Videá, filmy, knihy
Vyvolený, Rozpoltený, Sklenený

...názvy troch dielov trilógie.
V hlavných úlohách Bruce Willis a Samuel L. Jackson.
Nech vás nepomýli, že v druhom dieli sa z nich dvoch objaví na scéne len B.W. v závere.
Rozuzlenie, a prečo to sem dávam, je na konci tretej časti.
No bez pozretia v chronologickom poradí to nie je ono.


...názvy troch dielov trilógie. V hlavných úlohách Bruce Willis a Samuel L. Jackson. Nech vás nepomýli, že v druhom dieli sa z nich dvoch objaví na scéne len B.W. v závere. Rozuzlenie, a prečo to sem dávam, je na konci tretej časti. No bez pozretia v chronologickom poradí to nie je ono.

...už desať tisíc rokov to tu udržujeme v rovnováhe!”
...tým, že bránia ľuďom odhaliť a rozvinúť svoj potenciál, a tí, ktorí to dokážu, a nedajú sa nimi presvedčiť, že je to len ich individuálna psychická porucha, sú nemilosrdne likvidovaní.
...no niekto ich preľstil!


...už desať tisíc rokov to tu udržujeme v rovnováhe!” ...tým, že bránia ľuďom odhaliť a rozvinúť svoj potenciál, a tí, ktorí to dokážu, a nedajú sa nimi presvedčiť, že je to len ich individuálna psychická porucha, sú nemilosrdne likvidovaní. ...no niekto ich preľstil!

je fakt potrebné si túto trilógiu pozrieť, pretože je, myslím si, pre nás životne doležité rozkódovať slová “psychiatričky” v reštaurácii po eliminácii superhrdinov.
Séria bola natočená v rokoch 2016-2017, tesne pred covidom, cca 5 rokov po Svetovej vojne Z.


je fakt potrebné si túto trilógiu pozrieť, pretože je, myslím si, pre nás životne doležité rozkódovať slová “psychiatričky” v reštaurácii po eliminácii superhrdinov. Séria bola natočená v rokoch 2016-2017, tesne pred covidom, cca 5 rokov po Svetovej vojne Z.

Vdaka za tip, prihodim linky:


https://www.csfd.cz/film/8365-vyvoleny/prehled/
https://www.csfd.cz/film/221871-rozpolceny/prehled/
https://www.csfd.cz/film/512928-skleneny/prehled/


Vsetky su od M. Night Shyamalan, Vyvoleny je uz z roku 2000


Vdaka za tip, prihodim linky: https://www.csfd.cz/film/8365-vyvoleny/prehled/ https://www.csfd.cz/film/221871-rozpolceny/prehled/ https://www.csfd.cz/film/512928-skleneny/prehled/ Vsetky su od M. Night Shyamalan, Vyvoleny je uz z roku 2000

Moderator

Pozrel som ten prvy film "Vyvoleny". V nom cernoch s chorobou, ktora sposobuje lamanie kosti sa snazi prist na to co je zmysel zivota, pritom zabija nevinnych. A potom je tu hrdina (Človek), ktory cely cas o sebe hovori, ze hrdina nie je a zachranuje koho sa da.
Z mojho pohladu cernoch to je GP - cely cas sa snazi najst cosi ... cosi co sa uchopit neda, co sa neda opisat slovom, hlada nieco co sa najst neda a ani spavat mu to neda. Az sa uchyli k vrazdeniu nevinnych. A ten hrdina to je obycajny clovek pocuvajuci hlas Stvoritela, ktory ma v sebe. A to prave cely cas GP nedokaze pochopit, ako moze obycajny clovek pocut hlas Stvoritela a on nie. A preto sa GP mota v svojich uvahach o zivote atd .... Ale myslienka uz na zaciatku je prejavena. Ten kto pocuva hlas Stvoritela, ten netrpi. Ten co hlas Stvoritela ignoruje, ten dostane postupne tie najhorsie choroby (pritom sa nepocita len aktualny zivot ale aj zivoty predosle). Takze clovek, ktory cely zivot trpi na lamavost kosti lamal kosti inym ludom v predoslych zivotoch. A to bud GP nechape alebo pochopit nechce, lebo potom by musel pochopit, ze cely ten cas kona proti voli a Konom Stvoritela ... a vysledky konania GP nie su len "nahodne choroby" a rozne ine "nezdary" (ako napriklad s mociarom) ale su to odplaty za jeho spravanie sa. zaKony stvorenia funguju pre kazdeho rovnako, nikto sa im nevie vyhnut. Kazda akcia vyvola rovnako velku reakciu opacneho smerovania (to vsak neplati ked sa do akcie zapoji laska).


Pozrel som ten prvy film "Vyvoleny". V nom cernoch s chorobou, ktora sposobuje lamanie kosti sa snazi prist na to co je zmysel zivota, pritom zabija nevinnych. A potom je tu hrdina (Človek), ktory cely cas o sebe hovori, ze hrdina nie je a zachranuje koho sa da. Z mojho pohladu cernoch to je GP - cely cas sa snazi najst cosi ... cosi co sa uchopit neda, co sa neda opisat slovom, hlada nieco co sa najst neda a ani spavat mu to neda. Az sa uchyli k vrazdeniu nevinnych. A ten hrdina to je obycajny clovek pocuvajuci hlas Stvoritela, ktory ma v sebe. A to prave cely cas GP nedokaze pochopit, ako moze obycajny clovek pocut hlas Stvoritela a on nie. A preto sa GP mota v svojich uvahach o zivote atd .... Ale myslienka uz na zaciatku je prejavena. Ten kto pocuva hlas Stvoritela, ten netrpi. Ten co hlas Stvoritela ignoruje, ten dostane postupne tie najhorsie choroby (pritom sa nepocita len aktualny zivot ale aj zivoty predosle). Takze clovek, ktory cely zivot trpi na lamavost kosti lamal kosti inym ludom v predoslych zivotoch. A to bud GP nechape alebo pochopit nechce, lebo potom by musel pochopit, ze cely ten cas kona proti voli a Konom Stvoritela ... a vysledky konania GP nie su len "nahodne choroby" a rozne ine "nezdary" (ako napriklad s mociarom) ale su to odplaty za jeho spravanie sa. zaKony stvorenia funguju pre kazdeho rovnako, nikto sa im nevie vyhnut. Kazda akcia vyvola rovnako velku reakciu opacneho smerovania (to vsak neplati ked sa do akcie zapoji laska).

Ferry, ďakujem za reakciu, ale nie je to tak - černoch nie je GP.
Neanalyzujte jednotlivé časti, pokiaľ ste nevideli všetky.
Každá je dejovo ucelená sama o sebe, ale jej posolstvo sa plne odhalí až v kontexte celej trilógie.
Ešte raz prosím všetkých, čo si trúfajú na analýzy EM procesov o analýzu tejto trilógie, a predovšetkým slov psychiatričky v tej reštaurácii...
Je to doležité, pretože jej misia zlyhala - černoch ju preľstil.
Tak ako Svetová vojna Z ohlásila pandémiu, tak isto táto psychiatrička ohlásila niečo doležité pre našu blízku budúcnosť.
Ak jej misia zlyhá, spustia “Stroj”... a jej misia zlyhala.
Čo za STROJ?!
Ja sám si musím ešte túto časť filmu s tými slovami pozrieť znova.


Ferry, ďakujem za reakciu, ale nie je to tak - černoch nie je GP. Neanalyzujte jednotlivé časti, pokiaľ ste nevideli všetky. Každá je dejovo ucelená sama o sebe, ale jej posolstvo sa plne odhalí až v kontexte celej trilógie. Ešte raz prosím všetkých, čo si trúfajú na analýzy EM procesov o analýzu tejto trilógie, a predovšetkým slov psychiatričky v tej reštaurácii... Je to doležité, pretože jej misia zlyhala - černoch ju preľstil. Tak ako Svetová vojna Z ohlásila pandémiu, tak isto táto psychiatrička ohlásila niečo doležité pre našu blízku budúcnosť. Ak jej misia zlyhá, spustia “Stroj”... a jej misia zlyhala. Čo za STROJ?! Ja sám si musím ešte túto časť filmu s tými slovami pozrieť znova.

No pozrel som si druhu cast tej trilogie .... "Rozpolceny". Mal som chut to vypnut uz v stvrtine, pretoze bolo jasne ako to skonci, a ja nemam rad krvaky, horory, teror a ine typy informacnych virusov.
Kto sa aspon trochu vzdelaval v oblasti informacneho vybavenia druhu homo sapiens sapienes, ten velmi dobre vie, ze stav "rozpolcenosti osobnosti" sa da dost casto vidiet v spolocnsoti. Preco? Pretoze kultura, veda a spolocnost ucelovo zamlciava podstatne veci pri vysvetlovani pricin a nasledkov urcitych informacnych procesov.
Ako prve kultura musi uznat reinkarnaciu. Bez nej nedokazu rozpoltenost osobnosti nijako vysvetlit. Dalej je za potreby uznat rozne informacne vrstvy, ktore sa daju vidiet u cloveka. Konkretne podvedomie, vedomie, nadvedomie a potom absolutne vedomie. Tiez sa v spolocnsoti musi uplatnit pokanie ako sposob pochopenia priciny konania a jeho vplyvu na okolite prostredie. Ak toto vsetko spolocnsot bude vyucovat od svojich zakladov, tak 90 % tychto rozpoltencov sa so vsetkymi svojimi "JA" vysporiadaju do veku pohlavnej dospelosti - tjs pocas dospievania sa vysporiadaju samy so sebou, s predchadzajucimi zivotami, s tym co napachali v predchadzajucich zivotoch, pricom nie len sa s tym vysporadaju ale aj pochopia preco tak konali a co to sposobilo. Vtedy vsetky minule "ja" odidu a ostane len terajsie "ja", ktore zahrna nahromadene skusenosti predoslych "ja" + ma to co predchadzajuce "JA" nemali a to pochopenie pricin a nasledkov spravania. Preto uz terajsie ja nebude vrazdit ako netvor, nebude sa spravat ako decko, nebude sa obliekat ako zena aj ked je chlap - pretoze chape co je to vrazda, co je to pomsta, co je to zenske oblecenie ..... Tiez zahrnutim uz spomenutych veci do kultury sa zamedzi vznikaniu dalsich "rozpoltencov" pretoze clovek este v ten zivot co zije pochopi preco konal vtedy tak, preco sa stalo toto a aky vysledok malo toto. Ak bude chciet umriet, tak si spokojne lahne a vysporiadany so svojim zivotom opusti telo aby nadobudol telo nove na porkacovanie objavovania sveta a nadobudanie novych skusenosti. Nie tak ako je to dnes, ze sa trasie kvoli nesplatenej hypoteke, kvoli tomu ze tamtomu ublizil, toho okradol, tamtoho nenavidel atd ... A potom odkial sa berie neklud v dalsom zivote.
Pekne raz o tom hovoril Lev. On stretol cloveka co bol v stredoveku Baronom ci co. Ten pan cely zivot nevedel co mal robit. Furt akoby ho matala minulost, nikde sa necitil dobre. Problem boli jeho obrovske skusenosti z cias "Barona", ktore boli nepochopene (vtedajsia doba nedavala vzdelanie o informacnej casti cloveka ani z 10 % z toho nic co vie dnesna veda). Takze dalsie zivoty po Baronovi boli sama matoha- informacne pretazenie, nepochopenie, nepoholdie, proste akoby vam niekto z podvedomia stale daval otazky, na ktore vy neviete odpovedat. Dotycneho pana opravili pomocou nejakej techniky vytahovania informacii z podvedomia pocas hypnozy. Tak prisli na to ze bol Baron a skusenosti tej osobnosti prebijali skusenosti z ostatnych zivotov. Trvalo im rok, kym vsetko dotycnemu panovi ozrejmili, preco baron spravil toto, a aky to malo nasledok, preco spravil toto a .... vysledok bol, ze baron ostal v minulosti a Pan zacal zit plnohodnotny zivot.
Dajme tomu, ze by sme chceli ponat nosnu myslienku tejto casti o rozdvojenych osobnostiach ... tak kludne sa to da vsetko sfilmovat s uplne inym dejom, zapletkou (napriklad baron) ... ale nie zapadna kinematografia pozna len rezačky, horory a dramy - informacne virusy.


No pozrel som si druhu cast tej trilogie .... "Rozpolceny". Mal som chut to vypnut uz v stvrtine, pretoze bolo jasne ako to skonci, a ja nemam rad krvaky, horory, teror a ine typy informacnych virusov. Kto sa aspon trochu vzdelaval v oblasti informacneho vybavenia druhu homo sapiens sapienes, ten velmi dobre vie, ze stav "rozpolcenosti osobnosti" sa da dost casto vidiet v spolocnsoti. Preco? Pretoze kultura, veda a spolocnost ucelovo zamlciava podstatne veci pri vysvetlovani pricin a nasledkov urcitych informacnych procesov. Ako prve kultura musi uznat reinkarnaciu. Bez nej nedokazu rozpoltenost osobnosti nijako vysvetlit. Dalej je za potreby uznat rozne informacne vrstvy, ktore sa daju vidiet u cloveka. Konkretne podvedomie, vedomie, nadvedomie a potom absolutne vedomie. Tiez sa v spolocnsoti musi uplatnit pokanie ako sposob pochopenia priciny konania a jeho vplyvu na okolite prostredie. Ak toto vsetko spolocnsot bude vyucovat od svojich zakladov, tak 90 % tychto rozpoltencov sa so vsetkymi svojimi "JA" vysporiadaju do veku pohlavnej dospelosti - tjs pocas dospievania sa vysporiadaju samy so sebou, s predchadzajucimi zivotami, s tym co napachali v predchadzajucich zivotoch, pricom nie len sa s tym vysporadaju ale aj pochopia preco tak konali a co to sposobilo. Vtedy vsetky minule "ja" odidu a ostane len terajsie "ja", ktore zahrna nahromadene skusenosti predoslych "ja" + ma to co predchadzajuce "JA" nemali a to pochopenie pricin a nasledkov spravania. Preto uz terajsie ja nebude vrazdit ako netvor, nebude sa spravat ako decko, nebude sa obliekat ako zena aj ked je chlap - pretoze chape co je to vrazda, co je to pomsta, co je to zenske oblecenie ..... Tiez zahrnutim uz spomenutych veci do kultury sa zamedzi vznikaniu dalsich "rozpoltencov" pretoze clovek este v ten zivot co zije pochopi preco konal vtedy tak, preco sa stalo toto a aky vysledok malo toto. Ak bude chciet umriet, tak si spokojne lahne a vysporiadany so svojim zivotom opusti telo aby nadobudol telo nove na porkacovanie objavovania sveta a nadobudanie novych skusenosti. Nie tak ako je to dnes, ze sa trasie kvoli nesplatenej hypoteke, kvoli tomu ze tamtomu ublizil, toho okradol, tamtoho nenavidel atd ... A potom odkial sa berie neklud v dalsom zivote. Pekne raz o tom hovoril Lev. On stretol cloveka co bol v stredoveku Baronom ci co. Ten pan cely zivot nevedel co mal robit. Furt akoby ho matala minulost, nikde sa necitil dobre. Problem boli jeho obrovske skusenosti z cias "Barona", ktore boli nepochopene (vtedajsia doba nedavala vzdelanie o informacnej casti cloveka ani z 10 % z toho nic co vie dnesna veda). Takze dalsie zivoty po Baronovi boli sama matoha- informacne pretazenie, nepochopenie, nepoholdie, proste akoby vam niekto z podvedomia stale daval otazky, na ktore vy neviete odpovedat. Dotycneho pana opravili pomocou nejakej techniky vytahovania informacii z podvedomia pocas hypnozy. Tak prisli na to ze bol Baron a skusenosti tej osobnosti prebijali skusenosti z ostatnych zivotov. Trvalo im rok, kym vsetko dotycnemu panovi ozrejmili, preco baron spravil toto, a aky to malo nasledok, preco spravil toto a .... vysledok bol, ze baron ostal v minulosti a Pan zacal zit plnohodnotny zivot. Dajme tomu, ze by sme chceli ponat nosnu myslienku tejto casti o rozdvojenych osobnostiach ... tak kludne sa to da vsetko sfilmovat s uplne inym dejom, zapletkou (napriklad baron) ... ale nie zapadna kinematografia pozna len rezačky, horory a dramy - informacne virusy.

Film "Skleneny" sa oplati pozriet. Pekne vyzobrazuje ako Niekto (mozno myslia GP, alebo zidojasterov alebo neviem koho) sa vkuse uz 10 000 rokov miesa do zalezitosti ludskej civilizacie na planete pricom sa hra na BOHA. Avsak ziadna rasa ani skupina sa nemoze stavat do pozicie Stvoritela, pretoze nikto nemoze ponat a pochopit svet ako Stvoritel. Pekne to bolo aj vyobrazene v niekolkych scenach. Napriklad dievcina dokazala upokojit netvora. Ako je to mozne? Ved podla logiky sa nic take stat nemoze. Alebo ako mohol clovek vybit zelezne dvere ... chodi po stene atd ... vsetko veci, ktore clovek nemoze vediet. A preco nie? Lebo si Niekto zmyslel, ze to nemoze? Lebo Niekto povedal, ze nasa civilizacia nemoze vyst na taku uroven, lebo "by sme sa vsetci povrazdili"? A ako si je ten Niekto isty tym co by sa stalo? Ved ten Niekto nie je Stvoritel, on len hada buducnost na zaklade minulosti a pritomnosti. Ale Clovek minuly nie je clovek buduci. Kazdy clovek nadobuda nove informacie, meni sa vivija sa. Ale Niekomu to asi nedochadza ... alebo nechce aby sa nasa civilizacia posunula dalej ... lebo by potom Niekto stratil kontrolu nad planetou a jej zdrojami. A este sa ten Niekto opovazil vo filme prezradit, ze realne uveril v "nadprirodzene" schopnosti cloveka .... takze oni cely cas vedeli coho je clovek schopny a brzdili jeho vyvoj. Za to bude velka pokuta. Aj na konci filmu to pekne interpretovali tym, ze kazdy sa dozvie o tom co vlastne clovek dokaze a ako ho "Niekto" cely cas umelo ubijal proti zakonu tvorenia. Este sa mi pacilo ako pekne ukazali vo filme ako Niekto zabija kazdeho co sa vo vyvoji posunul dalej. Si prilis silny ? - zabit. Ovladas teleportaciu? - zabit. Si prilis inteligentny ? (Ako Tesla a podobny vedci) - zabit alebo zlikvidovat. Si naruseny a spravas sa ako zviera lebo ti Niekto zamedzil poznat vztahy medzi pricinou a nasledkom tvojho konania? - zabit. Vsetko co Niekto povazoval zo svojho umeleho pohladu za nenormalne - v pravom slova zmysle "Mimo normalu" "Mimo normy" "Mimo tolerancie" , vsetko "Nenormalne" Niekto dal zlikvidovat. Ale ta slecna pekne ukazala, ze to sa nema likvidovat, to treba pochopit a pouzit Lasku k naprave "zleho nenormalneho".
To stare baje hovoria o tom, ze niekedy existovala na zemi rasa jasterov. Ti stratili kanal spojenia so stvoritelom uz velmi davno. Ostala im len logika (nieco podobne ako bol v tom filme ten skleneny - ano genius ale bez stipky lasky). A co moze genialita bez Lasky? Nic. Vsetko bez lasky hynie. Ale toto Niekto pochopit nedokaze. Ma presne normy ako sa ma kto spravat, co je normalne a co nie. A vsetko nenormalne zabit, zlikvidovat. Ale aj nenormalne bolo stvorene Stvoritelom za ucelom. Aj ten zver pochopil, ze je nieco viac ako zabijanie - kamaratka. Aj ten Hrdina pochopil, ze jeho ucelom je napravat kadejakych krivakov. Skleneny nepochopil nic, bol to chladnokvny intelekt hladajuci pricinu vsetkeho - hladajuci lasku, len nevedel o tom ze hlada lasku. Kona hladal na nom sedel.


Zabavne je hodnotenie na csfd , ktore ako stale nezodpoveda realnej myslienke filmu. Borci podobny tym z mojevideo.sk (mentalne na urovni 12 - 20 rokov) tam pisu cosi o komixoch ... a hlavna myslienka im usla.


Inak este ku komixom ... spominaju sa tam. V minulej dobe boli namiesto komixov baje a myty. Baj, mytus je tiez informacia, ktora nas formuje. Je to nieco ako program. Stari zreci vedeli ako spravit mytus realny. T.j na zaklade mytu naprogramovali cloveka, spolocnost. Mytus nesie mnozstvo obraznej informacie. Ten co si vie obrazy spojit, pochopi myslienku a vyvedie ju na svetlo sveta ludom co myslienku primu, ten moze pomoct ludom v tych najtazsich chvilach. Takto sa mytus o neporazitelnom vojsku moze stat realnym - Specnaz. Alebo mytus o nebojacnom vojakovi - takych bolo aplikovanych kopa v 2 sv vojne. Myslienka je v tom, ze ak decko v detstve pocuje mytus, tak ho dokaze vyuzit vo svoj prospech v potrebnych chvilach. A potom pocujeme titulky ako jeden rusky mladik zastavil kolonu 50 kusov nemeckej techniky jednym delom. Zabil asi 40 nemcov a potom ho dostali. A ked ho nemci dostali tak mu zlozili poklonu, lebo jeden im tak dlho dokazal vzdorovat. Oni si mysleli ze ich tam je aspon 20. Ale co potreboval mladik k tomu aby sa odhodlal? Stacilo mu spomenut si na mytus, legendu o tom, ako hrdina z dediny stopol 100 nepriatelov aby ziskal viac casu pre evakuaciu dedincanov pred zlymi potkanmi.


Film "Skleneny" sa oplati pozriet. Pekne vyzobrazuje ako **Niekto** (mozno myslia GP, alebo zidojasterov alebo neviem koho) sa vkuse uz 10 000 rokov miesa do zalezitosti ludskej civilizacie na planete pricom sa hra na BOHA. Avsak ziadna rasa ani skupina sa nemoze stavat do pozicie Stvoritela, pretoze nikto nemoze ponat a pochopit svet ako Stvoritel. Pekne to bolo aj vyobrazene v niekolkych scenach. Napriklad dievcina dokazala upokojit netvora. Ako je to mozne? Ved podla logiky sa nic take stat nemoze. Alebo ako mohol clovek vybit zelezne dvere ... chodi po stene atd ... vsetko veci, ktore clovek nemoze vediet. A preco nie? Lebo si **Niekto** zmyslel, ze to nemoze? Lebo **Niekto** povedal, ze nasa civilizacia nemoze vyst na taku uroven, lebo "by sme sa vsetci povrazdili"? A ako si je ten **Niekto** isty tym co by sa stalo? Ved ten **Niekto** nie je Stvoritel, on len hada buducnost na zaklade minulosti a pritomnosti. Ale Clovek minuly nie je clovek buduci. Kazdy clovek nadobuda nove informacie, meni sa vivija sa. Ale **Niekomu** to asi nedochadza ... alebo nechce aby sa nasa civilizacia posunula dalej ... lebo by potom **Niekto** stratil kontrolu nad planetou a jej zdrojami. A este sa ten **Niekto** opovazil vo filme prezradit, ze realne uveril v "nadprirodzene" schopnosti cloveka .... takze oni cely cas vedeli coho je clovek schopny a brzdili jeho vyvoj. Za to bude velka pokuta. Aj na konci filmu to pekne interpretovali tym, ze kazdy sa dozvie o tom co vlastne clovek dokaze a ako ho "Niekto" cely cas umelo ubijal proti zakonu tvorenia. Este sa mi pacilo ako pekne ukazali vo filme ako **Niekto** zabija kazdeho co sa vo vyvoji posunul dalej. Si prilis silny ? - zabit. Ovladas teleportaciu? - zabit. Si prilis inteligentny ? (Ako Tesla a podobny vedci) - zabit alebo zlikvidovat. Si naruseny a spravas sa ako zviera lebo ti **Niekto** zamedzil poznat vztahy medzi pricinou a nasledkom tvojho konania? - zabit. Vsetko co **Niekto** povazoval zo svojho umeleho pohladu za nenormalne - v pravom slova zmysle "Mimo normalu" "Mimo normy" "Mimo tolerancie" , vsetko "Nenormalne" **Niekto** dal zlikvidovat. Ale ta slecna pekne ukazala, ze to sa nema likvidovat, to treba pochopit a pouzit Lasku k naprave "zleho nenormalneho". To stare baje hovoria o tom, ze niekedy existovala na zemi rasa jasterov. Ti stratili kanal spojenia so stvoritelom uz velmi davno. Ostala im len logika (nieco podobne ako bol v tom filme ten skleneny - ano genius ale bez stipky lasky). A co moze genialita bez Lasky? Nic. Vsetko bez lasky hynie. Ale toto **Niekto** pochopit nedokaze. Ma presne normy ako sa ma kto spravat, co je normalne a co nie. A vsetko nenormalne zabit, zlikvidovat. Ale aj nenormalne bolo stvorene Stvoritelom za ucelom. Aj ten zver pochopil, ze je nieco viac ako zabijanie - kamaratka. Aj ten Hrdina pochopil, ze jeho ucelom je napravat kadejakych krivakov. Skleneny nepochopil nic, bol to chladnokvny intelekt hladajuci pricinu vsetkeho - hladajuci lasku, len nevedel o tom ze hlada lasku. Kona hladal na nom sedel. Zabavne je hodnotenie na csfd , ktore ako stale nezodpoveda realnej myslienke filmu. Borci podobny tym z mojevideo.sk (mentalne na urovni 12 - 20 rokov) tam pisu cosi o komixoch ... a hlavna myslienka im usla. Inak este ku komixom ... spominaju sa tam. V minulej dobe boli namiesto komixov baje a myty. Baj, mytus je tiez informacia, ktora nas formuje. Je to nieco ako program. Stari zreci vedeli ako spravit mytus realny. T.j na zaklade mytu naprogramovali cloveka, spolocnost. Mytus nesie mnozstvo obraznej informacie. Ten co si vie obrazy spojit, pochopi myslienku a vyvedie ju na svetlo sveta ludom co myslienku primu, ten moze pomoct ludom v tych najtazsich chvilach. Takto sa mytus o neporazitelnom vojsku moze stat realnym - Specnaz. Alebo mytus o nebojacnom vojakovi - takych bolo aplikovanych kopa v 2 sv vojne. Myslienka je v tom, ze ak decko v detstve pocuje mytus, tak ho dokaze vyuzit vo svoj prospech v potrebnych chvilach. A potom pocujeme titulky ako jeden rusky mladik zastavil kolonu 50 kusov nemeckej techniky jednym delom. Zabil asi 40 nemcov a potom ho dostali. A ked ho nemci dostali tak mu zlozili poklonu, lebo jeden im tak dlho dokazal vzdorovat. Oni si mysleli ze ich tam je aspon 20. Ale co potreboval mladik k tomu aby sa odhodlal? Stacilo mu spomenut si na mytus, legendu o tom, ako hrdina z dediny stopol 100 nepriatelov aby ziskal viac casu pre evakuaciu dedincanov pred zlymi potkanmi.
Upravené 8. 10. 2021 o 07:27
1.53k
7
4
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept