corriere della Sera" také německé občanství, byl jedním z nejbohatších lidí v Rumunsku. Provozoval stavební firmu a vlastnil několik velkých obchodů a nákupních center.
Mezi oběťmi byli Petrescu a jeho 65letá manželka a jejich 30letý syn San Stefano. Mezi oběťmi havárie bylo také dítě, informuje agentura Corriere della Sera.
Místo havárie navštívili Milánský starosta Beppe Sala a Milánský starosta San Donato Andrea Checchi. Prokurátorka Tiziana Siciliano podle "Corriere della Sera" uvedla, že letový zapisovač havarovaného stroje byl nalezen.
https://orf.at/#/stories/3231004/


Pád lehkého letadla na okraji Milána zabil rumunského miliardáře Dana Petrescu a dalších sedm lidí. Pilatus PC-12 jednomotorové letadlo startovalo z letiště Linate v Miláně s Petrescu jako pilotem. Mel namireno na dovolenou do Olbia na Sardinii. Jak včera oznámila agentura pro řízení letového provozu ANSV, letadlo havarovalo v San Donato Milanese jen o několik minut později. Očití svědci uvedli, že stroj už vzplál, než se zřítil ve městě jihovýchode Milána. Zritil se na kancelářskou budovu, která byla v rekonstrukci. Petrescu, který měl podle listu "Corriere della Sera" také německé občanství, byl jedním z nejbohatších lidí v Rumunsku. Provozoval stavební firmu a vlastnil několik velkých obchodů a nákupních center. Mezi oběťmi byli Petrescu a jeho 65letá manželka a jejich 30letý syn San Stefano. Mezi oběťmi havárie bylo také dítě, informuje agentura Corriere della Sera. Místo havárie navštívili Milánský starosta Beppe Sala a Milánský starosta San Donato Andrea Checchi. Prokurátorka Tiziana Siciliano podle "Corriere della Sera" uvedla, že letový zapisovač havarovaného stroje byl nalezen. https://orf.at/#/stories/3231004/

Od GP dobrá práce. Všichni potenciální dědicové na palubě. Další miliardy z celkové bilance odepsány.


Od GP dobrá práce. Všichni potenciální dědicové na palubě. Další miliardy z celkové bilance odepsány.

K tomu jeste dodam zpravu z 2.10.2021:
Rumunskemu presidentovi Klausu Johannisovi byla udelena v Cachach (Aachen) mezinarodni Karlova cena
za úsilí o sjednocení Evropy. Johannis (62) byl oceněn prestižní cenou jako stavitel mostů mezi Východem a Západem. Předseda Rady EU Charles Michel ve svém projevu vzdal osobní hold metodickému a zásadovému postoji nositele ceny Karla Velikého (otce Evropy).
Klaus Johannis ve svém dekovnem projevu řekl, že Evropská unie se musí stát silnější a odolnější. Unie je "více než kdy jindy závislá na jednotě, solidaritě a soudržnosti a na pragmatickém přístupu, který se zaměřuje na akci a konkrétní výsledky".
Rumunský prezident byl již v prosinci 2019 vyhlášen vítězem. Pandemie odložila slavnostní předání cen téměř o rok a půl.
Slavnostního ceremoniálu v korunovační síni Cáchské Radnice se zúčastnili i předchozí vítězové. Mezi nimi bývalý prezident evropského Parlamentu, Martin Schulz, předseda německého spolkového Sněmu Wolfgang Schäuble, litevska ex-prezidentka Dalia Grybauskaiteová a první předseda Evropské Rady, Herman van Rompuy.
https://orf.at/stories/3230891/


K tomu jeste dodam zpravu z 2.10.2021: **Rumunskemu presidentovi Klausu Johannisovi byla udelena v Cachach (Aachen) mezinarodni Karlova cena** za úsilí o sjednocení Evropy. Johannis (62) byl oceněn prestižní cenou jako stavitel mostů mezi Východem a Západem. Předseda Rady EU Charles Michel ve svém projevu vzdal osobní hold metodickému a zásadovému postoji nositele ceny Karla Velikého (otce Evropy). Klaus Johannis ve svém dekovnem projevu řekl, že Evropská unie se musí stát silnější a odolnější. Unie je "více než kdy jindy závislá na jednotě, solidaritě a soudržnosti a na pragmatickém přístupu, který se zaměřuje na akci a konkrétní výsledky". Rumunský prezident byl již v prosinci 2019 vyhlášen vítězem. Pandemie odložila slavnostní předání cen téměř o rok a půl. Slavnostního ceremoniálu v korunovační síni Cáchské Radnice se zúčastnili i předchozí vítězové. Mezi nimi bývalý prezident evropského Parlamentu, Martin Schulz, předseda německého spolkového Sněmu Wolfgang Schäuble, litevska ex-prezidentka Dalia Grybauskaiteová a první předseda Evropské Rady, Herman van Rompuy. https://orf.at/stories/3230891/
398
2
2
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept