Zdravie a záhrada
E-cigarety

K radosti Joxa a osvete Slovákov pustila RTVS dnes dokument o nikotíne, najmä o e-cigaretách. Prave beží na Dvojke, hovoria tam, ako pri e-cigaretách obišli EÚ normy tak, aby európsky fajčiar dostal dávku rovnakú ako americký, kde regulácia nie je taká prísna.


Mimo toho tam zaznelo, že nástup závislosti je rovnaký ako pri heroíne.


K radosti Joxa a osvete Slovákov pustila RTVS dnes dokument o nikotíne, najmä o e-cigaretách. Prave beží na Dvojke, hovoria tam, ako pri e-cigaretách obišli EÚ normy tak, aby európsky fajčiar dostal dávku rovnakú ako americký, kde regulácia nie je taká prísna. Mimo toho tam zaznelo, že nástup závislosti je rovnaký ako pri heroíne.

Moderátor

Upravené 30. 9. 2021 o 06:30

A rovnako tam ukázali, ako sa snažia tabakové koncerny kvôli zisku spraviť čokoľvek, ako klamú ľudí, klamú pod prísahou pred kongresom atď.


A rovnako tam ukázali, ako sa snažia tabakové koncerny kvôli zisku spraviť čokoľvek, ako klamú ľudí, klamú pod prísahou pred kongresom atď.

ako dlhorocny zavislak so skusenostami s elektronickymi cigaretami, mozem povedat, ze po prechode na elektronicku verziu som sa zacal citit lepsie, menej zadychavania, ziaden ranny kasel ci vykasliavanie, ziaden smrad a stalo to daleko menej penazi. Nevyhodou ale bolo, prakticky neustale potahovanie, to nieje ako s normalnymi cigaretami, kde date krabicku za den, pri tomto sa taha neustale. Nekupoval som tie 10ml flasticky, ja som to kupoval na litre:


61554732d89cc


Takze az taka skvela alternativa to teda nieje.


Co ale mozem doporucit, je Defumoxan, bral som to asi 5 dni a prestal som fajcit po mnohych rokoch a este k tomu aj celkom lahko. V Cechach je volne predajny a stoji asi 700 korun. Takze ak viete o niekom kto chce prestat, zozente mu to.


ako dlhorocny zavislak so skusenostami s elektronickymi cigaretami, mozem povedat, ze po prechode na elektronicku verziu som sa zacal citit lepsie, menej zadychavania, ziaden ranny kasel ci vykasliavanie, ziaden smrad a stalo to daleko menej penazi. Nevyhodou ale bolo, prakticky neustale potahovanie, to nieje ako s normalnymi cigaretami, kde date krabicku za den, pri tomto sa taha neustale. Nekupoval som tie 10ml flasticky, ja som to kupoval na litre: ![61554732d89cc](serve/attachment&path=61554732d89cc) Takze az taka skvela alternativa to teda nieje. Co ale mozem doporucit, je Defumoxan, bral som to asi 5 dni a prestal som fajcit po mnohych rokoch a este k tomu aj celkom lahko. V Cechach je volne predajny a stoji asi 700 korun. Takze ak viete o niekom kto chce prestat, zozente mu to.

Moderator

Upravené 30. 9. 2021 o 07:17

to je hlupost Ferry, ked sa pije, tak sa toho vyfajci este viac. Moj stryko onehda dokazal za den vyfajcit aj 5 krabiciek, lebo chodieval na dlhe "party". Nieje to sranda, je to fakt zavislost a alkohol ostatne zavislosti len umocni, lebo padaju zabrany.


to je hlupost Ferry, ked sa pije, tak sa toho vyfajci este viac. Moj stryko onehda dokazal za den vyfajcit aj 5 krabiciek, lebo chodieval na dlhe "party". Nieje to sranda, je to fakt zavislost a alkohol ostatne zavislosti len umocni, lebo padaju zabrany.

Moderator

Mne velmi pomohla knižka "Snadná cesta jak přestat kouřit". Má to dobré recenzie, tak reku, že nič nedám za to, keď si ju prečítam. A 28.9.2021 to bol rok, čo nefajčímsmile. A pritom tá knižka neprináša žiadne info, o ktorých by človek nevedel. Len pomáha uvedomiť si pár vecí.


Mne velmi pomohla knižka "Snadná cesta jak přestat kouřit". Má to dobré recenzie, tak reku, že nič nedám za to, keď si ju prečítam. A 28.9.2021 to bol rok, čo nefajčím:). A pritom tá knižka neprináša žiadne info, o ktorých by človek nevedel. Len pomáha uvedomiť si pár vecí.

Na dotycneho to zafungovalo a viac nefajcil.

Tomu říkám vyhánět čerta ďáblem...
:-)


[quote="pid:35269, uid:106"]Na dotycneho to zafungovalo a viac nefajcil.[/quote] Tomu říkám vyhánět čerta ďáblem... :-)
Upravené 30. 9. 2021 o 09:32

No mne sa to podarilo pred troma rokmi a nejaký ten mesiac naviac. Dokonca tak, že som ani počas rodinných osláv nešiel na cigaretu. Prestať bolo z môjho pohľadu úplne jednoduché, nastaviť sa v hlave, že už na to nemám chuť a vydržalo to. Dokonca bez väčších "absťákov", ktoré som zažíval v minulosti, keď ma napadlo, aby som prestal a vydržal tak dva tri mesiace. Dnes v práci patrím medzi tých, ktorým vadí aj smrad z týchto nových, ako to ja nazývam USB cigariet. A to som vedel v nočnej nie raz vyfajčiť aj 3 krabičky.


Reči ľudí, ktorí presedlali na spomínané USB cigarety, že vraj je to menej škodlivé, sú podľa mňa blbosť. Jediné pozitívum pre okolie je hádam to, že to tak nesmrdí ako klasický cigaretový dym. Či sa to však dá brať ako pozitívum je viac menej diskutabilné.


No mne sa to podarilo pred troma rokmi a nejaký ten mesiac naviac. Dokonca tak, že som ani počas rodinných osláv nešiel na cigaretu. Prestať bolo z môjho pohľadu úplne jednoduché, nastaviť sa v hlave, že už na to nemám chuť a vydržalo to. Dokonca bez väčších "absťákov", ktoré som zažíval v minulosti, keď ma napadlo, aby som prestal a vydržal tak dva tri mesiace. Dnes v práci patrím medzi tých, ktorým vadí aj smrad z týchto nových, ako to ja nazývam USB cigariet. A to som vedel v nočnej nie raz vyfajčiť aj 3 krabičky. Reči ľudí, ktorí presedlali na spomínané USB cigarety, že vraj je to menej škodlivé, sú podľa mňa blbosť. Jediné pozitívum pre okolie je hádam to, že to tak nesmrdí ako klasický cigaretový dym. Či sa to však dá brať ako pozitívum je viac menej diskutabilné.

Dávnejšie som hovoril s jedným Poliakom, kuchárom. Napriek svojmu pôvodu nepil žiaden alkohol. A komentoval to tak, že má preto stále posmesky okolia, že pijúce okolie to prijíma horšie akoby povedal, že je teplý. Vedel o čom hovorí, pretože bol teplý.


Zažil som to aj ja, jedna skupina okolia sa vás bude snažiť zlomiť aby ste si dali. Ďalšia skupina sa s vami prestane stýkať. Iná vás len zahrnie tonou otázok prečo, jako, kedy.


Trvá to zhruba 2-3 roky kým to ako tak pochopia a niektorí prijmu.


Dávnejšie som hovoril s jedným Poliakom, kuchárom. Napriek svojmu pôvodu nepil žiaden alkohol. A komentoval to tak, že má preto stále posmesky okolia, že pijúce okolie to prijíma horšie akoby povedal, že je teplý. Vedel o čom hovorí, pretože bol teplý. Zažil som to aj ja, jedna skupina okolia sa vás bude snažiť zlomiť aby ste si dali. Ďalšia skupina sa s vami prestane stýkať. Iná vás len zahrnie tonou otázok prečo, jako, kedy. Trvá to zhruba 2-3 roky kým to ako tak pochopia a niektorí prijmu.

Moderátor

Po přečtení mě napadá pár otázek.


Slyšel jsem, že do roku 2025 je naplánováno úplné zrušení tabáku v cigaretách, měla to prohlásit mluvčí PM pro ČR, jestli se nepletu.


Když zazní z EU rovnat okurky, tak zpozorním..


Zpátky v čase bylo asi víc normální kouřit, vykuřovat místnosti, sebe, z nějakých jiných, důvodů, duchovních(nejenom Indiáni). Byly tyto zvyky pohanské ve svém začátku nebo chránily?
Kdo má určitou úroveň vědomí nepotřebuje kouřit ani vykuřovat? To by dávalo rozumu smysl, ale to by znamenalo, že ten kdo vykuřoval se mýlil a byl bludař nebo prostě to tehdejší duchovno pominulo...(nechci snižovat sílu vůle všech voňavých odnaučených kuřáků, ale nechtějte po Indiánovi, aby vám dal svojí dýmku, protože si škodí)
Zdegenerovali jsme nebo dospěli? Příští rok vyjde Gen-cigareta a zase dokola bude srovnání velké 0 s velkou 0. Mě vadí zákaz, že si sami nemůžete vypěstovat tabák, ale většinu zajímá rozdíl mezi typy e-náhražek?
Nechci působit konfrontačně, tak jenom připomenu, že nejsem pro ani proti, jen když vidím tu snahu EU tak nevim no..


Po přečtení mě napadá pár otázek. Slyšel jsem, že do roku 2025 je naplánováno úplné zrušení tabáku v cigaretách, měla to prohlásit mluvčí PM pro ČR, jestli se nepletu. Když zazní z EU rovnat okurky, tak zpozorním.. Zpátky v čase bylo asi víc normální kouřit, vykuřovat místnosti, sebe, z nějakých jiných, důvodů, duchovních(nejenom Indiáni). Byly tyto zvyky pohanské ve svém začátku nebo chránily? Kdo má určitou úroveň vědomí nepotřebuje kouřit ani vykuřovat? To by dávalo rozumu smysl, ale to by znamenalo, že ten kdo vykuřoval se mýlil a byl bludař nebo prostě to tehdejší duchovno pominulo...(nechci snižovat sílu vůle všech voňavých odnaučených kuřáků, ale nechtějte po Indiánovi, aby vám dal svojí dýmku, protože si škodí) Zdegenerovali jsme nebo dospěli? Příští rok vyjde Gen-cigareta a zase dokola bude srovnání velké 0 s velkou 0. Mě vadí zákaz, že si sami nemůžete vypěstovat tabák, ale většinu zajímá rozdíl mezi typy e-náhražek? Nechci působit konfrontačně, tak jenom připomenu, že nejsem pro ani proti, jen když vidím tu snahu EU tak nevim no..
Upravené 30. 9. 2021 o 14:15

ako so vsetkym, jednak EU ma dobre myslienky, ale ich realizacia je katastrofa (inkluzia, migracia, ekologia a cela zelena energia), jednak casto sa zoberie taka ta hmotna podstata. Ako hovoris, Indiani fajcili, ked prebudzali v sebe vnutornu senzitivitu a stupali do astralnych sfer alebo ked sa snazili naladit na nieco spolocne (ako kolovali spolocne fajky). Teraz ludia fajcia, pretoze sa potrebuju uvolnit (ked som bola na fakulte, tak sa stavalo, ze som ostala v ucebni jedina, lebo vsetci isli fajcit.....proste koncentracia.....stahovanie pozornosti.....potreba uvolnenia. Plus casto to bol prostriedok na naladenie sa a hladanie inspiracii (asi uz tu niekto prezil nejake tie spolocne "porady", kedy sa hladalo riesenie problemu, ktory bol netrivialny a tam bol ten dym na krajanie). Neviem ci tieto potreby s novymi typmi e-cigariet su uspokojene, mne to zatial pripada, ze len navyk nikotinu.
Ako nie je to zle, urcite po zdravotnej stranke je to lepsie, aspon to nesmrdi vsade (osobne som cely zivot nefajcila), ale riesenie tych potrieb nikto tu neuviedol. To je ako s alkoholom, povie sa, sportuj, chod relaxovat do lesa apod., ale to nie je "ono". Takze mi to pripada, ze proste sa to skor zatlaci do podvedomia a ktovie co z toho zasa neskor vyskoci na ludstvo:-(


ako so vsetkym, jednak EU ma dobre myslienky, ale ich realizacia je katastrofa (inkluzia, migracia, ekologia a cela zelena energia), jednak casto sa zoberie taka ta hmotna podstata. Ako hovoris, Indiani fajcili, ked prebudzali v sebe vnutornu senzitivitu a stupali do astralnych sfer alebo ked sa snazili naladit na nieco spolocne (ako kolovali spolocne fajky). Teraz ludia fajcia, pretoze sa potrebuju uvolnit (ked som bola na fakulte, tak sa stavalo, ze som ostala v ucebni jedina, lebo vsetci isli fajcit.....proste koncentracia.....stahovanie pozornosti.....potreba uvolnenia. Plus casto to bol prostriedok na naladenie sa a hladanie inspiracii (asi uz tu niekto prezil nejake tie spolocne "porady", kedy sa hladalo riesenie problemu, ktory bol netrivialny a tam bol ten dym na krajanie). Neviem ci tieto potreby s novymi typmi e-cigariet su uspokojene, mne to zatial pripada, ze len navyk nikotinu. Ako nie je to zle, urcite po zdravotnej stranke je to lepsie, aspon to nesmrdi vsade (osobne som cely zivot nefajcila), ale riesenie tych potrieb nikto tu neuviedol. To je ako s alkoholom, povie sa, sportuj, chod relaxovat do lesa apod., ale to nie je "ono". Takze mi to pripada, ze proste sa to skor zatlaci do podvedomia a ktovie co z toho zasa neskor vyskoci na ludstvo:-(

Kto je závislý, ten nie je slobodný.


Ak niekto rieši dôsledok a nie príčinu, ten sa závislosti nezbaví. Náhrada klasických cigariet za elektronické nie je uvedomenie si a vyriešenie príčiny problému.


Abstinent je ten, kto chce fajčiť, ale nefajčí. Nefajčiar je ten, kto nechce/nepotrebuje fajčiť. Rovnako je to s alkoholom. Nepijan je ten, kto nechce/nepotrebuje piť. Každý ostatný je len abstinent.


Ak presne rátate, ako dlho ste nefajčili/nepili, tak ste stále iba abstinenti, tzn. závislí odriekajúci si. Je to lakmusový papierik.


Ten, kto abstinuje, si nemôže dať za pohárik, lebo by sa vrátil tam kde bol. Nepijan si pohárik dať môže, pretože nie je závislý. Ale s veľkou pravdepodobnosťou si ho nedá, pretože nie je pijan.


Dôležité je upratať si to v hlave. Bez toho sa žiadnej závislosti nezbavíte.


Pri fajčení je väčšina závislostí psychická: Čakám na zastávke, zapálim si. Som nervózny, zapálim si. Sedíme pri pive, zapálim si. Dôležité je zmeniť tieto rituály. Čakám na zastávke, prečítam si knihu. Som nervózny? Uvedomím si prečo som nervózny a čo musím urobiť, aby som nabudúce nebol. Sedím s kamarátmi pri pive? To čo sú za kamaráti, ktorí chlastajú a húlia? Potrebujem takých?


Mne osobne elektronické cigarety smrdia a vadí mi, keď ich niekto pri mne fajčí. Samozrejme mi smrdia a vadia aj normálne.


**Kto je závislý, ten nie je slobodný.** Ak niekto rieši dôsledok a nie príčinu, ten sa závislosti nezbaví. Náhrada klasických cigariet za elektronické nie je uvedomenie si a vyriešenie príčiny problému. Abstinent je ten, kto chce fajčiť, ale nefajčí. Nefajčiar je ten, kto nechce/nepotrebuje fajčiť. Rovnako je to s alkoholom. Nepijan je ten, kto nechce/nepotrebuje piť. Každý ostatný je len abstinent. Ak presne rátate, ako dlho ste nefajčili/nepili, tak ste stále iba abstinenti, tzn. závislí odriekajúci si. Je to lakmusový papierik. Ten, kto abstinuje, si nemôže dať za pohárik, lebo by sa vrátil tam kde bol. Nepijan si pohárik dať môže, pretože nie je závislý. Ale s veľkou pravdepodobnosťou si ho nedá, pretože nie je pijan. Dôležité je upratať si to v hlave. Bez toho sa žiadnej závislosti nezbavíte. Pri fajčení je väčšina závislostí psychická: Čakám na zastávke, zapálim si. Som nervózny, zapálim si. Sedíme pri pive, zapálim si. Dôležité je zmeniť tieto rituály. Čakám na zastávke, prečítam si knihu. Som nervózny? Uvedomím si prečo som nervózny a čo musím urobiť, aby som nabudúce nebol. Sedím s kamarátmi pri pive? To čo sú za kamaráti, ktorí chlastajú a húlia? Potrebujem takých? Mne osobne elektronické cigarety smrdia a vadí mi, keď ich niekto pri mne fajčí. Samozrejme mi smrdia a vadia aj normálne.
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.
Upravené 30. 9. 2021 o 16:03

ako so vsetkym, jednak EU ma dobre myslienky, ale ich realizacia je katastrofa (inkluzia, migracia, ekologia a cela zelena energia), jednak casto sa zoberie taka ta hmotna podstata. Ako hovoris, Indiani fajcili, ked prebudzali v sebe vnutornu senzitivitu a stupali do astralnych sfer alebo ked sa snazili naladit na nieco spolocne (ako kolovali spolocne fajky). Teraz ludia fajcia, pretoze sa potrebuju uvolnit (ked som bola na fakulte, tak sa stavalo, ze som ostala v ucebni jedina, lebo vsetci isli fajcit.....proste koncentracia.....stahovanie pozornosti.....potreba uvolnenia. Plus casto to bol prostriedok na naladenie sa a hladanie inspiracii (asi uz tu niekto prezil nejake tie spolocne "porady", kedy sa hladalo riesenie problemu, ktory bol netrivialny a tam bol ten dym na krajanie). Neviem ci tieto potreby s novymi typmi e-cigariet su uspokojene, mne to zatial pripada, ze len navyk nikotinu.

To je ono: nejdřív jsem chtěl nesouhlasit, že EU má dobré myšlenky, ale to co vidíme je pozitivní krok, který přináší zdraví. Co nevidíme je, že přicházíme také o ty "šamany" v zakouřených místnostech.


Mne osobne elektronické cigarety smrdia a vadí mi, keď ich niekto pri mne fajčí. Samozrejme mi smrdia a vadia aj normálne.

Nevíš prosím, jak na tom byli staří Slované s vykuřováním?


[quote="pid:35341, uid:187"]ako so vsetkym, jednak EU ma dobre myslienky, ale ich realizacia je katastrofa (inkluzia, migracia, ekologia a cela zelena energia), jednak casto sa zoberie taka ta hmotna podstata. Ako hovoris, Indiani fajcili, ked prebudzali v sebe vnutornu senzitivitu a stupali do astralnych sfer alebo ked sa snazili naladit na nieco spolocne (ako kolovali spolocne fajky). Teraz ludia fajcia, pretoze sa potrebuju uvolnit (ked som bola na fakulte, tak sa stavalo, ze som ostala v ucebni jedina, lebo vsetci isli fajcit.....proste koncentracia.....stahovanie pozornosti.....potreba uvolnenia. Plus casto to bol prostriedok na naladenie sa a hladanie inspiracii (asi uz tu niekto prezil nejake tie spolocne "porady", kedy sa hladalo riesenie problemu, ktory bol netrivialny a tam bol ten dym na krajanie). Neviem ci tieto potreby s novymi typmi e-cigariet su uspokojene, mne to zatial pripada, ze len navyk nikotinu.[/quote] To je ono: nejdřív jsem chtěl nesouhlasit, že EU má dobré myšlenky, ale to co vidíme je pozitivní krok, který přináší zdraví. Co nevidíme je, že přicházíme také o ty "šamany" v zakouřených místnostech. [quote="pid:35346, uid:623"]Mne osobne elektronické cigarety smrdia a vadí mi, keď ich niekto pri mne fajčí. Samozrejme mi smrdia a vadia aj normálne.[/quote] Nevíš prosím, jak na tom byli staří Slované s vykuřováním?

Nevíš prosím, jak na tom byli staří Slované s vykuřováním?


Viem len, že sa vydymovalo. Dym z niektorých rastlín pravdepodobne čistí a lieči. Súvisí to aj s prácou s energiami. Nič viac o tom neviem.


[quote="pid:35354, uid:641"]Nevíš prosím, jak na tom byli staří Slované s vykuřováním?[/quote] Viem len, že sa vydymovalo. Dym z niektorých rastlín pravdepodobne čistí a lieči. Súvisí to aj s prácou s energiami. Nič viac o tom neviem.
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.

6155f186c98e4


nefajcite, nepite ale ani nebudte k druhym extremisticky aj ked to je z pohladu KSB norma. Poskodeny prijmac nikdy neprijme frekvencie na ktore je konstruovany, ale mozno ho pomaly opravovat do normalu. Alebo ako povedal Puskin: najtrvacnejsie zmeny su tie, ktore pochadzaju zo zlepsenia mravov, bez akychkolvek nasilnych otrasov.


![6155f186c98e4](serve/attachment&path=6155f186c98e4) nefajcite, nepite ale ani nebudte k druhym extremisticky aj ked to je z pohladu KSB norma. Poskodeny prijmac nikdy neprijme frekvencie na ktore je konstruovany, ale mozno ho pomaly opravovat do normalu. Alebo ako povedal Puskin: najtrvacnejsie zmeny su tie, ktore pochadzaju zo zlepsenia mravov, bez akychkolvek nasilnych otrasov.

Za kazdou cigaretou poldeci. Vo vysledku po 5 cigaretach bude clovek dost statocne naliaty, nehovoriac o tom, ze alkohol + cigarety maju ucinok velmi devastacny.


Ak to niekto vezme vážne, môžete pane, ako uzitočny idiot roznášajuci tieto sračky, očakávať trestne oznamenie. prečó?


Tabakový jed ZUŽUJE cievy. Možno ste o tom počul, jeden Jox o tom vypisuje už roky. 1 smradľavá tyčinka zúži cievy, teda zvýši tlak, na ca 20 minút.... a zabezpečí nedostatok kyslika.
Čwrvené krvinky, tie chutné nosiče kyslíka maju nelepivost jednej na druhú spôsobené tenkou vrstvou tuku na svojom povrchu. Pokiaľ "poldeci" silného rozpúšťadla a jedu zároveň, sa dostane do krvi, túto "odmastí" a červené krvinky sa na seba nalepia. A vznikne čo?


áno krvná zrazenina presne tak. A čím užšia cieva, tým menšia zrazenina vznikne.


Ak sa to stane v mozgu, voláme to mŕtvica. Ak sa to stane v srdci, voláme to infarkt...


Gratulujem, prave ste poradil ľuďom na úrovni profesora Krčméryho a ani fajzera nepotrebujete....


[quote="pid:35269, uid:106"]Za kazdou cigaretou poldeci. Vo vysledku po 5 cigaretach bude clovek dost statocne naliaty, nehovoriac o tom, ze alkohol + cigarety maju ucinok velmi devastacny.[/quote] Ak to niekto vezme vážne, môžete pane, ako uzitočny idiot roznášajuci tieto sračky, očakávať trestne oznamenie. prečó? Tabakový jed ZUŽUJE cievy. Možno ste o tom počul, jeden Jox o tom vypisuje už roky. 1 smradľavá tyčinka zúži cievy, teda zvýši tlak, na ca 20 minút.... a zabezpečí nedostatok kyslika. Čwrvené krvinky, tie chutné nosiče kyslíka maju nelepivost jednej na druhú spôsobené tenkou vrstvou tuku na svojom povrchu. Pokiaľ "poldeci" silného rozpúšťadla a jedu zároveň, sa dostane do krvi, túto "odmastí" a červené krvinky sa na seba nalepia. A vznikne čo? áno krvná zrazenina presne tak. A čím užšia cieva, tým menšia zrazenina vznikne. Ak sa to stane v mozgu, voláme to mŕtvica. Ak sa to stane v srdci, voláme to infarkt... Gratulujem, prave ste poradil ľuďom na úrovni profesora Krčméryho a ani fajzera nepotrebujete....

E-Auto, e-mail, E-rotika, E-cigareta. priznak modernosti a zaroven priklad morbidnej zavislosti.


Tabak v sebe obsahuje 2500 škodlivych, vyslovene mutagénnych a karcinogénnych látok. Lož o.tabaku je už ťažko udržateľná a tak tabakové firmy prechádzajú na moderny spôsob zavislosti. Ako kedysi "filtrom", tenkymi cigaretami, kratkymi, s menšim.obsahom nikotínu a "bullshit science" presviedčali konzumentov o novych, "zdravších" spôsoboch narkotického opojenia...Dalšim krokom je modernizacia. Sme in, sme E-
výsledok? závisli od nikotínu ho prijimaju, zaroveň si kupuju novy typ spotrebného materiálu, dopĺňaju si podľa chuti "prímesy" a nadalej zostanu zavislí. a tabak bude dalej ničit deti, lebo veď E-cíga je predsa in a tak "veľmi" neškodí...
ad vykurovanie: šalvia a palina kvôli typom saponinov v nich obsiahnutých... nemá s jedom na slimáky menom tabak nic spolocné ale ocividne je to v manuáli, kedze sa to objavuje pravidelne pod vsetkymi clankami o otrave tabakovym a nikotinovym jedom. Dava to narkomanovi moznost vnutorne sa pred sebou ospravedlnit...


E-Auto, e-mail, E-rotika, E-cigareta. priznak modernosti a zaroven priklad morbidnej zavislosti. Tabak v sebe obsahuje 2500 škodlivych, vyslovene mutagénnych a karcinogénnych látok. Lož o.tabaku je už ťažko udržateľná a tak tabakové firmy prechádzajú na moderny spôsob zavislosti. Ako kedysi "filtrom", tenkymi cigaretami, kratkymi, s menšim.obsahom nikotínu a "bullshit science" presviedčali konzumentov o novych, "zdravších" spôsoboch narkotického opojenia...Dalšim krokom je modernizacia. Sme in, sme E- výsledok? závisli od nikotínu ho prijimaju, zaroveň si kupuju novy typ spotrebného materiálu, dopĺňaju si podľa chuti "prímesy" a nadalej zostanu zavislí. a tabak bude dalej ničit deti, lebo veď E-cíga je predsa in a tak "veľmi" neškodí... ad vykurovanie: šalvia a palina kvôli typom saponinov v nich obsiahnutých... nemá s jedom na slimáky menom tabak nic spolocné ale ocividne je to v manuáli, kedze sa to objavuje pravidelne pod vsetkymi clankami o otrave tabakovym a nikotinovym jedom. Dava to narkomanovi moznost vnutorne sa pred sebou ospravedlnit...

...ale to co vidíme je pozitivní krok, který přináší zdraví.

Podívejme se na ten krok podrobněji. Počítám, že to nebude úplně přesné, ale:


i. cigaretový kouř běžných cigaret (většina škodlivin vzniká hořením cigaretového papíru) - složení:
Dehet
Oxid uhelnatý
Oxid dusíku
Nitrosaminy
Polycyklické aromatické uhlovodíky
Kyanovodík
Těžké kovy (nejvíc nikl, kadmium, arsen, radioaktivní polonium)
Radon (radioaktivní)
https://nemocnicevalasskemezirici.agel.cz/pracoviste/ambulance/odvykani-koureni/dalsi-informace/toxicke-latky-v-cigarete.html


Poznámka:


  • dříve se papír NIKDY nekouřil
  • dnes se vyluhuje i do tzv. čaje (ostatně soudím, že tabák do cigaret bude asi podobné kvality, jako čaj ve vyluhovacích sáčcích - žádné lístky, jen jakési smetí: viz rozdíl mezi sypanými čaji a sáčkovými :-)

ii. cigaretový "kouř" e-cigaret (ve skutečnosti aerosol vzniklý z tzv. e-liquidu) - složení:
(Zde je to poněkud složitější, složení prakticky nejde vygúglit jinde, než u výrobců/prodejců/propagátorů. Složky, na kterých se většina shoduje, jsem uvedl níže.)
Propylenglykol až 85 %
https://cs.wikipedia.org/wiki/Propylenglykol
Nikotin až 6 %
https://cs.wikipedia.org/wiki/Nikotin
Glycerol až 2%
https://cs.wikipedia.org/wiki/Glycerol
Voda, aromata, konzervanty zbytek do 100 %
http://www.szu.cz/uploads/Vzdelavaci_akce/CHPPL/KD_131121/Kucera.pdf


Propylenglykol (ovlivňuje biochemii organismu zvětšováním kyselosti - pozor, pozor), nikotin (je silně návykový) a glycerol nejsou zrovna žádné vitamíny, ale propylenglykol a glycerol se "běžně" používají v kosmetice a potravinářství (třeba i v zubních pastách). Což ovšem není úplně totéž jako vdechování aerosolu z téhož.
Počítám s tím, že zakopaný pes bude zejména v položkách "aromata" (čili "příchutě" ) a "konzervanty".


Podobně, jako si člověk může "balit" vlastní cigarety, tak si může i míchat vlastní e-liquid (viz návody na internetu).


[quote="pid:35354, uid:641"]...ale to co vidíme je pozitivní krok, který přináší zdraví.[/quote] Podívejme se na ten krok podrobněji. Počítám, že to nebude úplně přesné, ale: i. cigaretový kouř běžných cigaret (většina škodlivin vzniká hořením cigaretového papíru) - složení: Dehet Oxid uhelnatý Oxid dusíku Nitrosaminy Polycyklické aromatické uhlovodíky Kyanovodík Těžké kovy (nejvíc nikl, kadmium, arsen, radioaktivní polonium) Radon (radioaktivní) https://nemocnicevalasskemezirici.agel.cz/pracoviste/ambulance/odvykani-koureni/dalsi-informace/toxicke-latky-v-cigarete.html Poznámka: * dříve se papír NIKDY nekouřil * dnes se vyluhuje i do tzv. čaje (ostatně soudím, že tabák do cigaret bude asi podobné kvality, jako čaj ve vyluhovacích sáčcích - žádné lístky, jen jakési smetí: viz rozdíl mezi sypanými čaji a sáčkovými :-) ii. cigaretový "kouř" e-cigaret (ve skutečnosti aerosol vzniklý z tzv. e-liquidu) - složení: (Zde je to poněkud složitější, složení prakticky nejde vygúglit jinde, než u výrobců/prodejců/propagátorů. Složky, na kterých se většina shoduje, jsem uvedl níže.) Propylenglykol až 85 % https://cs.wikipedia.org/wiki/Propylenglykol Nikotin až 6 % https://cs.wikipedia.org/wiki/Nikotin Glycerol až 2% https://cs.wikipedia.org/wiki/Glycerol Voda, aromata, konzervanty zbytek do 100 % http://www.szu.cz/uploads/Vzdelavaci_akce/CHPPL/KD_131121/Kucera.pdf Propylenglykol (ovlivňuje biochemii organismu zvětšováním kyselosti - pozor, pozor), nikotin (je silně návykový) a glycerol nejsou zrovna žádné vitamíny, ale propylenglykol a glycerol se "běžně" používají v kosmetice a potravinářství (třeba i v zubních pastách). Což ovšem není úplně totéž jako vdechování aerosolu z téhož. Počítám s tím, že zakopaný pes bude zejména v položkách "aromata" (čili "příchutě" ) a "konzervanty". Podobně, jako si člověk může "balit" vlastní cigarety, tak si může i míchat vlastní e-liquid (viz návody na internetu).
Upravené 1. 10. 2021 o 00:48

i. cigaretový kouř běžných cigaret (většina škodlivin vzniká hořením cigaretového papíru) - složení:
Ještě bych doplnil benzopyren. Chuťovka, která se sem tam vyskytuje i v čokoládách.


[quote="pid:35401, uid:240"]i. cigaretový kouř běžných cigaret (většina škodlivin vzniká hořením cigaretového papíru) - složení:[/quote]Ještě bych doplnil benzopyren. Chuťovka, která se sem tam vyskytuje i v čokoládách.

Asi jste už slyšeli o vaporizačních jednotkách. Rozvoj této technologie nemají na svědomí jen příznivci kanabinoidů...smile V bylinném lékařství se takto dát"pukat" i mnoho jiných přírodních produktů a směsí. Díky dnešním technologiím mají už velikost ajfounu s cenou okolo 6k. Dá se tak s minimem zdravotních rizik vypukat i celý pangejt. Od mateřídoušky, až po šalvěj divotvornou...smile (pro psychonauty) Proč tedy vylévat vaničku i s indiánským dítětem. Jen je to potřeba provádět s šamanem Mírou...jako se vším.


Asi jste už slyšeli o vaporizačních jednotkách. Rozvoj této technologie nemají na svědomí jen příznivci kanabinoidů...:) V bylinném lékařství se takto dát"pukat" i mnoho jiných přírodních produktů a směsí. Díky dnešním technologiím mají už velikost ajfounu s cenou okolo 6k. Dá se tak s minimem zdravotních rizik vypukat i celý pangejt. Od mateřídoušky, až po šalvěj divotvornou...:) (pro psychonauty) Proč tedy vylévat vaničku i s indiánským dítětem. Jen je to potřeba provádět s šamanem Mírou...jako se vším.

Vedi.Vini......

Ak to niekto vezme vážne, môžete pane, ako uzitočny idiot roznášajuci tieto sračky, očakávať trestne oznamenie. prečó?
Na vasu ziadost som zmazal tie prispevky aj ked som to nenapisal ako navod ale ako zaujimavy postreh, navod ako sa odnaucit od akejkolvek zavislosti.
V podstate ide o to zviazat zlozvyk s nejakou odpornou informaciou (obrazom). Napriklad zviazes zvyk fajcenia s obrazom toho ako ti je potom zle (aj ked v spomenutom priklade zle ti je vlastne z alkoholu ale to nevadi). Potom ked ides vykonavat zlozvyk tak ako prve ti na um pride ten nepekny obraz, s ktorym si si danu cinnost spojil a zrazu zlozvyk sa ti stane odpornym. Ides si zapalit, zrazu v tej chvilku ked das cigu do huby ti sa pred ocami vyjavi obraz ako zvracias ako ti je zle a ihned cigu odhodis.
Proces zviazovania si informacii s urcitymi obrazami, emociami prebieha vkuse. Napriklad par mladych sa prvy krat pobozka, robi to pri nejakej hudbe. Tu hudbu si potom zapametaju do konca zivota ako "peknu, lubeznu" - prave preto, lebo ta hudba im vyjavuje emociu, ktoru maju s tou hudbou zviazanu.
V aute pocuvam hudbu, a minule ked som ju nahodou pocul v radiu tak ihned som sa citil akoby som soferoval auto - takze podvedome si psychika spojila urcitu cinnost s hudbou.
Podobne niekto nema rad urcite jedla, lebo mu potom z nich bolo velmi zle. Len citi vonu jedla a uz mu dviha zaludok. Ale pritom nie to jedlo bolo pricinou toho ze mu bolo zle, pricina mohla byt v napoji co vypil po jedle. Ale aromaticka vona sa v psychike zviazala so zlou emociou (ako mu bolo zle) a dotycny uz v zivote to jedlo jest nebude.
V mojom prispevku islo o to, ze niekto si uvedomil tento proces parovania roznych negativnych informacii s procesmi (inymi infomaciami) a vytvoril postup ako zakazdym vyvolat tu istu negativnu emociu .... co malo v dosledku sparovanie zlozvyku s negativnou emociou a nasledne podvedome odmietnutie zlozvyku.
Mimochodom aj ja som par zlozvykov tak vypol. Staci si cinnost spojit s odpornym obrazom\negativnou emociou a pri dalsom pokuse o opakovanie zlozvyku pride dost velky odpor z podvedomia.
Dalo by sa povedat, ze je to proces vedomeho programovania podvedomia. Lebo aj zlozvyk je vlastne program v podvedomi, tak ty len vytvoris anti-program. Casom oba programy sa "neutralizuju".
Tiez aj Lev mal zaujimavu prihodu ohladom takeho to typu programovania.
Jedna tetka sa bala lietat. No neskutocne velky podvedomi strach. (Samozrejme, ze iste programy v podvedomi pochadzaju z minulych zivotov a dotycny s tym nic spolocne nema.) Ako to riesili? Tetka si mala niekolko krat denne opakovat "Lietam velmi rada, paci sa mi pohlad na oblaky, na zem z vysky, pacia sa mi lietadla aj ten pocit ked lietadlo stupa". Po mesiaci volala tetka Levovi, ze uz sa vobec neboji leitat - preprogramovala skodlivy program v podvedomi.
Alebo este jeden priklad ako otec odnaucil syna fajcit.
Otec prichytil syna ako fajci .... nuz pubertiak, bolo to IN a COOL. Tak si sadol so synom, zobral 3 pakle cigariet a zacali. Samozrejme, ze mlady ihned cigu stiahol ... citil sa prijemne , pecka "otec ma chape". Ale otec pokracoval. Tu mas este jednu. A este jednu. A uz zrazu mlady vyfajcil pol pakla a uz nebars sa mu to pozdavalo. Ale otec mu hovoril, nech sa paci daj si este a este a este ... az mlady zozelenal a samozrejme ze sa povracal. Potom mu otec povedal "no a teraz synu vidis aky maju vplyv cigarety na organizmus cloveka - otravuju ho!" ... syn sa uz nikdy cigariet ani nechytil.


[quote="pid:35392, uid:183"]Ak to niekto vezme vážne, môžete pane, ako uzitočny idiot roznášajuci tieto sračky, očakávať trestne oznamenie. prečó?[/quote]Na vasu ziadost som zmazal tie prispevky aj ked som to nenapisal ako navod ale ako zaujimavy postreh, navod ako sa odnaucit od akejkolvek zavislosti. V podstate ide o to zviazat zlozvyk s nejakou odpornou informaciou (obrazom). Napriklad zviazes zvyk fajcenia s obrazom toho ako ti je potom zle (aj ked v spomenutom priklade zle ti je vlastne z alkoholu ale to nevadi). Potom ked ides vykonavat zlozvyk tak ako prve ti na um pride ten nepekny obraz, s ktorym si si danu cinnost spojil a zrazu zlozvyk sa ti stane odpornym. Ides si zapalit, zrazu v tej chvilku ked das cigu do huby ti sa pred ocami vyjavi obraz ako zvracias ako ti je zle a ihned cigu odhodis. Proces zviazovania si informacii s urcitymi obrazami, emociami prebieha vkuse. Napriklad par mladych sa prvy krat pobozka, robi to pri nejakej hudbe. Tu hudbu si potom zapametaju do konca zivota ako "peknu, lubeznu" - prave preto, lebo ta hudba im vyjavuje emociu, ktoru maju s tou hudbou zviazanu. V aute pocuvam hudbu, a minule ked som ju nahodou pocul v radiu tak ihned som sa citil akoby som soferoval auto - takze podvedome si psychika spojila urcitu cinnost s hudbou. Podobne niekto nema rad urcite jedla, lebo mu potom z nich bolo velmi zle. Len citi vonu jedla a uz mu dviha zaludok. Ale pritom nie to jedlo bolo pricinou toho ze mu bolo zle, pricina mohla byt v napoji co vypil po jedle. Ale aromaticka vona sa v psychike zviazala so zlou emociou (ako mu bolo zle) a dotycny uz v zivote to jedlo jest nebude. V mojom prispevku islo o to, ze niekto si uvedomil tento proces parovania roznych negativnych informacii s procesmi (inymi infomaciami) a vytvoril postup ako zakazdym vyvolat tu istu negativnu emociu .... co malo v dosledku sparovanie zlozvyku s negativnou emociou a nasledne podvedome odmietnutie zlozvyku. Mimochodom aj ja som par zlozvykov tak vypol. Staci si cinnost spojit s odpornym obrazom\negativnou emociou a pri dalsom pokuse o opakovanie zlozvyku pride dost velky odpor z podvedomia. Dalo by sa povedat, ze je to proces vedomeho programovania podvedomia. Lebo aj zlozvyk je vlastne program v podvedomi, tak ty len vytvoris anti-program. Casom oba programy sa "neutralizuju". Tiez aj Lev mal zaujimavu prihodu ohladom takeho to typu programovania. Jedna tetka sa bala lietat. No neskutocne velky podvedomi strach. (Samozrejme, ze iste programy v podvedomi pochadzaju z minulych zivotov a dotycny s tym nic spolocne nema.) Ako to riesili? Tetka si mala niekolko krat denne opakovat "Lietam velmi rada, paci sa mi pohlad na oblaky, na zem z vysky, pacia sa mi lietadla aj ten pocit ked lietadlo stupa". Po mesiaci volala tetka Levovi, ze uz sa vobec neboji leitat - preprogramovala skodlivy program v podvedomi. Alebo este jeden priklad ako otec odnaucil syna fajcit. Otec prichytil syna ako fajci .... nuz pubertiak, bolo to IN a COOL. Tak si sadol so synom, zobral 3 pakle cigariet a zacali. Samozrejme, ze mlady ihned cigu stiahol ... citil sa prijemne , pecka "otec ma chape". Ale otec pokracoval. Tu mas este jednu. A este jednu. A uz zrazu mlady vyfajcil pol pakla a uz nebars sa mu to pozdavalo. Ale otec mu hovoril, nech sa paci daj si este a este a este ... az mlady zozelenal a samozrejme ze sa povracal. Potom mu otec povedal "no a teraz synu vidis aky maju vplyv cigarety na organizmus cloveka - otravuju ho!" ... syn sa uz nikdy cigariet ani nechytil.
1.48k
19
14
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept