Egregoriálno-matričné riadenie
Kanadskí záchranári sa pokúšajú vyslobodiť 39 uviaznutých baníkov

Záchranári sa pokúšajú v kanadskej provincii Ontário vyslobodiť z banskej šachty 39 baníkov, ktorí tam uviazli pred viac ako 24 hodinami po tom, ako bol v dôsledku nehody zablokovaný prístup k hlavnému východu. Informovali o tom v pondelok agentúry AFP a AP.


Ako uvádza agentúra AP, baníci sa nachádzajú v hĺbke až 1200 metrov.


Zablokovanie šachty spôsobilo odtrhnutie lyžice banského rýpadla, v dôsledku ktorého došlo aj k znefunkčneniu systému zabezpečujúceho prepravu baníkov do a zo šachty. K baníkom sa však neskôr dostali "záchranári a začali ich prepravovať na povrch pomocou špeciálneho rebríka," oznámila firma Vale.


Pri incidente, ku ktorému došlo v nedeľu poobede miestneho času, podľa úradov nedošlo k žiadnym zraneniam. Podľa brazílskej ťažobnej spoločnosti Vale, ktorá vlastní baňu Totten v meste Sudbury, majú baníci zabezpečený prístup k jedlu a vode.


Ako uvádza agentúra AFP, od nedele sú všetky práce v bani pozastavené. Spoločnosť tvrdí, že pred obnovením ťažby najprv vykoná v bani kontrolu.


Baňu Totten zatvorili v roku 1972, no spoločnosť Vale ju po rekonštrukcii znovu otvorila v roku 2014. Za prvých šesť mesiacov roka 2021 sa v nej vyťažilo približne 3600 ton niklu, pripomína AFP.
https://www.teraz.sk/zahranicie/kanadski-zachranari-sa-pokusaju-vy/579728-clanok.html?utm_source=teraz&utm_medium=organic&utm_campaign=click&utm_content=.%253Bw%253BwIndex


Záchranári sa pokúšajú v kanadskej provincii Ontário vyslobodiť z banskej šachty 39 baníkov, ktorí tam uviazli pred viac ako 24 hodinami po tom, ako bol v dôsledku nehody zablokovaný prístup k hlavnému východu. Informovali o tom v pondelok agentúry AFP a AP. Ako uvádza agentúra AP, baníci sa nachádzajú v hĺbke až 1200 metrov. Zablokovanie šachty spôsobilo odtrhnutie lyžice banského rýpadla, v dôsledku ktorého došlo aj k znefunkčneniu systému zabezpečujúceho prepravu baníkov do a zo šachty. K baníkom sa však neskôr dostali "záchranári a začali ich prepravovať na povrch pomocou špeciálneho rebríka," oznámila firma Vale. Pri incidente, ku ktorému došlo v nedeľu poobede miestneho času, podľa úradov nedošlo k žiadnym zraneniam. Podľa brazílskej ťažobnej spoločnosti Vale, ktorá vlastní baňu Totten v meste Sudbury, majú baníci zabezpečený prístup k jedlu a vode. Ako uvádza agentúra AFP, od nedele sú všetky práce v bani pozastavené. Spoločnosť tvrdí, že pred obnovením ťažby najprv vykoná v bani kontrolu. Baňu Totten zatvorili v roku 1972, no spoločnosť Vale ju po rekonštrukcii znovu otvorila v roku 2014. Za prvých šesť mesiacov roka 2021 sa v nej vyťažilo približne 3600 ton niklu, pripomína AFP. https://www.teraz.sk/zahranicie/kanadski-zachranari-sa-pokusaju-vy/579728-clanok.html?utm_source=teraz&utm_medium=organic&utm_campaign=click&utm_content=.%253Bw%253BwIndex
105
0
1
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept